Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζεφυρίου

 


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 20-3-2024 στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -3- ημεδαποί, ηλικίας 45, 43 και 27 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επιπλέον συνελήφθη και 49χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς εντοπίστηκε να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους -2,6- γραμμ. την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τους ανωτέρω κατηγορουμένους.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση ναρκωτικών εντός της οικίας τους στην περιοχή του Ζεφυρίου, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή τους και την οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-55,6- γραμμ. ηρωίνης,

-4,8- γραμμ. κοκαΐνης,

-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

το χρηματικό ποσό των -1.175- ευρώ,

-2- κάμερες ασφαλείας και

-4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Γλυφάδας



Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 20-3-2024 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, 2 ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί κινούμενοι σε δρόμο στην περιοχή της Γλυφάδας, εντόπισαν τους 2 ανήλικους και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά την έρευνα των ανηλίκων, βρέθηκε στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης 189 γραμμ. και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Ούτε ένας αριστερός - ακροαριστερός υποκριτής δεν έχει πάει στο μνημείο για τα 104 θύματα στο Μάτι


 

Από το 2020 έχει γίνει μνημείο για τα 104 θύματα στο Μάτι, και δεν έχει τολμήσει να πατήσει να αφήσει ένα λουλούδι, ούτε η μάνα του Φύσσα που βγάζει μόνο φωτογραφίες με συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ούτε αντιεξουσιαστές γιατί δεν τους ενδιαφέρει το θέμα, μόνο τα Τέμπη, ούτε ακροαριστεροί αλληλέγγυοι, ούτε Συριζαίοι υποκριτές επιλεκτικά ευαίσθητοι.

Ειδικά όσοι σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για το έγκλημα των Τεμπών, ένα κακούργημα που δεν έγινε πλημμέλημα, και έχουν γίνει προφυλακίσεις και θα οδηγηθούν και άλλοι στην δικαιοσύνη, προκαλούν την κοινωνία!! 

Το ερώτημα είναι πώς τους επιτρέπουν; Και πώς δέχονται εκπρόσωποι των θυμάτων των Τεμπών να φωτογραφίζονται δίπλα τους προσβάλλοντας την μνήμη θυμάτων;;;;;



Η δίκη για το έγκλημα στο Μάτι που συγγενής των θυμάτων στα Τέμπη είχε πει ότι έφταιγε ο κόσμος και όχι το κράτος και η πολιτεία, μετά από 6 χρόνια συνεχίζεται ακόμα και σήμερα!! Ευτυχώς η δίκη για τα Τέμπη ξεκινάει μέσα σε ενάμιση χρόνο, οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα όπως στο Μάτι, αλλά μας εξυπηρετεί το αφήγημα ότι υπάρχει συγκάλυψη στο πρόσωπο το Καραμανλή, και ίσως πρέπει ο πρώην υπουργός να ζητήσει ο ίδιος να πάει στην δικαιοσύνη για να σταματήσει αυτή η τυμβωρυχία, προσβάλλοντας την μνήμη όλων των θυμάτων από τραγωδίες.


Ελένη Σιούτη

Επιχειρηματίας



Ο Πούτιν με ενεργό ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου θα πάει στην Τουρκία με πρόσκληση Ερντογάν

 



17 Μαρτίου 2023, το Τμήμα Προδικασίας 2 του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: τον δικτάτορα Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΠΔ, ο δικτάτορας Πούτιν  «θεωρείται υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε το Δικαστήριο. «Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη τουλάχιστον από τις 24 Φεβρουαρίου 2022», συνέχισε το ΔΠΔ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι ο κ. Πούτιν είναι προσωπικά υπεύθυνος για τα προαναφερθέντα εγκλήματα».

Παρόλα αυτά, ο δικτάτορας με το θράσος του δικτάτορα ταξιδεύει αλλά μόνο σε κράτη που έχουν ηγέτες δικτάτορες όπως ο Κιμ Γιονγκ Ούν ξέροντας ότι προστατεύετε. Το ανησυχητικό είναι ότι ο Τούρκος Ερντογάν που ηγείται χώρας του ΝΑΤΟ κάλεσε τον δικτάτορα να επισκευτεί την χώρα του με ενεργό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «γίνονται προετοιμασίες για επαφές υψηλού επιπέδου», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν «σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία προγραμματιζόταν αρχικά για τις 12 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα ωστόσο με το πρακτορείο Reuters, η επίσκεψη αναπρογραμματίστηκε προκειμένου να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Είχε προηγηθεί σειρά γεγονότων που ψύχραναν τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, όπως η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η θετική εισήγηση στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ότι αν η Τουρκία αποποιηθεί των ρωσικών πυραύλων S-400 θα μπορούσε να επανέλθει στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σημειώνεται εότι ο Ερντογάν είναι ένας απο τους μετρημένους στα δάχτυλα ηγέτες που συνεχάρη τον δικτάτορα αφού αυτοί που ευχήθηκαν ήταν καθεστωτικοί ηγέτες και μόνο.

Είχε προηγηθεί συνομιλία των δύο ηγετών και στις 26 Φεβρουαρίου, κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε στον Ερντογάν του για τα γενέθλιά του.

Εάν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Πούτιν στις 23 Απριλίου, θα είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος δικτάτορας και με ενεργό ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ, θα βρεθεί στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.



Φλωρίδης για Σπίρτζη: Θεατρινισμός και εξαπάτηση της κοινής γνώμης

 


Γνήσια αριστερή παπάτζα ο Χρήστος Σπίρτζης που αντί να βάλει μυαλό, συνεχίζει να εξαπατά του πολίτες.

Την υποκρισία του φαιδρού πρώην υπουργού Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας και καλά να ελεγχθεί για την τραγωδία των Τεμπών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά ανέδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Ο κ. Φλωρίδης μίλησε για «θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης» από τον Χρήστο Σπίρτζη και επισήμανε ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον αληθινό πόνο των συγγενών, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει "φως" στην υπόθεση». 

Όπως είπε ο υπουργός δεν οδηγεί πουθενά μια παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από τη βουλευτική ασυλία ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση που είχε ευθύνη «δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές». 

Όσον αφορά, τέλος, τις αναφορές συγγενών θυμάτων περί μπαζώματος, ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι γίνεται δικαστική έρευνα και προκάλεσε οποιονδήποτε να πει αν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό σημείο στον τρόπο που διενεργείται η ανακριτική διαδικασία στη Λάρισα.



Ανδρουλάκης - Κασσελάκης ανίκανοι να παράξουν πολιτική επενδύουν στην τυμβωρυχία και την διαμαρτυρία

 



Είναι και οι δύο στο 7% και 5% αποδοχή από τον κόσμο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργοί, παλεύουν και οι δύο σε ποσοστά 10 -12 και 13% για την δεύτερη θέση, είναι ανίκανοι να παράξουν πολιτική, δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας και επενδύουν στην πόλωση και την τυμβωρυχία.

Εάν τους ρωτήσεις ποιο είναι το σχέδιο τους για την χώρα, δεν έχουν, τάζουν αερολογώντας, εξαπατούν και κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθούν το ίδιο σχέδιο για να κρύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τους, ώστε να επιβιώσουν πολιτικά και οι δύο, στην αρνητική ψήφο διαμαρτυρίας με κάθε κόστος, ώστε να μπορούν να μιλάνε την επόμενη ημέρα χωρίς να τους αμφισβητούν.

Η δυσφορία του κόσμου για λάθη της κυβέρνησης, και η απώλεια επικοινωνιακής πολιτικής όπως το έγκλημα των Τεμπών, γίνεται αντιπολιτευτικό όπλο σε πολιτικούς του τίποτα που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα κόμμα τους.

Την τακτική αυτή την ξέρει πολύ καλά ο Βελόπουλος που με παραμύθια και θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν καμμία αλήθεια έχει ανεβάσει τα ποσοστά του, παίρνοντας και τους απογοητευμένους, διαμαρτυρόμενους για τους ομόφυλους.

Πράγματι είναι χαλαρή η ψήφος στις ευρωεκλογές, και επειδή υπάρχει σταθερότητα στην χώρα και όχι κίνδυνος να αναλάβει κανένα παρτάλι όπως οι Κασσελάκης - Ανδρουλάκης, μπορεί ο ψηφοφόρος να διαμαρτυρηθεί, αλλά δεν είναι έτσι, δεν αφήνεις την ψήφο στην ευρωβουλή χωρίς να έχεις όπλα να αντιμετωπίσεις τους ανθέλληνες βλέπε Αρβανίτης. Σκεφτείτε να υπήρχαν περισσότεροι από 3-4 ανθέλληνες ευρωβουλευτές προερχόμενη από την Ελλάδα, που συνασπίζονται με ανθέλληνες όπως η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ; Σκεφτείτε να μην έχουν δύναμη Έλληνες ευρωβουλευτές να τους αντιμετωπίσουν όλους αυτούς και να δημιουργούν συνέχεια πρόβλημα στην χώρα;

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, ανεπαρκής και ανίκανοι δείχνουν με σαφήνεια ότι οδεύουν στις ευρωεκλογές επιχειρώντας να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Να δημιουργήσουν ένα κύμα αντίδρασης, χωρίς αυτό όμως να βασίζεται σε κάτι συγκεκριμένο, απλά ότι κερδίσουμε καλό είναι. 

Το χειρότερο είναι ότι ο Ανδρουλάκης που χάνει στην δημοτικότητα και από τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχει την ευκαιρία να κάνει την διαφορά από τον Κασσελάκη, αλλά ούτε και τώρα έχει την σοβαρότητα για να το καταλάβει και κυλιέται και ο ίδιος στον βούρκο του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφους.

Δεν είναι λίγοι στο ΠΑΣΟΚ που αναρωτιούνται "τι κάναμε, εκλέξαμε το παλτό και αφήσαμε να φύγει τον Ανδρέα Λοβέρδο". Το ζήτημα είναι σοβαρό για το ΠΑΣΟΚ και γιατί; Γιατί δεν κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, γίνεται χειρότερο απο τον ΣΥΡΙΖΑ του influencer στρατιώτη με το νεσεσέρ.

Ναι, ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι ανεπαρκής και ανίκανοι, το ξέρουν, το γνωρίζουν όσο αφορά τουλάχιστον τον Ανδρουλάκη, γιατί ο άλλος έχει καβαλήσει καλάμι και το 7% που έχει στην αποδοχή του κόσμου δεν τον προβληματίζει, φαίνεται θεωρεί ότι είναι πολύ .

Εάν ήταν έξυπνοι και είχαν μελετήσει καλά, θα ήξεραν ότι η μετατροπή της πολιτικής ζωής σε βούρκο δεν βοήθησε όσους την υιοθέτησαν την προηγούμενη περίοδο, βλέπε Αλέξη Τσίπρα, και αυτό θα το δουν στην κάλπη των ευρωεκλογών πολύ σύντομα. 


Κ.Β.



Οι πρώτοι 28 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.


 


Τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.


Ως προς τα ονόματα που δεν είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα είναι ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης.


Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, πρώην Δήμαρχος Σάμου


Βανέσα Αρχοντίδου, Επικοινωνιολόγος, Πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα


Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής


Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών


Νόνη Δούνια, πρώην Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, παρουσιάστρια


Θανάσης Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Πλαστικός Χειρουργός


Σπύρος Καρανικόλας, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου


Δημήτρης Κατσαούνης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Απόδημος από Καναδά


Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής


Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας


Όλγα Κουρή-Καλέργη, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος


Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Δικηγόρος Βρυξελλών και Αθηνών


Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Εθελοντισμού Νέας Δημοκρατίας, Δημόσια Υπάλληλος, Αττικό Νοσοκομείο


Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής


Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ευρωβουλευτής, τ. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


Γιώργος Μπλιούμης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος εα


Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας


Ορέστης Ομράν, Διεθνής Δικηγόρος, Απόδημος από Βρυξέλλες


Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Ολυμπιονίκης


Βασίλειος Σακελλάρης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, Στέλεχος Επιχειρήσεων, Απόδημος από Ηνωμένο Βασίλειο


Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης


Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής


Λυδία-Αντωνία Τρακατέλλη, Διδάκτωρ Αρχαιολογίας


Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού


Άρθουρ Τσουχαντάρης, Επιχειρηματίας, Απόδημος από Αυστραλία, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αυστραλίας


Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος, Κλασσική Φιλόλογος


Νιόβη Χριστοπούλου, Ομογενής Νέας Υόρκης, Δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης


Εύη Χριστοφιλοπούλου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, πρώην Βουλευτής Αττικής, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, πρώην Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης



Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

 


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.



Το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου διεξάγεται σε μια περίοδο γενικευμένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, γι’ αυτό και είναι αρκετά προφανές ότι τα ζητήματα τα οποία αφορούν την Ουκρανία αλλά και τη Γάζα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Σχετικά με τα θέματα τα οποία σχετίζονται με την Ουκρανία, θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια παραμένει ενωμένη στην υποστήριξη την οποία παρέχει στην Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει να αμυνθεί απέναντι στην απροκάλυπτη ρωσική εισβολή.

Τα ζητήματα, όμως, αυτά έχουν επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον τρόπο με τον οποίον η Ευρώπη θα μπορέσει να κατοχυρώσει στην πράξη τη στρατηγική της αυτονομία. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς.

Η Ελλάδα είναι ήδη μία χώρα, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες ξεπερνά το όριο του 2% των αμυντικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι όμως απολύτως σαφές ότι αν η Ευρώπη θέλει πραγματικά να παραμείνει θωρακισμένη αμυντικά, θα πρέπει να εξετάσει νέους τρόπους για τη χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών.

Και εδώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στη δυνατότητα η Ευρώπη να μπορέσει να εκδώσει ευρωομόλογα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αμυντική της θωράκιση.

Έχει έρθει η ώρα πια να μπορέσουμε να περιβάλλουμε με περιεχόμενο ουσιαστικό τις πολύ φιλόδοξες συζητήσεις που κάνουμε σχετικά με την ανάγκη της Ευρώπης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να μπορέσει να διασφαλίσει την άμυνα και την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Και ελπίζω το σημερινό Συμβούλιο να είναι μια ευκαιρία να αρχίσουμε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα θέματα αυτά.

Σχετικά με τη Γάζα, θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία θα αναγνωρίζουν ότι αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η Ελλάδα ζητά επίμονα μια κατάπαυση του πυρός, η οποία προφανώς και πρέπει να συνοδεύεται με την πλήρη απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται σήμερα από τη Χαμάς.

Και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλήξουμε σε συμπεράσματα τα οποία θα αποθαρρύνουν και το Ισραήλ από το να επιτεθεί στην Ράφα, κάτι το οποίο θα προκαλέσει μετά βεβαιότητας μια ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή.

Και βέβαια, η Ελλάδα παραμένει σταθερά ταγμένη στη λογική της επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος μέσα από το πλαίσιο μιας λύσης δύο κρατών. Πιστεύω ότι και το ζήτημα αυτό θα μπορέσει να αποτυπωθεί στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τέλος, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί θα συζητήσουμε τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον πρωτογενή τομέα και ειδικά τους αγρότες μας. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι εκείνη η ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, η οποία έχει τη δυνατότητα να βάλει ένα φρένο στα ενδεχομένως υπερβολικά φιλόδοξα σχέδια κάποιων για μια πράσινη μετάβαση, η οποία τελικά βραχυπρόθεσμα θα ζημιώσει τους αγρότες μας.

Χαίρομαι γιατί αυτή η συζήτηση θα γίνει και γιατί ελπίζω ότι στα συμπεράσματα του Συμβουλίου θα αποτυπωθεί η ανάγκη να υποστηρίξουμε τους αγρότες μας βραχυπρόθεσμα και να τους βοηθήσουμε να κάνουν πράξη αυτή την φιλόδοξη πράσινη μετάβαση, με έναν ρυθμό όμως ο οποίος τελικά δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα εισοδήματά τους και τελικά την ίδια την βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής.

Δημοσιογράφος: Για την Τουρκία θα υπάρξει συζήτηση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για την Τουρκία εκτιμώ ότι θα υπάρξει συζήτηση. Υπάρχει ένα κεφάλαιο για τις εξωτερικές σχέσεις και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα τα οποία να αποτυπώνουν το υφιστάμενο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Εμείς κάτι τέτοιο θα το βλέπαμε θετικά.



Παρέμβαση του Πρωθυπουργού, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην 3η Σύνοδο για τη Δημοκρατία, που διεξάγεται στη Νότια Κορέα


 

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην 3η Σύνοδο για τη Δημοκρατία, που διεξάγεται στη Νότια Κορέα.


Συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, είναι τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σήμερα σε εσάς, στο πλαίσιο της 3ης Συνόδου για τη Δημοκρατία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η Σύνοδος διοργανώνεται από τη Δημοκρατία της Κορέας, μια χώρα που αποτελεί πρότυπο προόδου και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζει τις οικουμενικές μας αξίες, προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα και υπερασπίζεται τη δημοκρατία.

Η φετινή Σύνοδος για τη Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική, δεδομένου ότι το 2024 σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 60 ή περισσότερες χώρες θα προσέλθουν στις κάλπες. Η δημοκρατία είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Προκλήσεις που σημαίνουν ότι όσοι από εμάς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα που αντιπροσωπεύει την καλύτερη από όλες τις εναλλακτικές, πρέπει να επικεντρωθούμε, πιστεύω, σε τρεις κρίσιμες προτεραιότητες.

Καταρχάς, ενότητα ενάντια στην επιθετικότητα. Πιστεύω βαθιά ότι οι δημοκρατίες έχουν καθήκον να ενώνουν και να συνασπίζουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην επιθετική συμπεριφορά κρατών, κάθε συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Ο επιθετικός πόλεμος, όπως ακούσαμε από τον Πρόεδρο Zelenskyy, εναντίον της Ουκρανίας, ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα ενότητας όσον αφορά στην αντίδρασή μας.

Οι ίδιες αξίες θα πρέπει να ισχύουν παντού. Οι άμαχοι πολίτες πρέπει να προστατεύονται παντού στον κόσμο. Και καταλαβαίνω ότι οι χώρες που ανήκουν στον Παγκόσμιο Νότο μπορεί να βλέπουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως ευρωπαϊκό πόλεμο, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν περιφερειακό πόλεμο. Είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη διεθνή σταθερότητα, για το Διεθνές Δίκαιο, για το διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο έχει υποστηρίξει και ο Παγκόσμιος Νότος.

Η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα απαιτεί επείγουσα δράση. Είναι υποχρέωση των δημοκρατιών να ανταποκριθούν σε αυτό το θεμελιώδες καθήκον. Η στοχοποίηση αμάχων και ο θάνατος παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις δεν είναι ποτέ αποδεκτά σε έναν κόσμο δημοκρατικών αξιών.

Δεύτερον, τα δημοκρατικά κράτη πρέπει να ανακτήσουν την απόλυτη εμπιστοσύνη των πολιτών τους. Είναι δική μας ευθύνη, ως δημοκρατικοί ηγέτες, να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία είναι πράγματι το μόνο σύστημα που μπορεί να προσφέρει τις αξίες που πραγματικά επιθυμούν οι πολίτες: ασφάλεια, ευημερία, ελευθερία, σεβασμό και δικαιοσύνη. Η δημοκρατία, άλλωστε, είναι το μόνο σύστημα που διαθέτει τους μηχανισμούς λογοδοσίας ώστε να εγγυηθεί την προστασία αυτών των αξιών.

Και μόνο με το να είμαστε ειλικρινείς όσον αφορά αυτή την πρόκληση, και φυσικά πάντα ρεαλιστές στις υποσχέσεις μας, μόνο με την υλοποίηση της πολιτικής μας ατζέντας, μπορούμε να προσφέρουμε απτά αποτελέσματα για τους πολίτες μας, τα οποία τελικά θα ενισχύσουν τις δημοκρατίες μας.

Αυτό με φέρνει στην τρίτη προτεραιότητα: ρύθμιση της τεχνολογίας. Η καινοτομία μάς έδωσε, έδωσε στην ανθρωπότητα τα εργαλεία για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Δίχως ρυθμιστικούς κανόνες, σε λάθος χέρια, τα εργαλεία αυτά μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαταραχές ή ακόμη και να καταστρέψουν.

Η τεχνολογική πρόοδος, ιδίως στην τεχνητή νοημοσύνη, έχει ήδη αρχίσει να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών και των κοινωνιών μας. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί κινδυνεύουμε, ως δημοκράτες, μη κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές, να αποτρέψουμε την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης. Η παραπλανητική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, τα deep fakes, μπορεί να διαταράξει τον ίδιο τον ιστό της πραγματικότητάς μας, με σοβαρές ενδεχόμενες συνέπειες για την «υγεία» της δημοκρατίας παντού. Αυτό όχι μόνο θα μπορούσε να υπονομεύσει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, αλλά και να αποδυναμώσει την κοινωνική συνοχή, τις συλλογικές αξίες και τη θεμελιώδη εμπιστοσύνη που είναι τόσο απαραίτητη για την συνεκτικότητα των κοινωνιών μας.

Το κλειδί είναι η έξυπνη ρύθμιση που δεν καταπνίγει την καινοτομία. Πρέπει να ρυθμίζουμε την τεχνολογική καινοτομία με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο που ρυθμίζουμε, για παράδειγμα, τα φάρμακα και τα τρόφιμα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε ήδη κάνει αυτό το άλμα με τη θέσπιση του πρώτου νομικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη, του Νόμου για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ευελπιστώ ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, διότι, όπως και στην περίπτωση της κλιματικής αλλαγής, το ζήτημα δεν αναγνωρίζει σύνορα και μας αφορά όλους.

Αγαπητοί φίλοι, δεν έχει υπάρξει σχεδόν καμία άλλη εποχή στην ιστορία μας που η διεθνής συνεργασία να ήταν πιο επιτακτική από ό,τι τώρα. Είναι καιρός για όλους μας, βορρά και νότο, ανατολή και δύση, να δημιουργήσουμε ειλικρινείς συνεργασίες με στόχο το αμοιβαίο όφελος.

Η διαίρεση σήμερα δεν αφορά γεωγραφικές διαφορές. Αφορά τους υπέρμαχους της ειρήνης έναντι των φιλοπόλεμων. Αφορά εκείνους που κατανοούν την αξία του Διεθνούς Δικαίου έναντι εκείνων που επιθυμούν να επικρατήσουν ασπαζόμενοι τη βία και το χάος. Αφορά εκείνους που πιστεύουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και εκείνους που δεν πιστεύουν σε τίποτα άλλο παρά μόνο στο δικό τους συμφέρον, απερίσκεπτα.

Υπάρχει ένας φυσικός συνασπισμός κρατών που βρίσκονται στη σωστή πλευρά αυτών των διαχωριστικών γραμμών. Και πιστεύω ότι, τελικά, είμαστε πλειοψηφία και το μέλλον μας έγκειται σε αυτόν τον συνασπισμό. Το μέλλον μας έγκειται στη συνεργασία μας προς όφελος όλων.

Σας ευχαριστώ πολύ.



Πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

 



Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης πρωινές ώρες χθες (20-03-2024), αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, συνέλαβαν δύο άντρες, έναν 41χρονο αλλοδαπό κι έναν ημεδαπό 51 ετών, καθώς σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 62,2 γραμμαρίων.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος εξ’ αυτών δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά έγγραφα. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας του Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης, ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για σωρεία ποινικών αδικημάτων.




Στην κατοχή και στην οικία του αλλοδαπού άντρα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρείς (3) ζυγαριές ακριβείας, 5.640 ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και πλήθος πλαστών εγγράφων, ενώ στην κατοχή και στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και 28.184 ευρώ. Κατασχέθηκε ακόμη το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες ως μέσο διευκόλυνσης μετακινήσεων, αλλά  και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



3.530 τροχονομικοί έλεγχοι και 1.788 παραβάσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο

 


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι των Διευθύνσεων Τροχαίας σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Ειδικότερα, στην Αττική, το τελευταίο 24ωρο (20-21/03/2024), κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους αλλά και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν -1.592- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν –525- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:


-123- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

-148- για ταχογράφο- ωράριο εργασίας,

-30- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

-17- για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

-15- για θορύβους,

-14- για υπερβολική ταχύτητα,

-8- για στέρηση – μη ανάρτηση ειδικής άδειας,

-6- για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων,

-7- για χρήση κινητού τηλεφώνου,

-3- για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων και

-154- για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -31- ζεύγη πινακίδων, -123- άδειες κυκλοφορίας, -89- άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν -17- οχήματα.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν και από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σε εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό στην ευρύτερη περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν -48- εκμισθωμένα οχήματα και βεβαιώθηκαν -17- παραβάσεις για διενέργεια επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο, η οποία έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών.

Βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις, από τις οποίες, -1- αφορούσε  σε έλλειψη διακριτικών γνωρισμάτων και οι -2- ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, για μη καταχώριση του μεταφορικού έργου στο Ψηφιακό Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Παράλληλα, τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Χαλκηδόνας και Αυτοκινητοδρόμων/ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν συνολικά –1.890– έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν –1.243– παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:


-110- παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,

-457- για παράνομη στάθμευση και

-30- παραβάσεις φορτηγών.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.





Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά δανεικά από τους οπαδούς του για να μην κατασχέσουν τον πύργο του

 



Τα «βρώμικα χέρια» της αμερικανικής Δικαιοσύνης απειλούν τον εμβληματικό Trump Tower στο κέντρο της Νέας Υόρκης, λέει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε την Πέμπτη στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που πρέπει να βρει ως τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 454 εκατ. δολάρια και με αυτόν τον τρόπο ζητάει δανεικά.

Εάν δεν βρει λεφτά, θα κατασχεθούν και θα πωληθούν περιουσιακά στοιχεία του Τραμπ για να καλυφθεί το ποσό. Και πολύ πιθανόν, το «διαμάντι» στο στέμμα του Τραμπ, ο Πύργος με το όνομά του.

Και για να μην γίνει αυτό, οι υποστηρικτές του καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να τον βοηθήσουν οικονομικά, γιατί προκύπτει ότι αυτός που θέλει να γίνει και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πρόβλημα ρευστότητας.

Ο Trump Tower που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δεσπόζει στην Πέμπτη Λεωφόρο. Ήταν η κατοικία του ως το 2017, όταν μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, και όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάσχεση του θα πλήξει τον υποψήφιο για την προεδρία και πολιτικά και συναισθηματικά.

Στο mail, όπως αναφέρει ο Guardian, στοχοποιείται «η τρελή, ριζοσπαστική Δημοκρατική γενική εισαγγελέας που θέλει να αρπάξει τα περιουσιακά μου στοιχεία». Συνεχίζει λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί νομίζουν ότι «αν μου αρπάξουν τα λεφτά θα τα παρατήσω. Το χειρότερο είναι ότι νομίζω ότι εσείς θα με εγκαταλείψετε».

Οι δικηγόροι του δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν «πρακτικά αδύνατο» να λάβει την απαραίτητη εγγύηση γιατί πολλές εταιρείες αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί του γιατί ζητούσαν μόνο ρευστό. Αυτό έμμεσα υποδεικνύει ότι ο Τραμπ έχει πρόβλημα ρευστότητας.

Και όμως ο ίδιος πέρυσι κατέθεσε ότι είχε περίπου 400 εκατ. δολάρια σε μετρητά, καθώς και πλούτο δεσμευμένο σε ακίνητα και άλλες επενδύσεις. Δηλώνει όμως ότι η περιουσία του αξίζει «πολλά δισ. δολάρια».

Κατάσχεση και πωλητήριο μπορεί να δούμε και για άλλα περιουσιακά στοιχεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Εν τω μεταξύ, μια ψηφοφορία μετόχων την Παρασκευή ανοίξει το δρόμο για την εισαγωγή της επιχείρησης Trump Media στο χρηματιστήριο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εισαγάγει στο χρηματιστήριο την Trump Media & Technology Group, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Η εισαγωγή θα γίνει μέσω συγχώνευσης με μια εταιρεία ειδικού σκοπού (SPAC).

Η ειδική εταιρεία, που ονομάζεται Digital World Acquisition, έχει προγραμματίσει ψηφοφορία για τη συγχώνευση με την Trump Media για την Παρασκευή. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, υπάρχουν επιπλοκές γύρω από την προγραμματισμένη ψηφοφορία που ενδεχομένως θα καθυστερήσουν τη συγχώνευση.

Ο Τραμπ θα κατέχει μόλις 79 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Digital World στα 42,90 δολάρια την Τετάρτη, το μερίδιο του πρώην προέδρου στην επιχείρηση μετά τη συγχώνευση θα αξίζει περίπου 3,4 δισ. δολάρια.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά και η Trump Media εισαχθεί στο χρηματιστήριο (ακόμη και την επόμενη εβδομάδα), ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία δεν θα μπορέσει να εξαργυρώσει άμεσα τον πλούτο του. Αυτό γιατί η συγχώνευση περιέχει διάταξη που εμποδίζει τους βασικούς μετόχους να πουλήσουν μετοχές για έξι μήνες.



Metron Analysis πληρώνει τα λάθη και για τα Τέμπη η κυβέρνηση - Δέν κερδίζει σε καταλληλότητα ο Κασσελάκης

 



Απώλειες για το κυβερνών κόμμα κατέγραψε και η Μetron Analysis στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να εισπράττει κέρδη σχεδόν δύο μονάδων και τον Στέφανο Κασσελάκη, παρόλα αυτά, να μην εμφανίζει ορατή άνοδο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και στην δημοφιλία του.





Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Metron Analysis, το κυβερνών κόμμα έχασε 5,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα - ωστόσο εμφανίζεται με υπερδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως καταγράφεται ως δεύτερο κόμμα σε ακόμα μία δημοσκόπηση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης.




Ειδικότερα, οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση υποχωρούν στο 30% (από 35% τον Φεβρουάριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ χαμηλά, με μόλις 10% θετικές γνώμες.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η Metron καταγράφει χαμηλά το κόμμα Λοβέρδου, στο 1% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης χάνει και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοφιλία και εμφανίζεται πλέον τέταρτος μετά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται με διπλάσιο ποσοστό θετικών γνωμών από τον Στέφανο Κασσελάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης καταγράφεται με 34% θετικής γνώμης και ο κ. Κασσελάκης με 17% - και οι δύο πάνω από τα ποσοστά των κομμάτων τους - αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει μόλις μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ταυτόχρονα, η χθεσινή δημοσκόπηση καταγράφει μία σχεδόν απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας στην διαδικασία απόδοσης ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς το 88% απαντά «όχι» στην ερώτηση αν είναι αποτελεσματικά όσα έχουν γίνει για αυτό από το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για μία οριζόντια κοινωνική αντίδραση, πέρα από ιδεολογικές τοποθετήσεις, όπως καταγράφεται στα αποτελέσματα της μέτρησης. Πολύ μεγάλη παραμένει η δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ενώ ακολουθεί η κρίση των θεσμών.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα δεύτερος στη δημοσκόπηση της Metron Analysis κσι με αρκετή διαφορά από τον τρίτο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έκανε αρκετά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να αναθαρρήσουν, ενώ το ποιος θα κόψει δεύτερος το νήμα, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο στο προοδευτικό ημισφαίριο μετά την 9η Ιουνίου.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :





















Κύκλωμα μαστροπείας: Ποιος είναι ο tattoo artist που συνελήφθη

 



Σε έξι συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ για το κύκλωμα μαστροπείας που εξωθούσε στην πορνεία επτά ανήλικες.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας φέρονται να είχαν πιαστεί και στο κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο και είχε ως «εγκέφαλο» μία γυναίκα ονόματι Λορέλα.

Εκτός από τα δύο θύματα, όμως, και δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται να μετείχαν και στο κύκλωμα της Λορέλα, με τον έναν να είναι ένας 55χρονος tattoo artist. Ο 55χρονος Σταύρος Παππάς, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι σεσημασμένος για αρπαγή, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, εκβίαση. Ύστερα από εισαγγελική εντολή, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του, καθώς είχε συλληφθεί για το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε στον Κολωνό και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Alpha, αφέθηκε ελεύθερος. Ο 55χρονος φέρεται να έκλεινε ερωτικά ραντεβού με ανήλικες και ως «αντάλλαγμα» τους έκανε τατουάζ. Από το 2021 και μετά, φέρεται να είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο τέτοια ραντεβού, μέσα στο σπίτι που λειτουργούσε και ως επαγγελματικός χώρος δερματοστιξίας. Μάλιστα, ο άνδρας φέρεται να έκανε περάσματα από πολλά σίριαλ, ενώ είχε συμμετάσχει και σε βίντεο κλιπ.





Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα για ΝΔ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ - 3ος σε δημοφιλία ο Λοβέρδος

 


Με προβάδισμα 21 μονάδων συνεχίζει να προπορεύεται η Νέα Δημοκρατία ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24.

Στην ίδια δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση με σχεδόν μία μονάδα διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που δεν τραβάει.




Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%.

Οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, και η Πλεύση Ελευθερίας κινούνται στο 2,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.




Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, με μια διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%.

Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45,5% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η πλειοψηφία σε ποσοστό 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.




Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται έναντι του Δημήτρη Κουτσούμπα με 37,6% έναντι 33,7%.

Στην τρίτη θέση καταγράφεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,9%.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγράφει 28,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 27,6%. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην 7η θέση με 23,2% και ο Αλέξης Χαρίτσης ακολουθεί με 18,8%. Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν ο Δημήτρης Νατσιός με 13,8% και ο Βασίλης Στίγκας με 7,5%.

Το 70,3% δεν είναι ικανοποιημένο από τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών

Η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών, σε ποσοστό 55,1%.

Παράλληλα, το 62,5% δεν ικανοποιείται από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.