Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Froneri Hellas: Κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παγωτού στην Ελλάδα



Tην απόφαση διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Ταύρο, το οποίο είναι και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Froneri Hellas, σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας. Πρόκειται για τη θυγατρική της Froneri International Plc., η οποία δημιουργήθηκε το 2016 από την Nestlé και την R&R και δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου.

Το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο είχε εξαγοραστεί το 2006 από την Nestlé, όταν αυτή είχε εξαγοράσει τη Δέλτα Παγωτού.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επικαλείται τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά, αλλά και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, και δηλώνει ότι για τους 102 εργαζόμενους θα υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημιώσεις ανώτερες από αυτές που ορίζει ο νόμος, οι οποίες θα καταβληθούν εφάπαξ. Επίσης θα δοθεί ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για περίοδο δύο ετών.

«Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Ακόμα, τονίζεται ότι οι αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή, ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα.

Η μητρική εταιρεία της Froneri Hellas έχει πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ, δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότια Αφρική.



Πηγή : pontos-news.gr


Επιβεβαίωση Ελευθέρου Τύπου: Φοιτητές του Βερναρδάκη έκαναν το γκάλοπ-παρωδία της «Common View»



Ωμή παραδοχή του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι η περίφημη «Common View» δεν είναι εταιρία δημοσκοπήσεων αλλά «εργαστήρι κοινωνικών ερευνών» φοιτητών του! Επομένως, η δημοσιοποίηση στοιχείων είναι παράνομη εφόσον η «Common View» δεν έχει καμία νομική μορφή και δεν είναι καταχωρισμένη στο μητρώο των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του «Ε.Τ.», ο υπουργός παραδέχθηκε ακόμη ότι ο στενός συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου Στέργιος Τσιαφούλης βρίσκεται πίσω από την «έρευνα» της προηγούμενης εβδομάδας που διαπίστωσε… κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου για όσα συμβαίνουν στα υπόγειά του…

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μέρες για να παραδεχθεί τελικά ο υπουργός Επικρατείας ότι δεν υπάρχει η εταιρία «Common View» επιβεβαιώνοντας τόσο την εφημερίδα μας όσο και τη Ν.Δ., που προσέφυγε στο ΕΣΡ, το οποίο αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει αυτή η εταιρία στα μητρώα των δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Βερναρδάκης με συνέντευξή του (Parapolitika FM) ανέφερε πως η «Common View» είναι ένα «εργαστήριο κοινωνικών ερευνών» χωρίς εμπορική δραστηριότητα, η οποία έχει φτιαχτεί από φοιτητές του, όπως και άλλες παρόμοιες ομάδες που έχουν φτιαχτεί σε πανεπιστήμια και ινστιτούτα σε όλη την Ελλάδα και πειραματίζονται με διαφορετικές μεθόδους συλλογής δεδομένων και ανάλυσης. Επεσήμανε πως δεν τους έχει αναθέσει ποτέ κάποια έρευνα, ωστόσο χρησιμοποιεί συχνά το προϊόν της εργασίας τους, της ανάλυσης δεδομένων δηλαδή.

Παραδέχθηκε επίσης ότι ο στενός συνεργάτης του Στέργιος Τσιαφούλης βρίσκεται πίσω από την «έρευνα» της εταιρίας-φάντασμα.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή συνεργάτη του, απάντησε πως ο ίδιος προέτρεψε τον αποσπασμένο στο υπουργείο συνεργάτη του, Στέλιο Τσιαφούλη, να βοηθήσει τους πρώην φοιτητές του, καθώς αυτοί δεν είχαν καμία εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα. Για τον κ. Τσιαφούλη είπε πως είναι «τεχνοκράτης, πληροφορικάριος» και «δημόσιος υπάλληλος καριέρας», τον οποίο απέσπασε στο υπουργείο γιατί είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και τον χρησιμοποίησε και στην κατασκευή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επεσήμανε επίσης ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δεν είναι πρωτογενές ρεπορτάζ αλλά ανακάλυψη της «Ομάδας Αλήθεια», την οποία χαρακτήρισε «Σέρλοκ Χόλμς» που «δεν ξέρω τι είναι και πώς λειτουργεί, υπάρχει ένα μη ορατό κέντρο που γράφει οτιδήποτε, παίρνει τα tweet μου και κάνει πολιτική ανάλυση».

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η απάντηση του κ. Βερναρδάκη σε συνδυασμό με την απάντηση του ΕΣΡ στην Ν.Δ., ότι η «Common View» δεν ήταν ποτέ καταχωρισμένη στο μητρώο των εταιριών δημοσκοπήσεων, αποδεικνύει ότι τόσο η εταιρία όσο και η ιστοσελίδα που δημοσίευσε τη δημοσκόπηση μέτρησης πρόθεσης ψήφου ενήργησαν παράνομα καθώς παραβίασαν το νόμο περί δημοσκοπήσεων που θέτει ως προϋπόθεση για τη δημοσίευση πολιτικών δημοσκοπήσεων την πιστοποίηση των εταιριών μέσω της συμμετοχής τους στον ΣΕΔΕΑ και την εγγραφή τους στο μητρώο του ΕΣΡ.

Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει έντονη δυσφορία και προβληματισμός για το γεγονός πως ο συνεργάτης του κ. Βερναρδάκη είναι δημόσιος υπάλληλος ο οποίος εμπλέκεται σε μια ανύπαρκτη εταιρία τα «ευρήματα» της οποίας δημοσιεύονται παράνομα σε φιλοκυβερνητικά μέσα.

Στο θέμα θα επανέλθει η οδός Πειραιώς, η οποία έχει προσφύγει στο ΕΣΡ και αναμένει το πόρισμα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μία ακόμη εταιρία-φάντασμα κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο παρουσιάζοντας τη διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους. Σύμφωνα με τη «citizens momentum», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 20,5% και η Ν.Δ. 21,5%. Η ταυτότητα της έρευνας αναφέρει: «Ποσοτική διαδικτυακή έρευνα, με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Μέγεθος δείγματος: 1.060 άτομα με πλήρη γεωγραφική κάλυψη στις 13 περιφέρειες της χώρας. Διάστημα συλλογής στοιχείων: 18-22 Σεπτεμβρίου 2017. Δειγματοληψία: Πολυσταδιακή με χρήση ποσοστώσεων». Επίσης, εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα με υψηλά ποσοστά και χαμηλές μετρήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ, ο οποίος κέρδισε πολιτική ουσία και εντυπώσεις. Οπως σχολίαζαν μάλιστα γαλάζια στελέχη, θα πρόκειται για… έρευνα αντίστοιχη του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Ελεύθερος Τύπος


Ντόρα Μπακογιάννη στο MyPortal.gr (vid): Οι παπάδες συγχωρούν, εγώ δεν συγχωρώ



Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ.Ντόρα Μπακογιάννη, μιλά στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά. 

Σε μία συνέντευξη διαφορετική από ό,τι συνηθίζει η χαρισματική Ελληνίδα πολιτικός, η οποία έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού, απαντάει σε όλα τα επίμαχα θέματα της επικαιρότητας, όπως πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αλλά και πότε θα βγούμε από την επιτροπεία. 

Ξεχωρίζει τις στιγμές που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη της από την πορεία της στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς από το 1989 μέχρι σήμερα εκλέγεται σταθερά βουλευτής με τη ΝΔ. 

Δεν θα μπορούσε στη συζήτησή μας να μην σχολιαστεί η περίοδος ενασχόλησής της με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων, σπάζοντας μάλιστα ρεκόρ στα ποσοστά εκλογής. Κυρίως όμως η συζήτηση περιστρέφεται στην πραγματική ζωή της κ.Ντόρας Μπακογιάννη, τον ρατσισμό που γνώρισε ως γυναίκα και πολύ περισσότερο ως κόρη του ιστορικού πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Περιγράφει πως βίωσε η ίδια το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με τη δολοφονία του συζύγου της, Παύλου Μπακογιάννη, από την 17 Νοέμβρη, αλλά και πως γίνεται ένας άλλος άνθρωπος όταν βρίσκεται με τα εγγόνια της, καθώς δεν εγκατέλειψε ποτέ το ρόλο της μητέρας και τώρα της γιαγιάς. Αναφέρεται στην απώλεια της δικής της μητέρας και στον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της περιγράφοντας πως έχει αλλάξει η καθημερινότητά της. 

Μιλάει με περηφάνεια για την κόρη της Αλεξία και τον γιο της Κώστα, ενώ απαριθμεί τις ικανότητες του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και τις διαφορές τους. 

Σχολιάζει την υπόθεση Τραγάκη και το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στα κόμματα, τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ειδικά στην εξωτερική πολιτική αλλά και πως μας αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι.



Πηγή: myportal.gr


Πόσο επηρεάζεται η Αθήνα από το αποτέλεσμα στο Βερολίνο




Επηρεάζει το χθεσινό αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών την Ελλάδα; Η απάντηση είναι «ναι». Πόσο; «Εξαρτάται». 

Προσέξτε: Κατ' αρχήν, είναι δεδομένο πως σε ό,τι αφορά στο βασικό ζητούμενο της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, που είναι η απομείωση του χρέους, όλα πάνε γι’ αργότερα. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες θα διαρκέσουν έως το τέλος του έτους. Κατά συνέπεια, το πιθανότερο είναι πως οι Γερμανοί θα ασχοληθούν με το θέμα, το νωρίτερο, προς τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2018. Και αν… Κι αυτό γιατί δεν είναι προτεραιότητά τους, σε καμία περίπτωση. Εχουν άλλα θέματα, περισσότερο πιεστικά, για να λύσουν πρώτα.

Δεύτερον, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, επίσης, για τα ελληνικά συμφέροντα. Το πιθανότερο είναι ότι τo κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της κ. Αγκελα Μέρκελ θα συμμαχήσει, μεταξύ άλλων, και με το κόμμα των Φιλελευθέρων. Μόνο που οι απόψεις των τελευταίων, αναφορικά με τις ελληνικές θέσεις, μόνο ως θετικές δεν κρίνονται. Προεκλογικά, είχαν μιλήσει ακόμα και για Grexit. 

Αυτό, βεβαίως, δεν συνεπάγεται ότι αυτομάτως ότι το «φάντασμα» της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επιστρέφει. Ως γνωστόν, προεκλογικά, λέγονται και γράφονται πολλά, προς άγρα ψήφων. Κι άλλωστε, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι την οικονομική πολιτικής της Γερμανίας θα εξακολουθήσει να την χαράσσει η κ. Μέρκελ. Ωστόσο, ένας ενοχλητικός κυβερνητικός σύμμαχος πάντα θα λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων. Κι αυτό θα πρέπει να το έχει υπόψη της η Αθήνα.


Γιώργος Μαντέλας
Πηγή : in.gr


Το τακούνι της Ελένης Τζούλη-Kαμμένου



Ανδρέας Στασινός

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Πάνου Καμμένου για τις μπιλιές στο καζίνο ήταν μία οργισμένη ανακοίνωση... της συζύγου του με ατάκες από τη «Λάμψη». Το ζούμε όλο αυτό ή είναι μία φάρσα;

Είναι γνωστό ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα, πίσω από κάθε μεγάλο ηγέτη, βρίσκεται μία σπουδαία γυναίκα. Και η Ελένη Τζούλη-Καμμένου δεν επιβεβαιώνει, απλώς, τον κανόνα. Είναι ο ορισμός του. Ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπορούσε παρά να έχει δίπλα του μία γυναίκα αντίστοιχη του ήθους, της πολιτικής αρετής και της εντιμότητας που τον διακρίνει.

Η Ελένη Τζούλη-Καμμένου δεν είναι, απλώς, μία πετυχημένη δικηγόρος. Βέβαια με το δικαστικό έργο που παράγει ο σύζυγός της, έχει εξασφαλίσει μόνιμη παράσταση στα έδρανα των συνηγόρων, με ιδιαίτερα καλές, απ’ ότι φαίνεται, προοπτικές για το μέλλον. Οχι άδικα. Η Ελένη Τζούλη-Καμμένου είναι μία γυναίκα με θάρρος. Την παρακολουθούσα από τα έδρανα του ακροατηρίου, ενώ εκείνη αγόρευε στη δίκη Καμμένου εναντίον Protagon και Πετρουλάκη. «Εσένα θα σε περιλάβω αργότερα» είχε πει στον (σεβάσμιο καθηγητή Νομικής και ίσως δικό της δάσκαλο) μάρτυρα Μιχάλη Σταθόπουλο, την ώρα που τον εξέταζε η υπεράσπιση. Αυτό προκάλεσε την οργή της προέδρου, αλλά, η Ελένη Τζούλη-Καμμένου έχει μάθει να λειτουργεί ως κυματοθραύστης, ως το καντήλι που, όσο και αν φυσάει ο άνεμος, καίει δίπλα στα στέφανα του γάμου της. «Ας τον λένε ακροδεξιό, το έχουμε συνηθίσει. Δεν θα μου τον λένε όμως απατεώνα» έλεγε θυμωμένη πριν αρχίσει η δίκη. Τελικώς η κυρία Τζούλη-Καμμένου έχασε αυτή τη δίκη. Εχασε και άλλες. Ομως, ως νομικός παραστάτης του Πάνου Καμμένου, ξέρει ότι δεν τελείωσαν και οι ευκαιρίες. Από δίκες, άλλο τίποτα.

Η Ελένη Τζούλη και ο Πάνος Καμμένος γνωρίστηκαν στο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής. Οσοι διάβασαν τη δήλωση της κυρίας για το ταξίδι στο Λονδίνο, θα στοιχηματίζουν ότι γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της «Λάμψης». «Να πληροφορηθούν οι κάθε λογής αργυρώνητοι και μολυσμένοι με αίμα και χρήμα συνεργοί ότι το τακούνι του παπουτσιού μου δεν αξίζει να πατήσει κανένα σκουλήκι της συμμορίας τους». Αν ζούσε ο Νίκος Φώσκολος θα το ζήλευε. Αν μπορούσε να το φανταστεί ο Τζέιμς Πάρις, θα το έβαζε στο στόμα του Κώστα Πρέκα. Θα άλλαζε μόνο το τακούνι με άρβυλο, για ευνόητους λόγους.

Η παρέμβαση της κυρίας Τζούλη-Καμμένου είναι, στα αλήθεια, δραματική, υποθέτω θα είναι άλλο να τη διαβάζεις και άλλο να την ακούς. Πρώτον ισχυρίζεται ότι διέθεσε μόλις 50 λίρες στο «ξενοδοχείο-εστιατόριο», αποφεύγοντας να αναφέρει και το καζίνο. Βέβαια ουδόλως μας αφορά πόσα ξόδεψε η κυρία Τζούλη, μας ενδιαφέρει πόσα ξόδεψε ο σύζυγός της. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν έχει δικαίωμα ούτε να πατάει το πόδι του σε καζίνο. Δεύτερον, η κυρία Τζούλη-Καμμένου, σε ένα κείμενο-καταγγελία-μανιφέστο-πολιτική κατάθεση μας λέει ότι ο σύζυγος της δέχεται πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων με ενορχηστρωτή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οφείλω να ενημερώσω τους Ελληνες Πολίτες» λέει η κυρία Τζούλη-Καμμένου. Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα.

Ο Πάνος Καμμένος δεν αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους έλληνες πολίτες; Πιθανότατα θα το κάνει στη Βουλή, φωνάζοντας προς την κάμερα. Ποια ακριβώς είναι η κυρία Τζούλη που ενημερώνει τους έλληνες πολίτες και μάλιστα δια του Αθηναϊκού Πρακτορείου; Πολιτικά δείχνει άκομψο, άγαρμπο. Και νομίζω δεν έχει καν προηγούμενο. Ποτέ στο παρελθόν δεν ακούσαμε τη γυναίκα ενός πολιτικού που βρίσκεται σε δύσκολη θέση να ομιλεί πριν από τον ίδιο τον πολιτικό. Νομίζω ούτε μετά.

Βέβαια οι δεσμοί των μελών της οικογένειας Καμμένου είναι τόσο ισχυροί, ώστε συχνά αποκτούν και πολιτικές προεκτάσεις. Θα θυμάστε τι συμβαίνει όταν παίρνει το παιδί το κινητό και γράφει tweets με πιπεράτο περιεχόμενο. Ο Πάνος Καμμένος, ως στοργικός πατέρας, δεν οργίζεται, συγχωρεί. Υπάρχει περίπτωση να ανέλαβε η κυρία Τζούλη πρωτοβουλία χωρίς να ενημερώσει το στεφάνι της; Δύσκολο. Τότε; Μία εξήγηση είναι πως η κυρία Τζούλη έχει και αυτή πολιτικά σχέδια. Ομως πώς θα τους χωρέσει και τους δύο ο Αλέξης στο Επικρατείας;


Πηγή : protagon.gr


Θρήνος για την 8χρονη Ευαγγελία - Άφησε την τελευταία της πνοή




Εδώ και 1,5 χρόνο είχε διαγνωστεί με επιθηλιακό όγκο Wilms

Ανείπωτη η τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια του Αλέξανδρου Καστρινάκη από τα Χανιά, καθώς το κοριτσάκι τους, η 8χρονη Ευαγγελία, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου. 


Η μικρή, που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με τον σκληρό αγώνα που έδινε τους τελευταίους μήνες, διαγνώσθηκε με επιθηλιακό όγκο Wilms και μετά από υποτροπή και αφού οι γιατροί έδωσαν δυσμενή πρόγνωση, οι γονείς της αποφάσισαν να μεταβούν σε νοσοκομείο της Αγγλίας. 

Το κάλεσμα για οικονομική βοήθεια είχε πρωτοφανή ανταπόκριση και το ποσό για τη μετάβαση της μικρής στο Λονδίνο συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ομως, δυστυχώς, η 8χρονη δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε χθες το βράδυ, βυθίζοντας στο πένθος την οικογενειά της, αλλά και όλους όσοι τη γνώρισαν μέσα από την περιπέτεια της υγείας της...


Πηγή: ekriti.gr


Είναι ο Τσίπρας θρήσκος;




του Νίκου Χασαπόπουλου

Δηλώνει άθεος και επιμένει ακόμα και σήμερα να λέει πως δεν πιστεύει. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μοναδικός πρωθυπουργός ο οποίος είχε στα 2,5 χρόνια που κυβερνά τις συχνότερες και τις πιο στενές σχέσεις με την Εκκλησία. 

Συγκεκριμένα: 

Ουδείς άλλος πρωθυπουργός είχε συναντήσει τόσες φορές τον προκαθήμενο της ελληνικής Εκκλησίας όσο ο κ. Τσίπρας. Και δεν είναι συναντήσεις πρωτοκόλλου, αλλά συναντήσεις ουσίας, ενίοτε συνοδευόμενες και μετά γευμάτων (ακόμα και στις ημέρες της νηστείας). Ας μην ξεχνάμε για να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που έχει με την Εκκλησία και με το χριστεπώνυμο πλήρωμά της (που φέρνει ψήφους), καρατόμησε έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του, στο υπουργείο Παιδείας, τον Νίκο Φίλη. Υπάκουσε στις αιτιάσεις της Εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές (ή κατάργηση) του μαθήματος των Θρησκευτικών και όλα όσα έλεγε προεκλογικά περί διαχωρισμού Εκκλησίας- Κράτους, έμειναν ως... αυταπάτες όμοιες μ' αυτές της κατάργησης των μνημονίων μ΄ένα νόμο και μ΄ένα άρθρο! 

Είναι τελικά θρήσκος ο Πρωθυπουργός κι ας μην το παραδέχεται δημόσια; Μπορεί να δηλώνει άθεος, μπορεί να αρνείται να ορκίζεται στον Ευαγγέλιο, να αποφεύγει τις αγιαστούρες στους αγιασμούς, αλλά απόμακρο από την Εκκλησία δεν μπορείς να το πεις. 

Εάν όντως δεν αισθανόταν τη δύναμη της Θρησκείας δεν θα πήγαινε τον Αύγουστο του 2014 (όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση) στο Αγιο Ορος. Δεν θα ζητούσε από την Ιερά Επιστασία να παραμείνει μόνος του επί δεκάλεπτο με την Πλατυτέρα των Ουρανών. Προφανώς για να προσευχηθεί. Θα απέφευγε να «κατέβει» στον Πειραιά, ανήμερα των Θεοφανίων για να τιμήσει την θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, αφήνοντας μάλιστα συμβολικά (με οδηγίες του τότε αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη) το λευκό περιστέρι. Και ακόμα ποιος άλλος πρωθυπουργός συναντήθηκε όχι μία αλλά δύο φορές με την Πάπά, μία στο Βατικανό και μία στη Μυτιλήνη; 

Ορισμένοι λένε (και επιμένουν σ΄αυτό) ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να εμφανίζεται ότι διατηρεί καλές σχέσεις με την Εκκλησία (και με τα Θεία) μόνον και μόνον για το θεαθείναι. Ούτε πιστεύει, ούτε τον νοιάζει για την Εκκλησία. Το κάνει, λένε, για τις ψήφους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το πάλαι ποτέ ΠαΣοΚ (και η πλειοψηφία των πασόκων, πολύ περισσότερο οι προερχόμενοι από το πατριωτικό ΠαΣοΚ τα πήγαιναν καλά με τη θρησκεία).. 

Αλλωστε ο κ. Τσίπρας προτού κερδίσει τις εκλογές, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του λέγοντας (στην εφημερίδα «Κυκλαδίτικη»): « Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλά και θα έλεγα ότι στηρίζεται στη ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν καθημερινά μάχη, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο». Αυτά έλεγε τον Ιούλιο του 2011, μόλις είχε γνωρίσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και από τότε ένας άθεος πολιτικός και ένας ιεράρχης έγιναν οι καλύτεροι φίλοι υποστηρίζοντας σε δύσκολες στιγμές (πρόσφυγες, θεομηνίες) ο ένας τον άλλον. 

Την Τετάρτη ετοιμάζεται να επισκεφθεί για δεύτερη φορά το Αγιο Όρος. Παρ΄ότι που δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό (μάλλον για λόγους ασφαλείας ή για να μην ταράξει τις σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο, ή με ομάδα Αγιορειτών που εναντιώνονται με την επίσκεψη καθώς και τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου) έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσίρπας απέστειλε επιστολή στην Ιερά Επιστασία με την οποία γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί και πάλι το Αγιο Ορος. Πέραν τούτου ουδέν. 

Εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια. Η πρωθυπουργική επιστολή δεν εστάλη στη Διοίκηση του Αγίου Ορους (διοικητής είναι ο Αρίστος Κασμίρογλου), αλλά στην Ιερά Επιστασία και την παρέλαβε ο Πρωτεπιστάτης Γεροβάσιος («Αγιος Πρώτος»- όπως τον αποκαλούν στο Αγιο Ορος), ο οποίος όμως ούτε επιβεβαιώνει την επίσκεψη Πρωθυπουργού, ούτε όμως τη διαψεύδει. Γιατί άραγε τόσο μυστήριο; 

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Αγιο Ορος την Τετάρτη και θα παραμείνει στην Ιερά Κοινότητα για περίπου 30 ώρες. Εκεί θα βρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Πρωτάτου που ολοκληρώθηκε εφέτος. 

Πέραν τούτο θα πρέπει να σημειωθεί το ενδιαφέρον που έδειξε ο κ. Τσίπρας για την αναστήλωση του Παναγίου Τάφου (το επισκέφθηκε δύο φορές στα Ιεροσόλυμα), το επίσης ενδιαφέρον του για τη μεταφορά του Παναγίου Φωτός (κάθε Μεγάλο Σάββατο) και βεβαίως τα δεκάδες εικονίσματα και σταυρουδάκια που εισπράττει ως δώρο από επισκέψεις σε εκκλησίες, μοναστήρια και με τις συναντήσεις που έχει είτε με τον Αρχιεπίσκοπο είτε με τους μητροπολίτες, είτε με τον πατριάρχες. 


Πηγή : in.gr


Τραγωδία στην Χαλκιδική: Έκανε κατάδυση με τον σύζυγό της και ανασύρθηκε νεκρή



Τραγικό θάνατο βρήκε μία 45χρονη στη Χαλκιδική. Η άτυχη γυναίκα έκανε κατάδυση μαζί με τον σύζυγό της σε μεγάλο βάθος, και τελικά ανασύρθηκε νεκρή.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου στην Χαλκιδική. Ο σύζυγός της μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο θάλαμο αποσυμπίεσης του νοσοκομείου «‘Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη με συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για ένα ζευγάρι Βούλγαρων, 47 και 45 χρονών. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, γυναίκα, άγνωστο για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα. «Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε γιατρός ο οποίος ήταν παρών στην κατάδυση του ζευγαριού, δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή».

Ο 47χρονος αισθάνθηκε και αυτός αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και σύμφωνα με την κ.Ματσικούδη, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε, τον ανέβαζαν σταδιακά επάνω για αποσυμπίεση. «Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου «‘Αγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.



Πηγή : newsit.gr


Εργατοπατέρας είχε συνδικαλιστική άδεια επί 8 έτη και πληρωνόταν κανονικά



Ήθελε και θερινή άδεια, όπως και επίδομα αδείας προσαυξημένο 100% - Το Εφετείο Αθηνών του επιδίκασε 48.724 ευρώ, αλλά ο Άρειος Πάγος του τα πήρε πίσω.

Εργατοπατέρας ο οποίος είχε συνδικαλιστική άδεια επί 8 συνεχόμενα έτη με πλήρης αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη, ζήτησε από τα δικαστήρια να λάβει, όχι μόνο θερινή άδεια, αλλά και να υποχρεωθεί ο εργοδότης του να του καταβάλει αναδρομικά το επίδομα αδείας με προσαύξηση 100%, όμως οι αρεοπαγίτες δεν του έκαναν το χατίρι.


Αναλυτής προγραμματιστής το Φεβρουάριο του 1985 προσλήφθηκε σε ασφαλιστική εταιρεία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου ως υπάλληλος.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρόσληψή του άρχισε να ασχολείται με τον συνδικαλισμό. Από το 2004 και μετά και επί 8 συνεχόμενα έτη, χωρίς καμία διακοπή, ήταν εκλεγμένο μέλος του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Α.Σ.Ε.).
Λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας είχε απαλλαγεί από την υποχρέωση παροχής εξαρτημένης εργασίας στην εργοδότρια εταιρεία και είχε αποσπασθεί στην Ο.Α.Σ.Ε.

Σύμφωνα με την ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας του χώρου των ασφαλιστικών εταιρειών, οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε συνδικαλιστική άδεια-απόσπαση (δηλαδή απαλλάσσονται από την εργασία τους) και είναι μέλη του εκτελεστικού ή γενικού συμβουλίου της Ο.Α.Σ.Ε. διατηρούν κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής τους άδεια ακέραια όλα τα δικαιώματά τους τα οποία αφορούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη στην επιχείρηση από την οποία έχουν αποσπασθεί.

Οι συνδικαλιστές αυτοί διατηρούν το σύνολο των αποδοχών (βασικός μισθός, επιδόματα, κ.λπ.) που ελάμβαναν πριν την συνδικαλιστική απόσπαση. Δεν λαμβάνουν τα «έξοδα περιποίησης πελατείας».

Η απόσπαση αυτή συνιστά παραχώρηση (δανεισμό) των υπηρεσιών του υπαλλήλου από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας προς την Ο.Α.Σ.Ε.

Μετά την απόκτηση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας η ασφαλιστική εταιρεία συνέχισε να του καταβάλλει κανονικά το μισθό του, κ.λπ. Αντίθετα, δεν του χορήγησε όλο το χρονικό διάστημα που είχε την συνδικαλιστική ιδιότητα την ετήσια άδεια αναψυχής (θερινή άδεια) και το προβλεπόμενο επίδομα.

Έτσι, ο υπάλληλος με επίσημα πρωτοκολλημένες αιτήσεις του είχε ζητήσει να του γνωστοποιήσει εγγράφως η εργοδότρια εταιρεία, «πότε θα του χορηγήσει την ετήσια άδεια αναψυχής», για την τριετία 2009- 2011 και σε αντίθετη περίπτωση, ζητούσε «να του καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση μη χορήγησης της θερινής άδειας».

