Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο 27χρονος που με την απειλή σύριγγας πραγματοποίησε ληστεία



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 26-08-2018 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για περίπτωση ληστείας σε βάρος 20χρονου με απειλή σύριγγας, που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

(επ) ΧΑΣΑΝΟΓΛΟΥ (ον) Χουσεΐν (αγνώστου πατρός) και της Σεριφέ, γεν. 1991 στη Θεσσαλονίκη



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 13-09-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στο τηλέφωνο 2310-502744. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Φυλάκιση 14 ημερών στον Τζορτζ Παπαδόπουλο - Ειρωνική αντίδραση Τραμπ



Ποινή φυλάκισης 14 ημερών επέβαλε χθες δικαστήριο της Ουάσινγκτον στον Τζορτζ Παπαδόπουλο. Ο χώρος κράτησής του θα προσδιοριστεί εντός των επόμενων 45 ημρών, ενώ ο Παπαδόπολος πρέπει επίσης να συμπληρώσει 200 ώρες εθελοντική εργασία και να πληρώσει πρόστιμο 9.500 δολαρίων.
 
Πρόκειται για την πρώτη ετυμηγορία στην έρευνα του FBI για την ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα στις προεδρικές εκλογές αλλά και ο  επίλογος της δικαστικής περιπέτειας του νεαρού ομογενή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, λίγες μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου.
 
«Ο Τζορτζ είχε μόλις βγει από το ντους στο πατρικό του σπίτι όταν δύο άνδρες του FBI χτύπησαν τη πόρτα και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει» γράφουν οι δικηγόροι του σε ένα υπόμνημα που είχαν καταθέσει πριν μερικές ημέρες σε μια ύστατη προσπάθεια να μην πάει φυλακή. Ο Παπαδόπουλος τους είχε ακολουθήσει στο αυτοκίνητο αλλά καθοδόν αγχώθηκε:
 
«Συζητάω με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ για μια θέση στο επιτελείο του και το τελευταίο που θα ήθελα ήταν να βάλω σε κίνδυνο την καριέρα μου ή να κάνω κακό στην κυβέρνηση» ισχυρίζεται πως τους είπε. (Πράγματι το  ίδιο βράδυ είχε στείλει το βιογραφικό του για την θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Ενέργειας). Οι ανακριτές του υποσχέθηκαν πως η συνάντηση τους θα παρέμενε μυστική, μοναδικός όρος να πει όλη την αλήθεια για τις ρωσικές επαφές που είχε προεκλογικά. Εκείνος συμφώνησε πως θα τους βοηθήσει.
 
Ήθελε, όπως είπε,  να αφήσει πίσω του αυτή την ιστορία και να υπηρετήσει την πατρίδα. Ένα χρόνο νωρίτερα  είχε βρεθεί στην μάλλον χαοτική προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ - άπειρος στην πολιτική αλλά φιλόδοξος, άρπαξε την ευκαιρία και ξεκίνησε επαφές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Ο Τραμπ άλλωστε τον είχε χαρακτηρίσει δημόσια «εξαιρετικό». Τι και εάν τον είχε μόλις γνωρίσει, ως σύμβουλος ενός υποψήφιου προέδρου έβλεπε να ανοίγουν οι πιο δύσκολες πόρτες. Όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα τον Μάιο του 2016 συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο.
 
Οι ανακριτές του FBI γνώριζαν καλά πως εκείνο το διάστημα, ένας Ρώσος καθηγητής του είχε πει πως οι Ρώσοι διέθεταν «χιλιάδες email» που θα μπορούσαν να «λερώσουν» την Κλίντον. Γι’ αυτό και όταν εκείνος τους απάντησε αρνητικά πως δεν είχε καμία τέτοια πληροφορία, εκείνοι, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση που δημοσίευσαν, τον ξαναρώτησαν με δυσπιστία: «Όχι;». «Όχι» επέμεινε εκείνος «όχι όσο ήμουν με τον Τραμπ. Αλλά θα σας πω κάτι ... και είναι καλό που το αναφέρατε, γιατί πολύ πριν ξεκινήσω να δουλεύω με τον Τραμπ, με είχε προσεγγίσει αυτός ο καθηγητής».
 
Στην συνέντευξη θα πέσει και σε άλλες αντιφάσεις. Μάλιστα αλλάζει νούμερο τηλεφώνου και διαγράφει το προφίλ του στο Facebook, σε μια μάλλον αφελή προσπάθεια να σβήσει τα ίχνη των συνομιλιών του με τις ρωσικές επαφές. Στο τέλος εκείνων των συναντήσεων με το FBI, θα τον ρωτήσουν εάν θα ήταν θετικός στο να συνεργαστεί και να επιχειρήσει να επικοινωνήσει ξανά με κάποιες από τις επαφές του. «Δεν πιστεύω πως μπορώ πλέον να εκμαιεύσω πληροφορίες αλλά θα προσπαθήσω» θα τους πει.
 
Τους επόμενους μήνες ξαναέρχεται δυο φορές στην Ελλάδα. Όταν τον Ιούλιο επιστρέφει στην Ουάσιγκτον συλλαμβάνεται για ψευδή κατάθεση. Θα τον ανακρίνουν τέσσερις ακόμη φορές και στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα. Στο υπόμνημα του οι δικηγόροι επέλεξαν να αναφερθούν μόνο στην συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών στον οποίο ο Παπαδόπουλος ισχυρίζεται πως είπε πως οι Ρώσοι είχαν «βρωμιές» για την Κλίντον. «Η συνάντηση αυτή έγινε λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του Πούτιν στην Ελλάδα» σημειώνουν οι δικηγόροι του.
 
Όταν την Παρασκευή, ο Παπαδόπουλους έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN ο δημοσιογράφος θα τον ρωτήσει σχετικά με αυτή την συνάντηση:  «Ο. Κ. Κοτζιάς μου είπε πως εκεί που καθόμουν, αύριο θα καθόταν ο Πούτιν. Από αμηχανία του "ξεφούρνισα» το τι είχα ακούσει.» θα πει. «Ξέρετε εάν ο κ. Κοτζιάς μίλησε στον Πούτιν για αυτή την πληροφορία;» θα ρωτήσει ο δημοσιογράφος. «Δεν έχω ιδέα» απαντά  εκείνος.
 
Στην δίκη που μόλις ολοκληρώθηκε, οι δικηγόροι του επέμειναν πως ο Τζορτζ συνεργάστηκε, έδωσε κρίσιμες πληροφορίες, δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην έρευνα «Ο πρόεδρος εμπόδισε αυτή την έρευνα περισσότερο απο ότι ο Τζόρτζ, με την καμπάνια του για τα  fake news, με το να αποκαλεί την έρευνα κυνήγι μαγισσών» είπαν. Λίγο πριν ανακοινωθεί η ποινή ο Παπαδόπουλος σηκώθηκε και απευθύνθηκε στο δικαστή «Τον Ιανουάριο του 2017 έκανα ένα τραγικό λάθος για το οποίο πλήρωσα ακριβά και ντρέπομαι πολύ για αυτό. Αλλά είμαι ένας καλός άνθρωπος... Ήμουν νέος και αφελής αλλά αργότερα έκανα τα πάντα για να διορθώσω τα λάθη μου». Ένα σκίτσο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου τον δείχνει να αγκαλιάζει την σύζυγο του.
 
Όπως εκείνη θα γράψει αργότερα στο twitter ήταν ανακουφισμένος για την χαμηλή ποινή που του επιβλήθηκε.
Ειρωνική πάντως ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με tweet του σχολίασε το κόστος της έρευνας σε σχέση με την ετυμηγορία, αναφέροντας: «28 εκατ. δολάρια για 14 μέρες ποινή. Δύο εκατ. την ημέρα. Καμία σκευωρία. Μεγάλη μέρα για την Αμερική».

14 days for $28 MILLION - $2 MILLION a day, No Collusion. A great day for America!


ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Την ξεφτίλισε το twitter την Νοτοπούλου! ..πες ρε Κατερίνα, να καθαρίσω το παρκέ με χλωρίνη ή θα κάνει ζημιά?



Γιατί άνοιξες το στόμα σου βρε Νοτοπούλου;
Ο Καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει και η Νοτοπούλου πήρε αυτό που της άξιζε μετά την συνέντευξη της και αυτό της δίνει ένα μάθημα να κρατάει το στόμα της κλειστό, και να απολαμβάνει αυτό το λίγο που της έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έβγαλαν το πουλέν να δώσει συνέντευξη-ξέπλυμα και δεν προλαβαίνουν να μετράνε αυτογκόλ οι «μάγοι της επικοινωνίας»....
Παραδέχεται ότι μπήκε σαν καθαρίστρια.. ΚΑΙ Δεν δούλεψε ΠΟΤΕ σαν καθαρίστρια... Κανονικά σήμερα αύριο αντε μέχρι τη Δευτέρα να το χαρεί λίγο το υπουργιλικι δεν πρέπει αν έχει μείνει τσίπα να Παραιτηθεί??? Ρωτώ??
Υπάρχει χώρα στην οποία Υπουργός παραδέχεται δημοσίως ότι διορίστηκε στο δημόσιο σε θέση καθαρίστριας για να μεταφερθεί σε βυσματοθέση και αντί να πέφτει η Κυβέρνηση, πάνε όλοι για ύπνο
Εδώ βλέπουμε τι σημαίνει να είσαι Αριστερός, εμμονικός, να μην έχεις την στοιχειώδη ευθιξία και να προτιμάς τον αυτοεξευτελισμό από το να βγάλεις έστω το σκασμό. Για παραδοχή λάθους, ούτε λόγος.
Και σε ποια αναφέρεσαι μαρή @AGiamali? Στην Ξενογιαννακοπούλου?
Το "περίπτερο τουρισμού" στο τέλος της ημέρας, μήπως το καθάριζε κιόλας; μην είμεθα και άδικοι δηλαδης..
- Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως πρωθυπουργός. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους μέσω αυτών των επιλογών. Εργάστηκα στο ανατολικοευρωπαϊκό περίπτερο του ΝΑΤΟ.
Βλέπω ΕΡΤ συνέντευξη Νοτοπουλου απ τις 10 ερωτήσεις για αρχή οι 11 είναι ένας ύμνος στον πρωθυπουργό. Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη
Ακραία εκδήλωση πλουραλιστικής ενημέρωσης:
η Ηρωική ΥΕΝΕΡΤ, σε αλλεπάλληλα πάνελ, φιλοξενεί αύριο Σκουρλέτη, Σβίγγου, Αυλωνίτου, Ζαχαριάδη, Παππά, Γεροβασίλη, Μπαλαούρα, Βαξεβάνη, Σταθάκη, Σπίρτζη, Πολλάκη, Αχτσόγλου...
Συντονισμός Ακριβοπούλου, Αρβανίτης, Καλογεροπούλου. pic.twitter.com/XvTYHWUSn8
Προβολή εικόνας στο Twitter
..και πάνω από όλους την ηρωική αγωνίστρια καθαρίστρια Νοτοπουλου!!!

Η ειναι εξαιρετικο παραδειγμα του γιατι χρεοκοπησε η χωρα.

Αντι να της εχει ασκηθει διωξη, η καλυτερη κυβερνηση ολων των εποχων την εκανε υπουργο. 😀