Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Υπάρχουν και όρια λέει ο Λυκούδης για τους ισχυρισμούς Κουβέλη περί ΠτΔ



Άλλοτε στενός συνεργάτης και άριστος γνώστης όσων συζητούσε ο Φ. Κουβέλης το καλοκαίρι του 2014 ο Σπ. Λυκούδης αδειάζει πολιτικά τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Αιχμηρός πίσω από τις γραμμές είναι ο Σπύρος Λυκούδης κατά του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ο οποίος ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι «δεν υπήρξε πρόταση με σαφήνεια» το καλοκαίρι του 2014 για να είναι υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας.  

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών το καλοκαίρι του 2014 στις διαβουλεύσεις που μετατράπηκαν τελικά σε πρόταση προς τον κ Κουβέλη για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Υπάρχουν και όρια» απάντησε σήμερα ο πρώην στενός του συνεργάτης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό BΗΜΑFM.

Και συνέχισε ο κ. Λυκούδης «υπoτίθεται ότι ο Φώτης Κουβέλης αποσυρόμενος δεν θα έκανε αναφορές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία οι πολιτικές του επιλογές και πρωτοβουλίες οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έναν εκλογικό διασυρμό, με το 0,4% τον Ιανουάριο του 2015, και σε γενικότερες περιπέτειες που έχουν σχέση και με την μη εκλογή Προέδρου τότε στην χώρα».

Ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη τότε και σε αντίθεση με τον κ. Κουβέλη υπογράμμισε «υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως».

Χαρακτήρισε ερμηνείες τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και έκλεισε το θέμα με ένα ακόμα «καρφί».

«Στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω. Πάντως αυτά που λέω είναι έτσι όπως τα λέω».

Υπενθυμίζεται ότι η «πατρότητα» της πρότασης ανήκε στους Αντώνη Σαμαρά και Ευαγγέλο Βενιζέλο που θεωρούσαν ότι ο προσωπικότητα του Φώτη Κουβέλη θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Κατά πληροφορίες υπήρξαν διαβουλεύσεις που τελικά κατέληξαν σε πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο κ. Κουβέλης. Στην συνέχεια μετάβαλε στάση και έτσι οδηγηθήκαμε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.  

Μιλώντας στο Βήμα fm 99,5 ο κ. Λυκούδης ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που θα πω δυο-τρία πράγματα παραπάνω και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μου ζητήσετε λεπτομέρειες επί των θεμάτων αυτών. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε μια τέτοια συζήτηση, αν δεν είχα μπροστά μου την . Ότι «δεν έγινε ποτέ τίποτα». Υπάρχουν και όρια».

«Υπέθετα ότι ο Φώτης Κουβέλης αποσυρόμενος δεν θα έκανε αναφορές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία οι πολιτικές του επιλογές και πρωτοβουλίες οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έναν εκλογικό διασυρμό, με το 0,4% τον Ιανουάριο του 2015, και σε γενικότερες περιπέτειες που έχουν σχέση και με την μη εκλογή Προέδρου τότε στην χώρα», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε: «Εγώ είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά όλο το σκηνικό εκείνης της φάσης. Υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως. Αλλά θα ήθελα να μείνουμε μέχρι εδώ».

Για να προσθέσει: «Βεβαίως ο κ. Κουβέλης δίνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Ξέρετε, στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω, τι να σας πω! Πάντως αυτά που σας λέω είναι έτσι όπως σας τα λέω».



Πηγή : thetoc.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου