Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Καρατομήθηκε από το ΚΕΣΥ, ξεφτιλίστηκε, αντιμετωπίζει την επιτροπή δεοντολογίας και δηλώνει αμετανότητος


Χυδαίος, προκλητικός χωρίς ίχνος ηθικής, ξεφτιλίστηκε και δηλώνει αμετανόητος.

Ο χυδαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου παρουσιάστηκε αμετανόητος για τη χυδαία συμπεριφορά του που χαρακτηρίζει ένα Συριζαίο βουλευτή. 

Μιλώντας στον RealFm, ο χυδαίος και προκλητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «εντελώς ξαφνικά και χωρίς να του έχω απευθυνθεί ή να έχω κάνει κάποιον υπαινιγμό, άρχισε να φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα μου, έχω φτιάξει επιτροπές που με φτιάχνουν υπαινισσόμενος ό,τι θέλει και καταγγέλλοντάς με ως άρχοντα της διαπλοκής. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ με τίποτα και ούτε πρόκειται να το ανεχτώ και στο μέλλον».

Ο Μάρκου υποστήριξε ότι αρχικά δεν έδωσε σημασία αλλά όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέχισε «δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι». «Η αντίδρασή μου ήταν έντονη, το ομολογώ» είπε, ο οποίος σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, απάντησε μονολεκτικά και προκλητικά «όχι» δείχνοντας τον χαρακτήρα του και το πώς πρέπει να είναι ένας σωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάρκου επίσης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι με την φράση που είπε εννοούσε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «είναι πολιτικά ανοιχτός». Αναφορικά με τις χειρονομίες του, τόνισε πως «καθένας ερμηνεύει όπως ένα έργο τέχνης. Με τις κινήσεις μου οι χυδαίοι διάβασαν χυδαιότητα, κάποιοι άλλοι δεν διάβασαν τίποτα συγκεκριμένο».

«Αν δείτε πάλι το βίντεο θα δείτε ότι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Βουλής ήταν 'δεν είδα δεν άκουσα τίποτα’. Μετά έτρεξαν κάτι παρακεντέδες και του είπαν να κάνει αυτό που έκανε», κατέληξε ο κ. Μάρκου προκαλώντας και πάλι συνεχίζοντας τον αυτοεξεφτιλισμό του.


Ο Τράμπ υπόσχεται παρέμβαση για την Αγία Σοφία! Υπόσχεται!! Παρέμβαση!! Να το δούμε



Δεν μπορείς να τον πιστέψεις και να τον πάρεις σοβαρά γιατί άλλα λέει σήμερα και άλλα αύριο!!

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς, στην Ουάσινγκτον, η οποία διήρκεσε 30 λεπτά, ο κ. Τραμπ, πληροφορηθείς για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στον Λευκό Οίκο, τον κάλεσε στο γραφείο του και συζήτησε μαζί του διεξοδικά όλα τα κρίσιμα θέματα για περίπου 15 λεπτά. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία. Δήλωσε, μάλιστα, αρωγός και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς επίσης και του Ελληνισμού, και τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Να το δούμε!!!!



Ο Τούρκος Ισλαμιστής δικτάτορας Ερντογάν κάνει τζαμί μετά από 86 χρόνια την Αγία Σοφία


Έξω από την Αγιά Σοφιά συρρέουν από νωρίς το πρωί εκατοντάδες Τούρκοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που πέρασαν εκεί τη νύχτα ενόψει της μεσημεριανής προσευχής. 

Οι πύλες του Ναού που ο Ισλαμιστής δικτάτορας Ερντογάν κάνει τζαμί θα ανοίξουν στις δέκα το πρωί για να λειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως τζαμί,  μετά από 86 χρόνια που λειτούργησε ως μουσείο.

Στην πρώτη μεγάλη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά,, θα παραστεί και ο Τούρκος ισλαμιστής δικτάτορας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες της χώρας για να προκαλέσει περισσότερο την διεθνή κοινότητα.


Με τον Ηλία Ψινάκη ανοίγει ο κύκλος των 20 κατηγορουμένων για το έγκλημα στο Μάτι



Στον ανακριτή έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης συντάσσει ήδη κατηγορητήρια σε βάρος των είκοσι προσώπων, επικεφαλής και στελέχη φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται λόγω αρμοδιότητας στην υπόθεση, και έχει ξεκινήσει να αποστέλλει κλήσεις σε απολογία με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε μετά την πολύμηνη έρευνα του.

Να σημειωθεί ότι για την φονική πυρκαγιά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου, Νίκου Φυστόπουλου και Κώστα Σπυρόπουλου κατά είκοσι κρατικών λειτουργών και στελεχών, κατά την επίμαχη περίοδο, της Αυτοδιοίκησης της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής. Τα αδικήματα αφορούν εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Μετά τον Ηλία Ψινάκη, θα ακολουθήσουν με την σειρά που έχει ορίσει ο δικαστικός λειτουργός εκείνες προς τους υπόλοιπους τότε επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης -Περιφέρειας και Δήμων- της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, που ενεπλάκησαν στην διαχείριση της φωτιάς.

Οι κλήσεις του δικαστικού λειτουργού, που δηλώνουν την ολοκλήρωση της κύριας έρευνας για την υπόθεση, αποστέλλονται ενώ συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που συγκλόνισε την χώρα και ενώ στην πορεία της δικαστικής έρευνας συνέβησαν δύο σημαντικής νομικής αξίας γεγονότα για την υπόθεση. Το πρώτο αφορά την απόρριψη, το Νοέμβριο του 2019, από την Ολομέλεια Εφετών αιτήματος για την ανάθεση της υπόθεσης σε Εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας, αίτημα που επιβράδυνε κατά τουλάχιστον δύο μήνες την έρευνα του ανακριτή.


Πηγή : protothema.gr


Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε ολόκληρη την Ελλάδα



Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις ψηφιακές υπογραφές και την ψηφιακή ταυτότητα που ρυθμίζονται στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στη δημοπρασία του φάσματος 5G. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «η καινοτομία δεν θα έρθει με το κράτος, θα έρθει με την αγορά, το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Για τον νόμο για το 5G, που θα καταθέσουμε τον Σεπτέμβριο, προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας να είμαστε η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της δημοπρασίας του 5G, που θα τα επενδύει στο οικοσύστημα του 5G, σε start ups και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η δημοπρασία φάσματος του 5G θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του χρόνου και από το 2021 και μετά θα είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε κάλυψη από δίκτυα 5 σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε όσον αφορά στην αλλαγή των ταχυδρομικών κωδίκων, είπε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος μπορεί να γίνει καταλύτης κι όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα. Θα αλλάξουμε ταχυδρομικούς κώδικες σε όλη την χώρα - τελευταία φορά άλλαξαν το 1983, και αυτήν τη στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία». Αναφερόμενος μάλιστα στην αντίστοιχη υπηρεσία της Αγγλίας, όπου χρησιμοποιείται ένας συγκεκριμένος τύπος, τόνισε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο «μπορεί να προσδιοριστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο, με αποτέλεσμα να έχω πληροφορία για την ταχύτητα του Ίντερνετ, να βοηθήσω τις εταιρείες courier. Δουλειά του κράτους είναι να φτιάχνει ρυθμίσεις και να φέρνει το αύριο στο τώρα και επίσης να βοηθά να γεννιούνται βιομηχανικές ιδέες. Πρέπει να έρθουμε και να σπρώξουμε τη γέννηση ιδεών».

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι άνω των 65 το 2011 αποτελούσαν το 21% του πληθυσμού, ενώ το 2050 θα είναι ο ένας στους τρεις. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν μπορείς να το αγνοήσεις, αντίθετα μπορείς να δεις ανάποδα, να δεις το κύμα που έρχεται και να δαμάσεις το κύμα». Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για την «τεχνολογική δυνατότητα που θα έχει η χώρα με το 5G». Αναφερόμενος στην άυλη συνταγογράφηση, είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις δημιουργώντας ένα ψηφιακό δημόσιο, ένα ψηφιακό κράτος. Εκκρεμεί ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, πρέπει να χτίσουμε τα κατάλληλα πληροφοριακά συστήματα στα νοσοκομεία που πρέπει να διαλειτουργούν μεταξύ τους».

Τέλος, κατέληξε ότι «είναι δεδομένο ότι η χώρα μας βιώνει μια ταχεία ψηφιακή μετάβαση, ο κορωνοϊός δεν ήταν η αιτία αλλά αποτέλεσε επιταχυντή της. Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή, κοιτάζοντας μπροστά, πρέπει να λύσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε με το παρελθόν διαλειτουργώντας τα συστήματα του ελληνικού Δημοσίου, φτιάχνοντας ένα κράτος φιλικότερο για τους πολίτες του».




Πηγή : iefimerida.gr


FBI: Η Κίνα κρύβει φυγά επιστήμονα στο προξενείο του Χιούστον - Απειλές Πεκίνου



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε χθες πως το κινεζικό προξενείο στο Χιούστον διατάχθηκε να κλείσει προκειμένου «να προστατευθεί η αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών».

Οι ομοσπονδιακές αρχές (FBI) κατηγορούν Κινέζα ερευνήτρια για απάτη με τη βίζα της, ότι απέκρυψε τις διασυνδέσεις της με τον κινεζικό στρατό και ότι κρύβεται στο προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όπως καταγράφεται σε έγγραφο που υπέβαλε σε δικαστήριο.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η βιολόγος Τανγκ Χουάν είπε ψέματα για τη σχέζη της με τον κινεζικό στρατό για να εισέλθει στις ΗΠΑ και έκτοτε αποφεύγει τη σύλληψη καταφεύγοντας στη διπλωματική αποστολή της Κίνας στο Χιούστον. Στην Ταγκ απαγγέλθηκε κατηγορία για απάτη στις 26 Ιουνίου. 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δώσει διορία 72 ωρών στην Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον εν μέσω κατηγοριών περί κατασκοπείας — εξέλιξη που σηματοδότησε νέα, δραματική επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη — ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την κρίση του κορονοϊού, είπε πως είναι «πάντα πιθανό» να αποφασίσει να κλείσουν κι άλλες κινεζικές διπλωματικές αποστολές στη χώρα του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε χθες πως το κινεζικό προξενείο στο Χιούστον διατάχθηκε να κλείσει προκειμένου «να προστατευθεί η αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών».

Στο προξενείο του Χιούστον «έκαιγε μια φωτιά», είπε ο Τραμπ. «Υποθέτω έκαιγαν έγγραφα, χαρτιά, αναρωτιέμαι τι ήταν όλο αυτό», πρόσθεσε.

Στην κινεζική αποστολή μετέβησαν πυροσβέστες. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως είχαν πληροφορίες πως διπλωμάτες έκαιγαν έγγραφα.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αντίθετα ανέφερε ότι το προξενείο εργαζόταν κανονικά. Κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι με την απροσδόκητη απαίτησή της να κλείσει η εγκατάσταση αυτή, προχώρησε σε «κλιμάκωση άνευ προηγουμένου».

Η κινεζική πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα δέχεται «απειλές» για «τοποθέτηση βομβών» αλλά και κατά της ζωής του προσωπικού της εξαιτίας των «συκοφαντιών και του μίσους» που διασπείρει η αμερικανική κυβέρνηση, είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας Χουά Τσουνγίνγκ, προτρέποντας την Ουάσινγκτον να «ανακαλέσει αυτή τη λαθεμένη απόφασή της» και διαμηνύοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν «σθεναρά» αντίποινα.

Πηγή ενημερωμένη σχετικά ανέφερε πως το Πεκίνο ετοιμάζεται να δώσει εντολή να κλείσει το αμερικανικό προξενείο στην πόλη Ουχάν και δεν αποκλείεται να βάλει στο στόχαστρο ακόμη πιο σημαντικά προξενεία — στο Χονγκ Κονγκ, στη Σαγκάη, στην Γκουάνγκτζου — πλήττοντας δυνητικά τα συμφέροντα αμερικανικών εταιρειών.


AMΠE - skai.gr




Έκπληκτος ο Τσίπρας που ο Μακρόν ξέρει καλύτερα ελληνικά από τον ίδιο δεν μπορούσε να μην τον συγχαρεί



Με ανάρτηση του στο Facebook ο Τσίπρας προσπαθώντας να αναδείξει ότι εκτός από σκάνδαλα και διαφθορά έκανε και κάτι με πρωτοβουλία όμως άλλων, σημειώνει πως «όταν πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ να ιδρύσουμε τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ πριν τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, το κάναμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μας είναι όρος όχι μόνο φιλίας και συνανάπτυξης αλλά και ασφάλειας».

Στην ανάρτησή του ο Τσίπρας έχει κοινοποιήσει τη σχετική ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου που είναι γραμμένη στα ελληνικά, σχολιάζοντας έκπληκτος για τα ελληνικά του Μακρόν: «Και φυσικά τον συγχαίρω για τα...άπταιστα Ελληνικά του!»




Alexis Tsipras
12 ώρες πριν
Όταν πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ να ιδρύσουμε τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ πριν τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, το κάναμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μας είναι όρος όχι μόνο φιλίας και συνανάπτυξης αλλά και ασφάλειας.
Χαιρετίζω λοιπόν την πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν να τη συγκαλέσει εκ νέου, αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο.
Και φυσικά τον συγχαίρω για τα...άπταιστα Ελληνικά του!


Emmanuel Macron
ΠολιτικόςΑρέσει σε 2.881.099
14 ώρες
Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Έν...
Δείτε περισσότερα

2,8 χιλ.





Πακιστανοί οι δράστες της δολοφονίας γυναίκας στα Φιλιατρά




Συνελήφθη, 23.7.2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,34χρονος Πακιστανός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία 57χρονης γυναίκας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, 22.7.2020 το μεσημέρι, ο 34χρονος Πακιστανός εισήλθε στην οικία της 57χρονης και με τη χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Ο  34χρονος Πακιστανός είχε απολυθεί πρόσφατα από τα θερμοκήπια και προφανώς θυμωμένος από την εξέλιξη αυτή, προέβη στην αποτρόπαια πράξη του. Η αστυνομία εξετάζει  το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός του δράστη στο έγκλημα.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν υλικό από κάμερες που είναι τοποθετημένες έξω από το σπίτι της 57χρονης γυναίκας.  Η γυναίκα σύμφωνα με την αστυνομία είχε πολλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.


Η μαφία του Μαυροβουνίου, πίσω από το διπλό φονικό στο Χαλικούνα;



Οι νεκροί στο Χαλικούνα είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Σκαλιάρι”.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών του κόσμου της μαφίας του Μαυροβουνίου φέρεται να είναι η αιτία του διπλού φονικού στον Χαλικούνα. Νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice, που σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας, αποτελούσαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Σκαλιάρι”.

Μάλιστα, σχετίζουν την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους στη Βάρη.

Όταν τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο  Στέβαν Σταμάτοβιτς (ήταν οι “αρχηγοί” των “Σκαλιάρι”), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία οι δύο δολοφονημένοι φέρονται πως άνηκαν, ήταν γνωστή στην αστυνομία του Μαυροβουνίου για πολλά χρόνια.

Στη φώτο ο ένας από τους δύο δολοφονημένους Alan Kožar

Ο Κοζάρ συνελήφθη με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ακόμη, έχει εκδοθεί ένταλμα εναντιον του, έτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του οικίματος όπου ζούσε.

Η “μάχη” των “Σκαλιάρι” και των “Καβάτσκι”

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει ως τραγικό αποτέλεσμα 50 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Με πληροφορίες από: vijesti.me


corfupress.com


Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ πιστώνεται ποσό 102,2 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 7.302 δικαιούχους



Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 102,2 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 7.302 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ

Πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.302 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 102,2 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 80.929, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 690,4 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων χορήγησης της ενίσχυσης.




Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά στο Facebook



Σαφές μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας «προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους» στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία μάλιστα είναι γραμμένη στα ελληνικά.

«Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.»

Emmanuel Macron
13 ώρες πριν
Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.
Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.
Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.