Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

To 70% των γονέων δεν εμβολιάζει τα παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας επειδή δεν έχει χρήματα!




Το εμβόλιο υπάρχει και είναι αποτελεσματικό. Μπορεί δε να γλυτώσει παιδιά κυριολεκτικά από τον θάνατο. Αλλά καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν το αποζημιώνει και δεν είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, 7 στις 10 ελληνικές οικογένειες εξακολουθούν να μην το κάνουν στα παιδιά τους…

Ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης και οι επιστημονικοί του συνεργάτες ανακοίνωσαν αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε Έλληνες παιδιάτρους και γονείς, η οποία κατέδειξε ότι η πρόληψη έναντι της μηνιγγίτιδας Β είναι ιδιαίτερα χαμηλή κυρίως λόγω της απουσίας ασφαλιστικής κάλυψης του εμβολιασμού.

Με τα 2/3 των παιδιάτρων να θεωρούν ότι η μηνιγγίτιδα Β είναι μια νόσος υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, με σοβαρές συνέπειες (99%) και αντίστοιχα, την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων να αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα της νόσου (88,5%) και τις συνέπειές της, μόνο 3 στους 10 γονείς έχει εμβολιάσει τα παιδιά του!

Την αιτία της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης αποκαλύπτουν οι παιδίατροι που σε ποσοστό 94,7% δηλώνουν ως κυριότερο αποτρεπτικό παράγοντα τη μη ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων και κατ’ επέκταση τη μη αποζημίωσή του!

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας ανέφερε: «Πράγματι η μηνιγγίτιδα είναι ένα μεταδοτικό και ραγδαίως εξελισσόμενο νόσημα που τα συμπτώματά του το καθιστούν δύσκολο να διαγνωστεί, ειδικά σε βρέφη και νήπια, αφού μοιάζουν με αυτά μίας απλής ίωσης. Οι επιπτώσεις από τη νόσο είναι πολύ σοβαρές, με 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται από την μηνιγγίτιδα να ενδέχεται να χάσει τη ζωή του, ενώ 1 στα 5 άτομα να εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες. Σήμερα είμαστε πολύ τυχεροί γιατί η νόσος μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού.  Υπάρχουν εμβόλια που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια, έναντι των οροομάδων A,C W και Y, καθώς επίσης και το νεότερο εμβόλιο έναντι της οροομάδας Β, το οποίο όμως δεν καλύπτεται από την πολιτεία παρόλο που προστατεύει από το συχνότερο αίτιο μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα, και ειδικά τα μικρά παιδιά και τα βρέφη κάτω του ενός έτους που κινδυνεύουν περισσότερο».

Σχολιάζοντας με την σειρά του το γεγονός ότι η πλειοψηφία τόσο των παιδιάτρων όσο και των γονέων αναγνωρίζει την μηνιγγίτιδα Β ως νόσο με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία,  ο κ. Σουλιώτης ανέφερε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β στην χώρα μας. Η πρόληψη συνιστά ένα από τα πιο στοχευμένα εργαλεία άσκησης πολιτικής υγείας, καθώς προφυλάσσει τόσο τον πληθυσμό όσο και το ίδιο το σύστημα υγείας από τις κλινικές και οικονομικές επιπτώσεις της νόσου, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές εάν δεν προληφθούν εγκαίρως». Επιπροσθέτως δήλωσε: «Σημειώνεται ότι, εν προκειμένω, το κενό που υπάρχει στην ασφαλιστική κάλυψη του εμβολιασμού για την πρόληψη της νόσου βρίσκεται σε αντίφαση τόσο με την άποψη των παιδιάτρων όσο και με την επιθυμία των γονέων. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι οι γονείς, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της πρόληψης και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δείχνουν διατεθειμένοι ακόμα και να επιβαρυνθούν, σε κάποιο βαθμό, με το κόστος του εμβολιασμού».



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


«Ξεκουμπιστείτε»



Του Γιώργου Καραμπελιά*

Αυτή την περίοδο εκτυλίσσεται ένας διάλογος στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή μια συγκέντρωση υπό τον τίτλο «παραιτηθείτε που καλείται την 15η Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Η συζήτηση, δυστυχώς, όπως συχνά συμβαίνει στις ελίτ και στις ψευδοελίτ της παράγκας Ελλάδα, δεν διεξάγεται γύρω από το πραγματικό ερώτημα «πρέπει άραγε να παραιτηθούν», αλλά έχει μετατεθεί περισσότερο στο «ποιος καλεί» και με ποιες προθέσεις σε  αυτή τη συγκέντρωση.

Όμως, το ζήτημα είναι καθαρό:

Εάν κανείς πιστεύει πως πρέπει όντως να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, δραστηριοποιείται προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και αυτό το κάνει έστω και εάν δεν συμφωνεί με τα συνθήματα και την φρασεολογία του συγκεκριμένου καλέσματος – οπότε αναπτύσσει άλλες δικές του αυτόνομες δράσεις.

Εάν θεωρεί, αντίθετα, πως το αίτημα είναι λανθασμένο κάθε κινητοποίηση με αυτό ως προμετωπίδα θα πρέπει να αποκλείεται.

Ως προς την ουσία του ζητήματος, ο συγγραφέας αυτού του άρθρου, πολύ πριν ανέλθει στην προεδρία της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις... 15 Μαΐου  του 2015, είχε εκφράσει το ανάλογο αίτημα σε άρθρο με τον τίτλο «καιρός να φεύγουν», άρθρο που συνάντησε τότε πολύ μεγάλες αντιδράσεις σε όλον τον «αντιμνημονιακό χώρο». Και αυτό διότι τα δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης τυχοδιωκτών και ανικάνων, (τότε συμπεριλάμβανε και τους ιδεοληπτικούς) ήταν ήδη αρκετά. Έγραφα λοιπόν: «Ο ανίκανος νεανίσκος, από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, οδηγεί τα πράγματα στα άκρα... Όσο για το κυβερνητικό έργο, αυτό περιορίζεται σε νομοσχέδια για τις φυλακές, για την ιθαγένεια, για το τζαμί, για την κατεδάφιση της εκπαίδευσης, και στις παράτες της ναπολεόντειας Ζωής στο κοινοβούλιο... Μέσα από την αδυναμία να κάνουν οποιαδήποτε επιλογή, τέσσερις μήνες μετά την άνοδο της κυβέρνησής τους, μας οδηγούν στο απόλυτο αδιέξοδο και, πλέον, επειδή δεν μπορούν ούτε να υπογράψουν μία λύση, που θα γίνεται όλο και πιο δρακόντεια σε βάρος της Ελλάδας, ούτε να επιλέξουν κάποια φανταστική ρήξη, που οδηγεί απλώς σε μεγαλύτερη καταστροφή της χώρας, παρατηρούν τις μέρες και τις προθεσμίες να περνούν, φτάνοντας πλέον στο μηδενισμό του κοντέρ. Τι μπορούν και τι πρέπει να κάνουν; Να τα μαζεύουν και να του δίνουν το ταχύτερο δυνατό».

Ήδη λοιπόν από πέρυσι την άνοιξη θεωρούσα την παραμονή αυτής της κυβέρνησης καταστροφική και επικίνδυνη για τη χώρα. Και μάλιστα, πριν από το δημοψήφισμα, τα capitals control, την διάλυση του τραπεζικού συστήματος, και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ακολούθησε. Από δε το καλοκαίρι του 2015 χαρακτηρίζω τη συγκεκριμένη κυβέρνηση ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που συγκρίνεται μόνο με την κυβέρνηση Ιωαννίδη που κατέστρεψε την Κύπρο. (Βλέπε το βιβλίο μου, «6 μήνες που συγκλόνισαν την Ελλάδα», Εναλλακτικές Εκδόσεις, Αύγουστος 2015) Επιμένω λοιπόν σταθερά, συστηματικά, ίσως και βαρετά κάποτε, να επαναλαμβάνω το: Σύριζα Ανελ, delenda esse.

Εάν όντως συμμερίζεται κανείς αυτήν την εκτίμηση, την οποία ο Αλέκος Αλαβάνος την πήγε ακόμα πιο πέρα, χαρακτηρίζοντας την παρούσα κυβέρνηση ως χειρότερη από εκείνη του Παπαδόπουλου και του Μεταξά, τότε δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Αυτή η κυβέρνηση βλάπτει εξόχως τον τόπο και θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Όσο για το ερώτημα που κουτοπόνηρα τίθεται από διάφορους κρυπτοσυριζαίους, ή στην καλύτερη περίπτωση αφελείς, «και τι θα γίνει μετά;» αποτελεί ένα ερώτημα εκ του πονηρού. Πρώτον διότι έτσι, παραπέμπει στα γνωστά διχαστικά σύνδρομα, του τύπου «θέλετε να έρθει ο Μητσοτάκης», που διαιωνίζουν μια εμφυλιοπολεμική αντίληψη – άραγε στο παρελθόν όταν κριτικάραμε τον Σαμαρά, θέλαμε να έρθει ο Σύριζα; Δεύτερον, επειδή το αίτημα «να φύγουν» είναι ήδη πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία, όποιος αναλαμβάνει να το εκφράσει, κερδίζει πολιτικά και μπορεί και να το εκμεταλλευτεί.

Όταν λοιπόν, οι αντιπολιτευόμενοι τον Σύριζα τόσο από την «κεντροαριστερά» όσο και κυρίως από την εκτός Σύριζα αριστερά, αρνούνται να θέσουν αυτό το αίτημα ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές στον ελληνικό λαό, τότε εκ των πραγμάτων ευνοούν όντως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι όταν μία κυβέρνηση έχει απολέσει την λαϊκή συναίνεση και οι πολιτικές δυνάμεις αρνούνται να το εκφράσουν τότε, το λαϊκό αίτημα θα κατευθυνθεί σε εκείνον που το αναλαμβάνει.

Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, ακόμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρνούνται να θέσουν ως αίτημα την άμεση απομάκρυνση αυτής της εθνοκτόνας και λαοκτόνας κυβέρνησης. Αυτό καταδεικνύει πρώτον τις υπόγειες αλλά ισχυρότατες ιδεολογικές διασυνδέσεις τους με την «κυβερνώσα αριστερά», («αν ρίξουμε την κυβέρνηση θα έρθει ο Μητσοτάκης»), όσο και την πολιτική τους ανικανότητα. Αντί με το αίτημα «παραιτηθείτε και γρήγορα» να δραστηριοποιηθούν τα αριστερά κόμματα που έχουν και μεγαλύτερη δυνατότητα κινητοποίησης και να δημιουργήσουν μια νέα πλατεία «αγανακτισμένων» απέναντι στην κυβέρνηση Σύριζα Ανελ, το εγκαταλείπουν. Και μάλιστα αφήνουν το αίτημα αυτό να το εκφράζουν άνθρωποι που στο κάλεσμά τους χαρακτηρίζουν «εθνολαϊκιστική»(sic!) την κυβέρνηση, αντί να την χαρακτηρίζουν ολετήρα της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Σύριζα από την πλευρά του σε μια κουτοπόνηρη τακτική που πατάει ακριβώς σε αυτές τις ελλείψεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, προσπαθεί να προβάλλει ως αποκλειστικό διακύβευμα  το,  «Σύριζα ή Ν.Δ.» ταυτίζοντας το αίτημα «Παραιτηθείτε» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ωστόσο μια τέτοια πολιτική έχει κοντά ποδάρια. Διότι όταν στην κοινωνία φουντώνει η αγανάκτηση ενάντια στην κυβέρνηση (χαρακτηριστικό το τι συνέβη στην Ιεράπετρα με τον Πολάκη) τότε όσο και να λειτουργήσουν τα τόσο βαθιά ριζωμένα αντιδεξιά ή αντιμητσοτακικά σύνδρομα, εν τέλει, αναπόφευκτα, ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου που αυτή τη στιγμή εισπράττει κατακέφαλα, φόρους, ΕΝΦΙΑ, μείωση συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, προσφυγικό κ.λπ. θα στραφεί, θέλοντας και μη προς την Ν.Δ.

Ο Σύριζα απλώς, ελπίζει πως θα παραμείνει έτσι ο δεύτερος πόλος του πολιτικού συστήματος, μια και οι εν δυνάμει αντίπαλοί του, τόσο της κεντροαριστεράς, όσο και της αντικυβερνητικής αριστεράς, αποδεικνύονται ανίκανοι να εκφράσουν την λαϊκή αγανάκτηση.

Κατά συνέπεια λοιπόν, όσοι συμφωνούν με την ανάγκη της άμεσης απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να κινητοποιηθούν με όλους τους τρόπους, για να γίνει αυτό δυνατόν το συντομότερο, διότι κάθε ημέρα τους στην εξουσία είναι καταστροφική. Ας μη κρύβονται πίσω από επιχειρήματα του τύπου «ποιος το λέει, ποιος τον συμφέρει» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Η απάντηση είναι απλή. Συμφέρει όλους τους Έλληνες, εκτός από μία μικρή κλίκα που βρίσκεται στην εξουσία και κατά συνέπεια θα πρέπει να το διεκδικούν και να το διακηρύσσουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έστω και εάν το κάνει καθένας με τον τρόπο του και από τη σκοπιά του.



*Ο Γιώργος Καραμπελιάς είναι συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη».


Πηγή : liberal.gr


Ο Γιώργος Κοντογιάννης σύμβουλος του Κυριάκου για Θέματα Μ.Μ.Ε.




Ο Γιώργος Κοντογιάννης πρώην βουλευτής, επιτυχημένος υπουργός και έμπειρος δημοσιογράφος αναλαμβάνει τα καθήκοντα συμβούλου του προέδρου της Νέα Δημοκρατίας για θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ





Δυνατό χαστούκι στον Τσίπρα : 8 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη



Οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν όχι στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση δηλαδή 8 στους δέκα θεωρεί ανίκανη την κυβέρνηση του Τσίπρα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.

Η έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και δημοσιεύεται στα ΝΕΑ στο διάστημα 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου.

Οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν όχι στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ένα ποσοστό 11% λέει «ναι» με ένα ποσοστό 9% να αποφεύγει να απαντήσει.

Από την δημοσκόπηση βγαίνει επίσης ότι το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή 6 στους 10 και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ επίσης 6 στους 10 αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. 

Το πλέον τραγικό για την κυβέρνηση είναι ότι μόλις το 11%  των πολιτών εξακολουθεί να επενδύει στις κυβερνητικές ικανότητες.

Σε ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 70% το τέλος της λιτότητας, σε ποσοστό 17% η βιωσιμότητα του χρέους ενώ ένα ποσοστό 9% δεν παίρνει θέση.




Μπακογιάννη και Βενιζέλος: Δεν μας ασκήθηκε ποτέ καμία πίεση στην εξωτερική πολιτική λόγω κρίσης

(φωτογραφία αρχείου (σύνθεση) από παλιότερη εκδήλωση: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)


Δεν μας ασκήθηκε καμία πίεση στην εξωτερική πολιτική, που να συνδέεται με την οικονομική αδυναμία της χώρας, διαβεβαίωσαν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα, επεσήμαναν πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει ουσιαστική εξωτερική πολιτική παρά την οικονομική κρίση. Οι δύο βουλευτές μίλησαν σε ημερίδα του περιοδικού Foreign Affairs, με θέμα: «Εθνικά θέματα & οικονομικές πιέσεις», που πραγματοποιήθηκε στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Καταθέτοντας την εμπειρία της από τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη είπε πως «ένας από τους γνωστούς μύθους στην εξωτερική πολιτική είναι πόσο πολύ μας πιέζουν οι ξένοι και οι ξένοι θα έρθουν τώρα που μας βρήκανε αδύνατους, τώρα που μας βρήκανε μπόσικους και θα ζητήσουν ανταλλάγματα για τη στήριξή τους», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει μια τέτοια αίσθηση.

Ακόμα και σε διάφορες δύσκολες στιγμές, είχαμε πιέσεις, αλλά ήταν πιέσεις πολιτικές στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε η κ. Μπακογιάννη τονίζοντας πως δεν ένιωσε πως η κατάσταση της χώρας χειροτέρεψε.

Σε αυτό το πλαίσιο μετέφερε την αίσθησή της ότι «η σημερινή κυβέρνηση δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να επικοινωνήσει ένα μήνυμα ότι πιέζεται, ότι υπάρχουν προβλήματα για να δικαιολογήσει ουσιαστικές ανεπάρκειες στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής».

Υποστήριξε, ειδικότερα, πως «στη φάση αυτή βρισκόμαστε με αδυναμία στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαχρονικά υποστηρίξει όλα τα αντίθετα από αυτά που σήμερα κάνει», προσθέτοντας πως αυτό εκ των πραγμάτων μειώνει την αξιοπιστία του εκφράζοντος την πολιτική αυτή.

Υπό αυτό το πρίσμα, κρίσιμο θέμα για την κ. Μπακογιάννη στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής είναι η συνέπεια, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα.

Επίσης, διατύπωσε την άποψη πως η συσσωρευμένη ελληνική εμπειρία είναι χρήσιμη στην περιοχή και θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί πολύ περισσότερο η ελληνική εξωτερική πολιτική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα ως έντιμος συνομιλητής και διαμεσολαβητής είναι μια χώρα που έχει πάρα πολλά να δώσει.

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, «στην εξωτερική πολιτική έχεις επιτυχία από την ώρα που μπορείς να προσφέρεις σε θέματα που δεν σε αφορούν ευθέως για να κερδίσεις αξιοπιστία στα υπόλοιπα».

Ο κ. Βενιζέλος, από τη μεριά του, καταθέτοντας επίσης την εμπειρία του από τη θητεία του στα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, κατέστησε σαφές πως από το 2010 μέχρι το 2015 δεν ασκήθηκε καμία πίεση η οποία να συνδέεται με την οικονομική αδυναμία της χώρας στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Διατυπώνοντας ρητορικά τα ερωτήματα αν η Ελλάδα ήταν ενδοτική στην εξωτερική πολιτική υπό τον κίνδυνο χρεοκοπίας αναζητώντας δάνεια, αν ασκήθηκαν προς αυτήν και πολύ περισσότερο αν αποδέχτηκε μη συνήθεις και μη εύλογες πιέσεις οι οποίες ήταν φανερό ότι οφειλόντουσαν στην οικονομική της αδυναμία και αν η οικονομική κρίση αποδυνάμωσε την εθνική ισχύ, τόνισε κατηγορηματικά πως δεν ασκήθηκε πίεση σε σχέση με τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων, δεν ασκήθηκε κάποια πίεση μεγαλύτερη ή διαφορετικής υφής από αυτή που θα μπορούσε να είχε ασκηθεί μέχρι το 2010.

Από τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο, παρατήρησε αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας πως με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης «έχουμε διασύνδεση της οικονομικής διαπραγμάτευσης με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

Στη συνέχεια έθεσε θέμα αν υπάρχει κοινή συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και υπουργείου Εθνικής Αμύνης σε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα, από την πρόταση για αμερικανική βάση στην Κάρπαθο μέχρι την πρόταση για συνεκμετάλλευση με τις ΗΠΑ των φυσικών πόρων του Αιγαίου. «Το υπουργείο Άμυνας με το υπουργείο Εξωτερικών δεν επικοινωνεί καθόλου αυτή τη στιγμή. Είναι αδιανόητο να σκεφτεί ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον υπουργό Αμύνης δεν είναι σε ανοικτή γραμμή» σημείωσε στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη εθνικής συναίνεσης και στοιχειώδους συνεννόησης, εκφράζοντας όμως την απαισιοδοξία του για την επίτευξή της. Όπως υποστήριξε, για λόγους κατώτερους των εθνικών περιστάσεων δημιουργείται ένα πολιτικό κλίμα που δεν επιτρέπει το διάλογο με βάση την κοινή αίσθηση εθνικής πολιτικής.



Πηγή: iefimerida.gr 


Θρίλερ με σορό άνδρα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης



Η σορός ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στα Β' Λιμανάκια της Βουλιαγμένης στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης, από διερχόμενο πολίτη που πήγε στα βράχια της περιοχής, στις στροφές της Αθηνών-Σουνίου, για να ψαρέψει.

Το θύμα είναι ηλικίας περίπου 35 ετών και έφερε τραύματα στο κεφάλι, τα οποία θα διερευνηθούν από τον ιατροδικαστή για να προσδιοριστεί από τι επήλθαν, ο άτυχος άνδρας έφερε και εγκαύματα, κυρίως στο πρόσωπο, καθώς ο δράστης επιχείρησε να τον κάψει για να εξαφανίσει τα ίχνη του. 

Φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή και η έρευνα που διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Η ώρα του «Παραιτηθείτε»: Τι τρομάζει την κυβέρνηση




Παγκόσμιο σχέδιο κατά των…. αριστερών κυβερνήσεων «βλέπει» το Μαξίμου - «Ταυτίζεστε με τη Βενεζουέλα;», ερωτά η ΝΔ - Ανησυχία από το κάλεσμα αντισυγκέντρωσης αναρχικών που στη συνέχεια αποσύρθηκε

Σε καθοριστικό γεγονός για τις πολιτικές εξελίξεις της θερινής περιόδου αναδεικνύονται τα συλλαλητήρια του κινήματος «Παραιτηθείτε» που διοργανώνονται το απόγευμα στην Αθήνα (18:30 στο Σύνταγμα) και στη Θεσσαλονίκη (20:00 στον Λευκό Πύργο) μέσα σε μια ατμόσφαιρα μεγάλης πολιτικής έντασης που προκαλεί η αδυσώπητη μάχη των πολιτικών εντυπώσεων στην οποία έχουν αποδυθεί από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη η αντιπολίτευση.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να λάβει μεγάλες διαστάσεις το κύμα της λαϊκής οργής το οποίο από τις αντιδράσεις που καταγράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει να ογκώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης κατέφυγε σε σπασμωδικές απόπειρες υπονόμευσης των διαδηλώσεων με ισχυρισμούς που είναι βγαλμένοι από τα παραδοσιακά προπαγανδιστικά εγχειρίδια της κατασκευής εχθρών που αντιστρατεύονται τις ανά τον κόσμο «αριστερές κυβερνήσεις» στις οποίες εντάσσει, προφανώς, τον εαυτό της και η εγχώρια των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Ενδεικτική υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία το κίνημα «Παραιτηθείτε», το οποίο συγκροτούν πρόσωπα από ένα ευρύ ιδεολογικοπολιτικό φάσμα, «κινείται εχθρικά προς την χώρα αυτή τη στιγμή». Με τη δήλωση αυτή σηματοδοτήθηκε η αλλαγή πλεύσης από την κυβερνητική ηγεσία, η οποία μέχρι την παραμονή των συλλαλητηρίων έδειχνε να υποβαθμίζει τη σημασία τους αφήνοντας τον αντίλογο στους ισχυρισμούς του υπουργού Παιδείας Νίκος Φίλης περί… αντισυνταγματικότητας και στις γραφικότητες στελεχών όπως ο κατά δήλωσή του υπερχρεωμένος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης που… έβλεπε τις δυνατότητες να… αποσπαστεί από τους συγκεντρωμένους «το μισό δημόσιο χρέος»!   

«Σχέδιο εναντίον αριστερών κυβερνήσεων»  


«Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση», ανέφερε ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε από το Μαξίμου λίγες ώρες πριν από τις συγκεντρώσεις για να εκφραστεί η νέα επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης. «Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου», προστίθετο στο ίδιο κυβερνητικό non paper με το οποίο ήταν σαφής η προσπάθεια να περιοριστεί η πολιτική σημασία της λαϊκής αντίδρασης εμφανιζόμενη ως κομματικά υποκινούμενη από τη ΝΔ.   

«Επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της» ήταν η αντιφατική συνέχεια του ίδιου σημειώματος που συσχέτιζε τα συλλαλητήρια με την επιστολή που απέστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να καταγγείλει σωρεία αντισυνταγματικών πρακτικών. «Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων "παραιτηθείτε", σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα "αντιδημοκρατικής εκτροπής" και "οικονομικής δυσπραγίας", (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010 – 2014)ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα», ανέφερε ακόμη το ενημερωτικό σημείωμα.

Γινόταν ακόμη σε αυτό λόγος για «ανόητη και εκβιαστική τακτική» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επίσης και για «άκρως επικίνδυνο σχέδιο για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών». Ενώ καταμαρτυρούνταν στη ΝΔ «ανυπόφορος επικοινωνιακός ερασιτεχνισμός» και δεν έλειπε η προσφιλής αναφορά στη διαπλοκή. «Η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν -για ευνόητους λόγους- από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόστομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι», κατέληγε το κείμενο του προπαγανδιστικού μηχανισμού του πρωθυπουργικού γραφείου.  

«Συνασπισμός του ψέματος…»


«Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;», σχολίασε σε απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία» προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους», σύμφωνα με τους επιτελείς της Συγγρού. «Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά» ανέφεραν ακόμη.

Ενώ κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση, κατέληξαν αντιτείνοντας σα περί διαπλοκής τα εξής: «Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους  που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή. Αυτή είναι η Κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής».

Ανησυχία από το κάλεσμα αντισυγκέντρωσης αναρχικών


Εντωμεταξύ νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης «πυροδότησε» η ανακοίνωση αντιεξουσιαστών ότι θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, αντισυγκέντρωση, κόντρα στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα ακυρώνοντας τη μάζωξη των ακροδεξιών μνημονιολάγνων» αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αντιδρώντας, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει: «Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει ότι καθιστά την κυβέρνηση «απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε"», στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος. 

«Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση» καταλήγει η ΝΔ.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας το κάλεσμα στην ιστοσελίδα αποσύρθηκε.


ΠΑΣΟΚ: «Επικίνδυνα μονοπάτια» 


Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ  ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντέδρασε από τη Βουλή στον χαρακτηρισμό της διαδήλωσης ως εχθρικής για τη χώρα, τονίζοντας: «Η κυρία Γεροβασίλη και η κυβέρνηση ταυτίζουν το κομματικό μέλλον των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το μέλλον της χώρας. Έχετε μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια που αφορούν τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

«Το συναθροίζεσθαι έχει κατοχυρωθεί στην Ελλάδα με τους αγώνες του προοδευτικού κόσμου και μετά τη δικτατορία», υπογράμμισε ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Mπαργιώτας. «Από αυτή την άποψη αποτελούν ύβρη και σχήμα οξύμωρο οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματικότητα και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν» συμπλήρωσε για να καταλήξει. «Αυτοί που στήσανε και συντήρησαν τις αγχόνες των αγανακτισμένων επί διετία στο Σύνταγμα δεν έχουν καν το δικαίωμα να υποδεικνύουν στους πολίτες για το πότε και πώς θα διαδηλώσουν ειρηνικά για τις απόψεις τους και για τα προβλήματα που έχουν. Νομίζω ότι καθένας έχει το δικαίωμα στην Ελλάδα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται ενάντια στην κυβέρνηση ή ακόμα και υπέρ αυτής». 

Τα κόμματα της (ευρωπαϊκής) αντιπολίτευσης στηρίζουν την καμπάνια του κινήματος «Παραιτηθείτε» και πολλά στελέχη τους θα βρεθούν στις διαδηλώσεις, ευελπιστώντας να εκφραστεί η λαϊκή οργή και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στην κυβερνητική πολιτική.




Πηγή : protothema.gr


Οι αναρχικοί της Πάτρας, δίπλα στον λαό της Γαλλίας! Για τον λαό της Ελλάδας; Όλα καλά γιατί ΣΥΡΙΖΑ;




Συμπαράσταση στον λαό της Γαλλίας έκαναν οι αναρχικοί της Πάτρας λες και εδώ στην χώρα μας ο λαός της Ελλάδας δεν υποφέρει από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και δεν χρειάζεται συμπαράσταση.

Κατάληψη στο Γαλλικό Προξενείο της Πάτρας έκαναν οι αναρχικοί και συγκεκριμένα τα μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Γάλλους και στον λαό της Γαλλίας που εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει βγει στους δρόμους, ζητώντας από την εξουσία την παύση της οικονομικής λιτότητας, διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.

Οι αναρχικοί κρέμασαν στο κτίριο του Γαλλικού Προξενείου της Πάτρας ένα πανό στο μπαλκόνι που γράφει το εξής σύνθημα: "Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους στην Γαλλία", ενώ στους τοίχους έγραψαν συνθήματα με τις εξής λέξεις: "greves, blocages, sabotages", δηλαδή "απεργίες, μπλόκα, σαμποτάζ".

Παράλληλα, νεαροί και νεαρές μοίρασαν στους περαστικούς κείμενα της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης που αναφέρονται στα όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Γαλλία, ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο και στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Εδώ στην χώρα μας για τους αναρχικούς όλα καλά έτσι;


Αντιδράσεις για την αυριανή παρουσίαση από τον Τσίπρα του σχεδίου «δίκαιης ανάπτυξης» στο Μουσείο



Ακόμη και την Ακρόπολη «επιστρατεύει» ο Τσίπρας για να τονώσει τη δημόσια εικόνα του

«Σόου μικροκομματικής προπαγάνδας στο Μουσείο» καταγγέλλει η αντιπολίτευση - Σειρά εκδηλώσεων προπαγανδιστικού χαρακτήρα ετοιμάζει το επικοινωνιακό επιτελείο 

Ακόμη και την Ακρόπολη «επιστρατεύει» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να αναστηλώσει τη δημόσια εικόνα του και της κυβέρνησής του, που όπως δείχνουν οι μετρήσεις είναι στο ναδίρ μετά την ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων.

Έτσι αφού χθες συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής για να συντονίσει την «επικοινωνιακή προβολή των πολιτικών και των αποτελεσμάτων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας», αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σε πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, πλαισιωμένος από τους συναρμόδιους υπουργούς, το σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη». 

Χρησιμοποιεί το Μουσείο για «μικροκομματικό σόου»


Θα είναι η πρώτη φορά από την δημιουργία του, που το Μουσείο της Ακρόπολης θα χρησιμοποιηθεί για μία τέτοια πολιτικής φύσης εκδήλωση, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι όσες φορές στο παρελθόν ζητήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η διάθεση του Μουσείου για εκδηλώσεις άσχετες με τον πολιτισμό η απάντηση ήταν αρνητική. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την φορά η κυβέρνηση παρέκαμψε το ΔΣ και απλώς ανακοίνωσε την απόφασή της. Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας. 

Στην ερώτησή του αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι, κατά καιρούς, έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα, το Υπουργείο Πολιτισμού ποτέ δεν τα έκανε αποδεκτά, προβάλλοντας ως λόγο ότι η χρήση του Μουσείου προσφέρεται για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, από δημοσιεύματα του Τύπου, πληροφορούμαστε ότι ούτε καν έχει κατατεθεί από την Κυβέρνηση σχετικό αίτημα για τη χρήση του χώρου. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το λόγο που δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, αλλά και για τη συνολική συμπεριφορά των κυβερνώντων». 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρει: «Σε μια εποχή που ο Πολιτισμός στη χώρα πλήττεται βάναυσα, η Κυβέρνηση προχωρά στην -πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά για μουσείο- χρήση του Μουσείου της Ακρόπολης για κυβερνητικές ανακοινώσεις. Τι ειρωνεία…Εκεί που φιλοδοξούμε να υποδεχτούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, διοργανώνουμε show μικροκομματικής προπαγάνδας». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει με πλειάδα υπουργών για φόντο, τη λογική που θα διατρέχει το σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη και που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: 

α) την παραγωγική ανασυγκρότηση

β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα 

γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξήνια τράπεζα κτλ), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Στο ίδιο πλαίσιο, τη στροφή στην ανάπτυξη, εντάσσει η κυβέρνηση και την επίσκεψη Γιούνκερ την επόμενη Τρίτη.  

Σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση σχεδιάζει την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των «θεσμικών πρωτοβουλιών της» με άξονα την αναθεώρηση του Συντάγματος, οι οποίες θα κορυφωθούν με εκδήλωση όπου ξανά ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο, στις 24 Ιουλίου. 

Είναι εμφανής η αγωνία της κυβέρνησης να ενισχύσει την εικόνα της πριν η διαφορά στις δημοσκοπήσεις γίνει μη αναστρέψιμη. Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον επικοινωνιακό μηχανισμό για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι «η χώρα αλλάζει σελίδα» με πρωτοβουλίες όπου θα παρουσιάζει όχι το μέχρι τώρα έργο της αλλά τις νέες υποσχέσεις της για το μέλλον, υπό τον τύπο νομοθετημένων πολιτικών. Προς τούτο άλλωστε συγκρότησε και το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής που συνεδρίασε χθες, θυμίζοντας πρακτικές άλλων καθεστώτων. 

Σύμφωνα με το σημείωμα που εξέδωσε το Μαξίμου μετά την συνεδρίαση: «οφείλουμε να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής, διότι αν δεν διαχειριστούμε εμείς την εικόνα της χώρας μας, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς... Η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα εθνικής σημασίας».

Σημειώνεται δε η αποστολή του Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ) ως μηχανισμού προπαγάνδας αφού «Το Σ.Ε.Ε.Π. είναι αρμόδιο για το στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής καθώς και για την κεντρική διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων...Σκοπός του είναι η διαχείριση και η οικοδόμηση μιας θετικής εικόνας της σύγχρονης Ελλάδας στη διεθνή και εσωτερική κοινή γνώμη». 

Ακολούθως αναφέρεται σε πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν όπως:

- Ο διπλασιασμός των διαφημιστικών δαπανών στον τομέα του τουρισμού.

- Εφαρμογή επικοινωνιακών προγραμμάτων και δράσεων όλων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

- Πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα ανά υπουργείο, διοργάνωση fame trips, δράση διακεκριμένων και καινοτόμων προσωπικοτήτων (ambassadors).

- Η προώθηση της Αθήνας για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας... Η «δημιουργική Αθήνα» το σύμβολο της δημιουργικής Ελλάδας που θα στηρίζεται σε 3 άξονες: α) στον πολιτισμό, β) στην επιχειρηματικότητα και γ) στις πρακτικές αλληλεγγύης και τα  πολύ σημαντικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα στο χώρο του πολιτισμού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Documentα 14.


Πηγή : protothema.gr


ΝΔ προς Μαξίμου: Σας υπερασπίζονται αναρχικοί


Μπαρούτι μυρίζει το κλίμα εντός και εκτός βουλής λίγες ώρες πριν από το συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε». Βαρείς υπαινιγμοί από τη Λ. Συγγρού προς το Μαξίμου για την αντισυγκέντρωση των αναρχικών. Τι θα κάνουν οι γαλάζιοι βουλευτές.

Σε μια γενικότερη προσπάθεια εξωθεσμικών «κύκλων» να προκαλέσουν φόβο και ανασφάλεια σε όλους όσοι σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν απόψε στην πλατεία Συντάγματος κατά της κυβέρνησης, εντάσσουν γαλάζια στελέχη, την «περίεργη» όπως τη χαρακτηρίζουν ανακοίνωση εκ μέρους των αναρχικών ότι θα διοργανώσουν αντισυγκέντρωση απέναντι στους συγκεντρωμένους της κίνησης «Παραιτηθείτε». 

«Αν ο κόσμος κατέβει μαζικά στο κέντρο της Αθήνας δε θα γίνει τίποτα, σε αντίθετη περίπτωση κανείς δε μπορεί να προβλέψει το παραμικρό» σημείωνε στο real.gr βουλευτής της ΝΔ που θέλει να πάρει μέρος στην συγκέντρωση - εκτιμώντας πως με τη στάση της η κυβέρνηση σκοπίμως πόλωσε το κλίμα αποδεικνύοντας τελικά πως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης - που πρώτος έσυρε το χορό των επιθετικών και απαξιωτικών δηλώσεων για τους «Παραιτηθείτε» κάθε άλλο παρά ήταν εκτός γραμμής. 

Αποκορύφωμα όλων, κατά τη ΝΔ, η αιφνίδια ανακοίνωση από αναρχικές ομάδες για την αντισυγκέντρωση δίπλα στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από πολλές συζητήσεις στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη αποφασίστηκε να βγει επίσημη ανακοίνωση από τη Λ. Συγγρού με έναν βαρύ υπαινιγμό: 

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση. Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος. 

Όσο και αν η Κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Όπως αναγνωρίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - αλλά και του ΠΑΣΟΚ - όλα θα κριθούν από τη μαζικότητα της συμμετοχής του κόσμου στη συγκεκριμένη διαδήλωση. 

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν στο real.gr πως «εάν στηθεί οποιαδήποτε προβοκάτσια τότε η κίνηση αυτή θα γιγαντωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα...». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr - οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές θέλουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως ενδεχόμενη μαζική τους εμφάνιση θα δώσει «πάτημα» στην κυβέρνηση να δείξει τη ΝΔ ως υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Οι περισσότεροι ωστόσο θα πάρουν την τελική τους απόφαση ανάλογα με τη μαζικότητα που θα έχει η συγκέντρωση και αναλόγως με το τι θα πράξουν οι συνάδελφοί τους από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Κάποιοι πάντως, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ανεξαρτήτως κάθε άλλου παράγοντα. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχουν ενημερώσει τις ηγεσίες των κομμάτων τους ότι θέλουν να είναι παρόντες στη συγκέντρωση και έχουν ήδη ενημερωθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σεβαστουπόλεως πως δεν υπάρχει καμία κεντρική «οδηγία» για το πως θα κινηθούν σήμερα το απόγευμα. 


Πηγή : euro2day.gr


Δέν έχεις όρια κύριε Φίλη; Δεν χάλασε ο κόσμος αν μια μέρα δεν πουν προσευχή στο σχολείο



Ο υπουργός Παιδείας επανήλθε όμως με νέα σχόλιά του γύρω από την εκπαιδευτική διαδικασία. «Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινήσετε με προσευχή το σχολείο. Δεν θέλουμε φετφάδες (γνωμοδότηση του μουφτή, θρησκευτικού δικαστή των μουσουλμάνων όταν δεν καταλήγουν σε ετυμηγορία οι δικαστές)» είπε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του στο σχολείο της Κορίνθου.

Μίλησε ακόμη για εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς, ενώ άνοιξε και θέμα παρελάσεων αναφέροντας ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός μιας παρέλασης».

Ο υπουργός παιδείας πρότεινε και τρόπους αντικατάστασης της παρέλασης στις τοπικές κοινωνίες αναφέροντας ότι μπορεί να διοργανωθεί «μια ωραία εκδήλωση ή τοπικοί χοροί που είναι πιο ωραίοι από μια παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα». «Ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης δεν ξέρω τι προσφέρει» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ανήκει στον σύλλογο διδασκόντων των σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι κάθε απόφαση του θα γίνεται δεκτή. Για το θέμα όμως υπήρξε αντιπαράθεση και τοπικοί παράγοντες την Κορίνθου απάντησαν στον κ. Φίλη ότι «θα προκληθούν μεγάλες αντιπαραθέσεις που θα προκαλέσουν διχασμό στην κοινωνία». Κι αυτό επειδή μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να αποφασίσει ότι δεν θα γίνεται προσευχή και παρέλαση σε μια κοινωνία που είναι πιο συντηρητική.



ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<< Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου :
Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί >> !
( Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού :
Και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται !
Δίφυλος ο Σίφνιος .

Αγαπημένοι μου το καλοκαιράκι έρχεται αργά και σταθερά . Ο καύσωνας όμως των φόρων , το ψαλίδι των μισθών , των συντάξεων και του ΕΚΑΣ είναι εδώ !
Συμβουλή προς ναυτιλομένους :
Αν είστε παντρεμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι και πέρνατε και οι δύο το ΕΚΑΣ  ξεχάστετο !  Συμβουλή : Να χωρίσετε ..εικονικά μήπως και το πάρετε ! 
Βρε τι πάθαμε με τα Συριζάκια ! Θα χωρίσουν τώρα και τα περήφανα ..γειρατιά !
Γιορτάσαμε και της Αναλύψεως 40 ημ.  από το Πάσχα .Από εδώ και πέρα θα γιορτάζουμε κλαίγοντας ..της καταθέσεως !
Εβδομάδα χωρίς τον Κ .Φύλη δεν γίνεται λέμε ..
Έτσι τον ακούσαμε να λέει πάλι τα ίδια για τα Αρχαία Ελληνικά . Δεν ξέρει ..η δεν θέλει να καταλάβει οτι τα Αρχαία Ελληνικά είναι η συνέχεια και η εξέλιξη των Ν.Ελληνικών !
Ακόμα και η φράση που χρησιμοποίησε το << Παρά φύσιν >> είναι Αρχαία Ελληνικά !
Ώ ! Ρε φίλε ποιός χανει την μπάλα ; Οι κυβερνώντες ;
Ή εμείς όπως μας την πετάνε ;
Φυσικά συνεχίζει ακάθεκτος ο Κ .Φύλης για τις 15 Ιουνίου που θα γινει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με το σύνθημα << Παραιτηθείτε >>  ότι είναι στα όρια της συνταγματικής 
ανοχής ! Τότε με τους αγανακτισμένους που συμετείχατε τι ήταν ;
Μονά , ζυγά δικά σας λοιπόν ; Κάποιοι από τους κυβερνώντες κάπως ..το μάζεψαν ..
Ποιός ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου ; Τι γίνεται ;
Του ξεπουλήματος μετά δακρύων αλλά ( Μάρθα Βούρτση ) ! Ο Κ. Σπίρτζης έριξε ..πολυ κλάμα για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού γιατί το δώσαμε για πολύ λίγα χρήματα .
Ώ ! Σε τι κόσμο ζούμε μπαμπά  !
Αν πάμε χρονικά λίγο πιο πίσω ο Κ.Σπίρτζης έκανε πολιτική καριέρα , για να μην ξεπουληθούν λιμάνια , αεροδρόμια και τώρα ..Πάρε κόσμε !
Κατά τ' άλλα όπου βρεθούν και όπου σταθούν υπουργοί , και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  ακούνε ότι γαλλικό δεν έχουν ακούσει !
Στη Χαλκιδική , και στην Ιεράπετρα  ο Κ.Πολάκης άκουσε ..και τι δεν άκουσε ...
Τι δεν καταλαβαίνετε ; Πηγαίνετε μια βόλτα από τα Δημόσια νοσοκομεία να δείτε τι γίνεται ! Δεν φταίνε τα κανάλια για την κατάντια της υγείας !
Τ 'ακούσατε κι έξω απο το Υ.Υγείας από γιατρούς και νοσηλευτές ..με μαντινάδες και έφαγαν και κάτι ..ψιλές από τα ΜΑΤ ! Έτσι ..είναι αυτά..
Και φούμα -φούμα στα πανελλάκια 
Πολάκιδες έβλεπα και Συριζάκια !
Αφιερωμένο ! Δικό σας !!!!
Κατά τ' άλλα η δόση εγκρίθηκε από τους λατρεμένους μας δανειστές , οι κυβερνώντες βλέπουν ανάπτυξη και βαφτίζουνε το ψάρι κρέας ! Αν ήταν  στο Μεσαίωνα θα ήταν οι καλύτεροι μοναχοί ! Οι λαθρομετανάστες κλέβουν , μαχαιρώνονται , έχουν κάνει άνω κάτω τα νησιά μας και οι κυβερνώντες ...χαζεύουν !
Οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους για το χάλι μας !
Στην Αγ. Σοφιά η ανάγνωση στο κοράνι συνεχίζεται ..παρά τις αντιδράσεις ..λίγο χλιαρές στην αρχή ...Τώρα που ειναι λίγο πιο έντονες σιγά να μην ιδρώσει το αυτί του Σουλτάνου Ερντογάν ! Εκει που μας χρωστάγανε ..μας πήραν και το βόδι !
Το Θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με τους Τσάμηδες ! Αυτοί μας έλειπαν !
Μιλάνε οι Τσάμηδες για γενοκτονία από τους Έλληνες !
Κοίτα ποιοί μιλάνε ! Που στον πόλεμο του 1940 ήταν συνεργάτες των Γερμανών και μαζί τους διέπραξαν μεγάλα εγκλήματα !
Στις 10 Ιουνίου είχαμε την επέτειο για το ολοκαύτωμα του Διστόμου το 1944 !
Το έργο επαναλαμβάνεται με τον οικονομικό στραγγαλισμό ενός ολόκληρου Έθνους !
Κλείνοντας θα πω :
Μπλέξαμε στο χειρότερο θέατρο Σκιών .Τα εθνικά θέματα είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα χαζεύουνε με ελαφρότητα και χαβαλέ οι κυβερνώντες !
Δεν τ' αντιμετωπίζουμε με στρουθοκαμιλισμό και χαζοκρυφτούλι . 
Θα είνα << χαζό >> και << άδικο >> να τρώμε << γκόλ >>  από τους Τσάμηδες, τους Τούρκους όπως και τους Σκοπιανούς !
Ειλικρινά λυπάμαι αλλά έτσι όπως το πάνε οι κυβερνώντες , δεν θα μας σώσει ...ούτε αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας ...ούτε όπως το πάνε και ..Προπονιτη !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου οι σταρουμπίτσες κλείνουν τα συμβόλαια για την νέα σεζόν , και ετοιμάζονται για διακοπές ! Φρέσκα νέα θα έχουμε για λίγο ακόμα ...

Η Ε .Τσολάκη παντρεύεται ;Καλεσμενη στη Ε.Μενεγάκη έγινε η αποκάλυψη !
Γάτα η Ελένη είδε το δαχτυλίδι ( κοτρώνα λέμε ) στο χέρι της Τσολάκη !
Έτσι η πανέξυπνη Ε . Μενεγάκη την εδωσε ..στον αέρα !
Α ! Βρε Ελενη τιποτα δεν σου ξεφεύγει ..μέχρι και πόσο κάνει κατάλαβες ! 
Άντε καλα στεφανα στην Ε.Τσολάκη !

Βρέ τι κέρατο έφαγε αυτή η Ελληνοπούλα Α.Ωνάση από τον Αλβάρο ;
Μάθαμε ότι το κέρατο που της φόραγε ..ήταν το κάτι άλλο !
Στο τελευταίο κέρατο ..δεν άντεξε πήρε το καπελάκι της ..ιππασίας και έφυγε !
Τι ανάγκη εχει ο Αλβάρο ; 
Με την τελευταία που την απάτησε είναι ζάμπλουτη ! Θα πάρει και 45δις απο το διαζυγιο με την Αθηνά ..Κούκλα η Μαρίτσα !
Τα συμπεράσματα δικά σας !
Το   tip της Εβδομάδας !
Αν δεν έχετε κανονίσει κάτι για διακοπές ..ψάξτε συγγενείς και φίλους  ! Όλο και κάτι θα βρεθεί ! Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες ! 
Δεν μασάμε...Μπορουμε να κάνουμε μπάνιο και στις κοντινές παραλίες !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας ! 

Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Αυτός είναι ο δράκος που σκορπούσε τον τρόμο στις γυναίκες στο Μαρούσι



Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 30χρονου άντρα, ο οποίος στις 25 Μαΐου είχε συλληφθεί στο Μαρούσι για απόπειρα βιασμού.


Πρόκειται για τον Κούτζη Μανώλη Ευθύμιο του Συμεών-Παναγιώτη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις 22-10-1986 στο Χολαργό.

Πρόκειται για τον λεγόμενο δράκο του Αμαρουσίου, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής αστυνομίας ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο 30χρονος να εμπλέκεται στο στυγερό έγκλημα με την Αγραφιώτου.