Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν, 3 άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 44 ετών και έναν 32χρονο ομογενή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του κόμβου Κομποτίου Άρτας), οι προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 44χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -81- δέματα, που περιείχαν 162 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο (ο 44χρονος και ο 32χρονος) επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ όπως διαπιστώθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά είναι ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής, η οποία και αναζητείται.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, βάρους (162.900) γραμμαρίων
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (9) γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου δράστη
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου