Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ξανασυνελήφθη ο τράπερ Trannos στο Καματερό για οπλοκατοχή - Πόσες φορές θα τον αφήσουν ελεύθερο

 


Δέν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο Trannos είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, τον έχουν ξανασυλλάβει και το 2022 και το αναρωτιόμαστε εάν γίνεται το έγκλημα κατά εξακολούθηση πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος; Η πρέπει να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να αντιληφθεί ότι είναι παράνομος και μόνο κακοποιοί κυκλοφορούν με όπλα;

Στη σύλληψη του τράπερ Τραννού για οπλοκατοχή προχώρησαν εκ νέου αστυνομικοί στο Καματερό.



Σύμφωνα με πληροφορίες σε τυχαίο έλεγχο της ΟΠΚΕ, στην κατοχή του τράπερ βρέθηκε κατά τον έλεγχο ένα πιστόλι μάρκας Grand Power με 7 φυσίγγια.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το τοπικό αστυνομικό τμήμα και είμαςτε περίεργοι να δούμε εάν θα τον αφήσουν και πάλι ελεύθερο.



Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα - Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου είχε σύσκεψη με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα.

Μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχόμενος καλή δύναμη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον κ. Υπουργό, στον κ. Υφυπουργό, και να επισημάνω το γεγονός ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια σε αυτό το Υπουργείο και με την υποστήριξη των λοιπών στελεχών, των Γενικών Γραμματέων, των διοικήσεων των κρίσιμων οργανισμών οι οποίοι εποπτεύονται από το Υπουργείο, έχει γίνει μία σημαντική δουλειά, η οποία όμως πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να επιταχυνθεί.

Η σημασία του πρωτογενούς τομέα για τη χώρα είναι τόσο αυτονόητη που δεν χρειάζεται να την επαναλαμβάνουμε. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας, στους αλιείς μας, ακούγοντας τα αιτήματά τους και αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το κόστος παραγωγής.

Θέλω να θυμίσω ότι στον τομέα αυτόν η κυβέρνηση έχει πρακτικά ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας, όπως αυτά κατατέθηκαν σε συζητήσεις, επαναλαμβανόμενες, που είχα και στο δικό μου το επίπεδο στις αρχές αυτού του έτους.

Αναφέρομαι σε έναν νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, δίκαιο, πιο δίκαιο μηχανισμό, ακούγοντας τις προτάσεις και των ίδιων των αγροτών, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το φθηνό ρεύμα -και εδώ θέλω να τονίσω τη σημασία του προγράμματος “ΓΑΙΑ”, το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας-, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν χαμηλές και προβλέψιμες τιμές για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό και θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα και θα ζητήσω από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει μια πρόσθετη προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών μας για τη δυνατότητα που τους δίνεται να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της μεταβλητότητας των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρεμβάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των φυτοφαρμάκων. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η ηγεσία του Υπουργείου μού υπέδειξε κάτι το οποίο δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων φαίνεται να τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων, όπου τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε πολύ διαφορετικές τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με γειτονικές χώρες.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, ότι και στον τομέα αυτόν τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές. Τα ίδια προϊόντα πρέπει να πωλούνται λίγο-πολύ στις ίδιες τιμές σε μία ενιαία αγορά.

Και βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα διαρθρωτικά ζητήματα, τις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες του πρωτογενούς μας τομέα. Ευκαιρίες οι οποίες σχετίζονται και με σημαντικές αποφάσεις τις οποίες θα πάρουμε στα πλαίσια του νέου ευρωπαϊκού κύκλου, ο οποίος ξεκινάει με την ορκωμοσία του νέου Ευρωκοινοβουλίου και με την ανάληψη των θέσεων ευθύνης από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ήδη κάνει μια σημαντική δουλειά ως προς άμεσες παρεμβάσεις τροποποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να λάβουμε υπόψη πραγματικές ευαισθησίες και ανησυχίες των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας.

Θέλω να τονίσω ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί από το Υπουργείο αλλά και εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση είναι μία πραγματικότητα και μία, θα έλεγα, υποχρέωση την οποία έχουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς μας τομέα. Πρέπει να γίνει, όμως, με μία τέτοια ταχύτητα, χωρίς περιττή γραφειοκρατία, που να μην “στραγγαλίζει” τελικά τους παραγωγούς, ειδικά τους μικρούς παραγωγούς.

Και εκεί ήδη έχουμε πετύχει σημαντικά βήματα εξορθολογισμού: την εξαίρεση των μικρών παραγωγών, κάτω των 100 στρεμμάτων, από βαριές διαδικασίες που “χτυπούσαν” ουσιαστικά το διαθέσιμό τους εισόδημα.

Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, καθώς θα εισέλθουμε και στον πυρήνα των όποιων αλλαγών μπορούν να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, εώς ότου προετοιμαστούμε φυσικά για τον νέο κύκλο και για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική από το 2027 και μετά.

Και βέβαια, η μεγάλη, νομίζω, πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα -το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και χαίρομαι γιατί βλέπω εδώ απόλυτη ταύτιση με την ηγεσία του Υπουργείου- είναι η επένδυση στην ποιότητα και στην προστιθέμενη αξία.

Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει περισσότερη συνεργασία των αγροτών μας. Η κυβέρνησή μας έχει επιβραβεύσει -και θα συνεχίσει να το κάνει- τα συνεργατικά σχήματα. Σημαίνει περισσότερο επένδυση στην τεχνολογία -με τα προγράμματα τα οποία δρομολογούνται ήδη και από το Ταμείο Ανάκαμψης- της ευφυούς, της έξυπνης γεωργίας, έτσι ώστε να αυξήσουμε συνολικά την παραγωγικότητά μας, η οποία μπορεί να κάνει ακόμα άλματα στον πρωτογενή τομέα.

Και σημαίνει, βέβαια, ναι, και την εκπαίδευση και την κατάρτιση, πρωτίστως των κατ’ επάγγελμα αγροτών. Διότι η αλήθεια είναι ότι υπολειπόμαστε σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα αυτόν. Χωρίς να υποτιμώ τη σημασία της εμπειρικής επαφής με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία, η τεχνολογία και η γνώση “τρέχουν” πολύ γρήγορα και νομίζω ότι έχουμε μια υποχρέωση να καταρτίσουμε, ειδικά τους νέους αγρότες, τους νέους κτηνοτρόφους, τους νέους αλιείς μας, οι οποίοι με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους, να επενδύσουν και να χτίσουν μία καριέρα γύρω από την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Δύο καταληκτικές παρατηρήσεις: η μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στα έργα διαχείρισης νερού, όχι μόνο στο πρόγραμμα “Ύδωρ” για μεγάλα αρδευτικά έργα, αλλά και επιμέρους παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν προκειμένου να εξορθολογήσουμε συνολικά τη χρήση του νερού. Θα χρειαστεί να δούμε μακροπρόθεσμα τα ζητήματα αυτά και τα ζητήματα της αναβάθμισης των δικτύων μας και της δημιουργίας πρόσθετων ταμιευτήρων εκεί όπου αυτό είναι εφικτό. Είναι η μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, τα προβλήματα τα οποία θα έχουμε στα ζητήματα της άρδευσης.

Και βέβαια, να κλείσω τονίζοντας την ανάγκη του περαιτέρω εκσυγχρονισμού δύο εμβληματικών οργανισμών οι οποίοι είναι τόσο ταυτισμένοι με τον πρωτογενή μας τομέα, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο νέος κανονισμός και η νέα νομοθεσία που θα τον καθορίζει θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν την ολοκλήρωση του καλοκαιριού. Είναι επιβεβλημένο να εξορθολογιστεί ο μηχανισμός των αγροτικών ασφαλίσεων και να γίνει πιο δίκαιος. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπάρχει ένας κανόνας -και θα κλείσω με αυτό- ο οποίος είναι αδιαπραγμάτευτος γι’ αυτή την κυβέρνηση: εισπράττουν στήριξη, επιδοτήσεις αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται. Και ο νοών νοείτω. Έχουμε βήματα να κάνουμε ακόμα σε αυτή την κατεύθυνση και προς τα εκεί θα κινηθούμε.

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι ευοίωνο, παρά τις δυσκολίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πια είμαστε πλεονασματικοί στις εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα σε σχέση με τις εισαγωγές μας και η Ελλάδα έχει να παίξει τον δικό της διακριτό ρόλο, παράγοντας ποιοτικά προϊόντα, τα οποία θα βρίσκουν τη θέση τους και στις αγορές του εξωτερικού, όχι μόνο στις αγορές του εσωτερικού, αλλά, κυρίως, προσφέροντας αξιοπρεπές εισόδημα για τους γεωργούς μας, τους κτηνοτρόφους μας, τους αλιείς μας, οι οποίοι θέλουν, επιμένουν να παράγουν στην πατρίδα μας και τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας από την πλευρά του σημείωσε: «Ο Πρωθυπουργός μας έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, που αφορά βεβαίως στο ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν και στον πρωτογενή τομέα.

Κυρίως, όμως, να σταθούμε με ενδιαφέρον δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται και προσπαθούν, ούτως ώστε να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη, να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη, για να τους δώσουμε την αίσθηση ότι απέναντί τους υπάρχει μια πολιτεία, μια κυβέρνηση που τους σκέφτεται, τους φροντίζει και τους υπολογίζει».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Κέλλας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι Υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιώργος Μυλωνάκης.



Τα ονόματα που ακούγονται για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα αποδυναμώσουν περισσότερο το κόμμα και γελάει ο κόσμος


 

Οι πασόκοι παρακολουθούν με ανοικτό το στόμα, και λένε εντάξει ρε παιδιά είπαμε λίγος ο Ανδρουλάκης, αλλά μην πέσουμε στην απόλυτη κατάντια με Δούκα και Χριστίδη.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε το κριτήριο κάποιου να βάλει υποψηφιότητα για την αρχηγία κόμματος είναι; Τουρίστας και τυχοδιώκτης όπως του ΣΥΡΙΖΑ και είδαμε τα αποτελέσματα; Ένα τίποτα που τυχαία με μόλις 60.000 ψήφους σε μια πόλη 2.5 εκατομμυρίων έγινε δήμαρχος και νομίζει ότι έχει την ικανότητα να κάνει πολιτική καριέρα και μάλιστα αρχηγού; Η τύπου Χρηστίδη για γέλια δηλαδή, που όσες φορές εμφανιζόταν, όσα έλεγε ήταν πριμ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πόσες βλακείες και υπερβολές να αντέξει ο κόσμος.

Ένας Γερουλάνος κάνει κάποια διαφορά γιατί είναι χαμηλού προφίλ και δεν έχει προλάβει να ξεφτιλιστεί, η να θεωρηθεί στα σίγουρα ένας άξιος ηγέτης αντικατάστασης.

Στην δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε όταν ρωτάς ποιος είναι ικανός για αρχηγός, και παρουσιάζεις την σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα τι περιμένεις να σου απαντήσουν; Από όλα τα κακά το λιγότερο κακό που είναι ο αποδεδειγμένα λίγος Ανδρουλάκης.

Οπότε μόνο καλό στο ΠΑΣΟΚ δεν κάνει η παρουσίαση όποιον νά΄ναι, ότι νά΄ναι, αμαρτία για το κόμμα και την ιστορία του, την πάτησαν με τον Ανδρουλάκη μην τα κάνουν χειρότερα με ότι νούμερο νομίζει ότι μπορεί να κάνει τον αρχηγό.




Γιώργος Τσίπρας: «Αηδία προκαλεί το νέο ήθος του ΣΥΡΙΖΑ»

 



Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά απάντησε στον Γιώργο Τσίπρα με αφορμή την απόλυση του εξαδέλφου του Αλέξη Τσίπρα από την θέση του επιστημονικού συμβούλου.

Η Βούλα Κεχαγιά επανέλαβε κατηγορηματικά ότι ο Γιώργος Τσίπρας είχε ζητήσει να παραμείνει έμμισθος για να έχει ασφαλιστική κάλυψη παρότι δεν διατηρούσε το αξίωμά του. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα ο οποίος μίλησε για ψεύδη και για «κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων».



«Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».

Άφησε αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών εκλογών του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως «εκλογές» για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…»

«Ο Στ. Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε», τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Είπε ότι «δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γ. Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, όπως είχε διατυπωθεί από τον πρόεδρο του Κόμματος, Στ. Κασσελάκη». Ανέφερε ότι «τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές…».



Βορίδης για ΛΑΡΚΟ: Δεν μπορεί οι φορολογούμενοι να πληρώνουν μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία

 


«Η αντιπολίτευση οφείλει να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν θα παίρνουμε λεφτά από τον φορολογούμενο, για να τα δίνουμε σε μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία; Θα παίρνουμε λεφτά τα οποία θα αφαιρούμε από κάπου αλλού;», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ. Η τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ δέχθηκε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση που κατήγγειλε ότι κατατέθηκε σε μια προσπάθεια να γίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη στην οποία έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι. «Η τροπολογία δεν έχει κάνει σε τίποτα με το αντικείμενο της δίκης», είπε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Όταν μιλάει κάποιος για το δημόσιο συμφέρον, οφείλουμε να βλέπουμε όλα τα δεδομένα. Είναι η ΛΑΡΚΟ μια κερδοφόρα επιχείρηση που κάποιος αποφάσισε να την κλείσει; Είναι μια εταιρεία η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το 2020, επί δικής μας κυβερνήσεως, με 110 εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει να λειτουργεί, για να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων. Είναι μια εταιρεία που έχει προξενήσει την παρέμβαση και τιμωρία λόγω κρατικών ενισχύσεων, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώνονται κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της μη ανακτήσεως των κρατικών ενισχύσεων. Είναι μια εταιρεία η οποία χρωστάει 340 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή σε οργανισμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Θα ήθελα να καταλάβω, η κρίση της αντιπολίτευσης είναι ότι πρέπει να συνεχίσει με αυτές τις συνθήκες; Αυτή τη στιγμή αν αποφασίζαμε ότι πρέπει να πληρώσουμε, μπορεί να χρειαζόμασταν 500 εκατομμύρια για να πληρώσουμε αυτή την εταιρεία. Να ρωτήσω αυτά τα 500 εκατομμύρια δεν θα τα πάρουμε από τον προϋπολογισμό; Ο προϋπολογισμός δεν έχει πληρωθεί από ανθρώπους που επίσης έχουν παιδιά και οικογένειες; Που θέλουν αυτά τα 500 εκατομμύρια να πάνε στην υγεία; Να πάνε στην παιδεία;», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε και την κριτική της αντιπολίτευσης για την παρουσία πληρεξούσιας του δημοσίου, στο μονομελές πρωτοδικείο όπου εκδικάστηκε η προσφυγή των εργαζομένων την περασμένη Τρίτη. «Να πω την αμαρτία μου. Δεν ξέρω τι είπε, δεν ξέρω ποιος ήταν ο ισχυρισμός της, δεν ξέρω τι εννοούσε και πάντως, από αυτό που διαβάζω, το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία σχέση δεν έχει αυτή η τροπολογία με τη δίκη η οποία υπήρχε σε εκκρεμότητα και έπρεπε να κριθεί», είπε ο κ. Βορίδης.

«'Εχουν δαπανηθεί ιλιγγιώδη ποσά σε στελέχη σας, προτού οδηγήσετε τη ΛΑΡΚΟ εκεί που την οδηγήσατε. Εισπράχθηκαν παχυλότατοι μισθοί. Από το 2012-2013 προσπαθείτε, μέσω των κυβερνήσεων σας να αποσείσετε τις ευθύνες για την κακοδιαχείριση, μέσω της ιδιωτικοποίησης και τώρα θέλετε να μετακυλήσετε τις ευθύνες σας στους εργαζόμενους», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πρέπει να αποσύρετε την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αυτή η τροπολογία είναι μια τροπολογία εγκληματική», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Η ΛΑΡΚΟ, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μοναδική εταιρεία που παράγει σιδηρονικέλιο και η τροπολογία αφορά 800 εργαζόμενους. «Ήδη από το 2020 με δική σας τροπολογία έχει υπάρξει μείωση μισθών και η δέσμευση η εταιρεία να είναι σε λειτουργία. Και έρχεστε τώρα να δώσετε τη δυνατότητα η εταιρεία να κλείσει», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από τη μνήμη του κ. υπουργού για τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ. Έχει όμως ένα κενό μνήμης ποιος δημιούργησε τις οφειλές. Ποιος είχε διορίσει τον διοικητή της ΛΑΡΚΟ, όταν ελήφθη η απόφαση να τριπλασιαστεί το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό; Μήπως ήταν στέλεχος της ΝΔ;», είπε ο επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης και πρόσθεσε: «κάποιοι εξ αυτών των στελεχών της ΛΑΡΚΟ, ήταν συγγενείς βουλευτών, υπουργών της ΝΔ. Ρωτήστε τον κ. Σκρέκα αν γνωρίζει κάτι».

«Τον γίγαντα της ελληνικής βιομηχανίας, με το νικέλιο στα ύψη, τον οδηγούν αυτήν τη στιγμή σε αυτήν την απαξίωση και βεβαίως, τους εργαζόμενους σε μια πρωτοφανή ανασφάλεια», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε ότι η τροπολογία «δίνει την ευχέρεια στον διαχειριστή να απομακρύνει τους εργαζόμενους από τους χώρους δουλειάς, βάζει ουσιαστικά, πρακτικά, τυπικά ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ και αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το παραγωγικό πρότυπο της χώρας».

«Η κυβερνητική πολιτική είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εδώ και 4,5 χρόνια δίνουν αγώνες. Η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Θα οργανώσουν ακόμη περισσότερο τους αγώνες τους για να μεθοδεύσουν την ακύρωση της αντεργατικής πολιτικής», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ουρανοκατέβατα ήταν; Από τον ουρανό πέσανε; Δεν ευθύνονται οι κυβερνήσεις, τόσα χρόνια που διαχειρίστηκαν τη ΛΑΡΚΟ; Από τη δεκαετία του 80 η ΛΑΡΚΟ ήταν κρατική εταιρεία. Οι διοικήσεις που όριζαν οι κυβερνήσεις δεν είχαν ευθύνες; Ποιοι ευθύνονται που η ΛΑΡΚΟ παρέμεινε με μια ενεργοβόρα διαδικασία να αξιοποιεί μεταλλεύματα;», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Η ΛΑΡΚΟ, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών» Πέτρος Δημητριάδης, είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής σιδηρονικελίου παγκοσμίως. «Η συγκεκριμένη βιομηχανία στο παρελθόν έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και μάλιστα έχει κάνει και πάρα πολλές εξαγωγές», επισήμανε ο βουλευτής.

«Παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη. Συνεχίζετε την ίδια αντεργατική πολιτική. Απαξιώνετε με τον χειρότερο τρόπο τα ασημικά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Φυσικά και δεν πρόκειται να υπερψηφίσουμε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος.

«Η οικογένεια Σκρέκα έπαιρνε 16 χιλιάρικα το μήνα από τη ΛΑΡΚΟ. Νομίζω ότι είναι άδικο από τη μεριά σας να μην φέρετε τιμητικά σήμερα αυτή την τροπολογία με υπογραφή του κ. Σκρέκα. Θα έπρεπε να βρείτε έναν τρόπο για να ολοκληρωθεί αυτή η λεηλασία, αυτό το πλιάτσικο το οποίο ζούμε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος που κατήγγειλε διαχρονική κακοδιαχείριση από προηγούμενες διοικήσεις στη ΛΑΡΚΟ.

«Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ πάει ουσιαστικά να βάλει τέλος σε αυτή τη μεγάλη εγχώρια επιχείρηση, απολύοντας το σύνολο των εργαζομένων και χάνοντας αυτό το σημαντικό κεφάλαιο όπου έχουμε γνώσεις», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος που κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπουδή εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

«Με αλαζονεία και κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει το μήνυμα των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση κατέθεσε αργά το βράδυ της Δευτέρας μια κατάπτυστη τροπολογία για να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, να πετάξει τους εργαζόμενους στα προγράμματα ανεργίας και να οδηγήσει τα χωριά πέντε νομών της χώρας σε μαρασμό», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για άλλη μια μαύρη σελίδα στο αντιλαϊκό καρνέ της κυβέρνησης, ικανοποιώντας με πίστη και προσήλωση τις απαιτήσεις των καπιταλιστών».

Για «πρωτοφανή και ανήκουστη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη», μίλησε η ειδική αγορήτρια της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. «Διεκδίκησε η Κυβέρνηση διά αυτής της τροπολογίας να παρέμβει σε εν εξελίξει δίκη ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότρια εταιρεία για να την καταστήσει τη δίκη άνευ αντικειμένου, για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι ούτε δικαστικά να διεκδικήσουν την προστασία του δικαιώματός τους στην εργασία», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Την απόσυρση της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ ζήτησε ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» Ανδρέας Βορύλλας. «Η Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά καταθέτει την τροπολογία της τελευταίας στιγμής με την οποία ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ θα μπορεί να μεταβιβάσει το ενεργητικό της μεταλλουργίας, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης στο σύνολό της, σε κατάσταση παύσης λειτουργίας. Βλέπουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αναιρεί δικά της νομοθετήματα, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσει ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος των εργαζομένων της πολύπαθης εταιρείας», είπε ο κ. Βορύλλας.

«Η ΛΑΡΚΟ είναι μια επιχείρηση εν δυνάμει θησαυρός του ελληνικού δημοσίου, ακόμη και αν υπάρξει μετοχικό σχήμα δημοσίου και ιδιωτών», είπε ο ειδικός αγορητής των «Σπαρτιατών» Ιωάννης Κόντης.

«Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ δίνει την εξουσία στον ειδικό διαχειριστή να μπορέσει να κλείσει την επιχείρηση. Και το σκανδαλώδες στοιχείο σε αυτή την τροπολογία είναι ότι με την παράγραφο 4 έχει αναδρομική ισχύ από την 17η Ιουνίου 2024. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε δικαστική απόφαση η οποία παρέτεινε τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, προσωρινά τουλάχιστον, και η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να εναντιωθεί σε αυτή την απόφαση και το έκανε νομοθετώντας αναδρομικά και με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης», είπε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας.

Αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας επί της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ ήγειρε η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία δια της προέδρου της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων στους οποίους θέλει να χαρίσει μια κερδοφόρα επιχείρηση, στρατηγικής σημασίας, ως η μοναδική στην ΕΕ, που παράγει σιδηρονικέλιο, και η οποία που μπορεί να παράξει ανοξείδωτο χάλυβα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η τροπολογία παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, γιατί, μεταξύ άλλων, παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών, γιατί επιδιώκει να στερήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να αναζητήσουν το δίκιο τους στη δικαιοσύνη, γιατί στερεί το δικαίωμα έννομης προστασίας των εργαζομένων, γιατί πετάει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους αν και είναι εξειδικευμένοι υπάλληλοι, γιατί δεν προστατεύει την εργασία, γιατί παραβιάζει την αρχή της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας, γιατί παραβιάζει τις διατάξεις που ορίζουν τις προϋποθέσεις για την κατάθεση τροπολογιών. Προειδοποίησε επίσης ότι οι υπουργοί που έχουν συνυπογράψει την τροπολογία και εκείνοι που την ψηφίσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το αδίκημα της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και της ζημίας σε βάρος του δημοσίου.

«Το μόνο που πάσχει αντισυνταγματικότητας είναι η αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία πάσχουν από ποινικές ευθύνες, δείχνοντας άγνοια του ίδιου μας του πολιτεύματος που ορίζει ότι ο βουλευτής δεν διώκεται για ψήφο που δίνει, εντός των καθηκόντων του. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απειλεί δηλαδή βουλευτές για την ψήφο τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Ιδίως για τη διάκριση των εξουσιών, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι η Βουλή έχει τη νομοθετική εξουσία και η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια που απολαμβάνουν λειτουργικής ανεξαρτησίας και που υπόκεινται στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από τη συμπολίτευση.


Πηγή



Επίθεση κακοποιών σε περιπολικό στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας

 


Ήρθε η ώρα αυτός ο "καρκίνος" που στέκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα στην ΓΑΔΑ και τον Άρειο Πάγο, που κρύβονται μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι, επικίνδυνοι κακοποιοί, αλλοδαποί και αντιεξουσιαστές να γκρεμιστεί να ξεβρωμίσει η περιοχή.

Απρόκλητη επίθεση από δύο κακοποιούς δέχθηκε ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν πίσω από τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δύο κακοποιοί που παρασιτούν μέσα σε αυτά τα κτίρια πέταξαν μπουκάλια στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι αστυνομικοί οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και τους συνέλαβαν για τις φθορές που προκάλεσαν στο υπηρεσιακό όχημα.

Ακολούθως προκλήθηκε ένταση όταν άλλοι κακοποιοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών, και η απορία όλων είναι πώς ανέχονται στην περιοχή ένα γκέτο κακοποιών.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ έκαναν χρήση κρότου-λάμψης και απομακρύνθηκαν από την περιοχή μαζί με τους δύο συλληφθέντες.

Κατά πληροφορίες, υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας αστυνομικός.



Η ΕΛΑΣ εξιχνίασε την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα 5 συλλήψεις κακοποιών

 



Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την υπόθεση της επίθεσης κατά δύο εθελοντών στην Πάρνηθα, καθώς συνέλαβε πέντε νεαρούς, κατά των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι δράστες της επίθεσης στην Πάρνηθα στις αρχές Ιουνίου μαχαίρωσαν τους δύο εθελοντές, τραυματίζοντάς τους.

Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 22 και 23 ετών, συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή έτερου ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών.



Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση της επίθεσης στην Πάρνηθα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε υπόθεση βίαιης επίθεσης σε βάρος δύο εθελοντών, σε περιοχή της Φυλής την 25-05-2024.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 24 Μαΐου 2024, ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από -4- άτομα, διανυκτέρευσαν σε υπαίθριο χώρο περιοχής της Φυλής, όπου, στα πλαίσια της δράσης τους, θα προέβαιναν σε δράσεις καθαρισμού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25 Μαΐου, -7- άτομα, επιβαίνοντες σε -2- οχήματα, προσέγγισαν τους εθελοντές και, έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ τους, ενήργησαν οργανωμένη επίθεση σε βάρος -2- εθελοντών, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και με γροθιές, τους οποίους τραυμάτισαν βαριά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Με ειδικές ανακριτικές πράξεις, τεχνικές-ψηφιακές έρευνες και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, -5- εκ των οποίων συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Φυλής, Αιγάλεω και Ιλίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), πλήθος κινητών και τα -2- οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή έτερου ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.



Άνοιξε για το κοινό αρχαία παραλία στη νότια Ιταλία, που είχε θάψει η έκρηξη του Βεζούβιου

 



Μια αρχαία ρωμαϊκή παραλία στο αρχαιολογικό πάρκο του Ερκολάνο στη νότια Ιταλία, που είχε θαφτεί από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.X. παραδόθηκε στο κοινό.

Είχαν προηγηθεί πολύχρονες εργασίες και επαναφορά της άμμου προκειμένου η αρχαία παραλία, που απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη σημερινή ακτογραμμή, να αποκατασταθεί στο αρχικό της επίπεδο ώστε να δίνεται οι ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώνουν την εμπειρία ενός περιπάτου σε μια ακτή, σχεδόν όπως ήταν πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου.

Τα πρώτα θύματα εκείνης της έκρηξης στο μικρότερο και λιγότερο γνωστό σε σύγκριση με την κοντινή Πομπηία Ερκολάνο βρέθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 όταν η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πάνω από 300 σκελετούς ανθρώπων, που είχαν καταφύγει σε υπόστεγα σκαφών αναμένοντας, όπως εικάζεται, τη σωτηρία διά θαλάσσης από τις δυνάμεις του Ρωμαίου ναυτικού διοικητή Πλίνιου του Πρεσβύτερου, που προσπάθησε να σώσει τους κατοίκους των δύο πόλεων.



«Μοναδική» η εμπειρία του περιπάτου στην παραλία όπως ήταν πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου

Οι αρχαιολόγοι βάφτισαν «κυρία με τα δαχτυλίδια» ένα από τα θύματα λόγω των κοσμημάτων που βρέθηκαν στα δάχτυλά της. Ενώ προ τριετίας στη διάρκεια της πρώτης εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ανασκαφής στο Ερκολάνο βρέθηκαν τα λείψανα ενός άνδρα, που σκοτώθηκαν λίγα μόλις βήματα από την παραλία.

«Η αρχαία παραλία είναι ένας εξαιρετικός και ξεχωριστός τόπος στον κόσμο», δήλωσε ο Φραντσέσκο Σιράνο, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου στο Ερκολάνο. «Αν κοιτάξουμε σήμερα εκεί όπου κάποτε ήταν η θάλασσα, γινόμαστε σύγχρονοι εξερευνητές του τεράστιου στρώματος ηφαιστειακής ροής, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες την πόλη σχεδόν προκαλώντας την αίσθηση του ολοκληρωτικού αφανισμού», πρόσθεσε.

Το Ερκολάνο, ο αρχαιολογικός χώρος του οποίου ανακαλύφθηκε εκ νέου στη διάρκεια εργασιών διάνοιξης πηγαδιού στις αρχές του 18ου αι., πιστεύεται ότι ήταν πλουσιότερο από την Πομπηία καθώς βρέθηκαν πολυτελείς επαύλεις, διακοσμημένες με νωπογραφίες και εντυπωσιακά μωσαϊκά, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Μεταξύ άλλων ευρημάτων στο Ερκολάνο περιλαμβάνονται υπολείμματα οργανικής ύλης φρούτων και ψωμιού, ξύλινων επίπλων και εκατοντάδες αποτεφρωμένοι πάπυροι. Τον Απρίλιο ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αποκρυπτογράφησαν αποσπάσματα από πάπυρο, που ρίχνουν φως στις τελευταίες ώρες του Πλάτωνα.


Πηγή



Γυναίκα αστυνομικός έκλεψε χρυσή αλυσίδα από κρατούμενη στην Μύκονο

 



Έβαλαν στο Α.Τ. Μυκόνου τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, και η λύκαινα σε αυτή την περίπτωση αστυνομικός που υπηρετούσε στη Μύκονο συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε μια χρυσή αλυσίδα από μία κρατούμενη συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη η οποία είναι υπαρχιφύλακας και υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, «πιάστηκε» από κάμερα του τμήματος να βάζει το χέρι της στην τσάντα της 63χρονης γυναίκας και να αφαιρεί το κόσμημα.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν έφθασε η στιγμή η κρατούμενη να αφεθεί ελεύθερη και να παραλάβει τα προσωπικά της αντικείμενα και διαπίστωσε ότι της έλειπε η χρυσή αλυσίδα.

Ενημέρωσε τους αστυνομικούς και όπως προέκυψε τελικά, η κλέφτρα δεν ήταν άλλη από την υπαρχιφύλακα η οποία και συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.



Λουκέτο σε άλλα τέσσερα καταστήματα της αλυσίδας ρούχων Η&Μ

 



Άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων Η&Μ έκλεισαν για δύο ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο λόγος; Εξέδιδαν, αλλά δεν διαβίβαζαν αποδείξεις στην ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Αρχής, συνεχίζοντας τον έλεγχο στα υποκαταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, βρήκαν ότι:

Στην Γλυφάδα, από τις 24/01 έως τις 24/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 33.800 αποδείξεις, καθαρής αξίας 835.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 201.000 ευρώ. Πλέον του λουκέτου, επιβλήθηκε πρόστιμο 101.500 ευρώ.

Στην Καλαμάτα, από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, δεν είχαν διαβιβαστεί 12.600 αποδείξεις, καθαρής αξίας 263.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 63.000 ευρώ. Το πρόστιμο φτάνει τα 32.000 ευρώ.

Στον Βόλο, την τελευταία τριετία, δεν είχαν διαβιβαστεί 125.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 562.000 ευρώ. Το πρόστιμο έφτασε τα 281.000 ευρώ.

Στην Ρόδο, από τις 30/01 έως τις 15/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 5.300 αποδείξεις, καθαρής αξίας 125.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 30.000 ευρώ. Το πρόστιμο έφτασε τα 15.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν αρχίσει έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας, ώστε να καταγράψουν τη συνολική φορολογική συμπεριφορά της.



Φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ την αποκάλυψη της απάτης και αμόλησαν την Τζάκρη να πει όχι


 

Ξέροντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον κόσμο, αρνήθηκαν την πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στον Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για το κόστος των προτάσεων νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφύγουν την ξεφτίλα.

Για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους, αμόλησαν την γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη να κάνει δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, κάνοντας λόγο για «φθηνό επικοινωνισμό» και «τεχνάσματα» του Κωστή Χατζηδάκη, λες και ο κόσμος που την ακούει είναι ηλίθιος η συριζαίος και δεν καταλαβαίνει ότι προσπαθεί να ξεφύγει από την ξεφτίλα.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Τζάκρη:

«Ο κ. Χατζηδάκης με έναν φθηνό επικοινωνισμό προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να προσέλθει στην Βουλή για να τον ενημερώσει ο κ. Χατζηδάκης για το κόστος των προτάσεων νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ακρίβεια και το φορολογικό, τις οποίες ήδη έχει κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ας αφήσει λοιπόν τα τεχνάσματα και σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».