Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μπιτουλιώτης - Νάκου οι νέες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζουν την Γραμματεία Κοινωνίας - Κόμματος




Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στελεχών στις Γραμματείες του κόμματος της Ν.Δ. 

Δύο νέες επιλογές  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσαν άλλο αέρα στην Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη τοποθετήθηκαν σε θέσεις αναπληρωτή Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος ο Χρήστος Μπητουλιώτης και η Βασιλική Νάκου.

Πρόκειται για δύο αξιόλογα στελέχη με εμπειρία και όρεξη για δουλειά.

Ο Χρήστος Μπιτουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα είναι τελειόφοιτος του ΕΑΠ στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων στην πολιτιστική διπλωματία και ιστορία (ΕΚΠΑ),στην Δημοσιογραφία, στον Πολιτισμό, την τουριστική αξιοποίησή και στην Επικοινωνία.
Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Διετέλεσε :  
Γενικός Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους 1985 -1993, 
Πρόεδρος της Δ΄ Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Αθήνας 1993-2000, 
Μέλος Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ ώς αναπληρωτής υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης 1997-1998, 
Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Υπερνομαρχία Αθηνών  - Πειραιώς το 1998, 
Συνεργάτης στο Πολιτικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου 2000-2003, 
Συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων και στο πολιτικό της γραφείο 2003 - 2014. 

Σήμερα είναι τοποθετημένος στα Γραφεία του υποψήφιου Δημάρχου Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Συνδυασμού "Αθήνα Μπορείς", είναι εκλεγμένο μέλος στην Α1 ΝΟ.ΔΕ. της Νέας Δημοκρατίας.
Αξίζει να σημειωθούν οι άριστες και στενές σχέσεις του με την εκκλησία και η φιλία του με ιεράρχες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η Βασιλική Νάκου γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει μόνιμα. 
Η καταγωγή της έλκει από το Σούλι και τα Τζουμέρκα της Ηπείρου. Αποφοίτησε από το 18 Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. 
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας–Δημοσιογραφίας. 
Σήμερα, ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του ΕΑΠ. Παράλληλα έχει πιστοποιηθεί για τη συμμετοχή της σε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) όσο και στο εξωτερικό (Δανία), που αφορούν κυρίως στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική και Περιβαλλοντική πολιτική και στην Πολιτική Ηγεσία.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από τα εφηβικά της χρόνια. 
Από το 1991 είναι Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Από τη θέση αυτή της δόθηκε η ευκαιρία να διοργανώσει και να συνοδεύσει το «Πρώτο Καραβάνι Αλληλεγγύης» με ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης να συμμετάσχει στην υποστήριξη του θεσμού «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα νεολαίας 2014» εφαρμόζοντας πολιτικές για τη νέα γενιά.  
Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο οποίο διετέλεσε και Αντιπρόεδρος κατά το χρονικό διάστημα 2011-2014.
Συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 ως υποψήφια Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης.
Το 2013 στο 9ο Συνέδριο εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Απρίλιο του 2016 στο 10ο Συνέδριο επανεκλέχθηκε στη 35η στην σειρά εκλογής μεταξύ των 239 υποψηφίων για την Πολιτική Επιτροπή.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 2016, τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Είναι ενεργό μέλος πολλών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ", μια προσφυγική αθλητική ομάδα με ιστορία από το 1928.
Μιλάει την Αγγλική γλώσσα.

Έχει τιμηθεί:
Με τον Ασημένιο Αλέξανδρο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (1992) για τη συμβολή της στην πολιτιστική προβολή της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων.
Με το Χρυσό μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (1994) για την οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε χειμάζουσες και εμπόλεμες  περιοχές των Βαλκανίων.

Έχει λάβει Εύφημο Μνεία:
Της Ιεράς Μητροπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης(1991),
Του Δημοτικού Συμβούλιου Θεσσαλονίκης (1994).

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους


Νέα Δημοκρατία: Ο Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα για έναν αιώνα




Στη Συγγρού κάνουν λόγο για τραγελαφικά και αντιφατικά σημεία σε αυτή την κυβερνητική ενημέρωση.

Η Νέα δημοκρατία με μία εκτενή άτυπη ενημέρωση καταφέρεται σημείο προς σημείο εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ταμείο το οποίο "δεσμεύει τη χώρα για έναν αιώνα".

Στη Συγγρού κάνουν λόγο για τραγελαφικά και αντιφατικά σημεία σε αυτή την κυβερνητική ενημέρωση και τονίζουν τα εξής:

"Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει την ίδρυση του νέου Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας. Πρόκειται για πρωτοφανή εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας της χώρας, για διάστημα περίπου έναν αιώνα, χωρίς ουσιαστικό εθνικό και δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία, γεγονός που δεν συνάδει με τις έννοιες της εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα:

Το Ταμείο έχει διάρκεια 99 ετών, πολύ πέρα από τη λήξη των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Ενδεικτικά, η μέση υπολειπόμενη διάρκεια των δανείων του 3ου Μνημονίου είναι τα 33 έτη. Ο κ. Τσίπρας που κραύγαζε να μη δεσμεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση τη χώρα για έναν χρόνο, τώρα τη δεσμεύει για έναν αιώνα.

Δημιουργείται πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο, με ισχυρές αρμοδιότητες, πρόεδρος του οποίου επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι αποφάσεις του οποίου θα λαμβάνονται κατόπιν θετικής ψήφου τουλάχιστον τεσσάρων μελών, άρα με αναγκαία τη σύμφωνη γνώμη των μελών που επιλέγουν οι θεσμοί. 

Επομένως, το ότι ο πρόεδρος του Υπερταμείου του Εποπτικού Συμβουλίου δεν έχει «διπλή ψήφο» δεν έχει καμία σημασία. Δεν λαμβάνεται καμία απόφαση αν δεν είναι παρών και αν δεν συμφωνεί τουλάχιστον ένας εκ των δύο εκπροσώπων των δανειστών. Πρόκειται για ένα ετεροβαρές σχήμα λήψης αποφάσεων υπέρ των δανειστών.

Μάλιστα το Εποπτικό Συμβούλιο διορίζει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας την απλή γνώμη (!!!) του υπουργού Οικονομικών. Εν προκειμένω, όπως παραδέχεται και η κυβέρνηση, ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών είναι διακοσμητικός.


Για την Επενδυτική Πολιτική που θα υλοποιήσει το Υπερταμείο και οι άμεσες θυγατρικές του αποφασίζει το Εποπτικό Συμβούλιο και όχι ο υπουργός Οικονομικών, όπως άλλωστε προκύπτει από το συνδυασμό των άρθρων 189 και 200 του πολυνομοσχεδίου. Επιπλέον, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τον Εσωτερικό Κανονισμό του Υπερταμείου, ούτε και τι αρμοδιότητες έχει, πως συγκροτείται και πως αποφασίζει η Επιτροπή Επενδύσεών του, η οποία εμφανίζεται και εξαφανίζεται στο άρθρο 200.

Η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στο νέο Υπερταμείο γίνεται κατόπιν πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου και προσυπογράφεται από το Εποπτικό Συμβούλιο, ενώ στο ΤΑΙΠΕΔ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Δηλαδή, ο ρόλος των δανειστών είναι αυξημένος στο νέο Υπερταμείο.

Τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται στο νέο Υπερταμείο δεν είναι απολύτως σαφή. Απόδειξη, οι συνεχείς τροπολογίες που καταθέτει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να αποκρύψει ή να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Μάλιστα, μελλοντικά, περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν κατά κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο, δύναται να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο, απλώς και μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Δηλαδή, ουσιαστικά, εισφέρεται σε αυτό με αυστηρούς όρους και δεσμεύσεις το σύνολο σχεδόν του ενεργητικού της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, κάτι που συνιστά ένα είδος εγγύησης - ενεχύρου έναντι της χρηματοδότησης που λαμβάνουμε («ρήτρα αφερεγγυότητας»).

Για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, δεν είναι απαραίτητο να γίνει εκτίμηση από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να επιλέξει μία τράπεζα και αυτή να εκφράσει γνώμη, κάτι που δεν προβλέπεται, συνήθως, στα διεθνή εκτιμητικά πρότυπα.

Δεν τίθεται «οροφή» στην αξία των περιουσιακών στοιχείων που το ταμείο θα αξιοποιεί και θα ρευστοποιεί. Στο 3ο Μνημόνιο υπήρχε τουλάχιστον η πρόβλεψη για 50 δισ. ευρώ. Στο σχέδιο νόμου τέτοια πρόβλεψη δεν υφίσταται, και αυτό γιατί η κυβέρνηση μεταβιβάζει ολόκληρη την περιουσία της χώρας, για τεράστιο χρονικό διάστημα, στο Υπερταμείο.

Το 50% των κερδών χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις του Υπερταμείου. Επειδή μάλιστα δεν υφίσταται σχετική πρόβλεψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το σύνολο αυτού του ποσοστού για επενδύσεις στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, ώστε να βελτιωθεί το τίμημα πώλησής τους.

