Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Απελπισμένες προσπάθειες των στελεχών ΑΝΕΛ με λάσπη να γλιτώσουν την διαπόμπευση μετά το ξεπούλημα



Πριν λίγο στον ΣΚΑΙ ο Μαυραγάνης σε απέλπιδα προσπάθεια προσπαθούσε να αποπροσανατολήσει από την συνέργεια που έκανε το κόμμα του δίνοντας το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλήσει την Μακεδονία. 

Ο Μαυραγάνης πετούσε ασύστολα λάσπη με ψεύδη εξαπατώντας όσους τον άκουγαν ότι τα στελέχη τους δεν φεύγουν επειδή τους πρόδωσα,  φεύγουν επειδή πληρώθηκαν από την Ν.Δ. και αυτά τα έλεγε χωρίς να ντρέπεται καθόλου.

Από την άλλη ο Παναγιώτης Σγουρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Epsilon κατήγγειλε ότι  «Ο κ. Λαζαρίδης, ο κ. Κατσίκης δέχονται απειλές για τις ζωές τους και θα προχωρήσουμε σε ενέργειες. Έχουν απειλήσει και εμένα» 

«Υπάρχουν και από το διαδίκτυο απειλητικές αναφορές. Είναι άδικο οι ΑΝΕΛ να άρουν τον σταυρό των αμαρτιών και των πολιτικών λαθών όλων αυτών που μας κουνούν το δάχτυλο σήμερα. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καθαρή θέση», είπε προσπαθώντας να αποπροσανατολήσει από τις ευθύνες του κόμματος του και αν τους λυπηθούν οι αγανακτισμένοι πολίτες.

«Εμείς οι ΑΝΕΛ έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτή την συμφωνία δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε, ζητάμε αυξημένη πλειοψηφία για να μπορέσουν επιτέλους να πέσουν οι μάσκες» είπε αφού όμως έδωσαν το δικαίωμα οι ΑΝΕΛ ψυχρά και χωρίς ηθική, να υπογράψει το ξεπούλημα ο ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες.

«θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην περάσει αυτή η συμφωνία… Το “ότι είναι δυνατόν” νομίζω τα λέει όλα» τόνισε αδιαφορώντας ότι πλέον με την συνέργεια τους ΑΝΕΛ έχει ξεπουληθεί η Μακεδονία και έχουν τεράστιες ευθύνες.

Αντί να ζητήσουν συγνώμη και να ρίξουν την κυβέρνηση προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να επιβιώσουν λίγους μήνες ακόμα βάζοντας ταφόπλακα στο πολιτικό τους μέλλον.




Στο λιμάνι του Πειραιά η θαλαμηγός «Christina O» που ανήκε στον Ωνάση



Κάτι από την παλιά αίγλη ως κορυφαία θαλαμηγός για VIP βιώνει εκ νέου το 99 μέτρων θρυλικό yacht «Christina O», που έγινε παγκοσμίως γνωστό από τις προσωπικότητες που φιλοξένησε σε αυτό ο αρχικός του ιδιοκτήτης, Αριστοτέλης Ωνάσης.



Βρίσκεται από χθες Δευτέρα στις προβλήτες της κρουαζιέρας του Πειραιά, προερχόμενο από τις Κάννες και το Μονακό όπου είχε εκτελέσει τους προηγούμενους ναύλους του. Η παλαιά καναδική φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου μετασκευάστηκε σε θαλαμηγό το 1954 από τον Ελληνα εφοπλιστή έναντι του μυθικού για την εποχή ποσού των 4 εκατ. δολ. και δαπάνης απόκτησης μόλις μερικών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Εχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει αύριο για ολιγοήμερη κρουαζιέρα στην Ελλάδα με VIP ταξιδιώτες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ινδικής καταγωγής επιχειρηματίες, πολιτικοί και αξιωματούχοι που συμμετέχουν στο ελληνοϊνδικό επιχειρηματικό forum που διοργανώνει σήμερα στη «Μεγάλη Βρεταννία» το Enterprise Greece στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ.

To «Christina O», το πρώτο mega yacht παγκοσμίως (με εξαίρεση την 124 μέτρων θαλαμηγό του Κεμάλ Ατατούρκ «Savarona», που είναι όμως κρατική και όχι ιδιωτική περιουσία) προέρχεται από ετήσια συντήρηση που πραγματοποίησε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας στα τέλη Μαΐου ενώ πέρυσι το καλοκαίρι περίμενε ναύλους στο λιμάνι του Λαυρίου. Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς παραμένει εν πολλοίς μυστήριο, αν και στη διεθνή βάση ναυτιλιακών δεδομένων Equasis αναφέρεται πως από τις 8 Δεκεμβρίου του 2017 η διαχείρισή του γίνεται από την Ikarus Shipmanagement INC που έχει γραφεία επί της οδού Ιάσονος 2 και Ακτής Μιαούλη, όπως και ότι αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας Christina LTD Partnership, η οποία έχει έδρα τα νησιά Κουκ στη Νέα Ζηλανδία.



ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η Βολιβία πεινάει και ο αριστερός Εβο Μοράλες έχτισε παλάτι με τζακούζι, ελικοδρόμιο, σάουνα



Ενας πύργος 29 ορόφων που περιλαμβάνει επτά ασανσέρ, ένα ελικοδρόμιο, σουίτα προεδρική με τζακούζι, αίθουσα μασάζ και αίθουσα γυμναστικής: το νέο παλάτι της κυβέρνησης του προέδρου Εβο Μοράλες, ριζοσπάστη της αριστεράς, προκαλεί σάλο στην Βολιβία.

Το παλάτι αναμένεται να εγκαινιαστεί προκειμένου να αντικαταστήσει το πρωθυπουργικό μέγαρο, το Palacio Quemado («Καμμένο Παλάτι», κυριολεκτικά, ονομάστηκε έτσι μετά την πυρκαγιά του 1875), το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Το επίσημο κόστος του νέου πύργου είναι 34,4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο τοπικός τύπος ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια, σε μια χώρα όπου το 39,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.


Πρόκειται για λεφτά πεταμένα, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαμουέλ Ντόρια Μεντίνα, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί καλύτερα ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Ενας καρδινάλιος της Βολιβίας, ο Τορίμπιο Τικόνα, κατήγγειλε την πολυτέλεια του «Παλατιού του Εβο», όπως το αποκάλεσε.


Ο πύργος δεν επετράπη να χτιστεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης Λα Παζ όπου κυριαρχούν τα αποιοκρατικού τύπου κτίρια, αλλά ο Εβο Μοράλες κατόρθωσε να πάρει άδεια, με εντολή του κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχει.

Ο πύργος είναι ορατός από όλη την πόλη και περιλαμβάνει ελικοδρόμιο στην οροφή. Δύο όροφοι είναι αποκλειστικά για χρήση του προέδρου Μοράλες. Η προεδρική σουίτα είναι 1.068 τ.μ. σύμφωνα με τα σχέδια που αποκάλυψε η εφημερίδα Pagina Siete. Εκεί βρίσκονται η σάουνα, το τζακούζι, η αίθουσα μασάζ και η αίθουσα γυμναστικής.


Ο Εβο Μοράλες βρίσκεται στην εξουσία επί 12 χρόνια. Είναι ο πρώτος ιθαγενής που εξελέγη πρόεδρος της χώρας και ανήκει στην ριζοσπαστική αριστερά. Μέσω της δικαιοσύνης που ελέγχει του επετράπη να διεκδικήσει το 2019 μια νέα προεδρική θητεία, παρά το γεγονός ότι έγινε δημοψήφισμα επί αυτού και βγήκε αρνητικό.

Ο Μοράλες βάπτισε τον πύργο «Μεγάλο Σπίτι του Λαού». «Θα αφήσουμε μια στέρεη υποδομή, μια κληρονομιά για τα παιδιά των παιδιών μας (...) μιας χώρας ισχυρής, στέρεης, αντίθετα με την αποικιοκρατική εποχή», δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Franklin Flores.

Πηγή: iefimerida.gr 


Πρώην υποψήφιο των ΑΝΕΛ που κάνει παρέα και με Πολάκη «έδειξε» ο Καμμένος για την επίθεση στην Κουντουρά!



Ο Πάνος Καμμένος κατονόμασε πρώην υποψήφιο βουλευτή των ΑΝΕΛ ως επικεφαλής της φραστικής επίθεσης στην Ελένη Κουντουρά. 


Ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «στόχος είναι ο εκφοβισμός. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».


Εκτός του ότι Παντελής Καπαρουδάκης υπήρξε στέλεχος των ΑΝΕΛ κυκλοφορεί και φωτογραφία στα social media που τα πίνει παρέα και με τον Συριζαίο Παύλο Πολάκη.

O Παντελής Καπαρουδάκης στις 16 Ιουλίου 2015 είχε ανακοινώσει στον τοπικό τύπο ότι αποχωρεί οριστικά από τους ΑΝΕΛ τονίζοντας πως «το κόμμα με την συμφωνία αυτή προσγειώθηκε “στην αντίπερα όχθη του ποταμού” και ότι πλέον  βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο “με εκείνους που μέχρι χθες ο ίδιος ο Πρόεδρος, έλεγε δωσίλογους, εθνοπροδότες, προσκυνημένους”.

O Καπαρουδάκης όπως δηλώνει ο ίδιος δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και αναφέρει : «Ανήκω στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών που από το καταστατικό του απαγορεύει στα μέλη του να έχουν οποιαδήποτε ενεργή πολιτική δράση, ενώ σχετικά με την υπόθεση στην οποία ήμουν το 1994 κατηγορούμενος, έχω αθωωθεί. Την περιπέτειά μου αυτή την γνώριζε ο Πάνος Καμμένος γι αυτό το 2012 ήμουν υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ».




Προπηλάκισαν στην Καστοριά και την Συριζαία Βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου! «Ντροπή που είσαι Πόντια»




Σύμφωνα με το svouranews.gr, μετά από αυθόρμητο κάλεσμα μέσα από το facebook, Καστοριανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο της Ολυμπίας Τελιγιορίδου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, με αφορμή το Σκοπιανό και την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. 

Από την συγκέντρωση δεν έλειψαν τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες, όπως: «Ντροπή που είσαι πόντια, κλέφτες αλήτες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική». 

Αμέσως μετά έγινε συντονιστική επιτροπή όπου ετοιμάζει νέα μεγαλύτερη και οργανωμένη συγκέντρωση και πάλι έξω από το γραφείο της κ.Τελιγιορίδου, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 και ώρα 7:00.




Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός για κλοπές από καταστήματα στις περιοχές του Νέου Ψυχικού και του Χαλανδρίου



Συνελήφθη μετά από αναζητήσεις, πρωινές ώρες της 13-6-2018 στο Παγκράτι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 25χρονος αλλοδαπός, για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από τον Δεκέμβριο του 2017 διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους στις περιοχές του Νέου Ψυχικού και του Χαλανδρίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 25χρονος στοχοποιούσε καταστήματα και νυκτερινές-πρώτες πρωινές ώρες είτε μετά από θραύση του υαλοπίνακα είτε με παραβίαση της κλειδαριάς των θυρών είτε με παραβίαση παραθύρων εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσε χρήματα από το ταμείο, ηλεκτρονικές ζυγαριές, είδη ιματισμού και άλλα αντικείμενα.

Ακολούθως, διέθετε τη λεία του σε δίκτυο κλεπταποδόχων, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρηματικά ποσά.

Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και ένα μαχαίρι.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Το διαζύγιο Αλέξη – Πάνου, οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι νέες εφεδρείες



Συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με ημερομηνία λήξεως. Αυτό είναι πλέον το σκηνικό που διαμορφώνει η «καταιγίδα των Πρεσπών» και τα όσα ακολούθησαν με το σκηνικό διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τις αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών, αλλά και τις ξεκάθαρες πλέον τοποθετήσεις στελεχών, όπως ο Π. Σγουρίδης, ότι οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση.

Το τέλος μιας σχέσης η οποία εξ αρχής θεωρήθηκε εξαμβλωματική, ευκαιριακή και καιροσκοπική γράφεται από την Κυριακή όπου οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραψαν τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με συνομιλητές κοντά στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, η ανάγνωση της συμφωνίας γίνεται και με διαφορετικό τρόπο. Βλέποντας ο υπουργός Αμυνας ότι οι ΑΝΕΛ καταρρέουν κι ότι με την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος καθίστανται «άχρηστοι» για το Μαξίμου, το μόνο που θα μπορούσε να τους σώσει πολιτικά, ή τουλάχιστον να κρατήσει τα προσχήματα, είναι μια ηρωϊκή έξοδος από την κυβέρνηση. Και το Μακεδονικό τους έρχεται «κουτί» στην παρούσα χρονική στιγμή. Ο λόγος;

Άλλο αντιμνημονιακό παραμύθι δεν μπορεί να πουλήσουν οι ΑΝΕΛ και μόνο η προσφυγή στα «πατριωτικά δάκρυα» και στις οργισμένες, πατριωτικές κορώνες για τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας θα μπορούσαν να κάνουν επικοινωνιακό «γκελ» στην κοινωνία.

Χαμένη υπόθεση

Ο σχεδιασμός αυτός προσκρούει βεβαίως στη δίψα για την εξουσία, μια δίψα που δεν τους επέτρεψε να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και να πέσει εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο.

Κάποιοι που στη Βουλή… μιλάνε πολύ λένε ότι η πατριωτική επίθεση που ξεκίνησε ο Πάνος Καμμένος είναι μάλλον μια χαμένη υπόθεση τώρα, και γι’ αυτό η δημοσκοπική κατάρρευση και η «γιούχα» κατά στελεχών. «Αν ο κ. Καμμένος έκανε την ηρωϊκή έξοδο όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Αν έριχνε την κυβέρνηση τον Γενάρη ή τον Φεβρουάριο και δεν είχε αναλωθεί στους όρκους πίστης στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά, θα κέρδιζε ένα μεγάλο μέρος του πατριωτικού μετώπου εντός της κοινωνίας. Τώρα είναι αργά», τονίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και το σόου με τις καταγγελίες για χρηματισμό ή για απειλές σε βάρος βουλευτών κινείται στη λογική της αποστασιοποίησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Για του λόγου το αληθές, κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δε βγήκε επί της ουσίας να στηρίξει τον κ. Καμμένο και τις καταγγελίες του. «Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι μόνος τους σ’ αυτό», λένε κάποιοι με νόημα.

Και μόνος του θα πορευτεί μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Αγνωστο πότε, ίσως μέχρι το τέλος του έτους, ίσως και λίγο αργότερα, όμως, τότε θα μπει απλά η υπογραφή του διαζυγίου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και μπορεί οι σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου να είναι άριστες (έστω κι αν πλέον δεν βρίσκονται για να φάνε πεταλίδες και να πιουν από το καλό ουίσκι) όμως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν πλέον τους ΑΝΕΛ ένα μεγάλο «βαρίδι».

Χρήσιμοι ηλίθιοι

Ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία και ανοίγματα προς την κεντροαριστερά ή προς ανεξάρτητους βουλευτές.

Το Μαξίμου το έχει πάρει απόφαση ότι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» (αριστερή ορολογία που αποδίδεται στον Λένιν) έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους στα μνημονιακά χρόνια και πλέον δε χωράνε στους σχεδιασμούς της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Και πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για το πώς και με ποιους βουλευτές θα αντικαταστήσουν τους ΑΝΕΛ. Είτε όταν χαθεί η δεδηλωμένη με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, είτε και νωρίτερα.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει σε ψηφοφορία με 180 βουλευτές γιατί θα την χάσει. Η σχετική πλειοψηφία για να περάσει η συμφωνία της είναι αρκετή, εξ’ ου και οι σχεδιασμοί χωρίς τον Πάνο Καμμένο.

Εως 8 βουλευτές

Καθόλου άστοχο και τυχαίο δεν είναι το πρωτοσέλιδο φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που κάνει λόγο για πέντε βουλευτές, δύο ανεξάρτητους και τρεις από την Κεντροαριστερά που θα προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, το… Ποτάμι αδειάζει επικίνδυνα και ο κ. Τσίπρας καλοβλέπει όσα… ψάρια απέμειναν εκεί.

Μάλιστα, στους σχεδιασμούς του Μαξίμου προστίθενται κι άλλοι τρεις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, σε περίπτωση που ο κ. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Πρόκειται για βουλευτές που έχουν πιο στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσαν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά του.

Οι πολιτικές εξελίξεις ήταν έτσι κι αλλιώς ραγδαίες. Το φιτίλι του Μακεδονικού ήρθε να βάλει τη φωτιά των γεγονότων που θα ακολουθήσουν, κυρίως το φθινόπωρο.

Οι εξελίξεις στην οικονομία, το μέγεθος του… μεταμνημονιακού μνημονίου και η συγκυρία που θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το Μακεδονικό, θα είναι αυτά που θα κλειδώσουν την ημερομηνία των εκλογών. Και που θα τελειώσουν την ιδιότυπη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφήνοντας τον κ. Καμμένο χωρίς πολιτική στέγη.


Βασίλης Σ. Κανέλλης
Πηγή : in.gr


Ποινική δίωξη κατά επτά ατόμων του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία



Με το θέμα της πορισματικής έκθεσης των δύο εισαγγελέων διαφθοράς, Ιωάννη Δραγάτση και Στυλιανού Μανώλη, την οποία υπέβαλλαν προ ημερών στην Εισαγγελέα Εφετών επί των εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ξεκίνησε τη συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε και η ποινική δίωξη κατά επτά ατόμων του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, οι δύο εισαγγελείς εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίων επτά ατόμων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως απιστία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν.1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου και συμμορίας, εισήγηση την οποία και αποδέχθηκε η κ. Τουλουπάκη και παράγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά τα προτεινόμενα στην Πορισματική Έκθεση.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μπαλωμενάκης δήλωσε: «Υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη που αφενός, δικαιώνει και επιβεβαιώνει ως ορθή την κατεύθυνση που έλαβε η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής στο θέμα των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αφετέρου δε μας προσφέρει υλικό για τη σύνταξη του σχετικού κεφαλαίου στο πόρισμά μας».

Στη συνέχεια ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το σώμα ότι «από την κ. Τουλουπάκη η συγκεκριμένη δικογραφία έφθασε αμελητί, όπως ο νόμος ορίζει, στη Βουλή προς συσχέτιση, όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό, προς τη δικογραφία που έχουμε ήδη εξετάσει, αυτήν που παραλάβαμε τον περασμένο Ιούνιο (2017). Δηλαδή τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την αρχική κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη ο οποίος είχε καταθέσει τον κατάλογο των προσώπων που φέρονταν -τότε- να έχουν διοριστεί παράνομα και είχε καταγγείλει συγκεκριμένες παρεμβάσεις του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου ορισμένα από τα άτομα να αποσπαστούν ως συνεργάτες στο πολιτικό του γραφείο και να αμείβονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να εμφανίζονται ποτέ να εργαστούν γι΄ αυτό».

Ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε, επίσης, το σώμα ότι επιθυμεί να εξεταστεί ο μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας εξέτασε, ως μάρτυρα την Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος του ΕΟΦ και η οποία τοποθετήθηκε, στις ερωτήσεις των μελών, για την πολιτική του φαρμάκου.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Αντωνίου δήλωσε ότι «η τιμολόγηση του φαρμάκου μέχρι το 2011 ανήκε στο υπουργείο Εμπορείου, μετά πήγε στο υπουργείο Υγείας και το 2012 στον ΕΟΦ» ενώ σημείωσε ότι πάντα για να βγει μια τιμολόγηση στο φάρμακο προηγείται υπουργική απόφαση.

Ερωτηθείσα από μέλη της επιτροπής «εάν η μεγάλη αύξηση των τιμών του φαρμάκου συνοδευόταν και με αύξηση παροχής του επιπέδου υγείας», η κ. Αντωνίου τοποθετήθηκε λέγοντας: «Έχουμε διαχρονικά μία αυξητική πορεία καθώς νέα καινούργια καινοτόμα φάρμακα μπαίνουν στην αγορά. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι τιμές αυξάνουν πολύ. Ο ασθενής οφείλει να έχει την πρόσβαση και το κράτος να τα παρέχει».

Η κ. Αντωνίου επανέλαβε, πολλές φορές, στη σημερινή της κατάθεση ότι δεν έφτανε και δεν φτάνει μόνο η τιμολόγηση του φαρμάκου. «Χρειαζόταν και χρειάζεται και άλλες ενέργειες και δράσεις, όπως ο έλεγχος της συνταγογράφησης κλπ ώστε να διασφαλίζονται πέραν του κόστους των φαρμάκων και οι σωστές λειτουργίες σε όλο το σύστημα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Οποιοσδήποτε μετέχει στην Υγεία πρέπει να θωρακίζει το σύστημα και να λειτουργούν όλα προς όφελος των ασθενών», ενώ δεν αρνήθηκε ότι χρειάζεται, κάθε φορά, η πολιτική βούληση.

Ερωτηθείσα εάν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση οδήγησε στη μείωση των τιμών του φαρμάκου η πρόεδρος του ΕΟΦ απήντησε: «Ήταν το σημείο εκκίνησης όμως δεν φτάνει».

Τέλος, η κ. Αντωνίου ανέφερε στο σώμα ότι για τα γενόσημα φάρμακα δεν θα πληρώνει κανείς συμμετοχή και ενημέρωσε το σώμα ότι το θέμα θα περάσει από τη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και η νοσοκομειακή συνταγογράφηση.

Η κ. Αντωνίου θα συνεχίσει την κατάθεσή της την επόμενη εβδομάδα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.



Πηγή: ΑΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Οι πρώτες αντιδράσεις



Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποσύρονται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών διότι καμιά άλλη χώρα «δεν είχε το θάρρος» να «συμμετάσχει στον αγώνα» για να μεταρρυθμιστεί αυτό το «υποκριτικό κι αυτοεξυπηρετικό» όργανο του ΟΗΕ, που «βγάζει λεφτά» από τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιβεβαίωσε πριν από λίγο η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον Οργανισμό, η Νίκι Χέιλι.

«Θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές ότι αυτό δεν είναι υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις μας ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε η Χέιλι, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί χρόνιας «προκατάληψης» του Συμβουλίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο Γκουτέρες εκφράζει τη λύπη του για την αποχώρηση

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «θα προτιμούσε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παρέμεναν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο εκπρόσωπός του, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι αποχωρεί από αυτό το όργανο των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο», πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, σε μια ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ύπατος Αρμοστής: Οι ΗΠΑ θα όφειλαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όχι να αποσύρονται 

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε την Τρίτη την απογοήτευσή του για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κρίνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα όφειλε να εντείνει τη δέσμευσή της, με δεδομένο τον αριθμό των παραβιάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόφαση, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ήταν «απογοητευτική» είδηση, αν και «δεν ήταν έκπληξη στην πραγματικότητα», σημείωσε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν σε ανάρτηση στη ροή του στο Twitter και πρόσθεσε: «Δοθείσης της κατάστασης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον σημερινό κόσμο, οι ΗΠΑ θα όφειλαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όχι βήματα προς τα πίσω».

Στην τελευταία του ομιλία ως κάτοχος του θώκου προς το 47μελές Συμβούλιο, τη Δευτέρα, ο Ζέιντ προέτρεψε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την «εξωφρενική» πρακτική του διαχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Ε.Ε.: Η αποχώρηση μπορεί να υπονομεύσει τον ρόλο των ΗΠΑ στο διεθνές σκηνικό

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποσυρθούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπάρχει κίνδυνος να πλήξει τον διεθνή ρόλο της Ουάσινγκτον, έκρινε αργά το βράδυ της Τρίτης η ευρωπαϊκή διπλωματία.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή ως προς την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και για πολλά χρόνια υπήρξαν ισχυρός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου που υπογράφει η εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσει τον ρόλο των ΗΠΑ ως (χώρας) προστάτιδας και υποστηρίκτριας της δημοκρατίας στο παγκόσμιο σκηνικό», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.


Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, DPA
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο νόμος Παρασκευόπουλου για αυτό φτιάχτηκε για να δίνει συνέχεια άδειες σε τρομοκράτες συντρόφους



Ο νόμος έγκλημα Παρασκευόπουλου είχε στόχο να ευνοήσει τρομοκράτες συντρόφους και μαζί με αυτούς ευνόησε και σκληρούς ποινικούς σε βάρος της κοινωνίας.

Τώρα εξηγείται γιατί παραμένει σε ισχύει ο νόμος έγκλημα και από τον Κοντονή σε βάρος της κοινωνίας και παρά τα αλλεπάλληλα κρούσματα νέας παραβατικότητας από σκληρούς ποινικούς που αφήνονται ελεύθεροι, δεν λένε να τον αλλάξουν γιατί εάν αλλάξει δεν θα πάρει άδειες ο σύντροφος τρομοκράτης Κουφοντίνας.

Οργισμένη ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία : 

«Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας. 
 Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Η διεθνής αντιδράσεις για τις αλλεπάλληλες άδειες του εκτελεστή τρομοκράτη της 17Ν κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΥΠΕΞ της Τουρκία: 

«Οι ελληνικές αρχές έδωσαν για τρίτη φορά διήμερη άδεια εξόδου στον καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνα.

Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άδεια που δόθηκε για τρίτη φορά στον Κουφοντίνα ο οποίος είχε πάρει άλλες δυο φορές. Αυτό το γεγονός ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα , είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ενέργειες για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι τρομοκράτες δεν παίρνουν άδεια

«Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια από τη φυλακή».
«Αυτές οι άδειες προσφέρουν ένα κίνητρο στους οπαδούς του για να διαπράξουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές πράξεις στο όνομα του . Βρίσκεται τώρα σε διήμερη άδεια και είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας τρομοκράτης που έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού ακόλουθου της (αμερικανικής) πρεσβείας Γουίλιαμ Νορντίν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει ήδη μεταφέρει τη σοβαρή μας ανησυχία σχετικά με αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στο twitter :

«είναι μία επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολλών θυμάτων του και περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς ακολούθους του να διαπράξουν βίαιες και καταστροφικές ενέργειες στο όνομά του».


H Βρετανίδα πρεσβευτήw στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ στο Twitter :

« Η θέση μας είναι γνωστή. Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους» 


Μειώνουν και επίσημα συντάξεις, μειώνουν αφορολόγητο φτωχοποιούν την κοινωνία



Η Κομισιόν στην έκθεση συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει το ψαλίδι  των συντάξεων του 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Την υλοποίηση και των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει υπογράψει καταστροφικά για την κοινωνία μέτρα.

Στην έκθεση συμμόρφωσης που έδωσε στην δημοσιότητα η Κομισιόν επισημαίνει πως, με αυτά τα δεδομένα, υφίστανται οι προϋποθέσεις για «επιτυχή ολοκλήρωση» του προγράμματος στήριξης αλλά και για εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Η Κομισιόν προβλέπει πως η Ελλάδα θα πετύχει ή θα υπερβεί τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Το πρωτογενές θα ανέλθει στο 4,2%, σαφώς χαμηλότερα από το 5,19% που προβλέπει πάντως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Προϋπόθεση για την επίτευξη των εν λόγω στόχων είναι όμως η τήρηση των δεσμεύσεων όπως η  περικοπή των συντάξεων στις αρχές του επόμενου έτους και μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, η Επιτροπή εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο 1,9% φέτος, θα τονωθεί στο 2,3% την επόμενη διετία, προτού «ξεφουσκώσει» ελαφρώς στην συνέχεια, πέφτοντας στο 1,8% το 2022.






Οργή του κόσμου προπηλάκισαν τον Φάμελλο - Έφυγε νύχτα από το ... υπόγειο του Δημαρχείου της Μεγαλόπολης!



Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ έχει εξοργίσει την κοινωνία της Μεγαλόπολης, η οποία κυριολεκτικά είναι στα κάγκελα. Την Τετάρτη, την "πλήρωσε" ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος άκουσε τα ... σχολιανά του από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους συγκεντρωθέντες στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν ... «Τσίπρα—Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημα σας, θα μείνει στα χαρτιά» και «Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε».

Επίσης, στα σκαλιά του Δημαρχείου είχαν πετάξει σανό και κάρβουνο.



Στη συνέχεια, εκπρόσωποι εργαζόμενων της ΔΕΗ είδαν από κοντά τον αναπληρωτή Υπουργό, του τα «έψαλλαν» για την πώληση της ΔΕΗ και του ζήτησαν να αποχωρήσει ειρηνικά από την πόλη, γύρω στις 6.00 το απόγευμα.

Τελικά, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Σαράντο Αλεξανδρή, ο Υπουργός έφυγε στις 9.30 το βράδυ, από το ... υπόγειο του Δημαρχείου, μη θέλοντας προφανώς να έρθει τετ α τετ με το πλήθος.


Πηγή: kalimera-arkadia.gr