Η ασφαλιστική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του συνδικαλιστή και ο τελευταίος προσέφυγε στα δικαστήρια.

Να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία στους μισθωτούς οι οποίοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είτε με έγκυρη σύμβαση είτε με απλή σχέση εργασίας, πρέπει να χορηγείται μέσα σε κάθε ημερολογιακό έτος άδεια αναψυχής με αποδοχές. Ο εργοδότης πρέπει σε κάθε περίπτωση να χορηγήσει την άδεια μέσα στο ημερολογιακό έτος απασχόλησης.

Το δικαίωμα στην θερινή άδεια αναψυχής, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, «απορρέει ευθέως εκ του νόμου και δεν εξαρτάται από την ουσιώδη ή μη ανάλωση των παραγωγικών δυνάμεων του εργαζόμενου και υφίσταται ανεξάρτητα προς το αν ο τελευταίος ζήτησε ή όχι τη χορήγηση της άδειας από τον εργοδότη».

Η αίτηση, την οποία ενδεχομένως θα υποβάλει ο μισθωτός για την χορήγηση της θερινής άδειας, έχει σημασία μόνο για τον προσδιορισμό της χρονικής περιόδου κατά την οποία αυτός επιθυμεί να λάβει την άδεια, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτή η χορήγηση της άδειας μέσα στο ημερολογιακό έτος, η αξίωση για την άδεια μετατρέπεται σε χρηματική.

Τότε, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στον εργαζόμενο τις αποδοχές τις οποίες θα κατέβαλλε εάν ο τελευταίος είχε λάβει την άδεια (και αποδοχές αδείας). Εάν, η μη χορήγηση της άδειας οφείλεται σε αμέλεια του εργοδότη, τότε πρέπει (ως αστική ποινή) να χορηγηθούν με προσαύξηση 100% οι αποδοχές αδείας.

Αρχικά το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον εν λόγω συνδικαλιστή, δεχόμενο ότι η εργοδότρια εταιρεία που κατέβαλε τις αποδοχές του επί 8 συνεχόμενα χρόνια, όφειλε να δώσει και το επιδόματα θερινής άδειας των ετών 2009- 2011 με προσαύξηση 100%, λόγω υπαιτιότητάς της. Έτσι, το Εφετείο επιδίκασε στον συνδικαλιστή το ποσό των 48.724 ευρώ.

Η ασφαλιστική εταιρεία άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο επί της εφετειακής απόφασης, αλλά κρίθηκε ότι η εφετειακή απόφαση έχει αντιφατική και ασαφή αιτιολογία και απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση αναίρεσης του συνδικαλιστή.

Οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η εργοδότρια επιχείρηση δεν οφείλει να καταβάλει ούτε τις αποδοχές αδείας ούτε και την προσαύξηση του 100%. Και αυτό γιατί η εταιρεία εξ αντικειμένου και ανεξάρτητα από την θέλησή της, δεν είχε την δυνατότητα να του χορηγήσει άδεια αναψυχής για τον λόγο ότι τελούσε διαρκώς, επί σειρά 8 ετών, σε συνδικαλιστική άδεια χωρίς διακοπή, μη παρέχων την εργασία του στην εταιρεία που είχε προσληφθεί.


Πηγή : thessaliatv.gr


Πανηγυρίζουν Λεπέν και Βίλντερς για την ακροδεξιά στη Γερμανία



Οι επικεφαλής των ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, και της Ολλανδίας, Γκέερτ Βίλντερς, συνεχάρησαν την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) για το αποτέλεσμα που έφερε στις βουλευτικές εκλογές. 

«Μπράβο στους συμμάχους μας του AfD για αυτό το ιστορικό ποσοστό! Είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι πολίτες της Ευρώπης ξυπνούν», έγραψε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν στον λογαριασμό της στο Twitter. 

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD συγκέντρωσε το 13,1% με 13,2% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, και αναμένεται να έχει περίπου 90 έδρες στο κοινοβούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι η τρίτη δύναμη στη Μπούντεσταγκ. 

«Δεν είμαστε ισλαμικά κράτη»

«Συγχαίρω την @Φράουκε Πέτρι (συμπρόεδρο του AfD) και το @AfD», επισήμανε ο Βίλντερς, επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV), επίσης στο Twitter, προτού δημοσιεύσει φωτογραφία του ιδίου μαζί με τη Λεπέν και την Πέτρι. 

«Το PVV είναι δεύτερο στην Ολλανδία, το FN είναι δεύτερο στη Γαλλία, το FPO (το ακροδεξιό κόμμα) είναι δεύτερο στην Αυστρία, το AfD είναι τρίτο στη Γερμανία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε ισλαμικά κράτη», τόνισε. 

Το PVV κέρδισε 20 έδρες στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο. 

Η Λεπέν από την πλευρά της κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο του 2017 και ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν. 


in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα έχουν ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤopen



Απίστευτο αυτό που διαβάσαμε στην κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου»  Εκπομπή κάθε δεύτερη Δευτέρα από τη συχνότητα της ΕΡΤopen έχει αποκτήσει ο Ρουβίκωνας! 

Εξήντα οκτώ καταδρομικές επιθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις με σφυριά και βαριοπούλες, αλλά έχουν αυτοπροσδιοριστεί τελευταία και ως «πολιτικός σχηματισμός».

Τα μέλη του εισβάλλουν -φορώντας κουκούλες και γάντια- σε υπουργεία, επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς για να πετάξουν φέιγ βολάν και να κρεμάσουν πανό. Δύο φορές μπήκαν σαν «κύριοι» στη Βουλή και εδώ και λίγο καιρό πια ο Ρουβίκωνας, όπως αποκαλείται, διαθέτει και τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open, τα γραφεία της οποίας στεγάζονται στη λεωφόρο Μεσογείων απέναντι από το κτίριο της ΕΡΤ.

Είναι Δευτέρα απόγευμα, 18 Σεπτεμβρίου, και πίσω από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ open βρίσκονται ο Σπύρος, ο Θανάσης και ο Νίκος. Συστήνονται στο κοινό χρησιμοποιώντας μόνο τα μικρά τους ονόματα.

Πρόκειται για τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, κάτι που φροντίζουν να τονίζουν συνεχώς. Η εκπομπή αρχίζει με ένα μουσικό κομμάτι ως «χαλί» και μετά την παρουσίαση των συντελεστών γίνεται αναφορά στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν την εκπομπή του Ρουβίκωνα σε Εύβοια, Βοιωτία και Χανιά. Το πρόγραμμα διαθέτει θεματικές ενότητες και τα μέλη της αναρχικής ομάδας συνδιαλέγονται μεταξύ τους, αναπτύσσοντας λεπτομέρειες για το πώς έκαναν μια επίθεση. Παραθέτουν επιχειρήματα για τον στόχο που διάλεξαν να χτυπήσουν, ενώ από τις τοποθετήσεις τους μπορεί κανείς να διαπιστώσει ποιος πρόκειται να είναι ο επόμενος στόχος τους.

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», στην αρχή της εκπομπής γίνεται αναφορά στα μηνύματα που μπορούν να στέλνουν οι ακροατές και το κόστος τους, ενώ ξεκαθαρίζεται από τους «οικοδεσπότες» πως τα χρήματα αυτά προορίζονται για να βοηθούν την ΕΡΤ open να παραμείνει «ζωντανή», καθώς στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος άλλος οικονομικός πόρος.

Ομως τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής και τις δικές τους εκδηλώσεις, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της αναρχικής τους ομάδας! Τα χρήματα αυτά, όπως συχνά επαναλαμβάνουν στην εκπομπή, προορίζονται κατά βάση για τα δικαστικά έξοδα των μελών. Και όπως χαρακτηριστικά είπε από μικροφώνου ένα μέλος τους, «είναι ακριβό σπορ τα δικαστήρια και εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό».

Και φυσικά καλούν όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να πάνε στο κατειλημμένο κτίριο του k*ΒΟΞ στα Εξάρχεια.

Η εκπομπή του «Ράδιο Ρουβίκωνα» γίνεται κάθε δεύτερη Δευτέρα και διαθέτει πάντα θεματικές ενότητες. Στην τελευταία τους εκπομπή έγινε αναφορά και στην πρόσφατη επίθεσή τους με βαριοπούλες στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών στον Αλιμο. Μάλιστα, το πρόγραμμα ξεκινούσε με έναν από τους παρουσιαστές να λέει ότι «ήταν μια μεγάλη εβδομάδα», συμπληρώνοντας με έναν ελαφρύ τόνο ειρωνείας ότι «θα είμαστε “Εξπρές του Mεσονυχτίου” το επόμενο διάστημα».

Μέσα όμως από το ραδιοφωνικό βήμα που έχει αποκτήσει ο Ρουβίκωνας, απαντά και κάνει κριτική σε όποιον δεν συντάσσεται και δεν συμφωνεί με τις ενέργειές του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εισβολή που πραγματοποίησαν στη Βουλή, στη σχετική εκπομπή τους που ακολούθησε, ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψαν ότι πρόσεξαν τις κινήσεις τους ώστε να μην μπορεί η αστυνομία να τους συλλάβει για κάποια σοβαρή κατηγορία. «Μάλλον δεν είχαν άλλο θέμα και μας έπαιζαν. Είχε ενδιαφέρον όταν τους ρωτούσες “ποια είναι η κατηγορία;” και εκείνοι μας κοίταγαν καλά καλά. Λοιπόν εμείς επιλέγουμε το πόσο το τραβάμε. Ολη η υστερία ήταν γιατί δεν μας συνέλαβαν» ανέφεραν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Και φυσικά δεν παραλείπουν να δίνουν τα συγχαρητήρια και τα «μπράβο» τους σε άλλες αναρχικές ομάδες για τις επιθέσεις και τις καταστροφές που κάνουν. Αυτό συνέβη και όταν τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έγιναν στόχος μπαχαλάκηδων με σφυριά . Τότε χαρακτηριστικά είχαν πει από αέρος: «…Μια χαρά, μπράβο, καλά έκαναν οι σύντροφοι, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς. Ζηλέψαμε. Εγώ ζήλεψα…». 






Ο σταθμός των απολυμένων 

Η ERTopen, αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ενημέρωσης, στήθηκε από τους απολυμένους της ΕΡΤ αμέσως μετά το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά. Νοίκιασαν γραφεία απέναντι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (για συμβολικούς λόγους) και ξεκίνησαν.

Δημιούργησαν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, όπως και την τηλεόραση, σε συνεργασία με την ελεύθερη ΕΡΤ3 της Θεσσαλονίκης. Και διέθεταν και site. Τα ραδιόφωνα έπαιζαν κανονικά στο Ιnternet ως web radios, αλλά δεν εξέπεμπαν στην Αθήνα, αφού δεν διέθεταν συχνότητα. Αρχικά τουλάχιστον, διότι αργότερα έβγαιναν «πειρατικά» στους 91,8 και τους 106,7. Στις 11 Ιουνίου του 2015 ο ραδιοφωνικός σταθμός μετονομάστηκε σε ΕΡΤ Open Radio 106,7 FM. Οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση είχαν και την στήριξη της EBU, καθώς παρείχε τεχνική υποστήριξη για τη μετάδοση της ΝΕΤ και της ΕΤ3, μέσω δορυφόρου και Διαδικτύου, υποστήριξη που διακόπηκε λόγω της έναρξης λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ). Η ERT Οpen έχει την υποστήριξη τόσο του νέου διευθύνοντα συμβούλου (και πρώην νομικού συμβούλου) της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου (που τοποθετήθηκε στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη), όσο και του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη. 



Πηγή: Ελευθερία του τύπου



Το ζήσαμε και αυτό! Δελτίο τύπου από γυναίκα πολιτικού αρχηγού : "Tο τακούνι μου δεν αξίζει να πατήσει κανένα σκουλήκι της συμμορίας τους"



Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά όπως φαίνεται έχουμε να δούμε και άλλα.

Δελτίο τύπου έβγαλε η  δικηγόρος και σύζυγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Έλενα Τζούλη, για λογαριασμό του συζύγου της Πάνου Καμμένου, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά".

Το δελτίο τύπου της κυρίας Έλενας Τζούλη:

«Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Ιωάννη Κουρτάκη και τον χρηματοδότη των εκδόσεών του, διότι κατασπατάλησα 50 λίρες σε επίσκεψη στο ξενοδοχείο-εστιατόριο Park Tower, που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο, όπου διέμενα, σε ιδιωτική στιγμή με τον σύζυγό μου, και δεν ήμουν ικανή να αγοράσω το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Επίσης, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που το κατακόκκινο φόρεμά μου δεν αγοράστηκε από την collection της συζύγου του, και κυρίως διότι τα προσωπικά μου αξεσουάρ δεν αποτελούν χορηγίες και δώρα της Siemens. Τέλος, να ζητήσω συγγνώμη και από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη που δεν είμαι φαν των τηλεπωλήσεων του πολιτικού εξτρεμισμού του, αλλά την στιγμή της αλήθειας του λέω πάντα ψέματα ότι αγοράζω απ’ αυτά τα πολύ σικ ημερολόγια, που έκαναν θραύση στο Ερρίκος Ντυνάν.

Μετά απ’ αυτά, οφείλω να ενημερώσω τους Έλληνες Πολίτες ότι εξαιτίας της αταλάντευτης στάσης του συζύγου μου, Πάνου Καμμένου, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απέναντι σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, όπως είναι το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, και το σκάνδαλο του Noor1, τα οποία αγγίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, του επιχειρηματικού και μιντιακού κατεστημένου, τα οποία τυχαίνει να έχουν σχέσης στοργής και προδέρμ με πολιτικά κόμματα, και δη αυτό της Νέας Δημοκρατίας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, συκοφαντούμαστε και απειλούμαστε, με σκοπό να υπαναχωρήσει ο σύζυγός μου από την πολιτική ανάδειξη αυτών των φαινομένων διαφθοράς. Ακριβώς σ’ αυτό το πλαίσιο συνεχώς βρισκόμαστε υπό φυσική παρακολούθηση, και καθημερινά δεχόμαστε έναν πόλεμο λάσπης από συγκεκριμένο συγκρότημα Μ.Μ.Ε., που επιδιώκει την με κάθε τρόπο εξόντωσή μας.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» απλώς επιβεβαιώνουν την ουσιαστική βασιμότητα της μηνύσεως του συζύγου μου, σε βάρος του κ. Ιωάννη Κουρτάκη, και των συνεργών του, η οποία εκκρεμεί πλέον ενώπιον του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, για να λάβουν χώρα συγκεκριμένες εξειδικευμένες προανακριτικές πράξεις. Μετά την άρση όλων των σχετικών απορρήτων, σε εκκρεμείς δικογραφίες, θα πληροφορηθούν οι Έλληνες Πολίτες πως δρουν οι πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες για την επικράτησή τους δε διστάζουν να παρακολουθούν όχι μόνον εμένα και την οικογένειά μου, αλλά ακόμη και δημόσιους λειτουργούς. Έτσι, όλοι σύντομα θα μάθουν πως στήνονται τα επικοινωνιακά και άλλα παιχνίδια, και πως κάποιοι πουλάνε ως πρέζα την συκοφαντία.

