Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Froneri Hellas: Κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παγωτού στην Ελλάδα



Tην απόφαση διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Ταύρο, το οποίο είναι και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Froneri Hellas, σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας. Πρόκειται για τη θυγατρική της Froneri International Plc., η οποία δημιουργήθηκε το 2016 από την Nestlé και την R&R και δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου.

Το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο είχε εξαγοραστεί το 2006 από την Nestlé, όταν αυτή είχε εξαγοράσει τη Δέλτα Παγωτού.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επικαλείται τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά, αλλά και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, και δηλώνει ότι για τους 102 εργαζόμενους θα υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημιώσεις ανώτερες από αυτές που ορίζει ο νόμος, οι οποίες θα καταβληθούν εφάπαξ. Επίσης θα δοθεί ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για περίοδο δύο ετών.

«Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Ακόμα, τονίζεται ότι οι αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή, ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα.

Η μητρική εταιρεία της Froneri Hellas έχει πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ, δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότια Αφρική.



Πηγή : pontos-news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου