Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Σεξιστική ακροαριστερή άθλια επίθεση Πολάκη σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ


Με το γνωστό ακροαριστερό άθλιο τρόπο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προχώρησε σε ένα σεξιστικό άθλιο σχόλιο και επιτέθηκε με τρόπο που δεν δηλώνει άντρα σε δημοσιογράφο.


Η σεξιστική επίθεση Πολάκη είναι σαφές ότι απευθύνονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, θηλυκού γένους, ενώ και στη φωτογραφία φαίνεται η δημοσιογράφος που καλύπτει το ιατρικό ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ, Λουίζα Κροντήρη, η οποία και παρουσίασε την έρευνα, μαζί με την παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη.

Περιμένουμε την αντίδραση της συντρόφισσας Φωτεινής Κούβελα που ζήτησε να κατέβει το video του Λούλη χαρακτηρίζοντας το ως σεξιστικό, η δεν θα αντιδράσει θα κάνει την πάπια όπως τότε που ήταν Γ.Γ. Ισότητας επί ΣΥΡΙΖΑ, και σιώπησε όταν καταγγέλθηκε η σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα;;;;;


Παραγράφονται υποθέσεις για να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια – Ποιες αφορά


Τροπολογία, με την οποία παύει η ποινική δίωξη για υποθέσεις που εκκρεμούν και προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος αλλά και η παραγραφή ποινών που έχουν επιβληθεί έως έξι μήνες, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Η τροπολογία αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των πινακίων-εκθεμάτων των ποινικών δικαστηρίων. Παράλληλα, ήταν αίτημα της ηγεσίας των δικαστηρίων αλλά και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την αποσυμφόρηση των πινακίων-εκθεμάτων των ποινικών δικαστηρίων, τα οποία έχουν υπερφορτωθεί με δεδομένο ότι τα ακροατήρια δεν λειτουργούσαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Όμως, από την παραγραφή και την παύση ποινικής δίωξης εξαιρούνται τα αδικήματα που αφορούν τη διάδοση του κορονοϊού (285 Ποινικού Κώδικα) και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με απόδραση κρατουμένου, με διατάραξη πλειστηριασμών (πράξεις κατά συμβολαιογράφου), ψευδή καταγγελία στην Αρχή (230 ΠΚ), προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (337 ΠΚ) κ.λπ.

Η τροπολογία έχει ως εξής:

«Άρθρο 63

Παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης

1. Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των πλημμελημάτων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και την 30ή.04.2020, κατά των οποίων ο νόμος, ως κύρια ποινή, απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας ή σωρευτικά κάποιες από τις παραπάνω ποινές.

2. Εάν, στην περίπτωση των πλημμελημάτων της παρ . 1, ο υπαίτιος υποπέσει μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση του παρόντος σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών, συνεχίζεται η κατ’ αυτού παυθείσα ποινική δίωξη και δεν υπολογίζεται στον χρόνο παραγραφής του αξιόποινου της πρώτης πράξης ο διανυθείς χρόνος από την παύση της δίωξης μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη για τη νέα πράξη.

Άρθρο 64

Παραγραφή και μη εκτέλεση ποινών υπό όρο

1. Κύριες ποινές α) Φυλάκισης διάρκειας μέχρι έξι (5) μηνών ή β) χρηματικές ποινές ή γ) ποινές παροχής κοινωφελούς εργασίας, που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, εφόσον οι αποφάσεις δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και οι ποινές αυτές δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, παραγράφονται και δεν εκτελούνται υπό τον όρο ότι ο καταδικασθείς δεν θα τελέσει μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση του παρόντος νέα αξιόποινη πράξη από δόλο, για την οποία θα καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών.

Σε περίπτωση νέας καταδίκης, ο καταδικασθείς εκτίει αθροιστικά μετά την έκτιση της νέας ποινής και τη μη εκτιθείσα και δεν υπολογίζεται στον χρόνο παραγραφής της μη εκτιθείσας ποινής ο διανυθείς χρόνος από τη δημοσίευση του νόμου αυτού μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη για τη νέα πράξη. Το πρώτο εδάφιο δεν εφαρμόζεται για χρηματικές ποινές που έχουν επιβληθεί σωρευτικά με ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίντεο σοκ: Κρατούμενοι προσπαθούν να κολλήσουν κορωνοϊό, ελπίζοντας να αποφυλακιστούν



Ρισκάρουν να πεθάνουν οι κρατούμενοι φυλακής στην Καλιφόρνια, που προσπάθησαν να μολυνθούν με το νέο κορωνοϊό, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν την πρόωρη αποφυλάκισή τους.

Η διοίκηση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος ανησύχησε τον Απρίλιο με την ξαφνική έξαρση υπόπτων κρουσμάτων, αφού μέχρι τότε δεν είχε καταγραφεί κανένα εκεί. Παρακολούθησαν, λοιπόν, εξονυχιστικά τα βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και είδαν κρατουμένους να μοιράζονται το ίδιο ποτήρι νερό και να μυρίζουν μια προστατευτική μάσκα.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες 30 κρατούμενοι επί συνόλου περίπου 50 είχαν διαγνωστεί θετικοί ή είχαν νοσήσει. «Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να εκτεθούν στον κορωνοϊό», δήλωσε ο σερίφης. Ουδείς, βέβαια, εκ των κρατουμένων το παραδέχθηκε.








Σε διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ- Θα μείνει ο Τσίπρας με Καρανίκα - Πολάκη και ότι περισσέψει


Αγωνία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του κόμματος, και προβληματισμός για το εάν πρέπει ακόμα να ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας που είναι κατά κοινή παραδοχή όλων "καμένος" και τελειωμένος πολιτικός.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης, δείχνουν ανοικτά τις προθέσεις του, να αμφισβητήσουν τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπάτησε τους Έλληνες με σημαία τον Τσίπρα για να πάρει τις εκλογές πριν από 5μιση χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας καταλάβει με όσο μυαλό διαθέτει ότι είναι τελειωμένος κρατάει αποστάσεις μήπως δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια. 

Η τακτική εξαπάτηση των πολιτών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πρόωρες εκλογές που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πέτυχε και έδειξε πόσο αποδυναμωμένος είναι στην κοινωνία και στους ίδιους του τους ψηφοφόρους.

Όλοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι δεν έχει καμία αντιπολιτευτική τακτική ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από το να σπείρει διχασμό, να λέει ψέματα και να παρουσιάζει τα πράγματα όπως αυτός νομίζει Συριζαίικα που δεν τα ακούει ούτε για να γελάσει η κοινωνία.

Αυτές τις ημέρες κάνει προσπάθεια να επικαιροποιήσει το δήθεν πρόγραμμα του,  για να αντιμετωπίσει όπως λέει τις νέες προκλήσεις και να πιέσει έστω τον κ. Μητσοτάκη να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων.  

Με λίγα λόγια έρχονται εξελίξεις, και όπως φαίνεται τελειώνει η καριέρα του τυχοδιώκτη αρχηγού κόμματος Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν νομίζουμε ότι η ακροαριστερή παρέα μόλις εκδιωχθεί κακήν κακώς από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθήσει να στήσει κάτι καινούργιο ζητώντας την στήριξη των συντρόφων της πλατείας, που στήριξε άλλωστε όταν ήταν κυβέρνηση με τους νόμους ανομίας και ατιμωρησίας υπέρ τους και σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.



«Ντου» της οικονομικής αστυνομίας σε τρεις ΜΚΟ κάποιοι τρέμουν!!!!



ΜΚΟ: "Κρατικά" Εργαλεία Προπαγάνδας, Ελέγχου και… Πλουτισμού ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ έγινε αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εχθές Δευτέρα από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο έλεγχος αφορά ροές χρημάτων από που και ποιοι είναι από πίσω, στο πλαίσιο της έρευνας αφαιρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές από τις ΜΚΟ.

Δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό σε ποιον τομέα δραστηριοποιούνται οι τρεις ΜΚΟ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι έλεγχοι σε ΜΚΟ . Η έρευνα αναμένεται να προσφέρει χρήσιμα στοιχεία για ποσά και πόρους τα οποία διαχειρίζονται, ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που αφαιρέθηκαν θα γίνουν «φύλλο και φτερό» απο τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται παρουσίαση της υπόθεσης από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.


Ο Δράκος της Κέρκυρας αποφυλακίστηκε με νόμο Παρασκευόπουλου που είναι σε ισχύει και επί Τσιάρα



Ο δράκος της Κέρκυρας, ο παιδεραστής του Ρεθύμνου και όχι μόνο αποφυλακίστηκαν πρόσφατα με τον νόμο έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου που υποτίθεται θα άλλαζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Τώρα ποιος φέρει την ευθύνη ότι ο νόμος έγκλημα και γενικά ο ποινικός κώδικας ατιμωρησίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα σε ισχύει, αυτό θα το βρει ο πρωθυπουργός και θα πρέπει να ενεργήσει ανάλογα.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου που είχε ασελγήσει σε 53 ανήλικα αγόρια. Καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξης και με τον νόμο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου έμεινε στην φυλακή μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες.

Σειρά είχε ο Δράκος της Κέρκυρας που με τον νόμο έγκλημα  ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε 43 χρόνια νωρίτερα, είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια φυλάκιση, τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε βιαστή.

Ο βιαστής έμεινε στη φυλακή με τις ευχές ατιμωρησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους 6 βιασμούς εννιά μόλις χρόνια.

Με το που βγήκε ο Δράκος της Κέρκυρα έξω από τις φυλακές, διέπραξε νέο βιασμό σύμφωνα με όσα κατήγγειλε 34χρονη που είχε εξαφανιστεί για δύο 24ωρα και «είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού από τον "δράκο" της Λευκίμμης».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 47χρονου κακοποιού με το «βαρύ» ποινικό μητρώο. 




ΠΟΥ: Ανησυχία για διπλασιασμό των νεκρών από HIV στην υποσαχάρια Αφρική λόγω κορωνοϊού


Ο αριθμός των θανάτων που προκαλούνται από τον ιό HIV μπορεί να διπλασιαστεί στην υποσαχάρια Αφρική, εάν διαταραχθεί η πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Μια εξάμηνη αποδιοργάνωση στην πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα μπορεί να προκαλέσει περισσότερους από 500.000 πρόσθετους θανάτους στην περιοχή σε ένα χρόνο μεταξύ 2020 και 2021, οι οποίοι θα προστεθούν στους 470.000 θανάτους που καταγράφηκαν το 2018, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το πρόγραμμα του ΟΗΕ για το HIV/AIDS (UNAIDS).

Στοιχεία που δεν είχαν καταγραφεί από το 2008, όταν 950.000 άνθρωποι πέθαναν από AIDS στην περιοχή.

Το 2018, η χρονιά των τελευταίων διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων, 25,7 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν με τον ιό HIV στην υποσαχάρια Αφρική, από τα οποία 16,4 εκατομμύρια λάμβαναν αντιρετροϊκή θεραπεία.

Η διακοπή των εκστρατειών πρόληψης, της πρόσβασης στην περίθαλψη και στις θεραπείες μπορεί επίσης να εξαλείψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πρόληψη της μετάδοσης HIV από τη μητέρα στο παιδί, όταν ο αριθμός των παιδιών που μολύνθηκαν μειώθηκε κατά 43% μεταξύ 2010 και 2018, από 250.000 σε 140.000 παιδιά.

Οι παιδικές λοιμώξεις μπορεί να αυξηθούν κατά 37% στη Μοζαμβίκη, κατά 78% στο Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε και κατά 104% στην Ουγκάντα.

«Υπάρχει ο κίνδυνος οι νίκες που επιτεύχθηκαν στον αγώνα κατά του AIDS να θυσιαστούν κατά τη διάρκεια της μάχης κατά της Covid-19», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Προγράμματος UNAIDS Γουίνι Μπιανίμα σε κοινή ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, το UNAIDS είχε καλέσει τις κυβερνήσεις να «μην υποχωρήσουν στις προσπάθειές τους για την πρόληψη του ιού HIV και να διασφαλίσουν ότι οι πληθυσμοί θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες για την αποφυγή κάθε λοίμωξης, διάκρισης και βίας, αλλά και να μπορούν να απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους υγεία και την αναπαραγωγή καθώς και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτά».

«Η μεγάλης κλίμακας απώλεια του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των σεξουαλικών σχέσεων επί πληρωμή, στο εμπόριο του σεξ και τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Αυτό θα εκθέσει τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV, εκτός εάν διαθέτουν τα μέσα να προστατευτούν», προειδοποιεί η υπηρεσία εκφράζοντας την ανησυχία της.

Από τότε που εμφανίστηκε ο ιός του AIDS πριν από 35 και πλέον χρόνια, 78 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 35 εκατομμύρια έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την UNAIDS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ποιες αεροπορικές ξεκινούν πτήσεις από και προς Αθήνα


Mε τα ενιαία πρωτόκολλα για τις αερομεταφορές να παραμένουν ακόμη θολά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο πλάνο των διακρατικών συμφωνιών με το στόχο της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν από τον Ιούλιο, ενώ με το σταγονόμετρο έρχονται και τα πρώτα νέα για τις συνδέσεις με Ελλάδα από τις αεροπορικές.

Οι τελευταίες καταβάλλουν προσπάθειες να καταρτίσουν το πρόγραμμα των δρομολογίων του καλοκαιριού- το οποίο φυσικά, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι οριστικό- ενώ αναμένουν και το αν τελικά θα υπάρξουν οι πολυσυζητημένες κατευθυντήριες γραμμές από την Κομισιόν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επί του παρόντος, οι πτήσεις που συνδέουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος με το εξωτερικό αυτή την στιγμή είναι μετρημένες στα …δάχτυλα π.χ. από την Aegean για Βρυξέλλες, Swiss Air για Ζυρίχη και Γενεύη, Qatar Airways προς Ντόχα, ενώ το δίκτυο του εσωτερικού λειτουργεί με πολύ μειωμένα δρομολόγια. Η αρχή για πύκνωση των δρομολογίων στις πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 18 Μαϊου, παράλληλα με το “άνοιγμα” των μετακινήσεων από νόμο σε νομό και ως δεύτερη εναλλακτική από τις 25 Μαϊου.

Το δίκτυο εξωτερικού

Στο δίκτυο του εξωτερικού τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο από την στιγμή που υπάρχουν οι καθυστερήσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για τη λήψη αποφάσεων. Το ιδεατό σενάριο θα ήταν να υπάρξουν οι κατευθυντήριες γραμμές από την Κόμισιον άμεσα, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαϊου με τον αρμόδιο Επίτροπο Μπρετόν στις Βρυξέλλες με θέμα τον τουρισμό, για τη διαμονή και τις μεταφορές, σενάριο ωστόσο που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Σε μία προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες και με το ορόσημο του Ιουλίου για την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν που ανακοίνωσε προ ημερών και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προωθούνται οι διακρατικές συμφωνίες με χώρες που είναι πιο ‘’έτοιμες’’ σε υγειονομικό επίπεδο όπως η Κύπρος, το Ισραήλ. Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ το απόγευμα της Παρασκευής έδωσε και μία εικόνα για το πώς θα δέχεται η Ελλάδα τουρίστες από το εξωτερικό και για τις αεροπορικές πτήσεις: Όπως ανέφερε, οι επιβάτες σε πτήσεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα οφείλουν να έχουν λάβει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού και χωρίς αυτό δεν θα γίνεται επιβίβαση. Επιπλέον, η χωρητικότητα των πτήσεων από, προς και εντός της Ελλάδας θα είναι πλήρης, χωρίς να υπάρχουν κενές θέσεις, προκειμένου «να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές». Για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακ, ενώ οι τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τους και η παραμονή σε καραντίνα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διακοπών.

Τα δρομολόγια από τις αεροπορικές

Οσον αφορά τώρα τις αεροπορικές συνδέσεις, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας η Aegean τηρεί επί του παρόντος στάση αναμονής, με τη διοίκησή της παράλληλα να καταρτίζει το πλάνο της επόμενης ημέρας για το οποίο περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει την επόμενη εβδομάδα στην εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση που θα παράσχει ο πρόεδρος Ευτύχης Βασιλάκης την Δευτέρα 18 Μαϊου.

