Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τι κερδίζετε όταν πίνετε ζεστό νερό – Σε τι θερμοκρασία πρέπει να φτάνει



Η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να στηρίξει το δέρμα, τους μύες και την υγεία των αρθρώσεων. Το νερό βοηθά τα κύτταρα του οργανισμού να απορροφούν θρεπτικά συστατικά και να καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Αλλά αν πίνετε ζεστό νερό (ή και καυτό ακόμα) κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη.

Παρόλο που υπάρχει λίγη επιστημονική έρευνα σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης ζεστού νερού, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η υγεία. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε αυτά τα στοιχεία.

Οφέλη από το να πίνετε ζεστό νερό

Οι άνθρωποι καταναλώνουν ζεστά ροφήματα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η λαϊκή ιατρική βιβλιογραφία είναι γεμάτη με ιστορίες για το πώς το ζεστό νερό μπορεί να βελτιώσει την υγεία. Αλλά οι ερευνητές μόλις τώρα αρχίζουν να εξετάζουν τα οφέλη της κατανάλωσης ζεστού νερού.

Αυτό το άρθρο εξετάζει επτά από τα πιθανά οφέλη και τις θεωρίες πίσω από αυτά.

Ζεστό νερό για καλύτερη πέψη

Όταν ένα άτομο δεν πίνει αρκετό νερό, το λεπτό έντερο απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του νερού από τις τροφές και τα ποτό. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση και μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την κίνηση του εντέρου.

Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχη χρόνια δυσκοιλιότητα. Αυτή η δυσκοιλιότητα μπορεί να κάνει τις κινήσεις του εντέρου επώδυνες. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, όπως αιμορροΐδες και φούσκωμα.

Το πόσιμο νερό μειώνει τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.

Ζεστό νερό για αποτοξίνωση

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποτοξινωθεί. Όταν το νερό είναι αρκετά ζεστό (έως και καυτό), ώστε να αυξήσει τη θερμοκρασία σώματος ενός ατόμου, μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση. Ο ιδρώτας αποβάλλει τις τοξίνες και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των πόρων.

Βελτιωμένη κυκλοφορία

Το ζεστό νερό είναι αγγειοδιασταλτικό. Αυτό που σημαίνει ότι διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν και να μειωθεί ο πόνος.

Αν και οι μελέτες δεν έχουν συνδέσει άμεσα το ζεστό νερό με την μακροπρόθεσμη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ακόμη και μια βραχυπρόθεσμη βελτίωση θα οδηγήσει σε καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση μυών και οργάνων.

Ζεστό νερό για απώλεια βάρους

Έρευνες έχουν δείξει ότι κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος. Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο ότι το πόσιμο νερό αυξάνει το αίσθημα πληρότητας. Το νερό βοηθά επίσης το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και απομακρύνει τα απόβλητα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2003 έδειξε ότι η αλλαγή από το πόσιμο κρύο νερό στο ζεστό νερό θα μπορούσε να αυξήσει την απώλεια βάρους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μισού λίτρου νερού πριν από το γεύμα αυξάνει τον μεταβολισμό κατά 30%.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού σε 37 °C αντιστοιχεί σε 40% αύξηση του μεταβολισμού. Δηλαδή σαφώς μεγαλύτερη από ό,τι με κρύο νερό. Αυτή η αύξηση διήρκεσε 30-40 λεπτά, μετά την κατανάλωση του ζεστού νερού.

Μειωμένος πόνος

Το ζεστό νερό βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα και την ροή του αίματος, ιδιαίτερα στους τραυματισμένους μύες. Καμία έρευνα δεν συνδέει άμεσα την κατανάλωση ζεστού νερού με ανακούφιση από τον πόνο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά επιθέματα θερμότητας και μπουκάλια ζεστού νερού για την μείωση του πόνου. Η κατανάλωση ζεστού νερού μπορεί να προσφέρει κάποια εσωτερική ανακούφιση του πόνου, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θερμότητα μπορεί επίσης να επιδεινώσει το πρήξιμο.

Ζεστό νερό ενάντια σε κρυολόγημα και ρινικά προβλήματα

Η θερμότητα που εφαρμόζεται στους ρινικούς κόλπους μπορεί να μετριάσει την πίεση που προκαλείται από κρυολογήματα και ρινικές αλλεργίες. Ο ατμός επίσης βοηθά στην αποσυμφόρηση των ιγμορίων.

Το πόσιμο ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει τους βλεννογόνους να κινηθούν πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ζεστού νερού μπορεί να ενθαρρύνει το βήχα και να συμβάλλει στο να καθαρίσει η μύτη σας πιο γρήγορα, αφού θα κάνει την βλέννα πιο υδαρή. Με λίγα λόγια θα είναι πιο αποτελεσματικό να “φυσήξετε την μύτη σας”.

Μειωμένο άγχος

Ένα καταπραϋντικό φλιτζάνι ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν το άγχος και το στρες. Μια παλαιότερη μελέτη έδειξε, ότι η κατανάλωση θερμών υγρών, όπως το τσάι και ο καφές, θα μπορούσε να μειώσει το άγχος.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις επιπτώσεις οφείλονται στην καφεΐνη, αλλά και ότι η ίδια η θερμότητα του ροφήματος παίζει επίσης ρόλο στη βελτίωση της διάθεσης των συμμετεχόντων.

Ποια είναι δηλαδή η κατάλληλη θερμοκρασία για το νερό;

Τα ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές ή το τσάι, σερβίρονται συχνά σε θερμοκρασίες κοντά στο σημείο βρασμού. Δεν είναι απαραίτητο για ένα άτομο να διακινδυνεύσει να καεί, για να κερδίσει τα οφέλη του ζεστού νερού. Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν το ζεστό νερό, ας δοκιμάσουν να πίνουν νερό σε θερμοκρασία λίγο πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος.

Μια μελέτη του 2008 κατέληξε πως η βέλτιστη θερμοκρασία κατανάλωσης καφέ είναι στους 57,8 °C. Αυτή η θερμοκρασία δεν προκαλεί εγκαύματα και εξακολουθεί να κάνει το ρόφημα ευχάριστο στην αίσθηση.

https://www.medicalnewstoday.com

Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Μισθωτοί - συνταξιούχοι: Πόσα θα χάσουν αν επικρατήσουν οι θέσεις του ΔΝΤ



Οι φωτιές που έχει ανάψει το ΔΝΤ, το οποίο για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αξιώνει να μπει από το 2019 διπλό μαχαίρι σε συντάξεις και αφορολόγητο και να παγώσουν τα αντίμετρα, μπορεί να τσουρουφλίζουν την κυβέρνηση αλλά αυτοί που πραγματικά καίγονται είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες.

Με μια πρόωρη περικοπή κατά 3.000 ευρώ του αφορολογήτου, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια εισοδήματα 5.600 - 9.000 ευρώ οι οποίοι σήμερα είναι σχεδόν ή απολύτως αφορολόγητοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο για τα εισοδήματά τους, αφού δεν θα καλύπτονται πλέον από την ομπρέλα του αφορολόγητου ορίου.

Για 2,7 εκατ. συνταξιούχους το χτύπημα θα είναι ισχυρό και διπλό. Εκτός από τη μείωση των συντάξεων θα γευτούν και το πικρό ποτήρι της περικοπής του αφορολογήτου που θα φέρει έξτρα φόρο έως 650 ευρώ.

Οι χαμηλόμισθοι που αμείβονται με 500 ή 600 ευρώ τον μήνα, μόλις μπει το μαχαίρι στο αφορολόγητο, θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν έως και ένα μισθό τον χρόνο ενώ για τους συνταξιούχους τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα αφού τα μέτρα θα αφαιρέσουν από την τσέπη τους έως και τρεις συντάξεις. Το ψαλίδι θα είναι μεγαλύτερο για τους παλιούς συνταξιούχους αφού η μείωση δεν θα είναι 18% αλλά θα φθάσει μέχρι 25% καθώς εκτός από την περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Στο σενάριο της μείωσης του αφορολογήτου στα 5.685-6.591 ευρώ από την Πρωτοχρονιά του 2019 ένας μισθωτός του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ ή 643 ευρώ τον μήνα θα δει τον φόρο που θα κληθεί να πληρώσει για το εισόδημά του να εκτοξεύεται στα 730 ευρώ, από 80 σήμερα. Θα επιβαρυνθεί δηλαδή με έξτρα φόρο 650 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις αποδοχές ενός μήνα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα έχει την ίδια ακριβώς πρόσθετη επιβάρυνση με άλλους μισθωτούς που έχουν υψηλότερα εισοδήματα της τάξης των 20.000 ή 30.000 ευρώ.

Εφιάλτης

Από τον φορολογικό εφιάλτη δεν γλιτώνουν ούτε όσοι έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Η μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο είναι οριζόντια και δεν εξαιρείται κανείς. Ετσι, για μισθωτό με 4 παιδιά το αφορολόγητο προσγειώνεται στα 6.591 ευρώ από 9.545 σήμερα. Για μισθωτό με μηνιαίες αποδοχές 1.428 ευρώ, η μείωση του αφορολογήτου σημαίνει εκτίναξη του φόρου που θα πληρώσει στα 2.950 ευρώ από 2.300 σήμερα.

Στο ορατό ενδεχόμενο της πρόωρης μείωσης του αφορολογήτου οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι, εκτός από τις μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με αυτή τη μείωση. Είναι ενδεικτικό ότι συνταξιούχος των 580 ευρώ, πέρα από τη μείωση της σύνταξής του, θα βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπος με φόρο εισοδήματος 290 ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων. Ακόμη από την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, από το πάγωμα των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους τελευταίους 240.000 χαμηλοσυνταξιούχους που απέμειναν να το πάρουν.

Επιστροφή ποσών

Καμία δέσμευση για το πότε θα επιστραφούν τα ποσά που οφείλονται σε χιλιάδες συνταξιούχους δεν έκανε ο Τάσος Πετρόπουλος. Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεν προσδιόρισε τον χρόνο επιστροφής των οφειλομένων. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι επιστροφής είναι έως 200.000 συνταξιούχοι στους οποίους βρέθηκε ότι έγινε λανθασμένη παρακράτηση στην επικουρική τους σύνταξη υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν διαπιστώσει ότι το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ, όμως ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε πότε θα δοθούν τα ποσά αυτά στους δικαιούχους.


ΤΟ ΒΗΜΑ



Στόχος, να ζήσουμε ώς τα 120



Μια θεραπεία ταιριαστή με τη μοναδική γονιδιακή ταυτότητα του κάθε ασθενούς, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δώσει πετυχημένο αποτέλεσμα. Είναι, όμως, έτοιμη η κοινωνία να πληρώσει το οικονομικό και ηθικό κόστος;

Ο Ισραηλινός καθηγητής και ερευνητής Ααρών Τσιχανόβερ, βραβευμένος με το Νομπέλ Χημείας το 2004, βρέθηκε για λίγες μέρες στη χώρα μας, καλεσμένος του Παναγιώτη Βλάμου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιονίου, με ειδίκευση στον τομέα της βιοπληροφορικής.

Ενας από τους λόγους της επίσκεψης ήταν μια παρουσίαση για το ευρύ κοινό, με θέμα την επανάσταση της εξατομικευμένης ιατρικής, η οποία ξεκίνησε πρακτικά στις 14 Απριλίου του 2003 με την ανακοίνωση της πλήρους αποκρυπτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Σύμφωνα με τον νομπελίστα, ο πρώτος στόχος των εξατομικευμένων θεραπειών είναι να επιμηκύνουμε στα 120 χρόνια το προσδόκιμο ποιοτικής ζωής. Δεν δεσμεύθηκε για το πότε θα επιτευχθεί ο στόχος, τόνισε όμως ότι χρειάστηκαν περίπου 100 χρόνια για να αυξήσουμε το προσδόκιμο κατά 30 χρόνια και οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν πλέον με πολλαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν.

Επίσης, όπως ανέφερε στην παρουσίαση του, θεωρεί δεδομένο ότι το αργότερο μέσα στην ερχόμενη τριετία, οι εξατομικευμένες θεραπείες θα είναι εμπορικά διαθέσιμες, γεγονός που θα προκύψει τόσο από την εξέλιξη της φαρμακευτικής έρευνας όσο και από την ευκολία ψηφιοποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος. Σήμερα, το κόστος για να αποκτήσει κάποιος ένα CD με το γονιδίωμά του είναι περίπου 1.000 ευρώ και η διαδικασία δεν απαιτεί επίσκεψη σε γιατρό. Στόχος είναι το κόστος να μειωθεί στα 100 ευρώ και ήδη κάποιες εταιρείες έχουν παρουσιάσει εξειδικευμένους επεξεργαστές που μειώνουν μέχρι και 1.000 φορές τον χρόνο που απαιτεί η ανάλυση.

Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε τα όρια; Είναι άξιο λόγου ότι ο νομπελίστας δεν είχε απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Συνεχίζει το έργο του ως ερευνητής, θεωρώντας ότι η κοινή λογική θα οδηγήσει σε ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για την κοινωνία. Κάπως έτσι έχει λειτουργήσει η έρευνα μέχρι σήμερα, με τη διαφορά ότι πλέον η επιστήμη επεμβαίνει στην κλίμακα των νανομέτρων, εκεί δηλαδή που η κβαντομηχανική παίζει ζάρια. Η περίπτωση της Αντζελίνα Τζολί ήταν ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο νομπελίστας για να αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν. Η γνωστή ηθοποιός αφαίρεσε τα δύο στήθη και τη μήτρα της, γνωρίζοντας ότι έφερε μια μετάλλαξη που με αρκετές πιθανότητες θα μπορούσε να δημιουργήσει καρκίνο στα συγκεκριμένα όργανα. Πέρα από την ευνουχιστική μορφή της επέμβασης που από μόνη της είναι ένα ηθικό ζήτημα, εγείρεται και το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης, το οποίο η ηθοποιός κάλυψε ίσως από τον δικό της λογαριασμό, σε άλλες όμως περιπτώσεις θα χρειαστεί να το καλύψει κάποιο κρατικό ταμείο.

Προσωπικά δεδομένα

Ενα δεύτερο κοινωνικό ζήτημα είναι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που το γονιδίωμά μας αντιπροσωπεύει στην έσχατη μορφή τους. Είναι άραγε εξίσου κρίσιμο να μας κλέψουν τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας ή τον κωδικό του email μας, με το να μας κλέψουν το αρχείο με το γονιδίωμά μας; Υστερα από ένα τέτοιο συμβάν, η ειδοποίηση μιας απόλυσης από την εργασία μας ή της διακοπής του ασφαλιστικού μας συμβολαίου θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιοκρατική ή συμπτωματική;

Ο νομπελίστας δεν έχει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Πρακτικά, κανείς δεν έχει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Ολα γίνονται τόσο γρήγορα, που οι σχετικές επιτροπές των ειδικών συστήνονται εκ των υστέρων. Ας θυμηθούμε ότι πρώτα δημιουργήθηκε η Ντόλι και μετά το πλαίσιο για την κλωνοποίηση.

Σχετικά links:
http://www.imdb.com/title/tt0119177/
https://en.wikipedia.org/wiki/CRISPR
http://www.scirp.org/Journal/PaperInformation.aspx? PaperID=74603
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Genome_Project
https://www.genome.gov/19016590/intellectual-property/


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Εμφύλιος» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά το «love stοry» για τον Ιβάν Σαββίδη



Με έναν άγαρμπο, αμήχανο και εν τέλει αναποτελεσματικό τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, βλέποντας ότι χάνει οριστικά την ηθική μάχη στην πολιτική αναμέτρηση και οι καταγγελίες του κατά των πολιτικών του αντιπάλων γίνονται αναξιόπιστες και αδύναμες.

Η προσπάθεια, ωστόσο, να απαρνηθούν ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ τη φιλία και τις σχέσεις αλληλοϋποστήριξης με τον ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία -αλλά και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες- υπό τον κίνδυνο της αποκάλυψης του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει «νέα διαπλοκή» για να χτυπήσει την παλιά, προκαλεί πραγματικό χάσμα με τον Πάνο Καμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. Είναι η πρώτη φορά, στα τρία και πλέον χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που η συγκυβέρνηση κλονίζεται, ενώ έχει ανοίξει «πόλεμος» και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε σημαντικά στελέχη (Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Νίκος Ξυδάκης κ.ά.) και την ηγεσία της κυβέρνησης που είναι άμεσοι και τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαββίδη και στηρίζουν θερμά τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από τα γεγονότα της Τούμπας, η σχέση Τσίπρα-Καμμένου-Σαββίδη όχι μόνο δεν κρυβόταν αλλά διαφημιζόταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, την κυβέρνηση και τους επικοινωνιακούς πολλαπλασιαστές της. Διαφημιζόταν ως επίδειξη δύναμης έναντι πολιτικών αντιπάλων και επιχειρηματιών που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει στοχοποιήσει, αλλά και ως «κλείσιμο του ματιού» προς την ελληνική κοινή γνώμη ότι οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι αδύναμοι, αλλά έχουν επιχειρηματικές πλάτες για να στηριχθούν.

Ενα σχέδιο που περιελάμβανε την προσέγγιση μεγάλων επιχειρηματικών τζακιών της -κατά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ- παλαιάς διαπλοκής (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Λάτσης, Αγγελόπουλος κ.ά.) αλλά και συμφωνίες με νέους «παίκτες» (Σαββίδης, Καλογρίτσας, Λιβάνης κ.ά.) της επιχειρηματικής ή της μιντιακής ζωής, με στόχο τη «νέα διαπλοκή» πάνω στα συντρίμμια της παλαιάς και με έντονο το άρωμα της «κάθαρσης», ως στοιχείο παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Βέβαια, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαββίδη να… μυρίζεται επιχειρούμενο κυβερνητικό άδειασμα και να σχεδιάζει να αντιδράσει με αποκαλύψεις. Πληροφορίες, που δημοσιοποιήθηκαν σε διάφορα κείμενα και αποδίδονται σε στελέχη του στενού του περιβάλλοντος χωρίς να διαψεύδονται, ανέφεραν ότι «ο κ. Σαββίδης είναι επιχειρηματίας που έχει στηρίξει ξεκάθαρα και δημόσια τη σημερινή κυβέρνηση», ότι «ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να ξεχάσει ότι ο κ. Σαββίδης συγκρούστηκε μετωπικά και δημόσια με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός», ότι «Τσίπρας και Καμμένος χρησιμοποίησαν σε όλα τα δύσκολα project τον κ. Σαββίδη. Από το ποδόσφαιρο και τις τηλεοπτικές άδειες μέχρι την εξαγορά του “Εθνους”, του ΟΛΘ κ.λπ.».

Υστερα απ’ όλα αυτά, η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με επιχειρηματίες» μόνο ως… φάρσα μπορεί να εκληφθεί. Ασφαλείς πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής για μετρήσεις της κοινής γνώμης που βρίσκονται σε εξέλιξη και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν, δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα και αυτό καταγράφεται στις απαντήσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Όταν παραλλήλιζε τον Τσίπρα με τον… Πούτιν

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ

Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος

Θα ψήφιζα τον Αλέξη Τσίπρα 100%

Δεν χρειάζομαι τα ΜΜΕ για να επηρεάζω το πολιτικό σύστημα στη χώρα



Η δημόσια ζωή του τόπου ξαφνιάστηκε από μία συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ιβάν Σαββίδης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τον Μάιο του 2017, όταν ήταν ανοικτό το θέμα της ένταξής του στο μετοχολόγιο της εφημερίδας, κάτι που τελικά δεν προχώρησε, αφού λίγο αργότερα, με την κυβέρνηση ως μεσάζοντα, δρομολογήθηκε το κλείσιμο του «Εθνους» και της «Ημερησίας», τα οποία αγόρασε τελικά ο κ. Σαββίδης. Σε εκείνη τη συνέντευξη, με ημερομηνία 2 Μαΐου 2017, διαβάσαμε τον κ. Σαββίδη:

Να λέει ότι «Είμαι απόλυτα βέβαιος πως όλοι οι επενδυτές, μεγάλοι και μικροί, λένε ευχαριστώ στον κ. Τσίπρα».

Να αποκαλύπτει ότι είχε εσωτερική πληροφόρηση για τον ΟΛΘ ως διεκδικητής στο διαγωνισμό αφού -κατά τα λεγόμενά του- είχε πει στον πρωθυπουργό: «Αλέξη, θα δεις ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πουληθεί είτε σε μένα είτε σε κάποιον άλλον σε πολύ υψηλό τίμημα. Δεν θέλω τίποτε, θέλω μόνο να έχω την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στον ΟΛΠ».

Να απευθύνεται στην κοινή γνώμη λέγοντας: «αν εγώ θα έκανα μία πολιτική ή προεκλογική συζήτηση, θα ήθελα να πω με μία λέξη: Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

Να δηλώνει εκστασιασμένος: «Ναι. Θα ψήφιζα τον Αλέξη Τσίπρα 100%. Οταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Οταν άκουγα τον κ. Τσίπρα, ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω».

Και να σημειώνει… αφοπλιστικά: «Αν δεν έχεις σχέσεις με media, δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειδή σε πατάνε όπως θέλουν. Και υπάρχει μόνο μία λύση. Να αποκτήσεις ένα ανοσοποιητικό σύστημα. Ο χρόνος θα δείξει ότι εγώ δεν θα ντρέπομαι ενώ οι πολύ σκεπτικιστές θα ντρέπονται. Δεν χρειάζομαι τα ΜΜΕ για να επηρεάζω το πολιτικό σύστημα στη χώρα».

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ… LOVE STORY ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

 ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ

Μία δήλωση του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Στις 08.11.2015, ο Ιβάν Σαββίδης μιλά σε εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης και αποκαλύπτει: «Κάποιοι τόλμησαν και έφτυσαν το 30% του πληθυσμού της χώρας. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να συζητάμε για γενοκτονία. Αυτός δεν έχει μόρφωση (σ.σ.: εννοεί τον Νίκο Φίλη) και είναι υπουργός για τη μόρφωση. Είπα στον Τσίπρα να σταματήσει να κάνει τέτοια πράγματα, αλλιώς τα μαζεύω και φεύγω». Ενα χρόνο μετά, στον ανασχηματισμό της 4ης Νοεμβρίου 2016, ο κ. Φίλης τέθηκε εκτός υπουργείου Παιδείας και εκτός κυβέρνησης.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟΚ

Στις 26.03.2017 ο κ. Σαββίδης, μιλώντας στα εγκαίνια του Συλλόγου Φιλάθλων ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτει: «Για μένα το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πιο σημαντικό από ένα πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα σύγχρονο γήπεδο και αυτό θα κάνουμε. Δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο, αν είναι να κατασκευάσουμε ένα νέο γήπεδο ή να ανακατασκευάσουμε την Τούμπα. Αυτό με ανησυχεί. Πλήρης ανακαίνιση της Τούμπας είναι η θέση μου, αλλά αν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν καινούργιο μέρος, η πλειοψηφία δηλαδή, τότε θα κινηθούμε εκεί. Ο πρωθυπουργός λέει πως αν πάρεις την απόφαση να φύγεις, θα σας δώσουμε έκταση. Αν ασχοληθείς με την ανακαίνιση, είμαστε μισό βήμα πριν από τη λήψη της απόφασης. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις 04.03.2016 το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετώπιζε άλλη μία κρίση και ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε αποφασίσει άλλη μία διακοπή, εκείνη τη φορά του Κυπέλου. Τότε ήταν που παρενέβη ο κ. Σαββίδης για να προτείνει: «Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα αποφάσισε ο υπουργός για τη διακοπή του θεσμού του Κυπέλου, ως άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιστροφή του κλίματος στο ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια στην ελληνική κοινωνία που ενδιαφέρεται γι’ αυτό, θα ήταν ένα δεύτερο πολύ σημαντικό βήμα. Μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα δεσμευθούν για υγιή ανταγωνισμό».

Οι συγκρίσεις με το σήμερα και την εισβολή του στην Τούμπα με το όπλο στη ζώνη είναι αναπόφευκτες.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗ ΣΕΚΑΠ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΝ…

Ηταν οι ημέρες που η Βουλή «έβραζε» από την τροπολογία που χάριζε στον κ. Σαββίδη τα 44 εκατ. ευρώ του προστίμου της ΣΕΚΑΠ, παρά το ότι ο ίδιος είχε παραδεχθεί δημοσίως, στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», τρεις ημέρες νωρίτερα, ότι γνώριζε για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας και για το ότι η υπόθεση ήταν στα δικαστήρια. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει: «Επιτίθενται στον Σαββίδη αντί να τον ευχαριστούν. Ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε στη χώρα όταν οι άλλοι… την έκαναν. Είναι και ένας επιχειρηματίας που βοηθά την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης».

…ΚΑΙ Η «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στις 28.04.2017, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, ψηφίστηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας η τροπολογία που απάλλασσε από πρόστιμα επενδυτές σε εταιρίες που αποκρατικοποιούνται, ακόμα και αν ήταν πρόστιμα που προέρχονταν από λαθρεμπόριο. Η αντιπολίτευση χαλάει τον κόσμο ότι η τροπολογία είναι «φωτογραφική» και αφορά στον κ. Σαββίδη και τη ΣΕΚΑΠ. Στο κλείσιμο της συζήτησης, υπό μεγάλη πίεση, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται: «Η τροπολογία αυτή είναι οριζόντια και αφορά κάθε επιχείρηση. Αφορά βεβαίως και τη ΣΕΚΑΠ, κανείς δεν το κρύβει αυτό, αλλά δεν αφορά μόνο τη ΣΕΚΑΠ». Υπερασπίζεται μάλιστα με σθένος τον κ. Σαββίδη κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «μένος απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή που δεν θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή που είναι και σήμερα παρούσα».

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηταν οι ημέρες που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε δεχθεί επίθεση με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στις 17.05.2017 δηλώνει: «Η προσβολή στο Ποντιακό Ελληνισμό στο πρόσωπο του Ελληνα Ιβάν Σαββίδη τώρα».

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ολοι θυμούνται βεβαίως την προκλητική δήλωση Σαββίδη κατά τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με βάση το «νόμο Παππά», που μετέπειτα κατέπεσε στο ΣτΕ. Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου έγινε ο διαγωνισμός, ξημερώματα πια, ο κ. Σαββίδης δηλώνει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στις 02.09.2016: «Ολα ήταν καλά. Πήγαν με βάση το δικό μου σενάριο. Είμαι αρκετά χαρούμενος που οι τέσσερις άδειες έφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 240 εκατομμύρια. Συγχαρητήρια στους νικητές. Εύχομαι αυτά τα λεφτά να βοηθήσουν τους ανασφάλιστους υπερήλικες Ποντίους. Ο χώρος των media με ενδιαφέρει, αλλά έχω ξεκάθαρη κατανόηση για το πόσο κοστίζει. Πλήρωσαν (σ.σ.: οι νικητές του διαγωνισμού) 50 και 60 εκατομμύρια ευρώ για άδειες που υπολόγιζαν στα 3. Ηταν πρωτότυπη διαδικασία, αλλά οργανώθηκε με άσχημο τρόπο. Θύμιζε κάπως φυλακή και κάναμε αστεία ότι είμαστε οι μοναδικοί που κλείστηκαν 60 ώρες μέσα σε ένα χώρο χωρίς απόφαση εισαγγελέα. Και τουαλέτα με αστυνομικό πηγαίναμε. Είπα, αν δεν μπορώ να πάρω την άδεια, θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν όσο περισσότερο γίνεται οι υπόλοιποι. Δεν είμαι χαμένος. Κέρδισα. Τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Στην τελευταία φάση κατέθετα μηδενικά ποσά».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οξεία αντίδραση από την αντιπολίτευση και την πλευρά των άλλων διεκδικητών που μιλούσαν για «στημένο διαγωνισμό». Οδήγησαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει ως «λαγό της κυβέρνησης» τον κ. Σαββίδη και το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να στείλει εξώδικο στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από το εξώδικο, στην περίφημη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», αναφερόμενος σε αυτή την υπόθεση, ο κ. Σαββίδης λέει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το να καταθέσω ένα εξώδικο ή μετά και δικαστική αίτηση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή αν θέλετε -όπως κάποιοι προβλέπουν- του μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδας, του υποτιθέμενου πρωθυπουργού θα έλεγα, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του, δεν σημαίνει ότι καταθέτω αγωγή κατά του κόμματος».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Βρήκε 100 ευρώ, δεν τα παρέδωσε στην κάτοχο και …καταδικάστηκε για κλοπή




Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο και είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη και την καταδίκη ενός 51χρονου για κλοπή.

 Μια 59χρονη γυναίκα που πήγε στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, διαπίστωσε πως έχασε ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

 Ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Αγρινίου, που βλέποντας εικόνες από το κλειστό κύκλωμα καμερών που υπάρχει  στο κτίριο διαπίστωσαν πως ένας άνδρας 51 ετών βρήκε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα, το πήρε και αφού το έβαλε στην τσέπη του ...έφυγε!

 Φέρεται μάλιστα, όπως γράφει το agriniopress.gr, ο άνδρας να είδε το χαρτονόμισμα να πέφτει, δεν θέλησε όμως να ενημερώσει τη γυναίκα και να της το επιστρέψει.

 Τα στοιχεία του 51χρονου ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθη λίγο αργότερα για να δικαστεί στη συνέχεια στο Αυτόφωρο για κλοπή.

 Σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, κατά της οποίας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.



 Πηγή: ant1news.gr


Νέα Δημοκρατία : Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στο υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το οποίο θα τοποθετηθούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν. 

Η αξιολόγηση, όπως είχε προβλεφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα του 2013, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς, τον βασικό δηλαδή παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες. 

Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι».


Δεν μας έφταναν οι Σκοπιανοί έχουμε τώρα και τους …Βούλγαρους: Στο ζενίθ ο εθνικισμός



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΦΙΔΑ 

Σα να ζήλεψε τους γειτονικούς αλυτρωτισμούς, το φάντασμα της «Μεγάλης Βουλγαρίας» επιστρέφει κι αυτό, έμπλεο διεκδικήσεων, πάνω από τα Βαλκάνια, με τις ευλογίες μάλιστα της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ, ρίχνοντας δυσοίωνες σκιές στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις μόλις λίγες ημέρες πριν την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα. 

Είναι πολλοί εκείνοι (ακόμη και στο πιο επίσημο, κυβερνητικό επίπεδο) που είχαν τα τελευταία χρόνια «εγκωμιάσει» δικαίως την πορεία βελτίωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ως «παράδειγμα προς μίμηση», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το ίδιο «πρότυπο» θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να εφαρμοστεί κατά τρόπο αμοιβαία επωφελή και στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλους «προβληματικούς» γείτονες. 

Εάν δύο προαιώνιοι εχθροί όπως οι Έλληνες και οι Βούλγαροι μπορούν να παραμερίσουν τα βαρίδια του παρελθόντος και να πορευθούν εν ειρήνη και συνεργασία, τότε όλοι μπορούν. Όντως, με την προϋπόθεση όμως να το θέλουν… και οι δύο. 

Το ελληνοβουλγαρικό «υπόδειγμα» εμφανίζεται εσχάτως να διανύει περίοδο κλονισμών, με ευθύνη της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. Οι εταίροι του κ. Μπορίσοφ στην κυβέρνηση συνεργασίας της Βουλγαρίας (εν προκειμένω ο εθνικιστικός συνασπισμός Ενωμένοι Πατριώτες του προερχόμενου από την παράταξη VMRO-BND υπουργού Άμυνας Κρασιμίρ -, ένας τρικομματικός συνασπισμός ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση με συνολικά επτά υπουργούς) γέμισαν στις αρχές Μαρτίου, με αφορμή την εθνική επέτειο της αυτονόμησης της Βουλγαρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τη Φιλιππούπολη με γιγαντοαφίσες… της «Μεγάλης Βουλγαρίας». 

Στα γιγαντιαία πόστερ, με φόντο τα χρώματα της βουλγάρικης σημαίας, απεικονιζόταν ο χάρτης της καλούμενης «Μεγάλης Βουλγαρίας» που φτάνει μέχρι και τη βόρεια Ελλάδα (την Ξάνθη, την Καβάλα, την Καστοριά, το Κιλκίς, τις Σέρρες κ.α.), την ΠΓΔΜ («καλύπτοντας» μεταξύ άλλων και την πόλη των Σκοπίων) και άλλες γειτονικές χώρες. 

«Συμπτωματικά», τον ίδιο χάρτη φέρει χαραγμένο πάνω του και το μνημείο του «Λέοντα του Αγίου Στεφάνου» που ανεγέρθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Σόφια, μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, ξυπνώντας αλυτρωτικούς εφιάλτες, και πάλι με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μπορίσοφ στην οποία συμμετέχουν άλλωστε και παρατάξεις με αλυτρωτική ρητορική όπως η VMRO-BND του νυν υπουργού Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, το ακροδεξιό NFSB (Εθνικό Μέτωπο για τη Σωτηρία της Βουλγαρίας) του νυν αντιπροέδρου της χώρας Βαλέρι Σιμεόνοφ, και η εθνικιστική ATAKA. 

Ο Καρακατσάνοφ και το VMRO-BND εξέδωσαν μάλιστα στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και ανακοίνωση συμπαράστασης προς την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, στην οποία καταγγέλλουν ότι «η σημερινή Ελλάδα θέλει να σφετεριστεί αποκλειστικά το όνομα Μακεδονία» και «αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό». 

Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έχει αρχίσει πλέον, με αυξανόμενη συχνότητα και ένταση, να επιτίθεται στην Ελλάδα, κυρίως με την κατηγορία-καραμέλα ότι δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της που είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. 

Το έχει δηλώσει πολλές φορές δημοσίως τους τελευταίους μήνες (σε συνεντεύξεις, σε ομιλίες του αλλά και από το βήμα συνεδρίου για την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου από τους Γερμανούς Χριστιανοκοινωνιστές του ιδρύματος «Hanns Seidel»). 

Σε ανάλογες δηλώσεις έχει προχωρήσει μάλιστα το τελευταίο διάστημα και η υπουργός «βουλγαρικής Προεδρίας της ΕΕ» Λιλιάνα Παύλοβα. 

Ο κ. Μπορίσοφ (πρώην μπράβος σε νυχτερινό κέντρο, με μαύρη ζώνη στο καράτε, και ως εκ τούτου… ειδικός σε θέματα φύλαξης) επιτίθεται ανοιχτά στην «ανεπαρκή» Ελλάδα, απλώς και μόνο για να μπορεί εν συνεχεία να παρουσιάζει τη Βουλγαρία ως «καλύτερη» στα μάτια των Ευρωπαίων και να διεκδικεί ανταλλάγματα, εγείροντας αιτήματα όπως είναι η ένταξη της χώρας στη Ζώνη του Σένγκεν και στο ευρώ. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί παράλληλα και να αποπροσανατολίσει την προσοχή των Ευρωπαίων από τα μεγάλα δομικά και θεσμικά ελλείμματα της Βουλγαρίας (στο κράτος Δικαίου, σε θέματα διαφάνεια κ.α.), τα οποία είναι άλλωστε και εκείνα που φράζουν στην πραγματικότητα το δρόμο της χώρας προς τη Σένγκεν και το ευρώ. Έντεκα χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ, η Βουλγαρία συνεχίζει δυστυχώς να απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά στάνταρ. 

Υπό αυτό το πρίσμα, η βουλγαρική εξουσία άλλο που δεν θα ήθελε φυσικά από το να σπρώξει τα δικά της προβλήματα κάτω από το χαλί στρέφοντας τα πυρά της προς την «κακή» Αθήνα. «Οι γείτονές μας στην Ελλάδα δεν μπορούν να μετρήσουν τους μετανάστες τους. Τα νησιά τους είναι γεμάτα, δεν ξέρουν αν είναι 200 χιλιάδες, 300 χιλιάδες ή 1 εκατ.», δήλωνε ο Μπορίσοφ σε συνέντευξη τον περασμένο Δεκέμβριο, για να επανέλθει ωστόσο δριμύτερος στο ίδιο θέμα μόλις πριν λίγες εβδομάδες. 

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, ο 58χρονος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος σε συνέδριο του γερμανικού ιδρύματος «Hanns Seidel». Από το βήμα του εν λόγω συνεδρίου, ο κ. Μπορίσοφ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Εδώ υπάρχει μια μεγάλη αδικία. Η Βουλγαρία φυλάσσει καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ξέρετε, ότι η Βουλγαρία έχει τόσο χερσαία, όσο και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, όπως η Ελλάδα έχει χερσαία σύνορα με την Τουρκία και θαλάσσια στο Αιγαίο. 

Στη μια χώρα δόθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το αποτέλεσμα είναι στην πράξη ισχνό. Από την άλλη, η Βουλγαρία έχει μηδενική μεταναστευτική πίεση στα σύνορά της. Παράλληλα, η Βουλγαρία δεν είναι μέλος του Σένγκεν, ενώ οι φίλοι μας, που τους αγαπώ τόσο πολύ και είναι στρατηγικός εταίρος μας, η Ελλάδα είναι μέλος του Σένγκεν. Απλά είναι μια αδικία. Είναι άδικο να επινοείτε ανύπαρκτες αιτίες και η Βουλγαρία να μην είναι ακόμα μέλος του Σένγκεν. Θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τις επινοείτε. Επειδή τόσο η Κομισιόν όσο και η Ευρωβουλή δήλωσαν ότι η Βουλγαρία φυλάσσει με τον καλύτερο τρόπο τα εξωτερικά σύνορα». 

Σύμφωνα μάλιστα και με γερμανικά δημοσιεύματα του περασμένου μήνα (Frankfurter Allgemeine), ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι είναι «κάπως προσβλητικό, το γεγονός ότι ανήκει η Ελλάδα στη Σένγκεν, ενώ η Βουλγαρία όχι». Αλλά και πιο πρόσφατα, από το βήμα ομιλίας του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου στις 26 Φεβρουαρίου στο Σαντάνσκι της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, ο κ. Μπορίσοφ ξαναχτύπησε, ασκώντας μάλιστα έντονη κριτική στο γεγονός ότι «η Κύπρος και η Ελλάδα ζήτησαν να υιοθετηθεί στο άτυπο συμβούλιο (σ.σ. της ΕΕ, στις 23 Φεβρουαρίου) μια οξεία δήλωση κατά της Τουρκίας ως προϋπόθεση για τη διενέργεια της συνάντησης στη Βάρνα». 

«Τι να κάνουμε για μια ένταση που υπάρχει μεταξύ κρατών-μελών του ΝΑΤΟ; Προφανώς, ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος. Προφανώς, οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να παίξουν σκληρά», σχολίασε ο Μπορίσοφ… δικαιολογώντας την τουρκική προκλητικότητα. Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο κατά την οποία η Βουλγαρία ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ. Για τον Μπορίσοφ βέβαια, οι στόχοι είναι πολλοί και προφανώς υπερτερούν της καλής γειτονίας. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επιτίθεται στην Ελλάδα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης (ο εθνικισμός άλλωστε παραδοσιακά πουλάει ως μέσο αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα της καθημερινότητας ενός φτωχοποιημένου λαού, ειδικά όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα). Ανεβάζει, όμως, τους τόνους και για λόγους εξωτερικής προβολής, καθώς θεωρεί ότι έτσι ενισχύει το προφίλ του διεθνώς, απέναντι στην ΕΕ (από την οποία διεκδικεί ένταξη σε Σένγκεν και ευρώ) και στα δυτικά Βαλκάνια (τα οποία θέλει να πατρονάρει) αλλά και απέναντι στην Τουρκία με την οποία μάλιστα συνομιλεί στενότερα εν όψει Βάρνας.

Πηγή: hellasjournal.com


Πανηγυρίζει ο Τραμπ την απόλυση του πρώην υπαρχηγού του FBI



Ξυπνώντας τις ανησυχίες για την επιδίωξη του Λευκού Οίκου να θέσει τέλος στη ρωσική έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει πως το υπ. Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει το παράδειγμα της απόλυσης του Αντριου ΜακΚέιμπ και θα κλείσει την έρευνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα την απόλυση του πρώην υπαρχηγού του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ, εκφράζοντας τη χαρά του για την απομάκρυνση ενός ανθρώπου που θεωρούσε προσωπικό του αντίπαλο και κάνοντας λόγο για «μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία», εκεί όπου πολλοί καταγγέλλουν μία πολιτική βεντέτα.

Ξυπνώντας τις ανησυχίες για την επιδίωξη του Λευκού Οίκου να θέσει τέλος στη ρωσική έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ Τζον Ντόουντ δήλωσε ότι ελπίζει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει το παράδειγμα της απόλυσης του Αντριου ΜακΚέιμπ και θα κλείσει την έρευνα.

Κάνοντας χρήση της έκφρασης που του χάρισε μεγάλες στιγμές ως σταρ τηλεριάλιτι, «Απολύεστε!» , ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε, από τον λογαριασμό του στο Twitter φυσικά, την απομάκρυνση του Αντριου ΜακΚέιμπ: «Ο Αντριου ΜακΚέιμπ απολύθηκε, μία μεγάλη μέρα για τους άνδρες και τις γυναίκες του FBI που εργάζονται σκληρά-μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία».

Στόχος εδώ και μήνες σφοδρών επικρίσεων εκ μέρους των συντηρητικών και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αντριου ΜακΚέιμπ, ο οποίος αποχώρησε από το πόστο του υποδιευθυντή του FBI, αλλά παρέμενε υπάλληλος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, έμαθε την απόλυσή του 48 ώρες πριν από τα 50ά του γενέθλια, οπότε και θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί κανονικά από την υπηρεσία του.

Πόλεμος κατά του Μάλερ

Η απάντησή του δεν άργησε να έρθει. Δηλώνοντας θύμα ενός πολέμου που διεξάγεται από την κυβέρνηση Τραμπ κατά του FBI και κατά της έρευνας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ, ο Αντριου ΜακΚέιμπ κατήγγειλε «μία πρωτοφανή επιχείρηση, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του προέδρου, για την απομάκρυνσή του από το πόστο του και για την καταστροφή της υπόληψής του».

Ο Αντριου ΜακΚέιμπ άσκησε χρέη διευθυντή του FBI από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο 2017, μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορούσε τον ΜακΚέιμπ για στενή σχέση με τον Κόμεϊ, αλλά και με τους Δημοκρατικούς. Η σύζυγος του ΜακΚέιμπ είχε συμμετάσχει στην προεκλογική καμπάνια για τους Δημοκρατικούς στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Ο ίδιος είχε συμμετάσχει στην έρευνα για τη χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού λογαριασμού από την Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Μία έρευνα που ή Χίλαρι Κλίντον θεωρεί ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα της στις προεδρικές εκλογές, ενώ πολλοί συντηρητικοί διαμαρτυρήθηκαν για το ότι έκλεισε χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

«Ιδού η αλήθεια: βρίσκομαι απομονωμένος και δέχομαι τέτοια μεταχείριση για τον ρόλο που έπαιξα, τις αποφάσεις που πήρα και για τα γεγονότα για τα οποία υπήρξα μάρτυρας μετά την απομάκρυνση του Τζέιμς Κόμεϊ», κατήγγειλε επίσης ο Αντριου ΜακΚέιμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την ευκαιρία και μέσω του Twitter επετέθη και πάλι κατά του πρώην αρχηγού του FBI: «Ο ηθικολόγος Τζέιμς Κόμεϊ ήταν ο αρχηγός του και εμφάνιζε τον ΜακΚέιμπ σαν παιδί της χορωδίας. Ηξερε όλα τα ψέματα και τη διαφθορά που κυριαρχούσε στα υψηλότερα κλιμάκια του FBI».

Έλλειψη εντιμότητας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε την απόλυση του ΜακΚέιμπ έπειτα από εσωτερική έρευνα, μετά από σασπένς εβδομάδων. Την Πέμπτη ακόμη, ο ΜακΚέιμπ κατέθετε επί τέσσερις ώρες στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post. Ομως, οι υπηρεσίες του FBI έφθασαν στο συμπέρασμα ότι ο Αντριου ΜακΚέιμπ είχε κάνει αποκαλύψεις στα μέσα ενημέρωσης και τήρησε ανέντιμη στάση καταθέτοντας ενόρκως.

Η απόφαση της απόλυσής του ελήφθη «έπειτα από πλήρη και δίκαιη έρευνα», επέμεινε ο Τζεφ Σέσιονς. Ομως τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Στην ανακοίνωσή του ο Αντριου ΜακΚέιμπ υπερασπίζεται την επικοινωνία του με έναν δημοσιογράφο, εξηγώντας ότι απέρρεε από τις υποχρεώσεις της θέσης του. Ο δικηγόρος του κατήγγειλε την απευθείας ανάμειξη του Λευκού Οίκου στην υπόθεση αυτή με τις «επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του προέδρου», με την εκπρόσωπό του Σάρα Σάντερς να τον χαρακτηρίζει «κακό ηθοποιό»- και επεσήμανε ότι οι επιθέσεις αυτές πολλαπλασιάσθηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Αντριου ΜακΚέιμπ θα καταθέσει ως μάρτυρας κατά του προέδρου».

«...στα σκουπίδια της Ιστορίας»

Ο Ερικ Χόλντερ, υπουργός Δικαιοσύνης επί των κυβερνήσεων του Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε στο Twitter την ανησυχία του για μία «επικίνδυνη» απόφαση.

Αν και παραδέχεται ότι είναι υπερβολικά νωρίς για να κρίνει επί της ουσίας τις κατηγορίες κατά του ΜακΚέιμπ, «η χρονική συγκυρία μοιάζει απάνθρωπη και εμφανίζεται ως παράδοση που υπονομεύει την ανεξαρτησία του υπουργείου Δικαιοσύνης για να ικανοποιήσει ένα πρόεδρο με όλο και πιο ασυνάρτητη συμπεριφορά , ο οποίος δεν έπρεπε να παίξει κανέναν ρόλο εδώ».

Από την πλευρά του ο Τζον Μπρέναν, αρχηγός της CIA επί κυβερνήσεως Ομπάμα, μίλησε χωρίς περιφράσεις: «Οταν θα γίνει γνωστή η έκταση της απληστίας σας, της ηθικής σας έκπτωσης και της πολιτικής σας διαφθοράς, θα καταλάβετε τη θέση που σας ανήκει ανάμεσα στους ατιμασμένους δημαγωγούς στα σκουπίδια της Ιστορίας», δήλωσε απευθυνόμενος προς τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.


Πηγή : euro2day.gr


Νεκρός άντρας στα σκαλιά εκκλησίας στον Πειραιά



Εχθές Σάββατο 17.03.2018, εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε σκαλιά της εκκλησίας Αγίας Τριάδας στον Πειραιά. 

Το θύμα εντοπίστηκε αιμόφυρτος με τραύμα στο κεφάλι στα σκαλιά της εκκλησίας  με τους περαστικούς να παθαίνουν σοκ από το αποτρόπαιο θέαμα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγουμένως είχε ξεσπάσει καυγάς ανάμεσα σε άστεγους της περιοχής, προανάκριση κάνει η ασφάλεια.


Ενδοοικογενειακή βία καταγγέλλουν οι δύο αδελφές από το Δήλεσι - Αρνούνται να γυρίσουν σπίτι τους



Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των δύο κοριτσιών, που υποστηρίζουν ότι δέχονταν λεκτική και σωματική βία από τους γονείς τους, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Από παιδοψυχολόγο του νοσοκομείου Παίδων όπου μεταφέρθηκαν θα εξεταστούν οι δύο ανήλικες αδελφές, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί πριν από 5 μέρες από το σπίτι τους στο Δήλεσι και βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ναύπλιο, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Τα κορίτσια, 16 και 17 ετών, βρέθηκαν μετά από επικοινωνία που κατάφερε να έχει μαζί τους το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την βοήθεια ενός 18χρονου φίλου τους που ήταν μαζί τους και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Στην Αστυνομία δήλωσαν ότι δέχονταν λεκτική κυρίως αλλά και σωματική βία από τους γονείς τους και γι΄ αυτό και αποφάσισαν να φύγουν από το σπίτι τους. Για το λόγο αυτό σχηματίζεται δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των γονέων των δύο κοριτσιών από το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας.

Τα δύο κορίτσια, η 17χρονη Ντενίσα και η 16χρονη Εμμανουέλα, επικοινώνησαν χθες βράδυ μέσω της γραμμής το "Χαμόγελο του Παιδιού" με το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας και τον ίδιο Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας. Οι ίδιες ζήτησαν από τους αστυνομικούς να της παραλάβουν έξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής. Οι δύο αδελφές αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, υποστηρίζοντας ότι υφίστανται λεκτική και σωματική βία από τους γονείς τους και κρατούνται σε ασφαλές μέρος.

Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει Εισαγγελέας Ανηλίκων που θα κρίνει να πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Χαμόγελο του Παιδιού: Θα σταθούμε στο πλευρό τους
Σε ανακοίνωσή του μετά το τέλος της περιπέτειας των δύο κοριτσιών, το Χαμόγελο του Παιδιου αναφέρει:

"Η αναζήτηση της Ντενίσα Ντ., 17 ετών και της Εμμανουέλας Ντ., 16 ετών, έληξε σήμερα το πρωί, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών ανθρώπων που τις αναζητούσαν.

Η Ντενίσα Ντ. και η Εμμανουέλα Ντ. βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαν τα δύο κορίτσια μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τη στήριξη που λάβανε, δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο οδήγησε στη διασύνδεσή τους με τις Αστυνομικές Αρχές και στην εύρεσή τους.

To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Ντενίσα Ντ. και στην Εμμανουέλα ΝΤ. και στην οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί".


Πηγή : news247.gr


Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη με αφορμή την αθώωση Αμβρόσιου




Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πολιτική διακρίσεων» στη Δικαιοσύνη και αδυναμία της να ορθώσει ανάστημα.

Επίθεση στη Δικαιοσύνη με αφορμή την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για το άρθρο του κατά των ομοφυλοφίλων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πολιτική των διακρίσεων» που «καλά κρατεί», για «ασυλία» στον Μητροπολίτη και για αδυναμία της Δικαιοσύνης να ορθώσει το ανάστημά της όταν  «όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα».

Η ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης. 

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η  δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της.


Ο Πετρούνιας πάντα στην κορυφή



Ένα ακόμα χρυσό ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

 Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε πρώτος στους κρίκους, στο πρώτο κύπελλο της χρονιάς, της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με 15,333β. Για ελάχιστα εκατοστά έχασε το χάλκινο μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (14,700).

Ήταν το 8ο συνεχόμενο χρυσό για τον Ολυμπιονίκη μας που παρουσίασε το πρόγραμμά του με τους ήχους του «Ζορμπά». Στο βάθρο ακολούθησαν ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (15,100 β.) και ο Κινέζος Σινγκιού Λαν (14,866 β.).

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση, αντάξια της κλάσης του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος των κρίκων. O χρυσός μας πρωταθλητής, με τη νέα του επιτυχία, υπενθύμισε ότι υπάρχει κι αυτό το πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού. Ο αθλητισμός που προβάλλει τη σκληρή δουλειά και τη δίψα για διάκριση, αποτελώντας πηγή έμπνευσης αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες. Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια στον κορυφαίο μας αθλητή. Η Ελλάδα τον καμαρώνει».




Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία σήμερα στην Αθήνα για τον Ημιμαραθώνιο



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  από τις 9:00 έως τις 12:20.

Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί στην εξής διαδρομή:

Εκκίνηση από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) επί της Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Aιόλου (αριστερά) - Σταδίου (αριστερά) - Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας (δεξιά) - Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) - Λ. Βασ. Κων/νου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) - Λ. Βασ. Σοφίας - κόμβος Λ. Βασ. Σοφίας/Λ. Κηφισίας/Λ. Αλεξάνδρας - Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά, στο ρεύμα καθόδου προς Πατησίων) - Πατησίων (δεξιά) - αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας - Πατησίων (προς Ομόνοια) - Αιόλου - Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Λ. Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) - Αθ. Διάκου (αριστερά) - Αρδηττού (αριστερά, στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) - Λ. Βασ. Κων/νου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) - Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) - Ζαχάρωφ (αριστερά) - Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά, στο ρεύμα ανόδου προς Αμπελοκήπους) - Πατησίων (αριστερά, στο ρεύμα προς Πατήσια) - Πανεπιστημίου (αριστερά) - Λ. Αμαλίας - Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη)

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

•9:10-10:00: θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. με εκκίνηση επί της Λ. Βασ. Σοφίας (Στάση μετρό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ») - Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα καθόδου προς Σύνταγμα) - Ακαδημίας - Χαλκοκονδύλη - Πατησίων - Πανεπιστημίου - Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

•9:35-10:00: θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. Παιδιών και για αθλητές ΑμεΑ - Special Olympics με εκκίνηση από την διασταύρωση Ριζάρη & Λ. Βασ. Σοφίας - Λ.Βασ. Σοφίας - Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) .

•11:45-13:10: θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού) - Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας (δεξιά) - στο φανάρι της Λ.Βασ. Όλγας (αριστερά) - Λ. Βασ. Κων/νου (αριστερά) - Κόμβος Hilton (αριστερά) - Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου από Σύνταγμα προς Hilton) - Ακαδημίας (δεξιά) - Χαρ. Τρικούπη (αριστερά) - Πανεπιστημίου (αριστερά) - Λ. Αμαλίας - Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

Λόγω των αγώνων, την Κυριακή, από τις 7:00 έως τις 13:30 θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων), στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:

•Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 5:00 έως 14:00.

•Λ. Βασ. Αμαλίας , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), Σταδίου, Ακαδημίας και Σόλωνος σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Πλατεία Ομονοίας.

•Πλατεία Συντάγματος.

•Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 7:00 έως 11:00.

•Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

•Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

•Αθ. Διάκου, Ηρ. Αττικού, Αραβαντινού και Ησιόδου σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

•Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

•Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

•Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

•Χαζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

•Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

•Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

•Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

•Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, εξαιρουμένης της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

•Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

•Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

•Λ. Αλεξάνδρας - Ιπποκράτους.

•Λ. Αλεξάνδρας - Χαρ. Τρικούπη.

•Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου - Κοδριγκτώνος.

•Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου - Στουρνάρα.

•Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

•Λ. Βασ. Σοφίας - Παπαδιαμαντοπούλου.

•Λ. Βασ. Σοφίας - Κόκκαλη.

•Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).

•Λ. Βασ. Κων/νου - Ριζάρη.

•Λ. Βασ. Κων/νου - Βασ. Γεωργίου.

•Λ. Βασ. Κων/νου - Λ. Βασ. Σοφίας.




Κουφάλια : «Ντου» ΠΑΟΚτσήδων σε εκδήλωση με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη



Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ!


Στο πνευματικό κέντρο «Κ. Χατζάκος» μπήκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και απαίτησαν τη ματαίωσή της. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης είχε ενημερωθεί πολύ νωρίτερα και δεν είχε μεταβεί στα Κουφάλια, ενώ οι οπαδοί αποχώρησαν μετά την ανακοίνωση περί ματαίωσης της εκδήλωσης.


Πηγή : e-koufalia.gr




Tραγωδία στο Αγαθονήσι – Έχασαν τη ζωή τους 16 μετανάστες



Ανείπωτη τραγωδία σήμερα το πρωί στο Αγαθονήσι όπου με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν χάσει τη ζωή τους 16 μετανάστες, ανάμεσά τους και επτά παιδιά.

Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν 20 πρόσφυγες και μετανάστες. Νεώτερες πληροφορίες, όμως, ανεβάζουν τον αριθμό των επιβατών στους 22, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε στις 8.30 σήμερα το πρωί, όταν εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού δύο άνδρες και μία γυναίκα, που ενημέρωσαν για το ναυάγιο.

Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησαν επιχείρηση που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτή μετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, μία κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Παράλληλα, στις έρευνες παίρνει μέρος κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού (ΜΥΑ) προκειμένου να καταδυθεί για τη διερεύνηση του ναυαγίου και τη συλλογή πειστηρίων.

Η Τουρκία διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης

Εντωμεταξύ η Τουρκία η οποία εκμεταλλεύεται την τραγωδία του Αγαθονησίου και διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήεων διάσωσης.

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εξέδωσε Navtex, από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης, η οποία κάνει λόγο για εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε τουρκική περιοχή (SAR Search And Rescue).

Κατά πληροφορίες πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζει πάγια η γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια για ναυάγια στην περιοχή.

Βίτσας: Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι

«Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από πολιτικές κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων», επισήμανε σε δήλωσή του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, εκφράζοντας την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου|, τόνισε ο κ. Βίτσας, και σημειώνοντας αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση, υπογράμμισε:

«Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος.

Τέλος ο κ. Βίτσας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

ΝΔ: Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι ακόμη εδώ

Τη βαθιά της οδύνη για την τραγωδία στο Αγαθονήσι εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως το τραγικό δυστύχημα η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση είναι ακόμα υπαρκτή.

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για το θάνατο 16 ανθρώπων ανοιχτά του Αγαθονησίου», σημειώνει.

«Το τραγικό αυτό δυστύχημα επιβεβαιώνει ότι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι ακόμη εδώ. Όπως, επίσης, ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία την οποία έχει υπογράψει, επιτρέποντας σε διακινητές προσφύγων και μεταναστών να δρουν ανενόχλητοι», προσθέτει.

«Αναγνωρίζουμε προφανώς ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι σύνθετο και δυσεπίλυτο. Έχουμε, όμως, όλοι, την ηθική υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι το 2018 άνθρωποι δεν θα πνίγονται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει η ΝΔ.

ΚΚΕ: Δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, με νεκρούς πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά, δείχνει ότι δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Ούτε τα ολοένα και πιο εξελιγμένα μέτρα καταστολής στα σύνορα ούτε, φυσικά, η απαράδεκτη συμφωνία της ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που υπογράφτηκε από τη σημερινή κυβέρνηση ακριβώς πριν δύο χρόνια, δεν μπορούν να εμποδίσουν απελπισμένους ανθρώπους από το να πέφτουν στα νύχια αδίστακτων διακινητών, για να ξεφύγουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εξαθλίωση» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Θλίψη για τη νέα τραγωδία

Η Υπατη Αρμοστεία εκφράζει τη θλίψη της για τους θανάτους από ναυάγιο στο Αιγαίο.

«Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την είδηση μια νέας τραγωδίας στο Αιγαίο σήμερα, με 16 νεκρούς, από ναυάγιο ανοιχτά του Αγαθονησίου, νότια της Σάμου», αναφέρει και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Η Υπατη Αρμοστεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος. Το σημερινό τραγικό ναυάγιο είναι το πρώτο που συμβαίνει στο Αιγαίο μέσα στο 2018 αλλά τα δύο τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στα νερά του Αιγαίου σχεδόν 500 πρόσφυγες και μετανάστες».

«Απαιτούνται νέες προσπάθειες για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως και για την ενδυνάμωση των ασφαλών εναλλακτικών οδών, έναντι των επικίνδυνων θαλάσσιων ταξιδιών, όπως είναι η οικογενειακή επανένωση, η επανεγκατάσταση και η ιδιωτική χορηγία», καταλήγει.


Πηγή:iefimerida.gr