Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Λευκός Οίκος: Όλες οι πλευρές επιθυμούν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ



Κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα στις διαπραγματεύσεις μέρη να αναγνωρίσουν το αμοιβαίο συμφέρον της επίλυσης της κατάστασης.

Όλες οι εμπλεκόμενες στις διαπραγματεύσεις πλευρές επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Λίγες ώρες έπειτα από το νέο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Λευκός Οίκος κάλεσε παράλληλα όλα τα εμπλεκόμενα στις διαπραγματεύσεις μέρη να αναγνωρίσουν το αμοιβαίο συμφέρον της επίλυσης της κατάστασης.


Πηγή


Διάγγελμα Τσίπρα: Επιμένει στο δημοψήφισμα που μας κατέστρεψε





Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως το δημοψήφισμα την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά αμέσως μετά σημείωσε πως εάν υπάρξει συμφωνία τότε η Ελλάδα θα ανταποκριθεί θετικά.

Αυτή ακριβώς η φράση από πολλούς ερμηνεύεται πως ο . Τσίπρας αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά εάν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η στάθερη πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις από αυτές που είχαμε. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα με καλύτερους όρους.

Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχε αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες για να περάσει ο εκβιασμός στον απλό πολίτη δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους συνταξιούχους "για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μία αξιοπρεπή σύνταξη δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες και γι αυτό τώρα μας εκδικούνται".

Οι σειρήνες της καταστροφής σας εκβιάζουν και σας ζητούν να πείτε ναι σε όλα είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Το όχι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για μία καλύτερη συμφωνία. Το όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών και θα οδηγεί σε μία βιώσιμη συμφωνία".

Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι αυτές προσωρινές. Απευθυνόμενος προς όσους διακινούν ότι έχει κρυφό σχέδιο την έξοδο από την Ευρώπη τους κατηγόρησε ότι λένε συνειδητά ψέματα.

Το δημοψήφισμα δεν συνιστά πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις οδηγούν σε πραξικόπημα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Έυχαρίστησε τους πολίτες για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν και τους κάλεσε να ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι είναι η ευθύνη μας απέναντι στους γονείς μας και στα παιδιά μας, είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία.


Πηγή : newsit.gr


«Εκλεισε» το Eurogroup μέχρι το δημοψήφισμα



Το Eurogroup για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup δεν συζήτησε καμία πρόταση καθώς αναμένεται το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα.

Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, δεν αναμένεται νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα bail in (σ.σ. κούρεμα καταθέσεων)», απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων, νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτό που μας χωρίζει με τους θεσμούς είναι μόνον η βιωσιμότητα του χρέους».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να περιμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα πριν κάνουν οποιαδήποτε νέα συζήτηση περί ενός νέου προγράμματος στήριξης, ανέφερε ο Πέτερ Κάζιμιρ, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

«Το Eurogroup αποφάσισε ομόφωνα να περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν από τη συνέχιση των συζητήσεων», έγραψε ο Κάζιμιρ στον λογαριασμό του στο Twitter. «Δεν πρέπει να βάλουμε το κάρο μπροστά από τα βόδια», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εμφανίστηκε απογοητευμένος. Κατά πληροφορίες, το Eurogroup θα στείλει γραπτή απάντηση σχετικά με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης.

Πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι «η επιστολή Τσίπρα περιέχει στοιχεία που οι υπουργοί δύσκολα θα αποδεχθούν».
Εξάλλου, άλλες πηγές εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την πρόταση σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα, λέγοντας ότι απαξιώνει όλες τις προσπάθειες που έγιναν επί πέντε μήνες για να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος. Οργή προκάλεσε επίσης η αναφορά του πρωθυπουργού στις ευθύνες που έχουν «ακραίοι κύκλοι» της ευρωζώνης για το κλείσιμο των τραπεζών.



Πηγή : ethnos.gr


Σαμαράς: Η κυβέρνηση χρεοκόπησε τη χώρα και παρακαλά για νέο μνημόνιο



Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα, ενώ τώρα παρακαλάει για νέο μνημόνιο ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

«Ο Πρωθυπουργός δεν είχε την παλικαριά να πει ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών» τόνισε ο κ Σαμαράς και επεσήμανε ότι η χώρα είναι πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της και βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και είπε ψέματα αφήνοντας τη χώρα στον αέρα, ενώ έκανε λόγο για κονδύλια που χάθηκαν.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι παρακαλάει για νέο μνημόνιο, ενώ σχολίασε πως όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, η οικονομία καταρρέει και ο λογαριασμός μεγαλώνει.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στον αέρα και χαρακτήρισε μοιραίο λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για παρωδία.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται να τον προσβάλλει μία κυβέρνηση  και εξήγησε ότι οι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να πουν «ένα ηχηρό “ναι”» και να παραμένουν ήρεμοι και ενωμένοι.

«Υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές. Ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις τους... Αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο. Αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη» είπε ο κ. Σαμαράς.


Καθημερινή


«Ναι» στην Ευρώπη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο



Ραβανός Αρης 


Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη έκανε για και πάλι, αυτή τη φορά πιο αισθητή από ποτέ, ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος που τάχθηκε με έμφαση υπέρ του «ΝΑΙ», σημειώνοντας πως την Κυριακή «με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών».

 Ο κ. Αβραμόπουλος που έκανε πολλές παρασκηνιακές προσπάθειες, αξιοποιώντας όλες τις γνωριμίες του στις Βρυξέλλες, για να αρθεί το αδιέξοδο και να εξευρεθεί κοινός τόπος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, σημείωσε με έμφαση στην δημόσια δήλωσή του ότι «μέσα στην Ευρώπη,  η συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί σταθερή, διαχρονική εγγύηση προόδου».

 Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αυτή την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας και διευκρίνισε πως από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια.

 Ψύχραιμος και μετριοπαθής, όπως πάντα, διευκρίνισε, βλέποντας και τον κοινωνικό και πολιτικό διχασμό να ξεδιπλώνεται, γεγονός επιζήμιο για τον ίδιο τον τόπο, ότι δεν είναι ώρα του καταμερισμού ευθυνών ή των εύκολων αλληλοκαταγγελιών, αλλά είναι ώρα ευθύνης, και ενότητας και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά, να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες.

 Ο κοινοτικός επίτροπος, πέρα από την δραματική έκκλησή του να παραμείνει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά, έδειξε το δρόμο του «ΝΑΙ» για το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, υπογραμμίζοντας: «ΝΑΙ, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. ΝΑΙ, θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

 Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών. «Επιβεβαιώνουμε το κοινό μας μέλλον. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές. Αποφασίζουμε, σαν να βαραίνει πάνω μας η αυστηρή κρίση της Ιστορίας» είπε.

 Ο κ. Αβραμόπουλος, ανέφερε ότι μπροστά στην πρόκληση μιας καθοριστικής για το μέλλον μας κάλπης, απευθύνεται σε όλους τους συμπατριώτες του με το χέρι στην καρδιά και με επίγνωση της μεγάλης ευθύνης όλων μας.

 Μίλησε για τις περιστάσεις και τις στιγμές που είναι κρίσιμες και υποστήριξε ότι «καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την προοπτική της χώρας μας μέσα σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα ανοίγει δρόμους ευημερίας και προόδου για τον λαό και το έθνος».

 Υποστήριξε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα στην Ευρώπη, σε μια

ενωμένη Ευρώπη, που δεν αποτελεί ένα απλό ιδεολόγημα αλλά μια ζώσα πραγματικότητα,  ένα μοναδικό  επίτευγμα λαών που επέλεξαν, παρά το βαρύ ιστορικό παρελθόν που τους χώριζε, να συνυπάρξουν δημιουργικά, σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών, θεμελιωμένων στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.



Βαθύς γνώστης των ευρωπαϊκών διεργασιών και της πορείας της Ε.Ε., δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στην πορεία των τελευταίων χρόνων υπήρξαν ολιγωρίες και αστοχίες, δημιουργήθηκαν παρανοήσεις και σκιές και έγιναν πολλά λάθη, τα οποία σήμερα καλούμαστε να διορθώσουμε από κοινού. «Να διδαχθούμε από αυτά και, πρωτίστως, να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω, σε σκοτεινά χρόνια, σε εποχές διχασμού που τόσο οδυνηρά βίωσαν προηγούμενες γενιές» ανέφερε.
 Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Ελλάδα μας ζει τούτες τις ώρες κάτω από ασφυκτική πίεση, οι συμπατριώτες μας υφίστανται μια αγωνιώδη καθημερινότητα και βιώνουν καταστάσεις που δοκιμάζουν τις ανοχές και αντοχές τους.

 Μακριά από διχαστικές λογικές, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι όποια κι αν είναι η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, είναι σαφής η ανάγκη μιας νέας εθνικής διαπραγμάτευσης, που να συνοδεύεται από μια νέα στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας, σε πνεύμα δυναμικής συναίνεσης και παραγωγικής συνεργασίας.

 «Σε μια τέτοια πορεία, είναι βέβαιο ότι και η Ευρώπη θα σταθεί κοντά μας. Στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας μας και την ανασυγκρότηση του κράτους. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού μας στους πολιτικούς αντιπροσώπους του. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η Ευρώπη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών» τόνισε.



Ειδικότερα, όπως αναμφέρει ο κ. Αβραμόπουλος στη δήλωσή του:

«Μπροστά στην πρόκληση μιας καθοριστικής για το μέλλον μας κάλπης, απευθύνομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου με το χέρι στην καρδιά και με επίγνωση της μεγάλης ευθύνης όλων μας.

Οι περιστάσεις και οι στιγμές είναι κρίσιμες. Καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την προοπτική της χώρας μας μέσα σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα ανοίγει δρόμους ευημερίας και προόδου για τον λαό και το έθνος.

Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα στην Ευρώπη. Σε μία ενωμένη Ευρώπη, που δεν αποτελεί ένα απλό ιδεολόγημα αλλά μια ζώσα πραγματικότητα, ένα μοναδικό επίτευγμα λαών που επέλεξαν, παρά το βαρύ ιστορικό παρελθόν που τους χώριζε, να συνυπάρξουν δημιουργικά σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών, θεμελιωμένων στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Μέσα σε αυτή την Ευρώπη, η συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί σταθερή, διαχρονική εγγύηση προόδου.

Στην πορεία των τελευταίων χρόνων υπήρξαν ολιγωρίες και αστοχίες. Δημιουργήθηκαν παρανοήσεις και σκιές.
Έγιναν πολλά λάθη, τα οποία σήμερα καλούμαστε να διορθώσουμε από κοινού. Να διδαχθούμε από αυτά και, πρωτίστως, να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω, σε σκοτεινά χρόνια, σε εποχές διχασμού που τόσο οδυνηρά βίωσαν προηγούμενες γενιές.

Η Ελλάδα μας ζει τούτες τις ώρες κάτω από ασφυκτική πίεση. Οι συμπατριώτες μας υφίστανται μια αγωνιώδη καθημερινότητα. Βιώνουν καταστάσεις που δοκιμάζουν τις ανοχές και αντοχές τους.

Δεν είναι, ωστόσο, ώρα του καταμερισμού ευθυνών ή των εύκολων αλληλοκαταγγελιών. Είναι ώρα ευθύνης, και ενότητας.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά, καλείται να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες.

Όποια κι αν είναι η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, είναι σαφής η ανάγκη μιας νέας εθνικής διαπραγμάτευσης, που να συνοδεύεται από μια νέα στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα δυναμικής συναίνεσης και παραγωγικής συνεργασίας.

Σε μια τέτοια πορεία, είναι βέβαιο ότι και η Ευρώπη θα σταθεί κοντά μας. Στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας μας και την ανασυγκρότηση του κράτους.

Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού μας στους πολιτικούς αντιπροσώπους του.

Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η Ευρώπη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Αυτή την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας. Από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια.

ΝΑΙ, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

ΝΑΙ, θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών.

Επιβεβαιώνουμε το κοινό μας μέλλον.

Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές.

Αποφασίζουμε, σαν να βαραίνει πάνω μας η αυστηρή κρίση της Ιστορίας».



Πηγή : tovima.gr


Όργιο φημών για παραίτηση Καμμένου που τη ζητά και η ΝΔ- Το παρασκήνιο




Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, αν δεν αποσυρθεί η πρόταση για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ΥΕΘΑ διαψεύδει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο παραίτησης αλλά διάφοροι κύκλοι διαρρέουν ότι αν δεν υπάρξει “κάλυψη” από το Μέγαρο Μαξίμου , τίποτα δεν αποκλείεται.


Η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητά τη παραίτηση Καμμένου:

Ανακοίνωση του Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας, της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 Δεν πέρασε ούτε μέρα από τη χθεσινή μας ανακοίνωση που καλούσαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάννο Καμένο να σταματήσει τον εκφοβισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει του δημοψηφίσματος και πλέον οι μάσκες της συγκυβέρνησης έπεσαν χωρίς να υπάρχει κανένα φύλλο συκής.

Στη χθεσινή ενυπόγραφη επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των «θεσμών» οι συγκυβερνώντες κ. Τσίπρας και Καμένος προτείνουν περικοπές 200 εκατ. ευρώ το 2016 και άλλων 400 εκατ. ευρώ το 2017 από τις αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Καμένου στη Βουλή στοιχίζουν στην Ελλάδα 600 εκατ. ευρώ.

Αν ο κ. Καμένος γνώριζε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, τότε κατέστη αυτομάτως από θεματοφύλακας σε «δούρειο ίππο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.
Αν ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την επιστολή, χωρίς να ρωτήσει το συγκυβερνήτη  του κ. Καμένο, τότε λόγοι πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας καλούν τον ΥΕΘΑ σε άμεση παραίτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμένος απεδείχθη ανίκανος να εγγυηθεί το εργασιακό μέλλον του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού της πατρίδας μας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικότερα.

Το παρασκήνιο

Πριν από την δημοσιοποίηση της πρότασης Τσίπρα στους “θεσμούς” ,είχε διαρρεύσει από το ΥΠΕΘΑ ότι αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το υπουργείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας . Λίγη ώρα μετά το κλίμα άλλαξε τελείως με την δημοσιοποίηση της πρότασης.

Ο Καμμένος εμφανίζεται αποφασισμενος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω σ΄ ότι έχει να κάνει με τις περικοπές στην Άμυνα.

Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.


Πηγή : onalert.gr


Πρ. Ιατρ. Συλλόγου Πειραιά: Έχουμε τρόφιμα και φάρμακα για 30 μέρες





Τον κώδωνα του κινδύνου για την περίθαλψη των ασθενών στα τρία μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά, “Τζάνειο”, νοσοκομείο Νίκαιας και νοσοκομείο “Μεταξάς”, έκρουσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης, σε τηλεφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στο MEGA.
Ο κ. Πλατανησιώτης είπε ότι αυτήν τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία “είναι καλή, αλλά οριακή”. Και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα φάρμακα επαρκούν μόλις για 30 μέρες, ενώ ακόμα μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στα νοσοκομειακά υλικά, τα οποία επαρκούν για 15-20 μέρες και στα τρόφιμα, τα οποία θα τελειώσουν πριν μπει ο Αύγουστος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, διευκρίνισε ότι αυτά τα προβλήματα εντάθηκαν με τις δραματικές εθνικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ειδικά όσον αφορά τις προμήθειες τροφίμων, ο κ. Πλατανησιώτης είπε ότι το ιατρικό προσωπικό θα αναγκαστεί αν αλλάξει το διαιτολόγιο των ασθενών, πολλοί εκ των οποίων θα υποχρεωθούν να παίρνουν λιγότερη πρωτεΐνη μέσω της διατροφής τους. Αυτές οι αλλαγές στο διαιτολόγιο των ασθενών μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικές για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, όπως είναι οι καρκινοπαθείς.

Τέλος, ο κ. Πλατανησιώτης επισήμανε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για να αντεπεξέλθει στις ολοένα και χειρότερες συνθήκες που δημιουργούνται στα νοσοκομεία, ενώ αποκάλυψε ότι στην δική του, τουλάχιστον, περιφέρεια, στον Πειραιά, υπάρχουν γιατροί που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να παρέχουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα στις δικές τους οικογένειες, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό.



Πηγή : iatropedia.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν κάτι ,θα ήταν ..παράνομες !
Πάμε να χαριτολογήσουμε αγαπημένοι μου, όσο μπορούμε με ότι μας
συμβαίνει  . Το χιούμορ, όπως  η πίστη , και η ελπίδα δεν τελειώνει στους
Έλληνες γιατί είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA μας !
Ότι είμαστε σαν ένα κουβάρι μπερδεμένοι ..είμαστε.
Ότι ήμαστε όλοι λίγο πριν μπούμε στο Δρομοκαΐτειο είμαστε .
Αλλά πονάνε βρε τα παλικάρια ; Είναι ο Έλληνας σφυρηλατημένος από φωτιά
κι ατσάλι .Φοβάται ο βρεγμένος την βροχή ; Μπορεί να τραγουδάμε << Τώρα αρχίζουν
τα δύσκολα ..>> αλλά και ταυτόχρονα να φωνάζουμε << Όλα καλά , όλα καλά
θα μας πάνε ..>> Το τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε , και την εβδομάδα που
διανύουμε που η διαβολοβδομάδα των  Ο.Υ.Κ  φαίνεται παιχνιδάκι .
Εκεί που θα είχαμε συμφωνία με ότι ακολουθεί.. αυτή , οι δανειστές μας έβαλαν κι άλλα
μέτρα . Όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων βρέθηκαν στις Βρυξέλλες ,και
συνομιλούσαν ο κάθε ένας μόνος του με τους δανειστές μας.
Απορώ ! Ακόμα και για τα μάτια των ξένων θα έπρεπε να είναι ενωμένοι , και να συζητούν
όλοι μαζί για την καλύτερη συμφωνία για τον Ελληνικό λαό !
Ποιόν Ελληνικό λαό ; Η φιλοδοξία τους είναι πάνω απ' όλα ! Οι δανειστές μας επέμεναν
τόσο πολύ για  αυτά που έχουν συμφωνήσει εδώ και πέντε χρόνια , που ο Πρωθυπουργός
επιστρέφει στην Ελλάδα . Εξαγγέλλει  διάγγελμα στον Ελληνικό λαό , για δημοψήφισμα
την Κυριακή 5 Ιουλίου με ΝΑΙ ή ΟΧΙ .Τόμπολα !
Τώρα ;τι γίνεται τώρα ;Τι ακριβώς  θα ψηφίσουμε ;  Η τρομοκρατία απ' όλες τις πλευρές
έχει ήδη αρχίσει . Όσο πιο ανεπηρέαστος είναι ένας λαός τόσο πιο σωστή απόφαση
θα πάρει . Η πολεμική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και στην Βουλή με ένα κολλάζ από δηλώσεις .
Ο κόσμος σαν τρελός να ψωνίζει στα Σούπερ Μάρκετ  , και ατελείωτες ουρές στα Α.Τ.Μ .
<<Πάμε ..πόλεμο >> .Οι τράπεζες έκλεισαν γιατί έκλεισε την χρηματοδότηση  Ε.Κ.Τ.
Τέλεια ! Οι πρώτοι που στα Α.Τ.Μ πήγαν ήταν οι βουλευτές του κοινοβουλίου μέσα στην βουλή .
Το ίδιο το Δ.Ν.Τ και οι δανειστές δεν βλέπουν βιώσιμη λύση για την Ελλάδα , αφού και το ίδιο
θεωρεί τα μέτρα υφεσιακά . Αλήθεια τι βλέπουν οι δανειστές μας , οι θεσμοί που εμείς δεν
βλέπουμε ; Ότι όλοι αυτοί οι Κύριοι  θέλουν την Ελλάδα ..αυτό το έχουμε όλοι  καταλάβει ...
Τώρα ..αν γίνει κάτι ..μέχρι την Κυριακή ; Αν οι δανειστές και η κυβέρνηση τα βρούνε ;
Κάτι που δεν το πιστεύω.. Ή ..Μήπως πάμε για ...εκλογές ;
Όσο για την ψήφο της Κυριακής , άλλα ακούς από την μια , και άλλη από τις άλλες !
Πάνω απ' όλα να είμαστε ψύχραιμοι  , και όχι διχασμένοι. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε
θαύματα !Και κλείνοντας ας θυμηθούμε ότι :<<Εδώ στη χώρα της Δημοκρατίας δεν εκλέγεται
πάντα ο καλύτερος , αλλά αυτός που τάζει θεσούλες και υπόσχεται αυξήσεις ,και στην συνέχεια
εξαπατά το εκλογικό σώμα , για να έρθει ο επόμενος με ακριβώς τα ίδια λόγια και πράξεις !
Επιτέλους Κύριοι των πολιτικών κομμάτων σοβαρευτείτε ! Μην παίζετε άλλο με τα όνειρα ,
την αξιοπρέπεια , και τη υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !

Και ...όμως η Showbiz δεν σταματάει με ότι κι αν συμβαίνει !

Τίτλοι τέλους έπεσαν στα πρωινά ΑΝΤ1 και ΜΕGA. Όπως και στο << σου -κου >>
με την Μ.Μπεκατώρου . O Μ.Σεφερλής δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με το MEGA
είχε κάτι ..νεύρα ...Ακούγεται ότι το πρωινό θα το κάνει η Ν.Παπαδημητρίου !
Η Μ. Συνατσάκη και ο Δ. Ογγαρέζος θα κάνουν μεσημεριανό στον ΑΝΤ1 .
Το ίδιο και ο Δ.Παπανώτας και η Ε. Τσολάκη στον Α.Λ.Φ.Α με τίτλο εκπομπής
<< Καλοκαίρι παντού >>. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία ...και βλέπουμε !!
Κόντρα στο καιρό έλαμψε η βραδιά των βραβείων  Mad  !
Με την ευχή η μουσική να μας κρατήσει όλους ενωμένους και αισιόδοξους
οι τραγουδιστές και οι προσκεκλημένοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό !
Ας ελπίσουμε του χρόνου που θα ξαναγίνει αυτή η γιορτή της μουσικής  να είναι
η Ελλάδα μας πολύ καλύτερα !!!
Tο Tip της εβδομάδας !
Καθίστε σπίτι ! Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, και γεμίστε με
θετική ενέργεια ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Καραγκούνης: Σταματήστε να συσκέπτεστε, κάθε φορά που το κάνετε συμβαίνει κάτι κακό



«Φτάσαμε στον σημείο ιδιώτες να φροντίζουν να τους βοηθήσουν για να επιστρέψουν πίσω»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Πληροφορούμαστε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχώς συσκέπτονται. Άφησαν τους Έλληνες χωρίς λεφτά στο εσωτερικό. Οι σημερινές εικόνες από τον σκόπιμο βασανισμό των συνταξιούχων παραπέμπουν σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Άφησαν τους Έλληνες χωρίς λεφτά στο Εξωτερικό. Φτάσαμε στον σημείο ιδιώτες να φροντίζουν να τους βοηθήσουν για να επιστρέψουν πίσω» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «το κράτος του κ. Τσίπρα απλώς οργανώνει καινούριους διορισμούς. Στο εσωτερικό τα νοσοκομεία εκπέμπουν κραυγή αγωνίας. Στο εξωτερικό κατέστησαν από χθες και επισήμως τη χώρα συνώνυμο της αφερεγγυότητας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

«Πάντως, μας ανακοινώνουν ότι συσκέπτονται. Απευθύνω, λοιπόν, θερμή παράκληση. Σταματήστε να συσκέπτεστε, διότι κάθε φορά που το κάνετε, συμβαίνει ακόμα κάτι κακό. Ο κόσμος τρομάζει μήπως του βγει μια νέα ανακοίνωση, ίσως τη περαιτέρω μείωση των ελαχίστων που δίνουν οι τράπεζες, ίσως κάτι άλλο τερατώδες, στα οποία μας έχουν πλέον συνηθίσει» καταλήγει δηκτικά ο βουλευτής της ΝΔ.


Πηγή: skai.gr



Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα




Χρειάζεται χρόνος τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ξεκάθαρο ερώτημα και διεθνείς παρατηρητές να παρακολουθούν την διαδικασία, τονίζει ο γενικός γραμματέας

Με μια απόφαση-«βόμβα» το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο την Τετάρτη, όπως πρώτο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εκτιμά πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές».

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.

Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ, παρατηρεί το Associated Press.

H ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα είπε την Τετάρτη ο Γιάγκλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΡ. «Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο... δεν είναι πολύ ξεκάθαρο».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία.

Σε αυτό συμμετέχουν 47 χώρες.


Πηγή : protothema.gr



Σάλος για την νέα προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών με πανό στο ΥΠΟΙΚ



Κατέβηκε το πανό υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα στο ΥΠΟΙΚ

Πρωτοβουλία των εργαζομένων-συνδικαλιστών λέει το υπουργείο

Κατέβηκε το πανό υπέρ του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που ανάρτησαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών στην πρόσοψη του κτιρίου, απέναντι από την πλατεία Συντάγματος το πρωί.

«Όχι στους εκβιασμούς και στη λιτότητα» είναι το σύνθημα των εργαζομένων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην πρόταση μέτρων των θεσμών, η οποίο τίθεται προς αποδοχή ή απόρριψη στην διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι η ανάρτηση του πανό στην πρόσοψη του κτιρίου ήταν πρωτοβουλία εργαζομένων-συνδικαλιστών και δεν ήταν σε γνώση ούτε είχε την άδεια του Υπουργού.


Πηγή : tovima.gr


Νούμερο, Ξεφτιλισμένη και σκουπίδι ήταν η απάντηση στην απόλυτη χυδαιότητα της Ραχήλ Μακρή του ΣΥΡΙΖΑ



Η απόλυτη χυδαιότητα από τη Ραχήλ Μακρή

Δεν έχει τέλος η απαράδεκτη συμπεριφορά της Ραχήλ Μακρή. Για άλλη μία φορά χωρίς να έχει επιχειρήματα σε τηλεοπτική συζήτηση αποφάσισε να κάνει προσωπική επίθεση που ξεπερνάει κάθε όριο.

Με το ειρωνικό και αλαζονικό ύφος που τη διακρίνει επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο λέγοντας του «οι καταθέσεις της οικογένειας σου βρίσκονται στο εξωτερικό. Ζεις σε βάρος του ελληνικού λαού επί δεκαετίες».

Ο κ. Παπαδόπουλος άναυδος άκουσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του επιτίθεται και στη συνέχεια εκτός εαυτού της απάντησε.

«Τι λέει αυτό το νούμερο; Ξεφτιλισμένη, ντροπή σου, ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ που σε μάζεψε, φασίστρια, άθλια, πολιτικό σκουπίδι, κάθαρμα!»

Ωστόσο η Ραχήλ Μακρή διατήρησε τη ψυχραιμία της και επέμεινε στη θέση της προκαλώντας την έκρηξη του Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν άντεξε και σε έντονο και αγανακτισμένο με αυτά που άκουγε ύφος της είπε:

«Τι ξέρεις για την οικογένειά μου; Ο πατέρας μου έχει πεθάνει!». Είναι δυνατόν κύριε Παπαδάκη να μιλάει έτσι για κάτι που δεν ξέρει, για ανθρώπους που δεν ζουν;»

Απτόητη η βουλευτής Κοζάνης συνέχισε να έχει το ίδιο ειρωνικό ύφος και όταν ο δημοσιογράφος την αποκάλεσε κλώνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκείνη απάντησε «είναι τιμή να είσαι κλώνος της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος αρχικά πήγε να αποχωρήσει από το πάνελ, ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία του και παρά τα όσα απαράδεκτα είχε ακούσει παρέμεινε.





Πηγή


Ένας από του υπαιτίους των όσων περνάμε Λαφαζάνης: Εχουμε plan B – Θα πούμε «όχι» την Κυριακή




Την εκτίμηση ότι την Κυριακή στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός θα απορρίψει τον «εκβιασμό» των θεσμών και θα ψηφίσει «όχι» έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στον απεσταλμένο του δορυφορικού δικτύου «Ρωσία-24» σχολίασε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη και δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για εκμετάλλευση.

«Δεν θεωρούμε ότι στην Ελλάδα όλα καταρρέουν και η χώρα οδηγείται στην καταστροφή. Δεν είναι έτσι. Ναι, όντως οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά όπως βλέπετε και στην Αθήνα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας η ζωή συνεχίζεται. Ναι, όντως κλείσαμε τις τράπεζες, όχι όμως γιατί ξυπνήσαμε στραβά και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές δομές ακολουθούσαν λανθασμένη πολιτική απέναντί μας. Και δεν θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία έκτακτης χρηματιστικής βοήθειας στη χώρα μας. Χρειάστηκε να αμυνθούμε. Να υπερασπιστούμε τον πληθυσμό μας. Τους ανθρώπους, που έχουν αποταμιεύσεις στις τράπεζες, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον», είπε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι «ο ανοιχτός εκβιασμός, που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές δομές έχει ορισμένο σκοπό. Θέλουν η κυβέρνησή μας να λάβει εκείνα τα μέτρα, που θα υποχρεώσουν τη χώρα μας να γονατίσει πλήρως. Mπορώ να αναγνωρίσω ευθέως ότι με το κλείσιμο των τραπεζών προκαλέσαμε στους πολίτες ορισμένα προβλήματα, όμως δεν έχουμε έλλειψη ούτε καυσίμων, ούτε πολύ περισσότερο τροφίμων», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ, το κλείσιμο των τραπεζών θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες, έως το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, κατόπιν θα ανοίξουν και θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά.



Πηγή: iefimerida.gr 


ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί το δημοψήφισμα «ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»




Την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα αποφάσισε η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «για τη ΓΣΕΕ η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δημοκρατικό, συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται εντός των Ευρωπαϊκών παραδόσεων.

Το συγκεκριμένο όμως δημοψήφισμα, ο χρόνος διενέργειάς του, η ποιότητα και το περιεχόμενό του «καίγεται» μέσα σ' ένα πλαίσιο «τεχνητών διλημμάτων» και «χρονικών ασφυξιών», που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διχασμού της κοινωνίας.

Η Συνομοσπονδία είναι αδιαπραγμάτευτα αντίθετη σε κάθε είδους μνημόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του Ελληνικού Λαού, είτε πρόκειται για μνημόνιο των πιστωτών, είτε της Κυβέρνησης. Όπως αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας για τη συνέχιση του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού της χώρας, και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο Ευρώ.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ψευδεπίγραφο και διχαστικό.

Άφρονες επιλογές ακραίων εντός και εκτός Ελλάδα εξωθούν την πατρίδα μας σε περιπέτειες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρσή του!

Ως Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

- Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

- ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!!

- ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ & ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΕΥΡΩΠΗ!!!»



Πηγή


Ελληνες, καλωσορίσατε στη Σοβιετική Ενωση του 1991




Ο Λεονίντ Μπερσίντσκι έχει γνωρίσει από κοντά την άνοδο και την πτώση της πρώην ΕΣΣΔ. Επικαλείται αυτή την εμπειρία ζωής για να δηλώσει πως τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τους Έλληνες.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Έλληνες, καλωσορίσατε στη Σοβιετική Ένωση του 1991», γράφει στο Bloomberg View για την αναβίωση κάποιων φαινόμενων της ΕΣΣΔ, στη σημερινή Ελλάδα.

Προαπαιτούμενο για την ανάλυσή του είναι η απόφαση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν οι Έλληνες απορρίψουν την πρόταση των δανειστών;

Γράφει συγκεκριμένα:

«Δεν υπάρχουν δυσαρεστημένες χώρες που να μοιάζουν μεταξύ τους και ούτε καν δύο οικονομολόγοι δεν συμφωνούν, επομένως υπάρχουν αντικρουόμενες θεωρίες για την ελληνική κατάρρευση, αλλά κι εκείνη της ΕΣΣΔ. Τα τελικά αποτελέσματα, όμως, είναι τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις: η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας αδυνατεί να πληρώσει για τις κοινωνικές υποχρεώσεις της ή να παρέχει μια υποδομή εργασίας στους πολίτες της που θα στερούνται την πρόσβαση σε εξωτερικούς πόρους.

Όπως θα είναι η Ελλάδα μετά από μια χρεοκοπία, έτσι ήταν η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια των ετών πριν από την κατάρρευσή της. Η Ρωσία, αμέσως μετά, δεν είχε πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές χρέους. Φανταστείτε μια χώρα η οικονομία της οποίας πέφτει κατακόρυφα (το 1990 συρρικνώθηκε κατά 5%) και δεν είναι σε θέση να δανειστεί.

Η ΕΣΣΔ προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με το να εκτυπώσει χρήμα και να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το συνολικό ονομαστικό εισόδημα των πολιτών να υπερδιπλασιαστεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 1991. Την ίδια στιγμή, ο Γκορμπατσόφ προσπάθησε να ελέγξει τις τιμές. Αυτό οδήγησε στο να εξαφανιστούν όλα τα προϊόντα από τα ράφια. Υπήρξαν δελτία σιτηρεσίων για βασικά είδη όπως τρόφιμα, σαπούνι, βότκα και καπνό. Παράλληλα, υπήρξε η μαύρη αγορά, καθώς και ειδικά καταστήματα για αλλοδαπούς που δέχονταν μόνο δολάρια. Το 1991, η επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία ήταν 1.75 ρούβλια για ένα δολάρια, αλλά στη μαύρη αγορά ένα δολάρια ισοδυναμούσε με 30 ρούβλια.

Ήπια εκδοχή

Μια ήπια εκδοχή είναι δυνατή για την Ελλάδα, αν ψηφίσει ''Όχι''. Η χώρα δεν θα έχει αρκετά ευρώ και πιθανότητα θα αρχίσει να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους με ένα παράλληλο νόμισμα που θα έχει πολύ μικρότερη ονομαστική αξία. Είναι κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ελέγξει τις τιμές στα βασικά αγαθά, αλλά, αίφνης, θα ξεπηδήσει η μαύρη αγορά.

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η οικονομία της ΕΣΣΔ, σε αντίθεση με της Ελλάδας, ήταν κλειστή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια από τη στιγμή που επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων. Από τη στιγμή που οι πολίτες μπορούν να κάνουν αναλήψεις μόλις 60 ευρώ, δεν ζουν σε μια εντελώς ανοιχτή οικονομία. Όταν η κυβέρνηση θα αφήσει μια ημέρα τους ανθρώπους χωρίς χρήματα να αγοράσουν τρόφιμα, τότε αυτοί που θα έχουν σαφές πλεονέκτημα θα είναι αυτοί που έχουν μαζέψει τα χρήματά τους. Από τη στιγμή που οι Έλληνες θα αρχίσουν να πληρώνονται σε ένα παράλληλο νόμισμα, αυτομάτως θα γίνουν πολίτες της ΕΣΣΔ του 1991.

Πληθωρισμός και σοκ

Αν οι ηγέτες στην Ελλάδα δεν επιβάλλουν ελέγχους τιμών, τότε οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν το σοκ που βίωσαν οι Ρώσοι το 1992, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει ελεύθερες τις τιμές. Ο πληθωρισμός έφτασε στο 2.600% εκείνη μόνο τη χρονιά. Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε 19% και ο αριθμός των αυτοκτονιών ανέβηκε στο 17%. Τα χρήματα δεν είχαν καμία αξία. Οι συνταξιούχοι έπαιρναν τη σύνταξή τους, αλλά δεν μπορούσαν να αγοράσουν τίποτα. Ελάχιστοι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις ιατρικές φροντίδες που χρειάζονταν, ενώ οι εκβιασμοί, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα άρχισαν να ανθούν.

Και πάλι, η ταλαιπωρία των Ελλήνων θα είναι ηπιότερη λόγω του τουρισμού. Έτσι, οι Έλληνες θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε σκληρό νόμισμα, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα ΔΝΤ. Το πρόγραμμα διάσωσης που σχεδιάστηκε από το Ταμείο ήταν σκληρό για τους Έλληνες. Η κοινωνική υποδομή έχει φθαρεί, πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, ενώ άλλοι κατέληξαν να είναι μακροχρόνια άνεργοι και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Ο Τσίπρας υπόσχεται ότι η ΕΕ δεν θα διώξει την Ελλάδα. Το 1991, ο Γιέλτσιν είχε υποσχεθεί ότι η ΕΣΣΔ δεν θα καταρρεύσει. Κι όμως, συνέβη».



Πηγή:  iefimerida.gr


Στον μικρόκοσμο τους Σκουρλέτης: «Αντιδημοκρατική η φιλολογία για ακύρωση του δημοψηφίσματος»



«Όλη αυτή η φιλολογία να ακυρωθεί ένα δρομολογημένο δημοψήφισμα που κατοχυρώνει τη λαϊκή έκφραση σε μία κυρίαρχη δημοκρατική πολιτεία, είναι μία κίνηση άκρως αντιδημοκρατική» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 τόνισε ότι γίνονται αυτή τη στιγμή παράλληλα άτυπες διαπραγματεύσεις. «Μην τορπιλίζουν αυτήν τη στιγμή τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να πετύχει μία όσο το δυνατό πιο ευνοϊκή γι' αυτήν συμφωνία, ζητώντας να ακυρωθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα και να ταπεινωθεί ένας ολόκληρος λαός. Τι σχέση έχει το δημοψήφισμα της Κυριακής με τις συνεννοήσεις που γίνονται;...» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υπουργοί που να λένε και να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί το δημοψήφισμα, για το οποίο σημείωσε: «Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος της διαπραγμάτευσης ή η προσπάθεια διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα; Το δεύτερο. Εμείς δεν είπαμε να σταματήσουμε. Απέξω μάς είπαν ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις, όχι χάρη του δημοψηφίσματος, πριν κάνει προκηρυχθεί. Δεν βάλαμε εμείς τελεσίγραφα... Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα δεν αλλάζει. Είναι η άρνηση του τελεσιγράφου της συγκεκριμένης πρότασης από τους δανειστές. Αυτό καλείται να αξιολογήσει ο λαός. Είναι μία παράμετρος που πρέπει να πει ο κόσμος πώς την αντιμετωπίζει».

Ερωτηθείς εάν έχουν ευθύνες οι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, όπως οι κ.κ. Βαρουφάκης και Χουλιαράκης, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Θα μπορούσε κάποιος να κάνει διάφορες άλλου είδους επισημάνσεις, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος. Μας ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις υποστηρίζοντας: «Οποιαδήποτε συμφωνία -θετική ή λιγότερο θετική- έχει την αντανάκλασή της. Αν υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία εμείς λέμε, θα είναι μία επιτυχία για την κυβέρνηση. Αν υπάρξει μία συμφωνία, η οποία δεν θα μπορεί πολιτικά να αντιστοιχείται με αυτά τα οποία υποστήριζε η κυβέρνηση, θα είναι μία μεγάλη υποχώρησή της. Θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα».

Τέλος σε ερώτηση για την εικόνα με τους συνταξιούχους, απάντησε: «Πώς μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος αν βλέπει την ταλαιπωρία ενός ολόκληρου κόσμου; Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε πανικό και τρόμο στον κόσμο».


Πηγή : tanea.gr


Εδώ υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και η Βαλαβάνη προειδοποιεί για τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση οφειλών


Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, δήλωσε το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία εκπνέει στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κυρία Βαλαβάνη, μέχρι στιγμής, έχουν ρυθμιστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ στη διαδικασία έχουν υπαχθεί περισσότερα από 770.330 άτομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

«Η ένταξη στη ρύθμιση  χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται: Τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί  η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές  κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές» δηλώνει η κυρία Βαλαβάνη ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση:

«Υπενθυμίζω ότι ημερομηνία λήξης στην δεύτερη παράταση που δόθηκε,  είναι η 15η Ιουλίου 2015. Παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που σκοπεύουν  να ενταχθούν θα πρέπει να οργανώσουν  πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω  χρονικό όριο, όπως  έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή  αυτής της εβδομάδας: Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, στο  πρώτο από  τα  δύο   κείμενα που τέθηκαν  τηλεσιγραφικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή  από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζεται  ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της - τότε  ακόμα  έληγε  στις 26/6/2015 - ούτε θα  είναι δυνατόν  να νομοθετηθεί οποιαδήποτε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον».



Πηγή


«Πώς μας κάνατε έτσι!» φωνάζει ο κόσμος έξω από τις τράπεζες



Ουρές συνταξιούχων από νωρίς το πρωί σε όλη την Ελλάδα - Ανθρωποι λιποθύμησαν και τους μετέφεραν με ασθενοφόρα - Δείτε τι ισχύει για κάθε τράπεζα - Έκτακτα μέτρα στα υποκαταστήματα

Εικόνες-σοκ βλέπουμε από σήμερα το πρωί στις τράπεζες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται απέξω προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους! Οργή έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες - με την εξαίρεση της τράπεζας Πειραιώς - ανακοίνωσαν ότι θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους αλφαβητικά. Την οργή τους μεγαλώνει, μάλιστα, το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης κι έτσι δεν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να επικρατεί από παντού χάος με όσους δεν ήξερας περί αλφαβητικής προσέλευσης να προσπαθούν να μπουν στις τράπεζες.



Λόγω του πανικού που επικράτησε και η Eurobank κατήργησε την αλφαβητική σειρά. Δείτε τι ισχύει για κάθε τράπεζα, πλην της Πειραιώς που ήταν η μόνη που εξαρχής δήλωσε ότι όλοι θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας:

Eurobank: Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Alpha Bank: Συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά. Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη είπε: «Η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών». «Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα».

Εικόνα πριν από λίγο από τράπεζα στην Αιόλου


Η αγανάκτηση που επικρατεί δεν έχει προηγούμενο. «Πώς μας κάνανε έτσι, είναι θέαμα αυτό να είμαστε παραταγμένοι στη σειρά και να αναμένουμε να πάρουμε 120 ευρώ», λένε στο protothema.gr συνταξιούχοι έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής στην Αγίου Μελετίου.



«Εγώ που δεν είχα κάρτα και την έχασα έπρεπε να το περάσω όλο αυτό χωρίς να έχω τίποτε στην τσέπη μου; Δεν είμαστε ζώα μια ζωή δουλεύουμε για να πάρουμε τη σύνταξη και τώρα θα μας κάνουν καψόνια; Τι είναι αυτά τα πράγματα τριτοκοσμική χώρα μας κάνανε». Λόγια αγανακτισμένων συνταξιούχων που περιμένουν από πολύ νωρίς στην ουρά για να ανοίξει η τράπεζα να μπουν και να πάρουν επιτέλους έστω και ένα μικρό μέρος της σύνταξης τους. Σε πολλά υποκαταστήματα βρίσκονται κοντά αστυνομικοί προκειμένου να παράσχουν βοήθεια αν και εφόσον κάποιος τη χρειαστεί. Προς στιγμήν στην Εθνική της Αγίου Μελετίου πήγε να επικρατήσει ένταση καθώς δύο συνταξιούχοι πιάστηκαν στα χέρια για το ποιος θα μπει πρώτος μέσα στην τράπεζα. «Θα μπουκάρουμε και ό,τι γίνει, δεν φεύγουμε αν δεν πληρωθούμε όλοι σήμερα», φωνάζουν. «Είστε εγκληματίες, ντροπή σας τι θα πει θα πληρωθούμε με αλφαβητική σειρά.  Τι ξεφτίλα είναι αυτή, δεν ντρεπονται να παίζουν με γέρους και ανήμπορους ανθρώπους», λένε σε κατάσταση εκνευρισμού οι συνταξιούχοι που βρίζουν και φωνάζουν ότι θέλουν να πληρωθούν.

Από τα 968 υποκαταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να περάσουν περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ.

Ουρές παρατηρούνται σε όλη τη χώρα καθώς στις μεγάλες πόλεις άνοιξαν λιγότερα υποκαταστήματα σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, καταγράφηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια καθώς οι ηλικιωμένοι προσήλθαν στις τράπεζες από το βράδυ περιμένοντας να ανοίξουν τα υποκαταστήματα στις 8 το πρωί. Και στη Λαμία ένας συνταξιούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας οι περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω της ΕΤΕ θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Επώνυμο  Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α - Ι Τετάρτη 1.7.2015
Κ - Μ Πέμπτη 2.7.2015
Ν - Ω Παρασκευή 3.7.2015

Όπως αναφέρει το Έθνος έχει δοθεί εντολή στις διευθύνσεις των υποκαταστημάτων να είναι εφοδιασμένες με μπουκαλάκια νερό καθώς η αναμονή στην ουρά για τους συνταξιούχους αναμένεται να είναι πολύωρη

Στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, συνταξιούχοι των εξής ασφαλιστικών ταμείων:
1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων
από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.
2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.
3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.
4) ΝΑΤ, που έχουν πιστωθεί από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.
7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.
8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1 Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.


Πηγή : protothema.gr


Πολίτες σε απόγνωση αποτυχημένε Τσίπρα!!



Γράφει η Ζαχαρούλα Γκριέλα
Δικηγόρος

Φτάσαμε μέσα σε 5 μήνες στο σημείο στο οποίο προσπαθούσαμε να αποφύγουμε να φτάσουμε επί 5 ολόκληρα έτη. Και το καταφέρναμε-άλλος λίγο καλύτερα, άλλος χειρότερα. Μέσα σε 5 μήνες κατέρρευσε το σύμπαν και δεν καταλαβαίνουν κάποιοι, ότι Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ θα είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε γιατί απλά ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ!!!!!

Πού είναι η αξιοπρέπειά μου κύριε Τσίπρα; Πού είναι η προστασία της εθνικής μου κυριαρχίας κ. Καμμένε; Με το δικό σας τσαμπουκά που ονομάζετε εσείς "διαπραγμάτευση" και την εξώθηση της κατάστασης στα άκρα, ξέφυγε από τον ΄'ελεγχό σας και δεν είναι μόνο οι τράπεζες που είναι κλειστές και παίρνουν 60 ευρώ το μήνα ΟΣΟΙ έχουν κάτι ακόμη στην Τράπεζα.

Είναι και αυτοί που ΔΕΝ έχουν τίποτα στην τράπεζα και περίμεναν με τη δουλειά τους να βγάζουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που να δω τι θα τους κάνετε και πού θα μας βάλετε και ποια συσίτια θα μας σιτίζουν ! ΓΙΑΤΊ ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΆΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!! ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΠΟΙΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ; ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!

Τι έχετε να πείτε και σε μας κ. Τσίπρα; Τι έχετε να πείτε στον κόσμο που πρέπει να απολύσει τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; Πάλι θα κατηγορήσετε τον "κακό" εργοδότη; Πάλι ο εργοδότης θα φταίει; Ποια είναι η έννοια της "αξιοπρέπειας" για σας; Να μην πεινάνε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ακόμη, αλλά να πεινάει ένα ολόκληρο κράτος! Να μην υπάρχει στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να φεύγουν άρον άρον ΟΛΕΣ οι μεγάλες επιχειρήσεις από την Ελλάδα ακόμη και οι τελευταίες που πάσχιζαν με νύχια και με δόντια να μείνουν στην Ελλάδα και να μη μείνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο και όπως τρέχει ο κόσμος στα ΑΤΜ να περισώσει ό,τι μπορεί, έτσι αντίστοιχα να τρέχουν και οι επιχειρήσεις να διασώσουν ό,τι μπορούν ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ! Να μην έχει κανένας ξένος εμπιστοσύνη στις ελληνικές εταιρείες και να χλευάζουν όσους κάνουν εισαγωγές από το εξωτερικό, να μην τους δίνουν εμπορεύματα χωρίς μετρητά; Να χλευάζονται οι Ελληνες τουρίστες και φοιτητές στο εξωτερικό ή ακόμη ακόμη και να νοιώθουν οίκτο για τη χώρα τους; Αυτό θα πείτε στο παιδί σας ότι είναι "αξιοπρέπεια"; Λέγατε ότι οι άλλοι ήταν "στα τέσσερα" Κι εσείς οδηγήσατε έναν ολόκληρο λαό να είναι "στα τέσσερα" κι εσείς γυρνάτε έρποντας και γλύφετε ζητώντας άλλα 29 δις από αυτούς που σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις μαζί σας! Αυτή είναι η έννοια της "αξιοπρέπειας" για σας; Είχατε πει όταν πρωτοπήγατε ότι δε θέλετε τα λεφτά τους αλλά την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού!

Ε δεν ξέρετε τι σημαίνει η έννοια κ. Τσίπρα! Δεν ξέρετε τι σημαίνει εθνική υπερηφάνεια! Είπατε ότι δεν σας ενδιαφέρει η εξουσία! Τι σας ενδιαφέρει τότε;





Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στην Ευρώπη, ναι στην ενότητα


Έκκληση για ενότητα προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό έκανε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι η χώρα διάγει τις «κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ ζητά από τον λαό να μην επιτρέψει «το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές» καθώς, όπως σημειώνει, «θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

«Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά...

Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών. Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο”»


Πηγή : kathimerini.gr


Αποφυλακίζεται με όρους ο Ηλίας Κασιδιάρης



Eνα χρόνο μετά την απόφαση των δικαστών για την προφυλάκισή του το συμβούλιο εφετών Αθηνών αποφάσισε την αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, που έκρινε την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών διέταξε την αποφυλάκισή του. Αυτή μπορεί να γινει και σήμερα.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού κοινοβουλίου, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα έκριναν πως  «αν και διώκεται για κακούργημα - διακεκριμένη οπλοκατοχή - δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποτος για την τέλεση νέων αδικημάτων»..


Πηγή : tanea.gr


Τέσσερις προσαγωγές έξω από τράπεζα στη Νέα Σμύρνη



Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ έκριναν ότι τα τέσσερα άτομα κινούνταν ύποπτα

Συναγερμός σήμανε στους αστυνομικούς που περιπολούσαν το πρωί της Τετάρτης έξω από υποκατάστημα τράπεζας της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ για αυξημένα μέτρα από την ημέρα που επιβλήθηκαν τα capital controls και έκλεισαν οι τράπεζες.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τέσσερα άτομα κινούνταν ύποπτα και πλεύριζαν ηλικιωμένους οι οποίοι βρίσκονταν εκεί είτε για να εισπράξουν τα 120 ευρώ της σύνταξής τους είτε για να προχωρήσουν σε ανάληψη 60 ευρώ από ΑΤΜ.

Άμεσα προχώρησαν στην προσαγωγή των τεσσάρων ατόμων στο ΑΤ Νέας Σμύρνης προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση.



Πηγή : protothema.gr


Άρχισαν οι κατασχέσεις από το ΔΝΤ : Παρακρατούνται υπέρ του ΔΝΤ οι πληρωμές αμερικανών Tour Operators



Τις πρώτες συνέπειες της μη πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ υφίσταται η ελληνική οικονομία, με τον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού να δέχεται το πρώτο πλήγμα, τη στιγμή μάλιστα που αρχίζει το πιο σημαντικό δίμηνο της θερινής περιόδου.

"Tour Operators από τις Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησαν στους Έλληνες ξενοδόχους ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ, και έναντι του χρέους της χώρας μας",  κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος.


Πηγή : capital.gr


Δωρεάν χρόνος ομιλίας και megabytes από Vodafone - Cosmote




Vodafone και Cosmote ανακοίνωσαν δωρεάν χρόνο ομιλίας και megabytes (MB) στους πελάτες τους, ενόψει των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν αυτές τις ημέρες. Πρώτη η Vodafone γνωστοποίησε χθες τη δωρεάν προσφορά 300 λεπτών ομιλίας και 300 megabytes δεδομένων σε όλους τους πελάτες της. Η προσφορά αφορά και στους πελάτες της θυγατρικής της, Hellas Online. «Προσηλωμένη στην πελατοκεντρική της φιλοσοφία, στηρίζει έμπρακτα όλους τους συνδρομητές Vodafone και Hellas Online στην ανάγκη τους για περισσότερη επικοινωνία αυτές τις μέρες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Ετσι, η εταιρεία προσφέρει για το διάστημα 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου:

• σε όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής και συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, επιπλέον 300 λεπτά και 300 SMS προς όλους καθώς και 300 ΜΒ,

• σε όλους τους συνδρομητές Hellas Online, ιδιώτες και επαγγελματίες, επιπλέον 300 λεπτά ομιλίας προς όλους,

• σε όλες τις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες με πρόγραμμα Vodafone Business Connect, επιπλέον 300 λεπτά ομιλίας προς όλους.

Από την άλλη πλευρά, η Cosmote γνωστοποίησε χθες ότι για τους ίδιους λόγους παρέχει σε όλους τους συνδρομητές, ιδιώτες και επαγγελματίες, εντελώς δωρεάν, 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και 400 megabytes για πλοήγηση στο internet.

Η προσφορά ισχύει από 1ης Ιουλίου (μετά τις 17.00) έως και 7 Ιουλίου για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής με σύνδεση φωνής. Τα 400 ΜΒ θα παρέχονται, επίσης, και στους συνδρομητές συμβολαίου των προγραμμάτων Cosmote Internet On the Go. Για την ενεργοποίηση της προσφοράς, οι συνδρομητές χρειάζεται απλά να στείλουν ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «400», στο 1256 για προγράμματα συμβολαίου και Cosmote Internet On the Go, και στο 1330 αν είναι συνδρομητές Καρτοκινητής ή Καρτοσυμβολαίου. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής, δικαιούχοι της προσφοράς θα είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια ανανέωση χρόνου ομιλίας τις τελευταίες 60 ημέρες.



Πηγή : kathimerini.gr


Αφού πρώτα μας κατέστρεψε Τσίπρας: «Η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση των δανειστών της» (δείτε όλη την επιστολή)



Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους, ολόκληρο το πακέτο που ήταν πάνω στο τραπέζι αυτό το Σαββατοκύριακο με μικρές αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός αργά το βράδυ της Τρίτης και έχουν στα χέρια τους οι Financial Times.

Η επιστολή των δύο σελίδων αποστέλλεται στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Πρόκειται για όλα τα μέτρα που θα συνοδεύουν το τρίτο πρόγραμμα των 29,1 δισ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι τη λήξη της διάσωσης κατά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Τρίτης σημαίνει ότι η επέκταση δεν είναι πλέον στο τραπέζι, η νέα επιστολή του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για ένα νέο σχέδιο διάσωσης εντός των προσεχών ημερών.
Η επιστολή του πρωθυπουργού
Η επιστολή του πρωθυπουργού
Με επιστολή του ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «Η Ελλάδα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, με την εξαίρεση του 30% στα νησιά και αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 από τον Οκτώβριο».
Επί λέξη η επιστολή του κ. Τσίπρα λέει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ με μια αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική έκπτωση 30% για τα νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες είναι δύσκολος ο εφοδιασμός.
Για το ζήτημα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο κ. Τσίπρας ζητά η αλλαγή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη μέχρι το 2022 να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως. Επίσης ζητά το «phase out» στο ΕΚΑΣ, που συμφωνεί να σταματήσει σταδιακά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με βραδύτερο ρυθμό.
«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», γράφει ο κ. Τσίπρας.
«Όπως θα παρατηρήσετε», συμπληρώνει, «οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συσκεφθούν στις 17:30 (ώρα Βρυξελλών) για να συζητήσουν τη νέα πρόταση του κ. Τσίπρα.

Αναλυτικά η επιστολή στα ελληνικά και τα αγγλικά:
H επιστολή μεταφρασμένη στα Ελληνικά

Προς τον πρόεδρο της Κομισιόν
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


Προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Μάριο Ντράγκι

Προς την διεθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ

Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας όσον αφορά τη λίστα των Prior Actions (προαπαιτουμένων) της Staff Level Agreement όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015.

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης EFSF και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015

Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος.

ΦΠΑ
Να διατηρηθεί η έκπτωση του 30% στα νησιά επί των νέων συντελεστών που θα εφαρμοστούν

Δομικά δημοσιονομικά μέτρα
Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής πληρωμής του ατομικού φόρου στο 100% και τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών (περιλαμβανομένης της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης) μέχρι το τέλος του 2017.
Περιορισμό των αμυντικών δαπανών στα 200 εκατ. ευρώ γα το 2016 και στα 400 εκατ. ευρώ για το 2017 μέσα από μια συγκεκριμένη ομάδα ενεργειών, περιλαμβανομένων της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και προμηθειών.

Συντάξεις
Θα εφαρμοστεί πλήρως η μεταρρύθμιση του 2010 αλλά η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του 2012 (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος) να αναβληθεί μέχρι να εφαρμοστεί η νέα νομοθετική μεταρρύθμιση έως τον Οκτώβριο 2015
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2019 αλλά χωρίς άμεση εφαρμογή για το 20% των δικαιούχων
Όλα τα έξοδα θα καταργηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017 αρχής γενομένης της 31ης Οκτωβρίου 2015.

Εργασιακά
Το νέο εργασιακό πλαίσιο θα νομοθετηθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2015

Αγορές προϊόντων

Άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων συστάσεων από τον ΟΟΣΑ τουριστικές ενοικιάσεις, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, κώδικα δεοντολογίας για τα παραδοσιακά τρόφιμα και τους ευρωπαϊκούς κώδικες για τα οικοδομικά υλικά, απελευθέρωση επαγγελμάτων συμβολαιογράφων, αναλογιστών, και δικαστικών επιμελητών, η απελευθέρωση της αγοράς των γυμναστηρίων και η εξάλειψη ενός σημαντικού ποσοστού ενοχλητικών χρεώσεων.

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, εφαρμογή ενός γενναίου προγράμματος μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων:

- Δημιουργία υπηρεσιών Οne-Stop-Shop (OSS) για επιχειρήσεις (ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών καθώς και έναν ολοκληρωμένο χάρτης πορείας ο οποίος έχει ήδη δημιουργηθεί και ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ).
-Την άμεση διεξαγωγή μίας συνολικής αξιολόγησης του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ολιγοπωλιακές πρακτικές (π.χ. κατασκευές, χονδρικό εμπόριο, γεωργικά προϊόντα, μέσα ενημέρωσης κ.λ.π.) και υιοθέτηση των συστάσεων αναλόγως.
-Εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής ενάντια στις διεφθαρμένες επιχειρήσεις και στις πρακτικές τους, για παράδειγμα στο χώρο της σύναψης δημοσίων συμβάσεων (το πρόγραμμα έχει ήδη προετοιμαστεί από τον ΟΟΣΑ).

Ο ΑΔΜΗΕ θα χωριστεί από τη ΔΕΗ σε ξεχωριστή νομική οντότητα υπό πλειοψηφική κρατική κυριότητα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Αλέξης Τσίπρας

Στα αγγλικά



 

Πηγή : imerisia.gr


Λεουτσάκος: «Τα χρήματα είναι χαρτιά, θα βρεθούν»! Θα μοιράσετε κωλόχαρτα;



Διαβάσαμε στο newsit.gr και οργιστήκαμε περισσότερο με την αβάσταχτη ελαφρότητα και ανευθυνότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν αντίληψη του τι έχουν κάνει στην χώρα και στους πολίτες της.

Στα βήματα της Ραχήλ Μακρή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος ο οποίος όταν ρωτήθηκε που θα βρεθούν τα χρήματα για την ενίσχυση της οικονομίας είπε:

"Τα χρήματα είναι χαρτιά, θα βρεθούν. H αξιοπρέπεια δεν αγοράζεται. Δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας" δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Στάθης Λεουτσάκος.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το "όχι" και πού θα βρεθούν τα χρήματα για την ενίσχυση της οικονομίας, ο κ. Λεουτσάκος είπε: "στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει η βούληση για να προχωρήσεις. Εμείς έχουμε τη βούληση και αν ο λαός θέλει να προχωρήσουμε, θα προχωρήσουμε με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δε θα υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας μας".


Ετοιμαστείτε για πείνα με ανάληψη μόνο 20€



Το ενδεχόμενο να μειωθεί σε 20 ευρώ από 60 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από τις ΑΤΜ τις επόμενες ημέρες θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς τα αποθέματα των τραπεζών σε μετρητά εξαντλούνται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αρχική εισήγηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), ήταν για ημερήσιες συναλλαγές 20 ευρώ, αλλά ύστερα από πιέσεις των εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών το όριο ορίστηκε σε 60 ευρώ.

Αυτή η απόφαση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κρίση τα ελληνικά νοικοκυριά και θα δημιουργήσει χειρότερες συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης των πολιτών.


Μαρκουλάκης: «Η χούντα έκανε 2 δημοψηφίσματα»



Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο του στο free press Athensvoice, όπου αναλύει την άποψή του για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας με αφορμή το επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Το άρθρο του έχει τίτλο εμπνευσμένο από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Πυρσός λαμπρός του υπερτάτου φαροδείκτου»: «…Δεν ξέραμε τι να κάνουμε! Να πούμε ναι; Να πούμε όχι; Ή να τηρήσουμε μια φρόνιμη σιωπή;».

Ο ηθοποιός τάσσεται αναφανδόν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Διαβάστε πως αιτιολογεί την άποψή του:

Υποστηρίζω, με θέρμη, το ΝΑΙ. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ψύχραιμα τους λόγους:

1. Το δημοψήφισμα, θεωρητικά, είναι η επιτομή, η γιορτή της δημοκρατίας: όλοι θαυμάζουμε τους Ελβετούς γι’ αυτό.

2. Το δημοψήφισμα, πρακτικά, δεν είναι πάντα η επιτομή, η γιορτή της δημοκρατίας: η Χούντα έκανε δύο, το ’68 και το ’73.

3. Το δημοψήφισμα, στην ουσία του, χρειάζεται τρεις βασικές παραμέτρους: ξεκάθαρο ερώτημα, καθαρές συνέπειες της κάθε επιλογής και χρόνο για τους πολίτες να καταλάβουν και να αποφασίσουν.

4. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν τηρεί καμία από τις τρεις.

I. Για το χρόνο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία: 7 μέρες, 168 ώρες. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πειστικά ότι είναι αρκετές για να αποφασίσουμε, βεβιασμένα και σε κλίμα διχασμού, για κάτι τόσο σημαντικό. (Οι Ελβετοί δίνουν περιθώριο 90 μέρες.)

