Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη 41χρονος που αποκαλούσε «σκουπίδι» ανώτατη αξιωματικό της Τροχαίας στο TikTok


 

Στη σύλληψη ενός 41χρονου που καταφερόταν σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απρεπείς εκφράσεις εναντίον αστυνομικών και κατά της ελληνικής πολιτείας, καλώντας παράλληλα το κοινό σε βίαιες πράξεις σε βάρος τους, προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος σε προφίλ που διατηρεί στο TikTok προέβη σε ανάρτηση βίντεο όπου καταφέρεται με απρεπείς εκφράσεις εναντίον προσώπων, αστυνομικών που υπηρετούν τόσο στην Τροχαία όσο και σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και κατά της ελληνικής πολιτείας, καλώντας το κοινό σε τέλεση πράξεων βίας σε βάρος προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόταν με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά της Διευθύντριας Τροχαίας Θεσσαλονίκης και προέτρεπε τον κόσμο να συγκεντρωθεί για διαμαρτυρία έξω από το σπίτι της. Ο άντρας, μεταξύ άλλων, αποκαλούσε... σκουπίδι την αστυνομικό.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και συνελήφθη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.




Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου

 



Ανατριχίλα προκαλούν οι εξελίξεις στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού του 5χρονου από συνομιλήκους του σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης.

Στην καταγγελία προχώρησε, πριν από λίγες ώρες, ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ως φερόμενοι δράστες εμφανίζονται δύο παιδιά πέντε ετών.

Την ίδια στιγμή, έχουν γίνει συνολικά έξι συλλήψεις, με τους συλληφθέντες να αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες δύο νηπιαγωγοί που κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σε αυτούς που έπιασαν οι Αρχές συγκαταλέγονται και τέσσερις γονείς, κηδεμόνες των παιδιών που κατηγορούνται για βιασμό, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.




Νεκρός από το χτύπημα στη Βηρυτό ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

 


Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε χτύπημα στη Βηρυτό.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό Κανάλι 12 μεταδίδει ότι η εκτίμηση στο Ισραήλ είναι ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στο αποψινό χτύπημα των IDF στο υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής ομάδας στη Βηρυτό.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει προβεί σε καμία άλλη δήλωση σχετικά με τα ισραηλινά πλήγματα, ανέφερε το Reuters.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Jerusalem Post έγραψε ότι ο Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα, αλλά έχει έκτοτε αλλάξει τις πληροφορίες που μεταδίδει, γράφοντας ότι η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Την ίδια στιγμή, η Ζεϊνάμπ Νασράλα, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, φέρεται να σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. Το Channel 12 στο Ισραήλ μετέδωσε ότι έχασε τη ζωή της, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τη Χεζμπολάχ ή τις λιβανικές Αρχές.

Η χωρίς ηγεσία και ηγετικά στελέχη Χεζμπολάχ δεν είναι ένας εχθρός «ηττημένος» για τον στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ το οποίο τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν πρέπει να έχει αστοχήσει σε χτύπημα εντός του Λιβάνου έχοντας ως φαίνεται απόλυτα έγκυρη πληροφόρηση για την φιλοϊρανική οργάνωση και τις κινήσεις των στελεχών της. Μία «ακέφαλη» Χεζμπολάχ δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο Τελ Αβίβ, αλλά δημιουργεί και έναν νέο, τρίτο στη σειρά, κίνδυνο αυτή τη φορά από μακριά και όχι από τα όμορα σύνορα. Το Ιράν ουσιαστικά μετά την εξολόθρευση Νασράλα δεν έχει άλλη επιλογή από τα να εμπλακεί ανοιχτά σε πόλεμο. Η Τεχεράνη όμως με την απώλεια Νασράλα εκτός του ότι χάνει ουσιαστικά την επιρροή μέσω της Χεζμπολάχ στα τεκταινόμενα στην περιοχή, επί της ουσίας μπαίνει και η ίδια στο ισραηλινό στόχαστρο.