Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Εγκληματική ανευθυνότητα Αμβρόσιου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και έφυγε από το νοσοκομείο

 



Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος κι εγκληματικά ανεύθυνος σηκώθηκε και έφυγε βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών του.

Το ότι έχει κορωνοϊό το δήλωσε μάλιστα σήμερα προσερχόμενος στο Νοσοκομείο Ρίου, χωρίς καμία αίσθηση της ευθύνης.

Οι γιατροί κάλεσαν τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Μάλιστα, υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε από το νοσοκομείο, γνωρίζοντας ότι βάζει σε κίνδυνο όσους έρθει σε επαφή.

Για το θέμα της εγκληματικής ανευθυνότητας Αμβρόσιου έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.






Πικ-νικ πάνω στους τάφους Κυπρίων στα κατεχόμενα από τον δικτάτορα Ερντογάν

 



Πικ-νικ πάνω στους τάφους - Eκτέλεση και ταφη 11 αμάχων στο Βαρώσι

Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και οι κατοχικές αρχές προετοιμάζονται για την υποδοχή, μια συγκλονιστική ιστορία που παραπέμπει στην ύπαρξη ομαδικού τάφου στην περιοχή αποκαλύπτεται σήμερα.

Πρόκειται για την περίπτωση 11 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι βρίσκονταν σε σπίτι στην κάτω Δερύνεια όταν Τούρκοι στρατιώτες τους πήραν και αφού τους οδήγησαν σε χωράφι με ανοικτό λάκκο τους εκτέλεσαν. Ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, ηλικίας το ένα 5 ετών, το δεύτερο 12 ετών, το τρίτο 9 ετών και τα άλλα δύο 3 ετών. Υπάρχει επίσης ακόμα ένας ανήλικος 15 ετών. Ήταν όλοι άμαχοι και γυναικόπαιδα. Μέχρι σήμερα βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων, με τις πληροφορίες για την ύπαρξη του ομαδικού τάφου τους να είναι συγκεκριμένες για περιβόλι στον Άγιο Μέμνονα. Μέχρι σήμερα όμως η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στην περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, την οποία ο τουρκικός στρατός είχε ορίσει ως στρατιωτική περιοχή. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανόν αύριο να περάσει ο Τούρκος Πρόεδρος Τάγιπ Ερντογάν στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψής του στα κατεχόμενα για πραγματοποίηση «πικ-νικ». Πάνω από τους ομαδικούς τάφους παιδιών και αμάχων οι οποίοι εκτελέστηκαν ομαδικώς από μέλη του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής και κάποιες ακόμα μέρες μετά την κατάληψη της πόλης του Ευαγόρα. Πέραν όμως αυτού, πλέον με τις παράνομες ενέργειες που γίνονται υπάρχει περίπτωση να χαθούν στοιχεία, δυσκολεύοντας το έργο ανεύρεσής τους.

Σύμφωνα με την έρευνά μας, η περίπτωση αυτή, η οποία είναι χαρακτηριστική των σφαγών που έγιναν από τον τουρκικό στρατό τόσο εντός της πόλης, όσο και στην περιοχή γνωστής ως «Περβόλια της Πέρτζενας», αφορά πέντε ενήλικες άμαχους, ένα ανήλικο αγόρι και πέντε παιδιά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περίπτωση των Ανδριάνα Κυριάκου 56 ετών, Κυριάκου Γιωργαλλή 51 ετών, Ιωνά Σάββα 58 ετών, Ανδρονίκης Σάββας 56 ετών, Ανδρέα Κυριάκου 5 ετών, Κίκας Κυριάκου και Μαρίας Κυριάκου 3 ετών (δίδυμες), Κούλας Αναστασίου 12 ετών, Χριστάκη Ανδρέου 9 ετών, Σωτήρας Ανδρέου 34 ετών και Τάσου Ανδρέου 15 ετών. Σύμφωνα με τις αναφορές και τις μαρτυρίες που υπάρχουν, η εκτέλεσή τους έγινε σε περιβόλι κοντά στην περιοχή του Αγίου Μέμνονα. Σοκάρει η μαρτυρία γυναίκας, η οποία εκ θαύματος διασώθηκε όταν τραυματίστηκε και προσποιούμενη τη νεκρή διέφυγε τρέχοντας από τα περβόλια μέχρι που έφτασε στις ελεύθερες περιοχές και διασώθηκε από δύο Ελληνοκύπριους στρατιώτες. Στη σχετική κατάθεσή της στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«(…) Μετά τρία τέταρτα περίπου μας έπιασαν όλους και μας ωδήγησαν εις ένα περβόλι το πρώτον προς τον Άγιο Μέμνωνα. Μας εχώρισαν 2-2 μας επήραν κοντά στο λάκκον της μηχανής όπου είχεν ένα τσιατίρι και άρχισαν να μας πυροβολούν. Εγώ μόλις άκουσα την πρώτην ριπήν, έπεσα χαμαί διότι επληγώθηκα εις την αριστερήν ωμοπλάτην με τρεις σφαίρες. Ήμουν ζωντανή αλλά επροσποιήθηκα την πεθαμένην. Εκεί ερρίξαν πολλούς πυροβολισμούς και εσκοτώσαν όλους όσους μας επήραν εκεί ως και τα μωρά. Μετά έφυγαν οι Τούρκοι. Δηλαδή, εκεί εσκοτώθηκαν η πεθερά μου, ο πεθερός μου, ο κ. Σαββής με την γυναίκα του η κ. Θεοδώρα, η κουνιάδα μου - με τα μωρά της Κούλλα, Τάσον και Τάκην. Εκεί έμεινα κρυφτή ως και 10 λεπτά που έφυγαν οι Τούρκοι και παρ’ όλον που είχα αιμορραγία, εσηκώστηκα και έφυγα. Επρόσεξα ότι η κ. Θεοδώρα ήταν πουκάτω στην πορτοκαλιά και μου εμίλησεν. Της είπα νάρτη μαζί μου και μου είπεν: ‘’Δεν μπορώ’’. Δεν είδα που ήταν πληγωμένη. Όλοι άλλοι ήταν πεθαμένοι ως και τα μωρά. Η πεθερά μου ήταν ζωντανή και με ακολούθησεν ως την άκρη του περβολιού, αλλά έμεινεν εκεί διότι εξαντλήθηκεν και δεν μπορούσεν να με ακολουθήση. Την εγκατέλειψα εκεί και συνέχισα όλον περβόλια. Θα πέρασα 25-30 περβόλια και έφθασα στο τελευταίον περβόλι οπότε ηύρα ένα χωράφι που υπήρχαν θαμωνιές (μπάλες). Εκεί εξαντλήθηκα και άρχισα να χάνω τις δυνάμεις μου, οπότε κατά καλήν μου τύχην επερνούσαν δύο στρατιώτες δικοί μας πάνω στην μοτοσικλέτταν, με είδαν, με έβαλαν πάνω στην μοτόραν και με επήραν εις το φυλάκιον τους μου έδωσαν νερό, με ετύλιξαν μές σε μια πατανία και με έβαλαν μέσα σε ένα λαντ-ρόβερ και με έφεραν στην Ορμήδεια. Εκεί έτυχα των Πρώτων Βοηθειών και ακολούθως μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο Λάρνακας…» (…).

Φωτίου: Βάναυση πρόκληση στις οικογένειες

Τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως επίσης και για άλλες περιπτώσεις Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που εκτελέστηκαν από τον τουρκικό στρατό, θέσαμε ενώπιον του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, ο οποίος επιβεβαίωσε.

Όπως είπε, μια άλλη τραγική διάσταση των τελευταίων εξελίξεων για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποτελεί η ύπαρξη μαζικών χώρων ταφής Ελληνοκυπρίων πολιτών και στρατιωτών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό τον Αύγουστο του 1974. Πρόκειται, όπως είπε, στην πλειοψηφία τους για υποθέσεις αγνοουμένων που έχουν κατατεθεί στη ΔΕΑ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι καθώς και κλινήρεις που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν όπως επίσης γυναίκες και παιδιά.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι θα παρευρεθεί σε πίκνικ στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποτελούν μια απάνθρωπη, βάναυση πρόκληση προς τις οικογένειες των αγνοουμένων, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν στην περιοχή μετά την κατάληψή της από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Η κατοχική δύναμη εδώ και σχεδόν μισό αιώνα εμποδίζει τις προσπάθειες διευκρίνισης της τύχης των αγνοουμένων προφασιζόμενη ότι τάχατες η περιοχή αποτελούσε στρατιωτική ζώνη», δήλωσε ο κ. Φωτίου. Τόνισε ακόμα ότι οι προγραμματιζόμενες ενέργειες του Ερντογάν στην Αμμόχωστο αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την αρνητική και απάνθρωπη στάση της κατοχικής δύναμης στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων.

«Είναι αδιανόητο η διεθνής κοινότητα να παραγνωρίζει και να αγνοεί τέτοιου είδους προκλήσεις και συμπεριφορές που δυναμιτίζουν τα θεμέλια της διεθνούς νομιμότητας και πολιτισμού», κατέληξε


philenews.com



Ο Τσίπρας έστειλε στο Σωτηρία Τζανακόπουλο - Γεροβασίλη με εντολή να μην πιστέψουν την αλήθεια που θα δουν

 



Δεν έχει τέλος το σώου με τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ που προσφέρουν καθημερινό γέλιο και προβληματισμό σε όσους τους ψήφισαν.

Δεν φτάνει το στημένο fake news του Παύλου Πολάκη που ξεφτιλίστηκε και πάλι, και παράλληλα ξεφτίλισε για πολλοστή φορά τον Αλέξη Τσίπρα, που αντί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στην θέση του έστειλε Τζανακόπουλο και Γεροβασίλη να ξεφτιλιστούν για να τον καλύψουν.

Το στημένο σώου του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με  Δημήτρη Τζανακόπουλο και Ολγα Γεροβασίλη να επισκέπτονται το νοσοκομείο και να προσπαθούν να βγάλουν ψεύτη το διοικητή του νοσοκομείου για να γλιτώσουν τον Πολάκη.

Με το σόου έξω από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο κ. Πολάκης ήθελε να απαντήσει στον Πρόεδρο της Βουλής και το διοικητή του νοσοκομείου που επιβεβαίωσαν ότι στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» λειτουργούν και οι 50 κλίνες της πτέρυγας που δώρισε η Βουλή από τον προϋπολογισμό της, εκτός των άλλων κλινών ΜΕΘ που λειτουργούν στο νοσοκομείο.

Αποτέλεσμα αυτής της στημένης ενέργειας του Παύλου Πολάκη ,ήταν να δει και πάλι ο Έλληνας πολίτης και ψηφοφόρος, πόσο ακατάλληλοι είναι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, και πόσο επικίνδυνοι για την κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα, που είχε πει στη Βουλή -έχοντας στοιχεία από τον Πολάκη- ότι στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» λειτουργούν μόνο 9 κλίνες, ήταν άμεση: «Εμείς πληροφορηθήκαμε από το διοικητή του νοσοκομείου “Σωτηρία” ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του, ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο νοσοκομείο “Σωτηρία” είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή», παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Αντί να υποχρεώσει το πρώτο νούμερο του θιάσου Αλέξης Τσίπρας, το νούμερο Παύλο Παολάκη να ζητήσει συγνώμη έστω από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για το ψέμα του, με εντολή Τσίπρα, επελέγη η πλήρης κάλυψή του, στέλνοντας άλλα δύο νούμερα του θιάσου να ξεφτιλιστούν.

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέφθηκαν χθες με εντολή Τσίπρα τα νούμερα Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ολγα Γεροβασίλη. Πήγαν για να δουν αν οι 50 κλίνες που διέθεσε με δωρεά η Ελληνική Βουλή είναι πράγματι λειτουργικές.

Και όταν βγήκαν, είπαν με γνώση τους ότι θα  ξεφτιλιστούν και με εντολή Τσίπρα, ό,τι είχε είπε και ο Πολάκης. Ότι από τις 4 υπομονάδες της ΜΕΘ του «Σωτηρία» λειτουργεί μόνο η μία, λόγω υποστελέχωσης καλώντας, μάλιστα τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου την ώρα που είδαν με τα μάτια τους ότι δεν ισχύει.

Στη συνάντησή τους με το διοικητή του νοσοκομείου, ο διοικητής τους έδειξε ότι είναι λειτουργικές όλες οι κλίνες ΜΕΘ της πτέρυγας που δώρισε η Βουλή, αλλά και αρκετές άλλες σε άλλες πτέρυγες, αλλά τα νούμερα Τζανακόπουλος και Γεροβασίλη δεν τόλμησαν να πουν την αλήθεια και προτίμησαν να ξεφτιλιστούν και οι ίδιοι με εντολή Τσίπρα.

Η αποστολή τους ήταν να μην πιστέψουν την αλήθεια και τον διοικητή και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό όπως κάνουν τόσα χρόνια, αδιαφορώντας πόσο ξεφτίλα γίνονται στους Έλληνες πολίτες.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!!


 




Κλείνουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί έως τις 30 Νοεμβρίου

 



Kλείνουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί έως τις 30 Νοεμβρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Ανοιχτές θα είναι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα.





Αρνείται την ήττα του ο Τραμπ: Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο

 



«Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο», δήλωσε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή



Αποδεκατίστηκε από τον κοροναϊό η Μυστική Υπηρεσία στον Λευκό Οίκο

 



Έπειτα από δεκάδες μετακινήσεις στο πλευρό του ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε αλλεπάλληλες ομιλίες σε πολλές πολιτείες τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κάπου 130 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας (US Secret Service) μολύνθηκαν από τον κοροναϊό ή τέθηκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Washington Post.

Ξεσπάσματα στον Λευκό Οίκο

Στον ίδιο τον Λευκό Οίκο έχουν υπάρξει επανειλημμένα ξεσπάσματα – ο ίδιος ο Τραμπ μολύνθηκε και χρειάστηκε νοσηλεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, ενώ, πρόσφατα, ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Μαρκ Μέντοους επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

Πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση είπε στην Πόουστ ότι δεν συνδέονται όλα τα κρούσματα κοροναϊού στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για την προστασία του προέδρου και αξιωματούχων με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του προέδρου – κάποια ίσως οφείλονται σε στενή επαφή με ανθρώπους που είχαν προσβληθεί στην προεδρία.

Ο Τραμπ και πολλοί συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο συχνά αψηφούν τις συστάσεις των ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας για τη χρήση μασκών και τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση σημείωσαν ότι ο μεγάλος αριθμός των πρακτόρων της υπηρεσίας που έχουν τεθεί εκτός δράσης είτε επειδή προσβλήθηκαν είτε επειδή βρίσκονται σε καραντίνα την έχει φθάσει στα όριά της.

Η εφημερίδα The New York Times έγραψε ότι τουλάχιστον 30 πράκτορες διαγνώστηκε πρόσφατα πως έχουν προσβληθεί από τον ιό και περίπου 60 τέθηκαν σε καραντίνα.

Οι υψηλά ιστάμενοι

Στα πρόσωπα που διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό στον Λευκό Οίκο συγκαταλέγονται η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, ο μικρότερος γιος του προέδρου, ο Μπάρον, η σύμβουλός του Χόουπ Χιξ, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, η διευθύντρια Τύπου και Ενημέρωσης της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι, ο υπουργός Στέγης και Αστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον και ο σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα Κόρι Λεβαντάουσκι.


Πηγή: ΑΠΕ

in.gr



Εγκληματικά ανεύθυνοι στήνουν πάρτι στην Θεσσαλονίκη

 



Ομάδα εγκληματικά ανεύθυνων νεαρών έκανε πάρτι σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr. και παρά τους περιορισμούς στις 22.30 το βράδυ της Παρασκευής οι αστυνομικές αρχές κλήθηκαν μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση για έλεγχο σε διαμέρισμα με πολλά άτομα και μουσική.

Όταν πήγαν στο διαμέρισμα αστυνομικοί από το Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας είδαν να βρίσκονται μέσα στο χώρο 17 άτομα να χορεύουν και χωρίς μάσκες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως τους δύο νεαρούς ενοίκους του διαμερίσματος και διοργανωτές της εκδήλωσης, ένας από την Παλαιστίνη και ο άλλος από τη Γαλλία. Παράλληλα τους βεβαιώθηκαν πρόστιμο 3.000 ευρώ ως διοργανωτές της εκδήλωσης.

Πρόστιμα βεβαιώθηκαν και στα υπόλοιπα άτομα, σε 17 για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας και σε 3 για μη χρήση μάσκας.



Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Έτσι έπεσε η Σούσα» – Αποκαλυπτικά πλάνα από το πεδίο της μάχης [vid]

 


Με τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να έχουν λήξει, έπειτα και την είσοδο ρωσικών ειρηνευτικών στρατιωτικών δυνάμεων, με στόχο την αποκλιμάκωση στην περιοχή, τόσο οι Αζέροι όσο και οι Αρμένιοι προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό, το φως της δημοσιότητας είδαν αποκαλυπτικά πλάνα, που για πρώτη φορά δημοσιεύονται και δείχνουν εικόνες από τη μάχη της Σούσας, το τελευταίο προπύργιο των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, από το πεδίο της μάχης, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις στο Διαδίκτυο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anna δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο από τη μάχη της Σούσας, με τους αρμόδιους να αναφέρουν πως από την αρχή μέχρι το τέλος των συγκρούσεων, τραβούσαν τα πλάνα, ενώ αρκετές φορές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, όπου ήταν πολύ κοντά στο να σκοτωθούν».

Δείτε τα αποκαλυπτικά πλάνα:


Πηγή : onalert.gr



Βολές Πάτριοτ από Δευτέρα στην Κρήτη

 



Βολές με αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου «Πάτριοτ» θα εκτελούν από τη Δευτέρα και για τρεις εβδομάδες στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) Ελλάδας, ΗΠΑ, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα επιτελεία και των υπολοίπων τριών χωρών, που αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες και χρήστες του ΠΒΚ, θα προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία, ώστε να πιστοποιήσουν την εύρυθμη λειτουργία των αντιαεροπορικών συστημάτων τους.

Το προσωπικό και τα μέσα από ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία έφθασαν στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες όπου και εγκαταστάθηκαν.

Η διαδικασία των βολών ξεκινάει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει συνολικά τρεις εβδομάδες, δίχως να αποκλείεται κάποια χρονική προσαρμογή.

Παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία στη μετακίνηση των συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων, με προφανείς επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία (ασκήσεις, επιχειρησιακή εκπαίδευση κλπ), η ενεργοποίηση του ΠΒΚ, λίγες ημέρες μετά και την χρήση του από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εντάσσεται στην προσπάθεια διατήρησης της κινητικότητας.

Επιπλέον, συνδέεται και με την προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ να προωθήσει την εικόνα της Κρήτης, ως ενός πυλώνα όπου μπορεί να συνδυαστούν πολλαπλές στρατιωτικές δραστηριότητες, πέρα από τις ευρύτερα γνωστές υφιστάμενες δυνατότητες της βάσης της Σούδας. 


Βασίλης Νέδος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ισραηλινοί πράκτορες σκότωσαν τον υπαρχηγό της αλ Κάιντα

 



Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα, ένας από τους εγκεφάλους των βομβιστικών επιθέσεων οι οποίες διαπράχθηκαν το 1998 εναντίον δύο πρεσβειών των ΗΠΑ στην Αφρική, σκοτώθηκε στο Ιράν τον Αύγουστο από πυρά πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, σε επιχείρηση για λογαριασμό της Ουάσιγκτον, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αξιωματούχους υπηρεσιών κατασκοπείας.

Ο Αμπντάλα Άχμεντ Αμπντάλα, πιο γνωστός με το nom de guerre Αμπού Μουχάμαντ αλ Μάσρι, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες «δύο ισραηλινών εκτελεστών που κινούνταν με μοτοσικλέτα στους δρόμους της Τεχεράνης» πριν από τρεις μήνες και πλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Times.

Ο θάνατός του κρατήθηκε μυστικός μέχρι τώρα, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας.

Οι ισραηλινοί πράκτορες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του Αμπντάλα, σκότωσαν επίσης την κόρη του Μίριαμ, χήρα ενός από τους γιους του Οσάμα μπιν Λάντεν, του άλλοτε ηγέτη της αλ Κάιντα, κατά το δημοσίευμα των Τάιμς.

Η δολοφονία έγινε την 7η Αυγούστου, δηλαδή την επέτειο των επιθέσεων που είχαν διαπραχθεί το 1998 εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και στην Τανζανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 5.000 άλλοι.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία προσέφερε αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της αλ Κάιντα.

Επρόκειτο για τον «πιο έμπειρο» μεταξύ των τρομοκρατών που παρέμεναν ασύλληπτοι από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, άνθρωπο ικανό «να οργανώνει στρατηγικές επιχειρήσεις», όπως τον περιέγραφαν έγγραφα του αμερικανικού αντιτρομοκρατικού κέντρου που ανάγονται στο 2008 και συμβουλεύτηκαν οι Τάιμς.

Οι ιρανικές αρχές δεν έχουν αναγνωρίσει επίσημα τον θάνατο του Αμπντάλα, ο οποίος βρισκόταν στην Ισλαμική Δημοκρατία από το 2003, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.


Πηγή





Επιτέλους έχουμε κυβέρνηση και νόμους! Πετυχημένη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο

 


Οι ανεύθυνες αντιδράσεις Κουτσούμπα, Βαρουφάκη και μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνουν ταλιμπάν αριστερούς και αναρχοακροαριστεροφασίστες.

Στον χώρο του Πολυτεχνείου μπήκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, εχθές μεσημέρι της Παρασκευής.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε από την είσοδο επί της Στουρνάρη, έχοντας μάλιστα μαζί τους και εργαλεία προκειμένου να κόψουν τα λουκέτα.



Στον χώρο του ιδρύματος είχαν κάνει κατάληψη από το βράδυ 40-50 αναρχοφασίστες για να κρατήσουν ανοικτό το Πολυτεχνείο ώστε  να γίνου οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου παρά την απαγόρευση για λόγους υγείας.



Στον προαύλιο χώρο βρίσκονται περίπου 40 άτομα τα οποία με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν ενημερώσει για την κίνηση τους.

Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς και ότι η αστυνομία θα κάνει επιτέλους την δουλειά τους κάθισαν στο έδαφος ενώ άρχισαν να φωνάζουνε συνθήματα, μέχρι να συλληφθούν και να προσαχθούν.

Γύρω από τους χώρους του Πολυτεχνείου είχαν και έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να παρεμποδίσουνε συντρόφους αναρχοφασίστες να κατευθυνθούν στο σημείο. 


.



Σε ηλικία 52 ετών πέθανε από κορωνοϊό ο ιατρός της Βουλής

 



Θλίψη σκόρπισε στη Βουλη η είδηση του θανάτου του ιατρού του κοινοβουλίου Ιωάννη Μητρόπουλου, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία  από κορωνοϊό και έχοντας υποκείμενο νόσημα.

Ο 52χρονος ιατρός παρείχε επι χρόνια τις ιατρικές υπηρεσίες στη Βουλή και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους βουλευτές, εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

Για την απώλεια του ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και δήλωσε πως: «Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά».