Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πρ. Ιατρ. Συλλόγου Πειραιά: Έχουμε τρόφιμα και φάρμακα για 30 μέρες





Τον κώδωνα του κινδύνου για την περίθαλψη των ασθενών στα τρία μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά, “Τζάνειο”, νοσοκομείο Νίκαιας και νοσοκομείο “Μεταξάς”, έκρουσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης, σε τηλεφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στο MEGA.
Ο κ. Πλατανησιώτης είπε ότι αυτήν τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία “είναι καλή, αλλά οριακή”. Και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα φάρμακα επαρκούν μόλις για 30 μέρες, ενώ ακόμα μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στα νοσοκομειακά υλικά, τα οποία επαρκούν για 15-20 μέρες και στα τρόφιμα, τα οποία θα τελειώσουν πριν μπει ο Αύγουστος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, διευκρίνισε ότι αυτά τα προβλήματα εντάθηκαν με τις δραματικές εθνικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ειδικά όσον αφορά τις προμήθειες τροφίμων, ο κ. Πλατανησιώτης είπε ότι το ιατρικό προσωπικό θα αναγκαστεί αν αλλάξει το διαιτολόγιο των ασθενών, πολλοί εκ των οποίων θα υποχρεωθούν να παίρνουν λιγότερη πρωτεΐνη μέσω της διατροφής τους. Αυτές οι αλλαγές στο διαιτολόγιο των ασθενών μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικές για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, όπως είναι οι καρκινοπαθείς.

Τέλος, ο κ. Πλατανησιώτης επισήμανε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για να αντεπεξέλθει στις ολοένα και χειρότερες συνθήκες που δημιουργούνται στα νοσοκομεία, ενώ αποκάλυψε ότι στην δική του, τουλάχιστον, περιφέρεια, στον Πειραιά, υπάρχουν γιατροί που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να παρέχουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα στις δικές τους οικογένειες, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό.



Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου