Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου κατά Τσίπρα για τις ΜΕΘ: «Υιοθετεί τις αθλιότητες Γιαννάκου»

 


Απάντηση στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με τη χθεσινοβραδυνή του ανάρτηση -η οποία συνοδεύεται από το εμετικό #vipΜΕΘ- ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τις αθλιότητες του κ Γιαννάκου. Αθλιότητες που απορρίπτει η ιατρική κοινότητα και αρνείται, προς τιμήν του, να στηρίξει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός» ανέφερε στη δήλωση του ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή. Αν δεν ανακαλέσει άμεσα, θα αποδείξει ότι η συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε».

Το νέο καραγκιοζιλίκι του απαξιωμένου Τσίπρα που στηρίζεται σε fake news γιατί δεν μπορεί να κάνει για τίποτα άλλο αντιπολίτευση σε μιά σοβαρή κυβέρνηση με σοβαρό πρωθυπουργό :





Άλλο νούμερο «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» ζητά από υπαλλήλους ΚΕΠ να του δείξουν τα rapid test

 



Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους «Ομολογητές Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σε ολόκληρη τη χώρα.

Το iefimerida παρουσιάζει βίντεο με «Θεματοφύλακα» να διενεργεί ελέγχους στο ΚΕΠ Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη και να ζητά από τον προϊστάμενο, αλλά και τους υπαλλήλους, να του δείξουν τα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι έχουν κάνει rapid test!

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος, με τον «Θεματοφύλακα» να λέει στον προϊστάμενο του ΚΕΠ:


-Ποιος είστε εσείς, κύριε, που με ρωτάτε εάν έχω rapid test;


-Προϊστάμενος του ΚΕΠ είμαι.


-Ωραία, εγώ είμαι ένας πολίτης που ήρθα να πάρω το γνήσιο της υπογραφής. Έχω πιστοποιητικό, έκανα rapid test τώρα. Είμαι αρνητικός. Εσείς έχετε;


-Έχω, παλικάρι μου.


-Ωραία, δείξτε το μου. Θέλετε να πάρω τηλέφωνο την Αστυνομία;


-Να πάρεις, αγόρι μου.


-Να μου το δείξετε, μόνο εσείς θα κάνετε έλεγχο δηλαδή; Aπό άλλο κόσμο είστε εσείς; Από άλλο πλανήτη;

Το βίντεο έχει διάρκεια 3 λεπτά και ο «Θεματοφύλακας» στη συνέχεια αναγκάζει, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, τόσο τον προϊστάμενο όσο και έναν υπάλληλο του ΚΕΠ να δείξουν τα έγγραφα.

Όλα αυτά συνέβησαν χθες, Πέμπτη 9/12, λίγες ώρες πριν από την έφοδο των «Θεματοφυλάκων» σε σχολείο της Πιερίας, όπου πέρασαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.





Ο Θίασος ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά των ποινών σε αρνητές γονείς εκνευρίζοντας και την Ακρίτα

 


Η συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες, οι τύποι είναι στεγνά νούμερα και κοροιδεύουν τον κόσμο. 

Νομίζουν μέσα στην απόγνωση της απαξίωσης τους, ότι θα έχουν ψήφους από τους αρνητές, αλλά επειδή είναι μεγαλύτερα νούμερα και από τους αρνητές, μόνο γέλια προκαλεί η τακτική είμαστε με τους εμβολιασμένους αλλά και με τους ανεμβολίαστους.

Το σκεπτικό με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά των ποινών στους ανεμβολίαστους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο ζητά να μάθει όλη η Ελλάδα, που βλέπουν για ακόμα μία φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεφτιλίζεται για ψήφους ακόμα μία φορά. 

Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, εξόργισε μέχρι και την συντρόφισσα Έλενα Ακρίτα, προκαλώντας η στάση του κόμματος αντιδράσεις και ερωτήματα και όχι μόνο στην Ακρίτα.

«Ποιο το σκεπτικό σας για να το καταλάβουμε και εμείς;» ρωτά σε ανάρτησή της υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για τους ιδίους που μηνύουν εκπαιδευτικούς» γράφει.

Η ανερμάτιστη στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ως προς τα μέτρα που λαμβάνονται αλλά και γενικότερα τη διαχείριση της πανδημίας προκαλεί τουλάχιστον ερωτήματα ως προς τον τρόπο και το σκεπτικό που λαμβάνονται αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Ακρίτα:

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσατε στη Βουλή κατά των ποινών για τους ανεμβολιαστους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο. Ποιο το σκεπτικό σας ακριβώς να το καταλάβουμε κι εμείς; Το γεγονός ότι αυτοί οι τύποι τραβολογάνε με μηνύσεις και αγωγές τους εκπαιδευτικούς μας που απλώς τηρούν τα μέτρα, καθόλου δεν σας ενόχλησε;
Και θυμίζω στους γκρινιάρηδες ότι έχω γράψει αυτό για τα πρόστιμα στους 60άρηδες. https://www.facebook.com/628509176/posts/10159026936069177/

Περί προστίμων.
Είμαι υπέρ του εμβολιασμού κι έχω κάνει και την 3η δόση. Νομίζω πως σε αυτή τη διετία θα ειχαμε καλύτερα αποτελέσματα:

🔺Αν είχε γίνει μια σοβαρ...

Δείτε περισσότερα
1,1 χιλ.
85
16


Από «κόσκινο» οι αιτήσεις για τα μητρώα των ΜΚΟ

 


«Πλούσιο» ποινικό μητρώο φαίνεται πως είχαν μέλη ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα, ακόμα και σε δομές προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ατομα που έχουν καταδικαστεί για μαστροπεία, αρπαγή, εκβίαση, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, οπλοκατοχή, πλαστογραφία, ανθρωποκτονία από πρόθεση κ.ά. εντόπισαν οι άνθρωποι της Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά τον έλεγχο που έκαναν στις αιτήσεις των μελών των ΜΚΟ για να ενταχθούν στο αντίστοιχο μητρώο.

Οπως σημείωσε ο ειδικός γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο 1ο Φόρουμ Ακεραιότητας που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, «προφανώς και αυτά δεν αφορούν στην πλειοψηφία των μελών, αλλά αιτήσεις με αντίστοιχα ποινικά μητρώα κατατέθηκαν από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και προφανώς τα άτομα αυτά εργάζονταν μέχρι σήμερα σε δομές φιλοξενίας με ευάλωτους πληθυσμούς και μικρά παιδιά. Αυτή, λοιπόν, η αδυναμία ελέγχου και αυτορρύθμισης, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μας προβληματίζει, αλλά ταυτόχρονα μας δικαιώνει που δημιουργήσαμε το μητρώο μελών και καταστήσαμε υποχρεωτική την κατάθεση ποινικού μητρώου, πάρα το κύμα διαμαρτυρίας που δεχθήκαμε από κάποιες ΜΚΟ».

Τα νούμερα

Μέχρι στιγμής, έχουν εγγραφεί στο μητρώο των ΜΚΟ 53 φορείς, 29 βρίσκονται στην α’ και 26 στη β’ φάση εγγραφής. Την ίδια στιγμή, 115 οργανώσεις έχουν απορριφθεί και αρκετές από αυτές έχουν επανυποβάλει αιτήσεις. Ταυτόχρονα, στο δεύτερο μητρώο που έχει συσταθεί και αφορά στα μέλη των ΜΚΟ που έχουν εγγραφεί, η ειδική Γραμματεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ολοκληρώσει τον αρχικό έλεγχο περίπου 6.000 αιτήσεων.

«Μια άλλη μεγάλη αλήθεια, επίσης, είναι ότι έχουμε απορρίψει αιτήσεις ΜΚΟ που στο σκοπό της λειτουργίας τους συμπεριλάμβαναν δραστηριότητες που ασκούνται αποκλειστικά από τους κρατικούς φορείς. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το υπουργείο μας δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι π.χ. σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης στα ελληνικά χωρικά ύδατα η αρμοδιότητα αυτή να εκχωρείται από την επίσημη Πολιτεία σε οποιαδήποτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Πρόκειται για τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη, που η προστασία και η φύλαξή της δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το μεταναστευτικό αλλά και με την πρόληψη φαινομένων που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας, κατασκοπείας, λαθρεμπορίου, εκμετάλλευσης, τρομοκρατίας και αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Προφανώς, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για όποιον διατείνεται ότι σκοπός του είναι, γενικώς και αορίστως, η ανάπτυξη δραστηριότητας υπέρ των υπό απέλαση προσώπων, εγείροντας ανησυχίες ως προς το είδος της δραστηριότητας αυτής, εφόσον το εξαιρεί ρητώς και τεχνηέντως δεν το εντάσσει στο πλαίσιο της νομικής υποστήριξής τους, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Στις βασικές αλλαγές που έφερε η ειδική Γραμματεία για την εγγραφή των ΜΚΟ στο νέο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η απαγόρευση σύναψης συμβάσεως οποιουδήποτε είδους με τα πρόσωπα που είναι μέλη ή συμμετέχουν στη διοίκηση των ΜΚΟ και των συγγενών τους για ποσά που υπερβαίνουν τα 1.000€, καθώς και η απαγόρευση αμειβόμενης απασχόλησής τους στο φορέα εφόσον το ποσοστό αυτών υπερβαίνει το 3% του συνόλου των εργαζομένων, η υποχρέωση ελέγχου από ορκωτό λογιστή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και η ύπαρξη μιας βασικής πιστοποίησης των διαδικασιών λειτουργίας τους.

Αντίστοιχα, όσον αφορά στην εγγραφή των μελών, εκτός των βασικών ταυτοποιητικών δικαιολογητικών και στοιχείων, απαιτείται επιπλέον και η προσκόμιση ποινικού μητρώου. Αυτή η αλλαγή είναι που έφερε στην επιφάνεια και το «προβληματικό» παρελθόν μελών των ΜΚΟ που εργάζονταν ή βοηθούσαν στις δομές φιλοξενίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Σεξουαλική παρενόχληση παρενόχληση μαθήτριας από Νιγηριανό μέσα σε λεωφορείο

 


Σοκ υπέστη μια 17χρονη μαθήτρια μέσα σε λεωφορείο της γραμμής 040, στην Καλλιθέα, η οποία δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από έναν 50χρονο Νιγηριανό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η 17χρονη επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο και κατάλαβε ότι την κοιτά επίμονα ένας 50χρονος συνεπιβάτης.

Η ανήλικη κοπέλα ενοχλήθηκε και έφυγε από το κάθισμα που καθόταν. Στην συνέχεια κάθισε στο πίσω μέρος του λεωφορείου δίπλα σε παράθυρο και τοποθέτησε την τσάντα επάνω στα πόδια της.

Ο ανώμαλος άνδρας την ακολούθησε, πήγε και κάθισε δίπλα της, ενώ είχε καλυμμένα τα χέρια του με μια μπλούζα. Σύμφωνα με την 17χρονη, ξαφνικά ένιωσε ένα άγγιγμα στο δεξί της πόδι κοντά στα γεννητικά της όργανα.

Αρχικά η 17χρονη πίστεψε ότι το άγγιγμα που αισθανόταν ήταν από την επαφή με την τσάντα της την οποία είχε επάνω στα πόδια της. Ωστόσο, μόλις σήκωσε την τσάντα της είδε το χέρι του πάνω της να την θωπεύει.

Σοκαρισμένη η μαθήτρια άρχισε να φωνάζει. Όταν ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες για να αποβιβασθούν επιβάτες ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, δεν τα κατάφερε όμως και οι υπόλοιποι επιβάτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Η 17χρονη στη συνέχεια ειδοποίησε τη μητέρα της, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, ενώ πολίτες ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τον 50χρονο Νιγηριανό και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Λίγη ώρα μετά η 17χρονη κοπέλα συνοδευόμενη από την μητέρα της μετέβη και η ίδια στο τμήμα όπου ζήτησε την ποινική του δίωξη.

Σε βάρος του 50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και θα δικασθεί στο Αυτόφωρο.



Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας «Μηχανισμού Έγκαιρης Προειδοποίησης»

 


Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του «Μηχανισμού Έγκαιρης Προειδοποίησης», που μπαίνει σε εφαρμογή στο πλαίσιο του Νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας. Η έγκαιρη προειδοποίηση αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία αποσκοπεί στον εντοπισμό περιστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε αφερεγγυότητα, με σκοπό την πρόληψη της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η διαδικασία της έγκαιρης προειδοποίησης περιλαμβάνει τρία βασικά βήματα:

Ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης υποβάλλει αίτηση στον Μηχανισμό Έγκαιρης Προειδοποίησης (μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Οικονομικών  http://www.keyd.gov.gr/ ή http://ofeiles.gov.gr)  και παρέχει τη συναίνεσή του για την άρση απορρήτου, με σκοπό την αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και διασταύρωση δεδομένων που τον αφορούν.

Η πλατφόρμα επεξεργάζεται τα οικονομικά στοιχεία, βάσει ειδικών αριθμοδεικτών, όπως για παράδειγμα η κάλυψη βραχυπρόθεσμων οφειλών. Ακολούθως, ο οφειλέτης κατατάσσεται σε ένα από τα τρία επίπεδα κινδύνου αφερεγγυότητας (χαμηλό – μέτριο – υψηλό).

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει καταταχθεί σε μέτριο ή υψηλό επίπεδο κινδύνου και εφόσον επιθυμεί,  ζητά μέσω της πλατφόρμας, τον προγραμματισμό της πρώτης συνάντησης για να λάβει δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει ειδικό ερωτηματολόγιο και επισυνάπτει τυχόν στοιχεία που δεν είναι ψηφιακά διαθέσιμα. Τα στοιχεία μελετώνται από ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ακολούθως παρέχουν ενημέρωση και συμβουλές στον οφειλέτη.



Κοινοτικοί πόροι 22 δις για την αγροτική ανάπτυξη

 


Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαλόγου για το Στρατηγικό Σχέδιο αξιοποίησης της νέας ΚΑΠ. το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στην Ε.Ε. έως το τέλος του έτους.

Για την εφαρμογή του  και γενικότερα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει  πόρους που φτάνουν  στα 22 δισ. ευρώ (ΚΑΠ, Ταμείο Ανάκαμψης και ΠΑΛΥΘ), με την ΚΑΠ των 19,3 δισ. ευρώ να κυριαρχεί ως αδιαμφισβήτητη εθνική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πέτυχε να μη περικοπούν πόροι σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. υπήρξε μείωση.

Το στρατηγικό σχέδιο που καταρτίστηκε θέτει γερές βάσεις για έναν πρωτογενή τομέα βιώσιμο, πράσινο, ψηφιακό, καινοτόμο, συνεργατικό και ανανεωμένο. Ανάμεσα στα άλλα το σχέδιο δίνει έμφαση:

Στη στήριξη της πολιτικής των επενδύσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα.

Στην  ενίσχυση των νέων αγροτών και των σχεδίων βελτίωσης, αλλά και στην απόδοση δικαιοσύνης με την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων, καθώς και με την ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης.

Στην κατάργηση των ανισοτήτων με εξορθολογισμό του συστήματος καταβολής ενισχύσεων.

Στην περαιτέρω στήριξη της κτηνοτροφίας.



Έμφαση στην αξιοποίηση των όπλων που έχουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 



Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των όπλων που έχουμε στα χέρια μας: 

Στον εμβολιασμό όσων δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, ιδίως μάλιστα των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση,  αλλά και στην αναμνηστική δόση όσων ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου. 

Στη συχνή χρήση από όλους -εμβολιασμένους και μη- του testing, προκειμένου να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και για να  μη μεταδώσουμε άθελά μας τη λοίμωξη στο περιβάλλον και στους γύρω μας.

Στην τήρηση από όλους  των μέτρων ατομικής προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς είναι γεγονός ότι  -μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών- υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες. Αυξημένη είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση.


Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88 χιλιάδες αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους. Στη πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία.

Ανταποκρινόμενο στο αυξημένο ενδιαφέρον, το Υπουργείο Υγείας προσθέτει επιπλέον 110 χιλ. στα διαθέσιμα ραντεβού. Παράλληλα, προχωρά στο άνοιγμα ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στη Γλυφάδα και διπλασιάζει τη δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

Επίσης από σήμερα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες.


Όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ από τη νέα χρονιά θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο. Είναι αυτονόητο ότι μετά τη λήξη των πιστοποιητικών δεν θα ισχύουν τα προνόμια που απολαμβάνουν οι κάτοχοί τους ως νοσήσαντες και οφείλουν να εμβολιαστούν.

Επιπλέον, η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης μπορεί πλέον να γίνεται μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ, κι όχι μετά από rapid τεστ. Η ίδια απόφαση θα ισχύει τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της χώρας.

Μείζονος, επίσης, σημασίας σε κάθε περίπτωση είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσησης από τον κορονοϊό και ιδίως ο εντοπισμός ασυμπτωματικών κροσυμάτων. Γι’ αυτό  χορηγείται από τις 6 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου ένα δωρεάν self test σε όλους εμβολιασμένους και μη, έτσι ώστε ο καθένας να ξέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και, αν νοσεί, να απομονωθεί για να μην μεταδώσει τον ιό στους γύρω του, θέτοντάς σε σοβαρό κίνδυνο το περιβάλλον του. 


Η μεγάλη συμβολή των  self test στην ανάσχεση της πανδημίας έχει αποδειχθεί με την υποχρεωτική διενέργειά τους στα σχολεία, καθώς επέτρεψε τον έγκαιρο εντοπισμό πολλών ασυμπτωματικών φορέων, στην προστασία του περιβάλλοντός τους και στη συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000. Αυτή τη στιγμή μόλις 15 τμήματα από τα 85.000 είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%. 

Υπογραμμίζεται ότι οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι  για να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση και το σχολείο είναι απαράδεκτες.


