Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τζιπ σκότωσε ανάπηρο με ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο στα Σπάτα



Τροχαίο με θύμα έναν ηλικιωμένο σημειώθηκε επί της Λεωφόρου Σπάτων-Λούτσας το πρωί της Κυριακής.

Tο περιστατικό συνέβη σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πύλη του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην κατεύθυνση προς την Λούτσα, όταν τζιπ χτύπησε τον ηλικιωμένο που εκινείτο με ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο-μηχανάκι.

Το αναπηρικό, μηχανοκίνητο αμαξίδιο, με οδηγό τον 78χρονο άνδρα, εκινείτο στην δεξιά πλευρά του δρόμου όταν, υπό ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτυπήθηκε από πίσω από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ant1news.gr.

Από τη σύγκρουση ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, ενώ έσπασε το κάθισμα από τον «κορμό» του αμαξιδίου.

Ο ηλικιωμένος εξέπνευσε στο οδόστρωμα και τη σορό του παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης σε ελληνική συνοικία στο Τορόντο




Σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 ως 15 πυροβολισμοί. 

Ένας μαυροφορεμένος άνδρας ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μία γυναίκα, και ο δράστης είναι νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι έως τώρα 13.  

Τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία.






Τραμπ σε Ροχανί: «Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ»



Ο Ροχανί τόνισε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, μετά την δήλωση του ιρανού ηγέτη με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.

«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», ανέφερε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Ο Ροχανί τόνισε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & τον θάνατο», συνέχισε ο Τραμπ. «Πρόσεχε καλά!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος στην ανάρτησή του.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα




Ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Σύνδεσμος παρέχει νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος με αυτόν τον όρο.

Ποια είναι η θέση σας για τη συμφωνία των Πρεσπών; Ειδικά για τις επιχειρήσεις, ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές από τη χρήση του ονόματος Μακεδονία στην επωνυμία τους ή σε προϊόντα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ουδέποτε σχολιάζει τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες της Βορείου Ελλάδος, δεν μείναμε αδιάφοροι για τις επιπτώσεις της συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κάθε άλλο!!!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε μια διακρατική συμφωνία υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία. Θετικές και αρνητικές πτυχές.

Τονίζω λοιπόν αυτό που ο ΣΒΒΕ έχει διακηρύξει από την αρχή, και υποστηρίζει διαχρονικά: ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα.

Με αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο της συμφωνίας, για την ομαλοποίηση των διμερών εμπορικών μας σχέσεων, για την αναβάθμισή τους, για την καλλιέργεια ειλικρινούς κλίματος προστασίας των επενδύσεών μας στη γειτονική χώρα, και για τη δημιουργία πραγματικά νέων προοπτικών για επενδύσεις.

Όμως, διαπιστώνουμε ότι είναι λίγες οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν πανευρωπαϊκά και διεθνώς κατοχυρώσει το εμπορικό τους σήμα για τα προϊόντα τους στα οποία χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».

Για τον λόγο αυτό, από το βήμα της Γενικής μας Συνέλευσης, ανακοινώσαμε ότι ο ΣΒΒΕ, αναλαμβάνει και υλοποιεί μια νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματικούς φορείς.

Προσφέρουμε λοιπόν την απαραίτητη νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Υπογραμμίζω, σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση, και όχι μόνον σε επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, και χωρίς βεβαίως να είναι απαραίτητα μέλη του Συνδέσμου μας.

Η νέα αυτή αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, στην οποία καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, οι Περιφέρειες και κάθε φορέας που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, ευελπιστούμε ότι τελικά θα έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην τοπική και εθνική ανάπτυξη.


Άγρια δολοφονία 65χρονου επιχειρηματία στην Αντίπαρο



Άγρια δολοφονημένος με τραύμα πιθανότατα από κατσαβίδι στην πλάτη, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στην Αντίπαρο, ένας 65χρονος επιχειρηματίας.

Άγρια δολοφονημένος με τραύμα πιθανότατα από κατσαβίδι στην πλάτη, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στην Αντίπαρο, ένας 65χρονος επιχειρηματίας.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής και άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία.

Ο άνδρας διατηρούσε επιχείρηση στο νησί και έχει Ελληνική και Βρετανική υπηκοότητα.

Στο νησί μετέβη ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας της Πάρου που συντονίζει τις έρευνες, καθώς και στελέχη των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι κινήσεις συγγενικού προσώπου του 65χρονου άνδρα, που φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το νησί μετά την δολοφονία.

Αστυνομικές πηγές αφήνουν πάντως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την δολοφονία του επιχειρηματία.



Πηγή: skai.gr


Ανεξέλεγκτος ο Ρουβίκωνας μετά την ΔΟΥ Ψυχικού επιτέθηκε στο ΥΠΕΞ χωρίς καμία ενόχληση


Δεύτερη καταδρομική επίθεση από τον Ρουβίκωνα μέσα σε μία μέρα!! 

Χθές Κυριακή, τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν επιτεθεί με βαριοπούλες στο κτίριο της ΔΟΥ Ψυχικού, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και είπαν αφού αθωώνονται απο δικαστές, μετά από επιθέσεις και απειλές, και προστατεύονται από συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθούν και στο ΥΠΕΞ.

Ομάδα 8-10 μελών του Ρουβίκωνα στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο, στον καλύτερα φυλασσόμενο δρόμο, απέναντι από την Βουλή, δίπλα στην  πρεσβεία της Γαλλίας και λίγα μέτρα από το Μαξίμου που το φυλάνε 10 λεωφορεία των ΜΑΤ, επιτέθηκαν ανενόχλητοι δείχνοντας ότι έχουν την ανοχή της κυβέρνησης και την προστασία της σε κάθε τους επίθεση.


Η επίθεση έγινε περίπου στις 18:30, με τους αντιεξουσιαστές χωρις καλυμμένα  τα πρόσωπα τους, να κινούνται από την οδό Κανάρη κάθετα στην Ακαδημίας βγαίνωντας μπροστά στο Υπ.Εξωτερικών, το οποίο βανδάλισαν με μπογιές, ενώ με ρίψεις αντικειμένων και βαριοπούλες έσπασαν γυάλινες προθήκες της εξωτερικής πρόσοψης.

Παράλληλα έριξαν τρικάκια με μηνύματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά της σφαγής των αμάχων στη Συρία.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή του Συντάγματος, μετά την επίθεση σταμάτησε για έλεγχο ένα άτομο το οποίο στο σακίδιο του είχε μια κάμερα go-pro την οποία χρησιμοποιεί ο Ρουβίκωνας για να καταγράφει τις εγκληματικές δραστηριότητες του.


Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση :

Ενα πρόβλημα που έχουν όλοι όσοι στέκονται αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό είναι ότι πρέπει διαρκώς να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Για μια δυτική «κοινή γνώμη» σαν την Ελληνική η επανάληψη είναι μητέρα της λήθης.

Ολα έχουν ειπωθεί για τους παπούδες αυτών που σήμερα πεθαίνουν, μετά ξαναειπωθηκαν για τους γονείς τους, σήμερα λέγονται για τους ίδιους κι όσο συνεχίζει αυτό το έγκλημα μπορούμε με κάθε βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι τα ίδια και τα ίδια θα λέγονται για τα παιδιά και τα εγγόνια όσων Παλαιστίνιων επιβιώσουν και παραμείνουν στη γη που γεννήθηκαν. Όλο και λιγότεροι είναι αλήθεια κι εκεί προφανώς ποντάρει το Ισραηλινό κράτος: Οι Δυτικοί που σήμερα βαριούνται να ακούν τα ίδια και τα ίδια δεν θα προσέξουν ότι μια μέρα θα σταματήσουν να τα ακούν γιατί απλά δεν θα έχει απομείνει παλαιστινιακή μύγα στην Παλαιστίνη.

