Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βαρουφάκης προτείνει στους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ




Αναποφάσιστος για το τι θα ψηφίσει δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης. Συνιστά όμως στους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν κανένα κόμμα που στήριξε τη συμφωνία, ούτε την Χ.Αυγή.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους συμπεριλαμβάνεται και ο... Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L'Echo, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι αναποφάσιστος ως προς το ποιό κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Ωστόσο επειδή, όπως αναφέρει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν ξέρω, καθώς ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμη», απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης στην ερώτηση τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές και πρόσθεσε: «Ωστόσο επειδή αισθάνομαι υπεύθυνος υπεύθυνος σε όλους τους ανθρώπους που με ψήφισαν τον Γενάρη, λέω μόνο ένα πράγμα: ψηφίστε ότι θέλετε, εκτός από τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ αυτής της απαράδεκτης συμφωνίας με την ευρωζώνη και εκτός από την Χρυσή Αυγή».

Ερωτώμενος γιατί δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι αυτό οφείλεται στο ελληνικό εκλογικό σύστημα που επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών. Αναφέρει,επίσης,πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, με των οποίων τα προγράμματα, όπως επισημαίνει, δεν συμφωνεί.

Αναφερόμενος στη συμφωνία και το πρόγραμμα που τη συνοδεύει, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ακόμη και αν ο ίδιος ο Θεός το εφάρμοζε μαζί με τους αρχαγγέλους του δεν θα μπορούσε να πετύχει.


Πηγή: thetoc


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου