Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Χαστούκι Γερμανίας στην Τουρκία: «Μη αποδεκτή η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας»

 


Το ένα χαστούκι μετά το άλλο τρώει η Τουρκία στην προσπάθεια της να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα.

Η τοποθέτηση του Βερολίνου για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, όπως και η τοποθέτηση των ΗΠΑ, δείχνουν ότι το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία είναι να ξεφτιλίζεται διεθνώς.

«Η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτή», διαμηνύει το Βερολίνο προς την Άγκυρα και καλεί Ελλάδα και Τουρκία «να επιλύσουν τις ανοιχτές διαφορές με διάλογο εμπιστοσύνης».

Κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Συμβουλίου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησαν μεταξύ άλλων και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, εξήγησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βόλφγκανγκ Μπίχνερ, σήμερα στο Βερολίνο.

Για τις τουρκικές δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας και κυβέρνησης, είπε ότι η Γερμανία είναι υπέρ του διαλόγου και της επίλυσης με βάση το διεθνές δίκαιο.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας χωρών-μελών της ΕΕ, για μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Υποστηρίζουμε ότι τα προβλήματα λύνονται με συνομιλίες και όχι με κλιμάκωση εντάσεων».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου