Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Η Greek Mafia δρούσε και επί ΣΥΡΙΖΑ - Επίορκος αξιωματικός είχε επικοινωνία με Τόσκα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

 Οι συντάκτες της έκθεσης για την Greek Mafia, επικαλούνται τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον απότακτο αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ταβέρνα στα Μεσόγεια την άνοιξη του 2018. Σε γραπτές επικοινωνίες τους (προέκυψαν από την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του δολοφονηθέντος) ο επίορκος αξιωματικός που έχει βασικό ρόλο, εμφανίζεται πρόθυμος να ικανοποιήσει αιτήματα του Παπαχρήστου, ο οποίος πάντως την ίδια εκείνη περίοδο διατηρούσε άριστη επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ταυτόχρονα συγγενικές και κοινωνικές σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες, μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την Εκκλησία.

Τις σχέσεις εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με ανθρώπους του υποκόσμου –της αποκαλούμενης Greek Mafia– είχε αποκαλύψει και η έρευνα της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2017. Και τότε είχαν καταγραφεί συνομιλίες και ύποπτες συναντήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρηματίες της «νύχτας» χωρίς να προχωρήσει τίποτα. 

«Το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών», ανέφερε σε εισηγητικό έγγραφό του προς την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Κεντρικό ρόλο στη λειτουργία της Greek Mafia απέδιδε η ΕΥΠ στον επίσης δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα. Εκτελέστηκε στη λεωφόρο Αθηνών τον Νοέμβριο του 2019 μπροστά στα μάτια αστυνομικών που ατύπως συμμετείχαν στην προσωπική του ασφάλεια. Ο δολοφονηθείς φέρεται να χρημάτιζε εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς προκειμένου να παρέχουν «κάλυψη» σε παράνομους οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες κ.ο.κ., με τζίρο εκατομμυρίων.

Ο έλεγχος από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται!!
Διάσωση εγκλωβισμένων μετά τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ

 


Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν με τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία. 

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα στα κτίρια που έχουν πέσει βρίσκονται εγκλωβισμένοι και διασώστες βρίσκονται στα σημεία και δίνουν τιτάνια μάχη να τους επεγκλωβίσουν.


Δείτε τα βίντεο

Να γιατί είναι ανίκανοι και ανεπαρκείς οι Συριζαίοι - Ο Φίλης καλεί τους μαθητές να μην κάνουν τηλεκπαίδευση

 Άλλο ένα δείγμα γιατί με Συριζαίο δεν πας ποτέ μπροστά και δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις τίποτα.

Οι περισσότεροι πέρασαν απ΄έξω από τις σχολές, και τα Λύκεια και στο μόνο που συμμετείχαν με επιτυχία είναι στις καταλήψεις και στις διαδηλώσεις.

Ο Νίκος Φίλης για ακόμα μία φορά είναι κατά τις εκπαίδευσης και καλεί σε "ανταρσία" μαθητές και εκπαιδευτικούς: Κλείστε τις οθόνες και χαρείτε το χιόνι! Αναλυτικά η δήλωσή του:

" Άλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα, κι άλλο η πρόχειρη οργάνωσή της για μία δύο μέρες που διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη.

Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων!

Σε πολλά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα προβλέπεται μία εβδομάδα διακοπών μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε, τα παιδιά να χαρούν τον χιονιά. Εδώ, ειδικά στα νότια, τον βιώνουμε σπάνια.

Γι' αυτό παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς σήμερα κλείνουν την οθόνη και χαίρονται το χιόνι! Με την απαραίτητη προσοχή. Και, φυσικά, να μην διανοηθεί το υπουργείο να επιβάλει καταγραφή απουσιών, όταν είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για σύνδεση με την τάξη".
Οι βρώμικοι φάκελοι της ΕΛ.ΑΣ.


 

Το τελευταίο εικοσαήμερο, σε γραφεία πολιτικών και δημοσιογράφων έφτασε ένα πολυσέλιδο σημείωμα με πληροφορίες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Φέρει τίτλο «Η διαχρονική διαπλοκή επίορκων αξιωματικών με τα κυκλώματα διαφθοράς» και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σχεδιαγράμματα με φωτογραφίες ενστόλων και βέλη που περιγράφουν τις μεταξύ τους διασυνδέσεις, υπό τον τίτλο «Greek Mafia». Η αποτύπωση του εν λόγω υλικού σε άτυπο ενημερωτικό και η διαβίβασή του σε ένα μικρό αριθμό αποδεκτών μόνο άσχετη δεν μπορεί να θεωρηθεί με τις πρόσφατες τακτικές κρίσεις στο σώμα. Η προοπτική της αποστρατείας αξιωματικών, με μακρά θητεία στο τιμόνι ευαίσθητων υπηρεσιών, «κόντρα» στην επιθυμία τους να παραμείνουν ενεργοί, μοιάζει, λόγω και της χρονικής αλληλουχίας, να υπήρξε το κίνητρο για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι της διαρροής είχαν προηγηθεί «προειδοποιητικά πυρά». Επαφές αξιωματικών με λαθρεμπόρους πετρελαίου και τσιγάρων, διαμεσολαβήσεις στελεχών της Κατεχάκη και κυβερνητικών αξιωματούχων για μεταθέσεις «ημετέρων» σε κρίσιμα πόστα είναι ορισμένα μόνον απ’ όσα περιγράφονται στις σελίδες του ενημερωτικού εγγράφου, ένα μέρος τουλάχιστον του οποίου βρίσκεται σε γνώση της «Κ».

«Εθεάθη προσφάτως στα νότια προάστια σε ραντεβού με γνωστό λαθρέμπορο τσιγάρων» αναφέρεται δίπλα στο όνομα αρχιφύλακα. «Το παρόν κύκλωμα συνεχώς προτείνει το όνομά του για τη θέση του διοικητή Ασφαλείας προκειμένου να ελέγχει τα πάντα, ευτυχώς όμως αποκρούεται επιτυχώς έως σήμερα», αναφέρεται δίπλα στο όνομα ανώτερου αξιωματικού. Αντίστοιχα, κάτω από τη φωτογραφία μιας πρώην αξιωματικού, η οποία παραμένει ενεργή στο περιβάλλον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει η σημείωση: «Τοποθετήσεις αξιωματικών σε νευραλγικές υπηρεσίες».

Ως «αρχηγός όλων των κυκλωμάτων» γίνεται προσπάθεια να περιγραφεί κορυφαίος αξιωματικός του σώματος, ο οποίος μεταπήδησε πριν από μερικούς μήνες σε πολιτική θέση του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι συντάκτες της έκθεσης επικαλούνται τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον απότακτο αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ταβέρνα στα Μεσόγεια την άνοιξη του 2018. Σε γραπτές επικοινωνίες τους (προέκυψαν από την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του δολοφονηθέντος) ο αξιωματικός εμφανίζεται πρόθυμος να ικανοποιήσει αιτήματα του Παπαχρήστου, ο οποίος πάντως την ίδια εκείνη περίοδο διατηρούσε άριστη επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ταυτόχρονα συγγενικές και κοινωνικές σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες, μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την Εκκλησία.

Η αξιοπιστία πάντως ορισμένων τουλάχιστον στοιχείων που έχουν αποτυπωθεί στην αναφορά αμφισβητείται από πηγές στο εσωτερικό του σώματος. Φτάνουν δε στο σημείο να μιλήσουν για «συρραφή μηνυμάτων» με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Καθώς μάλιστα το ενημερωτικό φέρεται να συντάχθηκε προ κρίσεων, αποδίδουν τις ανακολουθίες στην προσπάθεια των συντακτών του να χτυπήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα ενόψει των αλλαγών που επίκειντο στο σώμα.

Κεντρικός ρόλος στο «δίκτυο» διαφθοράς αποδίδεται δευτερευόντως σε στελέχη που τα προηγούμενα χρόνια συνέδεσαν το όνομά τους με την υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) δίχως πάντως να παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία. «Αναβαθμίστηκε σκανδαλωδώς μετά την υπηρεσιακή του καρατόμηση» γράφουν για τον ένα από αυτούς. «21 συμβόλαια θανάτου ανεξιχνίαστα με εντολή Στ…» για έναν δεύτερο κ.ο.κ.

Το πολυσέλιδο, άτυπο σημείωμα με πληροφορίες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων φέρει τίτλο «Η διαχρονική διαπλοκή επίορκων αξιωματικών με τα κυκλώματα διαφθοράς».

Τις σχέσεις εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με ανθρώπους του υποκόσμου –της αποκαλούμενης Greek Mafia– είχε αποκαλύψει και η έρευνα της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2017. Και τότε είχαν καταγραφεί συνομιλίες και ύποπτες συναντήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρηματίες της «νύχτας». «Το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών», ανέφερε σε εισηγητικό έγγραφό του προς την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Κεντρικό ρόλο στη λειτουργία της Greek Mafia απέδιδε η ΕΥΠ στον επίσης δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα. Εκτελέστηκε στη λεωφόρο Αθηνών τον Νοέμβριο του 2019 μπροστά στα μάτια αστυνομικών που ατύπως συμμετείχαν στην προσωπική του ασφάλεια. Ο δολοφονηθείς φέρεται να χρημάτιζε εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς προκειμένου να παρέχουν «κάλυψη» σε παράνομους οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες κ.ο.κ., με τζίρο εκατομμυρίων.

Το πληροφοριακό υλικό, ωστόσο, που συγκεντρώθηκε τότε και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έλαβε ποτέ μορφή δικογραφίας. Η αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και δευτερευόντως η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας είχαν δηλώσει αδυναμία να το επεξεργαστούν, επικαλούμενες φόρτο εργασίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να παραπεμφθούν σε δίκη με αδύναμο αποδεικτικό υλικό και τελικά να απαλλαγούν, μόλις την Τρίτη, από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σε βαθμό πλημμελήματος. Εκκρεμεί η παραπομπή τους σε δίκη για τα κακουργήματα, όμως, είναι άγνωστο εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Eως τη δολοφονία του, τον Ιούνιο του 2022 σε πρατήριο ιδιοκτησίας του στη λεωφόρο Μαραθώνος, επιδίωκε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και ο έμπορος πετρελαιοειδών Γ.Μ. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφερε, αρχές Ιανουαρίου, να «σπάσει» την κρυπτογράφηση του κινητού του τηλεφώνου εντοπίζοντας επικοινωνίες του με εν ενεργεία αστυνομικό. Το ιστορικό των μεταξύ τους επικοινωνιών εστάλη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία όπως όλα δείχνουν το συμπεριέλαβε στην πολυσέλιδη αναφορά που φέρεται να συνέταξε παραμονές των κρίσεων. Η συγκεκριμένη ενότητα φέρει διακριτό τίτλο «Η διαχρονική διαπλοκή επίορκων αξιωματικών με το κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων».

«Ο Μ. δωροδοκούσε πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του Ανθρωποκτονιών, του Τμήματος Εκβιαστών, αλλά και της ΕΥΠ, προκειμένου να χαίρει προστασίας», αναφέρεται στην άτυπη έκθεση. Ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας, όπως και ορισμένα βαριά ονόματα της νύχτας που επίσης δολοφονήθηκαν, φέρεται να εισήγε χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία με τους οποίους νόθευε τα καύσιμα στα πρατήρια ιδιοκτησίας του. Για να συνεχίζει ανεμπόδιστα τη δράση του, χρειαζόταν πρόσβαση σε υπηρεσίες που ασχολούνται με τη δίωξη του λαθρεμπορίου. «Οικονο… (σ.σ. Οικονομική Αστυνομία) είπαμε τον άλλο που έχω ήδη δώσει, σκέψου μήπως για Οργα… (σ.σ. Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος) δώσουμε κάποιον και πας και εσύ μετά στο εκβι… (σ.σ. Δίωξη Εκβιαστών) και είμαστε κομπλέ» σημειώνεται σε μήνυμα που αντάλλαξε ο επιχειρηματίας με τον αστυνομικό – οδηγό του τον Μάιο του 2022. Αξίζει να τονιστεί ότι μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, το αρμόδιο τμήμα της Οικονομικής Αστυνομίας είχε πραγματοποιήσει έφοδο σε πρατήριο συμφερόντων του, εντοπίζοντας κρυφές δεξαμενές και βυτιοφόρα που χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση του καυσίμου. Στις μεταξύ τους επικοινωνίες επικαλούνται πληροφορίες που, εάν ευσταθούν και δεν εντάσσονται στο πλαίσιο ενός εσωτερικού πολέμου, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για αρκετούς ακόμη αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Oπως για παράδειγμα ότι ο δολοφονηθείς Δημήτρης Μάλαμας έκανε δώρα αξίας σε αξιωματικούς που παραμένουν ενεργοί στην Ασφάλεια Αττικής. Αναφορές υπάρχουν και σε ορισμένους αξιωματούχους της Κατεχάκη, αποδίδοντάς τους ρόλο σε τοποθετήσεις και μεταθέσεις ενστόλων.

Και σε αυτή την ενότητα, βέβαια, της άτυπης αναφοράς που διακινήθηκε παραμονές κρίσεων εντοπίζονται ορισμένες «ανακολουθίες». Παρατίθεται ενδεικτικά γραπτό μήνυμα, που αναφέρει ότι στις 19 Μαΐου η Οικονομική Αστυνομία επρόκειτο να διεξαγάγει έρευνα σε πρατήριο της λεωφόρου Καβάλας, με τα στελέχη της υπηρεσίας πάντως να σημειώνουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου δεν πραγματοποίησαν ελέγχους.

Συνέχεια στις έρευνες

Oλα τα στοιχεία του ενημερωτικού σημειώματος βρίσκονται στη διάθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, επικεφαλής της οποίας ανέλαβε κατόπιν εισήγησης του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου ο Παναγιώτης Πούπουζας. Συνεργάτες του υπουργού μάλιστα, αμέσως μετά την πολύωρη συνάντηση των δύο το πρωί της Πέμπτης, προανήγγειλαν εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Και η Δικαιοσύνη, ωστόσο, μετέχει στην έρευνα μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. 


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΜητσοτάκης για σεισμό σε Τουρκία - Συρία: Στέλνουμε άμεσα βοήθεια

 


Την θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιηθούν άμεσα πόροι και θα σταλεί βοήθεια στις δυο χώρες.


«Βαθιά θλίψη για την καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα», έγραψε ο πρωθυπουργός.Σεισμός στην Τουρκία η στιγμή που πέφτει κτίριο


 

Πάνω από 560 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα Τουρκία και Συρία, με τους εγκλωβισμένους να καλούν σε βοήθεια και τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους εντοπίσουν, ακούγοντας τις κραυγές τους.


Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις δύο χώρες έπιασε στον «ύπνο» τους πολίτες και έγινε αισθητός στην Κύπρο, την Αίγυπτο και το Λίβανο. Ολόκληρα κτίρια κατέρρευσαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Τον έπιασε την ώρα που πήγαινε να κλέψει το αμάξι και τον κλείδωσε μέσα

 


Ο ιδιοκτήτης άφησε για λίγα λεπτά ξεκλείδωτο το αμάξι του και πήγε για ψώνια, με αποτέλεσμα όταν γύρισε να βρει κάποιον μέσα.

Ο κλέφτης προσπαθούσε να κλέψει ότι μπορούσε από μέσα και ξαφνικά είδε τις πόρτες να κλειδώνουν και να μην μπορεί να τις ανοίξει από μέσα. 

Ο ιδιοκτήτης τον κράτησε μέσα στο αμάξι μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει.

Ουκρανία και ΕΕ ιδρύουν «προσωρινή εισαγγελία» στη Χάγη για το έγκλημα πολέμου της Ρωσίας

 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία συμφώνησαν στη σύσταση ενός γραφείου ερευνών στη Χάγη, ενός είδους προσωρινής εισαγγελίας, με σκοπό τον συντονισμό της συγκέντρωσης αποδείξεων για το "έγκλημα της επίθεσης" της Ρωσίας.

«Υποστηρίζουμε τη σύσταση ενός διεθνούς κέντρου για τη δίωξη του εγκλήματος της επίθεσης στην Ουκρανία (ICPA) στη Χάγη», αναφέρουν η ΕΕ και η Ουκρανία σε μια κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας στο Κίεβο.

Ο σκοπός του είναι «να συντονίσει την έρευνα για το έγκλημα της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, να διατηρήσει και να εφοδιάσει αποδείξεις για μελλοντικές δίκες», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το κέντρο αυτό θεωρείται ένα προσωρινό στάδιο πριν από την ίδρυση ενός ειδικού δικαστηρίου για να δικάσει υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, ένα πάγιο αίτημα του Κιέβου.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI) έχει δικαιοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, αλλά όχι για τα «εγκλήματα της επίθεσης» της Ρωσίας, καθώς Μόσχα και Κίεβο δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη της Ρώμης, με την οποία ιδρύθηκε το δικαστήριο.

Ουκρανία: Το έγκλημα της επίθεσης μπορεί να αποδοθεί στους πλέον υψηλόβαθμους πολιτικούς και στρατιωτικούς μίας χώρας

Το έγκλημα της επίθεσης μπορεί να αποδοθεί στους πλέον υψηλόβαθμούς πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους μιας χώρας.

Η ΕΕ υποστηρίζει τη δημιουργία μιας δικαστικής αρχής που θα έχει δικαιοδοσία για τέτοια εγκλήματα, όμως η ακριβής μορφή της εγείρει νομικά θέματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε δύο επιλογές: ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο, στη βάση μιας πολυμερούς διεθνούς συνθήκης, ή μια υβριδική δικαστική αρχή, που θα αναφέρεται στην ουκρανική νομοθεσία αλλά θα αποτελείται από διεθνείς δικαστές.

Η Ουκρανία επιθυμεί ειδικό δικαστήριο για τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Η Ουκρανία θα ήθελε ένα ειδικό δικαστήριο που να μπορεί να δικάσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη βάση ενός ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Όμως ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία φοβούνται πως η σύσταση ενός τέτοιου δικαστηρίου δεν θα λάβει επαρκή υποστήριξη στον ΟΗΕ και ενθαρρύνουν τη δημιουργία ενός υβριδικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το κέντρο αυτό θα εγκατασταθεί στην έδρα της Eurojust, της υπηρεσίας της ΕΕ για τη συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης.

Θα ενσωματωθεί στην «κοινή ομάδα έρευνας» που έχει ήδη συσταθεί από έξι χώρες της ΕΕ (Λιθουανία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Σλοβακία, Ρουμανία) και από την Ουκρανία και στην οποία συμμετέχει επίσης το γραφείο του εισαγγελέα του CPI.iefimerida.gr
Οι ακροαριστεροί τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν τους πάντες κατά εντολή του Αλέξη Τσίπρα

 


Το έχουμε ξανά γράψει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ η βάση και όσοι περιβάλουν την ηγετική ομάδα του Τσίπρα είναι ακροαριστεροί, επικίνδυνοι, και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ακροδεξιούς.

Σε κανένα δεν προκάλεσε εντύπωση η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη περί επιβολής της Δημοκρατίας με το… άγριο, γιατί όλοι έχουν δει τον πίνακα με τον ακροαριστερό δολοφόνο και παιδεραστή Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο του. 

Το πώς μπορεί να επιβληθεί μια δημοκρατία με το άγριο, αυτό πρέπει να μας το πουν οι συνταγματολόγοι που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι ειδικά ο Βενιζέλος. 

Η κατάληξη της επιβολή της δημοκρατίας με το άγριο, έχει επιβληθεί σε άλλες χώρες, και από την ακροδεξιά και την ακροαριστερά που μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Ακόμα και εμείς, και όσοι σαν εμάς γράφουμε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό στην απίθανη περίπτωση που ξανά κυβερνήσει ο Τσίπρας, να αναζητηθούμε και να διωχθούμε, όπως έχει πει πολλές φορές ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης "θα σας βρούμε".

Δεν ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την ημέρα που έχασε τις εκλογές το 2019, έχει ενεργοποιήσει πολλές φορές την ακροαριστερά για να πετύχει αγανάκτηση στην κοινωνία ώστε να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας και η ομάδα του, μέχρι και τις πορείες υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα υποστήριζε, για να πετύχει τους βρώμικους σκοπούς του.

Ο Σπίρτζης είπε αυτά που λέει ο Πολάκης και με λίγα λόγια αυτά που θα κάνει την επόμενη ημέρα η ομάδα ακροαριστερών που περιβάλλει τον ακροαριστερό Αλέξη Τσίπρα. Οι απειλές του Πολάκη κατ εντολή του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και σε πολίτες που του γράφουν κάτι αρνητικό, που τους καλεί να φύγουν διότι όπως λέει «ερχόμαστε και η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», δείχνουν την επόμενη ημέρα.

Τώρα μάθαμε από τον ακροαριστερό Χρήστο Σπίρτζη που μας το είπε ξεκάθαρα, ότι η ακροαριστερή χούντα περιμένει να αλώσει την δημοκρατία με το… καλό η το άγριο, και θα κυνηγηθούν όλοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπίρτζης αποσαφήνισε ποια είναι η αλά ΣΥΡΙΖΑ Δημοκρατία και μας το είπε ξεκάθαρα τι περιμένει την χώρα και τους πολίτες που αντιδρούν στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνος πολιτικός, βρίσκεται σε απόγνωση γιατί ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές και το πολιτικό του μέλλον είναι αβέβαιο. Ξέρει ότι έρχονται αποκαλύψεις για λεφτά από Βενεζουέλα, για μαύρα λεφτά Καλογρίτσα, για παρακολουθήσεις στελεχών του από τον ίδιο, που σημαίνει ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσει και ειδικό δικαστήριο, κάτι που προκαλεί περιέργεια σε πολλούς πώς το έχει γλιτώσει μέχρι σήμερα;

Δεν θα εκπλήξει κανένα, εάν μετά τις εκλογές τις οποίες θα χάσει, ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητήσει το αποτέλεσμα και επιχειρήσει μαζί με ακροαριστερούς να γίνει Τράμπ, η Μπολσονάρου κάνοντας επίθεση στην βουλή.

Ευχόμαστε η δημοκρατία μας και η κυβέρνηση να μην επιτρέψει στον ακροαριστερό Αλέξη Τσίπρα, να κάνει πραγματικότητα το σχέδιο του.