Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Χριστοδουλάκης σε Άνθιμο: Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο



Έναν...απρόσμενο αλλά ενδιαφέροντα διάλογο με θέμα τη φορολόγηση της Εκκλησίας είχαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, στη διάρκεια της ομιλίας του πρώτου στο γεύμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Σε μια παύση της ροής του λόγου του υπουργού, ο οποίος μιλούσε εκείνη την ώρα για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 80 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2025, ο ο κ. Ανθιμος ζήτησε να πληροφορηθεί «πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος».

Ο κ. Χριστοδουλάκης τού απάντησε: «... Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο».

Ο Μητροπολίτης σημείωσε από την πλευρά του ότι «η Εκκλησία φορολογείται μια χαρά», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εχουμε ένα ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, που δεν παίρνει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ βοήθεια. Μας ζητάνε φορολογία 450.000 ευρώ για όσα ακίνητα έχουμε, ε, θα το κλείσουμε».

Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με τον κ.Χριστοδουλάκη να ζητάει από τον κ. Άνθιμο να μην αφορίζει τον ΕΝΦΙΑ συνολικά, αλλά τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ.




(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, huffingtonpost.gr)


Τα capital controls αύξησαν τη χρήση πλαστικού χρήματος κατά 44%




Κατά 44% εκτιμάται ότι ενισχύθηκε η χρήση πλαστικού χρήματος τους τελευταίους μήνες στο λιανεμπόριο, αύξηση που συνδέεται ευθέως με τη συγκυρία των capital controls.

Tην εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, εγκαινιάζοντας στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ την καμπάνια ενημέρωσης “FEEL SAFE @ e-commerce”, που υλοποιεί η ΕΣΕΕ από κοινού με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..

Η τραπεζική αργία και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εκτόξευσαν, εξάλλου, τη χρήση χρεωστικών καρτών, καθώς μέσα σε περίπου ένα μήνα, από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου, είχαν εκδοθεί περισσότερες από 1,1 εκατ. χρεωστικές κάρτες, όταν το προηγούμενο διάστημα εκδίδονταν κατά μέσο όρο λιγότερες από 100.000 κάρτες μηνιαίως, ενώ η χρήση τους κατά μέσο όρο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Παρουσιάζοντας την παραπάνω καμπάνια, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του πλαστικού χρήματος στη χώρα μας, ενώ επισήμανε ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 25%, με τον ετήσιο τζίρο, κατά τον ίδιο, να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής για το 2015 σε 3,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην καμπάνια “FEEL SAFE @ e-commerce”, που, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, γεννήθηκε κατά την περυσινή διοργάνωση της ΔΕΘ, τόνισε ότι στόχος της είναι η προφύλαξη του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των χρηστών του διαδικτύου, από τις απάτες μέσω του Ίντερνετ και ειδικότερα στη χρήση του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες). Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση προσφέρει τη δυνατότητα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, σε κάθε γωνιά της χώρας, να ενημερωθεί για το ηλεκτρονικό εμπόριο, προχωρώντας στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), αλλά και το e-bankink. “Θέλουμε την ψηφιακή συναλλαγή στην πραγματική κι όχι στην εικονική οικονομία. Θέλουμε να διευρύνουμε την οικονομία κι όχι να τη φουσκώσουμε”, ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, κάλεσε τους Έλληνες, μέσω της συγκεκριμένης καμπάνιας, να εμπιστευτούν το Διαδίκτυο και το πλαστικό χρήμα, να μην διστάζουν να κάνουν ψηφιακές αγορές, διότι “έτσι μόνο μπορεί να ελεγχθεί το χρήμα και να αισθάνεται ο πολίτης ασφάλεια”. “Πρέπει να μάθουμε ότι το πλαστικό χρήμα είναι κανονικό χρήμα”, τόνισε, υπενθυμίζοντας τον πενταψήφιο αριθμό 11188 της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου μπορεί να απευθυνθεί κάθε πολίτης. Εξάλλου, οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ μπορούν να επισκεφθεί το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη καμπάνια.



Πηγή: iefimerida.gr


Ο Βαρουφάκης προτείνει στους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ




Αναποφάσιστος για το τι θα ψηφίσει δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης. Συνιστά όμως στους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν κανένα κόμμα που στήριξε τη συμφωνία, ούτε την Χ.Αυγή.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους συμπεριλαμβάνεται και ο... Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L'Echo, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι αναποφάσιστος ως προς το ποιό κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Ωστόσο επειδή, όπως αναφέρει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν ξέρω, καθώς ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμη», απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης στην ερώτηση τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές και πρόσθεσε: «Ωστόσο επειδή αισθάνομαι υπεύθυνος υπεύθυνος σε όλους τους ανθρώπους που με ψήφισαν τον Γενάρη, λέω μόνο ένα πράγμα: ψηφίστε ότι θέλετε, εκτός από τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ αυτής της απαράδεκτης συμφωνίας με την ευρωζώνη και εκτός από την Χρυσή Αυγή».

Ερωτώμενος γιατί δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι αυτό οφείλεται στο ελληνικό εκλογικό σύστημα που επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών. Αναφέρει,επίσης,πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, με των οποίων τα προγράμματα, όπως επισημαίνει, δεν συμφωνεί.

Αναφερόμενος στη συμφωνία και το πρόγραμμα που τη συνοδεύει, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ακόμη και αν ο ίδιος ο Θεός το εφάρμοζε μαζί με τους αρχαγγέλους του δεν θα μπορούσε να πετύχει.


Πηγή: thetoc


Πασίγνωστο μοντέλο και αρχηγός της ομάδας μπέιζμπολ του μεγαλύτερου Αθηναϊκού συλλόγου ο «εγκέφαλος» μεγάλου κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική



Πασίγνωστο πρώην μοντέλο και αρχηγός ομάδας μπέιζμπολ, ο «εγκέφαλος» μεγάλου κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική. Την διακινούσε σε Κολωνάκι – παραλιακή – νησιά και βόρεια Ελλάδα...

Με τουλάχιστον 27 κιλά πεντακάθαρης κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική συνελήφθη στον Ασπρόπυργο μαζί με δύο συνεργούς του από την Ολλανδία και την Γουιάνα πασίγνωστο πρώην μοντέλο και νυν αρχηγός της ομάδας μπέιζμπολ του μεγαλύτερου Αθηναϊκού συλλόγου

«Θα τρίβετε τα μάτια σας» ήταν η ακριβής έκφραση εμπειρότατου αξιωματικού της Ασφάλειας πριν πέντε ημέρες στο News247, «για όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες», αναφορικά με τον εντοπισμό μίας ή και περισσοτέρων εκ των «πηγών» προέλευσης της κοκαΐνης στην χώρα μας που στη συνέχεια διακινείται στο λιανεμπόριο των κυκλωμάτων στις Κυκλάδες, την Βόρειο Ελλάδα και τις πιάτσες του Κολωνακίου  και της Παραλιακής

Και όντως αυτό έγινε, καθώς μετά από πολύ προσεκτική και πολύμηνη έρευνα οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έφοδο σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου συνελήφθη ο φερόμενος «εγκέφαλος» κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης κατευθείαν από την Λατινική Αμερική στην χώρα μας. Πρόκειται για πολύ γνωστό άντρα πρώην μοντέλο και νυν αρχηγό της ομάδας μπέιζμπολ του πιο μεγάλου Αθηναϊκού συλλόγου!
Μαζί του συνελήφθησαν δύο συνεργοί του από την Ολλανδία και την Γουιάνα

Ο 38χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με μοντέλα, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και επιχειρηματίες, ενώ δραστηριοποιείτο,κυρίως, στα νότια προάστια της Αττικής και είχε το προσωνύμιο ο «παίκτης» της παραλίας. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα πεντακάθαρης λατινοαμερικάνικης κοκαΐνης βάρους 27 ...

Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα πεντακάθαρης λατινοαμερικάνικης κοκαΐνης βάρους 27 κιλών, που εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα στο λιανεμπόριο τις ποσότητες που θα έβγαζε και τα χρήματα που θα κόστιζε, όταν για μια εξαιρετικής ποιότητας κοκαΐνη οι τιμές ανάλογα και την αγορά που προορίζονται μπορεί να αγγίζουν το γραμμάριο από τα 150-200 και πάνω ευρώ.

Τα ναρκωτικά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κρυμμένα σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και συγκεκριμένα ημιαξόνια κλπ…, ενώ σε λίγο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση και φωτογραφίες από τα κατασχεμένα ναρκωτικά.

Μένει να διαπιστωθεί, πόσοι άλλοι είναι εμπλεκόμενοι με το συγκεκριμένο κύκλωμα και αν αυτό το κύκλωμα αποτελεί την «μήτρα» «τροφοδοσίας» των κυκλωμάτων του λιανεμπορίου σε Μύκονο, Κολωνάκι, παραλιακή κλπ.

Πώς το πρώην μοντέλο προσπαθούσε να συνεργαστεί με το Καρτέλ της Γουϊάνας και στο τέλος 'άνοιξε' απευθείας οδό

Στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών του Καρτέλ της κοκαΐνης σε Γουιάνα και Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στον Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εν όψει της επικείμενης μεγάλης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου, αξίας τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε και εισήγαγε από την Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Για να καταστεί αυτό εφικτό χρειάστηκε η συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με την αμερικάνικη DEA, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού και το ΣΔΟΕ.


Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν χθες, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, της Δίωξης Ναρκωτικών στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ο 38χρονος Έλληνας Δ.Χ., που είναι πασίγνωστο πρώην μοντέλο, νυν αρχηγός της ομάδας μπέιζμπολ του μεγαλύτερου Αθηναϊκού συλλόγου και παίχτης της Εθνικής Ομάδας, ένας 48χρονος από την Γουιάνα και ένας 38χρονος Ολλανδός, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις παραπάνω Υπηρεσίες, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, σε ευρωπαϊκές χώρες, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.


Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο 48χρονος από την Γουιάνα, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία με ορμητήριο την Γουιάνα και ο 38χρονος πρώην μοντέλο και μπειζμπολίστας στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με την Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στις ακριβές «πιάτσες» της χώρας μας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμένα Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Στις 29 Αυγούστου, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, δύο ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά - άξονες οχημάτων, που είχαν ειδικώς μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για το σκοπό αυτό. Χθες, καθορίσθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.

Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις παραπάνω αποθήκες το πρώην μοντέλο και ο 38χρονος Ολλανδός, οι οποίοι συνελήφθησαν , σ το πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης. Μετά από έρευνα, εντός τεσσάρων διαφορικών αξόνων οχημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε 13 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.
Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος από την Γουιάνα, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα, και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.365 ευρώ, των 3.100 δολαρίων ΗΠΑ και 1.000 δολαρίων Γουιάνα. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ! Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, το διεθνικό της χαρακτήρα και την μεθοδολογία δράσης της (χρησιμοποίηση του συστήματος διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και διακίνησης προϊόντων, χρήση διαύλων παραπλανήσεως των Αρχών, χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων και μέσων μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς επίσης και ειδικώς επιλεγμένων υλικών συγκαλύψεως (μέσω ΣΚΡΑΠ), προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική τους δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Πεδίο μάχης και πάλι το λιμάνι της Μυτιλήνης




Αφγανοί μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν πλοίο ''Τέρα Τζετ'' -Ένα άτομο σωριάστηκε στο έδαφος τραυματισμένο σοβαρά

Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου.

Περίπου 500 πρόσφυγες Αφγανοί αφού πραγματοποίησαν διαδήλωση στο λιμάνι, κατευθύνθηκαν προς το πλοίο "Tera Jet” και κατέλαβαν τον καταπέλτη, απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους και δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα.

Η κίνησή τους προκάλεσε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που τους απομάκρυναν. Κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα άγνωστος είναι πια ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά και ο Μόλυβος.

Αργά το μεσημέρι το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το χθεσινό άδειασμά του.

Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες Αφγανοί κυρίως επιτίθενταν στις αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις που φύλαγαν τις εισόδους του λιμανιού διεκδικώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους. Αναχώρηση που όμως δεν είναι δυνατή αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή και θα αναχωρήσουν αργά το βράδυ σήμερα για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει. Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα. Τη ίδια ώρα το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως ως τις 8.00 σήμερα το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που φαίνεται πως αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

Την ίδια ώρα το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.



Πηγή : protothema.gr


Τσίπρας: Τελειώνουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο




«Φέραμε μία συμφωνία δέκα φορές καλύτερη από εκείνη που έφερνε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Καισαριανή και επιτέθηκε στο «παλιό και φθαρμένο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους αγώνες και στις θυσίες του λαού της Καισαριανής, θύμισε ότι μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πόλη και υποσχέθηκε ότι μετά τη νίκη στις εκλογές θα το επαναλάβει.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις του επταμήνου, ωστόσο υπερασπίστηκε τη μάχη που έδωσε και δεν πήγε χαμένη και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που τελικά πέτυχε παρά τις δυσκολίες που έχει, ως της καλύτερης δυνατής με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας: «Υπάρχει κανείς έλληνας που να πιστεύει ότι αν έμενε στη διακυβέρνηση ο κος Σαμαράς ή αν ήταν στη θέση μου ο κος Μειμαράκης, θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κος Μειμαράκης με τη στρατηγική του ΝΑΙ σε όλα, θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ; Αν υπάρχει ας βγεί να το πεί. Ούτε ο ίδιος δε το ισχυρίζεται.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: «Μας κατηγορούν εκείνοι που έχτιζαν τα τείχη της αδικίας, της φθοράς, της διαπλοκής, της αρπαχτής, για σαράντα χρόνια, ότι δεν μπορέσαμε να τα γκρεμίσουμε σε εφτά μήνες. Μας λένε οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των μνημονίων: Δεν καταφέρατε να τα ξηλώσετε, όπως είχατε υποσχεθεί. Μας κατηγορούν ότι δεν μπορέσαμε με την πρώτη σκληρή μάχη να γκρεμίσουμε το καθεστώς των μνημονίων, που εκείνοι για χρόνια έχτιζαν. Εκείνοι θωράκισαν με νόμους και δρακόντειες δεσμεύσεις. Εκείνοι έστησαν γύρω του μπλόκα της διαπλοκής, παγίδες του χρήματος, εκβιασμούς της πιστωτικής ασφυξίας. Και κάπου εκεί η τραγωδία γίνεται και πάλι φάρσα. Κάποτε κατηγορήθηκαν για προδοσία οι πατριώτες που αντιστάθηκαν στον κατακτητή. Τώρα κατηγορούνται εκείνοι που αντιστάθηκαν στο καθεστώς του φόβου, της αδικίας, της φθοράς, τη διαπλοκής.

Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε από την δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών: «...Στις εκλογές καλείστε να απαντήσετε σε ένα καίριο ερώτημα: Ποιον θα εμπιστευτείτε να παλέψει με το λαό, μαζί σας, μαζί με κάθε κοινωνική ομάδα, για να αρχίσει επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση; Εκείνους που μας έφεραν ως εδώ; Εκείνους που άνοιξαν τις πληγές; Εκείνους που υπάρχουν για να διαιωνίζουν τις πληγές, γιατί έτσι εξασφαλίζουν στους σπόνσορές τους εύκολο χρήμα και στον εαυτό τους εύκολες καρέκλες; Να εμπιστευτούμε, δηλαδή, τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα. Να εμπιστευτούμε στους δεσμοφύλακες την απελευθέρωσή μας. Στους κουμπάρους τη μάχη της κατά διαπλοκής. Στους νόμιμους και ηθικούς τη μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Στους κολλητούς τη μάχη για την αλλαγή του κράτους».

Έδωσε την δική του απάντηση: «Με όλους αυτούς, με το παλιό και φθαρμένο, ένα μόνο πρέπει να κάνουμε. Και μπορούμε να το κάνουμε. Να το αφήσουμε να πνιγεί στις αμαρτίες του. Ή καλύτερα να το πνίξουμε στην κάλπη στις 20 του Σεπτέμβρη. Για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή μαζί του. Γιατί για να κερδίσουμε το αύριο, πρέπει να τελειώσουμε με το χτες.

Υπερασπίστηκε την επτάμηνη διακυβέρνησή του λέγοντας: «Παρουσιαζόμαστε σήμερα μπροστά σας και μπροστά σε όλο τον ελληνικό λαό το ίδιο αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις ριζικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η κοινωνία μας. Αυτή τη φορά όμως και πιο έμπειροι, πιο σοφοί, πιο προσγειωμένοι. Δεν θα περιγράψω όσα κάναμε, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Ένα μόνο θα πω. Όλα μα όλα τα πρώτα μέτρα που προλάβαμε και μπορέσαμε να πάρουμε έχουν φιλολαϊκό, προοδευτικό, δημοκρατικό, πρόσημο. Από το άνοιγμα της ΕΡΤ μέχρι τις εκατό δόσεις. Από το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, μέχρι την επαναπρόσληψη των κυνηγημένων. Από το στοπ στις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι το στοπ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
Αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα: «Δεν ονειροβατούμε. Γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Μα τώρα γνωρίζουμε επίσης ότι τα πιο δύσκολα είναι πλέον πίσω μας. Και την ελπίδα δε θα την αφήσουμε να σβήσει».

Υποστήριξε ότι "οι δυνάμεις του χθες" έχουν στόχο να στερήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη βουλή και ακολούθως έκανε την δική του σύγκριση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: «Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τις δυνάμεις του χθες είναι όπως η μέρα με τη νύχτα. Αν με ρωτάγατε να σας περιγράψω με μια λέξη το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα σας απαντούσα με τη λέξη : Παλινόρθωση. Παλινόρθωση του παλιού και γνώριμου φθαρμένου και διεφθαρμένου καθεστώτος. Του ρουσφετιού, της μίζας, της διαπλοκής, του αυταρχισμού, των μεγάλων ανισοτήτων.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την ευρωπαϊκή διάσταση των ελληνικών εκλογών: «Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δε θα επηρεάσει μόνο την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα, αλλά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια. Τις εκλογές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας που είναι αμέσως μετά από τις ελληνικές εκλογές». Ολοκλήρωσε την ομιλία του με το βασικό του σύνθημα: Στις 20 Σεπτέμβρη θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με το παλιό. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να κερδίσουμε το αύριο».



