Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

«Tεχνητή Νοημοσύνη» Ελλήνων ερευνητών καταργεί τους δικαστές!



Πρώτη μέθοδος διεθνώς που είναι σε θέση να προβλέψει αυτόματα τη δικαστική απόφαση ενός μεγάλου διεθνούς δικαστηρίου.

η δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια της τάξης του 80% τις δικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Στρασβούργου έχει τεχνητή νοημοσύνη την οποία ανέπτυξαν δύο Έλληνες ειδικοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένας νομικός στη Βρετανία.

Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, είναι η πρώτη μέθοδος διεθνώς που είναι σε θέση να προβλέψει αυτόματα τη δικαστική απόφαση ενός μεγάλου διεθνούς δικαστηρίου.

Αναλύοντας το κείμενο της υπόθεσης, με τη βοήθεια ενός ειδικού αλγόριθμου μηχανικής μάθησης, προβλέπει εάν υπάρχει παράβαση κάποιου άρθρου της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε περίπου τέσσερις στις πέντε περιπτώσεις, το πρόγραμμα λογισμικού καταλήγει στις ίδιες αποφάσεις με αυτές των πραγματικών δικαστών.

«Η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Δικαστήριο, ώστε να ιεραρχεί τις υποθέσεις που εκδικάζει, με βάση το αν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για παραβίαση κάποιου άρθρου, αλλά δεν πιστεύω ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους δικαστές», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της έρευνας δρ Νικόλαος Αλετράς του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του University College του Λονδίνου (UCL).

«Πιστεύω πάντως ότι η μέθοδος θα μπορούσε να γενικευθεί, κάνοντας χρήση δεδομένων από περισσότερες υποθέσεις σχετικές και με άλλα άρθρα της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ελεύθερη πρόσβαση της ερευνητικής κοινότητας σε δεδομένα δικαστηρίων, τηρώντας πάντα την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων» πρόσθεσε.

Στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού λογισμικού, που παρουσιάσθηκε στο περιοδικό πληροφορικής «PeerJ Computer Science}, συμμετείχαν δύο ακόμη Έλληνες, ο ειδικός στους υπολογιστές δρ Βασίλειος Λάμπος επίσης του UCL και ο δρ Δημήτριος Τσαραπατσάνης, λέκτορας νομικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ εδράζονται σε μεγάλο βαθμό όχι σε νομικά επιχειρήματα, αλλά σε μη νομικά δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαστές είναι μάλλον «ρεαλιστές» παρά «φορμαλιστές», κάτι που έχει παρατηρηθεί και στην περίπτωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και σε άλλα ανώτατα δικαστήρια.

Οι επιστήμονες άντλησαν ένα μεγάλο όγκο δεδομένων που έχει δημοσιοποιήσει το ΕΔΑΔ σχετικά με τις υποθέσεις που εξέτασε. Με αυτό το υλικό στην αγγλική γλώσσα (συνολικά για 584 υποθέσεις παραβίασης ιδιωτικότητας, βασανιστηρίων κ.α.), δημιούργησαν έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να βρει κοινά μοτίβα μέσα στα κείμενα και έτσι να κάνει προβλέψεις για μια μελλοντική δικαστική απόφαση.

Παράγοντες που βοηθούν στην πρόβλεψη (με ακρίβεια 79% κατά μέσο όρο), είναι συγκεκριμένες φράσεις-κλειδιά, το αντικείμενο της εκδικαζόμενης υπόθεσης, οι γενικότερες περιστάσεις και το υπόβαθρο της υπόθεσης κ.α.

«Προηγούμενες μελέτες έχουν προβλέψει την έκβαση μιας δίκης με βάση τη φύση του εγκλήματος ή την προσωπική θέση κάθε δικαστή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που προβλέπεται μια δικαστική απόφαση χρησιμοποιώντας την ανάλυση των κειμένων του δικαστηρίου» δήλωσε ο Β.Λάμπος.

«Το ερευνητικό αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό, αλλά η ερευνητική προσπάθεια βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς είναι και η πρώτη που προτείνει κάτι ανάλογο. Αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερες υποθέσεις και σε αιτήσεις που δεν έχουν υποστεί κάποιας μορφής προεπεξεργασία από τις δικαστικές αρχές, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση, αναβαθμίζοντας τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και παρέχοντας προβλέψεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ταυτόχρονα, οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν την κατάλληλη πλατφόρμα, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η χρήση τέτοιων εργαλείων, χωρίς να αποτελέσουν προϊόν εκμετάλλευσης από άμεσα ενδιαφερόμενους», πρόσθεσε ο ίδιος.

 Από την πλευρά του, ο κ.Τσαραπατσάνης τόνισε: «Η έρευνά μας είναι η πρώτη αυθεντικά διεπιστημονική έρευνα αυτού του είδους που μελετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη, ει δυνατόν με πρόσβαση στο κείμενο των προσφυγών στο Δικαστήριο, πάντοτε με την άδεια του Δικαστηρίου και με πλήρη σεβασμό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».



Πηγή : thetoc.gr


Αθλιότητα Βερναρδάκη προς πρόεδρο Ολυμπιονικών με αναπηρία: Είσαι «φασιστάκι της πλάκας»




Το επικριτικό σχόλιο του Σίμου Παλτσανιτίδη δεν άρεσε στον αναπληρωτή υπουργό, που του επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης στο Facebook σε έναν χρήστη, ο οποίος δημοσίευσε ένα σχόλιο κάτω από ανάρτησή του.

Όπως φαίνεται, το επικριτικό σχόλιο του προέδρου των Ολυμπιονικών με αναπηρία, Σίμου Παλτσανιτίδη, δεν άρεσε στον κ. Βερναρδάκη, ο οποίος έσπευσε να του απαντήσει χαρακτηρίζοντάς τον «φασιστάκι της πλάκας» αλλά και «ρατσιστοειδή τύπο». «Δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους "φίλους" μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός στην απάντησή του, προκαλώντας αίσθηση με τον τρόπο που αντιμετώπισε ένα άτομο με σημαντική προσφορά.


Ο κ. Παλτσανιτίδης, απάντησε στον υπουργό μέσω ενός σχολίου στην προσωπική του σελίδα: «Αλήθεια ο υπουργός αυτός με γνωρίζει; Αλήθεια τι έπαθε και φτάνει σε σημείο να βρίζει; Που είναι η εγκράτεια και το κύρος της θέσης που εμείς του δώσαμε; Αλήθεια γνωρίζει την λέξη; "Σεβασμός"!»



Δείτε την ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, κάτω από την οποία δημοσιεύτηκαν τα παραπάνω σχόλια





Δείτε παρακάτω το βιογραφικό του κ. Παλτσανιτιδη

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας.
Τελείωσε το 1ο Λύκειο Ελασσόνας.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας, σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, με πτυχιακή Αειφόρος Ανάπτυξη, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Είναι πτυχιούχος προπονητής στίβου, και αθλητών με αναπηρία.
Συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική και έχει δύο κόρες, την Ελένη και την Μαρία.
Μένει μόνιμα στην ΧΙΟ.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΜΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.

Στα 18 του χρόνια, εκλέγεται πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ολυμπιάδας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αθλητική ειδησεογραφία.

Έχει επισκεφτεί κάνοντας παρουσιάσεις σε περισσότερα απο 200 σχολεία σε όλη την επικράτεια μιλόντας και προτρέποντας τους μαθητες για αθλητισμό, εθελοντισμό, ανθρώπινες αξίες, θετική ενέργεια, σεβασμό, αυτογνωσία, ΠΙΣΤΗ κ ΘΕΛΗΣΗ.

Ακόμη είναι:
Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ με αναπηρία, από το 2001 έως το 2004 και από το 2006 μέχρι και σήμερα.
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ ΧΙΟΥ.
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, από τον Φεβρουάριο του 2007 έως το 2009, που απαριθμεί 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και συνολικά 6.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος «Γεώργιος Παλτσανιτίδης – Ανθρώπινη Φύση» με σκοπό τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των απαντοχών Ολυμπιαδιτών Ολύμπου μέχρι (2006).
Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 στην συχνότητα 95,8 fm ή στους 1179 στα μεσαία κύματα για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά γεγονότα της πόλης καθώς και προβολή των Ανθρώπων με Αναπηρία.(2005 έως 2007).
Σύμβουλος του εκάστοτε Υφυπουργού αθλητισμού, λόγω ολυμπιακού μεταλλείου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.
Πρόεδρος του Α.Σ. ¨Θερμαϊκός¨ Αθλητών με Αναπηρία (από Ιούνιο 2007 έως το 2008) και σήμερα γενικός γραμματέας.
Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004, από το 2001 έως 2004, αρμόδια για την οργάνωση επικοινωνία και προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Σταδίου «ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ» Θεσσαλονίκης από το 2002-2004.
Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ο.Κ.Α. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) το 2006.
Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος 94 για αθλητές με αναπηρία και γενικός γραμματέας, μέχρι το 1998.
Μέλος του Πανχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Χίου από το 2012.
Ιδρυτικό μέλος του Ποντιακού συλλόγου Χίου από 2014.
Μέλος της επιτροπής του Δημοτικού κολυμβητηρίου Χίου από τον Νοέμβριο 2014.
Το 2001 η βουλή των Ελλήνων του απονέμει το χρυσό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.

Το 2003 η «ΑΘΗΝΑ 2004» του απονέμει τον τίτλο του «πρεσβευτή εθελοντισμού».

Επίσης το 2003 βραβεύτηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως Κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Θεσσαλονίκης.

Το 2004 για δεύτερη φορά του απονέμεται το αργυρό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.

Το 2007, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου Θεσσαλονίκης δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου το όνομά του.

Το 2008, μετά από απόφαση το Δ.Σ. του Δήμου ΟΛΥΜΠΟΥ το γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας ονομάζεται γήπεδο «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗ».

Τον Ιούνιο του 2009, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Εχει έντονη πολιτική και κομματική δραστηριότητα στον Σοσιαλιστικό χώρο από το 1979 μέχρι σήμερα.


Πηγή βιογραφικού: anaplasi-rehab.gr



Πηγή : protothema.gr


Έχει χάσει τον έλεγχο και με του μετανάστες η κυβέρνηση



Εξέγερση σημειώθηκε το πρωί στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες, από το Πακιστάν , να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.

Οι μετανάστες που βρίσκονται έγκλειστοι στη Μόρια, διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και με τις αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν και σε επτά συλλήψεις. 


Τέλος η γενιά των 500 ευρώ! «Εγκαινιάστηκαν» οι εργαζόμενοι των 100!



ΑΙΣΧΟΣ! ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Την εμφάνισή της στην αγορά εργασίας έκανε η γενιά των 100 ευρώ, με τους δανειστές να πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα απαιτώντας νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα και την κυβέρνηση να «παζαρεύει» κεκτημένα χρόνων.

Με τον κίνδυνο μην μείνουν άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με δουλειές του ποδαριού, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, αποδεχόμενοι μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, δεν αρνούνται να λένε «ναι» για εργασία, με αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ!

Τα στοιχεία σοκάρουν από μόνα τους. Περίπου 130.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αμείβονται με μικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ, ενώ 350.000 με μηνιαίους μισθούς που κυμαίνονται από 100 έως και 400 ευρώ μικτά! Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2/3 ημερών την εβδομάδα, ή και μερικών ωρών την εβδομάδα.

Όλα αυτά την ώρα που ήδη ο κατώτατος μισθός για εργαζόμενους έως 25 ετών είχε κατρακυλήσει στα 511 ευρώ μικτά δηλαδή 429,24 καθαρά, ενώ για εργαζόμενους άνω των 25 ετών στα 586 μικτά δηλαδή 492,24 ευρώ καθαρά. Μάλιστα, το κατώτατο ημερομίσθιο για νέους έως 25 ετών αγγίζει τα 22,83 ευρώ μικτά – δηλαδή 19,18 καθαρά, ενώ για άνω των 25 ετών τα 26,18 ευρώ μικτά δηλαδή 22 ευρώ καθαρά. Ενώ για τους υπάλληλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνά τα 586,08 € και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο είναι 26,18 €, και για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 510,95 € και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο δεν ξεφεύγει από τα 22,83€. 

Να σκεφτεί κανείς ότι, ο κατώτατος μισθός την περίοδο 2010-2015 σημείωσε μείωση κατά 24,7% και κατά 34,3% για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών. 

Την ίδια στιγμή, η απασχόληση έχει μειωθεί στο 53%, ενώ η ανεργία είναι κατά πολύ υψηλότερη από το 25% των στατιστικών. Περίπου ένας στους δύο είναι μακροχρόνια άνεργος, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο!

- 500.000 ημιαπασχολούμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι αμείβονται καθαρά με λιγότερο από 360 ευρώ!
- Η ανασφάλιστη εργασία αγγίζει τουλάχιστον το 30%.

- Απλήρωτοι είναι πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι!

- Μία στις δύο προσλήψεις αφορά σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

- Από το 2010 και έπειτα έγιναν μειώσεις μισθών που έφτασαν στο 50%.

Εξοντωντική φορολόγηση, αύξηση των εισφορών αλλά και δραματικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο επιχειρήσεις και ελληνικά νοικοκυριά, φέρνοντας την απόλυτη ανατροπή στο εργασιακό τοπίο με την επικράτηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης και τη δημιουργία μίας νέας γενιάς εργαζομένων που παλεύουν για την επιβίωσή τους.



Της Αμέλιας Αναστασάκη
Πηγή : newsbomb.gr


Νέα Δημοκρατία για την ομιλία Τσίπρα: Ο Αλ.Τσίπρας δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση



«Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος απέδειξε άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε.

«Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του υπουργού - καναλάρχη.

Η απολογία του δεν πείθει κανέναν» τονίζει η ΝΔ επαναφέροντας και το ερώτημά της για την παρουσία του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου.

Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.




Πηγή : koolnews.gr


Συντριβή αεροπλάνου με 5 επιβαίνωντες στη Μάλτα




Ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνετρίβη στη Μάλτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τη συντριβή.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτα στις 07:20 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά την απογείωσή του, κοντά στο διάδρομο του αεροδρομίου και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, φαίνεται πως παρουσίασε πρόβλημα στην μηχανή.

Πρόκειται για ένα μικρό ελικοφορό αεοροσκάφος που νοικιάστηκε στο Λουξεμβούργο και προορισμός του ήταν η Μιζουράτα της Λιβύης.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο μετά την απογείωσή του να παίρνει ύψος, όταν ξαφνικά πήρε απότομα κλίση προς τα δεξία. Στη συνέχεια κατέπεσε στο έδαφος.






Συνεχίζονται ανεξέλεγκτες οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βόρειου Αιγαίου



Πάνω από 330 το τελευταίο τριήμερο

Στη Χίο, και μετά από δέκα συνεχή 24ωρα μηδενικών ροών μεταναστών και προσφύγων, χθες το βράδυ έφτασαν στο νησί 64 άτομα. Στη Σάμο συνεχίζονται οι αυξημένες ροές σε σχέση με όλη την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο. Το τελευταίο 24ωρο αποβιβάσθηκαν 21 άτομα.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, από το πρωί της Παρασκευής και έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί, δεδομένων και των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε όλο το βόρειο Αιγαίο, στη Λέσβο έφτασαν 116 άτομα, στη Χίο 64 και στη Σάμο 156.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.322, στη Χίο 4.214 και στη Σάμο 2.023. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.559. Στο σύνολό τους και στα τρία νησιά διαμένουν σε δομές, όπου η δυνατότητα διαμονής δεν ξεπερνά τα 5.000 άτομα.



Πηγή : newsbeast.gr


ΕΛΣΤΑΤ: 230.000 παιδιά ζουν σε οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα



Ζοφερά στοιχεία καταγράφει η τελευταία έκθεση (Σεπτέμβριος 2016) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα.

Τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας καταγράφει η  τελευταία έκθεση (Σεπτέμβριος 2016 αλλά τα περισσότερα στοιχεία αφορούν στο 2015) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα, τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύει γη εφημερίδα Ημερησία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών. 

Εδώ βρίσκεται και το πιο ζοφερό στοιχείο αυτής της έρευνας, στο γεγονός δηλαδή ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα.

Κατά τα λοιπά, μα διόλου δευτερεύοντα, σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά. ενώ περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας.

Φτώχεια - Ανισότητα

3.828.500 άτομα, ήτοι το 35,7% του πληθυσμού, βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικά αγαθά.

1.111.300 άτομα, ήτοι το 18,7% του πληθυσμού, διαβιούν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας στερείται σειρά υλικών αγαθών και δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί οικονομικά σε τουλάχιστον τρία από έναν κατάλογο εννέα αγαθών και υπηρεσιών:

Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
Ικανοποιητική θέρμανση
Τηλέφωνο
Έγχρωμη τηλεόραση
Πλυντήριο ρούχων,
Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
Διακοπές για μία εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, το 2015 ποσοστό 39,9% του πληθυσμού στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών, στο 41,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και 34,9% στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Το 21,5% των ανδρών και 21,2% των γυναικών ζουν σε νοικοκυριά με το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα να είναι χαμηλότερο του κατωφλιού της φτώχειας, δηλαδή του 60% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος.

Το 26,6% των παιδιών (ηλικίες 0-17 ετών) αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 22,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και στο 13,7% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Ποσοστό 17,7% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες στην κατοικία τους όπως διαρροή στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, θεμέλια κ.ά.

Αγορά εργασίας

Τραγικά είναι τα στοιχεία και όσων αφορά στην αγορά εργασίας. Το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2016) το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 24,9% έναντι 24,4% το προηγούμενο τρίμηνο και το ποσοστό απασχόλησης στο 39,1% έναντι 39,4%.

Σε απόλυτους αριθμούς, το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016, οι απασχολούμενοι ηλικίας 15 ετών και άνω, ανήλθαν σε 3.606.300 έναντι 3.641.700 το προηγούμενο τρίμηνο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2015) και οι άνεργοι σε 1.195.100 έναντι 1.174.700, αντίστοιχα.

Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του έτους η ελληνική στατιστική αρχή κατέγραψε και 4.424.900 μη οικονομικά ενεργούς πολίτες. Στον πληθυσμό ηλικίας 20-64 ετών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 24,9% (1.170.000 άτομα) το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 24,4% το προηγούμενο τρίμηνο και στο 55,1% το ποσοστό απασχόλησης (3.533.800) έναντι 55,5% ενώ ο αριθμός των μη οικονομικά ενεργών ατόμων ανήλθε σε 1.710.800.

Κατά ομάδες ηλικιών, η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του έτους «χτύπησε» κόκκινο στις ηλικίες15-29 ετών με το ποσοστό να φθάνει στο 40,9%. Ακολουθούν οι ηλικίες 30-44 ετών με ποσοστό ανεργίας 23,4% και 45-64 ετών με ποσοστό 20,4%. Μακροχρόνια άνεργοι είναι το 14,9% των ανδρών και το 20,7% των γυναικών στο σύνολου του εργατικού δυναμικού.

Το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών που ζει σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφθασε το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 12% έναντι 11,2% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο. Σε απόλυτους αριθμούς 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο! Αντίστοιχα, το ποσοστό ενηλίκων ηλικίας 18-60 ετών που ζει σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφθασε το ίδιο διάστημα στο 18,1% (έναντι 17,7% το προηγούμενο τρίμηνο), δηλαδή 1.052.802 άτομα.

Που πάνε οι δαπάνες των νοικοκυριών

Φαγητό και στέγαση απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, από το σύνολο της μηνιαίας δαπάνης των νοικοκυριών για αγαθά και υπηρεσίες, το 20,5% αφορά τα είδη διατροφής και το 13,4% τη στέγαση. Ακολουθούν με ποσοστό 12,7% οι μεταφορές, ποσοστό 9,8% ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια και ποσοστό 7,2% η Υγεία. Από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση των νοικοκυριών ακόμη και σε βασικά αγαθά. Οι Έλληνες φαίνεται ότι στερούνται και το ψωμί, αφού η μέση μηναία κατανάλωση (στοιχεία 2014) έχει μειωθεί κατά 90,4% σε σχέση με το 2008. Κατακόρυφη πτώση καταγράφεται και στο γάλα, με τη μέση μηναία κατανάλωση να παρουσιάζει μείωση κατά 89,15%, σε σχέση με το 2008.

Μάλιστα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν κανένα μέσο θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συγκεκριμένα, από 0,4% που ήταν προς κρίσης, το 2014 το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει ότι «δεν θερμαίνεται» έφτασε στο 1,8%. Την ίδια στιγμή κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει ο αριθμός των οικογενειών που χρησιμοποιούν καλοριφέρ με πετρέλαιο!

Επτά στα δέκα (ποσοστό 68,2%) νοικοκυριά το 2008 ζεσταινόταν με καλοριφέρ πετρελαίου έναντι 35,5% το 2014. Τα χρόνια της κρίσης καταγράφεται «στροφή» των νοικοκυριών σε ποιο οικονομικές λύσεις όπως τα καυσόξυλα και οι ηλεκτρικές συσκευές (σόμπα, αερόθερμο, καλοριφέρ). Αναφορικά με τον τύπο κατοικίας (μονοκατοικία, διαμέρισμα) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2014) προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατοικεί σε διαμερίσματα πολυκατοικίας (ποσοστό 59,4%) και σε ποσοστό 18,5% με ενοίκιο.



Πηγή : thetoc.gr


Ποιος είσαι ρε Κρέτσο και λές; Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές



Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι λέει ο λαός!!!

Ο Κρέτσος η αλλιώς γενικός γραμματέας ενημέρωσης δεν θεωρεί σεβαστές τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης γιατί δεν σέβεται κανένας τον νόμο στην αριστερά του Νίκου Παππά από ότι φαίνεται.

Διαβάζουμε στο protothema.gr για την κατρακύλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά των άμεσων συνεργατών του Νίκου Παππά.


Επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές», δηλώνει σήμερα ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης κύριος Λευτέρης Κρέτσος.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι», και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.  

«Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά όμως η πολιτεία θα κάνει ότι νόμιμο προβλέπεται. Σημείωσε ωστόσο πως μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν  το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό. 

Ο κ. Κρέτσος, ανέφερε επίσης ότι μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε το 2015 ισολογισμό ενώ σε ότι αφορά τους εργαζόμενους ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009.



Ερώτηση 36 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις σχέσεις Τσίπρα – Παππά με Αρτεμίου





Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους Υπουργούς κ. Νίκο Παππάκαι κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, για τις σχέσεις των δύο πρώτων με τον Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτεμίου, που ειδικεύεται σε θέματα εξωχώριων εταιρειών, κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνουν ότι ο Κύπριος δικηγόρος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα Panama Papers, έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή. Υπενθυμίζουν, παράλληλα, ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει να κρύβει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την κυπριακή εταιρεία που είναι μέτοχος της «Αυγής» και ζητούν σχετικές εξηγήσεις.

Στην ερώτησή τους, ανάμεσα στα άλλα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν: «Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτέμης Αρτεμίου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panama Papers, ενώ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου. 

Μάλιστα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στο Μαξίμου. Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από την παρουσία του στο Μαξίμου, καθώς και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκείνη τη μέρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, αφού πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus InternationalTrust υποστηρίζοντας ότι είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της ‘’Αυγής’’. Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς γι’ αυτές τις περίεργες … ‘’συμπτώσεις’’».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Επισκέφθηκε ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου; Ποιος ο λόγος της επίσκεψης; Με ποιον - ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κ. Τσίπρα και Παππά;

2. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

3. Γιατί ο κ. Τσίπρας, όταν προκλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία «Atlas Cyprus International Trust», η οποία είναι μέτοχος της «Αυγής»; 

4. Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου; Μέχρι που φθάνει η συνεργασία του με την Κυβέρνηση;



Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους: 
- Πρωθυπουργό
κ. Αλέξη Τσίπρα
- Υπουργό Επικρατείας
κ. Νίκο Παππά 
- Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Νίκο Παρασκευόπουλο 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 24-10-2016

ΘΕΜΑ: Ποιος ο λόγος της επίσκεψης Αρτεμίου στο Μαξίμου; Ποιους συνάντησε; 

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτέμης Αρτεμίου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panama Papers, ενώ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου.  

Μάλιστα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή,ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στο Μαξίμου. Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από την παρουσία του στο Μαξίμου, καθώς και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκείνη τη μέρα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, αφού πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust υποστηρίζοντας ότι είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής». Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς γι’ αυτές τις περίεργες … «συμπτώσεις». 

Η Κυβέρνηση, συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους  Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου. 

Η χθεσινή (23-10-16) ανακοίνωση του Μαξίμου δεν δίνει καμία απάντηση για την επίσκεψη του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου και βεβαίως δεν τη διεψεύδει. Όμως, λασπολογεί γενικόλογα και ασχετολογεί αποφεύγοντας να ενημερώσει, ως οφείλει, τον ελληνικό λαό. Είναι προκλητικό και τουλάχιστον κωμικό η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται, να μιλά για «συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα», τα οποία δεν μπορεί να διαψεύσει, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος.

Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Εμφανίστηκε στην Κεντρικη΄Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας, από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει σε καθημερινή βάση τη ζωή των πολιτών. 

Φαίνεται πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά» και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε. Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού που με τις πράξεις του καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τραυματίζει τη Δημοκρατία. 

Η «απολογία» του κ. Τσίπρα δεν πείθει κανέναν. Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και την καταστρατήγηση των θεσμών και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. Οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. 

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 
και ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποιος ο λόγος της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στις 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου; Με ποιον/ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά; 
2. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ.κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;
3. Γιατί ο κ. Τσίπρας, όταν προκλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust”, η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; 
4. Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου; Μέχρι που φθάνει η συνεργασία του με την κυβέρνηση; 

Οι ερωτώντες Βουλευτές: 
1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου-Γραμματέας ΠΕ ΝΔ 
2. Γεωργιάδης Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ
3. Χατζηδάκης Κωστής, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ
4. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής 
5. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας
6. Μηταράκης Νότης, Βουλευτής Χίου
7. Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου
8. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Εύβοιας
9. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
10. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών
11. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών
12. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
13. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
14. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
15. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
16. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας
17. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου
18. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
19. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας
20. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας
21. Σαλμάς Μάριος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
22. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
23. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
24. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων
25. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
26. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
27. Βλάσσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας
28. Ανδριανός Γιάννης, Βουλευτής Αργολίδας 
29. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης
30. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β’ Αθηνών
31. Σταμάτης Δημήτριος, Βουλευτής Επικρατείας
32. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας
33. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
34. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών 
35. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
36. Μπασιάκος Ευάγγελος, Βουλευτής Βοιωτίας




Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» -Νευρική κρίση λόγω ανασχηματισμού



Ηχηρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα -το δεύτερο σε μία εβδομάδα- απέστειλε το κόμμα, με την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν υπερψήφισε την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αριστείδη Μπαλτά, δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση με τα 11 ονόματα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπερψηφίστηκαν και εξελέγησαν τα πρόσωπα που προτάθηκαν από μέλη της Κ.Ε. και ήταν εκτός προεδρικής πρότασης: Η Φωτεινή Βάκη και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Έτσι θα υπάρχει το αξιοπερίεργο η κυβερνητική εκπρόσωπος να μη μετέχει ως εκλεγμένη -αλλά ex officio- του κυβερνητικο-κομματικού οργάνου που θα συζητά και θα αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχική του πρόταση είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- περιλάβει τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Θοδωρή Δρίτσα, ωστόσο η ποσόστωση για τις γυναίκες οδήγησε τον πρόεδρο να θέσει εκτός πρότασης τους δύο υπουργούς.

Μάλιστα, όταν από άλλους συνέδρους (Ρήγος-Γολέμης) προτάθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος αρνήθηκε, προφανώς ενοχλημένος επειδη ήταν εκτός προεδρικής πρότασης. 

Αποτελεί η μη εκλογή Γεροβασίλη απάντηση του οργάνου στο «κόψιμο» Σκουρλέτη; Αν και δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα, η επιβράβευση του Συνεδρίου στον Πάνο Σκουρλέτη με την 6η θέση στην ψηφοφορία για την Κ.Ε. δείχνει ότι μάλλον ήταν αντίστοιχη με τη βούληση της κομματικής βάσης η εξαίρεσή του από την προεδρική πρόταση για την Π.Γ.

Η αποστασιοποίηση Σκουρλέτη επιβεβαιώθηκε και από τις αναφορές του σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ότι σε περίπτωση που του αφαιρεθούν -κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό- οι αρμοδιότητες για την ενέργεια, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στα βουλευτικά του καθήκοντα...

Οι γρίφοι του ανασχηματισμού
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σκεπτικισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου για τον ανασχηματισμό και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ο πρωθυπουργός θα... τραβήξει το όπλο του. 

Από τη μια, αλλάζοντας ουσιαστικά το κυβερνητικό σχήμα, την ώρα όμως που η υψηλή επιβράβευση (από το Συνέδριο) σε υπουργούς όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Παύλος Πολάκης, έχει κάνει -έμμεσα- θετική αποτίμηση του έργου τους. 

Στην ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο (το ένα από τα δύο όργανα που μαζί με το Εκτελεστικό θα συναποτελούν την Πολιτική Γραμματεία) επαναβεβαιώθηκε το ρεύμα των Νίκου Βούτση και Νίκου Φίλη, που -όπως και στο Συνέδριο- βγήκαν πολύ ψηλά, αλλά και η Ρένα Δούρου.

Αντίθετα, εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη (που πλήρωσε και ως έναν βαθμό τον πόλεμο των τάσεων, αφού η ίδια δεν έχει ενταχθεί σε κάποια), δεν τα πήγε καλά και άλλος ένας από την προεδρική πρόταση: ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Οι πιθανές ημερομηνίες
Μετά την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή, υπάρχουν δύο ημέρες «ύποπτες» για ανακοινώσεις: Η Δευτέρα 24/10 και η Τρίτη 25/10. Και τούτο διότι την Τετάρτη 26/10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος -που θα ορκίσει τους νέους υπουργούς- αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραβρεθεί στους εορτασμούς για τον πολιούχο της πόλης και την παρέλαση της εθνικής επετείου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι έτοιμος ως την Τρίτη 25/10, τότε ο ανασχηματισμός θα μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, κυβερνητικές πηγές εμφανίζονταν αρνητικές στο ενδεχόμενο να διενεργηθεί ο ανασχηματισμός τις επόμενες ώρες. Κρίσιμος παράγοντας, προφανώς, είναι η απόφαση του ΣτΕ και οι πολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτήσει. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 24/10 και την Τετάρτη 26/10 συνεδριάζει εκ νέου η Ολομέλεια του ΣτΕ για να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Ονόματα και σενάρια
Οπως όλα δείχνουν, εκτός κυβερνητικού σχήματος θα βρεθούν ο Πάνος Σκουρλέτης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Θοδωρής Δρίτσας από το Ναυτιλίας, ο Αριστείδης Μπαλτάς από το Παιδείας και ο Βαγγέλης Αποστόλου από το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οπως αναφέρει και το «Εθνος», αναμένεται και ο χωρισμός των πολλών αρμοδιοτήτων του Υποδομών -υπουργός είναι ο Χρήστος Σπίρτζης- γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει και εκεί σε ανατροπές. Ειδικές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας. Δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για την παραμονή του Νίκου Κοτζιά, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος παραμένει στο υπουργείο του και θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό για πιθανές αλλαγές ή την παραμονή των στελεχών του κόμματός του στην κυβέρνηση. Αναβαθμισμένο ρόλο ακούγεται ότι θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει ο Δημήτρης Μάρδας.

Στο Δικαιοσύνης ενδέχεται η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί εκ των πραγμάτων στις αρμοδιότητες και στα πρόσωπα στο Επικρατείας (όπου τώρα είναι επικεφαλής οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Τέρενς Κουίκ και Ολγα Γεροβασίλη). Ο Νίκος Παππάς μπορεί να αναλάβει αρμοδιότητες Ανάπτυξης, αν και κάθε άλλο παρά αποκλείεται η παραμονή του στο Επικρατείας. Πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν και από την έκβαση του ζητήματος των τηλεοπτικών αδειών από το ΣτΕ (σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός τον έχει καλύψει πλήρως).



Πηγή: iefimerida.gr 


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τελειώσει όπως δείχνει και νέα δημοσκόπηση




Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην εφημερίδα των συντακτών , η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με ποσοστό 28% έναντι μόλις 17% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 13%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10%, το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Ένωση Κεντρώων 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5%, η Λαϊκή Ενότητα 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει την διαφορά της με το ΣΥΡΙΖΑ και κινείται ανοδικά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει σε ποσοστό 25%, ενώ τα λευκά και τα άκυρα καταλαμβάνουν το 22%.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν πως φοβούνται ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 64% φοβάται ότι τα χειρότερα έρχονται και για τη δική του τσέπη.

Η δημοσκόπηση έχει κάνει το Μαξίμου να προβληματίζεται εντονότερα για το μέλλον του Τσίπρα και της κυβέρνησης αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούν και δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν το οικονομικό κλίμα στην χώρα και η μόνη λύση είναι η πρόωρες εκλογές.




Πηγές της ΕΛ.ΑΣ.: «Καταγράφουμε μία με δύο αυτοκτονίες καθημερινά». Δύο περιστατικά σε 24 ώρες στο Χαλάνδρι



Τη μάστιγα των αυτοκτονιών διαπιστώνουν καθημερινά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα που λαμβάνουν από τις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της Ελλάδας.

«Καταγράφουμε μία με δύο αυτοκτονίες κάθε μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή. Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί ενημερώνονταν καθημερινά και για ένα νέο περιστατικό είτε αυτοκτονίας είτε απόπειρας. Στο Χαλάνδρι μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο περιστατικά, στην Πάτρα ένας 45χρονος στρατιωτικός έβαλε τέλος στη ζωή του για οικονομικούς κυρίως λόγους, ενώ στο Μοσχάτο ένας 39χρονος κρεμάστηκε σε πάρκο.

Την περασμένη Δευτέρα το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε κλήση στις 12.15 το μεσημέρι από κάτοικο του Χαλανδρίου για νεκρό άνδρα μέσα σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και αντίκρισαν μία φρικτή εικόνα. Ένας 76χρονος συνταξιούχος με καταγωγή από το Ρέθυμνο είχε απαγχονιστεί μέσα στο υπνοδωμάτιό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο βρόχο, έδεσε το σχοινί στο κάγκελο του παραθύρου του δωματίου και έπεσε στο κενό.

Πριν προλάβει να περάσει ένα 24ωρο, το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου δέχθηκε κλήση από άλλον κάτοικο της περιοχής. Το απόγευμα της Τρίτης μία μητέρα ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η κοπέλα του γιου της δεν απαντά στα τηλέφωνα και ότι ανησυχεί για τη ζωή της. Η μητέρα υποστήριξε ότι η κοπέλα είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να βάλει τέλος στη ζωή της, γεγονός που ενέτεινε τους φόβους της. Ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος μετέβη στο σπίτι της νεαρής και αφού χτύπησε πολλές φορές το θυροτηλέφωνο κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα η κοπέλα σε άθλια κατάσταση. Όπως διαπιστώθηκε, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί αμέσως τη μετέφεραν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σώζοντας τη ζωή της. Οι γιατροί του νοσοκομείου ανέφεραν ότι αν δεν υπήρχε αυτή η άμεση αντίδραση των Αρχών ενδεχομένως να μην τα είχε καταφέρει.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, δύο ημέρες μετά, την Πέμπτη, τα τραγικά περιστατικά συνεχίστηκαν. Στην Πάτρα ένας στρατιωτικός με χρέη από δάνεια έπεσε στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου ζούσε με τη σύζυγο και το παιδί του. «Δεν αντέχω άλλο τη ζωή. Δεν στάθηκα άξιος για τίποτα. Δεν μπορώ να πληρώσω τα χρέη μου. Δεν…», έγραφε –μεταξύ άλλων- το μηχανογραφημένο σημείωμα που άφησε πίσω του. Ο 45χρονος αυτοκτόνησε στις 16.00 στην οδό Καρπασίας που βρίσκεται στην περιοχή Αγυιάς, σκορπώντας τη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους. Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς στρατιωτικούς στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Σε αυτοψία που έκαναν στο χώρο αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε δώμα που διατηρούσε ο 45χρονος στην ταράτσα μία υφασμάτινη τσάντα με προσωπικά του είδη. Ανάμεσα στα πράγματα υπήρχε και το μηχανογραφημένο σημείωμα, που δείχνει ότι ο αυτόχειρας είχε σχεδιάσει το απονενοημένο διάβημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε εκφράσει έντονα την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Ο στρατιωτικός είχε προβλήματα με χρέη λόγω δανείου που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει.

Την ίδια ημέρα, στο Μοσχάτο ένας 39χρονος Έλληνας με καταγωγή από τα Ιωάννινα βρέθηκε απαγχονισμένος σε πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Πίνδου. Όπως διαπιστώθηκε, είχε φτιάξει μία αυτοσχέδια θηλιά, την οποία είχε περάσει σε δέντρο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην τσέπη του ένα σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περιέγραφε τα οικογενειακά προβλήματά του και τα παράπονα που είχε από τους δικούς του ανθρώπους. Ο 39χρονος ήταν παντρεμένος με ένα παιδί και αντιμετώπιζε και αυτός τις συνήθεις οικονομικές δυσκολίες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «οι αυτοκτονίες είναι σταθερά πολλές τα τελευταία χρόνια. Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι αυτόχειρες είναι άνδρες. Έχουμε και περιστατικά, στα οποία οι αυτόχειρες είναι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν σοβαρές ψυχικές διαταραχές, οι οποίες επιδεινώθηκαν λόγω των δυσμενών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών».




Αλέξανδρος Καλαφάτης 
Πηγή : huffingtonpost.gr


Narcos! Θα γέμιζαν την Αθήνα κοκαΐνη... "Louis Viton"



Κοκαΐνη... "Louis Viton" από το περίφημο καρτέλ του Κάλι στην Κολομβία, θα έριχναν στα σαλόνια τις Αθήνας τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών, πριν προλάβουν να γεμίσουν τις "καλές" γειτονιές της πρωτεύουσας με την "άσπρη σκόνη των Ίνκας".

Όπως αποτυπώνεται και στις επίσημες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ασφάλεια Αττικής, πολλές από τις πλάκες των 29 κιλών κοκαΐνης που εισήγαγε το κύκλωμα από την Ολλανδία, φέρουν - καταχρηστικά βέβαια - το λογότυπο της γνωστής γαλλικής φίρμας.

Πρόκειται για ένα "κόλπο" των βαρώνων της Κολομβίας για να ξεχωρίζουν τις παρτίδες, της καθαρής κόκας που φθάνουν στην "Γηραιά Ήπειρο" και απευθύνονται σε χρήστες με "βαριά" πορτοφόλια, καθώς πρόκειται για κοκαΐνη υψηλής ποιότητος και "καθαρότητας".

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για σπείρα Ελλήνων και Αλβανών που έχουν πρόσβαση σε κοκαΐνη Κολομβίας, μέσω ενός παράλληλου κυκλώματος Αλβανών στην Ολλανδία, οι οποίοι εισάγουν κόκα στην Ευρώπη απευθείας από Λατινική Αμερική.

Έπειτα από παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν οι έμπειροι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος, διαπίστωσαν πως στην σπείρα εμπλέκονται δυο Έλληνες, ιδιοκτήτες νταλίκας, αλλά κι ένα ζευγάρι Αλβανών από την Κορινθία που έχουν σπίτι και στην περιοχή της Ν. Σμύρνης.



Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις παρακολουθήσεις που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν διαπιστώσει πως οι διακινητές του συγκεκριμένου κυκλώματος συχνάζουν στο Κολωνάκι και είχαν άμεση πρόσβαση στα "σαλόνια" της Αθήνας, κυκλοφορώντας μάλιστα με πολυτελή αυτοκίνητα για να μην κινούν τις υποψίες.

Τελικά την περασμένη Παρασκευή και ενώ η νταλίκα με τους δυο Έλληνες επέστρεφε από Ολλανδία, όπου είχε ξεφορτώσει Ελληνικά κρέατα, οι αστυνομικοί της Δίωξης ακινητοποίησαν στο Λιμάνι της Πάτρας, το βαρύ όχημα και κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν βρήκαν επιμελώς κρυμμένη στην καρότσα μια βαλίτσα που περιείχε 29 πλάκες κοκαΐνης του ενός κιλού η κάθε μια.



Παράλληλα άλλο κλιμάκιο της Υπηρεσίας συνελάμβανε στην Κορινθία το ζευγάρι των Αλβανών που περίμενε να παραλάβει τα ναρκωτικά, ενώ την ίδια στιγμή αστυνομικοί έμπαιναν και στο διαμέρισμα τους στην Ν. Σμύρνη, ανακαλύπτοντας ένα ολόκληρο εργαστήριο, νόθευσης και επανατυποποιήσης της κόκας.

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τους διακινητές με τα πολυτελή αυτοκίνητα, τους οποίους χρησιμοποιούσε το κύκλωμα προκειμένου να γεμίζει τα σαλόνια της Αθήνας με τη "Louis Viton" κοκαΐνη.


Φωτογραφίες: astynomia.gr


Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr


Τατσόπουλος: Προτιμώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο αν κάνει ρήξεις




Στο ενδεχόμενο αλλά και τις προϋποθέσεις της επιστροφής του στην πολιτική σκηνή αναφέρθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Ο μόνος λόγος, πάντως, που θα μπορούσα να ξαναεμπλακώ στην πολιτική είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο διερυμένο, δεν μιλάω για ένα μίζερο μέτωπο, αλλά ένα καθολικό, με ευρεία συμμετοχή» ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Και πρόσθεσε:

«Το ιδανικό για μένα θα ήταν να έφευγε όλη η ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και να έκανε ένα άνοιγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το Κέντρο και ακόμη πιο θαρραλέο άνοιγμα προς τα αριστερά. Περισσότερο μάλιστα με εκφράζει ο Μητσοτάκης που θα τολμούσε να κάνει τις ρήξεις παρά ο ισορροπιστής Μητσοτάκης, αυτό το καλό παιδί που δεν τολμάει να τα σπάσει με κανέναν. Και δεν με φοβίζει το βάρος του ονόματος, γιατί ο κόσμος, αν όχι τώρα, αργότερα, όμως, αναγκαστικά θα οδηγηθεί στον Μητσοτάκη, με τον ίδιο τρόπο που οδηγήθηκε στον Σημίτη. Ο κόσμος, μερικές φορές, έχει ανάγκη από έναν λογιστή, ειδικά σε στιγμές όπως αυτή». 





Πηγή:  iefimerida.gr 


Στον «αέρα» το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον ακατάσχετο λογαριασμό



 Ηχηρή η απουσία του βασικού εισηγητή του μέτρου Τρύφωνα Αλεξιάδη από τη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των "θεσμών" για τα φορολογικά θέματα.

Νέο "μπλόκο" έστησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να πραγματοποιούν τρέχουσες εισπράξεις και πληρωμές μέσω ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, ακατάσχετου έστω και κατά ένα ποσοστό του εκάστοτε υπολοίπου του. 

Όπως προέκυψε από τις χθεσινές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των "θεσμών", όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που έχει υποβάλει η ελληνική πλευρά για την καθιέρωση ενός - ολικώς ή μερικώς ακατάσχετου - ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού για κάθε επιχείρηση είχαν απορριφθεί ήδη κατά τις συζητήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και συμβούλων του υπουργείου Οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια των "θεσμών", τις τελευταίες 5-6 μέρες. 

Το θέμα του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή με τους επικεφαλής των κλιμακίων των τεσσάρων "θεσμών", στο γενικότερο πλαίσιο θεματολογίας που είχε καθοριστεί για τη συγκεκριμένη συνάντηση και περιελάμβανε φορολογικά θέματα. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο αρμόδιος για φορολογικά θέματα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εισηγητής του μέτρου για τον ακατάσχετο λογαριασμό Τρύφων Αλεξιάδης. 

Αν και η παρουσία του στη συνάντηση είχε προαναγγελθεί επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών, εκείνος τελικά προτίμησε να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που γινόταν την ίδια ώρα, διαβλέποντας προφανώς τη διαφωνία και το αδιέξοδο στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μέτρο δεν θα νομοθετηθεί όπως το έχει προτείνει η κυβέρνηση και το επιθυμούν και οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά θα τροποποιηθεί σημαντικά για να προσαρμοστεί στις επιθυμίες των δανειστών και να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο των ρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομίας περί εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. 

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει προτείνει ήδη από τον Σεπτέμβριο να θεσμοθετηθεί, για κάθε επιχείρηση, ένας ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός ολικώς ή μερικώς ακατάσχετος στον οποίο από τη μία πλευρά να πιστώνονται οι εισπράξεις που πραγματοποιεί η επιχείρηση από τους πελάτες της μέσω συναλλαγών με «πλαστικό» χρήμα ή μέσω e-banking και από την άλλη να χρεώνονται όλες οι τρέχουσες πληρωμές της επιχείρησης για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αμοιβές προμηθευτών και εργαζομένων. 

Εναλλακτικά στις πιο πρόσφατες συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, η ελληνική πλευρά πρότεινε το ακατάσχετο να είναι ακόμη πιο περιορισμένου ποσοστού ώστε κι ένα τμήμα των παλαιών ανεξόφλητων οφειλών να καλύπτεται από τις εισπράξεις του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού. Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι χωρίς τη θεσμοθέτηση του ειδικού αυτού λογαριασμού όλο το εγχείρημα να επεκταθεί η χρήση του «πλαστικού» χρήματος και των λοιπών ηλεκτρονικών μέσω πληρωμών σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών θα αποτύχει παταγωδώς, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις θα προτιμούν τις «μαύρες» και αδήλωτες συναλλαγές με τους πελάτες τους εφόσον γνωρίζουν ότι όποια χρήματα εισπράξουν από αυτούς μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω e-banking θα κατάσχονται αυτόματα από τις τράπεζες για λογαριασμό του Δημοσίου ή των ασφαλιστικών ταμείων έναντι των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. 

Απέναντι σ’ αυτά τα επιχειρήματα, η πλευρά των δανειστών αντέταξε την άποψη ότι η λειτουργία ενός τέτοιου λογαριασμού θα είναι ουσιαστικά μια μορφή ευνοϊκής «ρύθμισης» παλαιών ανεξόφλητων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, αφού ουσιαστικά θα δίδει στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις τα χρονικά περιθώρια να εξοφλούν τις οφειλές τους αυτές όποτε θέλουν και χωρίς πίεση μέσω εφαρμογής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης! Οι δανειστές επεσήμαναν ότι αυτό θα καλλιεργήσει ένα κλίμα ευνοϊκό για την αθέτηση υποχρεώσεων κι από χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης αλλά θα θεωρήσουν ότι είναι «ριγμένες» από την ευνοϊκή μεταχείριση που θα υπάρχει για τις ήδη υπερχρεωμένες. Γενικότερα δε, από την πλευρά των δανειστών επισημάνθηκε ότι η γενικευμένη παροχή της δυνατότητας σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις να «περνούν» τις εισπράξεις και τα τρέχοντα έξοδά τους μέσω ενός λογαριασμού ακατάσχετου έστω και κατά ένα ποσοστό του υπολοίπου του θα προκαλέσει στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό μεταξύ οικονομικά υγιών και υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόρριψη όλων των εναλλακτικών προτάσεων για τον ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό, η προσπάθεια που καταβάλλεται πλέον από την κυβέρνηση αποσκοπεί στο «πάντρεμα» της ρύθμισης για τον ειδικό αυτό λογαριασμό με την γενικότερη ρύθμιση, που θα καλύπτει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για κάθε είδους χρέη προς Δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση για τα φορολογικά θέματα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επεσήμανε ότι η διαπραγμάτευση για το θέμα του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού συνεχίζεται και παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία και αδιέξοδο στις σχετικές συζητήσεις μεταξύ ελληνικής πλευράς και δανειστών. Φανέρωσε πάντως ότι υπάρχει αυτή η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει συνεχώς εναλλακτικές προτάσεις για να διασώσει το εγχείρημα, έστω και σε σημαντικά τροποποιημένη μορφή, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι ο λογαριασμός αυτός μπορεί να μην ονομάζεται ακατάσχετος αλλά «προστατευμένος»! Κατά τη χθεσινή συνάντηση για τα φορολογικά θέματα εξετάστηκαν επίσης: 
- Το σχέδιο δράσης της φορολογικής διοίκησης για το 2017. 
- Το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, όπου κι εκεί εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες, καθώς οι δανειστές προκρίνουν λύση που προβλέπει τη φορολόγηση των αποκαλυπτόμενων εισοδημάτων με τους φορολογικούς συντελεστές του χρόνου κτήσης των εισοδημάτων αυτών προσαυξημένους με το συνολικό ποσοστό μεταβολής του πληθωρισμού από τον χρόνο κτήσης μέχρι και την ημερομηνία δήλωσης των εισοδημάτων, θέση που δεν αποδέχεται προς το παρόν η ελληνική πλευρά, επειδή εκτιμά ότι ανεβάζει στα ύψη και καθιστά αντικίνητρο το τελικό ποσοστό της φορολογικής επιβάρυνσης.
 - Το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία μετάβασης από τη σημερινή δομή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στη νέα δομή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την 1η-1-2017. 
- Οι υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου για την καθιέρωση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες σε ζητήματα που αφορούν τα κίνητρα για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος». 
- Οι τρόποι βελτίωσης εισπραξιμότητας φόρων και ειδικότερα του ΦΠΑ. Νωρίτερα χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ε.Τσακαλώτου, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των "θεσμών" και θέμα την επισκόπηση όλων των βασικών πεδίων της δεύτερης αξιολόγησης. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί σε τρεις γύρους. 

Ο πρώτος θα ολοκληρωθεί μέχρι και την προσεχή Πέμπτη το βράδυ οπότε θα οριστικοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και θα εντοπιστούν τα σημεία όπου οικονομικό επιτελείο και δανειστές συμφωνούν και κυρίως αυτά που διαφωνούν Στην συνέχεια, οι εκπρόσωποι των "θεσμών" θα αποχωρήσουν και θα αφήσουν ένα χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών ώστε να ολοκληρωθούν μέτρα και δράσεις που θα έχουν συμφωνηθεί μέχρι και την Πέμπτη. 

Ενδιάμεσα θα γίνει ένας απολογισμός στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου ώστε να διαπιστωθεί σε ποια θέματα υπάρχει πρόοδος και ποια θα πρέπει να επιταχυνθούν. Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο Νοεμβρίου ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που θα υπάρχουν με το πρόγραμμα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου. Αν μάλιστα υπάρξει συμφωνία, η ελληνική πλευρά θέλει να ανοίξει άμεσα και το θέμα του χρέους όπως προβλέπει η συμφωνία της 24ης Μαϊου.



του Γιώργου Παλαιτσάκη
Πηγή : dikaiologitika.gr