Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Οι φόβοι που έγιναν πραγματικότητα για το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»



Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με τον ορισμό της Διοίκησης του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   «Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες. 

    Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

    Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία. 

    Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού. 

    Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

    Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».


Ν.Δ: ”Ντοκουμέντα” διαπλοκής και προνομιακής δανειοδότησης του ομίλου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής



Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή, 48 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, με θέμα: «”Ντοκουμέντα” διαπλοκής και προνομιακής δανειοδότησης του ομίλου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από τα ευρήματα του κοινού ελέγχου που έκανε με τον εποπτικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM). Επισημαίνουν ότι, με βάση τα ευρήματα αυτά, διαπιστώθηκε συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση «ημετέρων», για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου να μη χαθεί ο «έλεγχος» της τράπεζας. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, δόθηκαν δάνεια σε εταιρίες, παρά το ότι είχαν υψηλή διαβάθμιση πιστωτικού κινδύνου, τα οποία μάλιστα τιμολογήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα επιτόκια που αναφέρονταν στην τιμολογιακή πολιτική της Τράπεζας για αντίστοιχες εταιρίες. Μεταξύ των εταιριών αυτών, είναι και η κατασκευαστική εταιρία «Τοξότης Α.Ε.» του κ. Καλογρίτσα, η οποία, μετά την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μόνο το 2015, πήρε 39 δάνεια.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ακόμη ότι: «Τα όσα περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, σκιαγραφούν ένα πρωτοφανές πολιτικό – οικονομικό σκάνδαλο που εκθέτει την Κυβέρνηση και φανερώνει τον τρόπο λειτουργίας του “Τριγώνου της Διαπλοκής”, που οικοδόμησε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσω της Τράπεζας Αττικής, του διαγωνισμού - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Παππά και την κατάτμηση δημοσίων έργων από τον κ. Σπίρτζη, προκειμένου να καταλήξουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μαξίμου και κουμπάρο του και οριστικό υπερθεματιστή από την Επιτροπή Παππά για μία από τις τέσσερις αντισυνταγματικές άδειες. Ενός επιχειρηματία, που πέραν των άλλων ελέγχεται για μια σειρά παράνομων συμπεριφορών που περιλαμβάνουν φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων και έκδοση εικονικών τιμολογίων, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα».
  
Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, από τους αρμόδιους Υπουργούς απαντήσεις, αλλά και την κατάθεση στοιχειών και παραστατικών για τα εξής:

-   Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής; Να κατατεθεί αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς.

-   Έχουν χρηματοδοτηθεί από τα δάνεια που έχει λάβει η «Τοξότης Α.Ε.» και ο κ. Καλογρίτσας  από την Τράπεζα Αττικής, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, Μέσα Ενημέρωσης;

-   Πόσα έργα έχουν ανατεθεί στις τεχνικές επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα από το 2015 έως και σήμερα και σε ποιο στάδιο εκτέλεσης βρίσκονται; Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας.

-   Να κατατεθεί αντίγραφο της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας που υπέβαλε η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» για το 4ο τμήμα (Κυλλήνη - Βάρδα) του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

-   Να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που η αρμόδια επιτροπή της διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εξέτασε και έκρινε ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε το «πόθεν έσχες», προκειμένου να τον ανακηρύξει ως οριστικό υπερθεματιστή.   


Μετά το φιάσκο των εγκαινίων από Τσίπρα - Πολάκη παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον στην Σαντορίνη



«Ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε»

Βασικές ιατρικές ειδικότητες και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, λείπουν από το νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Το νοσοκομείο της Σαντορίνης όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι γιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τονίζει ότι στην Παθολογική Κλινική, (12 κλινών), που καθημερινά κατά μέσο όρο νοσηλεύει 10 ασθενείς, εργάζονται μόνο δύο γιατροί του ΕΣΥ. Επίσης, υπηρετούν μόνο δύο καρδιολόγοι «γι’ αυτό και δεν λειτουργεί Μονάδα Εμφραγμάτων για νοσηλεία και παρακολούθηση των εμφραγματιών. Γίνεται θρομβόλυση και αμέσως αεροδιακομίζονται οι καρδιοπαθείς».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει επίσης, ότι «εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στον χειρουργικό τομέα, οδηγούνται σε παραίτηση οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι, από την περασμένη εβδομάδα δεν υπάρχει ορθοπεδικός, δεν λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ δεν υπάρχει και νεφρολόγος».

Τέλος, αναφέρεται στις αεροδιακομιδές, σημειώνοντας ότι ο αριθμός τους παραμένει στα ίδια επίπεδα με πριν την λειτουργία του νοσοκομείου. «Την περίοδο που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας γινόταν 5-7 αεροδιακομιδές την εβδομάδα. Στους μήνες που λειτουργεί το νοσοκομείο γίνονται επίσης 7 αεροδιακομιδές, κατά μέσο όρο, την εβδομάδα».



Πηγή 


Η μαλακία είναι αταξική. Από τον aNameToCome



Ένα τροχαίο μπορεί να αναδείξει την παράνοια της ελληνικής πραγματικότητας 

Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστες ώρες από το δυστύχημα που είχε συγκλονίσει τη χώρα. Ήταν το θέμα του τριημέρου, σε όλες τις παρέες, σε όλες τις συζητήσεις είχε κυριαρχήσει η είδηση και κυρίως το βίντεο που δείχνει την Porsche να διαλύει κυριολεκτικά το Honda Civic με την γυναίκα και το παιδί της μετατρέποντας τα πάντα σε μια άμορφη μάζα. 

Γυρνούσαμε και εμείς, μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους, από τον προορισμό στον οποίο είχαμε πάει για να γιορτάσουμε μια γιορτή που κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς γιορτάζει. Τέλος πάντων, στην Εθνική πολλή κίνηση με την ροή να πυκνώνει όσο περνούσε η ώρα και πλησιάζαμε στην Αθήνα. Λίγο πριν την Κόρινθο, η ροή έχει πια γίνει συμπαγής και για πρώτη φορά σταματάμε. Όλοι; Όχι βέβαια γιατί σε δευτερόλεπτα ο πρώτος έχει ήδη μπει στη ΛΕΑ, τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης δηλαδή. Τέρμα δεξιά γκαζώνοντας και προσπερνώντας όλους τους υπολοίπους που παραμένουν στην λωρίδα τους. Αμέσως ακολουθεί ακόμα ένας, κι ακόμα ένας και σε λίγο οι παραβάτες γίνονται ποταμός που ξεχύνεται στην παρανομία κουνώντας ένα αόρατο κωλοδάχτυλο στους υπόλοιπους νομοταγείς, στα κορόιδα δηλαδή κατά τον Νίτσε. 

Πόσοι από αυτούς είχαν δει το τραγικό δυστύχημα, είχαν συγκλονιστεί, είχαν σχολιάσει, είχαν κρίνει και είχαν βγάλει συμπέρασμα για το τι είχε συμβεί; Άλλος κατηγόρησε το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, άλλος την κακιά την ώρα, άλλος την κατασκευαστική εταιρεία που έχτισε το parking καρμανιόλα. Κανείς δεν κατηγόρησε τον εαυτό του βέβαια και την μαλακία που τον δέρνει. 

 Ανεξάρτητα από το εισόδημα και την κοινωνική τάξη του οδηγού, η αλήθεια είναι ότι η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα είναι υπεράνω τάξεων και διατρέχει την ελληνική κοινωνία από την μια άκρη ως την άλλη. 

Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο της Εθνικής, σε μια διαδρομή 250 χιλιομέτρων είχα με τα μάτια μου δει δεκάδες παραβάσεις και είχα κινδυνεύσει πάνω από 5 φορές ο ίδιος, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο. Είχα κινδυνεύσει από την απροσεξία των οδηγών, από τις κακοτεχνίες του δρόμου, από την δική μου ανοησία να πιω ένα ποτηράκι κρασί πριν ξεκινήσω «για το καλό». 

Μεγαλώνοντας ένα παιδί, ο μεγαλύτερος φόβος που νιώθει ένας γονιός είναι όταν το βλαστάρι αρχίσει να οδηγεί. Γιατί είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα φερθεί ανώριμα, θα κάνει τη μαγκιά, θα οδηγήσει μεθυσμένος, θα υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του. Είναι αναπόφευκτο λέμε. Είναι συνυφασμένο με την νεότητα. Λες και οι Σουηδοί ή οι Δανοί γεννιούνται γέροι. 

Γιατί είναι οι Έλληνες οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης; Όποιος έχει ταξιδέψει λίγο, ξέρει ότι χειρότεροι είναι μόνο οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι ίσως και του Κρόνου- αν και αμφιβάλω. Θα μου πεις είμαστε χειρότεροι μόνο στην οδήγηση; Υπάρχει αρνητική στατιστική που να μην είμαστε μέσα στην πρώτη τριάδα; Ή μήπως υπάρχει θετική στατιστική που να μην πατώνουμε; 

Αλλά αν είμαστε χάλια οδηγοί, τι να πεις για τις αναλύσεις μας; Με το που έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο ήταν μια πανάκριβη Porsche, τα στρατόπεδα χωρίστηκαν σε δευτερόλεπτα: Από τη μία οι γνωστοί συμπλεγματικοί τύποι που σχεδόν πανηγύριζαν επειδή σκοτώθηκε το παιδί ενός καπιταλιστή και από την άλλη οι λοιποί που αρνούνταν να δεχτούν ότι το γεγονός ότι ένα νέο παιδί είχε στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 300 ίππων έπαιξε ρόλο στο ατύχημα.

 Έχει νόημα αυτή η συζήτηση όταν 4 άνθρωποι είναι νεκροί; Μήπως το ίδιο δεν θα συνέβαινε αν αντί για Porsche ο νεαρός οδηγούσε ένα Peugeot Rallye; Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι αν ο νεαρός δεν ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων δε θα γινόταν τόσο ντόρος; Τελικά το περιστατικό ήταν απλώς η αφορμή για να ξεχυθεί και πάλι το μίσος που έχει ποτίσει την ελληνική κοινωνία, ένα μίσος τυφλό, μανιακό, αχαλίνωτο. 

Ανεξάρτητα από το εισόδημα και την κοινωνική τάξη του οδηγού, η αλήθεια είναι ότι η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα είναι υπεράνω τάξεων και διατρέχει την ελληνική κοινωνία από την μια άκρη ως την άλλη. Από τον υπουργό που έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για να μειωθούν τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. μέχρι τον τελευταίο οδηγό που βάζει λυτούς και δεμένους για να σβήσει την κλήση που έφαγε όταν πέρασε με κόκκινο οδηγώντας τύφλα. Από τους οπαδούς που έχουν ανακηρύξει σχεδόν σε ήρωα ένα λαϊκό τραγουδιστή επειδή σκοτώθηκε οδηγώντας σχεδόν λιπόθυμος από το αλκοόλ, μέχρι τον ηλίθιο που υπερασπίζεται το δικαίωμα τον πιτσιρικάδων να κάνουν κόντρες στην παραλιακή. Η μαλακία στην ελληνική είναι αταξική και για την ώρα δείχνει ανίκητη. 



Πηγή: lifo.gr


Βρετανία: Ολο και περισσότεροι παιδόφιλοι συναινούν σε χημικό ευνουχισμό




Τα φάρμακα αλλάζουν τη συμπεριφορά των παιδόφιλων αλλά κυρίως την τάση που έχουν να διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα

Όλο και περισσότεροι παιδόφιλοι στη Βρετανία υποβάλλονται σε «χημικό ευνουχισμό». Το πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται δειλά - δειλά από το 2008 στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνεται σε περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ηδη έξι φυλακές δίνουν χάπια στους κρατούμενους τα οποία μειώνουν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον για παιδιά αλλά και την επιθετική τους συμπεριφορά. 

Οι καταδικασμένοι για παιδοφιλία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι την θεραπεία που θα ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα του «χημικού ευνουχισμού για παιδόφιλους» έχει ήδη ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σύμφωνα με το νόμο θα επεκταθεί σε όλες τις φυλακές της χώρας. 

Τα φάρμακα σύμφωνα με τους επιστήμονες αλλάζουν τη συμπεριφορά των παιδόφιλων αλλά κυρίως την τάση που έχουν να διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα. 

Περισσότεροι από 90 κρατούμενοι στις φυλακές του Nottinghamshire έχουν υποβληθεί σε θεραπεία χημικού ευνουχισμού με την συγκατάθεσή τους. 

Σύμφωνα με ακαδημαϊκές μελέτες οι παιδόφιλοι που θα κάνουν τη θεραπεία θα μπορούν να ελέγχουν τις ορμές τους μόλις αποαυλακιστούν σε αντίθεση με τους άλλους οι οποίοι θα είναι 8 φορές πιο επικίνδυνοι από πριν. 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει καταδικασθείς για παιδοφιλία και υποβλήθηκε στη θεραπεία του χημικού ευνουχισμού είχε πει μιλώντας στην «Daily Telegraph: «Πριν τη θεραπεία όταν βρισκόμουν με μια γυναίκα έκανα βρόμικες σκέψεις και είχα πολλές φαντασιώσεις. Με τη θεραπεία είμαι πολύ καλά».



Πηγή : protothema.gr


Το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν 10 δισ. Τα δάνεια Καλογρίτσα 30 δισ. σε δραχμές... τριπλάσια από του Κοσκωτά.



«Το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν 10 δισ. Τα δάνεια Καλογρίτσα 30 δισ. σε δραχμές... Είναι τριπλάσια από του Κοσκωτά. Μιλάμε για έναν κύριο, ο οποίος πήρε δάνεια ύψους 100 εκατ. ευρώ, με τα πιο χαμηλά επιτόκια που έχει φανταστεί ποτέ Έλληνας, με 2,75%, κι όχι μόνο αυτό, ζητά και καινούργιο δάνειο» δήλωσε ο βουλευτής της  ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και επικαλούμενος το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα ζητούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση τον Ιανουάριο με «απειλητική» επιστολή της, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Είναι δυνατόν να βγαίνει και να μιλάει στη Βουλή για διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Σπάσανε σε κομμάτια την Πατρών - Πύργου, για να έχει δυνατότητα συμμετοχής στα έργα ο κ. Καλογρίτσας, αλλά δεν έχει χρήματα για να κάνει τα έργα και ζητεί πάλι δάνειο!».

Επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον  αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τονίζοντας ότι «μας κυβερνούν λασπολόγοι και ασήμαντα ανθρωπάκια». «Ο πρωθυπουργός έκανε τριήμερο αποκριάς με τον κ. Πολάκη. Ποιος άνθρωπος κάνει παρέα κάποιον που λασπολογεί τους αντιπάλους του χωρίς στοιχεία;» πρόσθεσε.

«Είναι ο κολλητός του Τσίπρα... Έχουν εξαφανίσει τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, που είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.



Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΝΔ: «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου»



Μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων, θα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα την λήψη μέτρων διαρκούς λιτότητας. Μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων, θα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου. Στα βασικά αυτά σημεία εστίασαν πηγές από την Νέα Δημοκρατία, την κριτική τους προς την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στην διαπραγμάτευσης μετά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Όπως ανέφεραν, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018. Αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας. Υπενθυμίζουν ότι στις 23/6, στο συνέδριο του Economist, «ο Τσίπρας έλεγε πως «είναι απολύτως αδύνατον να διατηρηθούν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% μετά το 2018 αν δεν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας. Τα πρωτογενή πλεονάσματα με δεδομένα τα αποτελέσματα της υφεσιακής εξαετίας σε κράτος, κοινωνία και εργαζόμενους, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τα 1,5 με 2%. Αυτό είναι κοινό μυστικό»».

«Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε στη Βουλή ότι και μετά το 2018 τα πλεονάσματα θα είναι 3,5%. Άρα δημιουργεί συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας της ελληνικής οικονομίας», προσθέτουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που από τις 20 Φεβρουαρίου έκαναν λόγο για διάσταση πρωθυπουργού- υπουργού Οικονομικών: Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία λέγοντας χαρακτηιριστικά ότι «δεν ξέρω που θα κάτσει η διαπραγμάτευση».

«Μείωση συντάξεων και αφορολόγητου φέρνουν για μια ακόμη φορά τη σφραγίδα Τσίπρα- Καμμένου. Είναι φανερό ότι συνταξιούχοι και ασθενέστεροι, αλλά και όλοι οι Έλληνες, είναι στο στόχαστρο της Κυβέρνησης» τονίζουν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ.

Επιπροσθέτως, επισημαίνουν πως η δημιουργική ασάφεια -που κατεφάνη και σήμερα – θυμίζει εποχές Βαρουφάκη.

«Δεν έχουν αλλάξει, δεν έχουν μάθει. Σπρώχνουν το τενεκεδάκι παρακάτω, ενώ η πραγματική οικονομία βουλιάζει. Και ενώ η πραγματική οικονομία βουλιάζει, οι καταθέσεις μειώνονται, θέσεις εργασίας χάνονται, το καθαρό ισοζύγιο ανοίγματος-κλεισίματος επιχειρήσεων είναι το χειρότερο από την αρχή της κρίσης και το ΑΕΠ προσπαθεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 2014. Και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται. Επιβεβαιώνοντας ότι χάθηκαν δύο χρόνια από την Οικονομία», σημειώνουν.

Υπογραμμίζουν ακόμη, ότι το κόστος στην καθυστέρηση του κλεισίματος των αξιολογήσεων είναι τεράστιο και υπενθυμίζουν ότι μέχρι σήμερα το γεγονός αυτό έχει κοστίσει:

– Σε ένα 3ο, αχρείαστο, Μνημόνιο.
– Στους κεφαλαιακούς περιορισμούς, που ακόμη υφίστανται.
– Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, διάρκειας ενός αιώνα.
– Στον οριζόντιο και αυτόματο «κόφτη».
– Σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους, μέχρι σήμερα, 9 δισ. ευρώ.

«Ακολουθούν και άλλα, με την επικείμενη νομοθέτηση νέων, επώδυνων μέτρων λιτότητας και για μετά τη λήξη του Προγράμματος, δηλαδή για μετά το 2018», προσθέτουν πηγές από την ΝΔ και ακόμη αναφέρουν ότι τα πόσα θα είναι αυτά τα νέα μέτρα «θα το δούμε το επόμενο διάστημα». «Δυστυχώς όμως, θα τα βιώσουν, με οδυνηρό τρόπο, οι πολίτες. Κυρίως οι πιο αδύναμοι» εκτιμούν.

Εξάλλου, πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν βάζει τέλος στη λιτότητα, αλλά τη διευρύνει και την επεκτείνει.

Υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα, περιέγραψε ως το τρίπτυχο της «κυβερνητικής αποτυχίας», ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ενημέρωση του Ευ. Τσακαλώτου για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για «κυβέρνηση προθύμων» και εξέφρασε τον φόβο ότι μετά την σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, η «δημιουργική ασάφεια» παραμένει κι -όπως είπε- «όλοι ξέρουμε τι κόστος είχε αυτή για την χώρα».




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ




Οικονομικός Εισαγγελέας συνοδεία αστυνομικών πραγματοποιεί έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι - Επενέβη στην υπόθεση μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος

Οικονομικός Εισαγγελέας, συνοδεία αντρών της οικονομικής αστυνομίας, επενέβη σήμερα στην υπόθεση της ΑΕΠΙ, η οποία έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Έφτασε στα γραφεία της εταιρίας στην οδό Σάμου στο Μαρούσι το πρωί της Τετάρτης και πραγματοποιεί έλεγχο στα στοιχεία της. 

Οι αποκαλύψεις που προέκυψαν μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του πορίσματος-φωτιά που αποκάλυψε ένα πάρτι εκατομμυρίων, το οποίο είχε στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, στην υπηρεσία υπήρχε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ μόνο σε 4 χρόνια. Μία από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που σοκάρουν είναι, ενδεικτικά, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά μισθός συγγενούς μέλους του Δ.Σ. έφτανε τις 466.256 ευρώ τον χρόνο! 

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, το συγκεκριμένο πόρισμα αποστέλλεται στον εισαγγελέα για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών.



Πηγή : protothema.gr


Χωρίς ραντάρ οι εθνικές οδοί - Ο έλεγχος ταχύτητας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος




Μόνο στη σήραγγα Αρτεμισίου έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν κάμερες που ελέγχουν την ταχύτητα των διερχόμενων ΙΧ.

Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου η Τροχαία πιάνει -αν πιάσει- τους παραβάτες οδηγούς μόνο με χειροκίνητα μέσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μόνο στη σήραγγα Αρτεμισίου η Τροχαία πιάνει τους παραβάτες οδηγούς με τις κάμερες - ραντάρ ενώ στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν και όποτε διατίθενται αστυνομικοί από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Ανάλογες συσκευές είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη δεκαετία σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού τα οποία όμως δεν λειτουργούν πια. 

Το πρόβλημα είναι ότι η Τροχαία δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να τοποθετήσει κάμερες και στους νέους αυτοκινητόδρομους. Η εθνική οδός Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Σπάρτης, που παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει μόνον τα προαναφερθέντα ραντάρ της σήραγγας του Αρτεμισίου. Ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους άλλους τέσσερις οδικούς άξονες που θα πρέπει να έχουν παραδοθεί σε ένα μήνα (η Κορίνθου - Πατρών, η Ιόνια Οδός, ο Ε65, τα υπό κατασκευή τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης). Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, που θα είναι «πρόκληση» για τους απερίσκεπτους οδηγούς, δεν θα έχουν ούτε ένα ραντάρ της τροχαίας ούτε καν στη σήραγγα των Τεμπών, τη μεγαλύτερη της χώρας (6 χλμ.).

Στην Αττική Οδό υπάρχουν κάμερες, αλλά οι κλήσεις έρχονται μετά από 2 χρόνια 

Αντίθετα με το νέο εθνικό δίκτυο, στην Αττική Οδό λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας αλλά και αυτό το σύστημα φαίνεται να υπολειτουργεί αφού η κλήση στον απερίσκεπτο οδηγό μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά. 



Πηγή: iefimerida.gr


Υπό κατάρρευση ο ΕΦΚΑ πριν ακόμα ξεκινήσει - Στο 35% η εισπραξιμότητα



Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Το ταμείο είναι ήδη πολύ μείον. Το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών έχει δημιουργήσει ήδη μία τεράστια μαύρη τρύπα στα έσοδα του νέου ΕΦΚΑ και εφόσον αυτή η πορεία δεν ανατραπεί θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισπραξιμότητα έχει πέσει σημαντικά κάτω από το 50%. Μετά βίας φτάνει το 35%. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η κυβέρνηση περίμενε πως με το νέο σύστημα θα εισπράττει 270 εκατ. ευρώ το μήνα από τις νέες εισφορές, στα ταμεία του ΕΦΚΑ έχουν μπει λιγότερα από 95 εκατ. ευρώ. Αν δεν βρεθεί τρόπος να βελτιωθούν οι εισπράξεις, οι ετήσιες απώλειες θα προσεγγίσουν τα 800 εκατ. ευρώ και εκεί πια θα μιλάμε όχι για εκτροχιασμό αλλά για κατάρρευση του συστήματος.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στις υπηρεσίες των δύο υπουργείων (Οικονομικών και Εργασίας) τα λογιστήρια συνεχίζουν να μην γνωρίζουν πως θα χειριστούν τα μπλοκάκια και τις υψηλές εισφορές που καλούνται να επωμιστούν, ενώ βρίσκονται σε αναμονή καθώς περιμένουν την έκδοση αρκετών ερμηνευτικών εγκυκλίων που θα οδηγήσουν σε μία καλύτερη εικόνα (ενδεχομένως) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Τα πολλά προβλήματα σε συνδυασμό με τα χαμηλά έσοδα ανάγκασαν τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να παρατείνει τις προθεσμίες πληρωμής της πρώτης δόσης των εισφορών μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Δεν αποκλείεται να δοθεί και άλλη παράταση και η πρώτη δόση να καταβληθεί μαζί με τη δεύτερη στα τέλη Μαρτίου. Το ζήτημα, όμως, αποδεικνύεται πως δεν είναι ο χρόνος αλλά η έλλειψη χρημάτων. Αν ένα μικρό έστω ποσοστό από το 20% των εργοδοτών και εργαζόμενων στους οποίους ζητείται να καταβάλουν πολλαπλάσιες εισφορές για να καλύψουν τις μειώσεις που επήλθαν στην μεγάλη πλειονότητα των ασφαλισμένων, δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν ή το κάνουν με καθυστέρηση, το σύστημα θα υποστεί ασφυξία εκ των έσω.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες  σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα και ενδεχομένως σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορέσουν να αντιμετωπιστούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΕΦΚΑ ζητά από ορισμένους επαγγελματίες να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές από αυτές που τους αναλογούν διότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα εισοδήματα τους στις περιπτώσεις που αυτά προέρχονται από δύο διαφορετικούς κλάδους και πληρώνουν εισφορές σε δύο ταμεία. Αυτό συμβαίνει διότι στο βασικό έντυπο Ε1 είναι καταγεγραμμένο το σύνολο του εισοδήματος και δεν διαχωρίζεται ανά πηγή.

Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι οι εισφορές του δεύτερου εξαμήνου θα είναι χαμηλότερες καθώς αυτές θα υπολογιστούν όχι με τα εισοδήματα του 2015 αλλά με του 2016 τα οποία υπολογίζουν ότι θα είναι συρρικνωμένα. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες άρχισαν να προετοιμάζονται για το νέο σύστημα εισφορών που θα ακολουθούσε και πρόλαβαν να αποκρύψουν με διάφορους τρόπους εισοδήματα για να αποφύγουν τις υψηλές εισφορές. Το πρόβλημα είναι διπλό καθώς οι εισφορές που θα πληρώσουν θα είναι μικρότερες ενώ και τα έσοδα του προϋπολογισμού θα είναι περιορισμένα λόγω της αύξησης της φοροδιαφυγής.

Οι αποκλίσεις στα έσοδα του ταμείου οφείλονται στο ότι:

α) χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κλείσει τα βιβλία τους, ενώ περισσότεροι από 100.000 δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό

β) το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνουν μικρότερες εισφορές σε σχέση με πέρυσι.

γ) το 15-20%  των επαγγελματιών αδυνατεί να πληρώσει τα μεγάλα ποσά που τους αναλογούν και τα οποία είναι μέχρι και τρεισήμισι φορές υψηλότερα.

δ) στην αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εισφορές που πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 17 Μαρτίου θα είναι προσωρινές. Σε πρώτη φάση και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, θα καταβληθούν εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2015. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα καταβληθούν οι εισφορές με βάση το εισόδημα του 2016 με τους απαραίτητους συμψηφισμούς και με κάποιους να πληρώνουν περισσότερα και κάποιους λιγότερα.

Στα μέσα του 2018 και αφού θα έχουν εκκαθαρισθεί οι δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2017, θα γίνει νέα εκκαθάριση καθώς οι εισφορές αφορούν το έτος 2017. Αφού γίνει λοιπόν η εκκαθάριση των δηλώσεων οι αρμόδιες αρχές θα υπολογίσουν στο εισόδημα του 2017 το ακριβές ποσό των εισφορών και εάν έχουν καταβληθεί λιγότερα θα αυξηθούν οι εισφορές του 2018, ενώ εάν έχουν καταβληθεί περισσότερα το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά συμψηφίζεται με τις εισφορές του δεύτερου εξαμήνου του 2018.



Πηγή : liberal.gr


Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι ψαράδες στη Ρόδο




Νεκροί εντοπίστηκαν από την ακτοφυλακή, νωρίς το πρωί, οι τρεις ψαράδες που αγνοούνται από χθες το βράδυ,  όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 εχθές το βράδυ όταν τρεις φίλοι  που είχαν πάει για ψάρεμα επικοινώνησαν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου με συγγενικό τους πρόσωπο και ζήτησαν βοήθεια καθώς η βάρκα τους παρουσίαζε πρόβλημα.

Οι συγγενείς ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και άρχισαν αμέσως οι έρευνες απο ελικόπτερο σούπερ πούμα ευρύτερη περιοχή, παράλληλα άρχισαν οι έρευνες και από όλα τα παραπλέοντα σκάφη νοτιοανατολικά της Ρόδου που είχαν λάβει σήμα έρευνας και διάσωσης.

Οι έρευνες συνεχίζονται.


Τέλη κυκλοφορίας: Ξεχάστε όσα ξέρατε, αλλάζουν όλα




Τα τέλη κυκλοφορίας που ήταν να αλλάξουν για το 2017, αλλά τελικά έμειναν τα ίδια, φαίνεται ότι αλλάζουν από το 2018. Τα ποσά για κάθε ΙΧ θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν ανάλογα με τη διάρκεια κατά την οποία χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο.

Η νέα υπόσχεση ήρθε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία προανήγγειλε αλλαγές για το 2018, λέγοντας το... γνωστό, ότι δηλαδή θα γίνει προσπάθεια τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτου να γίνουν πιο αναλογικά και δίκαια.

Όπως είπε η υφυπουργός θα υπάρξουν αλγόριθμοι βάσει των οποίων θα γίνεται ο υπολογισμός των τελών.

Οι αλγόριθμοι αυτοί θα περιλαμβάνουν την παλαιότητα, την αξία, τα κυβικά, αλλά και τις εκπομπές ρύπων του κάθε αυτοκινήτου και έτσι επί της ουσίας θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα στοιχεία εξειδικεύοντας σχεδόν ανά αυτοκίνητο το ποσό των τελών χωρίς οριζόντιες τιμές και χρεώσεις.

Αυτό θα σημάνει μειώσεις για όσους έχουν παλαιό και φθηνό αυτοκίνητο, ωστόσο την ίδια ώρα τα τέλη θα αυξάνονται με βάση του ρύπους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που είναι σαφώς μεγαλύτεροι από αυτούς των νέων.

Την ίδια ώρα για όσους διαθέτουν ένα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο με χαμηλούς ρύπους θα δουν τα τέλη τους να αυξάνονται καθώς η αξία του αυτοκινήτου τους θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με ένα παλαιού τύπου αυτοκίνητο...



Πηγή : newsit.gr


Επιπλέον μέτρα αν δεν επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ





Του Σπύρου Δημητρέλη 

Ενα νέο μηχανισμό διαρκούς δημοσιονομικής διόρθωσης που θα αντικαταστήσει τον "κόφτη" και ο οποίος βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης περιέγραψε κορυφαίος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου που συμμετέχει ενεργά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ειδικότερα, σε αντίθεση με τον "κόφτη" ο οποίος λειτουργεί απολογιστικά, δηλαδή τον Απρίλιο κάθε έτους διαπιστώνεται αν έχει επιτευχθεί ο στόχος για το προηγούμενο έτος, ο νέος μηχανισμός θα λειτουργεί προληπτικά, δηλαδή στο τέλος ενός έτους θα γίνεται πρόβλεψη για το επόμενο και θα ενεργοποιούνται αντίστοιχα μέτρα και αντίμετρα. 

"Στο πακέτο των μέτρων θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα. Εάν ξεπεράσουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα. Εάν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα" δήλωσε ο αξιωματούχος. Ουσιαστικά το κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε έναν νέο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης στο καλάθι του οποίου θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα. 

Ο ίδιος παράγων είπε ότι μέσα στο παζλ των θετικών μέτρων θα περιλαμβάνονται και τα κονδύλια για την ενίσχυση της απασχόλησης και επεσήμανε ότι είναι υπό διαπραγμάτευση τα συστατικά του πακέτου των θετικών μέτρων. 

Δεν θριαμβολογούμε

Το ίδιο κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου συνέχισε αποστέλλοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός κι εκτός των συνόρων. 

Υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για θριαμβολογίες όσον αφορά την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. "Εγώ ξέρω ότι δεν θριαμβολογώ. Λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λιτότητα, είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα". 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβέρνησης- θεσμών

Ολοκληρώθηκε, στο μεταξύ, η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο την επισκόπηση των διαπραγματεύσεων για τη β' αξιολόγηση.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.




