Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση ζητά αποκλεισμό των δρόμων ανήμερα των εκλογών



Η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως οι εκλογές της Κυριακής είναι πύλη προς την εγκαθίδρυση δικτατορίας μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Κάλεσμα στους υποστηρικτές της να αποκλείσουν τους δρόμους της Βενεζουέλας αύριο Κυριακή απηύθυνε η αντιπολίτευση της χώρας, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις εκλογές που θα αναδείξουν μία νέα συνέλευση, που θα αναλάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Οι πολίτες που επιθυμούν δημοκρατία να βγουν στους δρόμους την Κυριακή σε όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις έως την Τρίτη.

Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τις κάλπες, καταγγέλλοντας απόπειρα εδραίωσης δικτατορίας με δημοκρατική επίφαση. Το νέο σώμα θα έχει την εξουσία να διαλύσει την κανονική Βουλή, να νομοθετεί ερήμην και να μεταθέτει προγραμματισμένες εκλογές, ενώ άγνωστη είναι η διάρκειας της θητείας του.

Τουλάχιστον 113 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις βίαιες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία των εισαγγελικών Αρχών. Για μεγαλύτερο απολογισμό κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Σημάδια απομόνωσης

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε εν τω μεταξύ ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «παράνομων» εκλογών στην Βενεζουέλα.

«Αυτή η συντακτική συνέλευση έχει παράνομη προέλευση και εξαιτίας αυτού δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμά της», δήλωσε ο κ. Σάντος, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Βενεζουέλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους έχουν προειδοποιήσει πως θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν κανονικά. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χτυπηθεί η πετρελαϊκή βιομηχανία, που είναι υπεύθυνη για πάνω από το 90% των εξαγωγών της Βενεζουέλας.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβάλει στοχευμένες κυρώσεις σε 13 νυν και πρώην ανώτερους αξιωματούχους της Βενεζουέλας και έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να «τιμωρήσει» ανάλογα κάθε εκλεγμένο μέλος της νέας συνέλευσης.

Παράλληλα, η Air France ανακοίνωσε ότι «εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Βενεζουέλα» είναι αναγκασμένη να αναβάλει τις αεροπορικές της πτήσεις με προορισμό το Καράκας από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου.




Πηγή: skai.gr


Ένας νεκρός- έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο




Η επίθεση έγινε μέσα σε σούπερ μάρκετ- Σύμφωνα με την Bild ο δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» πριν επιτεθεί 

Ένας άνθρωπος νεκρός  έξι τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε σούπερ μάρκετ, στην περιοχή Μπάρμπεκ, στο Αμβούργο.


Φωτογραφία του δράστη

Ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 26χρονος άνδρας γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, που επισήμανε ότι συνεχίζει τις έρευνες για να καθορίσει την τωρινή του υπηκοότητα.

Ο δράστης, σύμφωνα με την εφημερίδα bild είναι μουσουλμάνος και πριν επιτεθεί φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έδρασε μόνος. 



Φωτογραφία του δράστη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης είχε καταφέρει απανωτά χτυπήματα στον άνθρωπο που τελικά υπέκυψε: Οι αστυνομικοί που έφθασαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο σημείο προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία, αλλά δεν τα κατάφεραν και ο άνθρωπος εξέπνευσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.


Πηγή : protothema.gr




Στα 827 εκατ. οι νέες οφειλές προς Ταμεία το δεύτερο τρίμηνο



Αδυναμία άντλησης νέων εσόδων από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις οφειλών καθώς και κόπωση των μέχρι πρότινος συνεπών ασφαλισμένων, κυρίως λόγω των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών και φόρων, καταδεικνύει η νέα αύξηση, κατά 827.180.068 ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία, που εκτόξευσαν τα συνολικά χρέη σε 23,3 δισ. ευρώ.

Η έκθεση του δεύτερου τριμήνου 2017 που δημοσίευσε χθες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά αλλά και ενός φαινομένου που δεν ξεκίνησε κατά την κρίση –από το σύνολο των οφειλών μόνο το 18,68% ή 4,35 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να μην καταβάλλουν εισφορές από το 2010 και μετά– και το οποίο δύσκολα θα περιοριστεί εν μέσω αυτής.

Εκτίναξη

Αναλυτικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα σε ένα τρίμηνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευθεί στο ΚΕΑΟ αυξήθηκαν κατά 827,1 εκατ. ευρώ, φθάνοντας έτσι τα 23,3 δισ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 30 εκατ. ευρώ αφορούν νέα χρέη που δημιουργήθηκαν εντός του 2017. Συνολικά, 533,7 εκατ. ευρώ αφορούν αύξηση στις κύριες οφειλές και τα 293,4 ευρώ προήλθαν από αυξήσεις στα πρόσθετα τέλη. Μάλιστα, το ΚΕΑΟ ενέταξε για πρώτη φορά, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, 205.980 οφειλέτες που βρίσκονταν στα μητρώα των Ταμείων, με συνολικές οφειλές ύψους 473,4 εκατ. ευρώ.

Η έκθεση δείχνει επίσης και την αποτυχία των μαζικών ρυθμίσεων οφειλών, όπως αυτές εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι από τους συνολικά 203.724 οφειλέτες που εντάχθηκαν σε κάποια από τις ρυθμίσεις, στο τέλος Ιουνίου μόλις οι 57.217 συνέχιζαν να τις εξυπηρετούν, καταβάλλοντας δόσεις και τρέχουσες εισφορές, ακόμη κι αν οι δόσεις ήταν πολύ χαμηλές. Βάσει των στατιστικών στοιχείων, από τις 42.979 οφειλέτες που συνολικά έχασαν την πιο πρόσφατη και πιο ευνοϊκή ρύθμιση της «νέας αρχής» που έγινε γνωστή ως η ρύθμιση των 100 δόσεων (ν.4321/2015), το 68% είχε δόση από 50 έως 300 ευρώ τον μήνα. Συνολικά, από τους 77.227 οφειλέτες που εντάχθηκαν με οφειλές 3,2 δισ. ευρώ, απεντάχθηκαν τα 2/3.

Μάλιστα, υπό τον φόβο των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και της ενεργοποίησης των υπόλοιπων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κάποιοι από αυτούς, 7.152 έχουν επανενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Συνολικά, σε ρύθμιση παραμένουν μόλις 1,8 δισ. ευρώ. Ετσι εξηγείται άλλωστε και η σχετικά χαμηλή εισπραξιμότητα του ΚΕΑΟ. Μόνο κατά το β΄ τρίμηνο του 2017 εισπράχθηκαν 223,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 60% ή 134.515.081 ευρώ προήλθε από ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι εισπράξεις

Το ΚΕΑΟ από την αρχή του έτους κατάφερε να εισπράξει 436,2 εκατ. ευρώ. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς απέστειλε 14.830 ατομικές ειδοποιήσεις, ενώ συνολικά από την έναρξη λειτουργίας του, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει αποστείλει 594.261 αντίστοιχες ειδοποιήσεις σε οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την κοινωνική ασφάλιση.

Από τα στοιχεία του Κέντρου καθίσταται σαφές ότι ένα μεγάλο μέρος του συνολικού χρέους προς τα Ταμεία (περίπου 28%) έχει συγκεντρωθεί σε έναν ελάχιστο αριθμό μεγαλοοφειλετών που χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας. Επίσης, ένας πολύ μεγάλος αριθμός οφειλετών (74% του συνόλου) έχει χρέη που δεν υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ ο καθένας.

Με στόχο την κατηγοριοποίηση των οφειλετών, ενόψει και της έναρξης διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού, το ΚΕΑΟ αξιολογεί οφειλές που δεν θεωρούνται άμεσα εισπράξιμες και προέρχονται από οφειλέτες που εμφανίζονται στο μητρώο να είναι σε οριστική διακοπή, πτώχευση ή εκκαθάριση καθώς και από αυτούς με οφειλές μέχρι το 2003.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αιματηρή ληστεία με πυροβολισμούς σε κάβα στη Σαλαμίνα




Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε κάβα στη Σαλαμίνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 7 το απόγευμα δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν στο κατάστημα στην οδό Σαλαμίνας 123 και ζήτησαν από τον 59χρονο ιδιοκτήτη χρήματα. Αυτός αντιστάθηκε και τότε ο ένας εκ των δραστών τον πυροβόλησε στο πόδι.

Οι δράστες αφού απέσπασαν άγνωστό ποσό χρημάτων από το κατάστημα διέφυγαν ενώ ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Σαλαμίνας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



Πηγή : newsbeast.gr


Γερμανός οικονομολόγος: Καλό για την Ελλάδα ένα προσωρινό Grexit -Εχθρική προς την ανάπτυξη η πολιτική της Αθήνας




Υπέρ της προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται το πρώην στέλεχος της Bundesbank και της ΕΚΤ, Οτμαρ Ισινγκ, που επέκρινε την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, σε δηλώσεις του στο Wirtschaftswoche καλεί τους πολιτικούς να εντάξουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες τη δυνατότητα προσωρινής εξόδου από τη νομισματική ένωση.

«Σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έκανε καλό ένα διάλειμμα από την ευρωζώνη. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από μαζικές βοήθειες εκ μέρους των υπόλοιπων χωρών και από μια οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Ακόμη θα πρέπει η επανένταξη στην ευρωζώνη να εξαρτηθεί από τον όρο της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Ισινγκ μιλώντας στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Γερμανός οικονομολόγος άσκησε σφοδρή κριτική στην Αθήνα, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «εξακολουθεί να εφαρμόζει μια εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική».



Πηγές: Deutsche Welle, iefimerida.gr 


Άλλαξε... πρόσωπο για να μην πληρώσει χρέη €3,5 εκατ.



Σε σειρά πλαστικών επεμβάσεων υποβλήθηκε μια 59χρονη Κινέζα από την πόλη Βουχάν, για να αλλάξει το πρόσωπό της, πιστεύοντας ότι έτσι θα κατάφερνε να μην πληρώσει χρέη που είχε συσσωρεύσει, ύψους 25 εκατομμυρίων γουάν (3,5 εκατ.ευρώ).

Η 59χρονη είχε διαφύγει στην πόλη Σενζέν, στα νοτιοανατολικά, όταν δικαστήριο της Βουχάν την διέταξε να πληρώσει τα χρέη της.

«Αιφνιδιαστήκαμε. Έμοιαζε 30άρα και ήταν πολύ διαφορετική από τις φωτογραφίες που είχαμε στη διάθεσή μας» είπε ένας από τους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν, στο πρακτορείο Xinhua.

Η Ζου Νατζουάν ομολόγησε επίσης ότι χρησιμοποιούσε ταυτότητες άλλων προσώπων για να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα με το τρένο. Χρηματοδότησε τις πλαστικές επεμβάσεις της χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες που είχε δανειστεί.



Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αντί να ντρέπονται στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν αισχρά και συνεδριάζουν στο ιδιωτικό πλέον Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.



Κώστας Βουκελάτος

Συνεδρίαση πολιτικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ζήσαμε και αυτό.

Πάντα προκλητικοί, καθημερινά ανήθικοι, χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα κάνουν μεταξύ τους φιέστες γιορτής αντί να ντρέπονται και να ζητάνε συγνώμη.

Έχοντας την αποκλειστικότητα για 3 χρόνια να έχουν φορτώσει τον ελληνικό λαό δύο μνημόνια και κάπου στα 100 δις νέα χρέη και 14 δις νέα μέτρα έχουν το θράσος να γιορτάζουν και να πανηγυρίζουν που βουλιάζουν την χώρα. 

Μάλιστα η προκλητικότητα τους για να γιορτάσουν το πόσο αποτυχημένοι είναι χρησιμοποίησαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τις πολιτικές τους αθλιότητες, κάτι που κανένα κόμμα δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια γιατί η χρησιμότητα του είναι για πολιτιστικά και μόνο και όχι για αριστερές φιέστες λατινοαμερικάνικης αθλιότητας.

Οι Συριζαίοι νομίζουν ότι η χώρα μας είναι λάφυρο και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όποτε το θέλουν και όπως το θέλουν ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα γιατί το Μέγαρο δεν είναι πλέον κρατικό αλλά ιδιωτικό.

Περιμένουμε την απόδειξη ότι πλήρωσαν για να γιορτάσουν την αποτυχία τους.




Δραπετσώνα: Αδέσποτα σκάγια κυνηγητικού όπλου χτύπησαν στο κεφάλι μοτοσικλετιστή




Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 46χρονος μοτοσυκλετιστής, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ενώ κινούνταν στην περιφερειακή οδό της Δραπετσώνας προς Πειραιά δέχθηκε αδέσποτα σκάγια από κυνηγετικό όπλο.

Ο 46χρονος άνδρας οδηγούσε την μοτοσυκλέτα του όταν δέχθηκε τα σκάγια με αποτέλεσμα να πέσει να να συρθεί στον δρόμο.

Έγινε αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ .

Ο άνδρας, διακομίσθηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πέρα από τα κατάγματα έφερε και τραύμα από σφαίρα κυνηγετικού όπλου πίσω από το αυτί του.

Αργότερα με πρωτοβουλία των συγγενών του ο 46χρονος μεταφέρθηκε  σε ιδιωτική κλινική, όπου και επεβλήθη σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου.

Την υπόθεση ερευνά η Τροχαία Πειραιά και η ασφάλεια.