Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Δέν έχεις όρια κύριε Φίλη; Δεν χάλασε ο κόσμος αν μια μέρα δεν πουν προσευχή στο σχολείο



Ο υπουργός Παιδείας επανήλθε όμως με νέα σχόλιά του γύρω από την εκπαιδευτική διαδικασία. «Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινήσετε με προσευχή το σχολείο. Δεν θέλουμε φετφάδες (γνωμοδότηση του μουφτή, θρησκευτικού δικαστή των μουσουλμάνων όταν δεν καταλήγουν σε ετυμηγορία οι δικαστές)» είπε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του στο σχολείο της Κορίνθου.

Μίλησε ακόμη για εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς, ενώ άνοιξε και θέμα παρελάσεων αναφέροντας ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός μιας παρέλασης».

Ο υπουργός παιδείας πρότεινε και τρόπους αντικατάστασης της παρέλασης στις τοπικές κοινωνίες αναφέροντας ότι μπορεί να διοργανωθεί «μια ωραία εκδήλωση ή τοπικοί χοροί που είναι πιο ωραίοι από μια παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα». «Ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης δεν ξέρω τι προσφέρει» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ανήκει στον σύλλογο διδασκόντων των σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι κάθε απόφαση του θα γίνεται δεκτή. Για το θέμα όμως υπήρξε αντιπαράθεση και τοπικοί παράγοντες την Κορίνθου απάντησαν στον κ. Φίλη ότι «θα προκληθούν μεγάλες αντιπαραθέσεις που θα προκαλέσουν διχασμό στην κοινωνία». Κι αυτό επειδή μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να αποφασίσει ότι δεν θα γίνεται προσευχή και παρέλαση σε μια κοινωνία που είναι πιο συντηρητική.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου