Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ντογιάκος ανοίγει ξανά τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017 με 3 νεκρούς

 


Τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2017, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος για να μελετήσει ξανά την υπόθεση

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απέστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητεί να του διαβιβαστεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε, προκειμένου να τη μελετήσει και να διαπιστώσει εάν χρειάζεται να ανοίξει νέα έρευνα για το τραγικό συμβάν του 2017, υπό το φως των νέων δεδομένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Ντογιάκος προχώρησε στην κίνηση αυτή καθώς και τότε, όπως και σήμερα, είχαν υπάρξει καταγγελίες για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών και ελλείψεις στον εκσυγχρονισμό του δικτύου, που όμως δεν είχαν διερευνηθεί, κάτι που δεν αποκλείεται να ζητηθεί τώρα.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί έξω από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, όταν επιβατική αμαξοστοιχία Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, εκτροχιάστηκε, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, και να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα. Ο έτερος μηχανοδηγός του τρένου παραπέμφθηκε σε δίκη και κρίθηκε αθώος.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε παραγγελία προς τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας να διενεργήσουν έρευνα για το πώς έχει διαρρεύσει λέξη προς λέξη η απολογία του σταθμάρχη, η οποία δόθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην ανακρίτρια Λάρισας.

Τρεις εισαγγελείς που υπηρετούν στην Οικονομική Εισαγγελία αναλαμβάνουν την έρευνα που παραγγέλθηκε χθες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για τις καταγγελλόμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πρόκειται για τους Μιχάλη Μιχαλόπουλο, εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της έρευνας, και τους εισαγγελείς Δημήτρη Αποστολά και Αθανασία Βλάχου, οι οποίοι θα συνδράμουν.

Μάλιστα, η Αθανασία Βλάχου στο παρελθόν είχε χειριστεί την έρευνα για τη σύμβαση 717, το 2014, για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία δεν υλοποιήθηκε και χρειάστηκε να υπάρξει συμπληρωματική σύμβαση, χωρίς μέχρι σήμερα το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Η έρευνα είχε τεθεί στο αρχείο το 2021, αλλά ανασύρθηκε έναν χρόνο μετά, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και πλέον η σύμβαση ερευνάται από Ευρωπαίο εισαγγελέα.



Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων : Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

 



Αιχμές για την πολιτική εκμετάλλευση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών  αφήνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία τηνπολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. 

Διαβεβαιώνουμε ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

Μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα με τη σύγκρουση μιας επιβατικής και μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, με 57 νεκρούς, η πολιτική αντιπαράθεση είναι ήδη ορατή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τέλος στην «ανακωχή» λόγω εθνικού πένθους και επιτίθεται στην κυβέρνηση τόσο δι' ανακοινώσεων της εκπροσώπου του, όσο και στη Βουλή. Ενώ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αναβαθμιστεί η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ζητεί να οριστούν δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές, ένας τακτικός και ένας αναπληρωτής, οι οποίοι θα διερευνήσουν την υπόθεση προς πάσα κατεύθυνση.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μιλά για «τεράστιες και πολυσύνθετες ποινικές ευθύνες» που έχουν ανακύψει μέχρι τώρα από το αποδεικτικό υλικό, τονίζοντας ότι «επιβάλλεται» να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς και γρήγορα ο ρόλος και άλλων προσώπων και να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες είτε αφορά το αδίκημα για το οποίο έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, δηλαδή τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο συναφές αδίκημα προκύψουν στοιχεία και ασκηθεί στη συνέχεια νέα ποινική δίωξη.

Η εισήγηση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας για τον ορισμό των δύο εφετών ανακριτών αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι θετική.





Ο ρεπόρτερ Χρήστος Νικολαΐδης κάνει ξεφτίλα τον Αντώνη Κανάκη: «Άκου γελοίε τυπάκο...»

 



Ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Χρήστος Νικολαΐδης, κάνει ξεφτίλα τον γελοίο διασκεδαστή τυπάκο Αντώνη Κανάκη.

Ο ρεπόρτερ, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων, με έντονο ύφος απευθύνθηκε στον φαιδρό Αντώνη Κανάκη, κατηγορώντας τον για «τσουβάλιασμα» των δημοσιογράφων και χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο»

«Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα παπούτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.

Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμμια. Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας».

Η απάντηση του Χρήστου Νικολαΐδη στον Αντώνη Κανάκη

«Αντώνη Κανάκη στο γράφω για να το έχεις και σε κείμενο: είσαι ένας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.Είδα το ντεμέκ οργισμένο λογύδριο σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτική μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.

Και σε άκουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κόσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλήσεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακούσω το όνομα κάποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε. Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση.

Μας τσουβάλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμούς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα παπούτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.

Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμμια. Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.

Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξέρεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το σύστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβέρνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Σύστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μάθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη.

Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει… Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή».

Christos Nikolaidis
13 ώρες πριν

Αντωνη Κανάκη στο γραφω για να το εχεις και σε κειμενο: είσαι ενας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.
Είδα το ντεμεκ οργισμένο λογυδριο σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτική μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.
Και σε ακουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κοσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρωπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.
Περίμενα να μιλησεις σ...

Δείτε περισσότερα

2,4 χιλ.
1,1 χιλ.
433


Συγκρούστηκαν στον αέρα δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη, νεκροί οι πιλότοι

 



Δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας, 47 και 46 ετών, σκοτώθηκαν κατά την σύγκρουση των αεροσκαφών τους στον αέρα κοντά στην Ρώμη, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.




Οι δύο πιλότοι επέβαιναν σε δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφοι τύπου U-208 και συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή, διευκρινίζει η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας. Τα αεροσκάφη συνετρίβησαν σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα, ωστόσο δεν υπήρξε άλλο θύμα. 

Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών εν πτήσει δεν έχουν γίνει γνωστά.



Έσβησαν χρέη 700 εκατ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 για να την πουλήσουν 45 εκατ. στους Ιταλούς

 


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι χάριζε την άλλοτε κρατική εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών και με το άλλο εισέπραττε το εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα.

Με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη έρχονται στην επιφάνεια και όσα προηγήθηκαν πριν περάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα χέρια της Ιταλικής Hellenic Train το 2017. Η προσπάθεια της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υλοποιήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις για την διαχείριση των μεγάλων ελλειμμάτων του ΟΣΕ, οδήγησε σε μια χαριστική σύμβαση από την οποία επωφελήθηκαν διπλά οι αγοραστές της Trenitalia.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε στους Ιταλούς έναντι τιμήματος μόλις 45 εκατομμυρίων, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα της εταιρείας από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές (Υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας) σε έναν μόλις χρόνο και καθαρή από υποχρεώσεις.

Έτσι, λίγες μέρες πριν πέσουν οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι κύριοι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρίστος Σπίρτζης, χάρισαν στην Hellenic Train, χρέη ύψους σχεδόν 700 εκατομμυρίων ευρώ! Συγκεκριμένα όπως επιβεβαιώνεται από το ΦΕΚ της 12ης Σεπτεμβρίου 2017, διαγράφηκαν χρέη της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ ύψους 692.161.809,27 ευρώ, όρος προφανώς απαράβατος για να μεταβιβαστεί η εταιρεία.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ της 12ης Σεπτεμβρίου

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι χάριζε την άλλοτε κρατική εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών και με το άλλο εισέπραττε το εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα των 45 εκατομμυρίων. Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «ξεπούλημα» τα… 300 εκατομμύρια που επιδίωκε να εισπράξει η προηγούμενη κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Κι έτσι τελικά, με δυο υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δόθηκε σχεδόν τζάμπα και τα 650 εκατομμύρια κλήθηκε να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος ενώ τις δεσμευτικά υποσχεθείσες επενδύσεις των Ιταλών ακόμα τις περιμένουμε.

Χωρίς να υπολογίζεται η δεκαετής συμφωνία για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που έχει υπογράψει η εταιρεία με το ελληνικό δημόσιο, η οποία της παρέχει πρόσθετα έσοδα ύψους 750 εκατομμυρίων για τα επόμενα δέκα συν πέντε χρόνια μαζί με την δυνατότητα παράτασης. Η ετήσια αποζημίωση που θα καταβάλλεται για την εκτέλεση των προβλεπόμενων δρομολογίων προς την εταιρεία ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.


protothema.gr



Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ μετά το πόρισμα της ΕΔΕ ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας

 



Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, τέθηκε ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή που εμπλέκεται στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες.



ΚΤΗΝΗ ΡώSSοι στρατιώτες εκτελούν άοπλο Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου

 



Η Ουκρανία έχει δεσμευτεί να βρει τους ΡώSSους στρατιώτες που σκότωσαν έναν άοπλο Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου, μετά την κυκλοφορία σχετικού βίντεο στο διαδίκτυο.

«Θα βρούμε τους δολοφόνους», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε «άμεση έρευνα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Στο βίντεο φαίνεται ο Ουκρανός στρατιώτης να καπνίζει τσιγάρο σε μία τάφρο. Ο άοπλος αιχμάλωτος πολέμου λέει «δόξα στην Ουκρανία» πριν τον πυροβολήσουν με αυτόματα τα ΚΤΗΝΗ ΡώSSοι στρατιώτες.

Ένας από τους ΡώSSους στρατιώτες ακούγεται στη συνέχεια να λέει «ψόφα», συνεχίζοντας να υβρίζει τον Ουκρανό με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Ούτε ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου, ούτε οι στρατιώτες που τον εκτέλεσαν  έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.




Στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη ο πρωθυπουργός

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραστάθηκε στην κηδεία του θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Σπύρου Βούλγαρη στην Καισαριανή.

Ο Σπύρος Βούλγαρης, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, ήταν μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας. 

Το «παρών» στην κηδεία δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που γνώριζε και προσωπικά τον άτυχο μηχανοδηγό, καθώς και οι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Οικονόμου. 



Σε αργία οι γιατροί για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ

 


Οι γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας τέθηκαν σε αναστολή αργία και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης. 

Επίσης ο με εντολή του Υπουργού Υγείας ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.




Η παράταξη της Δούρου αρνήθηκε να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών

 


Για πρωτοφανή ασέβεια απέναντί στους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη καταγγέλλει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς, ανάμεσα σε άλλα, αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή της κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, Χ. Καραμάνου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της υβριδικής χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, όταν από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας ζητήθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ο σύμβουλος της κας Δούρου και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος διέκοψε τη συνεδρίαση κι επιτέθηκε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλο, από τον οποίο απαίτησε να σταματήσει τη διαδικασία.

Όπως καταγγέλεται στην ανακοίνωση, “όταν ο Χ. Καραμάνος είδε ότι δεν του περνά, με βίαιο και τραμπούκικο τρόπο κι εκτοξεύοντας απαράδεκτες ύβρεις, προπηλάκισε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, του αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα μικρόφωνα που ήταν συνδεδεμένα, με στόχο να σταματήσει με το έτσι θέλω τη συνεδρίαση. Μία συμπεριφορά αντιδεοντολογική και ποινικά κολάσιμη, απέναντι στην οποία ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αντέδρασε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.


Όμως ο κ. Καραμάνος δεν ήταν μόνος σε αυτή την αντιθεσμική εκτροπή. Την ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά επέδειξε και η επικεφαλής της παράταξης του, η κα Δούρου, η οποία όχι απλά δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει, όχι απλά δεν ζήτησε συγγνώμη για τη φασιστική συμπεριφορά του, αλλά στη συνέχεια είχε το θράσος να εκδώσει και ανακοίνωση, όπου κατήγγειλε τη διοίκηση για το γεγονός πως η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Ξεχνώντας βέβαια να επισημάνει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, συμμετείχε εξ αποστάσεως ένα μέρος της παράταξής της, αλλά και πολλοί άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι  από άλλες παρατάξεις, όπως άλλωστε δικαιούνται καθώς οι συνεδριάσεις γίνονται υβριδικά”.

“Το χθεσινό επεισόδιο, σημειώνει η Διοίκηση της Περιφέρειας, αποτελεί κηλίδα για τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΕΣΥ Αττικής κι αποδεικνύει πως το μόνο που χαρακτηρίζει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποκρισία.

Αρνήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, με πρόφαση την εξ’ αποστάσεως συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, λες και η τιμή προς τους νεκρούς είναι ζήτημα απόστασης κι όχι ζήτημα συνείδησης.