Ο όμιλος της Lufthansa προχώρησε σε ανακοινώσεις την περασμένη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι τον Ιούνιο θα εξυπηρετεί 60 προορισμούς στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, ενώ μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσει πτήσεις από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Αθήνα, έπειτα από δύο μήνες απουσίας πτήσεων από τη Γερμανία στη χώρα μας.

Eνδιαφέρον -και για την καλοκαιρινή σεζόν- έχει το ενημερωτικό σημείωμα που παραθέτει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς που θέλουν να ταξιδέψουν από/ προς Ελλάδα. Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και πολιτειών των ΗΠΑ, ωστόσο προς διευκόλυνση των πολιτών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εξέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες αεροπορικών συνδέσεων και οι αεροπορικές εταιρείες που ανακοίνωσαν πτήσεις κι έχουν ως εξής: Η American δε θα έχει καμία πτήση Φιλαδέλφεια-Αθήνα για τη θερινή σεζόν, ενώ το Σικάγο-Αθήνα ενδέχεται να επανέλθει στο δίκτυο στις αρχές Ιουνίου. Η Emirates συνεχίζει τις πτήσεις Νιούαρκ- Αθήνα την 1η Ιουλίου, ενώ η United δε θα έχει καμία πτήση Νιούαρκ -Αθήνα για τη σεζόν. Μέσω της Air France, η οποία έχει προγραμματισμένη, επόμενη πτήση από Αθήνα προς Παρίσι στις 23 Μαΐου, μπορεί να υπάρξει σύνδεση με το αεροδρόμιο JFK και άλλους προορισμούς των ΗΠΑ, την επόμενη μέρα.

Η low cost Ryanair, η οποία αυτή την στιγμή ουσιαστικά δεν πετάει, αφού ένα 99% των πτήσεων και πάνω είναι ακυρωμένο επίσης τηρεί στάση αναμονής συνολικά για το πρόγραμμα του καλοκαιριού ανά την Ευρώπη, έως τις 21 Μαϊου. Εως τότε ισχύει το πολύ περιορισμένο πρόγραμμα της εταιρείας σε ελάχιστους προορισμούς από/ προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ενώ η αναθεώρηση των δρομολογίων θα γίνει εφόσον ληφθούν αποφάσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Για τη χώρα μας πάντως, η εταιρεία έχει ήδη «ανοίξει» το πρόγραμμά των κρατήσεων αλλά από το …φθινόπωρο την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα έχουν ανοίξει οι συνδέσεις στους περισσότερους προορισμούς από/προς Αθήνα, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Επίσης από το «μέτωπο» των low cost, η Wizz Air επίσης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα των δρομολογίων της τη χώρα μας από τον Ιούλιο.


Στεφανία Σούκη
Πηγή : newmoney.gr


Οργισμένος ο Τραμπ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου μετά από λογομαχία με Ασιάτισσα δημοσιογράφο



Δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί αντιδράσεις και πιθανόν να μην είναι η τελευταία. Η αμηχανία του Ρεπουμπλικανού προέδρου για τους 80.000 και πλέον νεκρούς Αμερικανούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά στην συνέντευξη Τύπου, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε τη διαδικασία και αποχώρησε από το βήμα, μετά από «δύσκολη» ερώτηση που δέχθηκε και λογομαχία με ασιατικής καταγωγής γυναίκα δημοσιογράφο.

Η συνέντευξη Τύπου διακόπηκε ξαφνικά όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε ερώτημα αναφορικά με τις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου κατά της Κίνας, για την πανδημία, λέγοντας στη δημοσιογράφο από την Ασία ότι πρέπει να ρωτήσει την Κίνα για τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων. Η Weijia Jiang, από το CBS, πίεσε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να δώσει μία εξήγηση για την οπτική μέσα από την οποία αντιμετωπίζει την πανδημία, για να πάρει την απάντηση «πήγαινε ρώτησε το ίδιο πράγμα την Κίνα».


Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να δώσει τον λόγο σε έναν άλλο δημοσιογράφο, η Jiang κατέβασε την προστατευτική της μάσκα και ρώτησε αν υπήρχε κάποιος λόγος που της είπε να ρωτήσει την Κίνα. Ο πρόεδρος δεν απάντησε ούτε στη συγκεκριμένη ερώτηση, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να πιέσουν την Κίνα, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το αν ιός προέρχεται από εκεί.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Kaitlin Collins του CNN, ζήτησε να κάνει ερωτήσεις, αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε αρκετές φορές.

Η δημοσιογράφος του CNN αντέδρασε, λέγοντας: «Εσείς με καλέσατε». Όταν επιχείρηση να κάνει την ερώτησή της, ο Τραμπ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε.

Οι δύο δημοσιογράφοι έχουν «στριμώξει» και άλλες φορές τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, κάνοντας δύσκολες ερωτήσεις, που δεν «βολεύουν» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απέρριψε επίσης τις πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος είναι πλημμυρισμένος από κρούσματα του νέου κορωνοϊού και ότι το σύστημα coronavirus δεν έκανε τη δουλειά του, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι το σύστημα κατέρρευσε καθόλου. Μπορεί να συμβεί. Είναι ο κρυμμένος εχθρός. Πράγματα συμβαίνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «έχουμε επικρατήσει» της πανδημίας, την ίδια στιγμή που οι νεκροί στις ΗΠΑ είναι πάνω από 80.000 και καθημερινά προστίθενται στη λίστα εκατοντάδες άλλοι.


Πηγή : protothema.gr


Ο "εκατομμυριούχος" Δημήτρης Παπαδημούλης το έριξε στο real estate- Αγόρασε 8 διαμερίσματα



Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η σύζυγος του, συνεχίζουν να αυξάνουν την περιουσία τους. Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης προκύπτει ότι προχώρησαν σε επενδύσεις real estaste καθώς εντός του 2018 πραγματοποίησαν αγορά 8 ακινήτων. Πρόκειται για διαμερίσματα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

To ανδρόγυνο που έχει ίσως το πιο "βαρύ" πορτοφόλι μεταξύ των 300 της Βουλής και των Ελλήνων ευρωβουλευτών έχει στους λογαριασμούς του 1.188.539 ευρώ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσεις και σε μετοχές. Το χαρτοφυλάκιό του αποτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ ενώ εντός του 2018 φαίνεται να εκποίησε μετοχές λαμβάνοντας περίπου 365.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης είναι δικαιούχος και συνδικαιούχος με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταθέσεις 834.346,47 ευρώ. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι κοινός προθεσμιακός λογαριασμός με τη σύζυγό του, ύψους 509.487,75 ευρώ.

Επιπλέον των ποσών των ανωτέρω λογαριασμών, η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδικαιούχος μαζί με τον αδερφό της σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της με υπόλοιπο 354.251,39 ευρώ. Στην προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη ήταν της τάξης του 1.094.550,12 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019, τα προσωπικά εισοδήματά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν σε 257.245,21 ευρώ και της συζύγου του σε 30.804,13 ευρώ.

Στο μεταξύ, αναδιάταξη του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του κ. Παπαδημούλη καταγράφεται στο πόθεν έσχες του καθώς προχώρησε στην εκποίηση επενδυτικών τίτλων με την αξία πώλησής τους να ανέρχεται στα 365.858,61 ευρώ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτανε τα 593.916,89 ευρώ.


Πηγή: Thetoc.gr


Ο Βελόπουλος ανεβάζει fake φωτογραφίες δήθεν "ξεσκεπάζοντας" τα ΜΜΕ για τον κορωνοϊό



Το ξεφτιλίζεσαι λέγοντας ψέματα, για να υποστηρίξεις τις θεωρίες σου, δείχνει το επίπεδο της σοβαρότητας σου, και το χειρότερο αφού σε ανακάλυψαν και σε ξεμπρόστιασαν, δεν έχεις ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό που προσπάθησε να τον εξαπατήσεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε μία ανάρτηση στο Twitter με μία σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν την ίδια κοπέλα, η οποία - υποτίθεται πως - δηλώνει πως κόλλησε κορωνοϊό σε 3 διαφορετικές πλατείες, στην πλατεία Βαρνάβα, στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία Αιγάλεω. 

Τις φωτογραφίες συνόδεύει και σχόλιο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης: "Όταν τα ΜΜΕ θέλουν να τρομάξουν βάζουν τις "κουκούλες" με ροζ χρωματάκι; Έλεος με την τρομοκρατία πια! Εντάξει φτάνει @ellinikilisi"

Την ανάρτηση μόλις τον πήραν χαμπάρι και ξεφτιλίστηκε την κατέβασε και δεν υπάρχει παρά μόνο το ίχνος της όπως το είχε ανεβάσει η omadaalithias.gr.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησε ήταν είναι εμφανώς αλλαγμένες, καθώς πρόκειται για αποσπάσματα από ρεπορτάζ για τις καταλήψεις και στο άσυλο στα πανεπιστήμια και την τρομοκράτηση των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ και πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο των εορτασμών του Πολυτεχνείου.

Η ανάρτηση του Βελόπουλου την οποία κατέβασε μετά την ξεφτίλα και έχει μείνει μόνο το ίχνος της όπως το δημοσίευσε η omadaalithias.gr :

Όταν τα ΜΜΕ θέλουν να τρομάξουν βάζουν τις "κουκούλες" με ροζ χρωματάκι; Έλεος με την τρομοκρατία πια! Εντάξει φτάνει ! @ellinikilisi pic.twitter.com/FxpRr26Ymx
— Βελόπουλος Κυριάκος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (@velopky) May 11, 2020


Αυτές τις φωτογραφίες χρησιμοποίησε ο Βελόπουλος για να εξαπατήσει τους πολίτες δήθεν για τον κορωνοϊό :




Δείτε και τα αληθινά αποσπάσματα:



Πηγή : omadaalithias.gr



Μόνο ένας Συριζαίος όπως ο Καρανίκας θα ήταν τόσο χυδαίος, αμόρφωτος και προκλητικός



Σε κανένα ακροαριστερό, δεν άρεσε που η πολιτεία τίμησε τα θύματα της MARFIN, θύματα ακροαριστερών δολοφόνων.

Ιδιαίτερα προκλητικός και χυδαίος ίσως λόγω του επιπέδου μόρφωσης που έχει εκτός από την ακροαριστερίλα που τον χαρακτηρίζει, είναι ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Καρανίκας. 

Ξαναχτύπησε αυτό το απόλυτο ακροαριστερό τίποτα, και καταφέρεται κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Marfin.

Ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι στιγμής δεν τον έχει μαζέψει, δείχνοντας ότι έχει το ίδιο επίπεδο με τον πρώην σύμβουλο του Νίκο Καρανίκα.

Στην ανάρτηση του που δείχνει και το ότι δεν έχει λάβει ούτε την απαραίτητη μόρφωση στο σχολείο, με τίτλο, «όταν ασχολείσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες» ο Καρανίκας, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Όταν ακολουθείς την κατάντια της θεωρητικής ομάδας της ΝΔ του Μωυσή (εννοεί τον Πρωθυπουργό) γίνεσαι χαρακτήρας επιθεώρησης σε κακοπαιγμένη παράσταση. Όταν τρέχετε να καλύψετε την χυδαιότητα του Μωυσή στην τυμβωρυχία για την marfin, τότε θα καταλήξετε να διχάζετε και εμείς να ακούμε ανιστόρητες δηλώσεις.
Είστε πρόεδρος της χώρας και όχι του Ημερήσιου Κήρυξ και σίγουρα δεν είστε η γελοία συμπλήρωση της θεωρητικής ομάδας των διαπλεκόμενων Jukebox».

app-facebook
Νίκος Καρανίκας
20 ώρες πριν
Όταν ασχολείσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες.
Όταν ακολουθείς την κατάντια της θεωρητικής ομάδας της ΝΔ του Μωυσή γίνεσαι χαρακτήρας επιθεώρησης σε κακοπαιγμένη παράσταση.
Όταν τρέχετε να καλύψετε την χυδαιότητα του Μωυσή στην τυμβωρυχία για την marfin, τότε θα καταλήξετε να διχάζετε και εμείς να ακούμε ανιστόρητες δηλώσεις.
Είστε πρόεδρος της χώρας και όχι του Ημερήσιου Κήρυξ και σίγουρα δεν είστε η γελοία συμπλήρωση της θεωρητικής ομάδας των διαπλεκόμενων Jukebox. ...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, κείμενο