Γι’ αυτό ακριβώς  ψηφίστηκε χθες νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του νοσηρού αυτού  φαινομένου με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτή τη διάταξη και για μια ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Απειλή για τη Δημοκρατία όχι μόνο ο αυταρχισμός, αλλά και ο λαϊκισμός


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες στη Σύνοδο για τη Δημοκρατία, που  πραγματοποιείται διαδικτυακά  με πρωτοβουλία του Προέδρου των Η.Π.Α., Joe Biden. Στις  τοποθετήσεις του,  ανάμεσα στ’ άλλα, υπογράμμισε:

Προκειμένου να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη απειλή που προκαλεί, όχι μόνο ο αυταρχισμός, αλλά και ο λαϊκισμός.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, η γενέτειρα της Δημοκρατίας, βίωσε από πρώτο χέρι την διχαστική πολιτική συμπεριφορά, τις υποσχέσεις που διαψεύστηκαν και την κενή ρητορική τόσο του ακροαριστερού όσο και του ακροδεξιού λαϊκισμού -και απέρριψε και τους δύο.

Η επιτυχία μας έγκειται στην ικανότητά μας να ακούμε τις δικαιολογημένες αιτιάσεις και ανησυχίες που τροφοδοτούσαν την οργή των πολιτών και να αντιμετωπίζουμε αυτές τις ανησυχίες.

Εδώ και 2,5 χρόνια, έχουμε εργαστεί ακούραστα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να διανείμουμε τα οφέλη που πηγάζουν από μία σταθερή κυβέρνηση η οποία έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Δεν επιτρέψαμε στην πανδημία να εμποδίσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Το πολιτικό μας πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές, περιλαμβάνοντας 170 και πλέον μεταρρυθμίσεις.

Δύο ήταν οι κύριοι στόχοι βάσει των οποίων κινούμαστε: Να εξαλείψουμε τη διαφθορά που τρέφει τον λαϊκισμό και προκαλεί αγανάκτηση και να θέσουμε εκ νέου τα οικονομικά θεμέλια μιας νέας, δυναμικής Ελλάδας, μιας «Ελλάδας 2.0» -προωθώντας επενδυτικές εισροές και συμπράξεις μεταξύ  του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα χωρίς προηγούμενο, με σημαντική αύξηση της απασχόλησης και υλοποιώντας μία επανάσταση στην ψηφιοποίηση και την πράσινη ενέργεια.

Η Κυβέρνησή μας έχει δημιουργήσει μία ηλεκτρονική πύλη, το http://gov.gr, που είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να καταστήσει απρόσκοπτη την επαφή ανάμεσα στο κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία και παράλληλα αντιμετωπίζοντας τη διαφθορά.

Το πιο σημαντικό άυλο προτέρημα οποιασδήποτε Δημοκρατίας είναι η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη στους ηγέτες να εργαστούν για το καλό των πολιτών και να αποφέρουν απτά αποτελέσματα: Καλές θέσεις εργασίας, καλές δημόσιες υπηρεσίες, ένα περιβάλλον το οποίο καταπολεμά τις διακρίσεις και καλλιεργεί τη συμπεριληπτικότητα.



Ακατάλληλη η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας - Οι μαθητές σπάνε πλάκα μαζί της

 


Έχει ξεφύγει η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στα ΕΠΑΛ Πάτρας, με συμπλοκές μαθητών και καπνογόνα μέσα στα σχολεία.

Όπως φαίνεται σε συνέντευξη της διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ, η κυρία έχει χάσει την μπάλα, οι μαθητές την έχουν πάρει στο ψιλό, έχει μια άρνηση για ότι σοβαρό συμβαίνει, και μόνο καταλληλότητα για την θέση που κατέχει δεν φαίνεται να έχει.

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, καθώς μετά τα πρόσφατα περιστατικά, με τα καπνογόνα μέσα στο σχολείο και τη συμπλοκή μαθητή με εξωσχολικό, ένα ακόμη επεισόδιο, αυτή τη φορά μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, δείχνει το κλίμα που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας, μόνο κατάλληλη για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση δεν δείχνει, μιλά σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ομάδα μαθητών την σπρώχνει για να τη διακόψει, την προσπερνά και ρίχνει δυναμιτάκια ακριβώς πίσω της, σε κάδο απορριμμάτων.

Η προκλητική Διευθύντρια για να καλύψει την ανικανότητα της,  ισχυριζόταν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ότι τα βίντεο από τα όσα συμβαίνουν μέσα στο ΕΠΑΛ είναι… προϊόν μοντάζ με χρήση εφέ!

Σήμερα Παρασκευή, ένα ακόμα περιστατικό κατεγράφη με μαθητές να πετούν κροτίδες, προκαλώντας εκ νέου αναστάστωση στο σχολικό συγκρότημα -τέρμα Αγίας Σοφίας- όπου συστεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας.





Συνελήφθη το ΚΤΗΝΟΣ Ρομά σύζυγος της 29χρονης που πέθανε από ξυλοδαρμό - Την έδερνε κάθε μέρα

 


Εξελίξεις στην υπόθεση για τον θάνατο της 29χρονης μητέρας στην Αλεξανδρούπολη, η οποία κατέληξε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρομά σύζυγός της που παρέμενε άφαντος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές και συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολούθως θα οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου αναμένεται να καταθέσει και να απαντήσει στα όσα του καταλογίζουν οι συγγενείς της 29χρονης.

Ο 30χρονος Καδήρ Ιννάν Ραμαντάνογλου, μουσουλμάνος Ρομά που γεννήθηκε στην Ελλάδα, κακοποιούσε σχεδόν καθημερινά την 29χρονη σύζυγο του και μητέρα των τριών παιδιών τους η οποία μετά τον τελευταίο της ξυλοδαρμό έχασε την ζωή της στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με συγγενή της άτυχης κοπέλας, ο 30χρονος έκανε συστηματικά χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε πολλές φορές την γυναίκα του χωρίς αφορμή. Προσπαθούσε να την αποκόψει από την οικογένεια της, ακόμη και από την ίδια της, την μητέρα, προκειμένου να μην μάθουν όσα άσχημα συνέβαιναν εντός της συζυγικής τους εστίας. Ωστόσο κάποια πράγματα ήταν πολύ δύσκολο να κρυφτούν, για παράδειγμα, οι μελανιές σε όλο το σώμα της από τα βάναυσα χτυπήματά του.



Συνελήφθησαν τα 5 καραγκιοζιλίκια αρνητές στην Πιερία - Έκρηξη Θεοδωρικάκου που δρουν ανεξέλεγκτοι

 


Με ένα διευθυντή σχολείου σε ΣΟΚ, από τον τρόμο και την κακοποίηση που υπέστη από τα 5 καραγκιοζιλίκια, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», η Πιερία και όλη η Ελλάδα μένει άφωνη γιατί αφήνουν αυτά τα αποβράσματα ανεξέλεγκτα.

Το πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστές τα νούμερα του θιάσου «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγίνιο Πιερίας, όταν οι κακοποιοί απήγαγαν τον διευθυντή του γυμνασίου της περιοχής βάζοντάς του χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο γυμνασιάρχης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την καταδρομική επίθεση εις βάρος του, ενώ το πολύ σοβαρό επεισόδιο έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων και καθηγητών, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν να δεσμεύσουν τα πέντε νούμερα και να φωνάξουν την αστυνομία.

Τα τα πέντε καραγκιοζιλίκια, έχουν συλληφθεί και το θέμα είναι η αστυνομία και η δικαιοσύνη να μην αφήσει αυτά τα νούμερα να συνεχίσουν την δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πέντε καραγκιοζιλίκια θα κατηγορηθούν για αρπαγή που είναι κακούργημα!!

Θεοδωρικάκος: Προκλητικές και απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους», δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο στην Πιερία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.



Νέο καραγκιοζιλίκι από τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» μπήκαν σε σχολείο και συνέλαβαν τον διευθυντή

 


Αυτός ο θίασος γίνεται επικίνδυνος και τα καραγκιοζιλίκια τους, έχουν φτάσει τις αρχές στα όρια τους.

Απίστευτες εικόνες στην Πιερία με τον διευθυντή του σχολείου, να βρίσκεται περικυκλωμένος από αυτοαποκαλούμενους επικίνδυνους καραγκιόζηδες «θεματοφύλακες του Συντάγματος». 

Οι κακοποιοί είχαν σκοπό να πάνε με χειροπέδες τον διευθυντή σε αστυνομικό τμήμα.

Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η επίθεση από πέντε αντιεμβολιαστές – αρνητές στον διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. Ομάδα ατόμων, που παρουσιάστηκαν ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγε το πρωί στο σχολείο, άρπαξαν τον διευθυντή και του έβαλαν χειροπέδες με στόχο να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Τα καραγκιοζιλίκια δράστες αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία και στη χρήση μάσκας. Ο διευθυντής του σχολείου με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε τελικά ελαφρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας και είναι καλά στην υγεία του.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός, οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του Γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στον statusfm.gr.

Το προεδρείου της ΕΛΜΕ Πιερίας επισκέπτεται αυτή την ώρα τον διευθυντή του σχολείου. «Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες έστησαν καρτέρι στον διευθυντή του σχολείου, στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, τον κυνήγησαν, τον “συνέλαβαν” και τον υποχρεώσαν να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Κατά τη διάρκεια της “καταδίωξης” του διευθυντή του φώναζαν ότι “βασανίζει” τα παιδιά.

Εκείνη την ώρα κατέφθαναν και άλλοι εκπαιδευτικοί που βλέποντας την απαγωγή του Γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία. Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μετέβησαν στο σημείο, συνέλαβαν τους δράστες και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης όπου αυτή την ώρα σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα. Δείτε τις εικόνες του olympusmera.gr.









Η ΟΣΥ διαψεύδει το fake news του Νίκου Παππά : Δέν έγινε καμία έκρηξη σε λεωφορείο

 


Το ψέμα το θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπλο για να κάνουν αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς για αυτούς αποκαλύπτονται και ξεφτιλίζονται.

Καμία έκρηξη δεν υπήρξε σε κινητήρα λεωφορείου της ΟΣΥ, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας.

Μέσω της επίσημης αυτής θέσης, η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ σημειώνει πως το περιστατικό αφορά μια τεχνική βλάβη και σε καμία στιγμή δεν κινδύνεψαν ο οδηγός και οι επιβάτες του λεωφορείου.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η καταγγελία fake news, από πλευράς του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο οποίος είχε αναφέρει πως «εξερράγη ο κινητήρας λεωφορείου της Ο.ΣΥ. που εκτελούσε το δρομολόγιο Στ. Ελληνικού - Αερολιμένας Αθηνών».

Η ανακοίνωση της διοίκησης της ΟΣΥ :

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας μετά από δηλώσεις για έκρηξη κινητήρα λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Στ. Ελληνικού-Αερολιμένας Αθηνών, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. ενημερώνει και διαβεβαιώνει ότι:

Δεν υπήρξε καμία έκρηξη σε κινητήρα, μόνο μια τεχνική βλάβη. Σε καμία στιγμή δεν κινδύνεψαν ούτε ο οδηγός, ούτε οι επιβάτες του λεωφορείου.

Οι δηλώσεις που προκαλούν πανικό και η διασπορά ψευδών ειδήσεων ουδεμία υπηρεσία προσφέρουν στο επιβατικό κοινό και τους πολίτες».

Το fake news Νίκου Παππά:

«Η διετής απαξίωση των ΜΜΜ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αδράνεια στην ενίσχυσή τους και οι ανεπαρκείς συντηρήσεις του στόλου τους έχουν καταστήσει τις αστικές συγκοινωνίες μια βραδυφλεγή βόμβα.

Σήμερα το πρωί, κάποιες ώρες μετά τον εκτροχιασμό του προαστιακού στον Ρέντη, εξερράγη ο κινητήρας λεωφορείου της Ο.ΣΥ. που εκτελούσε το δρομολόγιο Στ. Ελληνικού - Αερολιμένας Αθηνών. Ευτυχώς, ο οδηγός και οι 30 επιβάτες, εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους, είναι καλά στην υγεία τους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Οι συντηρήσεις των λεωφορείων που ανήκουν στην Ο.ΣΥ. πραγματοποιούνται κανονικά; Ή οι τεχνικοί του Οργανισμού τρέχουν (και δεν φτάνουν) με τις βλάβες που εμφανίζουν τα πολυμεταχειρισμένα λεωφορεία που προμηθεύτηκαν μέσω leasing οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολλαπλά υπαίτια για την κατάρρευση των ΜΜΜ και τα καθημερινά πλέον ατυχήματα στις αστικές συγκοινωνίες. Θα περιμέναμε έστω μια συγγνώμη, μια ανάληψη ευθύνης. Εκτός κι αν πάλι είναι όλα καλά, κ. Καραμανλή και κ. Μητσοτάκη».





Σκότωσε την γυναίκα του στο ξύλο

 


Την τελευταία της πνοή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον ίδιο της τον σύζυγο άφησε μία 29χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως μετέδωσε το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ η γυναίκα οδηγήθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο της πόλης έχοντας υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Πρόκειται για μία μητέρα τριών παιδιών από την περιοχή της Άβαντος, η οποία στις 5 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε εσπευσμένα το τμήμα επειγόντων του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τον σύζυγό της, λέγοντας ότι έπεσε από σκάλα για να καλύψει τον άντρα της.

Οι γιατροί άμεσα έκαναν εισαγωγή όπου και διαπίστωσαν ότι είχε ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Η 29χρονη υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ λόγω του ότι εντοπίστηκε θετική και στον κορωνοϊό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ κορωνοϊού. Το βράδυ της Πέμπτης άφησε την τελευταία της πνοή. Για τα αίτια του θανάτου, αλλά και του τραυματισμού της θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή.



Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα σε οίκος ανοχής που λειτουργούσαν με ταμπέλα μασάζ

 


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. : 

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 8-12-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, -21- γυναίκες (είκοσι αλλοδαπές και μία ημεδαπή) για –κατά περίπτωση- παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εκδιδόμενων προσώπων, περί αλλοδαπών και περί παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, εντοπίστηκαν στις περιοχές της Αθήνας, Δάφνης, Νέου Κόσμου και Καλλιθέας, -4- παράνομα λειτουργούντες οίκοι ανοχής, δύο εκ των οποίων κρυφοί (λειτουργία με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών ευεξίας-μασάζ).

Επιπρόσθετα όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος -2- εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων, εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με ποινές κάθειρξης -8- και -7- ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος των αλλοδαπών γυναικών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή στη Χώρα μας, θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής τους απέλασης.



Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «γραμμή» στον α΄γύρο και ψήφισαν οργανωμένα- Ο Παπανδρέου με κατέστρεψε

 


«Υπήρχε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου» στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, «από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν οργανωμένα και ψήφισαν», αλλά «δεν ψήφισε ο κόσμος της ΝΔ, πέρα από σποραδικές εμφανίσεις κάποιων από το κυβερνών κόμμα», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6. 

«Από ότι μου λένε, γιατί εγώ δεν το έζησα αφού δεν ήμουν όλη ημέρα στα εκλογικά τμήματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε “γραμμή” για συγκεκριμένο υποψήφιο. Έχω εκτίμηση για ποιον, αλλά δεν μπορώ να πω το όνομα. Δεν με ενόχλησε αυτό, δεν το καταγγέλλω. Αυτό ανέβασε και τη συμμετοχή. Μια χαρά. Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία θα είναι να κρατήσει αυτό τον κόσμο», δήλωσε, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπανδρέου «κατέστρεψε εμένα καταρχάς», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «εάν δείτε τα αποτελέσματα στη δυτική Ελλάδα και στην Αττική όπου ήμουν πρώτος αλλά η διαφορά μου δεν ήταν η αναμενόμενη, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση η οποία είχε συνέπειες σε εμένα». «Η δεύτερη συνέπεια είναι “επάνω” του. Του είχα πει ότι ως πρώην πρωθυπουργός, ο ρόλος του ήταν να στηρίξει την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που ήταν τότε εν ζωή, για να εγγυηθεί την ομαλή πορεία προς τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Έκανε αυτό που ήθελε να κάνει, δικαίωμά του. Τις συνέπειες τις υφίσταται ο ίδιος πρώτα από όλα. Του ζήτησα να κάνει πίσω, στην αρχή της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών θα ψηφίσει Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς την «παραμικρή συναλλαγή». «Μου είχε τηλεφωνήσει ο κ. Ανδρουλάκης, δεν σήκωσα το τηλέφωνο. Έβγαλα την ανακοίνωσή μου και μετά του τηλεφώνησα. Δεν υπήρξε η παραμικρή συναλλαγή δούναι και λαβείν. Το έκανα γιατί αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Και αυτή την εβδομάδα είμαι το ίδιο ευπρεπής, λέω τι θα κάνω εγώ, και προχωράμε για τον δεύτερο γύρο. Ελπίζω την Δευτέρα να είμαστε όλοι ενωμένοι. Θεωρώ ότι όσοι διάλεξαν το δρόμο της οξύτητας αυτή την εβδομάδα, πρέπει να τον εγκαταλείψουν», διεμήνυσε.

Σοκ ο αποκλεισμός μου- Γιατί στηρίζω Ανδρουλάκη

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, παραδέχθηκε ότι ήταν «σοκ» ο αποκλεισμός του από την δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. «Η δήλωση για τη στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν ένα “μικρό μανιφέστο Λοβέρδου” μετά την προσωπική μου ήττα και εξηγώ τους λόγους. Αναφέρω ότι κάθε πολιτικός έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως όλοι μας, και οι δυο αυτοί οι συνυποψήφιοί μου πριν από λίγες ημέρες. Τα πλεονεκτήματα τα βλέπει το εκλογικό σώμα και με βάση αυτά ψήφισε. Σε ό,τι αφορά τα μειονεκτήματα, ανέφερα ότι ο ένας δεν είναι φέρελπις, γιατί έχει υπάρξει ξανά αρχηγός αυτής της παράταξης και η εκλογή ηγεσίας χωρίς ελπίδα δεν είναι σωστή. Ο άλλος παράλληλα δεν είναι βουλευτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σταθμίζοντας λοιπόν αυτά, και βλέποντας την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου, είναι για μένα αυτονόητο, να ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς να κάνω τον καθοδηγητή των ανθρώπων», επεσήμανε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν θεωρεί «πρόβατα» τους 70.000 ανθρώπους που τον ψήφισαν,  ώστε να χρειάζονται παραγγέλματα για το τι θα κάνουν. «Αλλά εγώ, ως μέλος της παράταξης, θα ψηφίσω αυτό, είπε, εξηγώντας στην απόφαση δεν την πήρε μόνος του, αλλά μετά από συζήτηση με τους στενούς του συνεργάτες, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Χαρά Κεφαλίδου και ο Σπύρος Καρανικόλας, οι οποίοι έκαναν και δημόσιες δηλώσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι έγιναν συζητήσεις και με άλλα στελέχη, όπως η Εύα Καϊλή και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Μόλις κλείσουμε το τηλέφωνο ξεκινώ για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συγκέντρωση με τους ανθρώπους μου, να τους ευχαριστήσω για τον αγώνα που έδωσαν. Θα κάνω το ίδιο και στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα. Είμαι υποχρεωμένος τους 70.000 ανθρώπους που με στήριξαν να τους τιμώ. Αν ήμουν πρόεδρος θα τους τιμούσα με τις πολιτικές μου, τώρα που δεν είμαι πρόεδρος θα τους τιμήσω με τη συμπεριφορά και τη στάση μου. Δεν θα εξαφανιστώ, δεν θα τους ξεχάσω, θα είμαι εδώ. Είμαι παρών, είμαι δυναμικός, αλλά πέραν της δυναμικότητας του αγώνα μου, θα παλέψω με σεμνότητα και με ενότητα. Ό,τι έχω πει προεκλογικά, θα το τηρήσω», ανέφερε.

Τα στοιχήματα και ο πήχης

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, παραμένουν ως «στοιχήματα» τα θέματα που είχε θέσει ο ίδιος για την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, ο υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματος, το κοινωνικό κράτος και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. «Αυτά θα είναι οι άξονες πολιτικής, οι θέσεις αρχής και οι αξίες, βάσει των οποίων θα υπάρχω μέσα στην παράταξη. Ένας πολιτικό χωρίς καθαρές απόψεις, τι είναι», διερωτήθηκε, λέγοντας πως θα θεωρήσει πολύ μεγάλη επιτυχία εάν προσέλθουν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών 200.000 άνθρωποι. «Το 2017 είχαν ψηφίσει 212.000 την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη 155.000. Άρα υπάρχει πάντα μια μείωση της συμμετοχής στον δεύτεροι γύρο. Λογικό είναι να επαναληφθεί, αλλά δεν το ξέρω», σημείωσε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη.

«Ευπρέπεια και πολιτισμός»

«Ο πιο σαφής στις πολιτικές απόψεις, ήμουν εγώ που δεν κέρδισα», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τον πρώτο γύρο, υπήρξε «ευπρέπεια και πολιτισμός» των 5 από τους υποψήφιους. «Γιατί δεν ήμασταν όλοι στο debate. Εγώ ήμουν και ο πιο αιχμηρός στο debate. Έπαιρνα δεν έπαιρνα απαντήσεις, τα έθετα ευπρεπώς και τα σχολίαζα ευπρεπώς. Οι άλλοι 4 συνυποψήφιοι, από την πλευρά τους, τήρησαν την ίδια λογική της αξιοπρέπειας και της ευπρέπειας. Μας έλεγε “μπράβο” την άλλη μέρα ο κόσμος. Αποδείξαμε ότι αυτό το κόμμα, αν και έχει λεηλατηθεί από στελέχη, παραμένει με πάρα πολλά σημαντικά πρόσωπα. Είναι προς τιμήν της παράταξης και είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε αυτήν. Οι 70.000 που με ψήφισαν είναι μεγάλη τιμή, ψήφισαν εμένα και τις απόψεις μου, δεν ψήφισαν εμένα σε μια πασαρέλα καλλιστείων. Ήμουν πολύ συγκεκριμένος στον προεκλογικό μου ρόλο. Άρα θα συνεχίσω με βάση αυτές τις απόψεις μου», δήλωσε.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι λειτουργεί ως «αντι-ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας πως στην πολιτική πρέπει να είμαστε όλοι στα «συν» και όχι στα «πλην». «Τα “αντί”, “αντικομμουνιστής”, “αντί- έτσι”, αντιδεξιός, “αντι – ΝΔ”, “αντί ΣΥΡΙΖΑ”, δεν υπάρχουν. Δεν με εξέφραζαν ποτέ αυτοί οι όροι. Πρέπει να προβάλλεις τι είσαι, όχι τι δεν είσαι. Να μην ετεροκαθορίζεσαι», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.


skai.gr



Καρέ - καρέ η άγρια δολοφονία στην Γλυφάδα

 


Οι δραματικές στιγμές της δολοφονίας του 66χρονου από τον 51 ετών γιο της συντρόφου του στη Γλυφάδα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, και δημοσιοποίησε το Mega, διακρίνεται ο δράστης που είχε στήσει καρτέρι στο ηλικιωμένο θύμα έξω από το κατάστημα της μητέρας του στην περιοχή, στη συμβολή των οδών Βερελή και Βορείου Ηπείρου. Όταν το θύμα βγαίνει από το αυτοκίνητό του και κατευθύνεται προς το κατάστημα, ο δράστης του επιτίθεται με στρατιωτικού τύπου μαχαίρι και τον κατακρεουργεί με αλλεπάλληλα μαχαιρώματα στην κοιλιά.

Οι απεγνωσμένες φωνές του για βοήθεια εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δεν ήταν αρκετές για να σωθεί η ζωή του. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας ωστόσο ήταν ήδη αργά.





Νίκος Φίλης κατά ΣΥΡΙΖΑ - Γιαννάκου για τις δήθεν «VIP ΜΕΘ»

 


«Εάν υιοθετούμε άκριτα τις καταγγελίες που εκτοξεύονται από τις τηλεοράσεις…δεν είναι ο τόπος των καταγγελιών η τηλεόραση, είναι ο Εισαγγελέας. Θα περίμενα ο κ. Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να πάει στον Εισαγγελέα να κάνει την καταγγελία και όχι στον τηλεοπτικό σταθμό σας. Εν πάση περιπτώσει, λέω, σημασία έχει να μην υιοθετούμε έτσι άκριτα καταγγελίες» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel χθες ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης, παρεμβαίνοντας για το ίδιο θέμα.

Παράλληλα, ο πρώην Υπουργός έκανε λόγο για «ευκολία, με την οποία διατυπώνονται στις τηλεοράσεις και όχι στον κατάλληλο τόπο, που είναι η Δικαιοσύνη, τέτοιες δήθεν αποκαλύψεις, καταγγελίες, βεβαίως», ενώ ερωτηθείς γιατί χρησιμοποίησε τον προσδιορισμό «δήθεν» στα όσα καταγγέλλονται, απάντησε σχετικά πως «βεβαίως δήθεν. Δεν ξέρω τι είναι. Εσείς ξέρετε;» «Σήμερα (σ.σ.χθες) τα γύρισε, τον άκουσα. Σήμερα τα γύρισε. Άλλα είπε χθες, άλλα λέει σήμερα» σχολίασε αναφορικά με τις αιτιάσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας πως «ελάτε τώρα, να συνεννοούμαστε. Χρειάζεται σοβαρότητα».





Άρχισε τα καραγκιοζιλίκια περί νοθείας ο Παπανδρέου και μετά τον σάλο τα μάζεψε

 


Τα ίδια χάλια με τον Αλέξη Τσίπρα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, με φαιδρότητα μήπως θέλει να νικήσει τις χαμένες εσωκομματικές εκλογές.

Ο Παπανδρέου και το επιτελείο του δεν έχει καταλάβει, ότι η Ελλάδα πάει μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει τον πήχη, και δυστυχώς δεν μπορεί να τον φτάσει κανένας από την αντιπολίτευση.

Τώρα «Τα γυρίζει» η πλευρά Παπανδρέου μετά από την κατακραυγή που ξεσήκωσαν οι προσωπικές καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού περί αλλοίωσης του αποτελέσματος στην κάλπη του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ: στελέχη που πρόσκεινται στον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έλεγαν μετά από τις αντιδράσεις ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε λόγο για «νοθεία», αλλά παρενέβη για να μην καταγραφούν ανάλογα προβλήματα στον β' γύρο.

Μάλιστα, αμέσως μετά την διαρροή από συνεργάτες του Παπανδρέου, βγήκε και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του, η οποία τονίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε μίλησε και καλά για νοθεία ή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του α' γύρου. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΚΙΝΑΛ, που συνεδρίασε εν όψει του β' γύρου, στη «σκιά» τω  καταγγελιών Παπανδρέου, ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ανακοίνωσή της: 


«Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ' όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου».

Νωρίτερα, σε γραπτή παρέμβασή του ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει στην καταγγελία ότι η οργανωτική του ομάδα διαπίστωσε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο διαφορές ανάμεσα στους δηλωθέντες ως ψηφίσαντες και στον αριθμό των ψηφοδελτίων: εν ολίγοις, ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι σε έναν μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων, που έφταναν το 20% του συνόλου, βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ψηφίσαντες – κάτι που παραπέμπει ευθέως σε νοθεία.

Χαρακτηριστικό της καχυποψίας που διακατέχει το «στρατόπεδο Παπανδρέου» είναι το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκαν για εξηγήσεις στην ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία έχουν πλειοψηφία 7-4 , χωρίς να συνυπολογιστούν οι εκπρόσωποι των 6 υποψηφίων, αλλά προτίμησαν να προχωρήσουν σε ευθεία καταγγελία για την αξιοπιστία της διαδικασίας – και μάλιστα με προσωπική δήλωση του ίδιου του κ. Παπανδρέου με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Παπανδρέου έχει ως εξής:

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

Μόλις έγινε γνωστό το ατόπημα του Γιώργου Παπανδρέου που θυμίζει φαιδρότητες Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις κομματικών παραγόντων της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τους παράγοντες αυτούς, η αναντιστοιχία στα δεδομένα που έχουν περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα για τους ψηφίσαντες και τον αριθμό των ψήφων που ανακοινώθηκαν, οφείλεται στο γεγονός ότι τα διαστήματα που «έπεσε» το σύστημα (δυο, τρεις φορές μέσα στην ημέρα) υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές που δέχονταν με ομόφωνη απόφαση  τον κόσμο που περίμενε να ψηφίσει, σημειώνοντας τα στοιχεία με το χέρι, ώστε να μην δημιουργηθούν ακόμα πιο μεγάλες ουρές και να μην υπάρχει δυσφορία.

Γι’ αυτό, όπως εξηγούν, εντοπίζεται αυτή η «ασυμφωνία», για την οποία όφειλε η ΕΔΕΚΑΠ να φροντίσει ώστε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν χειρόγραφα να ενσωματωθούν έγκαιρα στο ηλεκτρονικό σύστημα, κάτι όμως που μάλλον δεν έγινε, επειδή οι εφορευτικές επιτροπές υπέγραψαν ότι με τον συνυπολογισμό των χειρόγραφων καταγραφών, τα ψηφοδέλτια και οι ψηφοφόροι δεν είχαν αποκλίσεις.

Σημειώνουν δε με νόημα ότι η ΕΔΕΚΑΠ, πλειοψηφία της οποίας είναι παπανδρεϊκή, έχει εγκρίνει τα εκλογικά αποτελέσματα ήδη από τη Δευτέρα, άρα αυτή πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει και γιατί δημιουργείται αυτό το θέμα.

Ο Παπανδρέου στον ΑΝΤ1 είπε : «Έχω ζητήσει να διερευνηθούν καταγγελίες από διάφορες περιοχές της χώρας

«Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα» δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την «βόμβα» με τις καταγγελίες που πέταξε για την εκλογική διαδικασία.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα μέρη της χώρας και έχω ζητήσει να διερευνηθούν, για να γίνουν οι εκλογές στον β’ γύρο με διαφανείς διαδικασίες».