Πηγή : capital.gr


Υπάρχουν και όρια λέει ο Λυκούδης για τους ισχυρισμούς Κουβέλη περί ΠτΔ



Άλλοτε στενός συνεργάτης και άριστος γνώστης όσων συζητούσε ο Φ. Κουβέλης το καλοκαίρι του 2014 ο Σπ. Λυκούδης αδειάζει πολιτικά τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Αιχμηρός πίσω από τις γραμμές είναι ο Σπύρος Λυκούδης κατά του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ο οποίος ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι «δεν υπήρξε πρόταση με σαφήνεια» το καλοκαίρι του 2014 για να είναι υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας.  

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών το καλοκαίρι του 2014 στις διαβουλεύσεις που μετατράπηκαν τελικά σε πρόταση προς τον κ Κουβέλη για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Υπάρχουν και όρια» απάντησε σήμερα ο πρώην στενός του συνεργάτης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό BΗΜΑFM.

Και συνέχισε ο κ. Λυκούδης «υπoτίθεται ότι ο Φώτης Κουβέλης αποσυρόμενος δεν θα έκανε αναφορές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία οι πολιτικές του επιλογές και πρωτοβουλίες οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έναν εκλογικό διασυρμό, με το 0,4% τον Ιανουάριο του 2015, και σε γενικότερες περιπέτειες που έχουν σχέση και με την μη εκλογή Προέδρου τότε στην χώρα».

Ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη τότε και σε αντίθεση με τον κ. Κουβέλη υπογράμμισε «υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως».

Χαρακτήρισε ερμηνείες τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και έκλεισε το θέμα με ένα ακόμα «καρφί».

«Στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω. Πάντως αυτά που λέω είναι έτσι όπως τα λέω».

Υπενθυμίζεται ότι η «πατρότητα» της πρότασης ανήκε στους Αντώνη Σαμαρά και Ευαγγέλο Βενιζέλο που θεωρούσαν ότι ο προσωπικότητα του Φώτη Κουβέλη θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Κατά πληροφορίες υπήρξαν διαβουλεύσεις που τελικά κατέληξαν σε πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο κ. Κουβέλης. Στην συνέχεια μετάβαλε στάση και έτσι οδηγηθήκαμε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.  

Μιλώντας στο Βήμα fm 99,5 ο κ. Λυκούδης ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που θα πω δυο-τρία πράγματα παραπάνω και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μου ζητήσετε λεπτομέρειες επί των θεμάτων αυτών. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε μια τέτοια συζήτηση, αν δεν είχα μπροστά μου την . Ότι «δεν έγινε ποτέ τίποτα». Υπάρχουν και όρια».

«Υπέθετα ότι ο Φώτης Κουβέλης αποσυρόμενος δεν θα έκανε αναφορές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία οι πολιτικές του επιλογές και πρωτοβουλίες οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έναν εκλογικό διασυρμό, με το 0,4% τον Ιανουάριο του 2015, και σε γενικότερες περιπέτειες που έχουν σχέση και με την μη εκλογή Προέδρου τότε στην χώρα», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε: «Εγώ είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά όλο το σκηνικό εκείνης της φάσης. Υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως. Αλλά θα ήθελα να μείνουμε μέχρι εδώ».

Για να προσθέσει: «Βεβαίως ο κ. Κουβέλης δίνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Ξέρετε, στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω, τι να σας πω! Πάντως αυτά που σας λέω είναι έτσι όπως σας τα λέω».



Πηγή : thetoc.gr



Η νέα εντυπωσιακή έκρηξη της Αίτνας



«Ξύπνησε» για ακόμη μια φορά το ηφαίστειο Αίτνα στην Σικελία της Ιταλίας το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας.


Η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Αίτνας μπορεί να κρατήσει από ημέρες έως και εβδομάδες. Γιγάντια κύματα λάβας ήταν ορατά από την πόλη της Κατάνια και το θέρετρο Ταορμίνα.


Μέχρι στιγμής, η έκρηξη του ηφαιστείου δεν έχει αποτελέσει απειλή για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι πτήσεις από και προς το τοπικό αεροδρόμιο συνεχίζονται ομαλά. Σε περίπτωση που η ορατότητα μειωθεί λόγω στάχτης στην ατμόσφαιρα, τότε οι πτήσεις θα ανακατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια.


Η Αίτνα έχει συχνή ηφαιστειακή δραστηριότητα με την τελευταία έκρηξή της να έχει λάβει χώρα το 2009. Αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα.




Πηγή : kathimerini.gr


Θρίλερ με δολοφονία οδηγού ταξί στην Κηφισιά



Δολοφονημένος μέσα σε όχημα ταξί, του οποίου όπως όλα δείχνουν ότι ήταν οδηγός, εντοπίστηκε ένας άντρας τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας φέρει τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και εικάζεται ότι πέθανε ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, καθώς το ταξί συγκρούστηκε στη συνέχεια με παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε στην θέση του οδηγού στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Φωτογραφία από το σημείο μοιράστηκε μέσω Facebook ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. 

Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής ενώ οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και συλλέγουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να τους βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος. 





Πηγή : ethnos.gr


Δήλωση ξεφτίλα από τον Μανιό : Ήταν ένα ταξικό δυστύχημα




Όλοι μείναμε σοκαρισμένοι και άφωνοι με το φρικτό τροχαίο δυστύχημα όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Αίσθηση προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα η ξεφτίλα γιατί μόνο έτσι μπορείς να την χαρακτηρίσεις την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού.

«Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τι να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;», είπε χωρίς να ντρέπεται για αυτά που λέει ο ιδεοληπτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στον οδηγό της Porsche και συνέχισε: «Οτι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι "δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου"»

Με αυτές τις απίστευτες ιδεοληπτικές ακροαριστερές δηλώσεις του ο Νίκος Μανιός προσπάθησε να δηλητηριάσει την κοινωνία αλλά μόνο αηδία νιώθουν για τα όσα άκουσαν να υποστηρίζει οι Έλληνες πολίτες.


Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός θα γνωρίσει βέβαιη ήττα από τον ορθό πολιτικό λόγο




Την καθοριστική σημασία που έχει για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την κοινωνία η επικράτηση του ρεαλισμού και της αλήθειας έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, επισήμανε, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ίδια η εξουσία στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την ανάγκη να διαχειρίζεται κανείς μηνύματα για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Όμως, η συστηματική διαστρέβλωση μιας σειράς εννοιών - τα λεγόμενα post truth politics - εισήχθησαν στην Ελλάδα, πριν καταστούν - ως έννοια -  μέρος του παγκόσμιου λεξιλογίου. Είμασταν μπροστά σε αυτόν τον κύκλο. Τελειοποιήσαμε τη γλώσσα του λαϊκισμού».

Μιλώντας για το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Τα social media δίνουν τη δυνατότητα πολύ γρήγορης διασποράς ειδήσεων. Πολλές από αυτές είναι ψευδείς. Η διασπορά γίνεται χωρίς κανένα φίλτρο. Και χωρίς την ανάγκη, που ένας δημοσιογράφος μπορεί να είχε, να ελέγξει την προέλευση της είδησης. Αυτά έχουν καταργηθεί. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να καλλιεργηθεί αυτού του είδους η ρητορική».

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είμαστε μια Δημοκρατία που υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών που μπορεί να προτάσσει έναν αντίλογο σε αυτού του είδους την πολιτική ρητορική. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, επιλέξαμε εδώ και ένα χρόνο να χρησιμοποιήσουμε τον όρο “Συμφωνία Αλήθειας”. Το πράξαμε ακριβώς επειδή θέλαμε με την έννοια της αλήθειας να καταδείξουμε το πως αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό λόγο απέναντι στον λαϊκισμό».

«Η απάντηση» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να είναι να επιχειρήσουμε να αντιγράψουμε τη διπλή γλώσσα προς όφελός μας. Από ένα σημείο και πέρα, η σύγκρουση του λόγου με την πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να παρουσιάσει τη διαφαινόμενη συμφωνία ως κάτι δημοσιονομικά ουδέτερο, εάν η συμφωνία περιλαμβάνει μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, αυτό κάποια στιγμή οι πολίτες θα το βιώσουν. Άρα, η ίδια η πραγματικότητα θα έρθει να συγκρουστεί με έναν λόγο – που μπορεί να έχει βραχυχρόνια οφέλη – αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα βρει απέναντί του έναν άλλο λόγο, έναν τεκμηριωμένο, ορθό και ρεαλιστικό λόγο, που να πατάει πάνω σε δεδομένα, είναι βέβαιο ότι θα ηττηθεί».


Με απειλές ζητούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση από την Attica ο Καλογρίτσας




Η τράπεζα Αττικής αναγκάστηκε να απαντήσει με μία οργισμένη επιστολή - την οποία έχει στη διάθεση του ο σταθμός μας - στην οποία γίνεται λόγος ακόμη και για απειλές σε βάρος στελεχών της.

Επιπρόσθετη χρηματοδότηση και μάλιστα με πιεστικό τρόπο, ζητούσε από την Attica bank η εταιρία Τοξότης Α.Ε. του ομίλου Καλογρίτσα, παρά το σάλο που ξεσήκωσε ο πακτωλός δανειοδοτήσεων με ανύπαρκτες εξασφαλίσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 24 Ιανουαρίου η οικογένεια Καλογρίτσα ζήτησε επιπλέον δάνειο.

Το συγκεκριμένο αίτημα, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Πύργος, για το οποίο, όπως και τα τρία προηγούμενα, κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Τοξότης. 

Η τράπεζα Αττικής αναγκάστηκε να απαντήσει με μία οργισμένη επιστολή - την οποία έχει στη διάθεση του ο σταθμός μας - στην οποία γίνεται λόγος ακόμη και για απειλές σε βάρος στελεχών της.

Στην επιστολή, που έχει αποδέκτες τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον γιο του Γιάννη, η Attica bank μεταξύ άλλων υπενθυμίζει πως ο λογαριασμός της σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 108 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ότι θα πρέπει να έχει μειωθεί σε 100 εκατομμύρια ευρώ κατ' ελάχιστον έως το τέλος του 2017.

Η τράπεζα μάλιστα ρωτά τους Χρήστο και Γιάννη Καλογρίτσα με ποια λογική στέλνουν απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη της, ενώ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα που έχει αναλάβει η εταιρία Τοξότης, λέγοντας ότι αν δεν είναι σε θέση να τα φέρει εις πέρας, η τράπεζα θα επιδιώξει να τα αναλάβουν άλλοι αξιόπιστοι φορείς.

Ακόμα, η Attica bank διερωτάται πως η εταιρία είναι έτοιμη να σπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και δεν τοποθετεί τα κεφάλαια αυτά στον Όμιλο των τεχνικών επιχειρήσεων για να τις καταστήσει ενήμερες και αξιόχρεες. 




Πηγή: skai.gr