Αυτή τη φορά για αλλαγή δεν θα επικεντρώσουμε στις γεωπολιτικές συνθήκες ούτε το πολιτικό περιβάλλον, ούτε καν τους αγώνες και το αίμα που χύνεται. Λίγες βδομάδες μετα την σφαγή δεκάδων ανθρώπων, απο παιδιά ως γέροντες, για την υπόθεση της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ απο τις ΗΠΑ και τους πιο πρόθυμους υπηρέτες τους, έχουμε την περίπτωση ενός μικρού χωριού που ο Ισραηλινός στρατός προτίθεται να κατεδαφίσει εξορίζοντας τους κατοίκους του χωρίς έλεος. Μια περίπτωση που μόνη της εξηγεί τα πάντα για το Παλαιστινιακό.

Το χωριό Khan al-Ahmar’s είναι ένας μικρός βεδουίνικος οικισμός έξω απο την Ιερουσαλήμ στην οδό ταχείας κυκλοφορίας προς Ιεριχώ. Εχει περίπου 200 κατοίκους. Όλοι τους πρόσφυγες απο άλλες περιοχές της Παλαιστίνης που διώχθηκαν πριν χρόνια απο το Ισραηλινό κράτος. Δεν έχουν ούτε ηλεκτρισμό, ούτε νερό, ούτε αποχετεύσεις, ούτε ιντερνετ. Το χωριό αυτό είναι περικυκλωμένο απο Ισραηλινούς οικισμούς που όλο και αυξάνονται. Εβραίοι απο διάφορες, κυρίως ανατολικοευρωπαικές χώρες, άνθρωποι φτωχοί και χωρίς στον ήλιο μοίρα έρχονται στο Ισραήλ και το κράτος χτίζει οικισμούς σε Παλαιστινιακά εδάφη και τους φυτεύει εκεί. Τους δίνει όλες τις υποδομές, τους δίνει δουλειές, επιδόματα, τα πάντα με σκοπο να τους χρησιμοποιήσει σαν αιχμή του δόρατος ενάντια στους Παλαιστινιους. Είναι το παλιο κόλπο της πληθυσμιακής αλλοίωσης χρησιμοποιώντας φτωχούς ενάντια σε φτωχότερους. Το είδαμε τόσες φορές στα Βαλκάνια, το είδαμε με τους Τούρκους έποικους στα Ελληνικά χωριά της Β. Κύπρου, το είδαμε με τους Αραβες στις κουρδικές περιοχές της Β. Συρίας, το είδαμε ακόμα και με τις μαζικές εγκαταστάσεις Ρωσοπόντιων απο το Ελληνικό κράτος στις περιοχές της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του Khan al-Ahmar’s ζουν μέσα στη φτώχεια, σε παράγκες, και όσοι εργάζονται είναι εργάτες Γ’ διαλογής στις νέες επιχειρήσεις των Ισραηλινών εποίκων.

Το πρόβλημα με αυτο το χωριό είναι ότι είναι στο κέντρο μιας κρίσιμης περιοχής για τα ισραηλινά σχέδια ολοκληρωτικού εκτοπισμού των Παλαιστινίων. Περικυκλωμένο πια είναι το τελευταίο εμπόδιο για την σλαμοποίηση της δυτικής όχθης και την Ισραηλινή περικύκλωση της Ιερουσαλήμ. Απο χρόνια το Ισραηλινό κράτος θέλει να τελειώνει με αυτό το μικρό ασήμαντο χωριό που έχει γίνει σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης. Το σχέδιο του πλέον έχει μπει στην τελική φάση και η δικαιολογία είναι πικρά κυνική: οι παράγκες των προσφύγων είναι «αυθαίρετα». Η περιοχή έχει αποκλειστεί απο τον στρατό και οι στρατιωτικές μπουλντόζες έχουν πάρει θέση. Μόλις προχθές αποτράπηκε η πρώτη προσπάθεια μαζικής κατεδάφισης με δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες σε αυτό το χωριό των 200 κατοίκων. Κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι για ακόμα μια φορά ένα Παλαιστινιακό χωριό δεν θα κατεδαφιστεί και ότι οι κάτοικοί του δεν θα αναγκαστούν να διαφύγουν στο τίποτα με μια βαλίτσα στο χέρι. Οι δυτικοί έχουν βαρεθεί να ακούν τα ίδια και τα ίδια. Εμείς όμως είμαστε απο αυτούς τους δυτικούς που δεν βαριούνται εύκολα. Και ο σκοπός μας είναι να ασκήσουμε πίεση εκεί που μπορούμε, στα κράτη που έχουν εμάς «υπήκοους» ωστε να σταματήσει η διεθνής κάλυψη του Ισραηλινού κράτους για να συνεχίζει χωρίς κόστος να εγκληματεί ενάντια στους Παλαιστίνιους αλλά μακροπρόθεσμα και ενάντια στους φτωχούς και καταπιεσμένους εβραίους.

Το Ελληνικό κράτος έχει συνάψει συμμαχία με το Ισραηλινό στην ανατολική μεσόγειο. Μια συμφωνία με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ανάμεσα στους στόχους της είναι η κυριαρχία του Ισραήλ ως περιφερειακή υπερδύναμη στην περιοχή σε άξονα τόσο με το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου όσο και (τι ειρωνία) με την αιματοβαμμένη Ισλαμική θεοκρατία της Σ. Αραβίας. Ας κάνουν ότι θέλουν με τα πετρέλαια, ας λύσουν όπως θέλουν τις διαφορές τους με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό ή την περιφερειακή υπερδύναμη του Ιράν. Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ενδιαφερθούμε αν όλα αυτά δεν ήταν η συσκευασία για την αιματοχυσία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μαζών σε όλη την Ανατολική μεσόγειο και τη μέση ανατολή. Έλληνες και Τούρκοι αύριο, Κούρδοι και άραβες σήμερα, παλαιστίνιοι εδώ και 70 χρόνια. Δεν είμαστε «φιλάνθρωποι», ειμαστε διεθνιστές και ως τέτοιοι θα υπερασπίσουμε τους «δικούς μας», τους ανθρώπους της τάξης μας όπου γης, ξέροντας ότι έτσι προστατεύουμε και τους εαυτούς μας. Αν εμείς σήμερα είμαστε σε καλύτερη θέση απο τους Παλαιστίνιους αυτό είναι αποτέλεσμα συγκυριών. Ποιος αμφιβάλει ότι όποτε γουστάρουν οι ιμπεριαλισμοί δεν θα διστάσουν να μας ρίξουν όλους στη μοίρα του κάθε Khan al-Ahmar’s σε όλη την περιοχή; Και να μην έχουμε αυταπάτες, αυτό σχεδιάζουν.

Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας.

Αυτά για την ώρα και ασφαλώς θα επανέλθουμε.

Υ.Γ. Φυσικά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ σιωπούν και γιαυτό το έγκλημα στο Khan al-Ahmar’s. Όταν το χωριό κατεδαφιστεί και οι Παλαιστινιακές οργανώσεις, συμφωνεί κανείς ή όχι με τον χαρακτήρα τους, απαντήσουν με τα «αστεία» σε σχέση με τα μέσα του Ισραηλινού κράτους όπλα τους, με βόμβες και σπιτικές ρουκέτες τα ΜΜΕ δεν θα σιωπήσουν. Θα μας πουν πάλι για απρόκλητη παλαιστινιακή τρομοκρατία. Κι έτσι θα δικαιώσουν το επόμενο Ισραηλινό έγκλημα ως νόμιμα αντίποινα. Έτσι παίζεται το παιχνίδι της καθεστωτικής προπαγάνδας: αντιστρέφει τον θύτη και το θύμα, το ποιος επιτίθεται πρώτος και ποιος κάνει αντίποινα. Το έχουμε δει άλλωστε τόσες φορές με κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα. Θα πρέπει όλοι και όλες πλέον να μάθουμε να διακρίνουμε τη σειρά των γεγονότων, ποιος είναι ο θύτης και ποιος αμύνεται, ποιος είναι το θύμα. Γιατί το θύμα είμαστε εμείς, η κοινωνική βάση. Το κράτος και το κεφάλαιο είναι ο θύτης. Πάντα.

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας






Κάηκε ολοσχερώς το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά




Στις φλόγες είχαν παραδοθεί το κτήρια της ιταλικής στρατώνας (Πολεμικό Μουσείο) στο κέντρο της πόλης των Χανίων, στη συμβολή των οδών Σφακιανάκη και Τζανακάκη. 

Η εικόνα σήμερα είναι αποκαρδιωτική στους Ιταλικούς Στρατώνες, την επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς.


Το κτήριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με την οροφή να έχει καταρρεύσει και μόνο την πρόσοψη να θυμίζει το ιστορικό κτήριο. Η μυρωδιά του καμένου είναι αισθητή σε όλη την πόλη.



Στο σημείο παραμένουν οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 11 υπαλλήλους, ενώ συνολικά για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς επιχείρησαν 13 οχήματα με 30 πυροσβέστες.




Αποτρελάθηκε ο Σώρρας : Θα βγω πρωθυπουργός από την φυλακή έχω 42%



Τον αποτρέλανε ο εγκλεισμός του στις φυλακές τον Αρτέμη Σώρρα και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής κάνει λόγο για πολιτική δίωξη επειδή έχει όπως λέει το 42% της Ελλάδος. «Μα με έπιασαν και ποτέ νομίζετε; Αν ήθελα δεν θα με έβρισκαν… Κάθισα να συλληφθώ για να δοθεί ένα τέλος, να δούμε τι θέλουν. Αυτό που έγινε, έγινε στρατηγικά για να τελειώσει ένα μεγάλο μένος που έχει για μένα το παρακράτος», είπε στο παραλήρημα του.

«Με συνέλαβαν για να βγει ωραία στα κανάλια. Σας αρέσει; Και εμένα μου αρέσει, διαφήμιση μου κάνετε. Αφού σκέφτομαι να δραπετεύω για να ξαναβγείτε οι δημοσιογράφοι στα κανάλια και να έχετε δουλειά. Το θέλετε; Σας αρέσει;», πρόσθεσε με τρέλα ο Αρτέμης Σώρρας.

Ασταμάτητος ο Αρτέμης Σώρρας συνέχισε λέγοντας :« Γίνεται πλάκα μέσω των καναλιών για να πέσουν τα ποσοστά μου. Ενημερώνω όλους ότι τα ποσοστά μου ανεβαίνουν και θα ανέβουν έως το τέλος. Η επόμενη κυβέρνηση είναι η Ελλήνων Συνέλευσις και θα το καταλάβουν όλοι στερεοφωνικά για ό,τι έχουν κάνει… Η Ένωση των Ελλήνων θα φέρει τέλος στη δυναστεία».

Και βάζοντας και το κερασάκι στην τούρτα για να μας αποτρελάνει εντελώς είπε «Θα πάρω την Ελλάδα και θα λιώσω όλα αυτά τα ζαβά. Καθίστε να βγω Πρωθυπουργός και θα δείτε τι θα γίνει. Θα ηγούμαι του φορέα του ελληνικού έθνους. Δεν χρειάζεται να συμμετέχω εγώ στις εκλογές, θα βγουν οι βουλευτές μου, που θα είναι παντού και εγώ θα είμαι ο πρόεδρος. Δεν πάει να είμαι και στο Γκουαντάναμο, στη φυλακή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».




10% κάτω από τους στόχους οι εισπράξεις φόρων λόγω… Κατρούγκαλου



Κίνητρο για φοροδιαφυγή έδωσε η σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών και φορολογητέου εισοδήματος - Αγωνία για τα έσοδα ενόψει ελέγχων και νέου προϋπολογισμού.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών για την φθίνουσα πορεία στις εισπράξεις φόρων που αποτυπώνεται στα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού στο α΄πεντάμηνο της χρονιάς (-10%), με βάση τα οποία τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα δώσει την πρώτη μεταμνημονιακή «μάχη» με τις Βρυξέλλες για ΄το πλεόνασμα και τις παροχές του 2019. 

Στο οικονομικό επιτελείο αποδίδουν στον νόμο Κατρούγκαλου και στην σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το φορολογητέο εισόδημα (που –όπως λένε- έδωσε επιπλέον κίνητρο για φοροδιαφυγή) την σημαντική υστέρηση που καταγράφεται στα κρατικά έσοδα σε σχέση με πέρυσι αλλά και έναντι των μηνιαίων στόχων του 2018).

Έτσι, το επόμενο μεγάλο «κρας-τεστ» για τα έσοδα αναμένεται πλέον στο τέλος Ιουλίου, όταν θα πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα η α΄δόση φόρου εισοδήματος αλλά και ο ΦΠΑ β΄τριμήνου 2018.

Αναζητώντας τις αιτίες του «κακού» και λίγο πριν λήξει η διορία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (στις 26 Ιουλίου) η Έκθεση για την διακύμανση των φορολογικών εσόδων της ΑΑΔΕ επιχειρεί μια αποτίμηση για τις εισπράξεις Μαΐου, στην οποία διαπιστώνει ότι:

1. Τα συνολικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους τον Μάιο του 2018:
διαμορφώνονται σε 3,06 δισ. ευρώ 
εμφανίζονται μειωμένα κατά 9,84% συγκριτικά με τον Μάιο του 2017 
είναι χαμηλότερα 3,15% σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο είσπραξης

2. οι άμεσοι φόροι τον Μάιο 2018 παρουσιάζουν μικρή μείωση σε σχεση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καθώς όλες οι μείζονες κατηγορίες κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Η εξήγηση που δίνουν στην Πλατεία Συντάγματος, όπως αναφέρεται στην Έκθεση είναι ότι «λόγω της σύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών που αποδίδονται πλέον στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με τα δηλωθέντα εισοδήματα, η υστέρηση στα έσοδα της εν λόγω κατηγορίας, οφείλεται εν μέρει στα μικρότερα εισοδήματα που σπεύδουν να δηλώσουν ορισμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, προκειμένου να καταβάλλουν όσο το δυνατόν μικρότερες εισφορές». 

Την ίδια στιγμή όμως, αποκαλυπτεται και μείωση εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων. Όπως αναφέρεται «αρνητική μεταβολή, επίσης, παρουσιάζουν και τα έσοδα από τον φόρο στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις που εισπράττεται με τη μορφή παρακράτησης (ΚΑΕ 0113), τα οποία μειώθηκαν κατά 6,19 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 495,42 εκ. ευρώ τον Μάιο του 2018, έναντι 501,61 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους».

Για την υστέρηση στα έσοδα από φόρους επιχειρήσεων (νομικών προσώπων) η εξήγηση είναι πιο απλή και αποδίδεται στην παράταση υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

3. οι έμμεσοι φόροι τον Μάιο του 2018:
ανήλθαν σε 2,04 δισ. ευρώ
σημείωσαν μείωση της τάξης του 11,97% έναντι των αντίστοιχων εσόδων (2,32 δισ ευρώ) του Μαΐου του 2017 .
παρουσίασαν οριακή υστέρηση έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 1,18%.


Η εξέλιξη αυτή τον Μάιο είχε ως αποτέλεσμα, συνολικά στο α΄5μηνο του 2018 οι εισπράξεις να κινούνται κάτω από τον στόχο του προϋπολογισμού, δημιουργώντας ανησυχία ακόμα για τα υπερ-πλεονάσματα που υπόσχεται προς διανομή η κυβέρνηση. 

Και μπορεί μεν για την επίτευξή του υπερπλεονάσματος εφέτος, να φανεί αρκετή μία ακόμη περικοπή δαπανών -που θα εμφανιστεί στο τέλος ως έκτακτη «παροχή»- στην πράξη όμως τυχόν υστέρηση εσόδων έως τότε θα δημιουργήσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της χώρας.


Κωστής Πλάντζος
Πηγή : protothema.gr


ΝΔ: Τρία αναπάντητα ερωτήματα για το σκάνδαλο της οικογένειας Τσίπρα




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για το σκάνδαλο με την επιχείρηση της οικογένειας Τσίπρα

«O ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη  για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα. Δυστυχώς όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους. Παραβλέπουμε τις ύβρεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και θέτουμε τρία αυτονόητα ερωτήματα στα οποία παραδόξως τόσο ο ίδιος, όσο και το Μαξίμου, εδώ και μια εβδομάδα, τηρούν σιγή ιχθύος. 

Είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα;
Αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;
Πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας, ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;

Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πως δηλαδή κατέληξε  -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πως συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών...».