Και φυσικά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για εθνικό έλεγχο και λογοδοσία".




Πηγή: skai.gr


Προαναγγέλλουν επιστροφή στα μπλόκα οι αγρότες!!




Την επιστροφή τους στα μπλόκα προαναγγέλλουν δυνάμεις των αγροτών, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στα προβλεπόμενα για τον τομέα στο πολυνομοσχέδιο λέγοντας : "μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας, που δεν παίρνουν αναβολή, θα ξαναβγούμε στα μπλόκα ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει και ενισχύει επιχειρηματικούς ομίλους" 





Πολωνία: Ποινικοποιήθηκε η δημόσια αναφορά στον κομμουνισμό




Η απαγόρευση της δημόσιας αναφοράς είναι μόνο μία παράμετρος του νόμου που ψήφισε η Πολωνία, σύμφωνα με τον οποίο, απαγορεύεται κάθε σχέση με τον κομμουνισμό.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

Παράλληλα απαγορεύονται οι αναφορές στο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Πολωνία κατά το διάστημα 1944 - 1989, όταν η χώρα ήταν μέλος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν "το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς" από τους δημόσιους χώρους.

Στην περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του νόμου, περίπου 1.200 έως 1.400 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία θα αλλάξουν ονομασία.

Παρόμοιοι νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδα υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.




Πηγή : antenna.gr


Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητεί ΙΣΑ για τις ελλείψεις στα ακτινολογικά κέντρα του ΕΣΥ




Ο ΙΣΑ κατέθεσε αναφορά προς τον Εισαγγελέα με την οποία ζητεί να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τις μεγάλες αναμονές στην έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών, αναμονές που εκθέτουν σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, " ο ΙΣΑ έχει κατ΄ επανάληψη καταγγείλει την απαράδεκτη και εγκληματική (ενόψει της φύσης της νόσου) αναμονή που μπορεί να φθάνει έως και τους έξι μήνες στην οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς προκειμένου να ξεκινήσουν ακτινοθεραπείες. Ο υπάρχων τεχνολογικός εξοπλισμός των Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ στη χώρα μας θα έπρεπε να λειτουργούν, σύμφωνα με τα διεθνή standards 60 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, λειτουργούν μόνο 37 εκ των οποίων μόνο τα 24 στο δημόσιο τομέα".

Την ίδια ώρα κινδυνεύουν να «ακυρωθούν» σημαντικές δωρεές τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς το δημόσιο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και των λαθών στις προσλήψεις για τη στελέχωση των Ακτινοθεραπευτικών μονάδων που έκανε το υπουργείο Υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ έχει εκφράσει πολλές φορές την αγωνία και την αγανάκτησή του για τις απαράδεκτες αναμονές στις θεραπείες των ογκολογικών ασθενών οι οποίες έχουν αυξηθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ογκολογικών ασθενών ενώ εξαναγκάζει τις οικογένειές τους να επωμιστούν τεράστια ψυχολογικά και οικονομικά βάρη καθώς το κόστος των ακτινοθεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι δυσβάσταχτο ειδικά για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Η άμεση και έγκαιρη υποβολή καρκινοπαθούς στην δέουσα σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και πρωτόκολλα ακτινοθεραπεία αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση όλων μας, ιατρών και Πολιτείας.»




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ότι θέλουν κάνουν οι αντιεξουσιαστές κατέβασαν επιβάτες από τρόλεϊ και το έκαψαν!



“Γυαλιά καρφιά” τα έκαναν αντιεξουσιαστές στην Πατησίων, κοντά στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησαν διερχόμενο τρόλεϊ, κατέβασαν τους επιβάτες και στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ και του έβαλαν φωτιά.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Πηγή : newsit.gr




Εως τον Δεκέμβριο του 2018 η επιστροφή του ΕΚΑΣ



Ακόμη και έως το τέλος του  2018 θα διαρκέσει η  επιστροφή του ΕΚΑΣ που καταβλήθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι  λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων, το χάνουν και μάλιστα αναδρομικά.  Αναλυτικά, η τροπολογία του υπουργείου εργασίας που κατατέθηκε στη βουλή προβλέπει ότι η επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού θα γίνει σε 12 δόσεις. Σε περίπτωση όμως που το υπερβάλλον ποσό της μηνιαίας δόσης υπερβαίνει τα 30 ευρώ, ήτοι που το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 360 ευρώ,  το υπερβάλλον ποσό θα επιστρέφεται συμψηφιζόμενο με τη σύνταξη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Παράλληλα, η τροπολογία ορίζει ότι περιορίζεται από 25% σε 10%, το ποσοστό συμμετοχής που αφορά δαπάνες εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης, που παρέχουν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), για τους δικαιούχους Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων   μέχρι την οριστική κατάργηση του, τον Δεκέμβριο του 2019.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται δαπάνη, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας  εκτιμάται σε: 10,4 εκατ. ευρώ για έτος 2016, 10,7 εκατ. ευρώ για το έτος 2017, 10,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018 και 1,2 εκατ. ευρώ για το έτος 2019, από τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής δικαιούχων Ε.Κ.Α.Σ. στις δαπάνες εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης. 

Παράλληλα, αναμένεται και υστέρηση είσπραξης εσόδων, από τη σταδιακή επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών του ΕΚΑΣ.

Με την ίδια τροπολογία καθορίζονται οι όροι έναρξης της δεύτερης πιλοτικής φάσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το οποίο μετονομάζεται σε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Δεν καθορίζονται βέβαια ούτε οι 30 δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί, ούτε τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία στην πρώτη πιλοτική φάση ήταν τόσο χαμηλά, που αφορούσε κυρίως πολίτες που ζουν σε συνθήκες φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού, και δεν αναφέρεται σε συνταξιούχους.

Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει εντός του Ιουλίου,  σε 30 Δήμους  βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, δεικτών φτώχειας και ανεργίας και θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα, υπηρεσίες και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.  Θα διαρκέσει έως το τέλος του 2016 καθώς βάσει του Μνημονίου, από την  1/1/2017 το πρόγραμμα θα πρέπει να επεκταθεί  σε όλη την χώρα. 

Οι συμμετέχοντες δήμοι θα οριστούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και δεικτών φτώχειας και ανεργίας με την υπουργική απόφαση. Με την ίδια απόφαση θα καθοριστούν και οι δικαιούχοι  βάσει κριτηρίων εισοδήματος, περιουσίας και διαμονής, το ύψος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για κάθε ωφελούμενη μονάδα, κ.λπ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τέλος η τροπολογία ορίζει πως οι άστεγοι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία προστίμου για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Για την  καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα  προκύψει για το τρέχον έτος δαπάνη ύψους 67,2 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει απώλεια εσόδων  και λόγω της εξαίρεσης των αστέγων από την υποχρέωση καταβολής του προστίμου για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.




Πηγή : kathimerini.gr


Απόφαση - βόμβα: «Ψαλίδι» στις αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια



Αναστέλλεται από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα τελευταία μέτρα της αξιολόγησης.

Στην διάταξη αυτή Τσακαλώτου - Χουλιαράκη εμπίπτουν οι δικαστικοί λειτουργοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ κλπ.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, οι διατάξεις κρίνονται αναγκαίες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το μέτρο αυτό όπως εκτιμήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τα έτη 2017 και 2018.

Σύμφωνα με αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, η αναστολή αυτή είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επιβληθεί από το ν. 4354/2015.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως η μερική αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι ένστολοι είναι αντισυνταγματική, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των περικοπών.

Στην κατηγορία τω ειδικών μισθολογίων εντάσσονται οι δικαστικοίλειτουργοί, το προσωπικό του νομικού συμβουλίου του κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ (ερευνητές), οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το Προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην Ελληνική Αστυνομία στο Λιμενικό σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ειδικόμισθολόγιο μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό με το οποίο αμείβονται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς διαφοροποιείται από τις αμοιβές του Ενιαίου Μισθολογίου στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.



Πηγή : imerisia.gr


Δεν θέλω αλλά πρέπει άρχισαν οι θρήνοι των Συριζαίων για τα μέτρα ταφόπλακα




Άρχισαν οι δήθεν θρήνοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναλογιζόμενοι τι πάνε να κάνουν στην χώρα και την κοινωνία.

Γνωρίζουν ότι την Κυριακή βάζουν ταφόπλακα στην χώρα και στους πολίτες και ότι από την Δευτέρα η υπογραφή αυτής της φοροκαταιγίδας θα φέρει εξελίξεις στην χώρα μας.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Ο Οικολόγος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Θρηνώ για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους»

«Ανθρωπάκια»! Αυτή η λέξη που εκτοξεύτηκε από μέλος της αντιπολίτευσης, προκειμένου να περιγράψει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που ενόχλησε τον Γιώργο Δημαρά, όπως ο ίδιος ανέφερε, πριν προχωρήσει σε ένα ρεσιτάλ «θρήνου» και «αυτό-οικτιρμού» που κατέληξε στο «θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή».

«Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την δημόσια περιουσία άμεσα ή έμμεσα σε ξένα συμφέροντα. Που αλλού γίνεται αυτό;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει «λυπάμαι πραγματικά για την τραγική κατάσταση της πατρίδας. Όπως λυπάμαι για την κατάσταση στο κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει αυτογνωσία και αυτοκριτική. Όταν ακούω ύβρεις χωρίς επιχειρήματα. Όταν ακούω λέξεις όπως αλήτης ή αλητεία. Όταν ακούω για βουλευτές ολόκληρων ΚΟ που έχουν προσωπικότητες με ήθος να χαρακτηρίζονται ανθρωπάκια. Ακούστηκε αυτό για ολόκληρη ΚΟ».

Με φωνή γεμάτη «κόμπους» από συγκίνηση υποστήριξε πως «Θρηνώ  για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους». Παράλληλα όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι «Θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα αν και δεν θέλω αλλά δεν έχω άλλη προοπτική» θυμίζοντας με τον τρόπο αυτό δεκάδες βουλευτές προηγούμενων κυβερνήσεων που αν και διαφωνούσαν με τα προωθούμενα μέτρα και το έλεγαν δημόσια δεν είχαν το σθένος να διαφοροποιηθούν.

Ο κ. Δημαράς επιχείρησε δε να δικαιολογήσει την θετική του ψήφο – αν και με πόνο ψυχής – λέγοντας πως δεν επιθυμεί να «έρθουν στην κυβέρνηση όσοι κατέστρεψαν την πατρίδα» για να συνεχίσει με όσα τον κάνουν να λυπάται. «Λυπάμαι για τους βουλευτές που έχουν βολευτεί στα προνόμιά τους και έχουν 2 αστυνομικούς. Θρηνώ γιατί το 50% της δημόσιας περιουσίας παραδίδεται σε ξένους ως αποτέλεσμα των εγκληματικών λαθών προηγούμενων κυβερνήσεων. Θρηνώ γιατί  το πρώην ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας μπορεί να βγει στο σφυρί αντί να αξιοποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Αυτό είναι κατάντια». «Θρηνώ για την καταστροφή του πλανήτη» (!) είπε σε άλλο σημείο εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και τους Οικολόγους μιας και εκπροσωπεί την συγκεκριμένη τάση στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει ότι πέραν των άλλων θρηνεί και για το ότι «οι Έλληνες διαφορετικών ομάδων δεν  μπορούν να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες ποδοσφαίρου».

Κάλεσε δε τους νέους «να μην πιστεύουν όσους τους λένε ότι υπάρχει εύκολος δρόμος. Τους καλώ να συνασπιστούν όχι για να τα σπάνε αλλά να ανακαλύψουν ξανά τις ηθικές αξίες που εμείς ποδοπατήσαμε». «Υπάρχει ελπίδα;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει «Ναι αν πάψουμε να τρωγόμαστε. Απαιτείται πολιτική συνεννόησης. Οφείλουμε μετά την αξιολόγηση να λειτουργήσουμε με θετικό πρόσημο». Τέλος επισήμανε προς τους υπουργούς πως «άκουσα την Ντόρα Μπακογιάννη και με προβλημάτισε η παρατήρησή της ότι πρέπει να απορυθμιστούν όσα περιουσιακά στοιχεία θα πάνε στο ταμείο και όχι όσα δεν θα πάνε. Να το προσέξουμε πολύ κ υπουργέ».


Εντοπίστηκαν θαμμένα δύο "Νοράτλας" στο αεροδρόμιο Λευκωσίας




Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, «Noratlas» εντοπίστηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας μετά από μαρτυρία Ελληνοκυπρίου.

Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» τα μεσάνυχτα 20ής προς 21η Ιουλίου 1974, εντοπίσθηκαν θαμμένα, αλλά χωρίς αγνοούμενα πρόσωπα, εντός του αεροδρομίου Λευκωσίας στη «νεκρή» ζώνη. 



Το αεροδρόμιο βρίσκεται από το 1974 υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.


Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς το Σαββατοκύριακο




Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα μείνει η Αθήνα όλο το Σαββατοκύριακο, λόγω απεργίας των εργαζομένων κόντρα στο πολυνομοσχέδιο. 

Την Κυριακή θα ακινητοποιηθούν επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλει.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. 

Οι εργαζόμενοι στους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.