Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

303 συλλήψεις και 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

 



Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 18-19/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –15.410- οχήματα και -21.094- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-303- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

-848- προσαγωγές,

-4.034- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

-103- ακινητοποιήσεις οχημάτων και

-3- κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -386- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -32- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -7- άτομα, από τα οποία τα -4- για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –266– έλεγχοι ατόμων και -127- έλεγχοι οχημάτων,

προσήχθησαν –50– άτομα,

συνελήφθησαν –5– άτομα, από τους οποίους οι -2- για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, -1- για ενδοοικογενειακή βία,-1- για κλοπή και -1- για απειλή ενώ

βεβαιώθηκαν -38-παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Παιανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν –43– έλεγχοι ατόμων, ενώ προσήχθησαν -5- άτομα και συνελήφθησαν -5- άτομα μεταξύ των οποίων οι -4- για ρευματοκλοπή και -1- για απόφαση.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν -42- έλεγχοι ατόμων, -39- έλεγχοι οχημάτων, ενώ συνελήφθη -1- άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.. και προσήχθησαν -5- άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδώνα:

ελέγχθησαν-110-  άτομα και -91- οχήματα,

προσήχθη -1- άτομο,

συνελήφθη –1– άτομο για απόφαση,

βεβαιώθηκαν -11- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

ακινητοποιήθηκε -1- όχημα ενώ,

ελέγχθησαν -2- επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ).

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Πέλεκα Κατερίνης, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν -23- άτομα και -15- οχήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στην Άρτα, όπου ελέγχθησαν -30- άτομα και -19- οχήματα, ενώ προσήχθησαν -3- άτομα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.




Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου από κακοποιούς συμμαθητές μέσα σε σχολείο στο Ρέθυμνο!!

 


Ακατάλληλοι καθηγητές, ακατάλληλοι διευθυντές / λυκειάρχες δεν μπορούν να προστατέψουν τους μαθητές τους.

Άγριο ξυλοδαρμό από τους κακοποιούς συμμαθητές του δέχτηκε 13χρονος μαθητής σε σχολείο της επαρχίας του Ρεθύμνου.

Στο σοκαριστικό βίντεο που έφερε στο φως ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ο νεαρός μαθητής να δέχεται δυνατά χτυπήματα από κακοποιούς συμμαθητές του, με μπουνιές και κλωτσιές.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ακούγονται συνομήλικοί του κακοποιοί να φωνάζουν «σκοτώστε τον».

Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί οι κακοποιοί και οι γονείς τους, όπως και οι "υπεύθυνοι" καθηγητές του σχολείου.

Εννοείται ότι οι κακοποιοί πρέπει να απομακρυνθούν.

Η θεία του θύματος μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ για την αντίδραση του σχολείου στη δημοσιοποίηση του βίντεο, τονίζοντας πως το περιστατικό γνωστοποιήθηκε από τον προπονητή του παιδιού.







Ρουμάνα προσπάθησε να κλέψει μάρμαρα από την Ακρόπολη

 


Να κλέψει μάρμαρα από την Ακρόπολη αποφάσισε μία 36χρονη από την Ρουμανία η οποία το πρωί της Τρίτης (19/9) επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλέφτης τουρίστρια εντυπωσιάστηκε από τον χώρο της Ακρόπολης και αποφάσισε να πάρει στο σπίτι της για «σουβενίρ» δύο μάρμαρα.

Ωστόσο, κατά την πράξη, έγινε αντιληπτή από μία 42χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν και εκείνη στο σημείο και την κατήγγειλε.

Έτσι μετά από λίγα λεπτά η 36χρονη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών και συνελήφθη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.



Χρυσόγονος για Κασσελάκη : Σκοτεινή προσωπικότητα, εμπλοκές του πατέρα και του ίδιου με την ποινική δικαιοσύνη στο παρελθόν

 



Σκληρά λόγια για πραγματικά σκοτεινούς ανθρώπους που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ως "φωτεινό χαμόγελο, σκοτεινή προσωπικότητα" χαρακτήρισε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Σήμερα" ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε σε τέσσερα "σκοτεινά σημεία".

"Πρώτον η περιουσία του. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν αναρτήσει την περιουσιακή τους κατάσταση στο διαδίκτυο. Ο ίδιος δεν έχει δώσει κάποια πληροφορία", επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος κάνοντας λόγο για έναν "αριστερόστροφο τραμπισμό".

Ως δεύτερο σημείο αναφέρθηκε στις εμπλοκές της οικογένειάς του και του ίδιου με την ποινική δικαιοσύνη στο παρελθόν. "Ο ίδιος μίλησε για παραδικαστικό αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι δημοσιευμένη στο διαδίκτυο η απόφαση που απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του πατρός Κασσελάκη κατά βουλεύματος του συμβούλιο εφετών που παραπέμπει σε δίκη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τον πατέρα όσο και για το γιο Κασσελάκη με την υπ' αριθμ' 330/2011 απόφαση Αρείου Πάγου" είπε ο κ. Χρυσόγονος και συνέχισε:

"Τρίτον, χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, η οποία στοίχησε πολλά χρήματα. Καλό θα ήταν να μάθουμε και πόσα ξόδεψε και πού τα βρήκε".

Τέλος, "ως τέταρτο και χειρότερο" όπως είπε σημείο ο κ. Χρυσόγονος είναι "οι πολιτικές του θέσεις. Υπάρχει μια εμβληματική θέση, η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και ο μισθοφορικός στρατός."

Ερωτηθείς επίσης ο κ. Χρυσόγονος αν μπορεί να μπει στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ότι "μπορεί, αν παραιτηθεί ο ένας από τους τρεις βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια παραιτηθούν και οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μεταξύ της 4ης και της 8ης θέσης, ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στην 9η θέση".



Η στιγμή που κεραυνός σκοτώνει δύο ανθρώπους σε παραλία στο Μεξικό

 


Σοκαριστικό το βίντεο από τη στιγμή που ένας πλανόδιος άνδρας και μια 33χρονη γυναίκα  βρίσκουν τραγικό θάνατο από κεραυνό σε παραλία του Μεξικού την περασμένη Δευτέρα.

Το τρομακτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας κεραυνός χτύπησε την παραλία στο Μιτσοακάν, όταν ο καιρός επιδεινώθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα οι θαμώνες να μαζεύουν άρον άρον τα πράγματά τους.

Στο βίντεο φαίνεται η άτυχη 33χρονη Έλβια ντε Τζεσούς να περπατά στην παραλία όταν ξαφνικά την χτυπάει ένας κεραυνός με αποτέλεσμα να πέσει στην άμμο και σύμφωνα με την ισπανική MARCA, να σκοτώθηκε ακαριαία. 

Στη συνέχεια χτύπησε ένα ακόμη άτομο, τον Φέλιξ Αντρές που έτρεχε κι εκείνος να σωθεί. Ο άνδρας αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο λίγο αργότερα πέθανε.

Ο δήμαρχος της Aquila Jose Valencia αποκάλυψε ότι η 33χρονη γυναίκα που πέθανε, ήταν τουρίστρια και επισκεπτόταν την περιοχή από το Guanajuato. Μάλιστα, ακολουθούσε τον 34χρονο σύζυγό της, Roberto de Jesús, αφού το ζευγάρι βγήκε από το νερό και προσπαθούσαν να απομακρυνθούν.







Στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που εναρμονίζει το πλαίσιο της χώρας με το νέο διεθνές τοπίο στην εργασία, προστατεύοντας τον εργαζόμενο στις νέες μορφές απασχόλησης

 



Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των εργαζομένων, την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας, ενώ στις διατάξεις του ενσωματώνεται και η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας».

Το σχέδιο νόμου διασφαλίζει την εξέλιξη των εργαζομένων μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας στην οποία θα μπορούν να δουλέψουν με ανταγωνιστικούς όρους, με τα εργασιακά τους δικαιώματα πλήρως εξασφαλισμένα και να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Το νομοσχέδιο καταπολεμά με μια σειρά από μέτρα την μαύρη και αδήλωτη εργασία, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια στους όρους και τις συμβάσεις εργασίας.

Η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι κυρίαρχη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό, τόσο με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, την αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή και φυσικά τους συνεχείς ελέγχους, βήματα τα οποία θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια.

Βασικότερα σημεία:

  • Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο των ελάχιστων απαιτήσεων σχετικά με την υποχρέωση του εργοδότη να ενημερώνει τον εργαζόμενο, για  τους βασικούς όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας
  • Νομιμοποιείται η εργασία σε περισσότερους του ενός (1) εργοδότη, κάτι που σήμερα απαγορεύεται από την ελληνική έννομη τάξη

Για να διευκρινίσουμε fake news που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες, η ρύθμιση αυτή σε καμία περίπτωση δεν θίγει τα κεκτημένα δικαιώματα ή τα μέγιστα χρονικά όρια εργασίας ούτε και διακινδυνεύει τον ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης ο οποίος ήταν και θα παραμείνει 11 ώρες το 24ωρο.

  • Για πρώτη φορά ξεκαθαρίζεται η έννοια της δοκιμαστικής περιόδου και του δοκίμου εργαζόμενου στη μισθωτή εξαρτημένη εργασία. Η περίοδος αυτή δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες.
  • Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της μη προβλέψιμης εργασίας, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί οργανωμένος σχεδιασμός, όπως για παράδειγμα στο χώρο της εστίασης και του catering.
  • Εισάγονται ασφαλιστικές, προστατευτικές δικλείδες
    • Απαγορεύεται οποιαδήποτε δυσμενής διάκριση σε βάρος του εργαζόμενου από τον εργοδότη.
    • Αν ο εργοδότης ακυρώσει την ανάθεσή της, ο εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση
    • Tα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεούνται να συμφωνούν έναν ελάχιστο αριθμό αμειβόμενων ωρών εργασίας, αλλιώς η σύμβαση κατά παραγγελία είναι άκυρη.
  • Καθιερώνεται για πρώτη φορά ρητά η προσμέτρηση της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης ως αμειβόμενος χρόνος εργασίας, όταν αυτή είναι υποχρεωτική.
  • Απαγορεύεται η δυσμενής μεταχείριση του εργαζόμενου και επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με την  ελληνική νομοθεσία στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο
  • Στις περιπτώσεις εκδικητικής απόλυσης, προβλέπεται ακυρότητα της καταγγελίας απόλυσης αν διαπιστωθεί ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε λόγω άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων του
  • Προβλέπεται η υποχρεωτική ανάρτηση της ατομικής σύμβασης εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ
  • Δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής της ατομικής σύμβασης εργασίας
  • Υπαρξη Προτύπου Ατομικής Σύμβασης και βασικών όρων εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.
  • Απλοποιείται η διαδικασία της Ηλεκτρονικής αναγγελίας της οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού.
  • Παρέχεται ιδιαίτερο κίνητρο στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας, με δυνατότητα να μην προδηλώνουν τις  αλλαγές του ωραρίου εργασίας
  • Θεσπίζεται βαρύτατο πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο σε κάθε περίπτωση αναντιστοιχίας της πραγματικής απασχόλησης με τις καταγραφές στην κάρτα εργασίας
  • Επιλύεται το πρόβλημα των εναλλασσόμενων βαρδιών σε επιχειρήσεις με 24ωρη λειτουργία.


Μόνο ψηφιακά μέσω του gov.gr το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης οχημάτων

 



Μόνο ψηφιακά μέσω του gov.gr θα πραγματοποιείται από το Σάββατο 16/9/2023 η έκδοση και η διακίνηση του πιστοποιητικού ταξινόμησης οχημάτων για τη χορήγηση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας. Είναι μια ψηφιακή υπηρεσία με σημαντική προστιθέμενη αξία στους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται, ότι μόνο το 2022 ταξινομήθηκαν σχεδόν 290.000 οχήματα και μέχρι σήμερα οι συναρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση των οχημάτων εκτύπωναν και διακινούσαν περισσότερα από 800.000 έγγραφα το χρόνο.  

  • Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ταξινόμησης αφορά σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων (καινούρια και μεταχειρισμένα) που εισάγονται στη χώρα μας και με αυτό εκτελούνται οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι την οριστικοποίησή του και την υποβολή του στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών  για τη χορήγηση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας. 
  • Η ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων είναι μια διαδικασία διαφανής στο σύνολό της, καθώς παρέχει συστημική ακολουθία ελέγχων και διασφαλίζει την επικοινωνία διαφορετικών συστημάτων,  χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ελέγχει αυτόματα την τήρηση των προϋποθέσεων και των προαπαιτούμενων περιορισμών (π.χ. για οχήματα πολυτέκνων ή και ΑμεΑ). Συγχρόνως, παρέχει διαβαθμισμένη πρόσβαση όλων των εμπλεκομένων μερών στα απαραίτητα στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο τίθεται οριστικά τέλος σε μία χρονοβόρα διαδικασία και επιχειρήσεις, πολίτες,  τελωνειακές Αρχές, αλλά και οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών, εξοικονομούν πόρους και χρόνο.  
  • Με την ηλεκτρονική διαδικασία καταργείται η προσκόμισηστις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών των ακόλουθων πέντε δικαιολογητικών
    • πιστοποιητικό ταξινόμησης 
    • πιστοποιητικό συμμόρφωσης (για τα καινούργια οχήματα) 
    • έγκριση τύπου οχήματος 
    • τιμολόγια πώλησης  
    • αποδεικτικό πληρωμής τελών αδείας (για τις περιφέρειες που υποστηρίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω RF). 


Οι φοροφυγάδες θα υποχρεωθούν επιτέλους να πληρώσουν

 



Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Σήμερα επαναλαμβάνω το αυτονόητο: οι φοροφυγάδες θα υποχρεωθούν στο αυτονόητο. Να κάνουν τι; Να πληρώσουν, επιτέλους, τους φόρους που αναλογούν στο πραγματικό τους εισόδημα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται δέκα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες. Είναι μέτρα που υπηρετούν τον ορθολογισμό στην αγορά, αλλά κυρίως τη δικαιοσύνη στην κοινωνία.

  • Ως την άνοιξη του 2024, λοιπόν, θα έχουμε επιτέλους συνδέσει 450.000 ταμειακές μηχανές με τα POS.
  • Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα επεκταθούν σε όλη την λιανική αγορά, υποχρεωτικά όμως -προσέξτε- και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται πια οριστικά τα μετρητά.
  • Παράλληλα, δρομολογούνται τα ψηφιακά τιμολόγια και τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα δηλωμένα έσοδα του φορολογούμενου δεν θα μπορεί, πια, να υπολείπονται εκείνων που προκύπτουν από την ηλεκτρονική ενημέρωση.
  • Ενώ, πολύ σημαντικό, ως έξοδα, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα υπολογίζονται μόνο όσα έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα του «myDATA».
  • Από τον Ιανουάριο, επίσης, ενεργοποιείται το ψηφιακό δελτίο αποστολής και όλα τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ.
  • Τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών και
  • οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά, οι οποίες απαγορεύονται, στο εξής θα έχουν πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους.

Δεν γίνεται σήμερα επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια έσοδα ακόμα και κάτω από τον κατώτατο μισθό. Ούτε βεβαίως να υπάρχουν επιχειρηματίες με αυξημένα κέρδη χωρίς αυξημένες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και, πέραν των όσων παρουσίασα, πολύ σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών θα εισηγηθεί ένα σύνολο δίκαιων θεσμικών μεταρρυθμίσεων για τα ζητήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Οι φόροι στηρίζουν το εθνικό ταμείο και επιστρέφουν με έργα στην κοινωνία. Είναι ο λόγος για τον οποίο το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον κεντρικό βηματοδότη κάθε ανοικτής κοινωνίας. Η φοροδιαφυγή είναι μια κατάρα διπλή: είναι αντικοινωνική, είναι αντιεπιχειρηματική. Οι λέξεις «φιλελευθερισμός» και «φοροδιαφυγή» είναι πάντα λέξεις αντίθετες.



Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 



Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε την Τετάρτη (13/09/23) το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 22:00.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στη βελτίωση της διοίκησης και της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, με όρους διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας. Συγκεκριμένα:

  • Θεσπίζει μια σημαντική, δομική αλλαγή στο σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας των δήμων: την κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ενσωματώνοντάς τα στον πυρήνα λειτουργίας των δήμων. Επίσης αναβαθμίζει τη διαχείριση των σχολικών μονάδων από τους δήμους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας και καλύτερη διαχείριση των πόρων και του προσωπικού.
  • Εισάγει μια σημαντική καινοτομία, τη συνεδρίαση ελέγχου πεπραγμένων δημοτικής και περιφερειακής αρχής, η οποία προσομοιάζει στο μοντέλο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενισχύοντας τον δημόσιο έλεγχο των πεπραγμένων των αυτοδιοικητικών αρχών.
  • Συνενώνει την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής των δήμων, βελτιώνοντας την υλοποίηση του δημοτικού έργου.
  • Καθιερώνει δείκτες ποιότητας και παρακολούθησης των επιδόσεων των ΟΤΑ, με ανοιχτά διαθέσιμα δεδομένα σε όλους τους πολίτες και επιβράβευση των αποδοτικότερων.


Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται κυρίως με την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος

 



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της ομιλίας του στην ΔΕΘ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα επιδόματα ήταν και είναι χρήσιμα, είναι βοηθητικά όμως. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότατο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως κάναμε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια».

Αναλυτικότερα και κωδικοποιημένα τα μέτρα που ανακοίνωσε, αφορούν:

  • Το ξεπάγωμα από την 1η Ιανουαρίου 2024 των «τριετιών» καθώς και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012.
  • Την αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο κατά 10,5%, μετά από παραπάνω από δέκα χρόνια. Σχεδόν 660.000 υπάλληλοι θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές ενισχυμένες κατά 1.500 ευρώ. Με λίγα λόγια, αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό το χρόνο.
  • Τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο.
  • Την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί σε 1.340.000 δηλώσεις.
  • Τον μηδενισμό της συμμετοχής στα φάρμακά τους σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
  • Την ανακοίνωση, εντός των επόμενων ημερών, από τον Υπουργό Ανάπτυξης μίας σειράς από νέα μέτρα με στόχο οι τιμές σε βασικά προϊόντα να διατηρούνται σταθερές και όπου είναι δυνατόν μειωμένες.
  • Τη συνέχιση του «Market Pass» έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο.
  • Την καταβολή του «Youth Pass», 150 ευρώ σε 200.000 18άρηδες και 19άρηδες.
  • Τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος «Σπίτι Μου» για πολίτες 25-39 ετών. Έχουν εγκριθεί ήδη 4.700 χαμηλότοκα δάνεια. Στόχος να αποκτήσουν σπίτι συνολικά 10.000 νέοι. Με τις παράλληλες δράσεις για τη στέγη, να ευνοηθούν τελικά 150.000 πολίτες.
  • Την αύξηση από τον Δεκέμβριο, κατά 8%, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • Την καταβολή πριν το τέλος του χρόνου, και πάλι έκτακτης βοήθειας σε όσους αδικεί η προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Τη νέα ετήσια αύξηση για όλους τους συνταξιούχους τον Ιανουάριο.
  • Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Τη συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά.
  • Τη συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.
  • Την καταβολή μόνο μίας εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών από τους συνταξιούχους που εργάζονται, αντί της σημερινής επιβάρυνσης των αποδοχών τους κατά 30%.
  • Την εξυγίανση και ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων, ανάδειξη και 5ου τραπεζικού πυλώνα και παροχή δανείων και από μη τραπεζικούς φορείς
  • Την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων ως μία νέα εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης.
  • Τη μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.
  • Την ανάδειξη της υπηρεσίας IRIS, με την οποία ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως διακινούνται χωρίς τραπεζική προμήθεια.


Συνεχίζονται αδιάκοπα οι ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών


 


  • Το πρόγραμμα της κρατικής αρωγής υλοποιείται απρόσκοπτα.  Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr 15.000 οριστικές αιτήσεις κι 4.671 προσωρινές. Παράλληλα, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς αυτοψίες και καταγραφές σε κτίρια και κτιριακές υποδομές από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 10.200 αυτοψίες σε κάθε γωνιά των περιοχών που επλήγησαν στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Με εξίσου γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες σε επιχειρήσεις για αποζημιώσεις σε αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες. Μέχρι την Δευτέρα είχαν υποβληθεί στην Περιφέρεια 3.811 αιτήσεις η οποία έχει υλοποιήσει πάνω από 1.500 αυτοψίες.
  • Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, η  επιχείρηση αποκομιδής και διαχείρισης των νεκρών ζώων. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι καθοριστικής σημασίας και σε αυτή  την διαδικασία έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες του αρμόδιου Υπουργείου με την συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία  συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ρυθμού της διαδικασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Λάρισας το απόγευμα της Δευτέρας: Δηλωθείσες απώλειες ζωικού κεφαλαίου βάσει των στοιχείων του ΕΛΓΑ:  71.212 αιγοπρόβατα εκ των οποίων οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαχειριστεί 38.609. Επίσης, 20.326 χοίροι εκ των οποίων οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαχειριστεί 16.465,  6.136 βοοειδή εκ των οποίων οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαχειριστεί 237.
  • Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται και η καταγραφή ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί  5.162 δηλώσεις ζημιών για το φυτικό κεφάλαιο και 1.597 για το ζωικό κεφάλαιο.
  • Στο πλαίσιο του ενιαίου σχεδιασμού της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, για τη διασφάλιση ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων και της προστασίας των καταναλωτών ο ΕΦΕΤ λαμβάνει έκτακτα μέτρα άσκησης προληπτικών ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι έλεγχοι εστιάζονται  1. σε σημεία παροχής διανομής τροφίμων σε πλημμυροπαθείς, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας πλημμυροπαθών, λειτουργούσες επιχειρήσεις τροφίμων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω έλλειψης βασικών υποδομών και 2. στην διερεύνηση αναφορών και καταγγελιών ως απόρροια της διαμόρφωσης των έκτακτων συνθηκών.
  • Με ευθύνη του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ διενεργείται δειγματοληψία και  μακροσκοπική παρατήρηση για την εκτίμηση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στα εδάφη και στο νερό άρδευσης μετά τις πλημμύρες.
  • Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας.
    • Στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας συζητήθηκε χθες το ζήτημα των καταστροφών που υπέστη η χώρα μας στον πρωτογενή τομέα. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας έχει αποστείλει στους ομολόγους του επιστολή στην οποία προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, τονίζοντας ότι στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
    • Σήμερα θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Janusz Wojciechowski, τον οποίον θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία, όπως και τους ομολόγους του Υπουργούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές που έχουν γίνει.
    • Επίσης σήμερα θα απευθύνει ομιλία σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα στη γεωργία.

Επίσης:

  • Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε χθες ότι προωθείται προς ψήφιση διάταξη για την απαλλαγή των πληγέντων της Θεσσαλίας από τη συμμετοχή στα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ. «Μηδενική συμμετοχή για ένα χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί και για τις διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
  • Ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης προχώρησε στην αναθεώρηση των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και την κατά περίπτωση αναστολή των εισπράξεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για τις πληγείσες περιοχές από 2 έως 6 μήνες.
  • Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νικολά Σμιτ, ο οποίος σημείωσε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι άμεσα στοχευμένη βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται και που έχουν πληγεί. Αυτό συζητήσαμε και ελπίζω πολύ σύντομα αυτή η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί προς όφελος των πολιτών που υποφέρουν».  


Φλόριντα: Μεθυσμένες γυναίκες πετούσαν πάνω-κάτω «σαν παιχνίδι» ένα μωρό

 



Δύο γυναίκες συνελήφθησαν αφού φέρονται να πετούσαν μεθυσμένες ένα μωρό «σαν παιχνίδι» έξω από το μπαρ και να το τραυμάτισαν, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η Brianna Lafoe, 19 ετών, και η Sierrah Newell, 20 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη, αφού η αστυνομία ανταποκρίθηκε στις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκου.

Ένας μάρτυρας που τράβηξε βίντεο από το σοκαριστικό περιστατικό είπε στην αστυνομία ότι οι δύο γυναίκες ήταν μεθυσμένες και πετούσαν το παιδί με αποτέλεσμα να το αναποδογυρίσουν έξω από το μπαρ, μεταδίδει η New York Post.

Η Newell, απείλησε να χτυπήσει τους παρευρισκόμενους που παρακαλούσαν τις γυναίκες να σταματήσουν να κακοποιούν το παιδί, ανέφερε η αστυνομία.

«Άρχισε να πετάει το μωρό πάνω-κάτω πιο επιθετικά», δήλωσε στο πρακτορείο WESH, μία μάρτυρας. Ενώ κρατούσε το μωρό, η Newell πλησίασε το άτομο που την κατέγραφε και φέρεται να τη χτύπησε.

«Στη συνέχεια έβαλε το μωρό ανάποδα. Ήταν σαν να το κρατούσε ψηλά. Αυτό πάει πολύ μακριά», δήλωσε άλλη μάρτυρας στο πρακτορείο..



Το μωρό μεταφέρθηκε στο Halifax Health «με κόκκινα σημάδια στην πλάτη του». Μια ακτινογραφία αποκάλυψε ένα σημάδι στο χέρι του που «θα μπορούσε να υποδηλώνει κάταγμα», αναφέρει η ένορκη βεβαίωση. Το έγγραφο των αρχών δεν αποκαλύπτει σε ποιον ανήκε το μωρό.Το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ανηλίκου. Η μία γυναίκα κατηγορήθηκε επίσης για ξυλοδαρμό ενώ η άλλη φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερη.

«Πραγματικά ραγίζει η καρδιά σου όταν βλέπεις ένα μικρό παιδί να περνάει κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης κοντινού καταστήματος. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι πιστεύει πως το περιστατικό θα μπορούσε να έχει χειρότερη κατάληξη αν δεν είχαν παρέμβει οι παρευρισκόμενοι.

«Αυτό είναι που χρειαζόμαστε σε όλες τις κοινότητες, σωστά;» δήλωσε στο Fox 35. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους να προσέχουν ο ένας τον άλλον», είπε, επικροτώντας την έγκαιρη αντίδραση των περαστικών.





Κωνσταντοπούλου για Κασσελάκη: Φτάσαμε στο σημείο να λέει στέλεχος της Goldman Sachs πως είναι αριστερός

 


«Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέει στέλεχος της Goldman Sachs πως είναι αριστερός και κατά του κεφαλαίου» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «LiveNews» στο Mega για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, και είπε πως «αυτές τις ημέρες φωτίζεται το πολιτικό κενό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχασε την ψυχή του και αυτό έγινε πριν από πολλά χρόνια».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη βλέπω μια αναβίωση του Αλέξη Τσίπρα».

«Σημασία έχει ποιες αξίες υπηρετείς. Με άδεια έδρανα των 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεσαι τους αδύναμους. Τον κόσμο τον υπερασπίζεσαι όταν θυσιάζεις κάτι δικό σου. Πολλοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την εμπιστοσύνη τους. Και εγώ γι’ αυτό έφυγα. Η άποψή μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε στην εντολή που είχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει με επικοινωνιακούς τρόπους. Στο πρόσωπο του Κασσελάκη αναζητείται το νέο, αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι πολύ παλιό. Έχουμε χορτάσει από τους πολιτικούς που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Βλέπω διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να υπήρχε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Από το 2015 έχουμε ένα κόμμα που άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Έτσι και ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία προηγούμενη πορεία στην κοινωνία και στα κοινωνικά κινήματα να εμφανίζεται ως μία ουρανοκατέβατη λύση, που σε πολλούς φαντάζει μία επιλογή. Είναι ένας άνθρωπος που του έχουν χτίσει έναν ρόλο και προσπαθεί να ανταποκριθεί, αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορεί να το στηρίξει για πολύ, καθώς πιστεύω πως δεν υπάρχει υπόβαθρο και περιεχόμενο», υπογράμμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Άλλο να πεις το βιογραφικό σου και άλλο να προσπαθείς να χτίσεις μία εικόνα που η πραγματικότητα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Η πορεία του καθενός είναι σεβαστή, αλλά το να έχεις κάνει μία επιλογή και μετά να προσπαθείς να το παρουσιάσεις διαφορετικά, πως θες να αποκηρύξεις το κεφάλαιο, είναι μία προσπάθεια να το παρουσιάσεις διαφορετικά», πρόσθεσε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης για τον κ. Κασσελάκη πως «εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να αλλάξουμε τον κόσμο και δεν πιστεύω πως ο Κασσελάκης θα αλλάξει τον κόσμο, ούτε κανένας από τους υπολοίπους».



Παραλύει η χώρα αύριο Πέμπτη

 


Παραλύει η χώρα την Πέμπτη καθώς προκηρύχθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων η εξαήμερη εργασία, η απασχόληση σε πολλούς εργοδότες μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες καθώς και η επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου απαιτεί τo Εργατικό Κέντρο Αθήνας και καλεί σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας την απόσυρσή του ενώ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας

αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και το ΠΑΜΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση».

Κάλεσμα σε πανεργατική απεργία αύριο Πέμπτη σε κάθε πόλη της χώρας απευθύνει το ΠΑΜΕ, ώστε να μην περάσει το «νομοσχέδιο-κτηνωδία» του υπουργείου Εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο. Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Εκτός από την ΠΕΝΕΝ, στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν: η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ΟΛΜΕ με την ΔΟΕ με τους δασκάλους και καθηγητές να προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. «Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 στο Σύνταγμα, και καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν.



Τροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες στο Μαρκόπουλο

 


Σοβαρό τροχαίο  δυστύχημα με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μαρκόπουλο.

Από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων τραυματίστηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που επέβαιναν σε αυτά.

Ένας από τους τραυματίες αργότερα έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθει.  Οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό»



Το ατύχημα σημειώθηκε στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, στο Μαρκόπουλο.

Μετά τη σύγκρουση τα αυτοκίνητα πήραν φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση οκτώ πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα για την κατάσβεσή της.

Λόγω του τροχαίου είχε διακοπεί για περίπου μία ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, στο ρεύμα προς Πόρτο Ράφτη.




ΙΧ μπήκε σε παρκάκι και έπεσε σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα

 



Ένα απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας,  ευτυχώς, χωρίς τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις 7, ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε προκαλέσει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα άλλο ατύχημα στην οδό Αγίου Γερασίμου και οδηγούσε μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, προσπάθησε να ξεφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα μέσα στο αστικό ιστό και σε σημείο που συνήθως τέτοια ώρα κυκλοφορεί αρκετός κόσμος.

Δείτε βίντεο:


Ωστόσο, η οδηγός του αυτοκινήτου φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο, «μπούκαρε» σε ένα παρκάκι και αφού «ξήλωσε» μερικά παγκάκια και κάδους, βγήκε στη Γρ. Λαμπράκη και έπεσε πάνω σε δύο παρκαρισμένα οχήματα και σε ένα ταξί που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.

Και αφού διαπίστωσε πως δεν είχε τραυματιστεί, η γυναίκα βγήκε ατάραχη από το αυτοκίνητό της και επιχείρησε να διαφύγει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκόμενων.

Ωστόσο, κάποια άτομα κατευθύνθηκαν προς το μέρος της και την ακινητοποιήσαν, μέχρι να φτάσουν άντρες της αστυνομίας για να την παραλάβουν και να την οδηγήσουν στο τμήμα για εξηγήσεις.










Ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης απειλεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ με συνεπιβάτη την Τζάκρη «…ερχόμαστε».

 



Ο Κασσελάκης έχει μαζέψει δίπλα του ότι δεν θα έπρεπε να υπήρχε καν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική ζωή γενικότερα.

Ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος και φασίστας του Παύλος Πολάκης, θέλει απο καιρό να κάνει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα και την προειδοποιεί ότι: «…ερχόμαστε».

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά την στήριξη και του 13-0 Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, πίσω κρύβεται ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Τώρα που φαίνεται ότι ένας αλεξιπτωτιστής που δεν έχει σχέση με την αριστερά, που δεν ξέρει την ιστορία της Ελλάδας θα κλέψει τον ΣΥΡΙΖΑ απο τους αριστερούς, είναι βέβαιο ότι η παράταξη θα διασπαστεί πολύ σύντομα.

Ο ακροαριστερός τραμπούκος, τώρα μετά του δικαστές, τους δημοσιογράφους κτκλπ, με το καλό η με το άγριο, προειδοποιεί και τους εσωκομματικούς αντιπάλους στέλνοντας μήνυμα στην Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τα όσα είπε η, επίσης, υποψήφια αρχηγός στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΚΟ του κόμματος στην περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη –που δεν είναι κοινοβουλευτικό στέλεχος.

Η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει συνεργάτες που διαθέτουν και κοινοβουλευτική έδρα, φέρνοντας για παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη και την Θεοδώρα Τζάγκρη με τον Παύλο Πολάκη να της απαντά με το γνωστό του τρόπο με φωτό του ιδίου και της Τζάκρη πάνω σε μια μηχανή. Και με μια αναφορά που συνηθίζει:

«Οκ Έφη, συ είπας… Ερχόμαστε».

Ειδικά με τον Θεοδώρα Τζάκρη συνεπιβάτη δίνει μεγαλύτερο βάρος στην απειλή και γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Παυλος Πολακης
16 ώρες πριν

Οκ Εφη,συ είπας…
Ερχόμαστε!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "προχωρήσω με αυτό το σενάριο. Σε περίπτωση που δεν είμαι εγώ o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, o κύριος Κασσελάκης νομίζω ότι έχει επιλέξει τα μέλη που τον πλαισιώνουν, τον κύριο Πολάκη, την κυρία Τζάκρη. Όπως Το βλέπετε εσείς, το βλέπω εγώ>> ανέφερε."
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, μοτοσικλέτα, segway και σκούτερ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σκούτερ, μοτοσικλέτα και κείμενο
1,5 χιλ.
177
77