Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ανοίγει η συζήτηση για την ευθανασία στη χώρα μας


Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι εστάλη στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Αμυρά σχετικά με το δικαίωμα στην ευθανασία, δίνοντας σινιάλο ότι προτίθεται να συζητήσει το θέμα, αλλά χωρίς να ξεκαθαρίζει περαιτέρω το τοπίο.

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η συζήτηση για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας ευθανασίας στη χώρα μας, φαίνεται να αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής ενημερώνει εγγράφως τον ερωτώντα βουλευτή ότι η συγκεκριμένη ερώτησή στάλθηκε στον Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που είχε συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο τη σύνταξη νέου σχεδίου Ποινικού Κώδικα.

«Το εν λόγω σχέδιο Ποινικού Κώδικα παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επισημαίνεται ότι θα τύχει σχετικής μελέτης και επεξεργασίας και από την πολιτική ηγεσία», αναφέρει ο υπουργός.

Από την απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή διακρίνει κανείς την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης να συζητήσει το θέμα. Δεν αποσαφηνίζεται όμως εάν στο σχέδιο Ποινικού Κώδικα που κατέθεσε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, συμπεριλαμβάνεται διάταξη σχετικά με την ευθανασία την οποία θα μελετήσει το υπουργείο.

Στην ερώτησή του ο Γιώργος Αμυράς υπογράμμιζε την απουσία συγκεκριμένων ρυθμίσεων για τα δικαιώματα των ανιάτως πασχόντων και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με την ευθανασία στην ελληνική έννομη τάξη, Αποτέλεσμα η εξέταση του θέματος της ευθανασίας να γίνεται με βάση τις συναφείς συνταγματικές διατάξεις, της διατάξεις της Σύμβασης περί Βιοϊατρικής και τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Προσέθετε, δε, ότι παρ’ όλα αυτά στον Ποινικό Κώδικα γίνεται αναφορά στην «ανθρωποκτονία με συναίνεση ή αλλιώς ανθρωποκτονία με οίκτο», με συνέπεια να δημιουργείται σύγχυση στην ερμηνεία της διάταξης καθώς δεν είναι καθαρό αν μιλά για ευθανασία και τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν σαφείς νομικές εκφάνσεις του «δικαιώματος» στο θάνατο, καλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα υπάρξει νομοθεσία για την ευθανασία και την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Παράλληλα, ο κ. Αμυράς ζητούσε να ενημερωθεί ως προς το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο διάλογος πολιτείας - εκκλησίας για το θέμα, καθώς και αν η χώρα μας βρίσκεται σε διάλογο με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ για τη δημιουργία ενός κοινού θεσμικού πλαισίου.



Πηγή: skai.gr


Εξάρθρωσης διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, τα μελή της οποίας παρασκεύαζαν, διακινούσαν και διέθεταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναβολικές ουσίες



Ύστερα από πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση και εμπορία παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών των αναβολικών.

Τα παραπάνω σκευάσματα χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν πληρούνταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσής τους, ενώ με βάση την αξιολόγηση των υποδομών και τον όγκο των ανευρεθέντων προϊόντων, προκύπτει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλης δυνατότητας εγκληματικό δίκτυο.



Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής συνολικά δεκαέξι (16) άτομα και συγκεκριμένα, δεκαπέντε (15) ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 63 ετών, καθώς και 26χρονη υπήκοος Ρωσίας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τη νοθεία τροφίμων, τη πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τη φορολογική νομοθεσία.



Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2013, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο πυρήνες – υποομάδες. Ο πρώτος πυρήνας ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την στην κατ’ επάγγελμα διακίνηση και εμπορία των αναβολικών, τα οποία προμηθεύονταν από τον δεύτερο πυρήνα, ο οποίος είχε αναλάβει την παρασκευή και αποθήκευση των σκευασμάτων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους, είχαν συστήσει δύο πλήρως εξοπλισμένα παρασκευαστήρια – εργαστήρια και αποθηκευτικό χώρο στην Αττική, ενώ για την κατασκευή των ετικετών των συσκευασιών, χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως τυπογραφείο.



Για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν Ιδιωτικής Χρήσεως Επιβατικά αυτοκίνητα, τόσο ιδιοκτησίας τους, όσο και άλλων προσώπων, ενώ για τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων χρησιμοποιούσαν και φορτηγά οχήματα.

Επιπλέον, για τις αποστολές των δεμάτων, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, (όπως Ισπανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Αγγλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Ρουμανία, Μεξικό κ.α.), χρησιμοποιούσαν εταιρείες ταχυμεταφορών και μεταφορικές, ενώ προκειμένου να μην είναι δυνατή η συσχέτισή τους με αυτές, δήλωναν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας ή επωνυμίες ανύπαρκτων νομικών και φυσικών προσώπων.



Πρωινές ώρες χθες (17 Οκτωβρίου 2017), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στους χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

μεγάλες ποσότητες αναβολικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων,
πρώτες ύλες για την παρασκευή των σκευασμάτων και των συσκευασιών τους,
μηχανολογικός εξοπλισμός,
χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ και 101 χρυσές λίρες,
χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες και δοσολογίες για την παρασκευή αναβολικών,
έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών και αποδείξεις πληρωμής και
σφραγίδες διαφόρων επιχειρήσεων.
Επίσης, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 309.600 ευρώ, 40 λίρες Αγγλίας, 153 LEI Ρουμανίας,
απαγορευμένα αναβολικά σκευάσματα,
δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό,
εκατόν δύο (102) φυσίγγια,
δύο (2) πιστόλια κρότου-λάμψης
σαράντα οκτώ (48) φυσίγγια κρότου,
τέσσερις (4) κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm,
φυσίγγιο διαμετρήματος 7.62 mm,
ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
κινητά τηλέφωνα,
πλήθος έγγραφων και σφραγίδες.


Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατασχεθέντων ουσιών και σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.000.000 τεμάχια, ενώ με βάση τις προσδιορισμένες τιμές πώλησης, εκτιμάται ότι η συνολική αξία τους υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι (Φ.Π.Α. και φόρος εισοδήματος) από την πώλησή τους ξεπερνούν τα 3.000.0000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.»






















Νέα απαξίωση και επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη! Ζητάει την αλλαγή της



Δεν αρέσει στον Παύλο Πολάκη η δικαιοσύνη στην χώρας μας και όσοι την υπηρετούν και ζητάει να αλλάξει όλη για να αρέσει στην ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αφορμή της νέας επίθεσης και απαξίωσης της δικαιοσύνης στάθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές κάποιες από τις διατάξεις για την υποβολή πόθεν έσχες.

H ανάρτησή του Παύλου Πολάκη:

"Το έχω πει από τον Ιούνιο του 2016 (και πέσαν να με φάνε από ιερό ρίγος προσβολής της "διάκρισης των εξουσιών"):

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΒΑΡΙΑ!!!

Ειδικά ένα μεγάλο έως οριακά πλειοψηφικό κομμάτι του ανώτερου τμήματος της λειτουργεί ως "όπλο τελευταίας καταφυγής" στο σκληρό πυρήνα του συστήματος εξουσίας που κυβέρνησε τη χώρα από τον πόλεμο και μετά.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια ,οποίος νόμος ή υπουργική απόφαση θίγει τα υλικά συμφέροντα ή την πολιτική κυριαρχία αυτού του συστήματος εξουσίας ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ (άδειες καναλιών ,διώξιμο εργολάβων απ τα νοσοκομεία,δημοκρατική εκλογή διευθυντών στα σχολεία και τώρα το πόθεν είχες που αφορά και τους δικαστές).

Παράλληλα και ταυτόχρονα δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος,σκανδάλων κλπ που έχουν διαβιβαστεί από εμάς (αλλά και παλιότερα από εμάς) προς την ποινική δικαιοσύνη ,είτε σκονίζονται σε κάποια ράφια εισαγγελέων ,είτε ερευνώνται χρόοοοονια ολόκληρα ,είτε αρχειοθετούνται με βουλεύματα ,είτε αναβάλλονται διαδοχικά ,είτε δεν καθαρογράφονται .....Έτσι εμπεδώνεται το αίσθημα της αδικίας στο λαό και της ατιμωρησίας στα τρωκτικά της διαπλοκής !!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ

Η κυβέρνηση μετά και αυτή την τελευταία ΠΡΟΚΛΗΣΗ ,οφείλει να σηκώσει το γάντι. ΤΕΛΟΣ !!!"




Εγκληματικότητα : Το ψυχο-εγκληματικό προφίλ των εγκληματιών εκ πεποιθήσεως



Οι εγκληματίες εκ πεποιθήσεως (convictionals criminals), σύμφωνα με την εγκληματολογική τυπολογία, διέπονται από μια σύγκρουση ανάμεσα στην «πεποίθηση» και το «έγκλημα». 

Αυτή η σύγκρουση μετουσιώνεται σε εντελώς ιδιάζον βίωμα. Το άτομο, πεπεισμένο για την ορθότητα του σκοπού της ενέργειάς του, θεωρεί τον εαυτό του υποχρεωμένο να ενεργήσει έτσι. Θεωρεί, με άλλα λόγια, ότι είναι καθήκον και ταυτόχρονα ηθικό χρέος του να εγκληματήσει. 

O εγκληματολόγος Pinatel ονομάζει πολλά από αυτά τα εγκλήματα pseudojusticiers (ψευδο-απονεμητικά της δικαιοσύνης), αν και δέχεται ότι οι δράστες δεν κινούνται από προσωπικό συμφέρον, αλλά για να αποδώσουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν δίκαιο. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εκδίκηση που επιδιώκεται μέσω αυτών των εγκλημάτων συνυπάρχει με τον αλτρουισμό και την ιδεολογία. Δηλαδή, οι εκ πεποιθήσεως εγκληματίες δρουν, συχνά, με «αγνά» κίνητρα, χωρίς ωστόσο αυτό να δικαιολογεί την πράξη τους. 

Η δράση των συγκεκριμένων ανθρώπων ερμηνεύεται και βάσει της «θεωρίας της ανομίας», η οποία αναπτύχθηκε από τον κοινωνιολόγο Robert K. Merton. 

Η απουσία κανόνων που ελέγχουν τη συμπεριφορά οδηγεί σε μια σχετική απομόνωση του ατόμου και στη δημιουργία ενός αισθήματος αποκλεισμού, μη ένταξης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η ανομία εκφράζει αυτήν ακριβώς τη διαταραχή συμπεριφοράς των ατόμων ή των κοινωνικών ομάδων που δεν υιοθέτησαν ή υιοθέτησαν μερικώς ή εσφαλμένα τις νόρμες συμπεριφορές του συνόλου, όπως και την αδυναμία της αυτόματης ρυθμιστικής λειτουργίας της κοινωνίας στο να αποφεύγει ένα τέτοιο κοινωνικό φαινόμενο. 

Αποτέλεσμα αυτής της αποτυχίας είναι να δημιουργούνται διάφορες υπο-ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν υιοθετούν τις ίδιες αξίες και δεν υπακούνε στους ίδιους κανόνες συμπεριφοράς, με άμεση συνέπεια να δημιουργείται ένα κλίμα «κοινωνικής αποδιοργάνωσης». Για να δημιουργηθεί το υποκειμενικό αίσθημα ενοχής χρειάζεται, στο κοινωνικό επίπεδο, η πολιτικά ισχυρή κοινωνική τάξη να προστατεύει αξίες που ο εγκληματίας αρνείται, γιατί ανήκει σε μια κοινωνική ομάδα, η οποία απορρίπτει την κρατούσα ηθική κι έρχεται συνειδητά σε σύγκρουση μαζί της. 

Το έγκλημα, σε αυτές τις περιπτώσεις, αποτελεί το φαινόμενο μιας μειοψηφούσας ομάδας, η οποία τέθηκε στην παρανομία από την πλειοψηφία και «ετικεταρίστηκε» ως εγκληματική. Τα μέλη αυτής της ομάδας «σπάνε» το «κοινωνικό συμβόλαιο» και εγκληματούν πεπεισμένα πως επιτελούν μια πράξη επιβεβλημένη. Δεδομένης της εχθρότητάς τους κατά της κοινωνικής αξίας που προστατεύει η ποινική διάταξη, δεν εκδηλώνουν κανένα αίσθημα ενοχής. 

Οι πράξεις τους βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές τους. Είναι, δηλαδή, δικαιολογημένες στο δικό τους μυαλό, και στα δικά τους μάτια το έγκλημα όχι μόνον είναι επιβεβλημένο, αλλά και νομιμοποιημένο. Επομένως, οι εγκληματίες που κατατάσσονται στην κατηγορία των «εγκληματιών εκ πεποιθήσεως» έχουν δημιουργήσει τον δικό τους κώδικα αξιών και ηθικής και λειτουργούν βάσει αυτών, πιστεύοντας ότι οι πράξεις τους είναι απολύτως δικαιολογημένες αλλά και νόμιμες! Γι' αυτό δεν μετανιώνουν για τις εγκληματικές τους πράξεις, ακόμα κι όταν είναι αποτρόπαιες. Αντίθετα, εμφανίζονται σταθεροί στις αρχές τους, υπεραμύνονται των ειδεχθών εγκλημάτων τους και είναι αμετανόητοι. 

Η έρευνα διακρίνει και τα λεγόμενα «γνήσια» ιδεολογικά κίνητρα, όπου τα κίνητρα και οι προθέσεις καθορίζονται από μια συγκεκριμένη ιδεολογία (συνωμοσία, πολιτικά εγκλήματα). Η περαιτέρω διάκριση που γίνεται αφορά: τους αυθεντικούς εγκληματίες-ιδεολόγους, τους κερδοσκόπους πολιτικούς εγκληματίες (π.χ. πληρωμένοι κατάσκοποι), τους εγκληματίες από έλλειψη κοινωνικής πειθαρχίας (π.χ. οικονομικό sabotage) και αυτούς που διαπράττουν συμβολικά εγκλήματα κατά του καθεστώτος (π.χ. περιύβριση σημαίας). 

Σημείο διάκρισης είναι η δύναμη και το περιεχόμενο της πεποίθησης. 

Εάν διαπιστωθεί ότι, όχι απλώς υπάρχει πεποίθηση, αλλά ότι αυτή ακριβώς η πεποίθηση έγινε ηθικό κίνητρο της πράξης, τότε αυτό σημαίνει ότι ο δράστης έχει βιώσει με έναν τρόπο εντελώς προσωπικό την όλη κατάσταση. Με λίγα λόγια, έχει πιστέψει ότι είναι προσωπική του υπόθεση και χρέος να «φέρει εις πέρας» την πράξη (το έγκλημα) που έχει αναλάβει. 

Ο εγκληματολόγος πρέπει, με τη σειρά του, να εισχωρήσει στην ιδιάζουσα ψυχοσύνθεση του δράστη, να ανακαλύψει τις ψυχολογικές διαδικασίες του περάσματος στην πράξη και κυρίως να εστιάσει το ενδιαφέρον του στο μηχανισμό με τον οποίο το άτομο κατόρθωσε να μεταλλάξει εσωτερικά τη συμπεριφορά του, δηλαδή να την απογυμνώσει από κάθε εγκληματικό χαρακτήρα. Η απουσία αισθήματος ενοχής πρέπει να προβληματίσει, γιατί δείχνει ότι το άτομο έχει ενσωματώσει τις δικές του αξίες σε τόσο μεγάλο βαθμό και τέτοια έκταση που δεν αποδέχεται τις αξίες της ευρύτερης κοινωνίας. 

Οι εγκληματολογικές τυπολογίες δεν ακολουθούνται κατά γράμμα, οι τυπολογίες αποτελούν τη βάση, την αφετηρία για ένα γόνιμο διάλογο, μια βαθύτερη ανάλυση και μελέτη. Δεν δικαιολογείται και δεν νομιμοποιείται το έγκλημα, ακόμα κι αν τα κίνητρα εμφανίζονται, σε μια πρώτη «ανάγνωση», ως «αγνά» και «αλτρουιστικά». 


Κ.Β.
NOW



Συνελήφθησαν, 3 άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 44 ετών και έναν 32χρονο ομογενή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του κόμβου Κομποτίου Άρτας), οι προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 44χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -81- δέματα, που περιείχαν 162 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο (ο 44χρονος και ο 32χρονος) επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ όπως διαπιστώθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά είναι ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής, η οποία και αναζητείται.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, βάρους (162.900) γραμμαρίων
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (9) γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου δράστη
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.







Διάκριση το ελάχιστο ύψος για τις αστυνομικές σχολές



Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο ελάχιστο απαιτούμενο ύψος για γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να εγγραφούν σε αστυνομικές σχολές, σύμφωνα με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Δικαστήριο, εξετάζοντας υπόθεση Ελληνίδας υποψήφιας για εγγραφή σε σχολή της αστυνομίας, απεφάνθη ότι ο καθορισμός ελάχιστου αναστήματος κοινού για όλους τους υποψηφίους «αποτελεί έμμεση διάκριση, δεδομένου ότι θέτει σε μειονεκτική θέση ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών παρά ανδρών». Μέχρι σήμερα, το ελάχιστο ύψος που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία ανεξαρτήτως φύλου είναι το 1,70 μ.

Το ΔΕΕ σημειώνει ότι το κοινό για όλους ελάχιστο ύψος μπορεί να μη συνιστά έμμεση διάκριση μόνο εφόσον η ρύθμιση δικαιολογείται αντικειμενικά για την εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των αστυνομικών υπηρεσιών και εάν τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι πρόσφορα και αναγκαία, στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσει ο εθνικός δικαστής.

Πάντως, όπως διευκρινίζει το ΔΕΕ, μολονότι ορισμένα αστυνομικά καθήκοντα απαιτούν ενδεχομένως σωματική δύναμη και προϋποθέτουν ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, δεν ισχύει το ίδιο για ορισμένα άλλα, όπως η συνδρομή προς τους πολίτες ή η ρύθμιση της κυκλοφορίας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτή είναι η εικόνα της Νομικής μετά από έξι ημέρες κατάληψης από τους αντιεξουσιαστές



Ρεπορτάζ με εικόνες από τo iefimerida.gr

Από το ρεπορτάζ του iefimerida.gr φαίνεται ότι ούτε οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές δεν είναι ευχαριστημένοι από τον Αλέξη Τσίπρα και εκτός από τις φθορές που θα πληρώσουμε όλοι εμείς, θα πληρώσουμε για να αντικατασταθεί και όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός που έκλεψαν φεύγοντας.

Εκτός των αλλεπάλληλων κακουργημάτων που είχαν διαπραχθεί, στο χώρο του πανεπιστημίου φαίνεται από τα συνθήματα στους τοίχους ότι ανάμεσα τους υπήρχαν και οπαδοί της τρομοκρατίας και ίσως και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που κινούνται ανεξέλεγκτα ανάμεσα στα παιδιά μας που στέλνουμε να σπουδάσουν.


Το ρεπορτάζ του iefimerida.gr

Ύστερα από έξι ημέρες κατάληψης από τους αντιεξουσιαστές η εικόνα του εσωτερικού της Νομικής, σήμερα, μόνο ως αποκαρδιωτική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες έχουν αφαιρέσει όλον τον τεχνολογικό εξοπλισμό και όπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του iefimerida.gr έχουν γεμίσει όλους τους  τοίχους του ιδρύματος με συνθήματα.

Μάλιστα, με κάποιο από αυτό βάλλουν κατά του πρωθυπουργού, απειλώντας τον ευθέως.



Εντύπωση προκαλεί και ένα ακόμη σύνθημα όπου με πράσινη μπογιά έχουν διαγράψει το σύνθημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας «Τη Δημοκρατία δεν την προσκυνάς -Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».


Με άλλο γκράφιτι απειλούν τον πρύτανη του πανεπιστημίου:



Ορατά και τα σημάδια παραβίασης των γραφείων που βρίσκονται εντός της Σχολής, με κάθε τρόπο:





Πηγή: iefimerida.gr 



Βακάκης: Το μέλλον του Jumbo είναι εκτός Ελλάδας «Τρύπια σαμπρέλα» η ελληνική οικονομία



«Το μέλλον του Jumbo είναι στο εξωτερικό. H Eλλάδα θυμίζει τρύπια σαμπρέλα καθώς επικρατεί αδράνεια και επί της ουσίας δεν υπάρχουν καταναλωτές λόγω της πολύχρονης κρίσης. Είμαστε μπροστά από τους ανταγωνιστές μας αλλά πρέπει να διατηρήσουμε και να υποστηρίξουμε ένα ετήσιο επενδυτικό πλάνο 50-60 εκατ.ευρώ σε γειτονικές βαλκανικές χώρες. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε σχεδόν 1600 θέσεις εργασίας στη Ρουμανία μέχρι το 2022 με το άνοιγμα 17 καταστημάτων (80 με 100 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε κάτάστημα) καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων στη Ρουμανία ξεπερνά το 50%, ενώ στη Βουλγαρία ο ρυθμός ανάπτυξης του ομίλου υπερβαίνει το 25%. Ο όμιλος απασχολεί σήμερα 5.690 εργαζόμενους».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Jumbo Απόστολος Βακάκης στη χθεσινή παρουσίαση της εταιρίας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η εταιρία αν και έχει υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και μηδενικό δανεισμό θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου μετοχές έως και 250 εκατ. ευρώ. «Τα κεφάλαια που θα αντλήσουμε από το ομολογιακό θα κατευθυνθούν σε δύο τομείς: α) να υποστηρίξουμε το επταετές επενδυτικό πλάνο της Ρουμανίας και β) να ενισχύσουμε την ρευστότητά μας» τόνισε ο κ. Βακάκης.


Πηγή : businessnews.gr


Κλείνει μία από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας, λουκέτο στην Bosch-Siemens Hausgerate Hellas



Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κλείνει μία από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Bosch-Siemens Hausgerate Hellas (ΒSH Hellas), πρώην Πίτσος, που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Η μονάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης, θα λειτουργήσει για άλλο ένα έτος και στη συνέχεια θα κλείσει. Η διοίκηση δε της επιχείρησης, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο, ζήτησε από τώρα να προχωρήσει η μείωση προσωπικού.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, πρότεινε στους εργαζομένους να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Προς την κατεύθυνση αυτή προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους ένταξης στο πρόγραμμα, καθώς προβλέπεται η αποζημίωση των 250 εργαζομένων στο 100% των προβλεπομένων, ενώ επιπλέον θα λάβουν μπόνους 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης στο εργοστάσιο με ανώτατο όριο τις 120.000 ευρώ για όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη. Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017.

Για τους εργαζομένους, η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε την προαναγγελία κλεισίματος του εργοστασίου που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Η ανακοίνωση που έλαβαν πριν από μερικές ημέρες δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το εργοστάσιο της Αθήνας δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου και ως εκ τούτου η οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας ήταν αντικειμενικά δεδομένη και απαραίτητη». Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η BSH Hellas εξασφάλισε μια προσωρινή παραγωγή που θα επιτρέψει τη λειτουργία της μονάδας για περίπου ένα έτος. Αυτή η προσωρινή παραγωγή αφορά 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Μετά θα μπουν οι τίτλοι του τέλους σε μία από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία άνω των 150 ετών. Κατά πάσα πιθανότητα, η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία.

Η διοίκηση της BSH Hellas με την οποία επικοινώνησε η «Κ» δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις. Περιορίστηκε στην αποστολή μιας γραπτής ανακοίνωσης στην οποία επαναλαμβάνει τα όσα αναφέρει η εσωτερική κοινοποίηση προς τους εργαζομένους. «Η BSH ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας τής παραγωγικής μονάδας στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της τουλάχιστον έως το τέλος του 2018...».

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και η επέκταση του εργοστασίου της BSH Hellas αποτέλεσαν μέρος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012, στο πλαίσιο της διευθέτησης των διοικητικών και νομικών διαφορών που υπήρξαν σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο, που υποσχέθηκε η γερμανική εταιρεία, δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Siemens Γερμανίας πώλησε τη συμμετοχή της στην Bosch και έτσι η Bosch κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της BSH GmbH, που είναι η μητρική εταιρεία της BSH Hellas.



Ξέσπασε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο



Η άτυχη κοπέλα είχε δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα και το κεφάλι, την ώρα που βρισκόταν πάνω από το μνήμα προσώπου από το στενό της περιβάλλον που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για απόπειρα ληστείας, καθώς τα προσωπικά της αντικείμενα είχαν κλαπεί, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας για προσωπικές διαφορές ή λόγω της ιδιότητας του θύματος, που εργαζόταν στο τμήμα ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Πειραιά.

Δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του ο πατέρας της 32χρονης λέγοντας πως ακόμη και αν πρόκειται για έναν απλό εγκληματία και όχι για έναν επαγγελματία δολοφόνο και πάλι η ευθύνη ανήκει στο κράτος καθώς δεν παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους πολίτες.

Όπως είπε ωστόσο, δεν γνωρίζει εάν η κόρη του, λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας και της εργασίας της στο ΣΔΟΕ δεχόταν κάποιες απειλές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας 




"Πάγωσε" η Πάτρα! Δείτε πώς πήρε το παιδί της μια μητέρα, το μεσημέρι από το σχολείο



Μια απίστευτη καταγγελία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ομάδα που υπάρχει στο facebook με τίτλο «μεγαλώνοντας παιδιά στην Πάτρα».

Σύμφωνα με την ανάρτηση η μητέρα πήρε το παιδί της από το σχολείο σε άσχημη κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει:

«Έγινε σε ένα σχολείο εδώ στην Πάτρα. Η μητέρα κλήθηκε να πάρει το παιδι της, μαθητή της πρώτης δημοτικού, από το σχολείο σε αυτή την κατάσταση. Χρειάστηκε ακόμα και ράμματα το παιδι. Το σχολείο ζήτησε να αποσιωποιηθεί το συμβάν ώστε να μην μπλέξουν οι υπεύθυνοι και δυσφημιστεί σαν σχολείο. Το αφήνω σαν γεγονός εδώ χωρίς προσωπικά σχόλια προς το παρόν αν και ομολογω πως εχω σοκαριστεί πολύ. Να στέλνεις το παιδι σου να μάθει γράμματα και να το παίρνεις πίσω έτσι…

Ας φροντίσουμε όλοι τα παιδιά μας. Και τα παιδιά θύματα αλλά κυρίως τα παιδιά θύτες. Οι δάσκαλοι ας έχουν τον νου τους ένα τσακ παραπάνω γιατί οι καιροί αγρίεψαν πολύ ως φαίνεται και τα παιδιά αντί για ανεμελια κουβαλάνε μέσα τους θυμό. Πολύ θυμό. Δεν θα κοινοποιηθεί το σχολείο ούτε τα στοιχεία του παιδιού ή της μητέρας οποτε μην με ρωτάτε και όσοι ξέρετε μην τα αναφέρετε εδώ. Η φωτογραφία κοινοποιείται με την άδεια της μητέρας».



Πηγή: Tempo24.gr


Φιέστα Κουρουμπλή: Δείχνει τις καθαρές ακτές και «κρύβει» την ρύπανση στον βυθό του Σαρωνικού



«Τις κοιτάτε, αλλά δεν βουτάτε». Αυτό το σύνθημα συμπυκνώνει την ουσία του κυβερνητικού θράσους, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος να «παραδίδει» στο κοινό ακτές, αλλά όχι… θάλασσες. Αν και το κολύμπι συνεχίζεται να απαγορεύεται από τη Γλυφάδα μέχρι και τον Λιμνιώνα Σαλαμίνας, το υπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει σειρά παραδόσεων παραλιών, μετά την πολύ επιτυχημένη φιέστα στο Παλαιό Φάληρο, για να γιορτάσει τις χωρίς πίσσες ακτές.

Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, «έκοψε» την κορδέλα παράδοσης των ακτών του Παλαιού Φαλήρου, ωστόσο οι ασπροκόκκινες κορδέλες απαγόρευσης της κολύμβησης παραμένουν σταθερά εκεί, καθώς ακόμα τα δείγματα των υδάτων δεν έχουν δείξει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να δώσει το ΕΛΚΕΘΕ το πράσινο φως για κολύμβηση στις συγκεκριμένες παραλίες του Παλαιού Φαλήρου, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία απορρύπανσης των υδάτων και του βυθού. Το υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίζει να «κρατά» ως εφτασφράγιστο μυστικό τα αποτελέσματα των πέντε δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΛΚΕΘΕ (18, 22, 29 Σεπτεμβρίου 3 και 10 Οκτωβρίου), περιμένοντας να γίνουν οι ανακοινώσεις όποτε τα νούμερα ταιριάζουν με το υπουργικό αφήγημα ότι όλα «βαίνουν καλώς». Και αυτό καθυστερεί, γιατί σε περιοχές με αυξημένα τα ποσοστά πετρελαιοειδών στα θαλασσινά νερά, όπως η Γλυφάδα, ο Αγιος Κοσμάς και η Σαλαμίνα, δεν υπάρχει σταθερή μείωση των ποσοστών μαζούτ, αλλά καταγράφονται αυξομειώσεις.

Υπουργική φιέστα στο Παλαιό Φάληρο, όπου παραμένουν οι ασπροκόκκινες κορδέλες απαγόρευσης της κολύμβησης.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις», δήλωσε χθες ο υπουργός στην ακτή του Φλοίσβου, λίγο πριν από την υπογραφή του πρωτοκόλλου για την παράδοση των ακτών του δήμου σε δημόσια χρήση. «Εχουμε μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Την Πέμπτη παραδίδουμε τον Πειραιά και νομίζω, με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις, πως θα αποδειχτεί ότι προλάβαμε παρά πολλά πράγματα και με τη μηχανική δουλειά που κάναμε -και όχι με χημικά μέσα- φτάσαμε τα πράγματα εδώ», με κύκλους της Νέας Δημοκρατίας να ανταπαντούν ότι «το ζήσαμε και αυτό. Ο υπουργός Ναυτιλίας να πραγματοποιεί μόνος του παράδοση – παραλαβή στις… παραλίες που υπέστησαν πρωτοφανή καταστροφή λόγω της δικής του ανικανότητας. Ευχόμαστε στον κ. Κουρουμπλή, αφού καθαρίσει τις παραλίες, να προλάβει να παραδώσει στους χειμερινούς κολυμβητές και τις θάλασσες, γιατί, ενόσω εκείνος κάνει φιέστες στις ακτές, το υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να απαγορεύει το κολύμπι…».

Στις 20 Σεπτεμβρίου ενώπιον της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωνε ότι η εικόνα της καταστροφής στον Σαρωνικό «θα αλλάξει το αργότερο σε ένα μήνα ή το πολύ σε 40 ημέρες». Σχεδόν ένα μήνα από αυτή τη δήλωση και ακόμα τα επιστημονικά στοιχεία της πορείας απορρύπανσης είναι άγνωστα, το κολύμπι απαγορεύεται, ενώ έφυγαν οι πίσσες από τις ακτές του Πειραιά και του Παλαιού Φάληρου, όμως η απορρύπανση του βυθού παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

«Οι φιέστες φαντάζουν ένα κακόγουστο αστείο, ειδικά για παραλίες που είναι επιβαρυμένες πριν, πόσω μάλλον μετά το ναυάγιο από τη ρύπανση. Δεν καταλαβαίνω τι παραδόθηκε», λέει στον «Ε.Τ.» ο επικεφαλής του «Αρχιπελάγους» Θοδωρής Τσιμπίδης στον «Ε.Τ.». « Υπάρχει καθημερινή ρύπανση στον Αργοσαρωνικό, δεν χρειάζεται κάποιος φοβερός δείκτης για να φανερώσει αυτό, αλλά η στοιχειώδης λογική. Οταν σταθερά καταγράφονται 20 μικρογραμμάρια πετρελαιοειδών στον Αργοσαρωνικό και ξαφνικά είχαμε από το ναυάγιο αύξηση στα 1.200 μικρογραμμάρια, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη διαχείρισης για να μην επαναληφθούν. Οταν στο καλύτερο δυνατό σενάριο ρύπανσης έχουμε τέτοια αποτελέσματα, τι θα συμβεί στο χειρότερο; Ούτε ένα μικρό ατύχημα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Εμείς αυτό το θέμα δεν θα το αφήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ένα θετικό προηγούμενο από αυτή την υπόθεση. Σίγουρα οι φιέστες δεν βοηθούν».



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

Ελεύθερος Τύπος


43.000 χλμ. οπτικών ινών από τον ΟΤΕ



Καλύπτοντας μήκος διαδρομής 43.000 χλμ. οπτικών ινών, ο όμιλος ΟΤΕ διαθέτει, ολοκληρώνοντας μέσα σε οκτώ μήνες την πρώτη φάση το έργου αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών, το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα. Μετά και την πρώτη φάση του έργου, σχεδόν 13.000 καμπίνες είναι συνολικά συνδεδεμένες με οπτικές ίνες, βάσει του σχεδιασμού που είχε καταθέσει ο Ομιλος ΟΤΕ στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η έγκριση από την ΕΕΤΤ της πρότασης του Ομίλου ΟΤΕ για την τρίτη φάσης του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς θα φέρει τις οπτικές ίνες σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της χώρας, αναβαθμίζοντας 3.000 νέες καμπίνες. Το περιθώριο ολοκλήρωσης της πρότασης είναι 23 μήνες.  

Στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

«Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ευρυζωνικότητα. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, που κατέφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φέρουν τις οπτικές ίνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπηρετώντας το όραμά μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο με την τεχνολογία» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Οι επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ το επενδυτικό πλάνο έως το 2020 ανέρχεται σε επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ. Σήμερα, το δίκτυο περιλαμβάνει 34.000 χλμ. οπτικών ινών στο δίκτυο κορμού και 9.000 χλμ. στο δίκτυο πρόσβασης και θα επεκταθεί περαιτέρω, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πλάνου της Γ' φάσης του Κανονισμού της ΕΕΤΤ. Εχει ακόμη εγκαταστήσει δίκτυο οπτικών ινών με μήκος διαδρομής 12.000 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband.


Πηγή : tovima.gr


Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, με ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης είχε γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρι Κατάινεν και έξι επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Γκίντερ Ετινγκερ, τον Χρίστο Στυλιανίδη, τον Φιλ Χόγκαν, τον Κάρλος  Μοέντας και τον Γκαμπριέλ Μαρίγια.

Συναντήθηκε ακόμη με τον έτερο αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ενώ αργότερα την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Συναντήθηκε με τον επίτροπο Aλιείας Καρμένου Βέλα, και συζήτησε το θέμα της ρύπανση στον Σαρωνικό.

Σήμερα Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ και ακολούθως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση με τον κ. Ντομπρόβσκις.

Εχθές Τετάρτη μετά τις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μια σειρά από ευρωπαίους Επιτρόπους το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος. 

Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας. 

Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών. 

Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». 




ΠΟΕΔΗΝ: Βακτήριο χολέρας ανιχνεύθηκε σε νερά υπογείου στο νοσοκομείο Έλενα



«Το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύθηκε στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου "Έλενας Βενιζέλου"»: την καταγγελία αυτή έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δημιουργώντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους νοσηλευόμενους. 

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του δημόσιου μαιευτηρίου επιβεβαιώνει σε ανακοίνωση της ότι έχει προκύψει πρόβλημα, καθώς παραδέχεται ότι «αποφασίστηκε το σφράγισμα της αποθήκης». Ωστόσο, αμφισβητεί τα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα να αποστείλει δείγματα για σχετικό έλεγχο (και) στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ). 

Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου ζήτησε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων και στα πρώτα δείγματα ανιχνεύτηκε το λοιμώδες βακτήριο.

Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων του «Έλενα Βενιζέλου» - σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία - διαμαρτύρεται επί έξι μήνες ζητώντας την άμεση αποακατάσταση του προβλήματος, καθώς στο υπόγειο τρέχουν νερά γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, και όπως επισημαίνεται στη σχετική καταγγελία, «η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων…Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής».

Η απάντηση του νοσοκομείου 

Μετά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Βεζυράκης, ανακοίνωσε τα εξής: 

«Στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.

Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μόνο ποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).

Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13-10-2017, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.

Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας ατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων».


Μάρθα Καϊτανίδη
Πηγή : in.gr


Ο Πολάκης πανηγυρίζει για τον δικτάτορα Μαδούρο και την νίκη του καθεστώτος στις περιφερειακές εκλογές της Βενεζουέλας



Έχει αποδείξει ο Παύλος Πολάκης ότι δεν έχει ίχνος ντροπής και μας έχει δείξει την αδυναμία του στα ακροαριστερά δικτατορικά καθεστώτα και σε άλλες αναρτήσεις του.

Λίγη ώρα πριν τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα στις εκλογές της Βενεζουέλας του δικτάτορα Μαδούρο, ο Παύλος Πολάκης προκλητικός ανέβασε στο facebook

«Χωρίς σχόλια... για να τα βλέπουν οι απανταχού της γης νεοφιλελέ και να πέφτουν από τα παράθυρα». 




Όλη η υφήλιος γνωρίζει πώς γίνονται οι εκλογές σε χώρες που κυβερνούν δικτατορικά καθεστώτα και πώς κερδίζει ο δικτάτορας. Ο Παύλος Πολάκης είναι από τους λίγους στον κόσμο που χαίρεται όταν υποφέρει μια χώρα από ένα ακροαριστερό δικτατορικό καθεστώς.