II. Το ερώτημα δεν είναι ξεκάθαρο. Ακόμα χειρότερα, είναι ερώτημα που χειραγωγεί και υφαρπάζει την απάντηση. Στο ερώτημα αν συμφωνούμε με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, έτσι σκέτο, η φυσική απάντηση είναι «όχι». Όπως και στο ερώτημα αν θέλουμε να πεθάνουμε μεθαύριο. Κάνεις δεν θέλει σκληρά μέτρα λιτότητας, ούτε να πεθάνει μεθαύριο. Γι’ αυτό ακριβώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει να μην ερωτώνται οι πολίτες άμεσα για θέματα δημοσιονομικά. Γι’ αυτό έχουμε τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

• Το μόνο ερώτημα εθνικής σημασίας, άξιο δημοψηφίσματος, είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ευρωζώνη, ευρώ ή δραχμή. Στην ουσία, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι στην πραγματικότητα. Σ’ αυτό όμως οι πολίτες έχουν ήδη απαντήσει πολύ πρόσφατα, στις εκλογές του Ιανουαρίου, εκλέγοντας κάποιους που υπόσχονταν, μεταξύ των άλλων, ότι εγγυώνται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Απαντούν δε και στις δημοσκοπήσεις, δείχνοντας όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης συντριπτική προτίμηση στο ευρώ. Ακόμα και τώρα. Υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν σε ρήξη και αποχώρηση από την ευρωζώνη, ακόμα κι αποχώρηση από την Ένωση, και το λένε ξεκάθαρα. Η άποψή τους σεβαστή, παρρησία τους τους τιμά, παρ’ όλα αυτά είναι μειοψηφία. Και στις δημοκρατίες αποφασίζει η πλειοψηφία.

• Το ερώτημα, όπως τίθεται για τα μέτρα της Ευρωζώνης, είναι λειψό. Αποσιωπά την πρόταση της κυβέρνησης για μέτρα ύψους 8 δις, με την υπογραφή του πρωθυπουργού. Πόσο καλύτερα είναι απ’ αυτά της Ευρωζώνης; Κι αν η Ευρωζώνη αποσύρει τελικά τα δικά της και δεχτεί της κυβέρνησης, θα γίνει κι άλλο δημοψήφισμα; Κι αυτά μέτρα είναι, και σ’ αυτά η φυσική απάντηση θα ήταν «όχι».

• Κάτι για τα ίδια τα μέτρα: Δεν έχω πειστεί ότι η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να προστατέψει τους πιο αδύναμους, τους μη έχοντες. Αισθάνομαι πως, παρά τα λεγόμενα, πάλι προστατεύονται προνομιακές ομάδες, εις βάρος των πολλών. Μου φαίνεται αδιανόητο παραδείγματος χάριν, ακόμα και σήμερα το 32% των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας να βγαίνει στη σύνταξη κάτω από 55 ετών, και να γίνεται μάχη ώστε αυτό να μη διαταραχτεί.
III. Από το ένα σκέλος του ερωτήματος απουσιάζει η καθαρή αναφορά στις συνέπειες. Αν πούμε «ναι», ξέρουμε τι σημαίνει. Μέτρα και παραμονή στην ευρωζώνη. Δεν ξέρουμε βέβαια πώς θα εκτελέσει αυτήν την εντολή μια κυβέρνηση που έχει κάθετα ταχθεί υπέρ του «όχι». Αν πούμε «όχι», τι σημαίνει;

Τι ακριβώς θα συμβεί; Κανείς δεν εξηγεί καθαρά.

5. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα χρησιμοποιήσει το «όχι» για να ισχυροποιήσει τη θέση της στη διαπραγμάτευση. Μα δεν χρειάζεται δημοψήφισμα! Η εντολή των πολιτών, όπως κι η δέσμευσή της, ήταν σαφής: Ναι στην ευρωζώνη, όχι στα μνημόνια. Αυτό υποσχέθηκαν, γι’ αυτό ψηφίστηκαν, μένει να το εκτελέσουν.

6. Το πρόβλημα ξεκινάει από την παραπάνω αντίφαση: Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να καταφέρει κάτι εξαιρετικά δύσκολο, στην ουσία και το σκύλο και την πίτα. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, κι ήμουν ένας απ’ αυτούς, ήθελε να πετύχουν. Πιθανόν δε, σκεφτόμασταν, να είχαν κάποια μέθοδο, άγνωστη στους πολλούς, που οι προηγούμενοι δεν είχαν σκεφτεί ή ήταν ανίκανοι να εκτελέσουν.

7. Το εγχείρημα δεν πέτυχε. Πέντε μήνες μετά, με μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, έφτασε να προτείνει η ίδια μέτρα ασύμβατα με τις προγραμματικές δηλώσεις της. Και πάνω στη διαπραγμάτευση, μια βδομάδα πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες, πετάει το μπαλάκι στους πολίτες και τους λέει ν’ αποφασίσουν αυτοί. Στην ουσία αρνείται την ευθύνη των υποσχέσεων της και των χειρισμών της στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

8. Δεν έχει νόημα να μοιράσουμε τώρα ευθύνες για την αποτυχία αυτή. Οι μεν θα λένε «φταίνε οι Ευρωπαίοι», οι δε «φταίνε οι δικοί μας». Ας δεχτούμε, από την πείρα της ζωής, πως η αλήθεια είναι στη μέση. Έτσι κι αλλιώς, βασικό γνώρισμα στην πολιτική είναι το να μην παραδέχεσαι τα λάθη σου. Ή τα ψέματά σου.

9. Έχει όμως νόημα, ως ενδιάμεσο αποτέλεσμα, να καταλάβουμε πως όσοι δεν κατάφεραν και το σκύλο και την πίτα δεν ήταν Γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου και νενέκοι. Απλώς δεν υποσχέθηκαν κάτι που δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν.

10. Έχει επίσης νόημα να τονιστεί ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν πέτυχε. Πιθανόν το σχέδιο να ήταν μεγαλοφυές, πάντως δεν έπεισε τους Ευρωπαίους και τους θεσμούς. Είναι δική της ευθύνη να βρει λύση διαπραγματευόμενη, ή να παραδεχτεί την αποτυχία της.

11. Υπάρχει και η περίπτωση το σχέδιο να πέτυχε. Και να ήταν ακριβώς αυτό: να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, να καλλιεργήσει κλίμα αντιευρωπαϊκό και να καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης. Δηλώσεις αντιφατικές των στελεχών της, και του πρωθυπουργού, αναγκάζουν να σκεφτούμε κι αυτό το σενάριο. Αν ισχύει, είναι –αν μη τι άλλο- αντίθετο στην εντολή των πολιτών.

12. Η κυβέρνηση δηλώνει πως αν το αποτέλεσμα είναι «ναι» θα σεβαστούν το αποτέλεσμα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Θα υπήρχε και περίπτωση να μην το σεβαστούν; Ή ρωτούν συμβουλευτικά, να πάρουν καμιά γνώμη;

13. Οι ίδιοι έχουν πει, μέχρι και πρόσφατα, πως ένα δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε πτώχευση, πως το μόνο του ερώτημα θα ήταν στην ουσία ευρώ ή δραχμή, πως θα αναλάβουν πλήρως την ευθύνη του ναι ή του όχι, πως στην ουσία το όχι ισοδυναμεί με Grexit κι άλλα πολλά.

14. Σε κάθε περίπτωση, το δημοψήφισμα αυτό δεν τηρεί τις προϋποθέσεις μιας πραγματικής άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας. Θέτει σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο, ένα ψευδοδίλλημα, με σκοπό να αποσπάσει το βεβιασμένο “όχι”. Αυτό το «όχι στα μέτρα» θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως «όχι στο ευρώ». Και θα το κάνει, μέσα σ’ ένα κλίμα διχασμού, είτε επειδή αυτό είναι το σχέδιο, είτε επειδή είναι αδύνατον να πετύχει –και μετά το δημοψήφισμα- και το σκύλο και την πίτα.

15. Άρα, το ερώτημα είναι αυτό και μόνο αυτό: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρωζώνη. Ευρώ ή δραχμή. Στην ουσία, συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας ή απομόνωση. Αυτό πρέπει να είναι απολύτως καθαρό στους πολίτες στις 5 Ιουλίου.

16. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για περηφάνια κι αξιοπρέπεια. Υπενθυμίζω πως η διαπραγμάτευση γίνεται επειδή δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας χωρίς δανεισμό. Αυτή είναι μια ευθύνη που φτάνει πολύ πίσω, στα προηγούμενα 35 χρόνια. Κι έχει να κάνει με αντιλήψεις που η σημερινή κυβέρνηση συντηρεί. Περηφάνια κι αξιοπρέπεια είναι το να μη ζεις με τα λεφτά των άλλων.

17. Ανήκω σ’ αυτούς που είναι υπέρ του ευρώ. Υπέρ της παρουσίας της χώρας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Αναγνωρίζω τα προβλήματα, τα λάθη, τις εμμονές, τη δυσκινησία των ευρωπαϊκών θεσμών. Αναγνωρίζω και την απελπισία και την κούραση των Ελλήνων, ιδίως αυτών που δεν έχουν πια τίποτε να χάσουν. Αλλά είμαι σίγουρος, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, πως η θέση μας είναι εκεί. Και μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορούμε να βρούμε λύσεις, από κοινού με τους άλλους λαούς, για μια καλύτερη, κοινωνικά δικαιότερη κοινωνία.



Πηγή : Nooz.gr