Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Μητσοτάκης σε ψεκασμένους : «Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα» είναι ότι οι φωτιές μπαίνουν για τις ανεμογεννήτριες!

 


Μύθο και σαχλαμάρα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις καταγγελίες ψεκασμένων ότι εκεί που μπαίνουν φωτιές μετά «φυτεύονται» ανεμογεννήτριες!

«Πρέπει να σπάσουμε αυτό το μύθο που έχει καλλιεργηθεί ότι οι φωτιές μπαίνουν εκεί που θα πάνε ανεμογεννήτριες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχει ειπωθεί ποτέ. Η φωτιά στην Δυτική Αττική σταμάτησε στις υφιστάμενες ανεμογεννήτριες. Προϋπήρχαν. Χρειαζόμαστε ανεμογεννήτριες, όπως και φωτοβολταϊκά».



Μητσοτάκης σε Βελόπουλο: Πατριώτες της φακής

 



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής σχολίασε τον γνωστό κωλοτούμπα Κυριάκο Βελόπουλο που δεν διαθέτει μπέσα και σοβαρότητα, για την στάση του σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων.

Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο « Η ιστορία θα μας κρίνει όλους όπως θα κρίνει και τον κ.Βελόπουλο, ο οποίος, τι να σχολιάσω, τι να πω. Την ίδια ακριβώς ρύθμιση την ψηφίσατε πριν από ένα χρόνο. Τώρα ψηφίζετε «παρών». Εσείς οι πατριώτες, μάλλον έπαιξε ρόλο το 0,7% που πήρατε από τους Ελληνες του εξωτερικού για να αλλάξετε τη στάση σας. Αρκετά με την υποκρισία, Νισάφι πια, αμάν πια με τους πατριώτες της φακής.».

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ηθικής, στηλίτευσε το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ένα λάθος που κλέβει τη ψήφο των ομογενών επειδή δεν τους δίνει τη δυνατότητα να εκλέγονται.

Ο Βελόπουλος, παρότι το 2021 στήριξε την επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία, σήμερα κατέθεσε πρόταση νόμου για να μην προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό αποτέλεσμα της επικράτειας υποστηρίζοντας πως οι εκτός Ελλάδας διαμένοντες δεν έχουν δικαίωμα να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. «Η δική μας συνείδηση είναι καθαρή. Δεκανίκια αρνητικών επιλογών, αντιλαϊκών επιλογών, εμείς δε θα ψηφίσουμε ποτέ. Ψηφίζουμε ως ελάχιστο σεβασμό για το τίτλο- ομογενείς- παρών στο νομοσχέδιο», είπε.



Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη



Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Είχε επιδεινωθεί σε ακραίο βαθμό η κατάσταση της υγείας της και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και έχουν 5 παιδιά το Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), το Γιώργο (1967), το Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών, καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιούταν επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά.

Έγραψε το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Είχε τιμηθεί από τη Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. 

Το 2015 προήχθη στη τάξη των Αξιωματικών της Λεγεώνας της Τιμής.




Μάτι: Πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς

 



Εκδηλώσεις μνήμης έγιναν εχθές στο Μάτι, καθώς συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τις 23 Ιουλίου 2018, την ημέρα που ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης που κόστισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους.

Κάτοικοι του Ματιού αλλά και των γύρω περιοχών παρευρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην τελετή μνήμης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς. 

Στο μνημείο των θυμάτων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους 104 νεκρούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, άναψαν φαναράκια μέσα στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης των θυμάτων.

Το πρωί τελέστηκε το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.




Κακοποιοί στην Βάρη εμβόλισαν αυτοκίνητο έδειραν και απείλησαν με όπλο τους επιβαίνοντες



Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι επικίνδυνοι κακοποιοί και δράστες του άγριου ξυλοδαρμού αρχικά άρχισαν να πέφτουν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο όχημα που επέβαιναν ένας 25χρονος και ένας 26χρονος.

Οι κακοποιοί τους χτύπησαν 4 φορές με το αυτοκίνητο, ενώ σταμάτησαν και μία μοτοσυκλέτα που επέβαινε ο 27χρονος φίλος τους. Ένας εκ των επικίνδυνων κακοποιών απείλησε τον 26χρονο με πιστόλι και στην συνέχεια τον γρονθοκόπησε, ενώ άλλος χτύπησε τον τον 25χρονο σε όλο του το σώμα. 

Το τρίτο θύμα των κακοποιών δέχθηκε χτύπημα με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και όταν έπεσε στον δρόμο ξεκίνησαν να τον κλωτσούν με μανία.

Ακολούθως οι κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή με τις Αρχές να ερευνούν τα αίτια της επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού. 

Το τρίτο θύμα διακομίσθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Ιπποκράτειο. 

Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.



Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα χειρίζεται την κατάσταση με επαγγελματισμό»

 


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκφράσει την υποστήριξή της στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο twitter, η Ελλάδα μπορεί πάντα να βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε: «Κάλεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μας στην Ελλάδα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με καταστροφικές δασικές πυρκαγιές και ισχυρό κύμα καύσωνα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα χειρίζεται αυτή τη δύσκολη κατάσταση με επαγγελματισμό, δίνοντας έμφαση στην ασφαλή απομάκρυνση χιλιάδων τουριστών και μπορεί πάντα να βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Οι πυροσβέστες της ΕΕ βρίσκονται ήδη στο έδαφος».



Στελέχη της ΕΥΠ για τους εμπρησμούς στην Ρόδο

 


Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συμμετέχει εδώ και δύο ημέρες στις έρευνες για τους υπεύθυνους των εμπρησμών στο νησί της Ρόδου. 

Η συμμετοχή της ΕΥΠ στις έρευνες αποφασίστηκε λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ρόδου, τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης όσο και της κυρίαρχης θέσης που κατέχει στην παγκόσμια τουριστική κατάταξη και ως εκ τούτου στην ελληνική οικονομία.

Η Πυροσβεστική αλλά και η Ελληνική Αστυνομία είναι βέβαιοι ότι οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών και τα στελέχη τους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη της ΕΥΠ για τη συλλογή, ανάλυση και αξιοποίηση κάθε σχετικής πληροφορίας.