Πηγή


Μεϊμαράκης: «Πάνω από όλα η Ελλάδα»



«Πάνω από όλα η Ελλάδα» διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Λάρισα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ακούσουν όλα τα κόμματα να κρίνουν και να συγκρίνουν.

«Εμείς θέλουμε να μας ακούσουν. Να ακούσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν όμως και αυτά που έλεγε ο Τσίπρας το Γενάρη πριν από τις εκλογές με όσα έκανε στους επτά μήνες που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και ρώτησε:«Ποιο κόμμα δείχνει αξιοπιστία, ποιο κόμμα μπορούν να εμπιστευτούν»;

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν οι πολίτες συγκρίνουν τα κόμματα, «αν αυτό γίνει η ΝΔ θα είναι πρώτη στην προτίμηση όλων των Ελλήνων». Συνέχισε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει ξανά κανένας και καμιά, θύμα του λαϊκισμού, του φανατισμού και της λάσπης:
«Εμείς τους θέλουμε όλους γιατί η ΝΔ υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων. Πρόοδος δεν είναι εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, δεν είναι ο λαϊκισμός, αλλά η υπευθυνότητα».

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν δύναμη στη Νέα Δημοκρατία για να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η ΝΔ μπορεί με ένα σχεδιασμό να βοηθήσει ώστε να βγούμε από την κρίση, ενώ προειδοποίησε ότι τα επόμενα δύο χρόνια είναι κρίσιμα. Δεσμεύτηκε δε, ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να δεχθεί τα επώδυνα μέτρα για τους αγρότες.



Πηγή 


Το θρίλερ της πρωτιάς συνεχίζεται, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο 0,4%




70% δίνουν εντολή για συνεργασίες

Σήμα για μετεκλογικές συναινέσεις εκπέμπουν προς τα κόμματα οι πολίτες, σύμφωνα με μέτρηση της εταιρίας Marc.

Επτά στους δέκα επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, την ίδια ώρα που το θρίλερ της πρωτιάς συνεχίζεται, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να είναι μόλις 0,4% και τους αναποφάσιστους που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα να κυμαίνονται στο υψηλό ποσοστό του 14,1%.

Οι μισοί ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δύο μονομάχων.

Παράλληλα, δυσαρεστημένη είναι η πλειοψηφία από τη διαπραγμάτευση, ενώ επτά στους δέκα αποκλείουν το Grexit.


Έθνος Κυριακής




Χουλιαράκης: Οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία



Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων δίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ για τη συμφωνία με τους δανειστές τονίζει ότι «οφείλουμε να την τηρήσουμε».

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Χουλιαράκης είπε ακόμα ότι μελετώνται μέτρα, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες.

«H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο» εξήγησε.

Συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος, την εφαρμογή του περιουσιολογίου, την πάταξη του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Για τα capital controls, είπε: «Η λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία και η εμπέδωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαλύουν τον κίνδυνο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και επιτρέπουν τη σταδιακή, αλλά ταχεία άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές.»


Newsroom ΔΟΛ


Αυξάνεται το όριο ανάληψης - Νέες αλλαγές στα capital controls



Σημαντικές ειδήσεις για την χαλάρωση των capital controls έδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης για επιχειρήσεις αλλά και δυνατότητα μεταφοράς των χρημάτων που δεν πήραν οι πολίτες εντός μιας εβδομάδας τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε, πιστεύει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει σημαντική χαλάρωση των πιέσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΜΜΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούνται:

Η μεταφορά για τις επόμενες ημέρες του ημερήσιου ορίου ανά τράπεζα εφόσον αυτό δεν εξαντλείται (εβδομαδιαίως),η εξυπηρέτηση αιτημάτων εισαγωγών έως 5.000 ευρώ από τις ίδιες τις τράπεζες,
το εντατικό «ξεκαθάρισμα» των αιτημάτων που λιμνάζουν στην αρμόδια επιτροπή στην ΤτΕ,
η χαλάρωση στη δυνατότητα διαδικτυακών συναλλαγών με το εξωτερικό για αγορά προϊόντων,
καθώς και η κωδικοποίηση του πλαισίου των κεφαλαιακών ελέγχων.

Πότε θα αρθούν τα capital controls «Αν αυτά γίνουν, θα είναι λογικό να υποθέσει κάποιος ότι τα capital controls θα έχουν αρθεί στη μεγάλη τους πλειοψηφία μέχρι το τέλος του 2015, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και δεν θα γίνουν άλλες ακροβατικές κινήσεις» σημείωσε.

Κίνητρα

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε δυο νέα προϊόντα. Πρώτον, να διευκολύνουμε την εξόφληση δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με τρόπο που δεν θα θίγει την αξία αγοράς των δανείων που οι τράπεζες μεταφέρουν στον ELA. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε σημαντική ρευστότητα. Δεύτερον, εξετάζουμε κίνητρα για να επιστρέψουν οι καταθέσεις από τα στρώματα και να αρχίσει η αντιστροφή της αποστράγγισης του τραπεζικού συστήματος» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, κατά την ομιλία του στο γεύμα που παραθέτει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

«Οξυγόνωση» επιχειρήσεων για να μη δούμε προσφυγικό κύμα

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιούργησαν οι έλεγχοι κεφαλαίων ο υπουργός υπογράμμισε:

«Εμείς είμαστε κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ζουν σε συνθήκες περιορισμένου οξυγόνου. Θέλουμε να δούμε πώς θα ενισχυθεί η οξυγόνωσή τους, ώστε να αποφύγουμε τη μετατροπή τους σε ένα προσφυγικό οικονομικό κύμα».

Κατά τον κ.Χριστοδουλάκη, το βασικό πρόβλημα της χώρας ήταν ότι ρήμαξε το παραγωγικό δυναμικό. «Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Δεν υπάρχει δεξιά, αριστερή και κεντρώα αποεπένδυση. Η αποεπένδυση είναι μία και αντιμετωπίζεται με λεφτά».

Τα λεφτά να πάνε σε επενδύσεις, όχι στα μπαρ της Μυκόνου

O κ.Χριστοδουλάκης επισήμανε ακόμη ότι το δημόσιο χρήμα είναι καλό και χρήσιμο αλλά είναι λίγο. «Η Ελλάδα για να επανέλθει στην παραγωγική δυναμικότητα του 2009 θα χρειαστεί μέχρι το 2020 να γίνουν νέες επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ στη χώρα. Αν είμαστε μάγκες και καταφέρουμε και πάρουμε τα 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, το παλιό και το νέο, λείπουν από τη χώρα 80 δισ. ευρώ ιδιωτικών επενδύσεων τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα βρεθούν λεφτάδες, εγχώρριοι και ξένοι, που θα επενδύουν στη χώρα, αντί να πάνε [να ξοδέψουν τα λεφτά τους] στα μπαρ της Μυκόνου" είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο επισήμανε: ¨Εχουμε αποφασίσει ο νέος αναπτυξιακός να στραφεί σε νέες κατευθύνσεις, παρέχοντας σημαντική βοήθεια σε όσους επιχειρήσεις δημιουργούν απασχόληση¨.


Πηγή



ΠΓΔΜ - Ελλάδα 65-85




Η Εθνική Ομάδα άρχισε με 20άρα επί της ΠΓΔΜ (65-85) τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket και... πάει γι' άλλα. Πρώτος σκόρερ ο «Πριντ», double-double οι Μπουρούσης & Κουφός. Απέναντι στην οικοδέσποινα Κροατία η συνέχεια.

Αν οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες, η Εθνική Ομάδα όχι μόνο δεν έπεσε μέσα, αλλά... πέταξε από πάνω της. Όπως έκανε κι επί της ΠΓΔΜ. Τόσο ώστε να μη τη... βλέπει. Σαν να την... έσβησε!



Παρότι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η περιφερειακή άμυνά της δεν ήταν η κατάλληλη για περισσότερο από ένα ημίχρονο και με τον Βασίλη Σπανούλη σε μέτρια ημέρα (οι μισοί πόντοι του απ' το 38' και μετά), άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της του Eurobasket και πλέον σκέφτεται τη συνέχεια. Δηλαδή την οικοδέσποινα του γ' ομίλου, Κροατία, στην Arena Zagreb.



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η «γαλανόλευκη» ήταν άκρως αποτελεσματική μετά από κάθε πιεστική άμυνά της, ενώ, όταν δε μπορούσε να τρέξει απ' αυτή, είχε τον τρόπο να πάρει τους απαραίτητους πόντους (12π. έναντι 46π. στη ρακέτα). Η ΠΓΔΜ παρέμεινε σε κοντινή απόσταση στο σκορ χάριν στην εκτελεστικότητα των περιφερειακών της, αλλά ήταν αδύνατον να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους. Το ελληνικό ξέσπασμα μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου ήταν αρκετό.



ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης είχε 5 ασίστ στο 7', οι Μπουρούσης & Κουφός σημείωσαν double-double, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν το... κάτι άλλο: 18 πόντοι με 7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 1/1 ελεύθερη βολή, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος σε 25:47.



ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ δεν είναι... Μπο ΜακΚάλεμπ και περιορίστηκε σε 2 πόντους (1/2δίπ., 0/1τρίπ.) και 3 ριμπάουντ, ενώ υπέπεσε και σε 2 λάθη σε 15:44.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Πρέντραγκ Σαμαρντζίσκι με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσε σε 50-55 στο 29', αλλά μέχρι εκεί. Η συνέχεια ανήκε στην Ελλάδα, η οποία με τον Κώστα Σλούκα ν' αποτελεί λύση πολυτελείας απ' τον πάγκο, τον Κώστα Κουφό να κερδίζει ακόμη μία μονομαχία στη ρακέτα και τον Νίκο Ζήση να σκοράρει ένα... αρχηγικό τρίποντο ξέφυγε με 50-62 στο 31' και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς μέχρι τέλους μέχρι και τους 22 πόντους (57-79 στο 38').



Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 50-59, 65-85


Πηγή : gazzetta.gr





Ντόρα Μπακογιάννη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χάσει




Βεβαία για την εκλογική νίκη της ΝΔ εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί όπως λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο, δεν δίνει ελπίδα, δεν πείθει και έχει διαρρήξει όλες τις κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες στηρίχθηκε για να κερδίσει τις εκλογές». Η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και ευρύτατες συνεργασίες και επισημαίνει ότι για τον σχηματισμό κυβέρνησης χρειάζεται να βρούμε τους καλύτερους και ικανότερους από όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, στο οποίο συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσιούφο

Αν και έχουμε εισέλθει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει θέσει την «ατζέντα» των εκλογών αυτών. Δεν ακούμε τίποτα για την οικονομία, για την ανεργία, για την παιδεία ή ακόμη και για το μεταναστευτικό. Αντίθετα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αναλώνονται σε προσωπικές επιθέσεις και συγκρούσεις επικοινωνιακής, κυρίως, εκμετάλλευσης. Συμφωνείτε με το επίπεδο και τον τρόπο που οδεύουμε προς τις εκλογές;

Η ΝΔ θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τη δική της πρόταση για τα μεγάλα θέμα που απασχολούν τους πολίτες, το αναπτυξιακό μοντέλο που εμείς προτείνουμε, τα θέματα παιδείας και μετανάστευσης, θέματα στα οποία διαφωνούμε ριζικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας και αυτό γιατί δεν έχει αφήγημα, δεν έχει σχέδιο, δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. Πάρτε το παράδειγμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ως ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, και προχθές ζήτησαν να παγώσει το μέτρο, διότι επιβαρύνει δυσβάσταχτα την ελληνική οικογένεια! Δεν έχουν πυξίδα, καλλιεργούν τη σύγχυση και προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών με καινοφανείς αναλύσεις περί νέου και παλαιού.

Πού, κατά την άποψή σας, θα κριθεί, τελικά, το αποτέλεσμα των εκλογών;

Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν απηυδήσει. Οδηγούνται για τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες στις κάλπες, για να λυθεί το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά. Γι’ αυτό ζητούν να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις και να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία σας ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις 20 Σεπτεμβρίου;

Στο σημείο όπου διολίσθησε η Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μετά τη συνειδητοποίηση των κινδύνων για τη χώρα και την απαξίωση των θεσμών, οι πολίτες έχουν κουραστεί. Απαιτούν επιτέλους να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα για την ανόρθωση της οικονομίας και τη θωράκιση των εθνικών συμφερόντων. Η ΝΔ έμαθε από τα λάθη της και μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για μια λύση σταθερότητας και ασφάλειας. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας κορόιδευε για καιρό τους πολίτες.  Ακόμη και σήμερα, έχοντας ως δήθεν άλλοθι την παραδοχή των λαθών του και ένα γενικευμένο «δεν ήξερα», «δεν κατάλαβα» ή «κατάλαβα αργά», δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική  των χαμένων προσδοκιών που ακολούθησε, διαψεύσθηκε οικτρά με κόστος 100 δισ. στις πλάτες του ελληνικού λαού. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο, δεν δίνει ελπίδα, δεν πείθει.  Έχει διαρρήξει όλες τις κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες στηρίχθηκε για να κερδίσει τις εκλογές.

Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με ποια κόμματα θα επιδιώξετε τον σχηματισμό κυβέρνησης, με δεδομένη την άρνηση του Αλ. Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί σας;

Η χώρα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και ευρύτατες συνεργασίες.  Αν το είχαμε κάνει το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν στην κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Η χώρα χρειάζεται σύνθεση δυνάμεων. Χρειάζεται να βρούμε τους καλύτερους και ικανότερους  από όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, στο οποίο συμπεριλαμβάνω και τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα δουλέψουν για τον εθνικό στόχο που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, τώρα που οι μάσκες έπεσαν και είμαστε όλοι ωριμότεροι, εάν μας ενδιαφέρει πραγματικά η πατρίδα.  Παρά το ότι ακούω με μεγάλη απογοήτευση τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με αυτούς που τον στήριξαν ψηφίζοντας την κακή συμφωνία που ο ίδιος έφερε, πιστεύω ότι μόνο με εθνική συνεννόηση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και πάντως η ΝΔ θα καλέσει σε συνεργασία όλα τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ ή με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, η ΝΔ θα πρέπει να επιδιώξει τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση ή θα πρέπει να επιλέξει συνειδητά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Θα σας το ξαναπώ. Η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και σύνθεση απόψεων. Τώρα που είμαστε όλοι ωριμότεροι ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Μόνο με το σύνολο των δυνάμεών της η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της.
Είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία και μόνο με εθνική συνεννόηση μπορούμε να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να πείσουμε τους εταίρους μας για αλλαγές στη φορολογία που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Η ΝΔ είναι η παράταξη της ευθύνης και δεν θα βάλει το δικό της όφελος πάνω από την πατρίδα.

Φοβάστε το ενδεχόμενο αδιεξόδου και προσφυγής σε επαναληπτικές εκλογές;

Το απεύχομαι γιατί η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο. Χάθηκαν 17.000 θέσεις εργασίας μέσα στον Ιούλιο λόγω των capital controls, έχουμε υστέρηση στον τακτικό προϋπολογισμό 4,9 δισ. σε σχέση με τους στόχους και υστέρηση στις ασφαλιστικές εισφορές 890 εκατ. σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει τα κόμματα να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα δουλέψει. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Άκουσα τον κ. Παππά να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ειλικρινά τρόμαξα. Εφόσον διακινούν τέτοια σενάρια, εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χάσει τις εκλογές. Θέλουν να δραπετεύσουν από τις ευθύνες τους και κάνουν ό,τι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόσφατα βρεθήκατε και συμμετείχατε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό. Προέκυψε κάτι ενθαρρυντικό για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος;

Η ενημέρωση και η ανάγκη για πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό δεν μπορούν να περιμένουν ούτε εκλογές ούτε άλλες διαδικασίες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξάντλησαν όλο τον χρόνο σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις. Η ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις είναι άμεση. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται άμεσα σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., για να συμφωνήσουν όλοι οι Ευρωπαίοι για την κοινή πολιτική στο μεταναστευτικό, διότι, όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω, η αλληλεγγύη δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση.
Κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ

Πώς εκλαμβάνετε και πώς αντιμετωπίζετε τη ρητορική του κ. Τσίπρα περί παλαιού και νέου, καθώς στο «παλαιό και κακό» εντάσσει τόσο τη ΝΔ όσο και τα παλαιότερα στελέχη της, όπως είστε και εσείς;

Υπάρχει όντως αντιπαράθεση μεταξύ παλαιού και νέου. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το νέο; Είναι η παλαιοκομματική μέθοδος, του να κρύβεις την αλήθεια κάτω από το χαλί; Για μένα, το νέο στην πολιτική είναι οι άνθρωποι που τολμούν να πουν την αλήθεια, και να μην κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το νέο. Το παλιό είναι η κατάργηση της αριστείας, η ισοπέδωση των θεσμών, ο άκρατος λαϊκισμός του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, θα κρίνει ο ελληνικός λαός τι είναι παλιό και τι νέο.

Μία κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ ή μια κυβέρνηση ευρύτατης συμμετοχής; Τι, κατά την άποψή σας, θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές για τη βελτίωση των όρων του μνημονίου; Είναι εφικτή μια τέτοια επαναδιαπραγμάτευση;

Πιστεύω πως ναι. Μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ μπορεί να συζητήσει με τους εταίρους με ρεαλισμό και αξιοπιστία. Γι’ αυτό και είμαι βεβαία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να πετύχουμε αλλαγές στη φορολογία που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες και ώθηση στην ανάπτυξη. Δίνοντας το μήνυμα ότι πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και τις εφαρμόζουμε, μπορούμε να πείσουμε για την ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων στο ελληνικό πρόγραμμα.



Πηγή : imerisia.gr