Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα, ή προέβαιναν σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή ασφαλιστές ή ταχυδρόμοι ή εφοριακοί και με το πρόσχημα της δήθεν «επιστροφής» χρημάτων σε συγγενικά τους πρόσωπα, από εφορίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες ή της δήθεν «οφειλής» χρημάτων, τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά πόσα και πολύτιμα αντικείμενα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν την Τέταρτη 25 Απριλίου 2018, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 43,42,45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται και 24χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, απείθεια, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, απάτη κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργούσαν βάσει σχεδίου, με διαφορετική σύνθεση και ρόλους κατά περίπτωση, επιλέγοντας ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες, τους οποίους συνήθως προσέγγιζαν κοντά σε λαϊκές αγορές ή κοιμητήρια.

Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους ασφαλιστές ή τους ταχυδρόμους ή τους εφοριακούς, έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από εφορίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικά ποσά, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, χαρτοσήμων κ.λπ., για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στις οικίες τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα και κοσμήματα.

Άλλοτε, ισχυριζόμενοι ότι είναι εφοριακοί, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της δήθεν οφειλής συγγενικού τους προσώπου.

Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία στα ηλικιωμένα θύματά τους, για να τους αποσπάσουν τα χρήματα ή κοσμήματα.

Προκειμένου μάλιστα να μην κινούν υποψίες, εμφανίζονταν με ευπρεπή ενδυμασία, ευγενικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους ηλικιωμένους κατά την μετακίνησή τους προς την τράπεζα ή την οικία τους, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό τους.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και επισταμένη αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε η δράση τους και συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι.

Μέχρι στιγμής διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, ενέχονται σε συνολικά (9) περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και κλοπής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Άλιμος, το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή, το Ηράκλειο και η Αρτέμιδα.

Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 σε οικία του 43χρονου, μεταξύ άλλων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και επώνυμα ρολόγια,
 σε οικία της 45χρονης, ρολόι και χρυσή βέρα, η οποία είχε αφαιρεθεί τον Απρίλιο του 2011 από οικία στην Αρτέμιδα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της,
 σε οικία του 42χρονου, ακυρωμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς του και
 σε επαγγελματικό χώρο που διατηρούσε ο 33χρονος, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 6.070 ευρώ, 78.400 ΛΕΚ Αλβανίας και πλήθος χρυσαφικών.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, διαπράττοντας κατ’ επανάληψη παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να ταυτοποιηθούν και άλλες τυχόν περιπτώσεις.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά, η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες να μην πείθονται από αγνώστους, που τους προσεγγίζουν υποσχόμενοι επιστροφή χρηματικών ποσών ή επικαλούμενοι οφειλές ή χρησιμοποιώντας άλλα τεχνάσματα.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στους παρακάτω συνδέσμους, όπου θα βρείτε, μεταξύ άλλων, χρήσιμες συμβουλές για υπερήλικες και για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών.


Κουρκουμάς: Τα οφέλη του “πιο υγιεινού μπαχαρικού στον κόσμο”



Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα. Πιθανώς αναγνωρίζετε την κουρκούμη ως το κύριο μπαχαρικό στο κάρυ. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει γεύση και χρώμα σε σκόνες κάρυ, μουστάρδες, βούτυρα και τυριά. Αλλά η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως και στην ιατρική. Έχει μια κίτρινου χρώματος χημική ουσία, που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει χρώμα σε διάφορα τρόφιμα και καλλυντικά.

Ο κουρκουμάς θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες υψηλής ποιότητας, οι οποίες δείχνουν, ότι ο κουρκουμάς έχει σημαντικά οφέλη για το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου.

Οι ισχυρές ουσίες που περιέχει ο κουρκουμάς

Πρόσφατα, η επιστήμη έχει αρχίσει να επιβεβαιώνει αυτό που οι Ινδοί ξέρουν εδώ και αιώνες, σχετικά με τις πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες της ρίζας αυτής.

Οι ενώσεις αυτές ονομάζονται κουρκουμινοειδή, η σημαντικότερη των οποίων είναι η κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό που έχει ο κουρκουμάς. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Ωστόσο, ο κουρκουμάς δεν περιέχει πάρα πολλή κουρκουμίνη, αφού η περιεκτικότητά του σε αυτή είναι γύρω στο 3%, κατά βάρος. Οι περισσότερες από τις μελέτες για τον κουρκουμά χρησιμοποιούν εκχυλίσματα που περιέχουν κυρίως κουρκουμίνη σε δόσεις που ξεπερνούν το 1 γραμμάριο ανά ημέρα. Θα ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς σε αυτά τα επίπεδα πρόσληψης κουρκουμίνης απλά προσθέτοντας το εν λόγω μπαχαρικό στη διατροφή του.

Ως εκ τούτου, αν θέλετε να λάβετε τα πλήρη οφέλη του κουρκουμά, όπως αυτά καταγράφονται στις διάφορες έρευνες, μάλλον θα πρέπει να πάρετε συμπλήρωμα διατροφής με σημαντικές ποσότητες κουρκουμίνης. Δυστυχώς, η κουρκουμίνη απορροφάται ελάχιστα στην κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, η πιπερίνη, η οποία περιέχεται στο μαύρο πιπέρι, είναι μια φυσική ουσία που ενισχύει την απορρόφηση της κουρκουμίνης κατά 2000%.


Δείτε λίγα μόνο από τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη που έχει ο κουρκουμάς για την υγεία σας:

Ο κουρκουμάς έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Γενικά η φλεγμονή είναι εξαιρετικά σημαντική. Βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τους “ξένους εισβολείς” και παίζει ρόλο στην αποκατάσταση των ζημιών. Χωρίς φλεγμονή, τα παθογόνα βακτήρια θα μπορούσαν εύκολα να πλημμυρίσουν τον οργανισμό και να επιφέρουν τον θάνατο.

Αν και η οξεία (βραχυπρόθεσμη) φλεγμονή είναι ωφέλιμη, μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα, όταν είναι χρόνια (μακροπρόθεσμη) και “επιτεθεί” κατά των ίδιων των ιστών του σώματος.

Τα τελευταία χρόνια πιστεύεται ότι η χρόνια φλεγμονή χαμηλού επιπέδου παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες σχεδόν τις χρόνιες ασθένειες του δυτικού πολιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, το μεταβολικό σύνδρομο, το Αλτσχάιμερ και διάφορες εκφυλιστικές παθήσεις. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής, όπως ο κουρκουμάς, είναι σημαντικό για την πρόληψη και ακόμη και την θεραπεία αυτών των ασθενειών.

Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι, μάλιστα, τόσο ισχυρή, ώστε να φτάνει την αποτελεσματικότητα ορισμένων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Η κουρκουμίνη στοχεύει σε πολλαπλά επίπεδα την φλεγμονή σε μοριακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η κουρκουμίνη μπλοκάρει την δράση του NF-kB, ενός μορίου που φτάνει στους πυρήνες των κυττάρων και υποκινεί την λειτουργία των γονιδίων που σχετίζονται με τη φλεγμονή. Το NF-kB πιστεύεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές χρόνιες ασθένειες.

Γενικά, ο κουρκουμάς παίζει ρόλο-κλειδί στον έλεγχο της φλεγμονής, επειδή η κουρκουμίνη είναι μια βιοδραστική ουσία που την καταπολεμά σε μοριακό επίπεδο.


Ο κουρκουμάς αυξάνει δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.

Η οξειδωτική βλάβη πιστεύεται ότι είναι ένας από τους μηχανισμούς πίσω από τη γήρανση και από την εκδήλωση πολλών ασθενειών. Αφορά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αντιδραστικά μόρια με ασύζευκτα ηλεκτρόνια. Οι ελεύθερες ρίζες έχουν την τάση να αντιδρούν σε σημαντικές οργανικές ουσίες, όπως τα λιπαρά οξέα, οι πρωτεΐνες και το DNA.

Ο κύριος λόγος που τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο ευεργετικά για την υγεία, είναι επειδή προστατεύουν τον οργανισμό του ανθρώπου από τις ελεύθερες ρίζες. Η κουρκουμίνη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες λόγω της χημικής του δομής.

Αλλά η κουρκουμίνη ενισχύει ταυτόχρονα τη δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων που έχει ο οργανισμός μας από μόνο του, ούτως ή άλλως. Έτσι, συμβάλλει στην καλύτερη υγεία σε διπλό επίπεδο. Μπλοκάρει άμεσα τις ελεύθερες ρίζες και ταυτόχρονα διεγείρει τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του σώματος.


Ο κουρκουμάς ενισχύει το νευροτροφικό παράγοντα στον εγκέφαλο, που συνδέεται με βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και με χαμηλότερο κίνδυνο παθήσεων του εγκεφάλου.

Παλαιότερα πίστευαν ότι οι εγκεφαλικοί νευρώνες δεν ήταν σε θέση να διαιρούνται και να πολλαπλασιάζονται μετά την πρώιμη παιδική ηλικία. Ωστόσο, είναι πλέον γνωστό ότι αυτό δεν ισχύει. Οι εγκεφαλικοί νευρώνες είναι ικανοί να σχηματίζουν νέες συνδέσεις, αλλά σε ορισμένες μόνο περιοχές του εγκεφάλου, ενώ μπορούν επίσης να πολλαπλασιάζονται και να αυξάνονται σε αριθμό.

Μία από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις αυτής της διαδικασίας είναι ο προερχόμενος από τον εγκέφαλο νευροτροφικός παράγοντας (Brain-Derived Neurotrophic Factor - BDNF), ο οποίος είναι ένας τύπος αυξητικής ορμόνης που λειτουργεί στον εγκέφαλο.

Πολλές κοινές διαταραχές του εγκεφάλου έχουν συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα αυτής της ορμόνης. Τέτοιες διαταραχές είναι η κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ.

Η κουρκουμίνη, που έχει ο κουρκουμάς, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης BDNF στον εγκέφαλο.

Έτσι, είναι αποτελεσματική στην καθυστέρηση ή ακόμη και στην αναστροφή πολλών ασθενειών του εγκεφάλου, ενώ περιορίζει την κατάπτωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, που έρχεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.


authoritynutrition.com
www.webmd.com

Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Ν.Δ. : Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει τις εκλογές



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα σενάρια περί διπλών εκλογών που διαρρέει η Κυβέρνηση.

«Η Κυβέρνηση διοχετεύει στα Μ.Μ.Ε. την πληροφορία ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Πέραν του γεγονότος ότι η ταύτιση των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσεων δεν έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση για να αποτραπεί η συνολική παραλυσία της χώρας, η Κυβέρνηση είναι έκθετη και ως προς τις δικές της δεσμεύσεις. 

Προ ολίγων μηνών ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές “για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση”. Και τώρα ο ίδιος ξεχνώντας αυτήν την τοποθέτησή του, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση θα διεξαγάγει την εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για το ακόμη μεγαλύτερο χάος που θα προκληθεί, καθώς επί μήνες η χώρα είναι βέβαιο ότι θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Όλα αυτά έχουν βέβαια την εξήγησή τους: Είναι πια προφανές ότι η Κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της. 

Καθώς όμως η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση: Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δεν φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν».


Ελεύθεροι στη χώρα τους σκληροί Αλβανοί καταζητούμενοι



Oι δύο ένοπλοι μπήκαν στο μπαρ της οδού Aγγελου Μεταξά στη Γλυφάδα, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες. Μετά μια έντονη συνομιλία με τον έναν από τους Αλβανούς ιδιοκτήτες προέταξαν τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Hταν 4.30 τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου 2017.

Από τα πυρά των δραστών τραυματίστηκαν ελαφρά δύο θαμώνες και πιο σοβαρά ένας ακόμα υπήκοος Αλβανίας, που βρισκόταν στο μπαρ και μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Ασκληπιείο Βούλας. Ο νεκρός ιδιοκτήτης είχε απασχολήσει τις Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, αντίθετα, από την έρευνα στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον βαριά τραυματία «ουδέν προέκυψε».

Το διάστημα που παρέμενε σε καταστολή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών επισκέφθηκαν τον τραυματία στον θάλαμο και πήραν δείγμα δακτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου να το αντιπαραβάλλουν με όσα υπάρχουν καταχωρισμένα στην εθνική βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Το αποτέλεσμα τους εξέπληξε: Ο τραυματίας δεν ήταν αυτός που «έδειχναν» τα χαρτιά, αλλά ένας παλιός γνώριμος των υπηρεσιών. Πέντε χρόνια νωρίτερα, είχε καταφέρει με τη βοήθεια συνεργών του να αποδράσει κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές στο νοσοκομείο Τρικάλων και μερικές ώρες αργότερα είχε πάρει μέρος σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τι είχε συμβεί; Ο 40χρονος καταζητούμενος είχε ταξιδέψει προσωρινά στην Αλβανία όπου, απέκτησε διαβατήριο με νέα, ψεύτικα στοιχεία και επέστρεψε στην Ελλάδα με νέα ταυτότητα.

Ελληνες αστυνομικοί παρατηρούν ότι η γειτονική Αλβανία λειτουργεί συχνά ως τόπος «ασύλου» για τους πρωταγωνιστές ποινικών υποθέσεων στην Ελλάδα. Κι αυτό διότι, όπως εξηγούν, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές της γειτονικής χώρας εκτελούν κατά το δοκούν τα διεθνή εντάλματα εις βάρος Αλβανών υπηκόων. «Στις περιπτώσεις που ζητούμε την έκδοση υπόπτων, μας λένε να τους στείλουμε τις δικογραφίες μεταφρασμένες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να μην εκδοθούν στην Ελλάδα αλλά να δικαστούν στην Αλβανία», σχολιάζει μιλώντας στην «Κ» έμπειρος Ελληνας αξιωματικός. Προσθέτει ότι στις περιπτώσεις που η αλβανική αστυνομία συλλαμβάνει σε ένδειξη καλής θέλησης τους εκζητούμενους, μέχρις ότου ολοκληρωθεί στην Ελλάδα η κύρια ανάκριση και σταλεί στα Τίρανα το υλικό της δικογραφίας, μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα και οι κρατούμενοι αποφυλακίζονται δίχως ποτέ να δικαστούν για τις πράξεις τους.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Θωμά Χελιώτη, τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου στο Μαρούσι. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας τρεις υπήκοοι Αλβανίας, 23, 24 και 33 ετών, ωστόσο, κανείς τους δεν συνελήφθη, καθώς μετά το έγκλημα κατέφυγαν στη χώρα τους. Μάλιστα, η εξέλιξη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των γονιών του 19χρονου, που μέσω του συνηγόρου τους κατηγόρησαν την αστυνομία ότι ολιγώρησε, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπόπτους να διαφύγουν. Παρόμοια κατάληξη είχαν αρκετές ακόμα υποθέσεις που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα.

Ενδεικτικά παραδείγματα η δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (ο ένας από τους δράστες διέφυγε στην Αλβανία) και ο φόνος ενός ανδρόγυνου μπροστά στα μάτια των παιδιών τους στο Περιστέρι (ο Αλβανός ηθικός αυτουργός κατέφυγε στη χώρα του).

Ναρκέμπορος... μάγος

Το θέμα έχουν κατ’ επανάληψη συζητήσει με τους Αλβανούς συναδέλφους τους οι Ελληνες αστυνομικοί, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά τις διμερείς επαφές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τους Αλβανούς αξιωματούχους της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ από το 2016 εις βάρος του λεγόμενου «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ελληνικών και αμερικανικών αρχών ασφαλείας, ο καταδικασθείς σε ισόβια Αλβανός μεγαλέμπορος χασίς εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη. Μάλιστα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Ντόναλντ Λου, σε δημόσια ομιλία του με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων της Σχολής Δικαστών της Αλβανίας είχε, με αρκετή δόση ειρωνείας, χαρακτηρίσει «μάγο» τον ναρκέμπορο, σχολιάζοντας δηκτικά το γεγονός ότι αν και καταζητείται από την αμερικανική DEA και τις ελληνικές αρχές, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αλβανία.

