Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Μαφία και ξέπλυμα χρήματος στα πρατήρια καταγγέλλει η πρόεδρος βενζινοπωλών

 


Ανησυχητική είναι η εγκληματική δραστηριότητα στα καύσιμα, με την μαφία να κάνει πάρτι με τις τιμές των καυσίμων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Καταγγελία της προέδρου των βενζινοπωλών για νοθεία στα καύσιμα, μαφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς το ράλι των τιμών συνεχίζεται.

Οι τιμές της βενζίνης τραβάνε την ανηφόρα, με την κυβέρνηση απλά να παρακολουθεί, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, κατήγγειλε κυκλώματα μαφίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα βενζινάδινα.

"Επειδή είμαι στην αγορά, στην καθημερινότητα, ξέρω τη θέση του βενζινοπώλη. Δεν ξέρω και δεν θέλω με τίποτα να κατανοήσω τη θέση όλων αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί οι τύποι θέλουν μόνο να ξεπλύνουν", είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

"Δεν τους ξέρετε;" ρωτήθηκε η κ. Ζάγκα η οποία απάντησε: "Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι". "Αυτό που λέτε είναι μαφία" της είπε ο δημοσιογράφος. "Ε μα, τι άλλο είναι..." απάντησε.

Η ίδια ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα με εγκληματικές ενέργειες σε βενζινάδικα:

"Ο πρόεδρος, ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε τη βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, τον "θέρισαν". Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μην μιλάμε. Εγώ παρόλα αυτά μιλάω και λέω στην κυβέρνηση να μας καλέσει να μιλήσουμε, έχουμε πολλές προτάσεις". 

"Στον έναν βόμβα, τον άλλον τον θέρισαν..." αναφέρει η πρόεδρος δείχνοντας την μαφία των πρατηρίων.

"Κάτι δεν πάει καλά στα πρατήρια που πουλάνε 2,19 την βενζίνη ενώ την αγοράζουμε 2,21"

Αναφερόμενη στις τιμές της βενζίνης και κυρίως στις μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται από πρατήριο σε πρατήριο, η κ. Ζάγκα επέστησε την προσοχή των καταναλωτών για περιπτώσεις νοθευμένων καυσίμων.

"2,19 τιμή, την είδα και εγώ χθες. Εγώ δεν θα πέρναγα ούτε από το πεζοδρόμιο. Μα τι λέτε τώρα; 2,21 αγοράζουμε τη βενζίνη και 2,19 πουλάμε; Κάτι δεν πάει καλά", προσθέτοντας πως "κάτι περίεργο (συμβαίνει), δεν ξέρω".

Σύμφωνα με την ίδια, η βενζίνη αγοράζεται με πάνω από 2,21 και "σήμερα η καλύτερη τιμή είναι 2,35" και ρώτησε "ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουμε; Για νοθεία (...)".

"Είναι κοινό μυστικό ότι η βενζίνη από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Δεν είμαστε τώρα η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη" είπε.

Το θέμα είναι άκουσε κάποιος εισαγγελέας; Και εάν άκουσε έδωσε εντολή να ξεριζωθεί η μαφία απο τα καύσιμα;





Μητσοτάκης : Η Ελλάδα ξέρει να προστατεύει τα σύνορα της

 



Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά.


«Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού αλλά έχει φτάσει πια στα όριά του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Δημαρχείο του νησιού. «Αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο αποτελεί ένα μοντέλο, πρότυπο σύγχρονου νοσοκομείου για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο το οποίο θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως» πρόσθεσε.


«Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της Κω, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο υπάρχον νοσοκομείο σημείωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν.


«Να σας πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του λαού της Κω, γιατί το ομόθυμο αίτημα, που είναι η ιστορική αναγκαιότητα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, επιτέλους φαίνεται ότι θα γίνει πράξη. Σας ευχαριστώ θερμά και χαίρομαι γιατί άκουσα από το δικό σας στόμα ότι το νέο νοσοκομείο πρέπει να γίνει στην Κω και σας συγχαίρω και χαίρομαι που θα είστε δίπλα μας», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Νικηταράς.


«Θα προχωρήσουμε άμεσα, από την άλλη εβδομάδα, στο ξεκίνημα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αφορά τόσο πόρους από την Περιφέρεια όσο και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και από τις ίδιες τις δομές του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπογράμμισε επίσης πως εξετάζονται λύσεις για την τοπική κάλυψη των αναγκών νεφροπαθών και την τόνωση του ιατρικού τουρισμού.




Αναφερόμενη στο θέμα της στελέχωσης των υποδομών υγείας του νησιού, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε: «Εχουμε συνεννοηθεί με το ΥΠΟΙΚ για τους καλοκαιρινούς μήνες οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα παίρνουν ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό. Αρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι, και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό».


Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην άνοδο του τουρισμού φέτος και προέτρεψε τους συμμετέχοντες φορείς του τουρισμού να δώσουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.


Η βελτίωση της εικόνας της χώρας στηρίζει τον τουρισμό


«Νομίζω τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Βασίλης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε ότι η ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση στο τουριστικό μας προϊόν», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας αναβάθμισε περαιτέρω τη χώρα μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.


«Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται και φέτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι, ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της αντιπολίτευσης, η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλύτερα από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, με νέα ψηφιακά εργαλεία και αυτό μας βοήθησε ουσιαστικά να αλλάξουμε συνολικά την εικόνα της χώρας, έτσι ώστε σήμερα η Ελλάδα να μπορεί να είναι προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.


«Το μέλλον του τουρισμού είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η προώθηση νέων μορφών τουρισμού», συμπλήρωσε.


Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η στροφή στην πράσινη και κυκλική οικονομία μέσω των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται για τον μετασχηματισμό νησιών, θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και στην ουσιαστική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.


«Το πρόγραμμα των GR – eco islands μπορεί να καλύψει 30 νησιά συνολικά, με τέτοιου είδους δράσεις που θα κάνουν την κυκλική οικονομία και την μετάβαση στην βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη από ένα θεωρητικό σχέδιο μια απτή πραγματικότητα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Και φυσικά θα κάνει το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών, στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Δήμους και στα έργα που τρέχουν στο νησί, από την πυροπροστασία μέχρι παιδικούς σταθμούς. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι οι ανάγκες στο νησί είναι πιο μεγάλες από τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί και συνεπώς η κυβέρνηση σχεδιάζει χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να καλυφθούν κι άλλα έργα.


Ελπίζω ο κ. Τσίπρας, που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε


Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. «Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», είπε.


«Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και εκπρόσωποι πολλών φορέων του νησιού.




Η δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού στην Κω σε αριθμούς


Η Κως υποδέχτηκε σχεδόν 113.000 επισκέπτες τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, καλύπτοντας σε ποσοστό 92,4% την επίδοση του 2019, η οποία αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.


Σημαντική είναι η ανάκαμψη των αφίξεων από το εξωτερικό, καθώς το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου καταγράφηκε στην Κω αύξηση της τάξης του 6,1% σε σύγκριση με το 2019. Κινητήρια δύναμη είναι η μεγάλη ζήτηση σε κομβικές ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικά, το πρώτο τετράμηνο του 2022 οι ροές από τη Γερμανία ήταν αυξημένες κατά 13,4% έναντι του 2019, ενώ από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 174%.


Η τόνωση της τουριστικής κίνησης υποστηρίζεται από τις πυκνότερες αεροπορικές συνδέσεις με το νησί, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί 11 νέοι προορισμοί από οκτώ χώρες. Σημαντική για την ενίσχυση του τουρισμού του νησιού είναι και η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση του λιμανιού ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσε στις υποδομές του ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το κρισιμότερο τμήμα των έργων, ενώ οι υπολειπόμενες εργασίες -που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία του λιμανιού- αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022.


Η ταχεία και ισχυρή «επανεκκίνηση» του τουρισμού αντικατοπτρίζει την επένδυση που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο brand name της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της χώρας σε έναν ασφαλή, ποιοτικό προορισμό, ο οποίος προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες -όπως μέσω της ανάπτυξης ποδηλατικών διαδρομών στην Κω- σε μία επιμηκυμένη τουριστική περίοδο.


Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο τέλος της σύσκεψης στο Δημαρχείο


Κύριε Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχα, κυρία και κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των φορέων.


Κατ’ αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις σας και να ξεκινήσω λέγοντας ότι εδώ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουμε ένα ξεχωριστό επίπεδο συνεργασίας και με τους Δήμους, αλλά κυρίως με την Περιφέρεια.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο τον Χατζημάρκο, είστε πολύ τυχεροί που τον έχετε Περιφερειάρχη. Διότι επειδή κι εμείς επιβραβεύουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα, έχουμε αναπτύξει ένα επίπεδο συνεργασίας τέτοιο, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εξ αρχής τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε και να συνεννοούμαστε χωρίς περιττές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να μοιραζόμαστε, βέβαια, το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη, για τα νησιά μας. Ειδικά εδώ για τα νησιά της Δωδεκανήσου, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές και κάθε φορά που έρχομαι παίρνω νέα δύναμη και νέα ενέργεια να συνεχίσω τη μεγάλη προσπάθεια και τον μεγάλο αγώνα τον οποίον έχουμε αναλάβει.


Λοιπόν, να ξεκινήσω με τα θέματα της υγείας. Πράγματι η δημιουργία του νέου νοσοκομείου, όπως σας είπα και εισαγωγικά, αποτελούσε αναντίρρητη προτεραιότητα. Όταν μίλησα εκτενώς με το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, πείστηκα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και γι΄ αυτό και προχωρούμε, σήμερα, στην επίσημη ανακοίνωση ότι το νέο νοσοκομείο θα γίνει -όπως είπαμε- στο χώρο τον οποίον έχουμε εντοπίσει και βάσει μελετών που θα εκπονηθούν από το Υπουργείο και -θέλω να το τονίσω αυτό- με τις προδιαγραφές ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου του 21ου αιώνα.


Τι σημαίνει αυτό; Δε σημαίνει μόνο ένα ωραίο κτίριο, αλλά και νέες διαδικασίες, σημαίνει χρήση της τεχνολογίας, σημαίνει μεταφορά δεδομένων ψηφιακά, ένα νοσοκομείο χωρίς χαρτί ουσιαστικά.


Άρα θα φαντάζεστε ένα νοσοκομείο το οποίο δε θα είναι ωραίο μόνο και καλαίσθητο και φιλικό προς τον εργαζόμενο και τον ασθενή, αλλά και ένα νοσοκομείο το οποίο πια θα πρέπει να λειτουργεί με τελείως διαφορετικές διαδικασίες, όπως εξάλλου και όλα τα καινούρια νοσοκομεία τα οποία κατασκευάζονται στη χώρα και είναι σημαντικά νοσοκομεία.


Κάποια θα γίνουν ως δημόσιο έργο, όπως το νοσοκομείο της Κω, άλλα γίνονται μέσα από πολύ σημαντικές ιδιωτικές χορηγίες, όπως τα νοσοκομεία τα οποία χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κι ήταν ακριβώς και αυτές οι δωρεές μία ευκαιρία να ξανασκεφτούμε εξ αρχής πώς λειτουργεί σήμερα ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, πώς επικοινωνεί με την πρωτοβάθμια φροντίδα και τι ρόλο βέβαια -κι έχει δίκιο ο Υπουργός να το αναδεικνύει- μπορεί να παίξει και ο ιδιωτικός τομέας στην ευρύτερη παροχή φροντίδας υγείας.


Διότι πια η υγεία, με τη στενή της έννοια, αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και απέναντι στους επισκέπτες.

Και βέβαια ο ιατρικός τουρισμός -και αυτός εν τη ευρεία έννοια- αποτελεί μια πάρα πολύ μεγάλη αναξιοποίητη ευκαιρία για τη χώρα μας. Και καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες από το εξωτερικό θα επιλέγουν την Ελλάδα, όχι μόνο για τόπο διακοπών αλλά για μόνιμο προορισμό, η κάλυψη των αναγκών υγείας, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά όλο το χρόνο, αποκτά ξεχωριστή σημασία.


Συγχαρητήρια στον Υπουργό για το εξαιρετικό σποτ με τον Αυστριακό Όττο, το οποίο δίνει μια ανθρώπινη διάσταση σε αυτό το οποίο προσφέρει η Ελλάδα που ουσιαστικά είναι μια συνολική εμπειρία η οποία πρέπει να είναι μοναδική.


Και για να κάνω τη γέφυρα από τα θέματα υγείας στα θέματα τουρισμού, να τονίσω πόσο μεγάλη σημασία για εμένα έχει όλος ο κλάδος της -θα τον αποκαλέσω στα ελληνικά- ευεξίας, αυτό που αποκαλούμε «wellness», που είναι το σημείο εκείνο στο οποίο ενώνεται το κλασικό τουριστικό προϊόν με υπηρεσίες υγείας, φροντίδας, ευεξίας.


Είναι δυνατόν στον τόπο που γεννήθηκε η ιατρική επιστήμη να μην μπορούμε να προσφέρουμε ανταγωνιστικές τέτοιες υπηρεσίες; Η απάντηση, λοιπόν, είναι ότι θα σας δώσουμε -και αναφέρομαι στον ιδιωτικό τομέα- όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με την απαραίτητη εποπτεία, να μπορείτε να αναπτύξετε εσείς τέτοιου είδους προϊόντα.


Έχω κουραστεί να ακούω να μονοπωλείται αυτός ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού, spa, καλλωπισμού, από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να το κάνουμε και εδώ, ξεκινώντας από την Κω. Η οποία, εξάλλου, έχει και μια μοναδική ιστορία και ένα υπόβαθρο το οποίο την κάνει μη συναγωνίσιμη -ουσιαστικά- μοναδική στον τομέα αυτό. Και εκεί θα περιμένουμε και τον ιδιωτικό τομέα να τρέξουμε μαζί με τους ίδιους ρυθμούς, ώστε το μεν κράτος να καλύπτει τις βασικές δημόσιες υποχρεώσεις του ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και ο ιδιωτικός τομέας, γύρω από τις κρατικές υπηρεσίες, να μπορεί να αναπτύξει ένα πλέγμα υπηρεσιών αλλά να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πιο έξυπνα έτσι ώστε και εμείς να παρέχουμε υπηρεσίες για τις οποίες ενδεχομένως να μπορούμε να αμειβόμαστε και αντιστρόφως, βέβαια.


Άρα είναι μια ευκαιρία πολύ μεγάλη αυτή η οποία ανοίγεται, ειδικά για την Κω και ειδικά στο κομμάτι της ευεξίας και του ιατρικού τουρισμού.


Συνολικά τώρα για τον τουρισμό, νομίζω τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Βασίλης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε ότι η ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση στο τουριστικό μας προϊόν.


Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται και φέτος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της αντιπολίτευσης, η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλύτερα από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, με νέα ψηφιακά εργαλεία και αυτό μας βοήθησε ουσιαστικά να αλλάξουμε συνολικά την εικόνα της χώρας, έτσι ώστε σήμερα η Ελλάδα να μπορεί να είναι προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.


Το Υπουργείο έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά, όχι μόνο στον τομέα του μάρκετινγκ, αλλά και στην κρίσιμη εργασία η οποία γίνεται και η οποία δεν βλέπει συχνά το φως της δημοσιότητας, για να μπορούμε να έχουμε όλες αυτές τις πτήσεις που έχουμε φέτος στην Κω, που δεν τις είχαμε στο παρελθόν, έχει προηγηθεί μια σημαντική δουλειά, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες που να ξοδεύουν όμως και περισσότερα. Και αυτό τελικά θα είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Το μέλλον του τουρισμού είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η προώθηση νέων μορφών τουρισμού.


Άκουσα με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας για τον ποδηλατικό τουρισμό. Συγχαρητήρια. Θα την στηρίξουμε. Είναι ένας κλάδος τουρισμού με πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες. Η μορφολογία της Κω προσφέρεται για τέτοιου είδους τουρισμό και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια βάση η Κως για ποδηλατικό τουρισμό σε ολόκληρα τα Δωδεκάνησα.


Η σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, εξαιρετικά σημαντική. Η αναβάθμιση του πολιτιστικού μας πλούτου. Αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης στο γεγονός ότι τα μνημεία μας είναι φροντισμένα. Όλα αυτά συγκροτούν ένα τρίγωνο εμπειριών, το οποίο κάνει την Ελλάδα μοναδική και το οποίο μας επιτρέπει, σταδιακά, να μπορούμε να διευρύνουμε και την τουριστική περίοδο.


Δεν θέλουμε να ερχόμαστε να κάνουμε ποδήλατο τον Αύγουστο μέσα στον ντάλα ήλιο, αλλά για να κάνουμε ποδήλατο τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο ή τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο είναι μία εξαιρετική εμπειρία. Καλή ώρα, η Κάλυμνος δίπλα, ανέπτυξε τον αναρριχητικό τουρισμό, ο οποίος και αυτός επιτρέπει στο νησί να διευρύνει την τουριστική περίοδο, διότι είναι δραστηριότητες που κατ’ εξοχήν δεν προσφέρονται να τις κάνει κανείς μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.


Χαίρομαι που άκουσα από τον Περιφερειάρχη ότι προχωρούν μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομών, όπως ο φωτισμός -και αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις βασικές περιβαλλοντικές υποδομές για αυτό και δουλέψαμε με τον Στέλιο, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε χώρο στο Πρόγραμμα «Τρίτσης», με μεταφορά άλλων έργων σε άλλα προγράμματα, για να μπορέσετε να λύσετε οριστικά το σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.


Διότι για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι και να επενδύσουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη, δεν θα πρέπει μόνο να κοιτάμε τις προκλήσεις του μέλλοντος -θα μιλήσω σε λίγο για αυτές- αλλά θα πρέπει να λύνουμε και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Νερό, απορρίμματα, βασικές υποδομές κυκλικής οικονομίας με πρωτεργάτες τους επαγγελματίες του κλάδου. Καφέ κάδος, επεξεργασία οργανικών αποβλήτων. Σε όλα αυτά χρειαζόμαστε, και θα το τονίσω αυτό, την τοπική κοινωνία μαζί μας. Μετάβαση στην πράσινη οικονομία, στην βιώσιμη ανάπτυξη, είναι μια πρόκληση, είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία.


Το απόγευμα θα βρεθούμε στην Αστυπάλαια να παρουσιάσουμε την επόμενη φάση ενός εξαιρετικά καινοτόμου σχεδίου που έχει πραγματικά βάλει το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την πράσινη μετάβαση. Και η επόμενη μεγάλη πρόκληση, Δήμαρχέ μου, θα είναι πως αυτές οι δράσεις θα μεταφερθούν από τα μικρά μας νησιά, όπου είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμες, στα μεγαλύτερα νησιά.


Τι σημαίνει, δηλαδή, για ένα νησί σαν την Κω, για τους επαγγελματίες της Κω, η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα;


Πως από τα μηχανάκια μας- να σταματήσει αυτός ο θόρυβος- να πάμε σε ηλεκτρικά σκούτερ πια. Έχουμε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά, το τονίζω, αυτές οι αλλαγές, οι οποίες θα είναι δραματικά ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες, χρειάζονται την δική σας στήριξη. Εσείς πρέπει να βγείτε μπροστά. Εμείς έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα υπάρχουν αντιστάσεις. Πάντα θα υπάρχουν κάποια μικρά τοπικά συμφέροντα τα οποία θα λένε, “δεν θέλω να αλλάξει τίποτα”.

Η εισήγησή μου είναι, σαρώστε τα. Εσείς, όμως, πρέπει να βγείτε μπροστά. Διότι αυτές οι δράσεις, όπου τις έχουμε αναπτύξει, το κάναμε σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και με τις δημοτικές Αρχές και δημάρχους οι οποίοι βγήκαν οι ίδιοι μπροστά και μας είπαν, θέλουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Και τώρα βλέπετε τα θετικά αποτελέσματα. Είτε μιλάμε για την Αστυπάλαια, είτε μιλάμε για την Χάλκη, είτε μιλάμε για την Τήλο.


Και το Πρόγραμμα των «GR – eco islands» μπορεί να καλύψει 30 νησιά συνολικά, με τέτοιου είδους δράσεις που θα κάνουν την κυκλική οικονομία και την μετάβαση στην βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη από ένα θεωρητικό σχέδιο μια απτή πραγματικότητα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Και φυσικά θα κάνει το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό.


Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα τα οποία θίξατε για τα θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας. Ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές και επειδή αναφέρθηκες, νομίζω εσύ, στο ζήτημα του επιδόματος ανεργίας, ήδη έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη, όπου ένας άνεργος του ΟΑΕΔ μπορεί να εισπράττει μέρος του επιδόματος ανεργίας αν πιάσει δουλειά για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Θέλουμε να περάσουμε σε μία λογική να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στον άνεργο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ να βρει δουλειά και ταυτόχρονα να ευθυγραμμίσουμε, σε τοπικό επίπεδο, τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την προσφορά εργατικού δυναμικού. Έχει δίκιο ο Υπουργός, δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχουμε μεγάλη ανεργία και να λέμε ότι έχουμε και μεγάλη ζήτηση για εργατικό δυναμικό. Κάποιο λάθος συμβαίνει.


Άρα αυτό περνάει και μέσα από δράσεις κατάρτισης τις οποίες αναπτύσσουμε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και βέβαια χρειάζεται κι αυτό τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, διότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα ζητήματα αυτά θα λυθούν αν πείσουμε και τους εργαζομένους και πολλούς νέους εργαζόμενους ότι το μέλλον τους είναι σε καλά πληρωμένες δουλειές εδώ στον τόπο τους.


Και δεν είναι η λύση κατ’ ανάγκη, όπως το κάνουμε πια, μία μόνιμη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να εισπράττει κανείς ένα επίδομα ανεργίας ή τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στο μητρώο για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να μην έχει ο ίδιος ο άνεργος το κίνητρο να βρει και να ξαναπιάσει δουλειά.


Εκεί, λοιπόν, έχουμε ακόμα πολλά σχέδια και πολλή δουλειά να κάνουμε. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρη τη χώρα. Και βέβαια είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε σε συνεννόηση και με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Το συζητάμε με το ΣΕΤΕ σε κεντρικό επίπεδο κι έχουμε πια μια πολύ καλή εικόνα πού έχουμε ελλείψεις και πώς πρέπει να προγραμματίσουμε την επόμενη τριετία με πενταετία, εκσυγχρονίζοντας και την τουριστική εκπαίδευση ταυτόχρονα, πού θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα ζητήσει ο τουριστικός κλάδος. Έτσι ώστε από τώρα να μπορούμε να προετοιμάζουμε και την εκπαίδευσή μας από τα Επαγγελματικά μας Λύκεια και τις Τουριστικές μας Σχολές, για να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας όπως αυτή θα αλλάζει και θα εξελίσσεται.


Το Δικαστικό Μέγαρο έχει «κλείσει», θα γίνει, για να μην έχετε καμία αμφιβολία. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους. Γνώριζα ότι αυτό το ξέρατε ήδη και δε μου αρέσει να ανακοινώνω ξανά πράγματα τα οποία ήδη έχουμε πει ότι θα γίνουν. Και επίσης να πω και κάτι ακόμα. Ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην αξιοπιστία. Κατά συνέπεια δεν προχωράμε ποτέ σε ανακοινώσεις, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο το οποίο θέλουμε να εξαγγείλουμε.

Αυτό σημαίνει χρηματοδοτικά εργαλεία, μελετητική ωριμότητα, συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, για την περίπτωση του νοσοκομείου να ξέρουμε που θα γίνει το νοσοκομείο και ότι συμφωνεί η τοπική κοινωνία και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Να πω και κάτι ακόμα -το κουβεντιάζαμε με τον Περιφερειάρχη- ποτέ δεν υπάρχει 100% συμφωνία για οποιαδήποτε χωροθέτηση. Αυτό το ξέρετε. Αλλά νομίζω ότι έχουμε επιλέξει το καλύτερο δυνατό σημείο και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και για το νοσοκομείο.


Παρέλειψα και θέλω να το πω, να ευχαριστήσω τους βουλευτές μας. Τον Μάνο, τον Βασίλη, τον Γιάννη, την Μίκα. Ασχολούνται πολύ με τα τοπικά προβλήματα. Και επειδή έχουμε και πολλά νησιά, είναι μονίμως εξαιρετικά ενημερωμένοι και φροντίζουν και στο δικό μου το επίπεδο πάντα να θίγουν ζητήματα τα οποία αφορούν τα Δωδεκάνησα. Το λέω διότι το ’23 είναι εκλογική χρονιά και υπάρχει πλεονέκτημα να έχουν τα Δωδεκάνησα τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Τέλος, θέλω να μιλήσω για κάτι για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου. Και χάρηκα πολύ για αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί, το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς.


Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη να έχει την ίδια εμπειρία, ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό, γιατί πολύ απλά το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε.


Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας. Κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα 5 νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τέλος, θέλω να σας ζητήσω να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά προετοιμασίας η οποία εμπλέκει για πρώτη φορά οργανωμένα την Πυροσβεστική, τη Δασική μας Υπηρεσία αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες και αυτές έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν στην προσπάθεια αυτή και της πρόληψης, αλλά και της καταστολής. Να είμαστε όλοι, παρακαλώ πολύ, σε εγρήγορση, έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι και στον τομέα αυτόν να είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ήταν το προηγούμενο.


Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την υποδοχή σας. Σε λίγο θα έχω τη μεγάλη χαρά να ξαναβρεθώ στην Ψέριμο. Αυτό το πολύ μικρό νησί.

Ξέρετε τα μικρά νησιά έχουν και μικρές ανάγκες. Μας ζήτησαν ένα πράγμα, έναν γιατρό. Kαι τον πήγαμε. Καθώς και δύο μικρές παρεμβάσεις στις υποδομές. Αλλά να κρατήσω αυτό το οποίο είπε ο Περιφερειάρχης, να μη μιλάμε για άγονη γραμμή.


Ο πλούτος της χώρας και ο πλούτος των νησιών μας έχει ακριβώς να κάνει με αυτή τη φοβερή διαφορετικότητα, την οποία ενώνει το γαλάζιο του Αιγαίου όταν συναντά το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού. Τα νησιά μας είναι πλούτος για τη χώρα μας. Την επόμενη εβδομάδα θα έχω τη χαρά να υποδεχθώ στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους όλων των μικρών νησιωτικών Δήμων για να συζητήσουμε οριζόντια προγράμματα που αφορούν την στήριξη των μικρών μας νησιών και θέλω να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα κοντά στα νησιά μας.


Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και στο επανιδείν.



"Δημοκρατικά" πράγματα, ο Καρανίκας περνάει από λογοκρισία την "ΑΥΓΗ" τις απαγορεύει να γράφει ότι θέλει

 


Ακροαριστερές "Δημοκρατικές" κραυγές Καρανίκα, πολιτικό σκουπίδι η εφημερίδα "ΑΥΓΗ" να περάσει πειθαρχικό που τόλμησε να αρθρώσει δημοκρατικά πολιτικό λόγο κατά των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Καρανίκας αναφέρει πως «μια οποιαδήποτε εφημερίδα μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και η κριτική είναι αναπόφευκτη, αλλά μια αριστερή εφημερίδα και συγκεκριμένα η ΑΥΓΗ δεν επιτρέπεται να δημοσιεύει τις τοποθετήσεις των συντρόφων και μάλιστα με απώτερο σκοπό την επίθεση στον σύντροφο. Απαράδεκτο. Αντικομματικό και προπάντων αντισυντροφικό».

Ο Καρανίκας "δημοκρατικά" και Συριζαίικα καθεστωτικά, ζήτησε την άμεση λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας για να καταδικάσει το δημοσίευμα. «Να γίνει άμεσα πριν καταλήξει η εφημερίδα ΑΥΓΗ ένα δημοσιογραφικό σκουπίδι που συκοφαντεί συντρόφους και υπηρετεί χταπόδια», κατέληξε.

Αναλυτικά η "δημοκρατική" ακροαριστερή ανάρτηση που δείχνει ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Λάθος για την Αριστερά.

Σωστό για τον ανήθικο φιλελευθερισμό.

Μέσα στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του κόμματος όπως και στις ΟΜ τα μέλη έχουν δικαίωμα να πούνε την οποιαδήποτε άποψη τους και να ασκήσουν την κριτική τους για οτιδήποτε.

Οι απόψεις που εκφράζονται αποκλειστικά στα όργανα αντιμετωπίζονται μέσα στο κόμμα δημοκρατικά και όχι δημόσια στην ΑΥΓΉ, την εφημερίδα του κόμματος με κουτσομπολιά που σκοπό έχουν την δολοφονία χαρακτήρων και την συκοφάντηση ανθρώπων.

Μια οποιαδήποτε εφημερίδα μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και η κριτική είναι αναπόφευκτη, αλλά μια αριστερή εφημερίδα και συγκεκριμένα η ΑΥΓΉ δεν επιτρέπεται να δημοσιεύει τις τοποθετήσεις των συντρόφων και μάλιστα με απώτερο σκοπό την επίθεση στον σύντροφο.

Απαράδεκτο.

Αντικομματικό

και προπάντων αντισυντροφικό.

Μεγάλο λάθος.

Σίγουρα δεν θα ξαναγίνει καθώς έχουμε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ να νικήσουμε και όχι να την πριμοδοτήσουμε με επιθέσεις σε συντρόφους.

Αυτά τα φιλελέδικα δημοσιογραφικά κόλπα δεν είναι αριστερά και προκρίνουν το κουτσομπολιό, την συκοφάντηση, την χυδαιότητα, την δεξιά κουλτούρα παρασύροντας δυστυχώς στην ποταπότητα και άλλα μέλη που έτρεξαν να υπερασπιστούν το φιλελέδικο δικαίωμα της ελεύθερης δήθεν δημοσιογραφίας, κάνοντας φτηνιάρικο χιούμορ που ταιριάζει μόνο στον χαρακτήρα τους. Κατάντια.

Άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να μη το ξαναζήσουμε.

Η επιτροπή δεοντολογίας να λειτουργήσει άμεσα χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της Αυγής ύβρις προς το κομματικό στέλεχος - τον Παυλος Πολακης αλλά και το ίδιο το κόμμα.

Να γίνει άμεσα πριν καταλήξει η εφημερίδα ΑΥΓΉ ένα δημοσιογραφικό σκουπίδι που συκοφαντεί συντρόφους και υπηρετεί χταπόδια».

Νίκος Καρανίκας
5 ώρες πριν

Λάθος για την Αριστερά.
Σωστό για τον ανήθικο φιλελευθερισμό.

Μέσα στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του κόμματος όπως και στις ΟΜ τα μέλη έχουν δικαίωμα να πούνε την οποιαδήποτε άποψη τους και να ασκήσουν την κριτική τους για οτιδήποτε.
Οι απόψεις που εκφράζονται αποκλειστικά στα όργανα αντιμετωπίζονται μέσα στο κόμμα δημοκρατικά και όχι δημόσια στην ΑΥΓΉ, την εφημερίδα του κόμματος με κουτσομπολιά που σκοπό έχουν την δολοφονία χαρακτήρων και την συκοφάντηση ανθρώπων....

Δείτε περισσότερα
241
58
24


Γελάει ο κόσμος! Ο Τσίπρας ζει μέσα στο ψέμα και δεν κοιμάται τα βράδια- Ευτυχώς οι πολίτες κοιμούνται

 



Κυβέρνηση : Σχετικά με τις αϋπνίες του κ. Τσίπρα, ελπίζουμε να είναι κάτι παροδικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο είναι στην αντιπολίτευση, κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες πολίτες.

Η κατάσταση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι τραγική, δεν ξέρεις εάν πρέπει να γελάσεις η να κλάψεις με την πάθηση του να λέει και να ζει μέσα στο ψέμα.

Πλήρως απαξιωμένος από τους πολίτες, πίσω σε κάθε δημοσκόπηση, χωρίς ελπίδα να ανακάμψη, ζει μέσα στο ψέμα, παραμυθιάζει το κόσμο, προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, λες και οι πολίτες δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι.

Μία απο τις κορυφαίες του στιγμές γελοιότητας, παραπληροφόρησεις και φαιδρότητας, είναι στη διαδικτυακή εκπομπή «Meeting Point» του newsbomb.gr με τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, που έκανε και άλι τον κόσμο να γελάσει λέγοντας "Δεν κοιμάμαι τα βράδια, φοβάμαι τι θα παραλάβουμε -Στο Μαξίμου έμενα μέχρι τις 4 το πρωί για να βρίσκω λύσεις!"

Λύσεις όπως, πώς να πτωχεύσει την ΔΕΗ, πώς να τα πάρει απο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, και πώς να ρίξει γρηγορότερα στα βράχια την χώρα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ποιος πιστεύει ότι ο Τσίπρας ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας έμενε μέχρι τις 4 το πρωί στο Μαξίμου; Ποιός; Ούτε οι δικοί του δεν θα το πίστευαν, ούτε η σύζυγος του.

Μέσα σε όλες τις παπάτζες που είπε σημειώσαμε : «Δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει. Αυτό που με απασχολεί, αυτό που με κάνει τα βράδια να μην κοιμάμαι, είναι γι' αυτό που θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveler, καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί για να βρω λύσεις σε ασφυκτικές συνθήκες. Και βρήκαμε λύσεις, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, φέραμε την ανάπτυξη…» και «ήρθαν τώρα πάλι κάποιοι που εφαρμόζουν τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τρώνε από τα έτοιμα», πρόσθεσε. «Ναι, με τρομάζει η επόμενη μέρα», είπε, «διότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αφήνει μονάχα χάος στα δημόσια οικονομικά και στην κοινωνική συνοχή της χώρας, αλλά αφήνει χάος και σε ό,τι αφορά τη διεθνή θέση της χώρας και τους μεγάλους γεωπολιτικούς κινδύνους που γεννά η στρατηγική του στην εξωτερική πολιτική, η οποία δεν έχει αρχή, μέση και τέλος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντά με επίσημη δήλωσή του στις faidr;ew δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «χάσει τον ύπνο» του.

Η κυβέρνηση με τον Γ. Οικονόμου απαντά τα εξής:

«Η πραγματική αιτία της “αγωνίας” του κ. Τσίπρα είναι το γεγονός ότι, παρά την εξαιρετικά δυσχερή παγκόσμια συγκυρία, η Κυβέρνηση διατηρεί υψηλότατα ποσοστά αποδοχής από την κοινωνία, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Για αυτό, κάνοντας διαχείριση ήττας, ασχολείται αποκλειστικά με τη διευθέτηση των εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εδραιώσει τη θέση του.

Οι αναφορές του για την κατάσταση της χώρας είναι, πέρα από υποκριτικές, και ψευδείς. Γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της εισαγόμενης ακρίβειας, η Κυβέρνηση εφαρμόζει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πολιτών, συνεχίζει με συνέπεια να αφαιρεί φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη από το σύνολο της κοινωνίας, αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα για όλους, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και θωρακίζει την ασφάλεια της χώρας. Όλοι θυμούνται ότι ο κ. Τσίπρας δημιούργησε μια κρίση που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα εξωγενείς κρίσεις, ενισχύοντας την Ελλάδα.

ΥΓ: Σχετικά με τις αϋπνίες του κ. Τσίπρα, ελπίζουμε να είναι κάτι παροδικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο είναι στην αντιπολίτευση, κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες πολίτες».



Γελάνε οι στρατιωτικοί με τον ΣΥΡΙΖΑ - Λένε ότι τα ΒΜΡ 1 είναι καλύτερα των Marder

 


Γελάνε διεθνώς οι στρατιωτικοί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους Τομεάρχες Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

Τα δύο αυτά ακατάλληλα νούμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την αποστολή βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι τα σοβιετικά οχήματα υπερτερούν επιχειρησιακά και δεν έχουν σταματήσει να γελάνε σε όλη της υφήλιο, ακόμα και οι Ρώσοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκλητικός χωρίς καμία αίσθηση σοβαρότητας, ισχυρίζεται ότι υποτίθεται θα αντικατασταθεί το παλιό υλικό με νέο γερμανικό, δηλαδή δεν πιστεύει τον Γερμανό Καγκελάριο.

Ισχυρίζεται χωρίς ίχνος σοβαρότητας ότι τα ΒΜΡ 1 που έχουμε είναι της δεκαετίας ’60 και τα «πολύ πιο σύγχρονα» και «καινούργια» Marder είναι της δεκαετίας ’70.

Λένε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην δώσουμε το Ρώσικο υλικό και στεναχωρηθεί ο σύντροφος Πούτιν πώς τα ΒΜΡ 1 τα γνωρίζουμε τέλεια, έχουν τα προβλήματά τους, αλλά επί τόσες δεκαετίες γνωρίζουμε πώς να τα συντηρήσουμε και κυρίως πώς να τα χειριστούμε.

Δεν ανέχονται επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αναβαθμίζεται ο Ελληνικός στρατός και ότι η αντικατάσταση «δεν μας κοστίζει τίποτα» και ρωτάνε από πού προκύπτει και αυτό.

Είναι τόσο τραγικοί στον ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτιούνται γιατί αφού είναι καινούργια τα Marder, η Γερμανία δεν τα στέλνει στην Ουκρανία και τα δίνει σε εμάς, και σε αυτό το σημείο κλαίνε όσοι το διαβάζουν και το ακούν απο τα γέλια για την κατάντια των ερωτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει και απάντηση.

Στην ανακοίνωση τους αυτά τα δύο νούμερα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσας και Τσίπρας λένε και άλλα που δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε και άλλο μαζί τους.



Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ του επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων

 


Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου, Άμπερ Χερντ, την οποία μήνυσε για τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της στη «Washington Post», το 2018. Ο επικεφαλής των δικαστών ανακοίνωσε την ετυμηγορία των ενόρκων, σύμφωνα με την οποία το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές και είχε στόχο να τον δυσφημίσει.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν η Άμπερ Χερντ το έκανε με «δόλο και κακία», οι ένορκοι βρήκαν ότι ενήργησε με «πραγματική κακία».

Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι οι ισχυρισμοί της για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ δεν αποδείχθηκαν.

Έτσι το δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ. Τα 10 εκατομμύρια επιδικάστηκαν ως κανονική αποζημίωση και άλλα 5 εκατομμύρια ως «τιμωρητική αποζημίωση».

Η επιτροπή, ωστόσο, διαπίστωσε ότι και ο Τζόνι Ντεπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, αλλά αυτό έγινε μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, και μόνο σε μία από τις τρεις κατηγορίες.

Έτσι, επιβλήθηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, αλλά καθόλου ποσό ως «τιμωρητική αποζημίωση».

Η επταμελής επιτροπή των δικαστών, η οποία ξεκίνησε τις συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά έκανε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, είχε επιφορτιστεί να καθορίσει αν η Χερντ δυσφήμισε τον Ντεπ και αν εκείνος έκανε το ίδιο.





Η τιμή της αμόλυβδης οδεύει ολοταχώς στα 3 ευρώ


 


Για διπλασιασμό οδεύει ολοταχώς η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Από 1,57€ μόλις πριν ένα χρόνο το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα βρίσκεται τώρα στα 2,40 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 3 ευρώ!

Αυτή η τιμή στην βενζίνη είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα αφήσει τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα, και αυτοί που θα έχουν ζημιά θα είναι τα βενζινάδικα, καθώς και τα κέρδη των διυλιστηρίων. Επίσης αναμένονται και λουκέτα σε βενζινάδικα.




Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 100 επιχειρήσεις - Έκλεβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εφορία

 


Συνεχίζεται εντατικά ο έλεγχος των επιχειρήσεων, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που είχε εντοπιστεί το 2019 από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, και το οποίο χρησιμοποιούσε παράνομα λογισμικά για να αλλοιώνει το περιεχόμενο των αποδείξεων και τιμολογίων, μέσω των φορολογικών μηχανισμών.

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται γύρω στις 100 επιχειρήσεις, καθώς και η επιχείρηση κατασκευής, διάθεσης και διαχείρισης του ως άνω λογισμικού, η οποία για την παραποίηση των φορολογικών στοιχείων λάμβανε ποσοστιαία προμήθεια ανάλογα με το ύψος της απόκρυψης. Εκτιμάται ότι η συνολική καθαρή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναλογών ΦΠΑ στα 6 εκατ. ευρώ.

Ενδειτκικά, οι νέες περιπτώσεις, που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, είναι οι εξής:

Εστιατόριο στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας, για τις χρήσεις 2015-2018, αποκρυβείσα ύλη 1,26 εκατομμύρια ευρώ.

Καφέ-μπαρ στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας, για τις χρήσεις 2015-2018, αποκρυβείσα ύλη 721 χιλιάδες ευρώ.

Ζαχαροπλαστείο στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, για τις χρήσεις 2015-2018, αποκρυβείσα ύλη 548.000€.

Αρτοποιείο-φούρνος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2018, αποκρυβείσα ύλη 526.00€.

Ταβέρνα στον Νότιο Τομέα Αθηνών, για τις χρήσεις 2015-2018, αποκρυβείσα ύλη 401.000€.

Καφετέρια στα βόρεια προάστια των Αθηνών, για τις χρήσεις 2016 και 2017, αποκρυβείσα ύλη 359.000€.

Καφέ-εστιατόριο στην Ήπειρο, για τις χρήσεις 2015-2018, αποκρυβείσα ύλη 320.000€.

Καφετέρια στην Θεσσαλονίκη, για τις χρήσεις 2015 έως 2018, αποκρυβείσα ύλη 306.000€.

Καφέ-εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη, για τις χρήσεις 2015-2018, αποκρυβείσα ύλη 239.000€.

Καφέ-μπαρ σε νησί των Κυκλάδων, για τις χρήσεις 2016 και 2017, αποκρυβείσα ύλη 186.000€.

Οι έρευνες συνεχίζονται, υπό τις οδηγίες του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Στέλιος Κράλογλου

 protothema



Απόφαση του Δήμου Αλίμου που θα ζήλευε ο Παπαθεμελής - Θα κλείνει τη μουσική στα μαγαζιά από της 11

 


Μέτρα παίρνει ο Δήμος Αλίμου, με στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο, κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. 

Για να το πετύχει αυτό, πήρε μια απίστευτη απόφαση που θα ζήλευε και ο Παπαθεμελής, η μουσική να κλείνει από τις 11 το βράδυ. 

Ο γνωστός νόμος Παπαθεμελή, είχε σκοπό και αυτός να περιορίσει την ηχορύπανση, στον αστικό χώρο, και έκλεινε τα μαγαζιά σταματώντας την μουσική από της 2 το βράδυ. Τότε υπήρξαν πολλές αντιδράσεις των πολιτών, που διαδήλωναν έξω από την βουλή για την απόσυρση του μέτρου.

“Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει. Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”” αναφέρει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης σε ανακοίνωσή του.

“Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.

Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία.

Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και την μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας” τονίζει ο δήμαρχος.

“Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.

Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις 3 παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά. Και, δυστυχώς, τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επιεική με τα Καταστήματα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Το παραπάνω ωράριο της μουσικής (μέχρι τις 11 μ.μ.) θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν την μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι, κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της.

Αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση.

Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη, επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ. Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων τα Καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες” καταλήγει ο κ. Κονδύλης.



Le Point για Πούτιν - Ερντογάν: «Το διαβολικό ζευγάρι»


 

Πούτιν-Ερντογάν, το διαβολικό ζευγάρι. Με αυτό το πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί το παριζιάνικο περιοδικό Le Point.

«Ο ένας ειναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα. ''Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουμε συμβιβασμούς που είναι ευνοϊκοί και για τα δύο μέρη'', λέει με ικανοποίηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους» σχολίσαν και οι δυο πλευρες, σύμφωνα με ο γαλλικό περιοδικό.



Και οι δύο ηγέτες είναι περίπου στην ίδια ηλικία, 69 ετών ο Πούτιν, 68 ετών ο Ερντογάν. Και οι δύο βασιλεύουν για πολλά χρόνια. Και ευελπιστούν να συνεχίσουν τη βασιλεία τους για πολλά ακόμα χρόνια, αναφέρει το γαλλικό περιοδικό.

«Μπλοκάροντας, για ψευδείς λόγους, την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία, ο σατράπης της Άγκυρας διαλύει την ενότητα που επιδεικνύουν οι Δυτικοί απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας, καθώς η Ουκρανία είναι θύμα. Υπονομεύει την αξιοπιστία της βορειοατλαντικης συμμαχιας. Η Τουρκία είναι το μόνο από τα 30 κράτη μέλη που αντιτάχθηκε στην έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης των δυο αυτών κρατών», γράφει η γαλλική Le Point.



Χαστούκι Γερμανίας στην Τουρκία: «Μη αποδεκτή η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας»

 


Το ένα χαστούκι μετά το άλλο τρώει η Τουρκία στην προσπάθεια της να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα.

Η τοποθέτηση του Βερολίνου για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, όπως και η τοποθέτηση των ΗΠΑ, δείχνουν ότι το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία είναι να ξεφτιλίζεται διεθνώς.

«Η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτή», διαμηνύει το Βερολίνο προς την Άγκυρα και καλεί Ελλάδα και Τουρκία «να επιλύσουν τις ανοιχτές διαφορές με διάλογο εμπιστοσύνης».

Κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Συμβουλίου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησαν μεταξύ άλλων και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, εξήγησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βόλφγκανγκ Μπίχνερ, σήμερα στο Βερολίνο.

Για τις τουρκικές δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας και κυβέρνησης, είπε ότι η Γερμανία είναι υπέρ του διαλόγου και της επίλυσης με βάση το διεθνές δίκαιο.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας χωρών-μελών της ΕΕ, για μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Υποστηρίζουμε ότι τα προβλήματα λύνονται με συνομιλίες και όχι με κλιμάκωση εντάσεων».



Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

 


Νέο χαστούκι στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Φρένο στην τουρκική προσπάθεια για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών βάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για τα ελληνικά νησιά, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι η κυριαρχία της χώρας μας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τη πάγια θέση των ΗΠΑ, η οποία ενθαρρύνει τους νατοϊκούς συμμάχους Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Ωστόσο, απηύθυνε έκκληση για την αποφυγή προκλητικής ρητορικής που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των εντάσεων. Η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και σύμμαχοι κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».




Τέλος στα παιχνίδια των αριστερών με τις ανεμογεννήτριες έβαλε το δικαστήριο

 


Απόφαση που βάζει τέλος στα παιχνίδια των αριστερών με τις ανεμογεννήτριες που το μόνο που προκαλούν είναι καθυστερήσεις και οπισθοδρόμηση, όπως όλα όσα πρεσβεύουν και κάνουν αριστεροί και ακροαριστεροί κατά του τόπου και της κοινωνίας.

5.000€+ 1 μήνας φυλακή για κάθε μελλοντική κινητοποίηση κάθε αριστερού που θέλει να παίξει παιχνίδια κατά των αιολικών εγκαταστάσεων στο νησί της Τήνου, και κατά αυτών που υποκινεί για να το πετύχει! 

Αυτή την ιστορική απόφαση έλαβε το Πρωτοδικείο Σύρου καταδικάζοντας 71 διαδηλωτές, πλήρως υποκινούμενους απο αριστερές παρατάξεις όπως το ΚΚΕ, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Πρωτοδικείο Σύρου, επιδίκασε ποινή 4.860 ευρώ για καθένα από τους 71 συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατά των ανεμογεννητριών, αλλά και για κάθε μελλοντική τους δράση για να μην τοποθετηθούν αυτές! Η απόφαση προβλέπει πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε μελλοντική συμμετοχή σε διαμαρτυρία και φυλάκιση ενός μηνός!



ΗΠΑ - ΕΥΡΩΠΗ στέλνουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, εξοργίζοντας τον δικτάτορα Πούτιν

 


Με ένα δικτάτορα στριμωγμένο σε όλα τα επίπεδα, οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία για να αμυνθεί από τις επεκτατικές βλέψεις των ΡωSSικών στρατευμάτων.

Οργισμένη, η Ρωσία έκανε λόγο για μια πολύ αρνητική εξέλιξη, αναφερόμενη στην απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις με το σύστημα HIMARS. Η κίνηση αυτή, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ρίαμπκοβ, αυξάνει τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ κάτι φυσικά που δεν θα συνέφερε τους Ρώσους που θα είχαν την τύχη της χιτλερικής Γερμανίας.

Οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία ενισχύουν τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, λέει η Μόσχα

«Κάθε αποστολή όπλων που συνεχίζεται, που αυξάνεται, ενισχύει τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ στο πρακτορείο RIA Novosti. φανερά προβληματισμένος για το μέλλον της χώρας του.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με το πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) επί ελαφρών τεθωρακισμένων αρμάτων.

Τα οπλικά αυτά συστήματα έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων. Δεν πρόκειται για συστήματα πολύ μεγάλου βεληνεκούς, εκατοντάδων χιλιομέτρων, αλλά η κίνηση συνιστά σημαντική αναβάθμιση των ουκρανικών αμυντικών ικανοτήτων.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες «να διεξαγάγουν τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό για να οδηγήσουν….σε μία "στρατηγική ήττα" την Ρωσία», πράγμα που θεωρεί «πρωτοφανές και επικίνδυνο».

Ο Τζο Μπάιντεν, πάντως, από τη μεριά του, απορρίπτει ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, τονίζοντας ότι «Όσο κι αν διαφωνώ με τον κ. Πούτιν... οι ΗΠΑ δεν θα επιχειρήσουν να τον αφαιρέσουν από την εξουσία. Όσο οι ΗΠΑ ή οι σύμμαχοί μας δεν δέχονται επίθεση, δεν θα λάβουμε μέρος άμεσα σε αυτήν τη σύγκρουση».

Σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Newsmax, ο Ουκρανός ηγέτης επέμεινε ότι τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αμυντικούς σκοπούς.

«Δεν μας ενδιαφέρει η Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν πολεμάμε στο έδαφός τους όπως κάνουν εκείνοι με εμάς», είπε ο Ζελένσκι.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως η Γερμανία θα αποστείλει στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας IRIS-T, όπως δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, έπειτα από τις εκκλήσεις του Κιέβου, καθώς και των κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης, για αύξηση της αποστολής βαρέων όπλων στην Ουκρανία. Ο καγκελάριος επανέλαβε ότι οι εκτοξευτές πυραύλων δεν θα μπορέσουν να στοχεύσουν ρωσικό έδαφος.



Υποχρεωτική η μάσκα στα ταξί και στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων


 

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

Στην χθεσινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί αποφάσισαν η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων να μην είναι υποχρεωτική. 

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα στα ταξί και για οδηγούς και επιβάτες.

Στα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται μόνο: όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Στα επιβατηγά πλοία: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες. Το μέτρο θα επεναξεταστεί στο  τέλος Ιουνίου.

Στα ημερόπλοια: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στα φαρμακεία: Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.