Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Oι «θεματοφύλακες» ανάγκασαν την κόρη μου να μείνει στην ίδια τάξη, καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας

 



Σε ένα απατηλό περιβάλλον σκοταδισμού και προπαγάνδας επιχειρούν να εντάξουν τους πολίτες οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που προβάλλουν αντίσταση σε κάθε μέτρο αναχαίτισης της πανδημίας. Η σκοτεινή δράση της οργάνωσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μετέρχεται κάθε μέσο ώστε να πείσει τους γονείς των μαθητών να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο και να προβάλλουν ανυπακοή στους κανονισμούς του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Καταγγελία μητέρας στο «ΘΕΜΑ», ότι το παιδί της έχασε μια σχολική χρονιά εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου από τους «Θεματοφύλακες», μαρτυρά την επικινδυνότητα της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, στο Α’ Γυμνάσιο Ημαθίας μαθήτρια έχασε τη χρονιά επειδή πίεζαν τη μητέρα της να μη συμμορφωθεί με τα μέτρα και να απορρίψει τη χρήση μάσκας.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι «Θεματοφύλακες» απειλούσαν και με τιμωρίες σε περίπτωση ανυπακοής στις αρρωστημένες πολιτικές τους.

«Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου είχαμε ενταχθεί στο “Σώμα των Θεματοφυλάκων”, αρχηγός του οποίου είναι ο πρώην αγιογράφος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης», λέει στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού. «Εκείνος ήταν που μας έπεισε με ένα χαρτί ότι δεν θα έπρεπε να δεχτούμε να φορέσει το παιδί μας μάσκα.


Και έτσι η κόρη μας έχασε την Α’ Γυμνασίου και αναγκάστηκε να την κάνει φέτος. Η διευθύντρια του σχολείου δεν δέχτηκε το χαρτί, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τον σύζυγό μου, ο οποίος ήταν ανένδοτος. Τελικά της άφησε το χαρτί πάνω στο γραφείο της και έφυγε. Ετσι η κόρη μου δεν πήγε σχολείο για έναν ολόκληρο χρόνο, χάνοντας τη χρονιά της».


Σε συνομιλία «Θεματοφύλακα» με ένα άλλο ανήλικο κορίτσι, διαπιστώνεται η προσπάθεια προσηλυτισμού της. Το νεαρό κορίτσι επικαλείται το όνομα μιας γυναίκας που είναι ενταγμένη στην οργάνωση και ονομάζεται «Διονυσία»:

«Με έστειλε η Διονυσία να συνεννοηθούμε», αναφέρει στο μήνυμά της προς τον «Θεματοφύλακα» μέσω Instagram.



«Καλημέρα, κορίτσι μου. Πες μου», απαντάει εκείνος.

«Καλημέρα. Μου είπε η Διονυσία να με κάνετε θεματοφύλακα», συνεχίζει η ανήλικη.

«Ναι θα πρέπει να υπογράψεις τα χαρτιά και με το χαρτί που θα σου δώσουμε θα το ’χεις πάντα μαζί σου», λέει ο «Θεματοφύλακας».
Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγα τα παιδιά μελών της οργάνωσης που απείχαν από την εκπαίδευση στις αίθουσες. Προκαταρκτική έρευνα και δικογραφίες για 16 περιπτώσεις μαθητών που δεν φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, ύστερα από στοιχεία που εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι κηδεμόνες δέκα μαθητών από αυτούς αντιδρούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους «Θεματοφύλακες». Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δεν φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει λόγω κορωνοϊού.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εννέα παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς: πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επιπλέον, θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε «αρνητές» γονείς.

Πάντως, έχει σημασία να επισημανθεί ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, από τον Σεπτέμβριο είναι υποχρεωτική η διά ζώσης εκπαίδευση, ενώ στις εξαιρέσεις για διαδικτυακή παρακολούθηση μαθημάτων περιλαμβάνονται μόνο όσοι μαθητές ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.



Ο αποτυχημένος και επικίνδυνος Τσίπρας κάνει τον επιτυχημένο γυρνώντας τα νοσοκομεία

 


Τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, αυτά τα δύο χρόνια πανδημία για να βοηθήσει τους πολίτες;

Πρώτα από όλα έχει εργαλειοποιήσει την πανδημία για ψήφους, κάτι που δεν έχει τολμήσει να κάνει κανένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη.

Παράλληλα με την φαιδρή στάση του έχει τρομάξει, και εκφοβίσει τους πολίτες, με ψέματα και προπαγάνδα, κάνει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά αμολάει και τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη , να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές μήπως ψηφίσει κανένα κορόιδο.

Παρακολουθήστε τις γελοίες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην βουλή για την πανδημία αυτά τα δύο χρόνια, με ψεύτικα νούμερα για να εξαπατήσει τους πολίτες, γνωστός απατεώνας συνειδητά και χωρίς ίχνος ντροπής κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει πολιτικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τόσο φαιδρός που σε όλες τις ομιλίες του κρατούσε αποστάσεις από τους εμβολιασμένους για να μην κακοκαρδίσει τους αντιεμβολιαστές.

Έχοντας δείξει στον ελληνικό λαό το ποιος είναι όταν κυβερνούσε, δείχνει και ποιος είναι τώρα, παραμένει αμετανόητος και στην αντιπολίτευση, φαιδρός, ψεύτης, επικίνδυνος, ανεπαρκής. Τα μόνα αντιπολιτευτικά όπλα του Αλέξη Τσίπρα είναι η απάτη, το ψέμα και η προπαγάνδα, με αυτά πορεύεται και νομίζει ότι θα ξανά κυβερνήσει για να επιστρέψει η Ελλάδα στην απαξίωση και τον κίνδυνο να γεμίσουμε λαθρομετανάστες κάνοντας τους καλούς στους Τούρκους.

Με θράσος λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας αυτό το αρνητικό ιστορικό, επισκέφτηκε το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς, όπως είπε, θέλησε να βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας.

«Εγώ απλά ήθελα να βρεθώ δίπλα σας αυτή τη μέρα που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε στην οικογενειακή θαλπωρή, τις γιορτινές μέρες, αλλά εσείς είστε εδώ στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως και χιλιάδες συνάδελφοι σας σε όλη την Ελλάδα, δίπλα στου ανθρώπους που δίνουν τη μάχη της ζωής», είπε ο Τσίπρας, μήπως και τον πιστέψει κάποιος.

Ανέφερε ότι «και η φετινή χρονιά, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι μήνες και στηριζόμαστε πάνω σας» και παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα «αυτή να είναι και μια χρονιά που θα ανταμείψει τους κόπους και τις θυσίες σας». «Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε», σημείωσε αλλά δεν μας είπε πώς αγωνίζεται αυτός!! Μάλιστα είχε το θράσος λες και οι πολίτες έχουν ξεχάσει την ανικανότητα του και ότι είναι μεγάλος πολιτικός απατεώνας να πει «και προσδοκούμε να υπάρξει η δυνατότητα η πολιτεία φέτος, με μια άλλη κυβέρνηση όμως -γιατί αυτή έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει αυτή την πρόθεση- να στηρίξει το ΕΣΥ, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους υγειονομικούς»,

«Χρειάζεται ένα άλλο μισθολόγιο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και προσλήψεις», είπε, και κανένας δεν τον ρώτησε, εσύ απατεώνα γιατί δεν το έκανες όταν ήσουν κυβέρνηση;

«Αλληλεγγύη και ενότητα, να είστε γεροί και δυνατοί να δίνετε αυτή τη μάχη», τους ευχήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας νομίζοντας ότι έχει κερδίσει και δεν έχει εκνευρίσει με την στάση του.



Καπραβέλος: Λεβεντοκόπανοι όσοι κάνουν πάρτι την ώρα που θρηνούμε νεκρούς


 

«Ο κορονοϊός δεν αστειεύεται» τόνισε. «Ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε ο Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.«Δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι και οι 48 κλίνες Εντατικής στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της «επέλασης» της Όμικρον.

Επανέλαβε τη θέση του υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ πρότεινε επίσης και την παράταση του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

«Ελπίζω η νόσος να γίνει πιο ήπια. Ακόμα είμαστε ανήσυχοι» υπογράμμισε επίσης.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

«Ευτυχώς προλάβαμε. Αυτό είναι το μήνυμα» τόνισε, συμπληρώνοντας πως τα τρία αρνητικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε παραπλάνησαν και οδήγησαν σε αργοπορία.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε εκ νέου προσοχή στους πολίτες, προειδοποιώντας ότι «ο κορονοϊός δεν αστειεύεται».

Αναφερόμενος στα πάρτι που παρατηρήθηκαν στις τουαλέτες νυχτερινών μαγαζιών είπε: Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αποτελεσματική επιχείρηση των ΕΚΑΜ, έδωσε τέλος στην ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα

 



Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Αιγύπτιος που κρατούσε όμηρο επί ώρες το Σάββατο τη Βουλγάρα πρώην φίλη του και απειλούσε να τινάξει στον αέρα πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και των ανδρών των ΕΚΑΜ.

Το περιστατικό ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, το πρώην ζευγάρι είχε έναν μεγάλο καυγά στο σπίτι της γυναίκας. Της επιτέθηκε, την χτύπησε και την απείλησε με μαχαίρι. Την άρπαξε από το μαλλί και την οδήγησε στο σπίτι του όπου και ταμπουρώθηκε. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε προληπτικά ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ειδικός διαπραγματευτής, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Τους άνδρες των ΕΚΑΜ συνεχάρη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media.





Εξαδάκτυλος: Όσοι απέτρεψαν ανθρώπους να εμβολιαστούν τους οδήγησαν στις εντατικές

 


H μόνη πρόβλεψη που μπορεί να γίνει για την πορεία της Omicron στη χώρα είναι ότι το φαινόμενο αυτό θα εξελιχθεί γρήγορα και ότι θα δούμε υψηλές «κορυφές» που θα μας τρομάξουν είπε σήμερα ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι θεωρείται αναμενόμενο ότι θα πιεστεί το σύστημα,

«Η Omicron θα εκτοπίσει τη Δέλτα, αν δεν την έχει ήδη εκτοπίσει. Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ο κύκλος της ανόδου και της καθόδου με την Omicron, επειδή διασπείρεται ταχύτατα, θα εξελιχτεί γρήγορα. Είναι θέμα εβδομάδων. Η πίεση στα νοσοκομεία θα προέλθει από ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών», είπε στο Mega o Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγο,   και πρόσθεσε πως η Omicron δίνει ελαφρές νοσήσεις, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους.

Πότε θα φτάσουν τα φάρμακα κατά του COVID

Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο θα είναι το 2022 όσον αφορά τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τα οποία αναμένονται να καταφθάσουν μετά το πρώτο τρίμηνο. Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ανέφερε πως τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ενώ θα έχουν ενδείξεις για άτομα που έχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, όπως ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, διαβητικοί και όσοι αντιμετωπίζουν καρδιακά νοσήματα.

«Τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε βαριά νόσο και σε πιθανότητα νόσου. Οι άνθρωποι με την τρίτη δόση θα θα περάσουν ελαφρά αδιαθεσία όταν θα συναντηθούν με την Omicron. Οι άνθρωποι με τα πολύ ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να έχουν το νού τους και να κάνουν test, γιατί μπορεί να κολλήσουν άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.


Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει συζητηθεί ακόμα η επαναλειτουργεία τους μετά τις διακοπές των εορτών. Εκείνο που έχει συζητηθεί είναι το «πάγωμα των σχολικών εκδρομών, ενώ έχει συζητηθεί και εκκρεμεί η αλλαγή του πρωτοκόλλου σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νόσου.

Μετά την Omicron θα έρθει νέα μετάλλαξη;

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι εάν θα εμφανίστει και νέα μετάλλαξη μετά την Omicron. Οι ειδικοί δεν μπορούν να κάνουν κάποια πρόβλεψη με βεβαιότητα, αλλά σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημική νόσος.

«Είναι βέβαιο ότι η νόσος κάποια στιγμή θα γίνει ενδημική. Σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός και η εξάπλωση της νόσους με τις διάφορες μορφές της. Η Omicron προκαλεί αναστάτωση, αλλά όλα συντείνουν ότι μέσα στο 2022 η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημία. Εδώ θα ήταν καλό να βάλουμε το χεράκι μας και να εμβολιαστούμε».

Στη συνέχεια ο κ. Εξαδάκτυλος ξέσπασε εναντίον όσων απέτρεπαν τους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν και έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

«Πιστεύω ότι αυτοί που απέτρεψαν ανθρώπους να εμβολιαστούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, χθες και προχθές που ήταν η αλλαγή του χρόνου να κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη και βαθιά μέσα στη ψυχή τους, να δουν τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες. Απέτρεψαν ανθρώπους από το να εμβολιαστούν και τους οδήγησαν στις εντατικές. Ελπίζω χθες και προχθές να κοιτάχτηκαν βαθιά μέσα στη ψυχή τους και να αλλάξουν πορεία», κατέληξε.




Με SMS θα γίνεται η είσοδος στο Taxisnet για ασφάλεια

 


Ένα SMS επιβεβαίωσης θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι πολίτες προκειμένου να εισέλθουν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet καθώς η ΑΑΔΕ κάνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 ένα νέο βήμα για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάζουν και έναν κωδικό που θα έρχεται στο κινητό τους προκειμένου να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, εκτός από τα γνωστά βήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, δηλαδή να πληκτρολογούμε το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password), σύντομα θα απαιτείται και η πληκτρολόγηση ενός έξτρα κωδικού που θα μας έρχεται με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό μας τηλέφωνο, τον αριθμό του οποίου βέβαια θα πρέπει να έχουμε καταχωρήσει στην ΑΑΔΕ.

Η αλλαγή αυτή στο Taxisnet, σύμφωνα με τον ιστότοπο dikaiologitika.gr, αναμένεται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Αποτελεί τμήμα της απόφασης για την εγγραφή νέων χρηστών και την επανεγγραφή χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Κατά συνέπεια, για να υποβάλλουμε τη φορολογική μας δήλωση, να εκτυπώσουμε τα εκκαθαριστικά, ή να χρησιμοποιήσουμε άλλες φορολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το κινητό τηλέφωνο.



Η Γαλλία, έκτη χώρα στον κόσμο, με πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα


 

Η Γαλλία έγινε η έκτη χώρα παγκοσμίως που μετρά περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Πρωτοχρονιά.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 219.126 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο, στην τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που η χώρα καταγράφει περισσότερες από 200.000 μολύνσεις.

Η Γαλλία ακολουθεί τις ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Βρετανία και Ρωσία, καταμετρώντας πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο σημερινός απολογισμός είναι ο δεύτερος υψηλότερος έως τώρα, μετά το ρεκόρ των 232.200 μολύνσεων την Παρασκευή, όταν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, λόγω της πρόσφατης αναζωπύρωσης των κρουσμάτων.

Στο διάγγελμά του για την έλευση του νέου έτους, ο Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα σε σύγκριση με όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο να περιορίσει περαιτέρω τις ατομικές ελευθερίες.

Όμως, η κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι από τη Δευτέρα η χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά, από την ηλικία των 6 ετών, έναντι 11 ετών προηγουμένως.

Ορισμένες μεγάλες πόλεις, μεταξύ αυτών το Παρίσι και η Λιόν, έχουν επιβάλει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους δρόμους για όλους τους πολίτες.

Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε στο απόλυτο ρεκόρ των 157.651 μολύνσεων, καθώς σχεδόν πενταπλασιάστηκε σε διάστημα ενός μήνα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών covid-19 που νοσηλεύονται αυξήθηκε κατά 96 το τελευταίο 24ωρο και ανέρχεται σε υψηλό 7 μηνών, στους 18.811.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό αυξήθηκε κατά 110 σε διάστημα 24 ωρών, στους 123.851 νεκρούς, ο 12ος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως. Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των νέων ημερήσιων θανάτων έφθασε τους 186, ένα υψηλό ποσοστό από τη 14η Μαΐου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Νεκρός ο Τουρκοκύπριος που τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική


 

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης, Μπιρκάν Ουζούν, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός αφού τον καταπλάκωσε χιονοστοιβάδα. Ο ίδιος είχε σηκώσει προκλητικά τη σημαία του ψευδοκράτους στην κορυφή του όρους Βίνσον, στην Ανταρκτική, σε ύψος 4.892 μέτρων.

Η φωτογραφία του ορειβάτη με τη σημαία του ψευδοκράτους δεσπόζει στα social media μαζί με το μήνυμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του: «Ο Μπιρκάν μας, που αφοσιώθηκε στη χώρα και το έθνος του με αγάπη, θα ζει πάντα σε ένα ξεχωριστό σημείο της καρδιάς μας».

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης ανασύρθηκε νεκρός, αφού καταπλακώθηκε από χιονοστοιβάδα. Είχε τοποθετήσει προκαλώντας τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική στις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης Κύπρου».

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε στόχο στη ζωή του να καταφέρει να ανεβεί στις υψηλότερες κορυφές και των επτά ηπείρων του πλανήτη.




Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σωτηρία

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε πριν από λίγο το Νοσοκομείο Σωτηρία που βρίσκεται στην αιχμή της μάχης κατά του Covid-19 και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του Νοσοκομείου που όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα Πρωτοχρονιά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αφοσίωση και την αυτοθυσία με την οποία στέκονται δίπλα στους ασθενείς σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλους.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό, αρμόδια για τις Υπηρεσίες Υγείας, Μίνα Γκάγκα.




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ήθελα να βρεθώ σήμερα μαζί σας, πρώτη μέρα του χρόνου, για να σας πω και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους 22 μήνες. Ξέρω ότι αισθανόμαστε μερικές φορές σαν να είμαστε εγκλωβισμένοι στο Μύθο του Σίσυφου, που σπρώχνουμε την πέτρα στην κορυφή του βουνού για να ξανακυλήσει πίσω και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή.

Όμως πιστεύω ότι σήμερα, σε σχέση με το που ήμασταν πέρυσι, παρά τις δυσκολίες της Όμικρον είμαστε σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση. Έχουμε πρώτα και πάνω από όλα τα εμβόλια, οκτώ στους δέκα ενήλικες πια στη χώρα μας είναι εμβολιασμένοι και αυτό είναι σίγουρα μία επιτυχία της επιχείρησης «Ελευθερία». Θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά αυτά γιατί, εσείς το ξέρετε καλύτερα από όλους, οι πιο πολλοί οι οποίοι τελικα καταλήγουν να διασωληνώνονται και εδώ στο δικό σας το νοσοκομείο είναι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Και όποιος μας ακούει σήμερα, ανεμβολίαστος συμπολίτης μας, θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να είναι αυτός ο οποίος θα καταλήξει εδώ να διασωληνωθεί, να δίνει τη μάχη για τη ζωή του ενώ, αν είναι εμβολιασμένος, έχει 20 φορές μικρότερη πιθανότητα να καταλήξει σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε κι άλλο την άμυνα του συστήματος υγείας, ειδικά εδώ στην Αττική, επιστρατεύοντας και όλες τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Και επειδή εδώ υπάρχουν διάφορες συζητήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το ποιος σηκώνει το πραγματικό βάρος, η αλήθεια είναι ότι το Εθνικο Συστημα Υγείας σήκωσε σχεδόν όλο το βάρος της αντιμετώπισης του Covid, όμως ο ιδιωτικός τομέας όποτε χρειάστηκε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συμμετείχε και συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια. Έτσι θα γίνει και τώρα εφόσον αυτό χρειαστεί ειδικά εδώ στην Αττική.

Και τέλος θα έχουμε πια στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορονοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί (μετά και από τα μονοκλωνικά -είδα μάλιστα εδώ και την ταμπέλα για το που χορηγούνται τα μονοκλωνικά στο νοσοκομεία), είναι φάρμακα τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης Όμικρον. Θα είμαστε από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που θα τα παραλάβει και με βάση τα πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν οι ειδικοί θα μπορούμε να τα χορηγήσουμε.

Οπότε εκτιμώ ότι θα έχουμε κάποιες δύσκολες εβδομάδες τώρα με την έξαρση της Όμικρον, φαίνεται όμως ότι έχει χαμηλότερη νοσηρότητα. Αυτό το οποίο θέλουμε να παρακολουθούμε συνέχεια -και είναι και τα στοιχεία τα οποία βλέπω εγώ κάθε μέρα- είναι τώρα τους συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται: πόσοι είναι με Όμικρον και πόσοι είναι με Δελτα, και αν αυτοί που είναι με Όμικρον όντως έχουν πιο ελαφριά συμπτώματα, όπως φαίνεται να ισχύει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αν καταλήγουν τελικά οι ασθενείς με Όμικρον να έχουν μικρότερη πιθανότητα να διασωληνωθούν. Εφόσον αυτό ισχύει, αυτό θα είναι μία αχτίδα αισιοδοξίας και έτσι φαίνεται να είναι.

Και βέβαια να πω και κάτι τελευταίο, θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια, κάποιοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως η Όμικρον να είναι το τελευταίο κεφάλαιο μέχρι που να γίνει πράγματι ενδημική αυτή ή πανδημία. Όμως η δική μας η δουλειά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν τελειώνει. Κάναμε μία κίνηση και τα Χριστούγεννα να στηρίξουμε -όπως είχα δεσμευτεί- τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η κρίση ανέδειξε τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τις ξέρουμε καλά πια, τις ξέρετε και εσείς που είστε στην πρώτη γραμμή, τις ξέρουμε κι εμείς και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διστάσουμε μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για να μην κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση του κι άλλο.

Όχι απλά να το στελεχώσουμε με τους ανθρώπους οι οποίοι λείπουν, να εξασφαλίσουμε καλές προοπτικές ανέλιξης μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της υγείας, να κάνουμε τις απαραίτητες τομές, τις απαραίτητες αλλαγές ώστε κάθε μονάδα υγείας, είτε είναι πρωτοβάθμια, είτε είναι μικρό νοσοκομείο, είτε είναι μεγάλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να μπορεί να κάνει σωστά αυτά τα οποία είναι σχεδιασμένο να κάνει.

Οπότε σε αυτή την προσπάθεια, η οποία άρχισε να ξεκινάει μέσα στον κορονοϊό σε πρώτη φάση με την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, η οποία είναι σημαντική, πιστεύω ότι θα έχουμε πρώτα και πάνω από όλα εσάς αρωγούς, διότι εσείς ξέρετε καλύτερα τα καλά και τα στραβά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα αυτιά μας και οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για να μπορούμε να συζητάμε τα επόμενα βήματα.



ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν απαντά αν θέλει lockdown και κλειστά σχολεία;

 


Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία που τον καλεί για ακόμη μία φορά να απαντήσει αν θέλει lockdown και κλειστά σχολεία.

Αναλυτικά αναφέρει:

«O ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατώντας να κάνει έστω μια εποικοδομητική πρόταση, διολισθαίνει συνεχώς σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, επιστρέφοντας στις εποχές του 2014.  Αν αφαιρέσει κάποιος τις ύβρεις από τις ανακοινώσεις του διαβάζει συνεχώς τις ίδιες γενικολογίες.

Ζητάμε ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει συγκεκριμένα: ποια μέτρα προτείνει για  χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα. Θέλει lock down; Θέλει κλειστά σχολεία; Γι’ αυτά εξακολουθεί να μη λέει κουβέντα. Αντιθέτως δια του κ. Πολάκη εξακολουθεί να σαμποτάρει σταθερά  την εμβολιαστική προσπάθεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας τα μέτρα που είναι απαραίτητα κι αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο στο υβρεολόγιό του».



Πακιστανοί χωρίς μάσκες κατέκλυσαν το Σύνταγμα για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου



Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, και με απίστευτο συνωστισμό, Πακιστανοί και όχι μόνο, που ζουν οι περισσότεροι παράνομα στην χώρα, μαζεύτηκαν στον Σύνταγμα για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι στους δέκα Πακιστανούς φόραγε μάσκα ο ένας και δεν υπήρχε ίχνος γυναικείας παρουσίας.





Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να επικρατεί το αδιαχώρητο στο σημείο, καθώς εκατοντάδες αλλοδαποί συγκεντρώθηκε για να μετρήσει αντίστροφα για την υποδοχή του 2022, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.





Δολοφόνησαν 41χρονο Γεωργιανό μπροστά στο παιδί του και την γυναίκα του


 

Ο 41 χρονος Γεωργιανός επέστρεφε το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του μαζί με την οικογένεια του, όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς. 

Η εκτέλεση του Γεωργιανού έγινε, μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του και της συζύγου του ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 4-5 φορές. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκαν 3 κάλυκες.  

Οι αρχές αναζητούν τον δράστη, ο οποίος ήταν πεζός και  φορούσε μαύρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» από το εξωτερικό. 

Η δολοφονική επίθεση έγινε στην οδό Ταξιαρχών 31 στο Μοσχάτο. Στο σημείο έχουν σπεύσει φίλοι του θύματος αλλά και μέλη της οικογένειας του που δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε κλαπεί και το αυτοκίνητο του θύματος, μάρκας smart μέσα από το γκαράζ της πολυκατοικίας. 

Γείτονες του θύματος, τον περιγράφουν ως μια σκοτεινή και απόμακρη προσωπικότητα που απέφευγε τις κοινωνικές επαφές μαζί τους. Βρισκόταν αρκετές ώρες στο σπίτι, ενώ αρκετές φορές τον άκουγαν να μιλάει στο τηλέφωνο στο μπαλκόνι στα Γεωργιανά. Μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι επισκέπτονταν το σπίτι του.   Στο συγεκριμένο διαμέρισμα ζούσε τα τελευταία 3-4 χρόνια.




Μεταβιβάσεις ακινήτων, e-ταυτότητα και άυλο διαζύγιο με ένα κλίκ

 


Με μια δέσμη νέων ψηφιακών υπηρεσιών έρχεται το 2022. Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στις προτεραιότητες της στρατηγικής του υπουργείου είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν απλά τεχνολογικά εργαλεία για να αλλάξει ο τρόπος που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες στους πολίτες και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κράτος.

Οι νέες εφαρμογές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και να αρχίσουν να λειτουργούν το πρώτο εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που θα γίνονται ηλεκτρονικά θα είναι: 

Ψηφιακές υπογραφές

Από τις αρχές κιόλας του νέου χρόνου, εντός Ιανουαρίου, πρόκειται να διατεθούν συνολικά 376.500 υπογραφές για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως διαχειριστές επιχειρήσεων, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους. Αυτό έχει υπογραμμίσει ο κ. Πιερρακάκης. Ειδικότερα, οι υπογραφές που θα διατεθούν είναι:

οι 270.000 σε διαχειριστές επιχειρήσεων

οι 60.000 σε λογιστές

οι 43.500 σε δικηγόρους

οι 3.000 σε συμβολαιογράφους.

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Μετά την εισαγωγή της ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό τηλέφωνο που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει την επέκταση αυτής της εφαρμογής ώστε να γίνεται χρήση των στοιχείων της ταυτότητά μας και για άλλες υπηρεσίες. «Στοχεύουμε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 να έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της δουλειάς» δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης, ενώ όσον αφορά και στο δίπλωμα οδήγησης υπάρχει σχεδιασμός εντός του 2022 να δημιουργηθεί μια εφαρμογή όπου θα συγκεντρώνονται στο κινητό το δίπλωμα, τα στοιχεία του αυτοκινήτου, του οδηγού.

Μεταβιβάσεις ακινήτων

Όπως έχει ήδη αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα «ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτων. Όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο». Το σύστημα με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων θα αντλεί όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά από τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

Ίδρυση ατομικής επιχείρησης

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια, αποφεύγοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων. «Ψηφιοποιούμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες, ενδυναμώνουμε τους επαγγελματίες» έχει επισημάνει ο υπουργός.

Άυλο διαζύγιο

Έρχεται η εφαρμογή που θα δίνει την δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους να προχωρήσουν γρήγορα και από το σπίτι τους στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου. Ολόκληρη η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Αυτό που προβλέπεται είναι ότι οι δύο πλευρές, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr να λύουν τον γάμο τους μέσα σε διάστημα 10 ημερών, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.

Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών

Για πρώτη φορά το κράτος καταγράΟκτώ φει και προτυποποιεί όλες τις διοικητικές διαδικασίες του. Πρόκειται για «ένα project στρατηγικής σημασίας» όπως το έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός, καθώς θα αποτυπώνονται βήμα προς βήμα όλες οι διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το πότε αυτά δίνονται ψηφιακά ή φυσικά και πού.

Το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών θα είναι δημόσια προσβάσιμο σε όλους, ώστε τόσο οι πολίτες όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το σύνολο των δικαιολογητικών και ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση οποιαδήποτε διοικητικής διαδικασίας.

Υπηρεσίες τηλεψυχιατρικής

Στο πλαίσιο της τηλεϊατρικής που έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Πιερρακάκης θα προσφέρεται δωρεάν τηλεσυμβουλευτική για θέματα ψυχικής υγείας μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εντός του νέους έτους θα δημοπρατηθεί το 90% των έργων που περιλαμβάνονται στην Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. 


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