Τέλος, να πληροφορηθούν οι κάθε λογής αργυρώνητοι και μολυσμένοι με αίμα και χρήμα συνεργοί ότι το τακούνι του παπουτσιού μου δεν αξίζει να πατήσει κανένα σκουλήκι της συμμορίας τους».


Γερμανικές εκλογές: Γιατί ανέβηκε η ακροδεξιά



Η είσοδος ενός ουσιαστικά ακροδεξιού και ξενοφοβικού κόμματος στη γερμανική Βουλή ταράζει για άλλη μία φορά τα λιμνάζοντα ευρωπαϊκά ύδατα, το ερώτημα όμως είναι εάν αυτή τη φορά θα καταλάβουν όσοι χαράσσουν πολιτική σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Ήταν η πιο αδιάφορη και ταυτόχρονα η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που όλοι περίμεναν και κανείς δεν ήθελε να πιστέψει, συνέβη με τον πιο θεαματικό τρόπο: Η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία όχι μόνο μπήκε στο Bundestag, αλλά είναι τρίτο κόμμα με ποσοστό κοντά στο 13%.

Και ηττημένοι είναι όχι μόνο οι Σοσιαλδημοκράτες που έπεσαν στο ιστορικό χαμηλό τους (κοντά στο 20%). Αλλά και οι Χριστιανοδημοκράτες: Επίσης σημείωσαν τη χειρότερη επίδοση από κάθε άλλη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχασαν περισσότερο από την SPD σε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι Χριστιανοκοινωνιστές (το δεύτερο κόμμα του συνασπισμού κομμάτων υπό την Άνγκελα Μέρκελ) υπέστησαν σοκ με το χαμηλότερο ποσοστό τους στη Βαυαρία από το 1949.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κατέστησε πραγματικό πρωταγωνιστή της χθεσινής βραδιάς την Εναλλακτική για τη Γερμανία και όχι την επανεκλεγείσα για τρίτη φορά καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ουκ ολίγοι Γερμανοί πολίτες είναι σοκαρισμένοι με το αποτέλεσμα, όπως φάνηκε και από τις διαδηλώσεις στην Alexanderplatz, στην καρδιά του πάλαι πότε ανατολικού Βερολίνου, κατά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία που είχε μετεκλογική συγκέντρωση. Αλλά είναι γεγονός ότι η ατζέντα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία ή η ίδια η προκλητική ύπαρξη της προσελκύει ένα όχι και ευκαταφρόνητο ποσοστό Γερμανών πολιτών. Το ζήτημα δεν είναι μάλιστα τόσο το 13%, αλλά ότι αυτό συμβαίνει σε μία χώρα, η οποία γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη τι σημαίνει ναζισμός και στην οποία η πλειοψηφία του λαού έχει βαθιά αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συναισθήματα.
Δεν είναι βέβαια μόνο η Γερμανία. Τα νεοναζιστικά, ακροδεξιά, ρατσιστικά κόμματα αρχίζουν και μπαίνουν σε κοινοβούλια και ενίοτε διεκδικούν και πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, της Ελλάδας δυστυχώς μη εξαιρουμένης. Και δυστυχώς οι κυρίαρχες (ακόμη) ή παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις μοιάζουν να αδυνατούν να διαβάσουν τα αίτια, ίσως γιατί οφείλονται και στην πολιτική τους, κι έτσι περιορίζονται σε ευχολόγια καταδίκης της κακιάς ακροδεξιάς.

Έχει σημασία τι δηλώνουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για τη Γερμανία σε έρευνες. Το 60% δηλώνει ότι επέλεξε το κόμμα που ψήφισε με βάση ένα συναίσθημα: Την απογοήτευση. Το 89% θεωρεί ότι η πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό ήταν λάθος. Το 86% λέει πως 12 χρόνια Μέρκελ ήταν αρκετά. Και το 74% διαμαρτύρεται πως η CDU έπαψε να είναι τόσο συντηρητική όσο θα έπρεπε.
Πίσω από αυτές τις δηλώσεις και παραδοχές κρύβονται ορισμένα βαθύτερα αίτια: Πράγματι η Εναλλακτική για τη Γερμανία βρήκε πάτημα στην “πρόσκληση” της Μέρκελ, που άνοιξε τα σύνορα για πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Όμως η ξενοφοβική ρητορική δεν έχει τόσο πρόσφορο έδαφος όταν δεν υπάρχουν και άλλα, οικονομικής φύσεως προβλήματα. Πράγματι η Γερμανία έχει τη μικρότερη ανεργία παρά ποτέ. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι με την πολιτική, που η Μέρκελ κληροδότησε από την SPD και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, δεν έχει μεγαλώσει η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία, ότι δεν έχει γίνει μία αναδιανομή πλούτου προς τα πάνω, ότι δεν έχει αυξηθεί η μερική απασχόληση και ότι οι άνθρωποι περνάνε τόσο καλά όσο οι δείκτες.
Είναι εξάλλου αξιοσημείωτο ότι το προσφυγικό στην αρχή της προεκλογικής περιόδου δεν απασχολούσε σε σημαντικό βαθμό τη γερμανική κοινή γνώμη, που ανησυχούσε πολύ περισσότερο για το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και άρα των θέσεων εργασίας. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία κατάφερε να το βάλει στην ατζέντα, εκμεταλλευόμενη το ότι η συντηρητική κοινή γνώμη δεν ενθουσιάστηκε με την υποδοχή ενός εκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς εκ των προτέρων προγραμματισμό- και ο προγραμματισμός είναι έννοια ιερή για τους Γερμανούς.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία -όχι τυχαία, σε αντίστοιχο μήκος κύματος με τον Τραμπ- χρησιμοποίησε επίσης λόγο κατά της πολιτικής ορθότητας και βασίστηκε κυρίως στο διαδίκτυο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter.

Φρόντισε επίσης να παριστάνει κάθε τόσο το θύμα, υποστηρίζοντας ότι δεχόταν επιθέσεις και άδικη μεταχείριση από τα μίντια και το πολιτικό κατεστημένο, για να ενδυθεί ένα μανδύα αντισυστημικότητας. Και ενώ διαμαρτυρόταν για την πολιτική ορθότητα, φρόντιζε να προκαλεί με τη Φράουκε Πέτρυ να ζητά να επιτραπεί η χρήση όπλων κατά προσφύγων στα σύνορα και τον Μπγιόρν Χέκε να χαρακτηρίζει το μνημείο του Ολοκαυτώματος “μνημείο της ντροπής”, ενώ ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται τον ηρωισμό των Γερμανών στρατιωτικών κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι προκλήσεις όμως έρχονταν σε προσεκτικά επιλεγμένο χρόνο, με στόχο να κρατάνε το κόμμα πάντα στην επικαιρότητα.

Προβληματισμό όμως πρέπει να προκαλέσει και η άνοδος της ακροδεξιάς στην πρώην ανατολική Γερμανία. Έγιναν όλοι οι πρώην κομμουνιστές ακροδεξιοί; Προφανώς όχι. Το ζήτημα είναι πως η πρώην ανατολική Γερμανία παραμένει φτωχότερη από την πλούσια δύση και τον πλούσιο γερμανικό νότο.

Η σοσιαλδημοκρατία και η αριστερά στη Γερμανία δεν κατάφεραν να δώσουν απαντήσεις γιατί δεν παρουσίασαν μία συνολική εναλλακτική, εστιάζοντας (βασίμως βέβαια) στο κομμάτι του κοινωνικού κράτους και της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων. Όμως η SPD τουλάχιστον δεν άφησε ποτέ εντελώς πίσω της την ατζέντα Σρέντερ και δεν κατάφερε να βρει επαφή με την ολοένα αυξανόμενη τάξη των Γερμανών που απασχολούνται σε υπηρεσίες αντί στην βιομηχανία.

Τα δύο μεγάλα γερμανικά κόμματα που ζούσαν εδώ και χρόνια τη δική τους ΤΙΝΑ, εισέπραξαν την αδιαφορία κρίσιμων μαζών ψηφοφόρων, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία κατάφερε να κινητοποιήσει ένα μικρότερο, αλλά συμπαγές κοινό.

Με το άκουσμα των exit poll, τα στελέχη της Εναλλακτικής άρχισαν να αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους. Ο ένας εκ των δύο συμπροέδρων, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, στις δηλώσεις του απείλησε “θα τους κυνηγήσουμε... θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ και όποιον άλλον και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας”.

Όπως και με τη ρητορική του Τραμπ, με τον οποίο η Εναλλακτική για τη Γερμανία συγγενεύει ιδεολογικά και έχει γέφυρες, αυτή η υπόσχεση είναι παντελώς κενή περιεχομένου. Το “θα πάρουμε πίσω τη Γερμανία” όπως το “θα κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά” δεν είναι παρά ένα ρητορικό σχήμα, που απευθύνεται σε ένα συναίσθημα βουβής απογοήτευσης και οργής, χωρίς όμως να προτείνει καμία συγκεκριμένη, πρακτική και εφαρμόσιμη λύση, παρά μόνον έναν εύκολα αναγνωρίσιμο “εχθρό” και αποδιοπομπιαίο τράγο. Μέχρι να στραφεί -όπως κάθε φορά συμβαίνει- και εναντίον των ιδίων των φτωχών που την ψήφισαν. 


(Φωτό: AP/Martin Meissner)

 Βίκυ Σαμαρά
Πηγή : news247.gr


Το μετέωρο βήμα του SPD



Το ιστορικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) καταγράφει τα χειρότερο εκλογικό ποσοστό στην ιστορία του και περνάει πλέον στην αντιπολίτευση, για να ανασυγκροτηθεί. Πού οφείλεται η πανωλεθρία;

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Μάρτιν Σουλτς είχε εκλεγεί πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με 100% των ψήφων. Η ανακοίνωσή και μόνο της υποψηφιότητάς του, τον Ιανουάριο, ήταν αρκετή για να εκτινάξει το SPD κοντά στο 30% σε όλες τις δημοσκοπήσεις και να "επαναπατρίσει" δεκάδες χιλιάδες οργανωμένα μέλη. Όλα έδειχναν ότι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική: με το ισχνό 20% των ψήφων ο Σουλτς καταρρίπτει ακόμα και το αρνητικό ρεκόρ που είχε καταγράψει το 1998 ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ με 23%.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών δεν είχε επαρκή χρόνο για να αναπτύξει το πρόγραμμά του και να γίνει ευρύτερα γνωστός στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Πολλοί δεν τον γνώριζαν, καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέφευγε να αναμειχθεί σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής. Επιπλέον μέχρι τα τέλη του 2016 δεν είχε εκδηλώσει φιλοδοξίες για το χρίσμα του SPD, το οποίο φαινόταν να κατοχυρώνεται στον αντικαγκελάριο και προσωπικό του φίλο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

"Αλλάζει κόμμα" η εργατική τάξη;

Οι μετεκλογικές αναλύσεις στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) δείχνουν πάντως, ότι η καθίζηση του SPD δεν είναι μόνο ζήτημα προσώπων. Και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, οι χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς, καταγράφουν σημαντική μείωση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων που ανήκουν στην αποκαλούμενη "εργατική τάξη" και φαίνεται πλέον να αναζητούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Συγκεκριμένα: ενώ στις εκλογές του 1998 το 49% των ψηφοφόρων της εργατικής τάξης προτιμούσε το SPD και το 29% το CDU, στις εκλογές της Κυριακής τα ποσοστά αυτά μειώθηκαν σε 25% και 23% αντίστοιχα. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο ο Μάρτιν Σουλτς φαίνεται ότι δεν κατάφερε να αναπτύξει τη δυναμική που προεξοφλούσαν οι δημοσκοπήσεις τον Ιανουάριο: σύμφωνα με έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού N-TV στο ερώτημα "ποιόν υποψήφιο κρίνετε πιο ειλικρινή;" ο πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών σχεδόν συμβαδίζει με την καγκελάριο (47% έναντι 53% για τη Μέρκελ), αλλά όταν τίθεται το ερώτημα για την κατάρτιση ή την ηγετική ικανότητα των υποψηφίων η Μέρκελ υπερτερεί με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου της.

"Είναι μία δύσκολη και πικρή μέρα για τη σοσιαλδημοκρατία" παραδέχθηκε ο Σουλτς. Μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των πρώτων έξιτ πολ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Χουμπερτους Χάιλ, αλλά και η αντιπρόεδρος Μανουέλα Σβέσιγκ, δήλωσαν ότι το SPD θα πρέπει να συμφιλιωθεί με τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ηγετικά στελέχη του κόμματος αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή η επιλογή λειτουγεί και ως ανάχωμα στο ακραίο δεξιό κόμμα της "Εναλλακτικής για τη Γερμανία", το οποίο αναδεικνύεται τρίτη δύναμη και θα γινόταν αξιωματική αντιπολίτευση σε περίπτωση συνέχισης του μεγάλου συνασπισμού στο Βερολίνο. Ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίζονται όλοι την ίδια άποψη: ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός του Βραδεμβούργου Ντίτμαρ Βόιντκε δηλώνει ότι "υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας στην αντιπολίτευση", αλλά και εξίσου σημαντικοί λόγοι "για να συμμετάσχεις σε μία σταθερή κυβέρνηση".  


DPA, tagesschau.de, Γιάννης Παπαδημητρίου

Πηγή : dw.com