Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πρώτα διέλυσαν την Ελλάδα και τώρα Δραγασάκης: Πιθανή ακύρωση του δημοψηφίσματος



Ανοιχτό ενδεχόμενο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας ότι εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών.  

Σημείωσε, πάντως, ότι τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις στην κυβέρνηση τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε ότι η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των δόσεων των 1,56 δισ. ευρώ, η οποία λήγει απόψε.   Επιβεβαιώνει, έτσι, πληροφορίες που είχε νωρίτερα μεταδώσει η γερμανική εφημερίδα Bild.  

Ο κ. Δραγασάκης είπε, ακόμη, ότι η Αθήνα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάσει την δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.  

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός για το χρέος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Τόνισε ότι η πρόταση των θεσμών δεν ήταν βιώσιμη.   «Για να βρούμε λύση πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα» είπε, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα απέτυχε και είχε τελματώσει από τον περασμένο Αύγουστο. «Σήμερα λήγει πρακτικά» σημείωσε.   Τόνισε ότι η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή, αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας.   «Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.  

Προτείνω κάτι απλό, αλλά ουσιαστικό. Τα προγράμματα πρέπει να εμπεριέχουν εκτίμηση κοινωνικών επιπτώσεων των προτάσεών τους, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μείωση μισθών και συντάξεων ως μέτρο εξόδου από την κρίση.  


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου