Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Νέα Δημοκρατία : Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι επικίνδυνος




«Πρώτη φορά κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα 12 δισ. και πανηγυρίζει. Οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ψέματα. Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος.

Είπε επίσης ότι σύντομα θα ενσκήψει τυφώνας έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. και ακολουθεί «ο διαβόητος κόφτης οριζόντιων περικοπών». 

«Όλα αυτά θα τα πληρώσουν τώρα οι Έλληνες στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους, χρέος το οποίο δεν θα κουρευτεί η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στο ψέμα», αυτό ζητάει η πλειονότητα των πολιτών και δεν θα αργήσει να γίνει.



Στο 24,2% η ανεργία τον Φεβρουάριο – αυξήθηκε στις ηλικίες άνω των 55 ετών



Διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα η ανεργία στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ανήλθε στο 24,2%, ελαφρά μειωμένη από το 24,4% που ήταν ένα μήνα νωρίτερα και από το 25,8% που ήταν πριν από ένα έτος.

Μάλιστα, καταγράφει αυξητικές τάσεις στις ηλικίες που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση (55-64 και 65-74 ετών), γεγονός που προβληματίζει για ενδεχόμενη διόγκωση της μακροχρόνιας ανεργίας. Οι άνεργοι έφτασαν στο 1.158.731 άτομα, καταγράφοντας μείωση κατά 7.524, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016 (μείωση 0,6%) και κατά 70.220, συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2015 (μείωση 5,7%). 

Με σαφώς μικρότερο ρυθμό, αλλά ανοδικά, κινήθηκαν τα επίπεδα απασχόλησης στη χώρα. Συγκεκριμένα, το σύνολο των απασχολούμενων έφτασαν το φετινό Φεβρουάριο στα 3.625.262 άτομα, αυξημένοι κατά 10.692 μέσα σε ένα μήνα (άνοδος 0,3%) και κατά 86.015 μέσα σε ένα 12άμηνο (άνοδος 2,4%). Σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται ότι, από το 27,1% που είχε ανέλθει η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2014, μέσα σε μία διετία, καταγράφεται μείωση των μεγεθών της, αν και η αποκλιμάκωση γίνεται με αργό ρυθμό. Σε επίπεδο φύλου, η ανεργία στις γυναίκες (28,7%), είναι πολύ υψηλότερη συγκριτικά με τους άνδρες (20,6%). 

Ανά ηλικιακή ομάδα, παραμένει υψηλό το ποσοστό ανεργίας (51,4%) συγκριτικά με ένα έτος πριν (51,8%), στην κατηγορία 15 – 24 ετών. Παρατηρείται επίσης, μικρή αποκλιμάκωση στις περισσότερες ηλικιακές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, 25-34 ετών η ανεργία υποχώρησε στο 31,6%, από 32,9% τον Φεβρουάριο του 2015, στην κατηγορία 35 – 44 ετών έφτασε το 21,4%, από 22,4% ένα χρόνο νωρίτερα και στις ηλικίες 45 – 54 ετών περιορίστηκε στο 19,6%, από 20,9% πριν από 12 μήνες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις ηλικίες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, όπου διαπιστώνεται αύξηση της ανεργίας, σε απόλυτα μεγέθη. Ειδικότερα, στην κατηγορία 55 – 64 ετών η ανεργία, τον φετινό Φεβρουάριο ανήλθε στο 19,3%, από 18,2% που ήταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ στην κατηγορία 65 – 74 ετών η ανεργία αυξήθηκε στο 12%, από 10,4% που ήταν ένα χρόνο πριν. 

Τα μεγέθη αυτά μεταφράζονται σε πολύ υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αφού είναι πολύ δύσκολο πολίτες που βρίσκονται χωρίς δουλειά, σε αυτές τις ηλικίες, να βρουν ξανά εργασία. Ανά περιφέρεια η υψηλότερη ανεργία, καταγράφεται στην Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία (28,7%), ενώ ακολουθεί η Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα (27,6%) και η Κρήτη (26,9%). Η μικρότερη ανεργία εντοπίστηκε στην περιφέρεια Αιγαίου (13,1%), με την Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια νησιά (23%) και την Αττική (23,5%) να ακολουθούν.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Δεν γλιτώνει την χώρα ο ανασχηματισμός η ανίκανη αριστερή πολιτική σας φταίει




Κώστας Βουκελάτος

Ανοιχτό άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και μάλιστα με διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. 

Και λοιπόν μας ηρέμησε; Δεν φταίει ο ανασχηματισμός φταίει η πολιτική και τα στελέχη σας στο σύνολο τους, μόνο άμα τοποθετήσετε στελέχη εκτός πολιτικού χώρου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ίσως δούμε κάτι και λέμε ίσως γιατί η πολιτική γραμμή ξεκινάει κακός από το Μαξίμου με την ανικανότητα που το διακρίνει.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα κυβερνητικό σχήμα, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών ήδη ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, αυτό έχει αποτυπωθεί και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα και νομίζω ότι είναι μία λογική τακτική» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 είπε η Γεοβασίλη αφήνοντας ένα παράθυρο μήπως και τοποθετηθούν σοβαροί άνθρωποι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ γιατί αλλιώς δεν σωνόμαστε τελεία και παύλα.

 Συμπλήρωσε κιόλας  : «Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι πως θα υπάρχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι του στενού περιβάλλοντος. Το βρίσκω σωστό και υγιές». Ναι αλλά η κρίση του πρωθυπουργού δεν είναι υγιέστατη κυρία Γεροβασίλη και η καθυστέρηση της όποιας προσπάθειας κάνει κακό για τον τόπο έχοντας στο σύνολο της η κυβέρνηση αυτή την στιγμή αποτυχημένους που διαχειρίζονται τις τύχες μας. 

Πάντως, η κ. Γεροβασίλη απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα κι άλλων κομμάτων γιατί μπορεί να μας πειράξει να πάνε τα πράγματα καλά έχοντας ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα έτσι; 

Είπε λοιπόν η κυρία Γεροβασίλη και οι δηλώσει τις δείχνουν και το γιατί δεν πάμε καλά και δεν θα πάμε καλά : 

«Να δούμε αν υπάρχουν αυτές οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχουν. Επομένως, είναι λογικό να μην έχει βάση μια τέτοια συζήτηση» 

Με τέτοιες δηλώσεις και τέτοια λογική μόνο η γρήγορη απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης και του Τσίπρα από την εξουσία θα δώσει κάποια ελπίδα να αλλάξει κάτι στην χώρα.


Θα ήταν ανθρώπινο κάθε δήμος να ανακοινώνει ημερομηνία πληρωμής προνοιακών επιδομάτων



Γιάννης Αθανασίου

Είναι τρομερό ότι ΑΜΕΑ ταλαιπωρούνται και ξεφτιλίζονται γιατί "ενοχλούν" υπαλλήλους επειδή πηγαίνουν καθημερινά και ρωτάνε "πότε θα πληρωθούν τα χρήματα που έχουν ανάγκη" γιατί δεν ξέρουν την ημερομηνία που θα πληρωθούν όποτε δεήσει ο κάθε δήμος ξεχωριστά.

Θα ήταν ανθρώπινο κάθε δήμος αφού δεν έχει την διάθεση να εξυπηρετήσει τις ευπαθείς ομάδες στην ώρα τους, όπως και ο κάθε τυχαίος και πιθανός ανάλγητος επίτροπος που υπογράφει το κονδύλι για κάθε δήμο να βγάζουν ανακοίνωση κάθε δίμηνο πληρωμών και να λέει ο τάδε δήμος θα πληρώσει αυτή την ημερομηνία!! 

Μην ταλαιπωρείστε ταλαίπωροι επειδή το δημόσιο είναι ανάλγητο ελάτε τότε γιατί σας υπολογίζουμε και σας σκεφτόμαστε!!

Πόσο απλό και Ευρωπαϊκό θα ήταν να σεβαστούν δήμαρχοι και υπάλληλοι τις ευπαθείς ομάδες;

Πόσο απλό και ουσιαστικό θα ήταν οι οργανώσεις των ΑΜΕΑ να είχαν απαιτήσει να βγαίνει ανακοίνωση με στάνταρ ενημέρωση για την ημερομηνία που πληρώνει ο κάθε δήμος; Κοινωνικό κράτος κύριοι απλά.


Οι συνεργάτες του Τσίπρα μας ξεφτιλίζουν διεθνώς : Παππάς κατά Michel Friedman της Deutsche Welle



Επιθετικός ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle αλλά εάν δεν δώσεις δικαιώματα δεν έχεις φόβο για προκλητικές συνεντεύξεις κύριε Παππά!!

Παρά την συμπεριφορά του δημοσιογράφου εάν είσαι διπλωμάτης ευγενής υπουργός μη αριστερός ο οποίος εκπροσωπεί μια χώρα απαντάς με χιούμορ και σαρκασμό!! Λέμε εμείς και δεν απειλής ότι θα φύγεις γιατί ο δημοσιογράφος ειδικά ένας προκλητικός δημοσιογράφος χ.........ε!!!!!

Από την συνέντευξη φαίνεται ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν έχει κάνει μεγάλη ζημιά μόνο στην χώρα μας και είναι κόκκινο πανί για όλη την Ευρώπη.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

«Φούντωσε» ο Νίκος Παππάς με τον δημοσιογράφο Michel Friedman της Deutsche Welle που θέλησε να στριμώξει τον Έλληνα υπουργό για μία σειρά θεμάτων. 

Ο ξένος δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής «Conflict Zone», έδειξε από την αρχή τις άγριες διαθέσεις του ρωτώντας αν η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί. Ο Νίκος Παππάς σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης (26 λεπτά) που δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να τον αποκρούσει, ενώ δύο φορές ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη και να αποχωρήσει χωρίς όμως κανείς να του απαντήσει, καθώς τέτοιες πρακτικές δεν συνηθίζονται στο εξωτερικό, ακόμα και στις πιο σκληρές συνεντεύξεις.

Το αποκορύφωμα ήρθε με το φινάλε και μία ερώτηση που μάλλον δεν περίμενε ο υπουργός.

Ο δημοσιογράφος του διάβασε την περίφημη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που λιάζονται και τον ρώτησε: «Υπουργός της κυβέρνησής σας έχει κάνει αυτή την ερώτηση;».

Ο κ. Παππάς έσπευσε να απαντήσει ότι η λέξη sunbathe που χρησιμοποίησε ο κ. Friedman δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται» για να λάβει την ανταπάντηση του δημοσιογράφου: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή».

«Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το sunbathe σημαίνει χαίρομαι στην παραλία... Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο» προσπάθησε να συνεχίσει ο κ. Παππάς αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε να ρωτά με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του έλληνα υπουργού: «Θεέ μου, τι κάνω εδώ, μπορούμε να κόψουμε;» είπε κοιτάζοντας αριστερά του, ψάχνοντας οδό διαφυγής...

Ο δημοσιογράφος συνέχισε να του επισημαίνει ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση και προσπάθησε στη συνέχεια να μαλακώσει τον κ. Παππά δίνοντάς του χρόνο να εξηγήσει. Εκείνος τότε απάντησε: «Υπήρχαν άνθρωποι που απολάμβαναν τον ήλιο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή τη δήλωση».

Μόλις ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Conflict Zone» της Deutsche Welle τον ευχαρίστησε και έπεσαν οι τίτλοι τέλους μπορείτε να δείτε στο βίντεο τον εκνευρισμό του υπουργού Επικρατείας που φαίνεται σαν να μαλώνει τον κ. Friedman.



Δεν ήταν μόνο η αναφορά στο λιάζονται της Τασίας που εκνεύρισε τον κ. Παππά. Ολόκληρη η συνέντευξη που δόθηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον δημοσιογράφο να εγκαλεί την Ελλάδα ότι δεν είναι καλός μαθητής και τον κ. Παππά να απαντά ότι είναι καλύτερος μαθητής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οταν ο δημοσιογράφος του είπε «δεν πήρατε το μάθημά σας», ο κ. Παππάς του είπε: «Αυτό να μου το λέγατε έναν χρόνο πριν».

Ο υπουργός Επικρατείας είπε επίσης ότι «η συμφωνία μας είναι συμβιβασμός», ενώ έντονος ήταν ο εκνευρισμός του όταν ερωτήθηκε για τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο δήλωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι μαζί μας πια».


Μάθανε πως.....Κουράκης και Τασία ζητούν «πιάτσες» πορνείας δίπλα σε ξενοδοχεία!




Είναι τρομερές οι αριστερές προτάσεις ειδικά από τους συνήθεις υπόπτους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι λάτρεις της υποβάθμισης της ζωής και της ποιότητας μιας χώρας αδιαφορώντας για την εικόνα της και τους πολίτες της.

Κοινός πλέον και με όλη την σημασία του όπως λέει και ο λαός Μάθανε πώς....... Πλάκωσαν οι προτάσεις

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Απίστευτο κι όμως... αριστερό!

Μαζί με την Αννέτα Καββαδία και άλλους 14 συναδέλφους τους, ο «ποιητής των αιδοίων» και η... ακτιβίστρια πρώην υπουργός ζητούν να αρθούν οι αυστηρές χωροταξικές προϋποθέσεις και να επιτρέπονται οι «πιάτσες» εκδιδομένων πιο κοντά σε ξενοδοχεία

Να αρθούν οι αυστηρές χωροταξικές προϋποθέσεις και να επιτρέπονται οι «πιάτσες» εκδιδόμενων προσώπων πιο κοντά σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Αννέτα Καββαδία.

Υπενθυμίζεται ότι, με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε προβλεφθεί ότι, εκτός από σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία κλπ, και τα ξενοδοχεία από τρία αστέρια και άνω εντάσσονται στις κατηγορίες ακινήτων, από τα οποία οι «πιάτσες» πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 200 μέτρα.

Οι βουλευτές επισημαίνουν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο πως «δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια, καθώς και σε χώρους που δεν είναι κύριας χρήσεως και δεν πληρούν τους όρους του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτίρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο οπό 200 μέτρα, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, ξενοδοχεία κατηγορίας τριών (3), τεσσάρων (4) και πέντε (5) αστέρων, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου μπορεί να αυξάνονται οι προαναφερόμενες αποστάσεις και να καθορίζονται και άλλα κτίρια, στα οποία δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, καθώς και οι αποστάσεις μεταξύ οικημάτων, στα οποία μπορούν τα εν λόγω πρόσωπα να εγκαθίστανται». 

Υποστηρίζουν, δε, ότι διεύρυνση των τοπογραφικών απαγορεύσεων για την εγκατάσταση εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων με άδεια του οικείου δημάρχου θέτει τα εξής σοβαρά ζητήματα: «Ήδη, με τον καθορισμό της ελάχιστης προβλεπόμενης απόστασης των επίμαχων οικημάτων σε ακτίνα 200 μέτρων από τα προστατευόμενα κτήρια και κοινόχρηστους χώρους (ακόμη και αν παρεμβάλλονται μεταξύ τους άλλα κτήρια) είναι προφανής η υπέρμετρη γεωγραφική κάλυψη των "απαγορευμένων" περιοχών. Η περαιτέρω επέκταση του πλαισίου που συντελέστηκε με την επίμαχη τροποποίηση μετέτρεψε από εξαιρετικά δύσκολη σε πρακτικά αδύνατη την νόμιμη εγκατάσταση των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων στον δομημένο αστικό ιστό, όπου και λειτουργούν πολυάριθμα ξενοδοχεία των σχετικών κατηγοριών. Περαιτέρω, προβληματική καθίσταται η αδιαφοροποίητη αντιμετώπιση από τον νόμο όλων των προστατευόμενων κτηρίων και κοινόχρηστων χώρων. Τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, και τα σχολεία εξομοιώνει άκριτα η επίμαχη τροποποίηση με ξενοδοχεία συγκεκριμένων κατηγοριών, ενώ τα τελευταία λειτουργούν ως εμπορικές επιχειρήσεις που απευθύνονται ιδίως σε ενηλίκους. Ενώ όμως η προστασία της ανήλικης νεότητας συνιστά δημόσιο συμφέρον του οποίου την υπεράσπισή επιτάσσει το ίδιο το Σύνταγμα (άρ. 14 § 3 δ’, 15 § 2 και 21 § 3), δεν συμβαίνει το ίδιο για την ενηλικότητα, στην οποία η έννομη τάξη αναγνωρίζει κατ’ αρχήν το δικαίωμα του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού».

»Επιπλέον, λογικό παράδοξο αποτελεί το κατά πόσο η αποτροπή της "γκετοποίησης" που προτάσσεται από τον Ν. 2734/1999 υπηρετείται τη στιγμή που η διεύρυνση της γεωγραφικής απαγόρευσης εγκατάστασης αφήνει μόνη διέξοδο νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας τη συγκέντρωση των αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων σε πολύ περιορισμένους  χώρους, που μοιραία θα συγκεντρώσουν την πλειονότητα των επ’ αμοιβή εκδιδομένων. Απορίας άξια και ενδεικτική της συλλογιστικής αστοχίας του νομοθέτη είναι και η επιλογή του να διαχωρίσει ακόμη και τα ίδια τα ξενοδοχεία με βάση την κατηγορία στην οποία υπάγονται, λες και στα ξενοδοχεία ενός ή δύο αστέρων φιλοξενούνται ένοικοι που δε χρήζουν της ανάλογης -έστω και εσφαλμένα νοούμενης- προστασίας σε σχέση με τους υπολοίπους».

»Η επίμαχη τροποποίηση είναι δυσανάλογα αλυσιτελής προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, δηλαδή την προστασία της νεότητας και, γενικότερα, των χρηστών ηθών αφ’ ενός, και την αποτροπή της "γκετοποίησης" των εκδιδόμενων προσώπων αφ’ ετέρου. Συνάμα, περιορίζει με τρόπο καταχρηστικό και πρόδηλα αντισυνταγματικό την άσκηση νόμιμου επαγγέλματος. Τέλος, δημιουργεί προφανείς όρους κινδύνου για τη λειτουργία παράνομων οίκων ανοχής, την επίταση της πεζοδρομιακού τύπου πορνείας, και το ανεξέλεγκτο trafficking, με ό,τι αυτά συνεπάγονται ως προς την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της δημόσιας υγείας, καθώς και την πρόληψη και καταστολή σοβαρών μορφών εγκληματικότητας».

Ζητούν τέλος από τον υπουργό να επαναφέρει την προηγούμενη -πιο «χαλαρή»- μορφή του σχετικού νόμου. Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι:

Κουράκης Αναστάσιος

Γκόλιας Ιωάννης

Θεοφύλακτος Ιωάννης

Καββαδία Ιωαννέτα

Κατριβάνου Βασιλική

Κοζομπόλη Παναγιώτα

Λάππας Σπυρίδων

Μπαλωμενάκης Αντώνιος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Πάλλης Γεώργιος

Παπαφιλίππου Γεώργιος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Συρίγος Αντώνιος

Τζαμακλής Χαρίλαος

Τσόγκας Γεώργιος

Χριστοδουλοπούλου Αναστασία

Ψυχογιός Γεώργιος


Κλείνει το hedge fund για την Ελλάδα ο γαμπρός του Κλίντον



Το hedge fund που είχε ιδρύσει ο γαμπρός της Χίλαρι Κλίντον, Μαρκ Mεζβινσκι, και στοιχημάτιζε στην ελληνική οικονομική ανάκαμψη κλείνει, δύο χρόνια μετά την ίδρυση.

Το hedge fund που είχε ιδρύσει ο γαμπρός της Χίλαρι Κλίντον, Μαρκ Mεζβινσκι, και στοιχημάτιζε στην ελληνική οικονομική ανάκαμψη κλείνει, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, σύμφωνα με  επενδυτές που επικαλείται το ρεπορτάζ των New York Times.  Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το επενδυτικό ταμείο του Mεζβινσκι τερματίζει την δραστηριότητά του, αφού έχει χάσει σχεδόν το 90% της αξίας του.

Το hedge fund Eaglevale Hellenic Opportunity, είχε συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος. Οπως επισημαίνεται, το στοίχημα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Κάποιοι επενδυτές κέρδισαν πολλά κάποιοι άλλοι όμως «κάηκαν». 

Η εταιρεία με έδρα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε από τον Mεζβινσκι και δύο πρώην συνεργάτες του από την Goldman Sachs. Για ένα διάστημα, ο κ.Mεζβινσκι εμφανιζόταν σε συνέδρια των hedge funds προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Μαρκ Mεζβινσκι είναι παντρεμένος με την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον.



Πηγή : thetoc.gr


Τα Ταμεία θα παραμείνουν ελλειμματικά και μετά τις περικοπές

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Ελλειμματικό θα είναι και όλα τα επόμενα χρόνια το Ασφαλιστικό και οι συντάξεις θα εξακολουθήσουν να είναι στον αέρα, παρά τις σκληρές περικοπές των 2,3 δισ. ευρώ έως το 2019 που ψήφισε η κυβέρνηση, σημειώνουν Τα Νέα.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικές στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι η δραματική μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.

Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των αναλογιστικών μελετών του υπουργείου Εργασίας. Τονίζεται ότι μέχρι τώρα από τις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας το ασφαλιστικό σύστημα επιδείνωσε το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, εξοικονόμησε κάποιους πόρους, αλλά οι πόροι αυτοί απορροφήθηκαν από τις απώλειες του συστήματος από την ανεργία, την εισφοροδιαφυγή αλλά και από τον γοργό ρυθμό αύξησης των συνταξιούχων. 

Η έκρηξη του αριθμού των συνταξιούχων (ήδη εκκρεμούν 144.000 αιτήσεις μόνο για κύριες συντάξεις) και η δραματική μείωση των απασχολουμένων (ανεργία στο 25%) αποτελούν (περά από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες) τη μεγάλη βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος. 

Επίσης, όπως αναφέρεται στις αναλογιστικές μελέτες, τα ελλείμματα στα Ταμεία κύριας ασφάλισης, παρά τη μείωση από τις περικοπές παροχών που θα φτάσουν τα 10,318 δισ. ευρώ το 2060 (65,318 δισ. ευρώ αντί των 75,677 δισ. ευρώ που θα ήταν χωρίς τη «μεταρρύθμιση»), θα βαίνουν αυξανόμενα.

Για τα τέσσερα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και Δημόσιο) προβλέπεται μείωση του ελλείμματος από τα 13,548 το 2015 στα 12,069 δισ. ευρώ το 2019 (στο 6,07% του ΑΕΠ) και στα 11,436 δισ. ευρώ το 2025 (4,97% του ΑΕΠ), αλλά νέα μεγάλη αύξηση στα 16,360 δισ. ευρώ το 2040.


Πηγή : in.gr


Καταγγελία Βγενόπουλου και απάντηση Θάνου



Μηνυτήρια αναφορά, με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, υπέβαλε ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο επιχειρηματίας αποδίδει, μεταξύ άλλων, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου απόπειρα δωροληψίας, εμπορία-επιρροή, απόπειρα εκβίασης, αλλά και παράβαση καθήκοντος, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση επιχειρηματία-φίλη της, καθώς και συγγενικά της πρόσωπα. Οι κατηγορίες, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της MIG, αφορούν τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Tράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, αλλά και την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσατάνη έχει καταγγείλει παρέμβαση του αναπλ. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Ως προς τους κ. Φόρο και Μπουλούτα, έχει αποφασιστεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου να εκδοθούν στην Κύπρο προκειμένου να δικαστούν. Ωστόσο οι δύο κατηγορούμενοι καταζητούνται. Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Κύπρου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, οι δικηγόροι τους διάβασαν δήλωσή τους ότι επιθυμούν να εκπροσωπηθούν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, επέλεξαν να μην εμφανιστούν ενώπιον των Αρχών προκειμένου να διαφυλάξουν άλλες διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος, «μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο. Για την ακρίβεια, μου ζητήθηκε... βιβλιοθήκη, δηλαδή μεγάλος αριθμός βιβλίων», είπε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «αθλιότητες» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου είναι «ανακριβείς και κατασκευασμένες». Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, επιφυλασσόμενη ωστόσο «όταν ενημερωθώ, να πράξω τα δέοντα». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου βρισκόταν σε εξέλιξη, την κ. Θάνου επισκέφθηκε «για ευχές», όπως είπε, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε ότι «δεν ασχολείται με τον κ. Βγενόπουλο».

Εκκληση στον πρωθυπουργό

Ο κ. Βγενόπουλος απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς αλλά να μη στηρίξει τους αξιωματούχους που βρίσκονται υπό διερεύνηση. «Σας ερωτώ, κ. πρωθυπουργέ. Είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;». Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε επίσης περίεργους χειρισμούς από το Συμβούλιο Εφετών στο ζήτημα της έκδοσης των δύο συνεργατών του, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στο θέμα, προκειμένου να μην εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης μέχρι να αποφανθεί επί της υπόθεσης η ελληνική Δικαιοσύνη.



Έντυπη Καθημερινή


Οι πλούσιοι, οι φτωχοί και οι... σκαφάτοι: Δείτε τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών



Με καθυστέρηση περίπου 2,5 ετών δόθηκαν στην δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών οι οποίες είχαν υποβληθεί το 2013 και αφορούσαν την οικονομική χρήση του 2012.

Εισοδήματα ύψους 69.324,93 ευρώ εμφανίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση πόθεν έσχες. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές.


Επίσης έχει στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων το οποίο απέκτησε το 1996, χωρίς όμως να αναφέρεται ο νομός ή ο δήμος που βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα. 

Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ως αποταμίευση στην Εθνική ο κ. Τσίπρας ανέρχεται στις 6.999,42 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του μια μοτοσικλέτα 652 κυβικών εκατοστών την οποία απέκτησε το 2007.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει από τις πιο πλούσιες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία του. Δηλώνει 70.397 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση και άλλα 11.203 από έσοδα. Είναι ιδιοκτήτης οικιών, αποθηκών, αγροτεμαχίων, βοσκότοπων αλλά και οικοπέδων. Συγκεκριμένα, διαθέτει οικία 570 τ.μ. σε έκταση 8 στρεμμάτων, αποθήκη 100 τ.μ., άλλες οικίες 342 τ.μ. και 196 τ,.μ. αντίστοιχα, 12 αγροτεμάχια πολλών εκατοντάδων στρεμμάτων αλλά και οικοπέδων. Αίσθηση προκαλεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να πουλά και να αγοράζει ο ίδιος οικόπεδο 1958 τ.μ. Στο ηλεκτρονική μορφή των αρχείων δεν αναγράφονταν οι τοποθεσίες των ακινήτων του καθώς το προβλέπει ο σχετικός νόμος επειδή πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Διαθέτει 16 μετοχές της εταιρείας Samsung αξίας 10.912 ευρώ. Έχει καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα που δεν ξεπερνούν τις 162.000 ευρώ αλλά και άλλα 49,53 ευρώ στην HSBC. Έχει αυτοκίνητο 1400 κ.ε, και είναι μέτοχος στην παλιά εφημερίδα της Κρήτης «Ο Κυρήκας». 

Πάντως οι δύο πλουσιότεροι είναι: ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, του οποίου μόνο οι καταθέσεις του φθάνουν στο 1,9 εκατ. ευρώ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να αυξήσει το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο κατά 720.000 ευρώ. 

Φώφη Γεννηματά

Η κύρια Φώφη Γεννηματά το 2012 ήταν εξωκοινοβουλευτική υπουργός Εθνικής Άμυνας και το σύνολο των εσόδων ανήλθαν σε 40.600 ευρώ, ενώ της συζύγου της σε 30.204 ευρώ.

Αναφορικά με τις τραπεζικές της καταθέσεις, στο Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει ο μεγαλύτερος λογαριασμός είναι του συζύγου της στην Investor Bank (επενδυτικός λογαριασμός) με 40.248 δολάρια. Οι υπόλοιποι λογαριασμοί της κυρίας Γεννηματά και της συζύγου της δεν ξεπερνούν συνολικά τις 10.000 ευρώ.

Αμετάβλητη παρέμεινε η ακίνητη περιουσία του ζεύγους. Συνολικά η κυρία Γεννηματά και ο σύζυγός της κατέχουν δικαιώματα από 20% ως 100% σε 29  ακίνητα. Η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  εκείνη την περίοδο είχε μικρό χαρτοφυλάκιο μετοχών (Εθνική Τράπεζα και Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης), ενώ είχε προβεί και στην αγορά μικρού αριθμού warrants της Εθνικής Τράπεζας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει αυτοκίνητο στο όνομά της.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής το 2013, για το οικονομικό έτος 2012 δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του έσοδα 25.651 ευρώ με τη σύζυγό του να δηλώνει έσοδα 16.576 ευρώ.

Όσον αφορά τις καταθέσεις διατηρεί δύο λογαριασμούς από κοινού με τη σύζυγό του στη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ύψους 10.060 ευρώ ενώ άλλους δύο λογαριασμούς έχει με τα παιδιά του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ύψους 2.505 ευρώ.

Μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του κατέχουν δικαιώματα από 100% έως 33% σε έξι ακίνητα. Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνεται ότι δεν έχει στην κατοχή του ούτε μετοχές, ούτε πάσης φύσεως οχήματα.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής εμφανίζει εισοδήματα 41.000 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση αλλά εντύπωση προκαλούν τα εισοδήματα από άλλα έσοδα τα οποία αγγίζουν τις 147.000 ευρώ.

Αντίστοιχα η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια έχει 46.179 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και άλλα 36.625 ευρώ από άλλα έσοδα. Είναι ιδιοκτήτης 4 καταστημάτων με ποσοστό 25% αλλά και 1 άλλου ακινήτου ενώ 4 καταστήματα εμφανίζεται ότι διαθέτει και η γυναίκα του καθώς και 1 διαμέρισμα.

Εντύπωση προκαλούν οι καταθέσεις του οι οποίες ξεπερνούν τις 153.000 ευρώ ενώ η σύζυγος του εμφανίζεται να έχει καταθέσεις 30.000. Τέλος είναι κάτοχος μαζί μα την γυναίκα του ατομικής επιχείρησης.

Πάνος Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δηλώνει 72.231 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση καθώς και 72.000 ευρώ από ενοίκια ενώ η σύζυγος του 32.967 ευρώ και άλλες 2.100 ευρώ από ενοίκια. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαθέτει 11 γραφεία, το μικρότερο 92τμ. Και το μεγαλύτερο 147τ.μ, και το 50% μιας οικίας 509 τμ. Ιδιοκτήτης διαμερισμάτων, γραφείων, αποθηκών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων εμφανίζεται και η σύζυγός του. Ο Πάνος Καμμένος έχει καταθέσεις στην citibank και στην Εθνική Τράπεζα. Είναι κάτοχος ενός αυτοκινήτου 6.000 κε, ιδιοκτήτης σκάφους (φουσκωτό) 8,3 μέτρων, αλλά και ακόμα ενός αυτοκινήτου 5000κε, ο οποίος όπως διευκρινίζει ο ίδιος βρίσκεται σε ακινησία.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει, από κοινού με την σύζυγό του, συνολικά εισοδήματα 85.000 ευρώ.

Ο ίδιος δηλώνει καταθέσεις 17,30 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και η σύζυγός του 7.819 ευρώ σε τρεις τράπεζες. Κατέχουν τέσσερα ακίνητα (δύο οικίες, ένα διαμέρισμα και ένα βοσκοτόπι). Κατέχει δυο ΙΧ αυτοκίνητα: 2.000 κυβικών και 3.500 κυβικών.

Αντώνης Σαμαράς

Εισόδημα 112,419,98 ευρώ δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στοπόθεν έσχες του 2013, ενώ η σύζυγός του το ποσό των 65,664,83 ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει εγγραφές σε έξι ακίνητα και 3.500 μετοχές, ενώ παράλληλα έχει καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και 4.796 λίρες στην Αγγλία. Στην Ελλάδα οι καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του είναι περίπου 177.000 ευρώ.

Γιώργος Παπανδρέου

Εισοδήματα ύψους 71.893,92 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και 17.487,13 ευρώ από άλλες πηγές δήλωσε για το 2012 ο πρώην πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου όπως προκύπτει από τη δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2013. Η σύζυγος του, Άντα, είχε εισοδήματα 11.271,65 ευρώ. 

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου διαθέτει το 50% του ακινήτου στη Νέα Ερυθραία, ενώ η σύζυγος του το υπόλοιπο 50% και ακόμη τρία ακίνητα. Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με τη δήλωση του δεν κατέχει καθόλου μετοχές. 

Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι προχώρησε στο άνοιγμα δύο προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών στην Αμερική το 2012.  Οι δύο λογαριασμοί ανοίχτηκαν στη Bank of America και περιλαμβάνουν ο ένας 120.448,58 δολάρια και ο δεύτερος 19.922,26 δολάρια. Στην ίδια τράπεζα άνοιξε λογαριασμό η σύζυγός του και περιέχει 1536,14 δολάρια. Σε ελληνικές τράπεζες το ζεύγος Παπανδρέου έχει καταθέσεις ύψους 624.903 ευρώ. 

Όλγα Γεροβασίλη

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη εμφανίζει στο Πόθεν Έσχες εισοδήματα περίπου 49.000 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση (τα 31.000 αφορολόγητα) και άλλα 90.354 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Το οικογενειακό εισόδημα της κυβερνητικής εκπροσώπου συμπληρώνεται με άλλα 20.469 ευρώ, από τον σύζυγό της. Αμετάβλητη παραμένει η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με την κυρία Γεροβασίλη να διαθέτει το 100% σε ένα διαμέρισμα 98 τ.μ. ( ότι το αγόρασε με 148.357 ευρώ) και ένα αγροτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων. 

Ο σύζυγός της διαθέτει 4 ακίνητα ( 2 διαμερίσματα, 1 κατάστημα, 1 αγροτεμάχιο). Ελάχιστες είναι οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους. Η κυρία Γεροβασίλη αν και εμφανίζει εισοδήματα που ξεπερνούν τα 138.000 ευρώ δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις 12.500 ευρώ. Ο σύζυγός της δηλώνει 870 ευρώ. Στη δήλωση πόθεν έσχες του 2013 συμμετείχε σε εταιρεία Ο.Ε με κεφάλαιο εισφοράς 32.955 ευρώ. 

Γιάννης Αμανατίδης

Οικογενειακό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μισού εκατομμυρίου ευρώ διαθέτει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που υπέβαλε κατατάσσοντάς τον ψηλά στη σχετική λίστα των επενδυτών του κυβερνητικού σχήματος. 

Συγκεκριμένα και με βάση το πόθεν έσχες του κ. Αμανατίδη η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος σε χαρτοφυλάκιο με αξία αποτίμηση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης 475.801,35 ευρώ και 34.036,34 δολάρια.  Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαθέτει οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 191.500 ευρώ αυξημένες κατά 134.900 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Θεανώ Φωτίου

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 96.904,15 λιρών Αγγλίας και 25.971,47 ευρώ. 

Σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες, τα ετήσια εισοδήματά της είναι της τάξης των 98.708,96 ευρώ ενώ στην ακίνητη περιουσία της συμπεριλαμβάνεται και ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο εμβαδού 32 τ.μ.

Παραφουσκωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί

Από τις υψηλότερες καταθέσεις εμφανίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του. Συνολικά, σε οκτώ τραπεζικές καταθέσεις, που είναι συνδικαιούχος με τη σύζυγό του, εμφανίζει ποσά ύψους 543.200 ευρώ. Στη δήλωση της περασμένης χρονιάς ανέρχονταν σε 499.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, από τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά προκύπτει ότι τότε ο σύζυγός της διατηρούσε 160.000 ευρώ σε μετρητά, δηλαδή εκτός τραπεζικού συστήματος. 

Οι τραπεζικές καταθέσεις του Γιώργου Βαρεμένου ανέρχονται σε 420.000 ευρώ (σε λογαριασμούς 300.000 ευρώ είναι συνδικαιούχος με την κόρη του). Επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει εισοδήματα από το Κοινοβούλιο που ανέρχονται σε 47.000 ευρώ και άλλα 66.700 από άλλες πηγές. Τέλος, διαθέτει δύο οικίες 144 τ.μ και 175 τ.μ αντίστοιχα, ένα διαμέρισμα 90 τ.μ, ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων και ένα αγροτεμάχιο 6 στρεμμάτων. Ο ίδιος είχε καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του. 

Οι τραπεζικές καταθέσεις του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή ανέρχονται στα 151.900 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ξεπερνά τις 450.000 ευρώ.  Η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει συνολικές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 184.775 ευρώ, ενώ στους περισσότερους από αυτούς είναι συνδικαιούχος με τον σύζυγό και την μητέρα της.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών εμφανίζει 20 τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς και κοινούς με σύζυγο και τέκνα) με ποσά που φτάνουν τα 980.000 ευρώ. Μεγάλη επίσης είναι η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με την αντικειμενική αξία των ακινήτων να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. 

Τέλος, οι τραπεζικές καταθέσεις της κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ξεπερνούν τις 181.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των 17 ακινήτων, στα οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά δικαιώματος, αγγίζει τα 750.000 ευρώ.

Το 2012 δεν είχαν καταθέσει φορολογική δήλωση γιατί δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.


Πηγή : koolnews.gr


1.284 νέους εξωπλανήτες βρήκε το Κέπλερ




Η ελπίδα να ανακαλυφθεί πλανήτης που να μοιάζει με τη Γη είναι περισσότερο απτή από ποτέ μετά την ανακάλυψη 1.284 νέων εξωπλανητών από το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», εννέα από τους οποίους εντοπίστηκαν στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη κάποιου άστρου, κάτι που σημαίνει πως η θερμοκρασία της επιφάνειας επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Επίσης, οι 550 πιστεύεται πως είναι συμπαγείς και βραχώδεις σαν τη Γη, ενώ ανακαλύφθηκαν περίπου 100 εξωπλανήτες στο μέγεθος της Γης.

Οπως αναφέρθηκε χθες στη διάσκεψη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα της NASA, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών που έχει ανακαλυφθεί μαζικά, ενώ ο αριθμός των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί από το Κέπλερ έχει ανέβει μέχρι στιγμής στους 2.325. Ο συνολικός αριθμός των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί και από άλλα τηλεσκόπια είναι 3.200.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι πλανήτες που υπάρχουν στον δικό μας γαλαξία και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τη Γη και άρα είναι πιθανώς κατοικήσιμοι πλανήτες ανέρχονται σε 40 δισεκατομμύρια, με τις στατιστικές πιθανότητες για ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής σε αυτούς τους πλανήτες να αυξάνονται.

Η ελπίδα

Το τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο φωτογράφησε μέχρι στιγμής 150.000 από τα 300 δισεκατομμύρια άστρα που βρίσκονται στον γαλαξία μας, προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες

«Αυτή η ανακοίνωση διπλασιάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων εξωπλανητών από το Κέπλερ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Ελεν Στόφαν, επικεφαλής των επιστημόνων της NASA από τα κεντρικά της γραφεία στην Ουάσιγκτον. «Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι κάπου εκεί έξω, γύρω από έναν πλανήτη πολύ παρόμοιο με τον δικό μας, θα μπορέσουμε σταδιακά να ανακαλύψουμε μια άλλη Γη». Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015 στον κατάλογο του Κέπλερ με τους υποψήφιους πλανήτες δίνει ποσοστό μεγαλύτερο από 99% -το μικρότερο που απαιτείται για να αποδοθεί ο όρος πλανήτης- σε 1.284... υποψηφίους. Οι 1.287 είναι περισσότερο πιθανό να μην είναι πλανήτες αλλά αστέρες που μιμούνται τους πλανήτες, απαιτείται ωστόσο περισσότερη έρευνα, ενώ οι υπόλοιποι 707 είναι πιθανό να συνιστούν κάποιο άλλο αστρονομικό φαινόμενο.

«Πριν εκτοξευθεί το τηλεσκόπιο Κέπλερ, δεν ξέραμε αν οι εξωπλανήτες είναι σπάνιοι ή συνηθισμένοι στον γαλαξία. Χάρη στο Κέπλερ και την ερευνητική κοινότητα, γνωρίζουμε πλέον ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες απ' ό,τι αστέρια» επισήμανε ο Πολ Χερτς, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA. «Αυτή η γνώση θα μας καθοδηγήσει στον σχεδιασμό των επόμενων αποστολών για να ανακαλύψουμε αν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν» τόνισε ο Χερτς.

Τεχνικοί της NASA πανηγυρίζουν, αφού κατάφεραν να σώσουν την αποστολή του Κέπλερ

Το τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο φωτογράφησε μέχρι στιγμής 150.000 από τα 300 δισεκατομμύρια άστρα που βρίσκονται στον γαλαξία μας, προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες επέτρεψαν στους επιστήμονες να προβούν σε εκτιμήσεις. Υπολόγισαν ότι πλανήτες όπως η Γη πρέπει να περιστρέφονται γύρω από το 22% των άστρων στον γαλαξία μας που ομοιάζουν με τον δικό μας Ηλιο.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 500 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο ορατό και αόρατο σύμπαν.

Τέλος, στη διάσκεψη έγινε αναφορά και στο υπερσύγχρονο, νέας γενιάς διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb Telescope, που θα είναι το ισχυρότερο τηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε ποτέ και αναμένεται να εκτοξευθεί το 2018 και να τεθεί σε τροχιά σε απόσταση 1,5 εκατ. χλμ. από τη Γη. Θα ταξιδέψει έξι μήνες προκειμένου να φθάσει σε αυτή την απόσταση. Σημειώνεται ότι η απόσταση της Γης από τον Ηλιο είναι σχεδόν 150 εκατ. χλμ.

Πληροφορίες

Θα προσφέρει φωτογραφικό υλικό απευθείας στη βάση από τους πλανήτες που θα παρατηρεί. Λόγω της καλύτερης ανάλυσής του, θα επιτρέπει στους επιστήμονες να έχουν καλύτερη εικόνα και ανάλυση για να μπορούν να παρατηρούν το φως και την ατμόσφαιρα.
Η κύρια αποστολή του θα είναι να ψάξει το φως από τα πρώτα αστέρια και τους γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο σύμπαν μετά τη Μεγάλη Εκρηξη, να μελετήσει τον σχηματισμό και την εξέλιξη των γαλαξιών, να κατανοήσει τον σχηματισμό των άστρων και των πλανητικών συστημάτων και να μελετήσει πλανητικά συστήματα καθώς και να ψάξει για πιθανά «βιοσημάδια» στους εξωπλανήτες, θα αναζητήσει δηλαδή εξωγήινη ζωή.

Χρυσούλα Κατσαρού


Η αποστολή

Η περιπέτεια του τηλεσκοπίου

Οι αστρονόμοι δεν είχαν ιδέα για το πόσο συνήθης είναι η ύπαρξη πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, όταν το διαστημικό σκάφος-τηλεσκόπιο Kepler εκτοξεύθηκε τον Μάρτιο του 2009 σε αναζήτηση μακρινών κατοικήσιμων κόσμων. Πλέον πιστεύουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας πλανήτης σε τροχιά γύρω από κάθε αστέρι στο Διάστημα χάρη στις ανακαλύψεις του τηλεσκοπίου της NASA, το οποίο ωστόσο έχει αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά προβλήματα στην πορεία του.
Το διαστημικό σκάφος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Γερμανό αστρονόμο και μαθηματικό του 17ου αιώνα Γιοχάνες Κέπλερ, έχει εντοπίσει 5.000 υποψήφιους εξωπλανήτες μέχρι σήμερα, από τους οποίους οι 1.000 έχουν επιβεβαιωθεί. Η μέθοδος με την οποία τους εντοπίζει είναι ανιχνεύοντας την απειροελάχιστη μείωση της φωτεινότητας ενός άστρου όταν τύχει να περάσει από μπροστά του κάποιος πλανήτης.

Το τρικ

Στα μέσα του 2013 η αποστολή παρά λίγο να τερματιστεί όταν το Kepler έχασε δύο από τους τέσσερις σφονδύλους αντίδρασης, που τον βοηθούν να διατηρεί την πορεία του. Τελικά οι μηχανικοί της NASA κατάφεραν να σώσουν την αποστολή με ένα έξυπνο τρικ: για να το κρατήσουν σε σταθερή θέση αξιοποίησαν την πίεση του ηλιακού φωτός, η οποία φρόντισαν να ασκείται ομοιόμορφα στους ηλιακούς συλλέκτες του διαστημικού σκάφους. Ετσι το Kepler κατάφερε το 2014 να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και ξεκίνησε τη δεύτερη αποστολή του, με όνομα Κ2, στο πλαίσιο της οποίας εξερευνά διαφορετική περιοχή του ουρανού.

Η αποστολή Κ2 έχει εντοπίσει εκατοντάδες εξωπλανήτες, καμιά δεκαριά από τους οποίους είναι πλανήτες που έχουν περίπου το μέγεθος της Γης και βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αστέρια που είναι πιο φωτεινά και βρίσκονται πλησιέστερα σε σύγκριση με άλλους εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί, χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τους καταστήσουν κατοικήσιμους.
Σύντομα θα αρχίσει να παρακολουθεί και τρεις εξωπλανήτες που ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Trappist και που έχουν παρόμοιο μέγεθος και θερμοκρασία με τη Γη και την Αφροδίτη. Παράλληλα η αποστολή μελετά νεαρά άστρα, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα συμπαντικά φαινόμενα.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ



Πηγή : ethnos.gr


Μητσοτάκης: Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εκλογές



«Το κόστος της ‘’αυταπάτης’’ του κ. Τσίπρα είναι τεράστιο για τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ -Τάχθηκε κατά του «αέναου» 4ου Μνημονίου που θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

«Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία, διότι συνολικά οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα μας», συμπλήρωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης.

«Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει πάρα πολύ ακριβά σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Είναι το τίμημα της καθυστέρησης και το σημαντικότερο είναι το τίμημα της απώλειας πλούτου από το γεγονός ότι η οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το βασικό πρόβλημά μας είναι το μίγμα των μέτρων και τα 5,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό», εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, παρόλο που «η κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει ότι τα μέτρα αφορούν λίγους», «η πραγματικότητα είναι ότι οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι θα έρθουν και θα ψηφιστούν εντός των επόμενων 10 ημερών, θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό ειδικά τους πιο αδύναμους οι οποίοι επιβαρύνονται από τους έμμεσους φόρους».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στον Φ.Π.Α. που από το 23% ανεβαίνει στο 24%, στην αύξηση της φορολογίας στη βενζίνη και σε διάφορους άλλους έμμεσους φόρους για τους οποίους συζητείται να αυξηθούν και «είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνουν τελικά όλους τους Έλληνες». 
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τα περί «αυταπάτης» που είπε για να δικαιολογηθεί. «Αυταπάτη η αλήθεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ψέματα λέει ο κ. Τσίπρας. Διότι το κόστος αυτής της δήθεν αυταπάτης ήταν τεράστιο για τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί να στέκεται ένας πρωθυπουργός μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να λέει ήμουν θύμα πλάνης όταν νομίζω ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε εκείνη την εποχή και πώς οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». 

«Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, έλεγε ψέματα και σήμερα λέει ψέματα. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου παραπλανημένος. Νομίζω ότι ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε όπως ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και σήμερα», επεσήμανε με έμφαση. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, εξαπατούσε τότε την κοινωνία και την εξαπατά και τώρα». Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες, ανέφερε.

Για το θέμα του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού σημείωσε πως «η συζήτηση είχε ξεκινήσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους από τον Νοέμβριο του 2012 και σήμερα ακόμα ρητή δέσμευση δεν έχουμε πάρει», έδειξε να είναι επιφυλακτικός ως προς την προωθούμενη ρύθμιση στο βαθμό που αυτή συνδέεται με το «αέναο» 4ο Μνημόνιο που φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις προβλέψεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.  

«Μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για λίγο χρόνο, αλλά να δεσμευτούμε αυτή τη στιγμή ως χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 15 χρόνια της τάξης του 3,5% θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό», είπε. «Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και τελικά θα επιβάλει, προσέξτε, ένα αέναο μνημόνιο», συνέχισε. «Το 4ο μνημόνιο μπορεί να είναι ένα συνεχές μνημόνιο επιτήρησης της χώρας και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο σήμερα χρειαζόμαστε». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτή η κυβέρνηση  δεν μπορεί,  δεν θέλει και δεν ξέρει πώς να κάνει». Ενώ αναφερόμενος στον Δημόσιο Τομέα διαβεβαίωσε ότι «ως Νέα Δημοκρατία δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Συζητάμε, όμως, για πολύ καλύτερη ανακατανομή του προσωπικού, η κυβέρνηση δε έχει κάνει απολύτως τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση».  

Υποστήριξε, τέλος, ότι «οι σχέσεις εμπιστοσύνης»  που θέλει να χτίσει το κόμμα του με την ελληνική κοινωνία «στηρίζονται στην αλήθεια και στην ευθύνη της αλήθειας». Γι΄ αυτό, κατέληξε λέγοντας: «Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να πω πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε». 


Πηγή : protothema.gr