Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τη Δευτέρα ο Καμμένος, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ ΥΕΘΑ κ. Καμμένου και ισοβίτη :

«Οι νέες αποκαλύψεις για πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του ισοβίτη για ναρκωτικά Γιαννουσάκη σε διάστημα λίγων ημέρων, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τόσο τον ίδιο όσο και την Κυβέρνηση συνολικά που τον στηρίζει. 

Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής. 

Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή».


Πάρτι υπερωριών στο Μαξίμου κατασπαταλώντας αναγκαίο δημόσιο χρήμα



Εμείς να περνάμε καλά και ποιός νοιάζεται για την χώρα και τους Έλληνες!!

Έτσι πορεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα, να περνάμε καλά και να σκορπάμε 660.000 ευρώ τον χρόνο στους ημετέρους μας.

Είναι τρομερό αυτό το φάτε, φάτε, φάτε και όσο αντέξουμε απο τις στρατιές των μετακλητών που έχουν γεμίσει το Μαξίμου.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος τύπος :

Το συνολικό κόστος για υπερωρίες νυχτερινά, αργίες με όσους έχουν φορτώσει στο στο Μέγαρο  Μάξιμου και σε βάρος της οικονομίας της χώρας ανέρχονται σε 55.500 ευρώ τον μηνά! 




• Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού καταβάλει κάθε μηνά 11.000 ευρώ σε υπερωρίες και 10.000 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Συνολικά το ποσό ανέρχεται σε 264.000 ευρώ για το τρέχον έτος, καταλαμβάνοντας την πρωτιά σε σχέση με τους υπολοίπους. 

Και όλα αυτά τα ποσά, στην γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, αφορούν περίπου 100 άτομα που όπως ανέφερε ο υπουργός επικράτειας Αλέκος Φλαμπουραρης, απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών του Ποταμιου,προκειται για στελέχη με μεταπτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική εξειδίκευση!

Πάντως στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού υπηρετούν 65 άτομα από τους οποίους οι 20 μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι με απόσπαση ενώ το σύνολο των προβλεπόμενων θέσεων είναι 88 από τις οποίες καλύπτονται οι 65 (έχει μείνει χώρος για άλλους 23 «τυχερούς συντρόφους»).

 Η προϊστάμενοι είναι 9 (και εδώ υπάρχει 1 ακάλυπτη θέση), οι ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες 41 (απασχολούνται 35 και υπάρχουν άλλες 6 κενές θέσεις) και οι μετακλητοί 38 (απασχολούνται 22 και μένουν άλλες 16 κενές ). 

• Πολιτικό Γραφείο Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Τον Ιούνιο 2017 εγκρίθηκε δαπάνη 2.900 ευρώ για υπερωρίες και 3.200 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Δηλαδή 6.100 ευρώ / μηνιαίως η 73.200 ευρώ/ ετησίως για τους πραιτοριανούς του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

• Πολιτικό Γραφείο Υπουργού Επικράτειας Χριστόφορου Βερναρδάκη. Εγκρίθηκαν για τον Ιούνιο 3.800 ευρώ για νυχτερινά και εξαιρέσιμα και 3.200 για υπερωρίες. Σύνολο 7.000 ευρώ τον μηνά ή 84.000 ευρώ τον χρόνο (για βαριά και ανθυγιεινά ένσημα δεν αναφέρεται κάτι).

• Πολιτικό Γραφείο Υπουργού Επικράτειας και συντονιστή του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη. Τον Ιούνιο καταβλήθηκαν 3.700 ευρώ για υπερωρίες και 4.600 ευρώ για νυχτερινά  και εξαιρέσιμα. Συνολικά οι παρατρεχάμενοι του κυρίου Φλαμπουράρη «παντελονιάζουν» extra 8.300 ευρώ τον μηνά και 99.600 ευρώ τον χρόνο.

• Πολιτικό Γραφείο Υφυπουργού πάρα τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου. Τον Ιούνιο η δαπάνη για υπερωρίες έφτασε τα 2.100 ευρώ ενώ τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα 2.200 ευρώ. Τα ιδιά ποσά καταβλήθηκαν και για τον Μάιο οπότε το συνολικό «μπουγιουρντί» ανέρχεται για το γραφείο του κυρίου Λιάκου σε 3.400 ευρώ τον μηνά και 39.600 ευρώ τον χρόνο. 





Κυριάκος Μητσοτάκης : Εάν δεν αναπτυχθεί η οικονομία μας, δεν μπορούμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας



Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέσεις εργασίας και προσέλκυση επενδύσεων για να κρατήσουμε τους νέους Έλληνες στην πατρίδα μας».

Την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για να σταματήσει η φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν να βγάλουν τα προς το ζην στην πατρίδα τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εκατοντάδες χιλιάδες φεύγουν από την Ελλάδα. Χάνουμε τους καλύτερους και πιο έξυπνους ανθρώπους. Ξοδεύουμε μια περιουσία για να μορφώσουμε και να εκπαιδεύσουμε γιατρούς και μηχανικούς που θα φύγουν και θα πληρώσουν φόρους σε άλλη χώρα. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο και να το αντιστρέψουμε. Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και φέρουμε επενδύσεις. Και γνωρίζω πως μπορεί αυτό να γίνει πράξη».

«Το 2015», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης «η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, προκειμένου οι δανειστές να εκταμιεύσουν τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα. Τα περισσότερα προαπαιτούμενα αφορούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Όταν μιλάμε για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, κυρίως αναφερόμαστε σε αλλαγές που καθιστούν πιο φιλελεύθερη την οικονομία, προάγουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Μιλάμε, δηλαδή, για μια φιλελεύθερη ατζέντα. Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτήν την ατζέντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Εμείς στοχεύουμε να εφαρμόσουμε βαθιές τομές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις πέρα και πάνω από το πρόγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, θα πείσουμε τους δανειστές ότι είμαστε αξιόπιστοι. Πιστεύουμε στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα και πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της είναι προς όφελος της Ελλάδας. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ταυτιστεί με την μεταρρυθμιστική ατζέντα και για αυτό έχουμε υποχώρηση και πισωγύρισμα σε πολλούς τομείς».

Μιλώντας για τη θητεία του ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Εφάρμοσα δύσκολες μεταρρυθμίσεις σε δύσκολους καιρούς. Είναι γεγονός ότι πρέπει να προσλαμβάνουμε στο Δημόσιο λιγότερους υπαλλήλους από όσους βγαίνουν στη σύνταξη. Σήμερα, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Την ίδια ώρα, υπάρχουν υπηρεσίες με ελλιπή στελέχωση. Τα δικαστήρια είναι υποστελεχωμένα, καθώς πολλές εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχουν σχεδιαστεί, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύς χώρος για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουμε προσωπικό σε άλλους τομείς όπου υπάρχει ανάγκη».

Ερωτηθείς εάν η Νέα Δημοκρατία θα υπηρετήσει τη φιλελεύθερη ατζέντα του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εκλέχθηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας. Έλαβα 54% των ψήφων, γεγονός που ήταν μεγάλη έκπληξη για πολλούς, καθώς θεωρήθηκα πολύ φιλελεύθερος. Και για το πω ξεκάθαρα: Έχω εντολή να αλλάξω αυτό το κόμμα και να πορευτώ πολιτικά με μια φιλελεύθερη ατζέντα. Και αυτό ακριβώς πρόκειται να πράξω. Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα παλιό, παραδοσιακό κόμμα, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Τα παραδοσιακά κόμματα που δεν αλλάζουν ρισκάρουν να κατρακυλήσουν. Αυτό δεν θα συμβεί σε μας». 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, που βραχυπρόθεσμα φτάνουν το 3,5%, είναι πολύ υψηλοί» και συνέχισε: «Δεν θα βρείτε πολλούς οικονομολόγους που θα χαρακτηρίσουν ρεαλιστικούς αυτούς τους στόχους. Ο διάλογος αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνδέεται άρρηκτα με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το 2014, το Δ.Ν.Τ. ανακοίνωσε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Το 2017 ανακοίνωσε ότι δεν είναι. Μεσολάβησε η καταστροφική περίοδος των πρώτων έξι μηνών του 2015 με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Το Δ.Ν.Τ. αναθεώρησε προς τα κάτω κατά 1,5% τη μακροχρόνια πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το Δ.Ν.Τ. εκτιμά ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να φέρει εις πέρας εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι υποχρέωσή μου να αλλάξω την επικρατούσα πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη 4% «για τουλάχιστον τρία χρόνια στη σειρά» και συμπλήρωσε: «Οι δομικές μεταρρυθμίσεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να επιστρέψουμε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε τους φόρους και με τον τρόπο αυτό να καταστήσουμε πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Αυτό το αναγκαίο περιθώριο θα το αποκτήσουμε όταν χαμηλώσουμε τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων που μας επιβλήθηκαν. Δομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς μείωση της φορολογίας δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη. Και όσο παραμένουμε κολλημένοι σε ένα μοντέλο που δεν επιτρέπει στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί, οι Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα. Εάν δεν αναπτυχθεί η οικονομία μας, δεν μπορούμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας». 

Για τη σχέση του με την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχω συναντηθεί αρκετές φορές με την καγκελάριο της Γερμανίας και εκτιμώ ότι χτίζω μια καλή σχέση μαζί της. Επίσης, έχω συναντηθεί με τον Δρ. Σόιμπλε και είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση. Συμφωνήσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε το περιεχόμενο της συζήτησης. Και οι δύο πλευρές τήρησαν το λόγο τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Οι καλές προσωπικές σχέσεις είναι σημαντικές. Τις δημιουργείς πρωτίστως όταν δεν υπόσχεσαι πολλά, αλλά φέρνεις αποτελέσματα. Είμαι πολύ προσεκτικός σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου.  Και δεν πρόκειται να επαναλάβω όλα τα λάθη που ο κ. Τσίπρας έκανε όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Είναι κομβικό ζήτημα για εμένα η οικοδόμηση της αξιοπιστίας μου και της αξιοπιστίας της Κυβέρνησής μου. Επιπλέον, δεν επιθυμώ να γίνω ένας πρωθυπουργός που στις Συνόδους Κορυφής μιλάει αποκλειστικά για την Ελλάδα. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις». 

Για το μέλλον της ευρωζώνης και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη εισοδηματική σύγκλιση» και πρόσθεσε ότι απαιτείται «καλύτερος συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών και ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης». 

«Πρέπει», είπε ο κ. Μητσοτάκης «να ολοκληρώσουμε την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και να απαντήσουμε σε καίρια ερωτήματα, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Δεν θέλω η Ελλάδα να εκλαμβάνεται μονίμως ως πρόβλημα. Θέλω η Ελλάδα να συνεισφέρει εποικοδομητικά στην εύρεση λύσεων για την Ευρώπη, κυρίως στο διάλογο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».

«Χρειαζόμαστε ανοιχτές και ανταγωνιστικές οικονομίες στην Ευρώπη. Οικονομίες που θα υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και θα προσελκύουν κεφάλαια. Αυτό θα είναι προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας στο σύνολό της», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες.

Συνελήφθησαν στις 20-6-2017, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα, του Παλαιού Φαλήρου και του Χαλανδρίου τέσσερις (4) υπήκοοι Γεωργίας, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, οι συλληφθέντες, από διμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην κατοχή τους καθώς και από την έρευνα στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -3.920- ευρώ και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Επίσης κατασχέθηκαν και τρία (3) οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν μία (1) ληστεία και δύο (2) διαρρήξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Η επίδοση που συμφώνησε η κυβέρνηση είναι ανέφικτη και σε βάρος της χώρας και των πολιτών




Η κυβέρνηση χωρίς μυαλό στο κεφάλι και αδιαφορώντας για την χώρα και τους Έλληνες, συμφώνησε με τους δανειστές ετήσια πλεονάσματα 3,5% για το διάστημα 2018 - 2022.

Φυσικά και ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος και δείχνει πόσο ανίκανα και ανεύθυνα κινήθηκε τόσους μήνες ο Τσίπρας και ο θίασος του σε βάρος μας.

Αυτό που συμφώνησε η ανίκανη κυβέρνηση, μεταφράζεται σε 3,5 δις ευρώ η 18% του σημερινού ΑΕΠ, δημοσιονομικό πλεόνασμα σε πέντε χρόνια.

Ποιός κυβερνητικός εγκέφαλος χαμηλής νοημοσύνης και έχει πολλούς τέτοιους εγκεφάλους, σκέφτηκε ότι μετά απο 7 χρόνια κρίσεις, με διαλυμένη οικονομία και ρημαγμένο τον ιδιωτικό τομέα θα πιάσει αυτόν τον ανέφικτο στόχο;

Δέν υπάρχει παραγωγή στην χώρα, δεν λειτουργούν σωστά οι τράπεζες, διαλυμένες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορτώνουν τον δημόσιο με ημετέρους και κόστος σε βάρος των πολιτών, η πραγματική ανεργία είναι πάνω απο 25%, οπότε πώς; Με τα παραμύθια που πουλάει ο Τσίπρας στα υπουργικά συμβούλια που λέγονται για να τα ακούν μεταξύ τους ώστε να μην καμφθει το φρόνιμα;

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση συμφώνησε για κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει και οι εταίροι μας το γνωρίζουν και όπως φαίνεται με τις συμφωνίες που υπογράφουν ποντάρουν στην βέβαιη αποτυχία αυτής της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ανίκανους και με μοναδικό σκοπό τους  να κερδίσουν απο την παρατεταμένη κρίση σε βάρος μας ότι μπορούν περισσότερα, μέχρι να αναλλάβει μιά σοβαρή κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί σοβαρά την αθλιότητα που ονομάζει συμφωνία ο Τσίπρας.

Κανένας δεν πρόκειται να καταφέρει τέτοια νούμερα πελονάσματος , ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έρχεται και θα ήταν καλό να έρθει γρήγορα για το καλό της χώρας, ώστε να μπέι σε νέα βάση η συμφωνία, να γίνει εφικτή να υλοποιηθεί απο σοβαρούς ανθρώπους, χωρίς να χρειάζεται να γονατίσει και να εξαθλιωθεί η χώρα.

Πρέπει να μάθουμε ποιός σκέφτηκε απο την κυβέρνηση αυτή την συνταγή εξαθλίωσης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για να σκέφτονται οι επόμενοι πρίν υπογράψουν.

Τα αριστερά καθεστώτα όπου κυβέρνησαν και κυβερνούν σήμερα, νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την χώρα στην οποία έχουν κατσικωθεί αρκεί να περνάνε οι ίδιοι καλά και ποιός νοιάζεται για τον λαό.

Η καταστροφική συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνει ότι κοινούνται στην τακτική των καθεστώτων, δεν τους νοιάζει το μέλλον της χώρας, τους νοιάζει να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν στήν εξουσία και με κάθε κόστος.

Πορευόμαστε σήμερα για να μην έχουμε ψευδαισθησεις, με μία ανέφικτη καταστροφική συμφωνία και με μία ανίκανη κυβέρνηση, η αντιπολίτευση έχει τεράστια ευθύνη πρέπει να σκληρύνει περισσότερο την στάση της απέναντί τους, μέχρι να φύγει επιτέλους το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Ελλάδας που έκαναν οι Έλληνες με την ψήφο τους.


Κώστας Βουκελάτος




3.789.300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ



Το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν πέρυσι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση µε την προηγούμενη χρονιά (3.828.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 35,7% του πληθυσμού). 

Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ το µέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της εκτιμάται σε 14.932 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (39,7%) και εκτιμάται για τους Έλληνες σε 38% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 59,7%.

Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιµώνται σε 832.065 σε σύνολο 4.168.784 νοικοκυριών και τα µέλη τους σε 2.262.808 στο σύνολο των 10.651.929 ατόµων του πληθυσμού της χώρας.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,3%, σημειώνοντας μείωση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση µε το 2015. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτοµα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 12,4% παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση µε το 2015.

Αύξηση σε σχέση µε το 2015 σημείωσε το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ως προς το σύνολο του πληθυσμού, στη περίπτωση των:
*Εργαζομένων γυναικών κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες (12,3%) 
*Ανέργων κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες (47,1%). Η αύξηση αφορά και τα δύο φύλα, µε μεγαλύτερη αυτή των γυναικών 
*Νοικοκυριών µε δύο ενήλικες και τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες (32%) 
*Νοικοκυριών µε δύο ενήλικες κάτω των 65 ετών κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες (20,1%)

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή µη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο συνολικό διαθέσιµο εισόδημα των νοικοκυριών) ανέρχεται σε 52,9%, ενώ όταν περιλαμβάνονται μόνον οι συντάξεις και όχι τα κοινωνικά επιδόματα μειώνεται στο 25,2%. Αναφορικά µε τα κοινωνικά επιδόματα, επισημαίνεται ότι αυτά περιλαμβάνουν παροχές κοινωνικής βοήθειας (όπως το ΕΚΑΣ, το επίδοµα μακροχρόνια ανέργων κ.λπ.), οικογενειακά επιδόματα (όπως επιδόματα τέκνων), καθώς και επιδόματα ή βοηθήματα ανεργίας, ασθένειας, αναπηρίας ή ανικανότητας, ή και εκπαιδευτικές παροχές.

Τα κοινωνικά επιδόματα συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας κατά 4,0 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ εν συνεχεία, οι συντάξεις κατά 27,7 ποσοστιαίες μονάδες. Το σύνολο των κοινωνικών μεταβιβάσεων μειώνει το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας κατά 31,7 ποσοστιαίες μονάδες. 

Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις (συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων) αποτελούν το 34,1% του συνολικού διαθέσιµου εισοδήματος των νοικοκυριών της χώρας, εκ του οποίου οι συντάξεις αναλογούν στο 86,9%, ενώ τα κοινωνικά επιδόματα στο 13,1%.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο φτώχειας σε σύγκριση µε τους ανέργους και τους οικονοµικά µη ενεργούς (νοικοκυρές κ.λπ.). Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για τους εργαζομένους ανέρχεται σε 14,1% και σε σχέση µε το 2015 εµφανίζεται στα ίδια επίπεδα στην περίπτωση των ανδρών, ενώ είναι αυξημένο στην περίπτωση των γυναικών (15,3% και 12,3% αντίστοιχα). Για τους ανέργους, , ο κίνδυνος φτώχειας ανέρχεται σε 47,1%, παρουσιάζοντας σηµαντική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών (51,9% και 42,4% αντίστοιχα). Ο κίνδυνος φτώχειας για όσους είναι οικονοµικά µη ενεργοί (µη συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων) έχει μειωθεί κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες και ανέρχεται σε 25,4%. Ο κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζομένους µε πλήρη απασχόληση ανέρχεται σε 12,2%, ενώ για
τους εργαζομένους µε μερική απασχόληση ανέρχεται σε 30,3%. 

Σε σύγκριση με άλλες χώρες που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το 2016, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η χειρότερη θέση (35,6%) για τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισµό, μετά από τη Βουλγαρία (40,4%) και τη Ρουμανία (38,8%). Ακολουθούν, η Λετονία (28,5%), η Ισπανία (27,9%), η Ουγγαρία (26,3%), το Βέλγιο (20,7%), η Αυστρία (18%) και η Φινλανδία (16,6%).



Πηγή : tanea.gr


Μάνατζερ, τραγουδιστής και υποψήφια βουλευτής στο καζίνο της κοκαΐνης



Χρήση κοκαΐνης, ύπαρξη «αυτοφωράκηδων» σε περίπτωση εφόδου της Αστυνομίας και σπατάλη άφθονου μετρητού από τζογαδόρους.

Ένας 69χρονος μάνατζερ πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες-παίκτες του παράνομου καζίνο στο Άνω Καλαμάκι, στο οποίο έκανε έφοδο η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από γνωστή ηθοποιό, που τότε διατηρούσε μια πολυτάραχη σχέση με τον λαϊκό τραγουδιστή.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε την περασμένη Τετάρτη κάτω από άκρα μυστικότητα και έφερε στο φως όλα όσα διαδραματίζονταν εντός του καζίνο: Χρήση κοκαΐνης, ύπαρξη «αυτοφωράκηδων» σε περίπτωση εφόδου της Αστυνομίας και σπατάλη άφθονου μετρητού από τζογαδόρους. Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, καθώς συνήθιζε να… φιλοξενεί διάσημους που έψαχναν έναν χώρο για να εκτονώσουν το πάθος τους. Πολλές φορές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επισκέπτονταν το καζίνο προχωρημένες ώρες, συνήθως μετά το τέλος της δουλειάς τους.

Ανάμεσα στους θαμώνες που κατά καιρούς τζόγαραν εκεί είναι ο γνωστός τραγουδιστής με πορεία ετών στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι αστυνομικοί στόχευαν στη σύλληψη πλούσιου 32χρονου Αλβανού, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης του καζίνο. Δεν κατέστη εφικτός, ωστόσο, ο εντοπισμός του αφού δεν βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης και έτσι διαφεύγει της σύλληψης.

Την ώρα της εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. στο κατάστημα υπήρχαν πέντε υπάλληλοι και 13 πελάτες, οι οποίοι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και μια 80χρονη! Ως υπεύθυνη διαχείρισης του καταστήματος ήταν και μία 35χρονη, η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν υποψήφια βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, ένας σωματώδης Αλβανός, ο οποίος φέρεται να είχε το ρόλο του πορτιέρη, όπως και ο άνδρας που δήλωσε μάνατζερ τραγουδιστή, ο οποίος βρισκόταν σε υπόγειο χώρο με παράνομα παιχνίδια. Σε βάρος τους (ανάλογα με την περίπτωση) απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό, αντίσταση κατά της Αρχής, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και πλαστογραφία. Ο τζίρος του καζίνο εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι ήταν από 20.000 έως 30.000 ευρώ το μήνα.

Στο καζίνο και στο σπίτι του ιδιοκτήτη βρέθηκαν, 54 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία ενδεχομένως να κατέληγαν σε πελάτες που ήθελαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της… διασκέδασής τους που κρατούσε συνήθως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι 40 αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση αιφνιδίασαν τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να τους αντιληφθούν από τις κάμερες ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του χώρου. Έτσι, στη θέα των αστυνομικών δεν αντιστάθηκαν και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Οι άνδρες της Ασφάλειας, πάντως, είχαν πάρει αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας υπό το φόβο αντίδρασης ενόπλου κατά την έφοδο. 

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το μαγαζί ήταν δηλωμένο στα χαρτιά ως καφετέρια. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι θωρακισμένες πόρτες, οι κάμερες και η μη ορατότητα εξωτερικά του εσωτερικού του καταστήματος, μόνο σε καφετέρια δεν παρέπεμπαν. Υπήρχαν μάλιστα έξοδοι διαφυγής σε περίπτωση εφόδου της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να χρησιμοποιήσουν κάποιοι από τους υπαλλήλους. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής θα εξετάσουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και αναμένεται να εξάγουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το ποιοι έμπαιναν και έβγαιναν στο καζίνο.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι το κατάστημα θα εξακολουθήσει το επόμενο διάστημα να βρίσκεται στο μικροσκόπιο, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του όταν κοπάσει ο κουρνιαχτός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο κατάστημα είχε γίνει ξανά έφοδος του 2013 αλλά λίγο καιρό μετά το καζίνο άνοιξε τις πόρτες του.



Πηγή : thetoc.gr


Μνημόνιο: Πιθανή αύξηση του ΕΝΦΙΑ το 2018 λόγω νέων αντικειμενικών



Στο τεχνικό μνημόνιο (TMU) που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα από την Κομισιόν μαζί με τα άλλα κείμενα της συμφωνίας περιλαμβάνεται ρήτρα επανεξέτασης των εσόδων του ΕΝΦΙΑ το 2018. Ορίζεται ότι "σε περίπτωση που οι νέες τιμές ακινήτων οδηγήσουν σε μικρή πτώση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τον στόχο των 2,65 δισ. ευρώ, η φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ θα διευρυνθεί και οι φορολογικοί συντελεστές θα προσαρμοσθούν ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εσόδων για τη διατήρηση του φορολογικά ουδέτερου χαρακτήρα της μεταρρύθμισης". Ορίζεται δε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αποφασιστούν στο τέλος του 2017 για να εφαρμοσθούν το 2018 και ότι τα εκκαθαριστικά με τις νέες αντικειμενικές θα εκδοθούν έως το τέλος Αυγούστου του 2018.

Η ρήτρα για τον ΕΝΦΙΑ είναι ένα μόνο από τα μέτρα που αποκαλύπτονται στα "ψιλά γράμματα" της συμφωνίας. Περιλαμβάνουν αναλυτικούς όρους για όλες τις πολιτικές για την εντός και την μετά μνημονίου εποχή: από τις δαπάνες υγείας, συντάξεων, τους φορο-ελέγχους, έως την λίστα των νέων προαπαιτούμενων για τις αγορές, τα επαγγέλματα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την δικαιοσύνη.

Πώληση πακέτων τραπεζών από το 2020

Ειδικά στις ιδιωτικοποιήσεις για τις τράπεζες η Επιτροπή στην συνοδευτική έκθεση βιωσιμότητας χρέους αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για νέα ανακεφαλαιοποίησή τους. Η υπόθεση που γίνεται είναι ότι περισσότερο από τα τρία τέταρτα από τη χρηματοδότηση που χρειάστηκε για την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 θα μπορούν να ανακτηθούν από την ιδιωτικοποίηση μεριδίων των τραπεζών αξίας 4,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ έχουν ήδη έρθει τον Φεβρουάριο του 2017 (τον Φεβρουάριο η Ελλάδα αποπλήρωσε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας 2 δισ. ευρώ από το δάνειο που είχε λάβει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την πώληση από την Εθνική Τράπεζα της θυγατρικής της Finansbank), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα προβλέπεται ότι θα επιστραφούν σταδιακά από το 2020 και μετά με αναλογία 400 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος έως και το 2025.

Τα έσοδα ιδιωτικοποιήσεων εκτός τραπεζών φέτος αναμένονται στα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ 1,2 δισ.  ευρώ αναμένεται το 2018. Από το 2019 και μετά έως το 2050 αναμένεται μία ροή εσόδων ιδιωτικοποιήσεων της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως

Τα συνολικά έσοδα ιδιωτικοποιήσεων από τράπεζες και άλλα περιουσιακά στοιχεία αναμένονται στα 17 δισ. ευρώ μεταξύ του 2017 και του 2060, εκ των οποίων τα 13 δισ. ευρώ συνδέονται με τις ΔΕΚΟ και αφορούν όπως επισημαίνεται "μόνο στις πράξεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί".

Πρωτογενή πλεονάσματα "τέρας"

Στην συνοδευτική έκθεση της Επιτροπής γίνεται επίσης σαφές το δημοσιονομικό πλαίσιο για την μετά μνημονίου εποχή. Αποκαλύπτεται ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν θα μειωθούν τόσο γρήγορα όσο φαινόταν στο κείμενο της απόφασης του Eurogroup.  

Η απόφαση του Eurogroup για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2022 στο 2% του ΑΕΠ ή λίγο υψηλότερα, στο βασικό σενάριο βιωσιμότητας χρέους της Επιτροπής ορίζεται τελικά σε μέσο πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ. Εναλλακτικά υπάρχουν σενάρια για πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ και 1,7% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο. 

Επιπλέον,  είναι σταδιακή η αποκλιμάκωση των πλεονασμάτων. Στο βασικό σενάριο βιωσιμότητας χρέους τα πρωτογενή πλεονάσματα, από το 3,5% του ΑΕΠ το 2022, υποχωρούν σταδιακά στο 3% το 2023, στο 2,5% το 2024 και στο 2,2% του ΑΕΠ από το 2025 έως το 2060 (για να βγει μέσος όρος πρωτογενές πλεόνασμα την περίοδο 2019-2060 στο 2,4% του ΑΕΠ και την περίοδο 2023-2060 στο 2,2% του ΑΕΠ).

Ανάπτυξη

 Η Κομισιόν εκτιμά ότι φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει το 2,1% του ΑΕΠ για να επιταχυνθεί στο 2,4% του ΑΕΠ το 2018. Προηγουμένως εκτιμούσε ότι η ανάπτυξη φέτος θα ήταν στο 2,7% και στο 3,1% τον επόμενο χρόνο. Το ΑΕΠ αναμένεται στο 1,5% μετά το 2021 και στο 1,25% μετά το 2030 λόγω τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στην Ελληνική οικονομία. Για το 2018 επισημαίνεται από την Επιτροπή ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έκανε φανερές τις επιπτώσεις της στον τραπεζικό τομέα. Παρόλα αυτά αναμένεται επιτάχυνση το δεύτερο εξάμηνο, αλλά καταγράφονται και κίνδυνοι σχετικά με τις εξαγωγές, τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, των γεωπολιτικών αλλαγών στην περιοχή, αλλά και σε σχέση με το Brexit. Επισημαίνεται επίσης ότι βαρίδι στην ανάπτυξη είναι και η περιορισμένη δυνατότητα για δημόσιες επενδύσεις.

Μέτρα 4,5% του ΑΕΠ

Το συνολικό πακέτο μέτρων εντός μνημονίου εποχή υπολογίζεται ότι θα φτάσει έως και το 2018 στο 4,5% του ΑΕΠ. Τα μέτρα που επιβάλλονται φέτος στην αγορά φτάνουν στο 4% του ΑΕΠ (μέτρα 2015-2017).

Έγιναν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και στην άμυνα

Αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα του 2018, η έκθεση της Κομισιόν υπολογίζει ότι θα υπήρχε ένα δημοσιονομικό κενό 535 εκατ. ευρώ ή 0,3% του ΑΕΠ το 2018. Υπολόγιζε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωνόταν στο 3,2% του ΑΕΠ (στα 6 δισ. ευρώ) έναντι στόχου για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο αναφέρεται ότι οι αρχές υιοθέτησαν μέτρα αξίας 535 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, την κατάργηση της έκπτωσης στην παρακράτηση φόρου, τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης, από την υγεία και την ενίσχυση του μηχανισμού clawback. 

Προέρχονται αναφέρεται όμως και από τον περιορισμό κατά 33 εκατομμυρίων ευρώ των ειδικών μισθολογίων κατά 5 εκατομμυρίων ευρώ των επιδομάτων στον τομέα άμυνας. Επιπλέον 48 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται ως έσοδα από τη φορολόγηση εταιρειών τύπου Airbnb. Οριακές παρεμβάσεις καταγράφονται και τα επιδόματα τέκνων, στα επιδόματα για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και στα επιδόματα φτώχειας και φυσικών καταστροφών.

Νέες παρεμβάσεις

Παρόλα αυτά επισημαίνεται ότι μία μεγάλη μεταρρύθμιση θα γίνει τους επόμενους μήνες με εφαρμογή από το 2018 και αφορά στις αλλαγές των προνοιακών επιδομάτων, οι οποίες θα γίνουν με βάση τις συστάσεις της παγκόσμιας Τράπεζας. Ο λόγος για μόνο ένα από τα 113 συνολικά νέα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τις επόμενες 4 αξιολογήσεις.

Νομικές διαβεβαιώσεις

Η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει ήδη στους θεσμούς νομικές διαβεβαιώσεις ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι σύμφωνη με το σύνταγμα και τον Χάρτη Δικαιωμάτων. Αντίστοιχη γνώμη έχει σταλεί για τη συμβατότητα με το Σύνταγμα του κόφτη του 2016. 

Στα κείμενα των μνημονίων και στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρεται επίσης ότι:

* Τα επόμενα πακέτα δόσεων

Θα αποτελούνται από δόσεις των 5 δισ. ευρώ (η τελευταία δόση Ιουλίου 2018 είναι αξίας 3,4 δισ. ευρώ). Πλέον ορίζεται υποχρέωση συνεισφοράς του κράτους. Σε συνοδευτικό πίνακα καταγράφεται κατανομή που δείχνει ότι το κράτος συνεισφέρει από τα δημόσια ταμεία με ισόποση δαπάνη, αλλά στο κείμενο της Έκθεσης της Επιτροπής και στο TMU ορίζεται αναλογία 1 προς 2.

Επίσης, σε πίνακα της Επιτροπής καταγράφονται οφειλές του κράτους προς ιδιώτες στο τέλος Απριλίου. Υπολογίζονται σε 6,46 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,4 δισ. ευρώ είναι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδοτήσεις, 850 εκατ. ευρώ είναι μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων, 1,05 δισ. ευρώ είναι εκκρεμείς επιστροφές φόρων και 3,2 δισ. ευρώ είναι οι βεβαιωμένες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες. Στα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος του δανείου δεν θα διανεμηθεί.

* Οι αστερίσκοι στα προαπαιτούμενα

Η συνεισφορά της ναυτιλιακής κοινότητας στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 είναι ένα από τα προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις 26 Ιουνίου από τη γενική συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης το προαπαιτούμενο για τον επαναϋπολογισμό τουλάχιστον του 10% των συντάξεων με βάση το νέο νόμο. Επισήμανση γίνεται και στο ΔΕΣΦΑ, όπου αναμένεται η τελική έγκριση για την έναρξη της νέας διαδικασίας αποκρατικοποίησης του 66%. Για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, η Κομισιόν επισημαίνει ότι αναμένεται το πόρισμα της GRECO (το φθινόπωρο), με τις ελληνικές αρχές να έχουν δεσμευτεί πως μετά την αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού, θα τροποποιήσουν τη νομοθεσία καταλλήλως.

* Ιδιωτικοποιήσεις

Σε παράρτημα του Τεχνικού Μνημονίου ορίζονται οι ΔΕΚΟ που περνούν στο Υπερταμείο. Ο λόγος για τη δεύτερη ομάδα ΔΕΚΟ που θα μεταφερθούν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και είναι οι: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (25%), Εναπομείναντα αεροδρόμια, ΓΑΙΑΟΣΕ, Ελληνικές Αλυκές ,Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Διώρυγα Κορίνθου, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, Helexpo, Μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και/ή παραχωρήσεων που ανήκουν στο Δημόσιο και ελέγχονται από την ΛΑΡΚΟ και ποσοστά μειοψηφίας σε ΟΤΕ (1%), ΚΑΕ (Folli Follie Group) και Hellenic Duty Free.

Η επιτροπή στην έκθεσή της δεν αποκλείει θετικότερες εξελίξεις λόγω των μεταρρυθμίσεων ειδικά λόγω αυτών στην φορολογική διοίκηση αλλά και για την επισκόπηση δαπανών αλλά και κινδύνους απόκλισης. Οι κίνδυνοι συνδέονται όπως αναφέρει με την απόδοση των μέτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αλλά μένει να εφαρμοστούν σε σχέση με τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Καταγράφει και κινδύνους από το οικονομικό περιβάλλον, την φορολογία ακινήτων αλλά και από τις κοινωνικές δαπάνες του ΚΕΑ.




Της Δήμητρας Καδδά
Πηγή : capital.gr


Προσνήωση Harrier σε σκαμνί που έμεινε στην ιστορία




Αυτή η προσνήωση έμεινε στην ιστορία.

 Όταν ο Λοχαγός των Αμερικανών Πεζοναυτών Γουίλιαμ Μαχόνυ ανακάλυψε ότι ο ρινιαίος τροχός του AV-8B Harrier που πετούσε δεν ασφάλιζε για προσνήωση λόγω κάποιου προβλήματος, εκτέλεσε επανακύκλωση και επιστρέφοντας πάνω από το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων USS Bataan σε ύψος 2000 ποδών, ήλθε σε επαφή με τον LSO (Landing Signal Officer) τον “άρχοντα” του καταστρώματος πτήσεων. 

Κατόπιν, πλησίασε στα 300 πόδια και με χειρισμούς απόλυτης ακρίβειας χαμήλωσε το Harrier στα 20 πόδια, το σταθεροποίησε και απαλά άφησε το ρύγχος να ακουμπήσει στο “σκαμνί” που επιστρατεύθηκε από το υπόστεγο -με την πρώτη προσπάθεια. 

Δείτε ένα κράμα χειριστικής δεινότητας, ευφευρετικότητας και... τύχης στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί.  




Πηγή : onalert.gr


Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγε ο Μαρινάκης «Δεν εκβιάζω και δεν εκβιάζομαι»



Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέφυγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά «για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών» και καταγγέλλωντας ευθέως τον υπουργό Άμυνας ως εκ των βασικών οργανωτών της σκευωρίας.

H δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».


Τα 12 μυστικά για την σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού



Σε απόσταση αναπνοής από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, το υπουργείο Παιδείας απαντάει στις βασικές ερωτήσεις των υποψηφίων για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Με χρηστικές πληροφορίες για την κάθε κατηγορία των υποψηφίων αλλά και γενικόλογες αοριστίες όπως η φράση «το Μηχανογραφικό Δελτίο δεν είναι δελτίο προβλέψεων», σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει όπως όπως το τεράστιο κενό του επαγγελματικού προσανατολισμού που δεν καλύπτεται ούτε σε βασικά επίπεδα στα σχολεία, το υπουργείο εξέδωσε σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαθμολογίες αναμένονται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, με τις επιδόσεις των μαθητών να φωτίζουν την πορεία των φετινών βάσεων. Τα στατιστικά των υποψηφίων εκτός από τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις για το πώς θα κινηθούν τα μόρια εισαγωγής ανά σχολή και τμήμα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, θα αποτελέσουν και μια βάση για τους ίδιους τους υποψηφίους για τις πιθανότητες εισαγωγής στις σχολές των επιλογών τους.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους αποφοίτους να κάνουν τη συμπλήρωση βάσει προτιμήσεων και όχι προβλέψεων.

1. Πώς λειτουργεί γενικά το πληροφοριακό σύστημα υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου;

Ο υποψήφιος επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και εισέρχεται στο σύστημα με το μοναδικό κωδικό του. Πλοηγείται στο σύστημα σε ένα σύνολο από ηλεκτρονικές φόρμες με τα περισσότερα εκ των στοιχείων του να είναι ήδη προσυμπληρωμένα. Η πιο σημαντική είναι η φόρμα συμπλήρωσης των σχολών του Μηχανογραφικού Δελτίου, στην οποία ο υποψήφιος θα πρέπει να δηλώσει τις επιλογές του. Πολύ σημαντικό είναι ότι κατά τη διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου, προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προσωρινού μηχανογραφικού δελτίου. Το προσωρινό Μηχανογραφικό Δελτίο ο υποψήφιος μπορεί να το τροποποιεί όσες φορές αυτός επιθυμεί.

Με την οριστική υποβολή η αίτηση του υποψηφίου αποκτά μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και «κλειδώνει». Ο υποψήφιος όταν ξαναμπεί στο σύστημα μπορεί να βλέπει την οριστικοποιημένη μορφή του Μηχανογραφικού Δελτίου του, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει καμία αλλαγή.

2. Τι χρειάζεται για να εισέλθω στο σύστημα;

Θα χρειαστείτε τον κωδικό υποψηφίου που αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου και έναν κωδικό -τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας- για τον οποίο θα πρέπει να μεταβείτε στο σχολείο, προκειμένου να τον δημιουργήσετε.

3. Ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου;

Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο τους (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλει προσωρινά ή να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

4. Μπορώ στην παρούσα φάση να οριστικοποιήσω το μηχανογραφικό;

Από τις 14-6-2017 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (προσωρινή αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική οριστικοποίηση του Μ.Δ., ως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

5. Εκανα λάθος στο μηχανογραφικό μου και το οριστικοποίησα; Τι μπορώ να κάνω;

Με τις διατάξεις της Φ. 253/21812/Β6/2013 Υ.Α. (ΦΕΚ 358 Β’/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password, και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ οριστικοποιημένο).

Ο υποψήφιος, λοιπόν, θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

6. Πρέπει να πάω σε σχολείο για να καταθέσω μηχανογραφικό ή αυτό μπορεί να γίνει και από τον υπολογιστή του σπιτιού μου;

Δεν χρειάζεται να πάτε στο σχολείο για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να καταθέσετε το μηχανογραφικό. Αυτό μπορεί να γίνει και από τον υπολογιστή που έχετε στο σπίτι σας και όχι μόνο.

7. Μπορώ να ζητήσω τη συνδρομή του σχολείου για την υποβολή του μηχανογραφικού;

Βεβαίως. Για όσους υποψηφίους που, για οποιονδήποτε λόγο, επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειό τους, θα τους παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου, η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους.

8. Μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε σχολείο για να δημιουργήσω τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας;

Εξαρτάται. Αν είστε απόφοιτοι που θα διεκδικήσετε το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μπορείτε να προσέρχεστε σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και κατά προτίμηση στο ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που είναι πλησιέστερο στην κατοικία σας ή στο Λύκειο αποφοίτησής σας.

9. Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου όταν πάω στο σχολείο, ώστε να δημιουργήσω τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας;

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

10. Μπορώ να εξουσιοδοτήσω κάποιον άλλον;

Βεβαίως. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

11. Είμαι απόφοιτος του 2015 (ή 2016) και είχα δηλώσει αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, αλλά τελικά δεν πήρα μέρος σε κανένα μάθημα. Μπορώ να διεκδικήσω μια θέση με το 10% χωρίς νέα εξέταση;

Βεβαίως και μπορείτε. Οσοι τελικά δεν προσέλθετε σε κανένα πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα ετών 2015 και 2016, θα μεταφερθείτε αυτόματα στη κατηγορία των υποψηφίων 10%, αλλά θα πρέπει εντός των προθεσμιών να προσέλθετε στο Λύκειό σας ώστε να εκδώσετε νέο κωδικό ασφαλείας.

12. Αναφέρετε στην εγκύκλιο για ειδικές κατηγορίες. Ποιους αφορούν;

Αυτές αφορούν τους υποψηφίους των Εκκλησιαστικών Λυκείων και τους Ελληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης του έτους 2015 ή 2016 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2016 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.




Πηγή : eleftherostypos.gr


Λονδίνο: Δεκάδες διαμερίσματα θα εκκενωθούν στο Κάμντεν μετά τη φονική πυρκαγιά




Περισσότερα από 160 διαμερίσματα θα εκκενωθούν σε ουρανοξύστη στο Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο, εξαιτίας ανησυχιών που προκαλεί η εξωτερική επένδυση του πύργου, έπειτα από την φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι 161 διαμερισμάτων στο συγκρότημα Τάπλοκ -έναν από πέντε πύργους- θα μεταφερθούν σε άλλο κτίριο.

Ο πύργος φέρει παρόμοια εξωτερική επένδυση με εκείνη του πύργου Γκρένφελ. Το Συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την εξωτερική θερμική επένδυση από πέντε πύργους στο συγκρότημα, ενώ θα πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους, προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους.

Στην πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους 79 άτομα.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ψυγειοκαταψύκτη.



Πηγή : tovima.gr


Παραδόθηκε ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο



Το σημείο αρχικά αποκλείστηκε, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός παραδόθηκε στις αρχές οι οποίες διαπίστωσαν ότι ήταν πιθανότατα μεθυσμένος.

Παραδόθηκε ο 30χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής που είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα στην συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λένορμαν, στο Μεταξουργείο.

Είχε προηγηθεί ο διαπληκτισμός του με άλλους πέντε ομοεθνείς του στο ισόγειο της ίδιας πολυκατοικίας κατά τη διάρκεια μάλιστα του οποίου, ο 30χρονος τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβηκε στο διαμέρισμα, και κατέβηκε με μία κυνηγετική καραμπίνα για να τους απειλήσει.

Στη θέα ωστόσο των αστυνομικών που είχαν ήδη φτάσει στο σημείο, έτρεξε και ταμπουρώθηκε στο σπίτι.

Το σημείο αρχικά αποκλείστηκε, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός παραδόθηκε στις αρχές οι οποίες διαπίστωσαν ότι ήταν πιθανότατα μεθυσμένος.

Η κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κατοχή του βρέθηκε στον φωταγωγό της πολυκατοικίας.




Πηγή: skai.gr


Η αγωνία του Τόσκα μην διαταραχθεί το Εξαρχιστάν και στεναχωρεθούν τα "παιδιά"



Η συνάντηση, χθες το πρωί, του Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ δεν άρεσε στον κ. Τόσκα γιατί οι διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών σε σοβαρότητα είναι τεράστιες και είναι λογικό ο κ. Τόσας να νιώθει άσχημα.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας έγινε στα γραφεία της Ν.Δ. και η απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να μην αποδοκιμάσει δημόσια την πρωτοβουλία των συνδικαλιστών προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι όπως φαίνεται να μην διαταραχτεί η ησυχία των "παιδιών" και αντιδράσει το Εξαρχιστάν.


Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τόνισε ότι «πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε καταδικάσει δημόσια τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;»

Φυσικά και η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε αναπάντητη αυτή την ανησυχία του κ. Τόσκα :

«Θα συνιστούσαμε στον συνομιλητή των “συλλογικοτήτων” κ. Τόσκα να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από το να εκδίδει ανακοινώσεις που εκθέτουν συνολικά την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο. 

Ρόλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν είναι η κριτική στους εκπροσώπους των αστυνομικών, αλλά  η ασφάλεια των πολιτών και η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών της αστυνομίας, που έχουν οξυνθεί, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας του κ. Τόσκα και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Όσον αφορά τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ,  καλούμε τον κ. Τόσκα να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Κόμματος για να συνειδητοποιήσει ότι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταθερή». 


Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα.



Τόνισε, επίσης, τον καθοριστικό ρόλο της αστυνομίας και την απόλυτη στήριξή του στους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ στο πολύ σημαντικό έργο που εκτελούν.

Αναγνώρισε τα μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το θέμα της πρωτοβουλίας της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου, ανέφερε ότι  η αυτονομία της ΠΟΑΣΥ είναι δεδομένη και αυτονόητη, ενώ επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση.



Τέλος, με δεδομένο ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια, σημείωσε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν.






Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 49χρονου αλλοδαπού για το αδίκημα αρπαγής ανηλίκου




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Ανηλίκων Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 49χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών ποινική δίωξη, για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18-6-2017, το πρωί, αφαίρεσε την ανήλικη κόρη του από το χώρο της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου νοσηλευόταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ με διάταξη του Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών είχε αφαιρεθεί προσωρινά η επιμέλεια από τον 49χρονο αλλοδαπό και είχε ανατεθεί στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :

(επ) KIRYAKOV (ον) GEORGI του MITKOV και της ELENA , γεννηθείς 07-4-1968

στην Βουλγαρία,




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι (22-12-2017) σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος που τέλεσε, ώστε να καταστεί δυνατή η σύλληψή του, καθώς ο ίδιος είναι αγνώστου διαμονής και διαφεύγει της σύλληψης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610695150 , 2610695130 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας με την υπόθεση, ενώ σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ξέσπασε κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς



«Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας, ερχόμαστε» έγραψαν οι Έλληνες Anonymous.

Κυβερνοπόλεμος φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία αποδίδεται σε Τούρκους χάκερς.

Τούρκοι χάκερς ανέλαβαν την ευθύνη για την σελίδα του πρωθυπουργού ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για κυβερνοεπίθεση δεν επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Άμεση ήταν η απάντηση των Ελλήνων Anonymous, όπως αυτοαποκαλούνται, που απείλησαν: «Τουρκία.. Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!».



Όλα ξεκίνησαν, όπως αρχικά μετέδωσε ο ΑΝΤ1, με τους Τούρκους χάκερς να υποστηρίζουν ότι χάκαραν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «primeminister.gr». Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι μπλόκαραν την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Τσίπρα, αναρτώντας απειλητικά μηνύματα, λίγες ώρες μετά τις τουρκικές προκλήσεις στην Αγιά Σοφιά. Και ενώ αναμένονται απαντήσεις από τον τεχνικό έλεγχο που κάνουν ειδικοί, οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι χάκερς άφησαν στη σελίδα μηνύματα όπως «η υπομονή μας εξαντλείται».

Προτού περάσει μία ώρα από την πρώτη απειλή των Ελλήνων Anonymous, οι ίδιοι είχαν ήδη ξεκινήσει να «χακάρουν» τουρκικές σελίδας, ξεκινώντας με το site yirmidort.tv.



Λίγο αργότερα, επέστρεψαν λέγοντας πως από σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσουν μαζικές επιθέσεις σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, αλλά και η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας.



Πηγή : newsbeast.gr


Σε ένα μήνα συν 6 μονάδες η Ν.Δ. και συν 16 μονάδες μπροστά σε νέα δημοσκόπηση



Στο 36% η ΝΔ, 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, στην έρευνα που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει κακή τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ότι σανό και να πετάξει η κυβέρνηση, ότι ψέμα και να κατασκευάσει για να λέει δεν αποδίδει στους Έλληνες που όπως φαίνεται τους έχουν πλέον καταλάβει και η πλειοψηφία δεν τους έχει εμπιστοσύνη και δεν πιστεύουν ότι η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση είναι για το καλό του τόπου.

 Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας PRORATA για την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι πολίτες βλέπουν μόνο τα επώδυνα μέτρα και δυσπιστούν απέναντι στην προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια και για τους πολίτες μέτρησαν πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για αύξηση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, κι όχι η εικονική επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης.




Το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία «μάλλον κακή και κακή», ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό στην ίδια ερώτηση είναι στο 55%, έναντι του 30% που τη θεωρεί «καλή ή μάλλον καλή».



Στην εκλογική επιρροή η Νέα Δημοκρατία αυξάνει πολύ την διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει μέσα σε ένα μήνα 6 μονάδες.

Νέα Δημοκρατία  36%,
ΣΥΡΙΖΑ 20%,
Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο,
ΚΚΕ στο 13% από 9%,
Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%,
Χρυσή Αυγή στο 9%,  
Ένωση Κεντρώων 8%.
Λαϊκή Ενότητα στο 4% από το 2% του Μαΐου,
Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 3 μονάδες και πέφτουν στο 2%, από 5%