Εμείς ακριβώς επειδή τιμούμε τα αθώα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, παραμείναμε στη συνεδρίαση μέχρι τη λήξη της και εκδώσαμε σχετικό ψήφισμα, με το αίτημα να γίνουν άμεσα όλα τα θεσμικά βήματα προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτή τη τραγωδία. Δεν αποχωρήσαμε, δεν λιποταχτήσαμε, όπως έπραξε η παράταξη της κας Δούρου, με υποκριτικά προσχήματα που δεν μπορούν να «πείσουν» ούτε μαθητές του δημοτικού.

Η χθεσινή συμπεριφορά των εκλεγμένων από τους πολίτες Δούρου και Καραμάνου στο ΠΕΣΥ Αττικής, συνιστά θεσμική εκτροπή. Προσβάλλει τους πολίτες της Αττικής και αμαυρώνει τη δημοκρατία. Εμείς από την πλευρά μας, ως Διοίκηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε το κύρος της Περιφέρειας Αττικής και των θεσμικών τους οργάνων.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετακομίσουν οι κάθε λογής «μπαχαλάκηδες» στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αν όντως η κα Δούρου διαθέτει έστω και στο ελάχιστο δημοκρατική συνείδηση, περιμένουμε να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του κ. Καραμάνου, διαφυλάττοντας ως οφείλει το θεσμικό κύρος του περιφερειακού μας συμβουλίου. Δεν τους εξέλεξαν οι πολίτες της Αττικής για να τραμπουκίζουν αλλά για να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιλέγει να ταυτιστεί με αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και αυτή της την επιλογή την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών”.


tomanifesto.gr



Κρύβουν τον Σπίρτζη και αμολάνε την Τσαπανίδου να κουνάει το δάχτυλο χωρίς ίχνος ντροπής

 


Θράσος,  ανηθικότητα, χυδαιότητα απο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πόπη Τσαπανίδου, που δεν έχει ίχνος ντροπής.

Εδώ και μία εβδομάδα κρύβουν τον Χρήστο Σπίρτζη υπουργό μεταφορών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απ το 2015 έως το 2019 και μαζί με αυτόν και τον κουμπάρο του Χρήστου Σπίρτζη που ήταν Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών.

Από εχθές έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα με τις ευθύνες του Χρήστου Σπίρτζη και του κουμπάρου του, με καταγγελίες από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και με έγγραφα ντοκουμέντα.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει εφέτες ανακριτές, και οικονομικοί εισαγγελείς, οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν και κρυφτούν και ο ΣΥΡΙΖΑ αμολάει την Τσαπανίδου να προκαλεί την κοινωνία με το θράσος της και το θράσος της Κουμουνδούρου.

Η προκλητική ανακοίνωση της Τσαπανίδου που σίγουρα δεν θέλει απαντήσεις και δεν θέλει την πλήρη αλήθεια που θα περιέχει και εμπλοκή των ΣΥΡΙΖΑ - Χρήστου Σπίρτζη :

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία, οι νέοι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις για την τραγωδία, για την κυβέρνηση φταίνε ο σταθμάρχης, η ρυθμιστική αρχή, οι προηγούμενες κυβερνήσεις…

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής, - που άλλαξε τις συμβάσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε βάρος του Δημοσίου και της ασφάλειας των σιδηροδρόμων- σαν να μη συνέβη τίποτα, θα είναι και πάλι υποψήφιος. 

Το επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ η κυβέρνηση, εκτός από εξοργιστικό είναι και ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων».

Πουθενά οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Σπίρτζη, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει κατευθείαν στον Κώστα Καραμανλή χωρίς να αναφέρει τα αποκαλυπτικά έγγραφα των ΝΕΩΝ και της Απογευματινής.





Πληροφορίες ότι οργανώνουν αύριο στην διαδήλωση μπάχαλο με ακροαριστερούς κακοποιούς

 


Επικίνδυνες πληροφορίες κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, με περίεργα καλέσματα και αντιεξουσιαστές από άλλες χώρες, όπως έγινε το 2008 και καταστράφηκαν περιουσίες ανθρώπων. Το κάλεσμα έγινε με πρόσχημα την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά ο σκοπός τους είναι άλλος γιατί θα είχε γίνει το ίδιο κάλεσμα και στην τραγωδία στο Μάτι, και στην τραγωδία στην Μάνδρα, αλλά σε αυτές δεν βγήκε ούτε ένας άνθρωπος στους δρόμους.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι εντολές σε ακροαριστερούς κακοποιούς, είναι σπάστε, κάψτε, όπως κάνατε το 2008. 

Εμείς το γράψαμε, ελπίζουμε όσα γράφονται στο διαδύκτιο, και λέγονται, να μην είναι αλήθεια και η πολιτεία να είναι έτοιμη να σπάσει κεφάλια ακροαριστερών κακοποιών, για να μην υπάρξει καταστροφή περιουσιών αθώων πολιτών, καταστροφές γενικότερα .

Και σίγουρα εάν γίνει οτιδήποτε υπάρχει ηθικός αυτουργούς με ονοματεπώνυμο!!!



Γεωργιάδης για την κατρακύλα Κανάκη που έγινε τιμητής των πάντων

 


Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.

Ο Κανάκης εδώ και καιρό, έχει καβαλήσει ένα καλάμι και το παίζει υπεράνω όλων, ενώ εάν είχε ίχνος ηθικής και ντροπής θα ήταν προσεκτικότερος στην κριτική του που δεν γελάς πλέον μαζί του αντίθετα προβληματίζεσαι.

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι "δεν το είχε καταλάβει"» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

«Αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα» συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αλλά τώρα έχουμε νεκρούς τα νεύρα όλων μας ειναι τεταμένα και έχουμε καθήκον να μήν επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα να καταστρέψουν εκ νέου την Ελλάδα όπως την εποχή του Αντιμνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα μία χαμένη δεκαετία διότι φοβηθήκαμε να αντιταχθούμε στην αρχή με αυτά» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και καταλήγει:

«Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος πραγματικά φταίει και φυσικά να πληρώσουν. Αλλά όχι και ο Κανάκης ρε παιδιά όχι και ο Κάνακης κάπου ώπα!».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι «δεν το είχε καταλάβει», αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα. Υπό το πρόσχημα της σάτιρας στυγνή προπαγάνδα και λαϊκισμός. Ο Γκλέτσος θέλει να ξυλοφορτώσει τον κ. Χιώτη, ο Κανάκης να φιμώσει τον Πορτοσάλτε, αν κάποιος δημοσιογράφος με τις απόψεις του φαίνεται ότι υποστηρίζει την Κυβέρνηση τότε πρέπει να τον εξευτελίσουν με κάθε δυνατό μέσο, εάν όμως η κα Ράνια Τζίμα πχ επιτεθεί στην Κυβέρνηση (και καλά έκανε εάν αυτό πιστεύει δικαίωμα της) τότε αποθεώνεται. Εαν πεις ότι η κα Καλογεροπούλου πχ ή ο κ. Σβέρκος στηρίζουν τον Σύριζα τότε είσαι απαράδεκτος που δεν σέβεσαι την δημοσιογραφική τους ιδιότητα εαν όμως τολμήσει και μιλήσει ο Μπαμπης Παπαπαναγιώτου πχ ή η κα Παναγοπούλου τότε είναι πιασμένοι, φίλοι του Μητσοτάκη κλπ. Ο Κανάκης έτσι είναι Τιμητής αλλά ο Πρετεντέρης «πιασμένος». Έτσι κάποτε μας είχαν φορτώσει ως «σπουδαίο» τον Λάκη Λαζόπουλο μέχρι να εξευτελιστεί και να σβήσει. Έτσι κτίζουν την ιδεολογική τους ηγεμονία στηριζομενοι στην δική μας ευγένεια! Αλλά τώρα έχουμε νεκρούς τα νεύρα όλων μας ειναι τεταμένα και έχουμε καθήκον να μήν επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα να καταστρέψουν εκ νέου την Ελλάδα όπως την εποχή του Αντιμνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα μία χαμένη δεκαετία διότι φοβηθήκαμε να αντιταχθούμε στην αρχή με αυτά. Έως εδώ λοιπόν, η Κυβέρνηση μας έχει και αυτή ευθύνες προφανώς και θα έπρεπε να έχουμε βάλει το σύστημα της τηλεματικής νωρίτερα αλλά το ίδιο ευθύνονται όλες οι ενδιάμεσες Κυβερνήσεις, πλην του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εν μέσω θυέλλης Οικονομικής και επελαύνοντος Τσίπρα πρόλαβε να φτιάξει και αυτή τη σύμβαση και να βρει τα λεφτά και που αν δεν τον είχαν ριξει θα την είχε τελειώσει. Δεν ευθύνεται όμως η Κυβέρνηση που ο άπειρος αυτός Σταθμάρχης έκανε τρία συνεχόμενα λάθη, αγνόησε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που είχε στη διάθεση του, ούτε που ο εκεί Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΣΕ επέλεξε αυτόν τον άπειρο άνθρωπο για αυτή την κρίσιμη θέση. Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος πραγματικά φταίει και φυσικά να πληρώσουν. Αλλά όχι και ο Κανάκης ρε παιδιά όχι και ο Κάνακης κάπου ώπα!»

Σε νέα του ανάρτηση, δε, στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης σχολιάζει, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις αναφορές Κανάκη, ότι «ζούμε σε μία Χώρα για να το πω απλά, που για το αριστερό TL είναι πολύ λογικό ο Κανάκης να μην γνωρίζει ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξευτέλιζε γυναίκες ο κολλητός και καθημερινός του συνεργάτης, αλλά είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να μην ξέρει τί κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα…»




Τρόλς του ΣΥΡΙΖΑ ο Μπισμπίκης κάνει ανάρτηση φωτογραφία του 2009 και ξεφτιλίζεται

 


Θέλοντας να κάνει το επαναστάτη και να δικαιολογήσει τους ακροαριστερούς κακοποιούς που αμόλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Μπισμπίκης χρησιμοποίησε την τακτική των τρολς της υπόγας Κουμουνδούρου αναρτώντας φωτογραφία του 2009.

Αυτό που κατάφερε τελικά ο ηθοποιός ήταν να ξεφτιλιστεί και να προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους χρήστες με αποτέλεσμα να την κατεβάσει από το Instagram!

Η φωτογραφία που «πόσταρε», δείχνει άνδρες των ΜΑΤ μαζί άλλους άνδρες ντυμένους με πολιτικά που φορούν κράνη και κρατούν ελληνικές σημαίες και είχε τραβηχτεί το 2009 στα γεγονότα έξω από το Εφετείο

Η φωτογραφία του Μπισμπίκη χρησιμοποιήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να πείσουν ότι τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους ήταν στημένα, και δεν είχε αμολήσει ο Τσίπρας τους ακροαριστερούς κακοποιούς.






Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις ευθύνες της τραγωδία των Τεμπών

 



ΣΥΡΙΖΑ, επικίνδυνος, φαιδρός και χυδαίος, όπως κάνει σε κάθε τραγωδία, εργαλειοποιώντας τον πόνο, τον θάνατο και τις ανθρώπινες αδυναμίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ευκαιρία να αποδυναμώσει τη κυβέρνηση, και να μειώσει τα ποσοστά της, αλλά παράλληλα αγχώθηκε γιατί οι αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ - Σπίρτζη 2015-2019 θα οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πετύχει την παραίτηση του καθηγητή Ζηλιασκόπουλου από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ενός εξαιρετικά έμπειρου και άριστου γνώστη του ελληνικού σιδηροδρόμου επιστήμονα, με το επιχείρημα ότι από το 2010 ως το 2015 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Φοβήθηκαν τον Ζηλιασκόπουλο γιατί είναι ικανότατος και θα έφτανε γρήγορα στην αλήθεια.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να απαξιώσει την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, επειδή φοβάται ότι θα φτάσει στις ευθύνες της περιόδου 2015-2019 κι έτσι θα χάσει τον εκλογικό στόχο και δεν θα προλάβει να κερδίζει τίποτα αντίθετα θα χάσει περισσότερα.

Η φαιδρή προσπάθεια του να χρεώσει το δυστύχημα αποκλειστικά στην παρούσα κυβέρνηση, ξεφουσκώνει γιατί οι αποκαλύψεις οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, με εμπλοκή συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, και ευθύνες στον Χρήστο Σπίρτζη και τους συνεργάτες του στο υπουργείο μεταφορών 2015-2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί και τις επόμενες ημέρες όσο του βγεί, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να θολώσει τα νερά και να σαμποτάρει την προσπάθεια να αναζητηθεί και να βρεθεί η αλήθεια, γιατί θα του κάνει μεγάλη ζημιά η αλήθεια.

Η αποκάλυψη με την ερώτηση του βουλευτή της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικολόπουλου προς το υπουργείο Μεταφορών το 2017, που κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ότι δεν προχωρά τις συμβάσεις για τον ΟΣΕ λόγω διαπλοκής, με αναφορά στο έργο του τότε γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Θάνου Βούρδα, και κουμπάρου του τότε υπουργού Μεταφορών, Χρίστου Σπίρτζη, δείχνει ότι όσα θα αποκαλυφθούν δεν θα βγούν σε καλό στον Αλέξη Τσίπρα.




ΝΔ: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίνε όλοι οι άλλοι για την κατάσταση των σιδηροδρόμων εκτός από τον ίδιο»

 


Η ΝΔ επικαλούμενη δηλώσεις της προκλητικής Π. Πέρκα που είχε διατελέσει ΓΓ Μεταφορών την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό τον εξαφανισμένο Χρήστο Σπίρτζη που κρύβεται γιατί έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και η Πέρκα, αναφέρει:

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και από τη δήλωση της κας Πέρκα, που είχε διατελέσει και Γενική Γραμματέας Μεταφορών, για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, συμφωνεί και ο εξαφανισμένος κ. Σπίρτζης. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.»



Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και αντί να προβληματιστούν πάνε με τακτική ΣΥΡΙΖΑ για τραγωδία στα Τέμπη

 


Εάν υπήρχε σοβαρότητα στην νέα ηγεσία Ανδρουλάκη, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είναι ΠΑΣΟΚ, ο προιστάμενος του ΟΣΕ που έβαλε βάρδια τον άπειρο σταθμάρχη είναι ΠΑΣΟΚ, ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον προιστάμενο του ΟΣΕ χωρίς καν να πάει στο νοσοκομείο κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, θα ντρεπόταν και θα ζήταγε να αποδωθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αντί λοιπόν να δείξει σοβαρότητα το ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά την επιστολή του πρωθυπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζητάει να ψαχτούν τα πάντα σε βάθος, ο Ανδρουλάκης με τακτική ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει αρνητικά την επιστολή.

Ο Ανδρουλάκης δεν έχει αναρωτηθεί ούτε σε μία πρόταση τόσες ημέρες που βρίσκεται ο Σπίρτζης; Που τον κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά μετά τις αποκαλύψεις; Θα είναι υποψήφιος ο Σπίρτζης μετά τις τεράστιες ευθύνες του; Γιατί το ΠΑΣΟΚ συνεργεί στο κρύψιμο του Σπίρτζη; Τι φοβάται;

Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με τον Ανδρουλάκη που δεν είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ, και με τακτική ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι η πρώτη φορά, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την συγγνώμη που εξέφρασε για την τραγωδία στα Τέμπη, αντιγράφοντας χωρίς ίχνος ντροπής τις δηλώσεις της Κουμουνδούρου, και κάνει φαιδρή κριτική για την επιστολή του προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η φαιδρή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ που είναι εδώ :

Ξεκινάει θεωρώντας χυδαία και φαιδρά ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές στον κ. Ντογιάκο, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε σε μία λέξη της επιστολής «Το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής επιστολής του πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους θεσμούς της Πολιτείας. H Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί “με εντολή Μητσοτάκη”. Ούτε επιτρέπεται στον κ. πρωθυπουργό να εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες προς δικαστές και εισαγγελείς για αυτονόητες οφειλόμενες ενέργειες και διαδικασίες σε ανοιχτές ποινικές δικογραφίες». 

Και επειδή δεν άρεσε στο ΠΑΣΟΚ το ξεμπρόστιασμα με τους συνδικαλιστές του και επίθεση και τον Γεωργιάδη  «ο λαλίστατος ‘Αδωνις Γεωργιάδης που προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών».

Καταλήγει στην φαιδρή αλλά ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση του σημειώνοντας πως «σε κάθε ισχυρή δημοκρατία, η Δικαιοσύνη γνωρίζει την αποστολή της, τον τρόπο λειτουργίας της και την αξία των αποδεικτικών μέσων. Δεν περιμένει κανέναν να της υποδείξει πότε και πώς θα κινηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι πράττει και θα πράξει και στην υπόθεση των Τεμπών. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη»




Παπαχρήστος για την καταδίκη Παπαγγελόπουλου

 


Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου και σε αυτή αναφέρεται στη στήλη του το «Στίγμα» στα Νέα :

Αξιοπιστία α λα κάρτ

«ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ, έχω ένα μικρό θέμα με την καταδίκη του Παπαγγελόπουλου για μία των καταγγελιών του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου. Ο εν λόγω (πρώην) εισαγγελέας κ. Αθανασίου κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο τρεις – τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην υπουργό να κάνει διάφορα – κακά – πράγματα.

Από τις περιπτώσεις αυτές, το Ειδικό Δικαστήριο αξιολόγησε για μία ως αληθή τα λεγόμενα του εισαγγελέα Αθανασίου. Αφορούσε το «ζωηρό» ενδιαφέρον του Παπαγγελόπουλου για την πορεία μιας υπόθεσης του πρώην τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. Τις υπόλοιπες, που αφορούσαν τον Α. Βγενόπουλο, τον Γ. Αλαφούζο και εμένα (κατήγγειλε ότι ο Παπαγγελόπουλος τον πίεζε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος μου με στόχο να εξοντωθώ ηθικά, επαγγελματικά, κοινωνικά κ.λπ.), τις απέρριψε ως ψευδείς.

Τι παρατηρούμε με αυτή τη στάση του Ειδικού Δικαστηρίου; Το εξής περίεργο και οπωσδήποτε ικανό να οδηγήσει τις σκέψεις μας σε υποθέσεις που δεν περιποιούν κανέναν σεβασμό, τιμή και εμπιστοσύνη στο ανώτατο δικαστήριο: ότι η αξιοπιστία ενός μάρτυρα μπορεί να κρίνεται α λα καρτ.

Οτι ο κ. Αθανασίου είπε μεν ψέματα για τον Βγενόπουλο και τον Αλαφούζο, και φυσικά και για μένα, αλλά για τον Σάλλα τον έπιασε μια κρίση ειλικρίνειας, και πάνω στην κρίση αυτή είπε την αλήθεια!»

Ντροπή

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ στα όσα κατέθεσε για Αλαφούζο – Βγενόπουλο ο κ. Αθανασίου. Θα ψηλαφίσω απλώς το σκέλος της απαλλακτικής απόφασης για τη δική μου περίπτωση. Σε ό,τι με αφορά λοιπόν, οι 8 δικαστές που ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής Παπαγγελόπουλου (5 ψήφισαν να καταδικαστεί) , θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούν αν αισθάνονται ήσυχοι με τη συνείδησή τους για την ψήφο τους.

Ενας άγνωστός μου (παντελώς άγνωστος, δεν τον γνώριζα ούτε κατ’ όψιν) εισαγγελέας καταγγέλλει ότι ο Παπαγγελόπουλος του ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος μου. Στον Γεώργιο Παπαχρήστο του Χρήστου και της Βασιλικής. Σε κανέναν άλλον εκ των οκτώ με δέκα χιλιάδων συναδέλφων μου που ασκούν τη δημοσιογραφία. Σε κα-νέ-ναν!

Προσέξτε: δεν ανέφερε ότι τον πίεσε ο Παπαγγελόπουλος να «φτιάξει κάτι» ας πούμε για τον Πρετεντέρη ή τον Πορτοσάλτε. Τον Καραμήτσο ή τον Χατζηνικολάου. Μόνο για μένα. Προφανέστατα γιατί το δικό μου κεφάλι ήθελε. Και ήθελαν! Άλλος το απαιτούσε, όχι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος διεκπεραίωση έκανε.

Το κλείνω εδώ, από ντροπή και μόνο. Και από λόγους αυτοσεβασμού. Που δεν είδα να διακρίνει όλα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασαν τον πρώην υπουργό. Άλλωστε κι ο ίδιος αυτό πιστεύει – τους ειρωνεύτηκε στα μούτρα. Δεν θα πω τους έφτυσε, διότι το απαγορεύει η αγωγή μου…»