Αντίθετα, Βουλγαρία και Σκόπια τηρούν με μεγαλύτερη συνέπεια όσα προβλέπουν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης. Τον Αύγουστο του 2016, για παράδειγμα, συνελήφθη στα Σκόπια και εκδόθηκε άμεσα στην Ελλάδα ο ένας από τους Αλβανούς που κατηγορούνταν για το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014 στην Πεντέλη. Αντίστοιχα, κατόπιν αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ. Βούλγαροι αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα και εξέδωσαν στην Ελλάδα μια 47χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στη δολοφονία Ελληνα συνταξιούχου ναυτικού, που είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε καταψύκτη στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα.


Γιάννης Σουλιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 


Εκτέλεσαν συνταξιούχο αστυνομικό στην Παλλήνη



Ο συνταξιούχος αστυνομικός, βρισκόταν σε ταβέρνα στην Παλλήνη και όταν βγήκε και κατευθυνόταν στο πάρκινγκ για να παραλάβει το αυτοκίνητό του, δέχτηκε σφαίρες από δύο άτομα που τον περίμεναν.

Παρά τις σφαίρες που είχε δεχθεί, προσπάθησε να επιστρέψει στην ταβέρνα για να ζητήσει βοήθεια αλλά ξεψύχησε μόλις μπήκε στην ταβέρνα.

Το θύμα υπηρετούσε στην ειδική κατασταλτική αντιτρομοκρατική μονάδα ΕΚΑΜ και γίνονται έρευνες εάν μετά την συνταξιοδότηση του ανέπτυξε επαφές και διασυνδέσεις με άτομα από τον χώρο της «νύχτας».




Κήλη: Γιατί οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο



Μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών αντιμετωπίζουν οι καπνιστές που υποβάλλονται σε επιλεκτική αποκατάσταση κήλης, συγκριτικά με τους μη καπνιστές. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ηλεκτρονική έκδοση της American Journal of Surgery.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματά τους συμβαδίζουν με εκείνα μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και αφορούν επεμβάσεις υψηλότερου κινδύνου. Όπως προειδοποιούν, ακόμα και οι λιγότερο επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις δεν απαλλάσσουν από τους κινδύνους που σχετίζονται με την επιβλαβή συνήθεια.

«Οι κήλες δημιουργούνται εξαιτίας της ενδοκοιλιακής πίεσης, η οποία προκαλείται συνηθέστερα όταν ο άνθρωπος σηκώνεται από την καθιστή στην όρθια θέση, όταν βήχει, όταν ουρεί ή όταν αφοδεύει, ιδιαίτερα σε βαθύ κάθισμα, ή όταν υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Οι μακροχρόνιοι καπνιστές συχνά αναπτύσσουν χρόνιο βήχα, οπότε και κήλες σε υψηλότερο ποσοστό από τους μη καπνιστές. Μάλιστα, αυτή η ομάδα έχει 4πλάσιες πιθανότητες να εμφανίσει μετεγχειρητική κήλη. Η κύρια υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η νικοτίνη, η οποία μειώνει το ρυθμό σχηματισμού κολλαγόνου και αποδυναμώνει το κοιλιακό τοίχωμα»,  μας εξηγεί ο  γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).

Δεν επιμένουν οι γιατροί

Δεδομένου ότι στις επεμβάσεις χαμηλού κινδύνου οι χειρουργοί δεν επιμένουν για τη διακοπή του καπνίσματος προ του χειρουργείου, οι ερευνητές, θέλοντας να κατανοήσουν καλύτερα κατά πόσο επηρεάζει το κάπνισμα τα ποσοστά επιπλοκών, εξέτασαν στοιχεία 220.629 ασθενών από τη βάση δεδομένων NSQIP (National Surgical Quality Improvement Project) του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε διάφορα είδη επιλεκτικής αποκατάστασης κήλης από το 2011 έως το 2014. Το 18% αυτών είχε δηλώσει ότι είχε κάνει χρήση καπνού το χρόνο που προηγήθηκε της επέμβασης. Ο μέσος όρος ηλικίας των καπνιστών ήταν τα 50 έτη, ενώ αυτός των μη καπνιστών ήταν 57. Επίσης οι περισσότεροι ήταν έγχρωμοι, λιποβαρείς και κατανάλωναν δύο ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρουσιάστηκαν επιπλοκές στο 6,34% των καπνιστών και στο 4,72% των μη καπνιστών. Αφού συνυπολόγισαν παράγοντες όπως η εθνικότητα, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος, οι προϋπάρχουσες συννοσηρότητες και ο τύπος της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκαν οι ασθενείς για την αποκατάσταση της κήλης, παρατήρησαν ότι ο κίνδυνος για επιπλοκές ήταν μεγαλύτερος στους καπνιστές, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Μεταξύ αυτών ήταν ο θάνατος, η επιστροφή στο χειρουργείο, η επανεισαγωγή, οι επιπλοκές στο τραύμα, η λοίμωξη, η σηψαιμία / σηπτικό σοκ, επιπλοκές που αφορούσαν στους πνεύμονες (π.χ. πνευμονία) και καρδιακές επιπλοκές (π.χ. καρδιακή ανακοπή, έμφραγμα μυοκαρδίου). Μόνο οι μεταγγίσεις και οι θρομβοεμβολικές επιπλοκές ήταν λιγότερο πιθανές στους καπνιστές.

Λοίμωξη

«Αν και σπάνια στους μη καπνιστές, μια λοίμωξη -που είναι η συχνότερη επιπλοκή από τις αναφερόμενες από τους ερευνητές- απειλεί όσους εξακολουθούν να καπνίζουν μέχρι την ημέρα της επέμβασης. Από τη διακοπή του καπνίσματος πριν από την επιλεκτική αποκατάσταση της κήλης υπάρχει πράγματι σημαντικό κλινικό όφελος και γι’ αυτό οι χειρουργοί πρέπει να επιμένουν γι’ αυτή, προκειμένου να μειωθούν ή εξαλειφθούν οι πιθανότητες εμφάνισής της. Αν και δεν υπάρχουν δεδομένα ακριβώς για το χρόνο που απαιτείται χωρίς νικοτίνη, είναι γενικά αποδεκτό ότι όσο μεγαλύτερο διάστημα έχει να καπνίσει ο ασθενής τόσο το καλύτερο», εξηγεί περαιτέρω ο Δρ. Ξιάρχος.

Παρότι οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν τους επέτρεψαν να αναλύσουν εάν υπάρχει διαφορά στους καπνιστές που διακόπτουν το κάπνισμα λίγο πριν από την επέμβαση, ο εκ των συγγραφέων της μελέτης Jonah Stulberg, MD, FACS, είναι τόσο αυστηρός στην απαίτησή του προς τους ασθενείς να σταματούν το κάπνισμα πριν από το χειρουργείο που χρησιμοποιεί ακόμη και εξετάσεις ούρων για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού των ασθενών.

Σύνθετες κήλες

Το κάπνισμα είναι ακόμα πιο επιβαρυντικός παράγοντας για τη θεραπεία των πιο σύνθετων κηλών, δηλαδή των ευμεγεθών, που αρκετά συχνά είναι μετεγχειρητικές. Εάν λόγω του καπνίσματος εμποδίζεται η επούλωση της αρχικής επέμβασης, οι μύες  μπορούν να διαχωριστούν και να δημιουργήσουν κήλη. Η ικανότητα να μεταφερθεί αίμα στους μυς, ώστε να ενωθούν και πάλι, είναι σημαντική για την αποκατάσταση.  Αλλά η νικοτίνη και τα προϊόντα καπνού εμποδίζουν την καλή ροή του αίματος στα τραύματα.

Επιπρόσθετη δυσκολία επιφέρει το πλεονάζον σωματικό βάρος. Όσο μεγαλύτερο είναι τόσο πιο δύσκολη είναι η επιτυχής αποκατάσταση, λόγω της υψηλότερης ενδοκοιλιακής πίεσης που αναπτύσσεται. Για να περιορίσουν, λοιπόν, σημαντικά την πιθανότητα για επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις, οι ασθενείς είναι προτιμότερο να αποκλείουν παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την έκβαση της επιλεκτικής επέμβασης αποκατάστασης κήλης, δηλαδή να χάνουν βάρος και να κόβουν το κάπνισμα πριν απ’ αυτή.

«Η κήλη μπορεί να μην προκαλεί συμπτώματα, αρχικά. Αυτό όμως δεν διαρκεί περισσότερο από 1-2 χρόνια και γι’ αυτό πρέπει να θεραπεύεται χειρουργικά όσο το δυνατόν συντομότερα. Διαφορετικά ο ασθενής διατρέχει σοβαρότερους κινδύνους, όπως ισχαιμίας και νέκρωσης του εντέρου, όταν το περιεχόμενο της κήλης δεν ανατάσσεται. Η λαπαροσκοπική προσέγγιση δεν προκαλεί κάκωση στους μυς και γι’ αυτό συστήνεται ακόμα και για μετεγχειρητικές κήλες. Η δε χρήση πλέγματος μειώνει σημαντικά τις υποτροπές. Επιπλέον ο πόνος είναι σημαντικά μειωμένος, επειδή η επέμβαση γίνεται μέσω μικρών τομών, όπως άλλωστε και ο χρόνος ανάρρωσης», διαβεβαιώνει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος.


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Υπουργείο Μεταφορών: Οι αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης



Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού.

«Στόχος μας η δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών» αναφέρει το υπουργείο.

Εντός του επόμενου 10ημέρου, συμπληρώνει «θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις τους προκειμένου εντός του Μαΐου να προχωρήσει η ψήφιση του Νομοσχεδίου με την εφαρμογή ταυτόχρονα και των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων που απαιτούνται για την ομαλή μετάβαση στο Νέο Σύστημα εξετάσεων οδηγών και υποψήφιων οδηγών».



ΤΟ ΒΗΜΑ


Δικογραφία σε βάρος 42χρονου, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών, για ταυτοποίηση ατόμου, το οποίο μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με ανήλικη και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη σε οικία 42χρονου, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μετέβη στην οικία του 42χρονου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητό μέσω αποθήκευσης (USB) και κινητό τηλέφωνο ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D
Μέσω twitter : @ CyberAlertGR


Ν.Δ.: Ερωτηματικά για τον σύμβουλο του κ. Τσακαλώτου, Αλέξη Πουλιάση που ζήτησε μίζα για υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής.



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εδώ και μια εβδομάδα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα μιας καταγγελίας που αφορά τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχει γραφεί στον Τύπο -και δεν διέψευσε η Κυβέρνηση- ο επιχειρηματίας κ. Ιωσήφ Λιβανός κατήγγειλε ότι ο σύμβουλος του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, κ. Αλέξης Πουλιάσης τού ζήτησε μίζα -μέσω συνεργατών του- προκειμένου ο κ. Τσακαλώτος να προωθήσει την έγκριση της νόμιμης αμοιβής του για τη συνδρομή που είχε οικειοθελώς προσφέρει σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκ ευρώ, μέρος της οποίας φέρεται να προοριζόταν για τον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου ο τελευταίος να απελευθερώσει την προβλεπόμενη νόμιμη αμοιβή του κ. Λιβανού. 

Το ίδιο ακριβώς καταγγέλλει ο κ. Λιβανός ότι συνέβη προγενέστερα και με πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ -στις αρχές του 2015- ο οποίος επίσης φέρεται να ζήτησε μίζα, και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη, για να προωθήσει την έγκριση της αμοιβής του. 

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργούς μέχρι στιγμής σιωπούν για όλα αυτά, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη. Μόνο που υπάρχουν ορισμένα καίρια ερωτήματα τα οποία έχει ήδη θέσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς χρήζουν άμεσων και πειστικών απαντήσεων:

1. Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σημαντική κατηγορία;

2. Για ποιους λόγους ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του;

3. Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Υπάρχουν όμως και δύο ερωτήματα προς τη Δικαιοσύνη. 


  • Γιατί άραγε δεν έχει κληθεί ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο κ. Λιβανός για να αποδείξει -αν μπορεί- τους ισχυρισμούς του;
  • Και πώς εξηγείται -όταν έχει επιδειχθεί τόσο μεγάλη ευαισθησία για τρείς ανώνυμες μαρτυρίες στην υπόθεση Novartis- να μην έχει ήδη παραπεμφθεί στη Βουλή μια επώνυμη καταγγελία που αφορά δύο υπουργούς της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;».


O Κοντονής μίλησε στην βουλή για την αυτοάμυνα, κουβέντα για τον νόμο έγκλημα των αποφυλακίσεων



Διαβάζουμε στον eleftherostypos.gr, την απάντηση που έδωσε ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με τα όρια της αυτοάμυνας και δεν ακούσαμε κουβέντα για την κατάργηση του νόμου έγκλημα των αποφυλακίσεων που συντηρεί συνειδητά σε βάρος της κοινωνίας.

Η κοινωνία θα περίμενε να ακούσει εάν ήταν ένας σοβαρός πολιτικός ο κ. Κοντονής, ότι για να μην φτάσουμε σε περιπτώσεις αυτοδικίας θα αυστηροποιήσω τις ποινές για τους κακοποιούς και θα καταργήσω τον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου για να σκέφτονται όταν εγκληματούν τις συνέπειες που θα έχουν. Τόσο απλά αλλά δεν ακούσαμε κουβέντα και αυτό τον καθιστά και πάλι μαζί με τον προκάτοχο του συνεργό, σε κάθε έγκλημα που διαπράττεται από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο εξυπηρετήσεων δώρο στο οργανωμένο έγκλημα.

Ελεύθερος τύπος :

«Ο ποινικός κώδικας προστατεύει απολύτως τον πολίτη που ασκεί το δικαίωμα αυτοάμυνας σε επίθεση ή απόπειρα ληστείας το βράδυ στην οικία του». Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με τα όρια της αυτοάμυνας, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του 80χρονου, που μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο σπίτι του από επίδοξο ληστή, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκε η αστυνομία τον 80χρονο στη συνέχεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε οποιαδήποτε ιδέα για αλλαγή στη νομοθεσία, καθώς όπως τόνισε, είναι υπερπλήρες το νομικό οπλοστάσιο και είναι απολύτως επαρκείς οι ποινικές διατάξεις σχετικά με τα όρια της αυτοάμυνας και τυχόν υπερβάσεις τους.

«Τόσο η αυτοάμυνα που είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, όσο και η υπέρβαση της άμυνας είναι ξεκαθαρισμένα στον ποινικό κώδικα. Το θέμα είναι πώς εφαρμόζονται αυτές οι διατάξεις στην καθημερινότητα. Δεν χρειάζεται καμία αλλαγή καθώς είναι πλήρης ο ποινικός κώδικας σε ό,τι αφορά την αυτοάμυνα μέσα στο σπίτι. Καλύπτεται στον ποινικό κώδικα και απαλλάσσεται της ευθύνης ο αμυνόμενος όταν δέχεται βίαιη ενέργεια μέσα στο σπίτι του και μάλιστα σε απόλυτη γαλήνη», επισήμανε ο κ. Κοντονής. «Από εκεί και πέρα, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές θα πρέπει να σταθμίσουν τα όρια άμυνας τα οποία προβλέπονται στον ποινικό κώδικα» συμπλήρωσε.

«Ούτε στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ούτε στη δικιά μου πρόθεση υπάρχει κάτι που να διαφοροποιεί τις υφιστάμενες διατάξεις. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται, γιατί και στη διατύπωση της υπέρβασης και των απαλλακτικών λόγων, είναι σαφής ο νόμος για το αν θα πρέπει να ασκηθεί η μη δίωξη», επέμεινε ο κ. Κοντονής και διευκρίνισε: «Ο νόμος δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, αλλά συγχρόνως θέτει και τα όρια της άμυνας. Το άρθρο 23 προσδιορίζει ότι μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται υπέρβαση από φόβο ή ταραχή, αν δηλαδή έχουμε σε υψηλότατο βαθμό μια κατάσταση που να συνιστά ιδιαίτερη ψυχική πίεση στο θύμα που καλείται να αντιδράσει. Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει όταν βλέπει στο σπίτι του ένα ληστή, ότι δεν βρίσκεται σε ακραία ψυχολογική πίεση που δεν του επιτρέπει να σταθμίσει τα γεγονότα. Ακόμα και να είχαμε υπέρβαση άμυνας, εξαιτίας αυτού του περιστατικού έπρεπε να μείνει ατιμώρητος. Υπάρχουν άλλα αδικήματα όμως, που οι εισαγγελικές αρχές δείχνουν ευθυνοφοβία και ασκούν διώξεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός επισήμανε ότι «η απανθρωπιά στην εγκληματικότητα έχει χειροτερέψει, και οι πολίτες δεν ασθάνονται ασφαλείς όταν κοιμούνται μέσα στα σπίτια τους».

Παράλληλα, επέκρινε το πώς μεταχειρίστηκε η αστυνομία τον 80χρονο, στον οποίο, όπως είπε, ενώ δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, τον προσήγαγε με χειροπέδες.

«Ευαισθητοποιήθηκα από την εικόνα που δεν ήταν καθόλου καλή, του υπέργηρου που δέχτηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του. Θέλουμε να έχει ευθύνη η αστυνομία όταν προσάγει έναν υπέργηρο που διαπιστώνει ότι ο δράστης δεν μπορεί ούτε καν να περπατήσει να του βάζει χειροπέδες για να μην διαφύγει. Αυτά τα θέματα να τα δούμε τελείως διαφορετικά, ανθρώπινα», υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός.

«Και εμένα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν οι διωκτικές αρχές τον συγκεκριμένο πολίτη. Όταν έχουμε έναν υπέργηρο και κρίνουν οι αστυνομικοί ότι πρέπει να του περάσουν χειροπέδες, έχουμε περάσει το προσήκων μέτρο. Και η ελληνική αστυνομία και οι αρμόδιες διωκτικές αρχές πρέπει κατά τη λογική να προσεγγίσουν την περίπτωση. Η εικόνα που παρήχθη ήταν παντελώς άδικη», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.


Κοτζιάς: Οι Τούρκοι δεν παραβίασαν την κόκκινη γραμμή με τον εμβολισμό της ελληνικής... βάρκας στα Ίμια



O υπουργός Εξωτερικών δεν αποκλείει οι δύο  Έλληνες στρατιωτικοί να έπεσαν σε παγίδα από τους Τούρκους ή να ήταν ένα σχεδιασμένο περιστατικό.

«Σε μία-δύο περιπτώσεις φθάσαν οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή). Δεν την παραβιάσανε. Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς αν έχει παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή ή ήρθαν πιο κοντά οι Τούρκοι σε αυτήν, σε σχέση με το παρελθόν. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), η ερώτηση τέθηκε από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στο πλαίσιο συνέντευξης που θα μεταδοθεί αύριο στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ, όπως έδειξε το τρέιλερ του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τουρκικό σκάφος προ μηνών αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν τα δύο αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν σήμερα το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Νίκος Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και αν έπεσαν οι δικοί μας σε παγίδα εκεί απάντησε:

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr


Πανελλήνιες εξετάσεις: Εισιτήριο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ο βαθμός απολυτηρίου

Μαθητές του 2ου πειραματικού Λυκείου Αθηνών περιμένουν να ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)


Στη σταδιακή κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων θα οδηγήσουν οι αλλαγές της Παιδείας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Ωστόσο οι εξετάσεις δεν θα καταργηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα και για όλες τις σχολές.

Οι αλλαγές θα έρθουν άμεσα και σε λίγα χρόνια οι υποψήφιοι θα εισάγονται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα εξαρτάται από το βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου, σημείωσε. Ουσιαστικά τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α' Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εξετάσεις όμως δεν θα καταργηθούν για μια σειρά σχολών, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία». 

Πάντως ο υπουργός δεν διευκρινίζει αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των εξετάσεων για τις υπόλοιπες σχολές και πότε το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ισχύσει και για Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές.

Τι λέει η ΝΔ

Σχολιάζοντας τα περί κατάργησης των Πανελλαδικών, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε για «λόγια του αέρα».

«Λόγια του αέρα για ακόμα μια φορά, καθώς τόσον καιρό δεν έχουμε δει σχετικό νομοσχέδιο ούτε στη δημόσια διαβούλευση ούτε στη Βουλή. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να επιδεικνύει πρωτοφανή ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού προς σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων» σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωσή της η Νίκη Κεραμέως.


Πηγή : pontos-news.gr


21 νέες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το προκλητικό νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης του δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις, αποτελεί μνημείο θράσους και ψεύδους. Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε συνολικά 21 νέες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες κόστισαν 10 δις ευρώ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

Πλήρης Δήλωση

«Η δήλωση του Υφυπουργού Εργασίας, ότι στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις, προκαλεί το κοινό αίσθημα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Ας του θυμίσουμε, λοιπόν, ποιες είναι οι 21 νέες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, που πραγματοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύψους 10 δις ευρώ. 

Μειώσεις που οδήγησαν  σε περικοπή των κύριων συντάξεων από 35% έως 40% και τις επικουρικές κατά 44% σε σχέση με το 2014. (σχήμα 1). 


Συγκεκριμένα:


  1. Αύξηση του ποσοστού εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για το σύνολο των κύριων  συντάξεων που λαμβάνει ο συνταξιούχος  και -για πρώτη φορά- επιβολή εισφοράς 6% υπέρ υγείας στις επικουρικές συντάξεις.
  2. Κατάργηση του ορίου κατώτατης σύνταξης (Υπουργική Απόφαση Χαϊκάλη 8/2015)
  3. Σταδιακή αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την 1/1/2022. Τα νέα όρια είναι τα εξής: 62 έτη για πλήρη σύνταξη με 40 έτη ασφάλισης και 67 έτη με 15 έτη (Ν.4336/2015)
  4. Επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων από 1/6/2016 και περικοπές σε συνταξιούχους με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης στα 1.170 ευρώ καθαρά (1.300€ μικτά).
  5. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επικουρική σύνταξη (ETEA) κατά 1 ποσοστιαία μονάδα συνολικά (από 3% για ασφαλισμένο και 3% για εργοδότη, σε 3,5% και 3,5% αντίστοιχα) για τα έτη 2016-2018 και κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες για τα έτη 2019-2022. Επιβολή ρήτρας βιωσιμότητας στο ταμείο επικουρικής ασφάλισης.
  6. Μειώσεις -από 1/1/2016- στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών υπαλλήλων μεσοσταθμικά κατά 35%, αύξηση μηνιαίας εισφοράς  κατά 12,5% από 4% σε 4,5% και επιβολή ρήτρας βιωσιμότητας
  7. Μειώσεις στα εφάπαξ -μέχρι 31/12/2013- κατά τουλάχιστον  20%. Για τα εφάπαξ από 1/1/2014 ο υπολογισμός τους θα γίνεται σύμφωνα με το μοντέλο Νοητής Κεφαλαιοποίησης και μέχρι σήμερα επιστρέφονται μόνο οι καταβληθείσες εισφορές ατόκως
  8. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής μέχρι τις 31/12/2019. Οι μειώσεις από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2019 θα ανέλθουν σε περίπου 900 εκ. ευρώ. Το 2018 η δαπάνη περιορίζεται σε 108 εκ.€ και το 2020 μηδενίζεται
  9. Περικοπή των   συντάξεων χηρείας σύμφωνα με το ν. 4387/2016 μετά τις 13/5/2016  τουλάχιστον κατά 42% σε σχέση με το 2014 και θέσπιση τόσο  ηλικιακού ορίου όσο και περιορισμού της καταβαλλόμενης σύνταξης. Πλήρης κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με μείωση στο 50% της σύνταξης ή στο 25% εάν ο επιζών εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.
  10. Κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος συζύγου στις κύριες συντάξεις, καθώς και πλήρης κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων στις επικουρικές συντάξεις.
  11. Επιβολή πλαφόν στα 2.000 ευρώ για τις κύριες συντάξεις και στα 3.000 ευρώ (καθαρά προ φόρου) για κάθε συνταξιούχο που δικαιούται σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία ή οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής μέχρι 31/12/2018
  12. Μειώσεις μεσοσταθμικά κατά 44% των επικουρικών από 1/1/2015.
  13. Μείωση της Εθνικής Σύνταξης για τις συντάξεις αναπηρίας. Τα 384 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% χορηγείται το 75% της Εθνικής Σύνταξης, ενώ με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 66,99% χορηγείται το 50%.
  14. Αύξηση του κόστους εξαγοράς για την αναγνώριση πλασματικών ετών. Μέχρι 13/5/2016 το μηνιαίο κόστος εξαγοράς ήταν στο 25πλάσιο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη που είχε ορισθεί στις 31/12/2011, με το ν.4387/2016  το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται με το μισθό ή εισόδημα του τελευταίου μήνα πριν την εξαγορά (δηλ. με τα όρια  586€ έως 5860€ μηνιαίως)
  15. Μείωση σε ποσοστό 60% του ποσού της σύνταξης, κύριας και επικουρικής, των δικαιούχων που αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ και σε ποσοστό 100% στους δικαιούχους που απασχολούνται στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ.
  16. Αλλαγή στη βάση  υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών - αυτοαπασχολούμενων και  αγροτών.

α. Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται από 1/1/2017 με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα (μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών), το 2018 το μικτό εισόδημα με έκπτωση 15% και από 1/1/2019 στο μικτό εισόδημα (χωρίς την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών), ενώ οι μελλοντικές παροχές θα είναι μειωμένες.

β. Σταδιακή προσαρμογή του ποσοστού 20% για κύρια σύνταξη  στους αγρότες       μέχρι το 2022, ενώ την πλήρη εθνική σύνταξη των 384€ θα την λαμβάνουν από το 2031.

γ. Επιβολή εισφορών υπέρ Υγείας στους αγρότες και επιστήμονες 6,95% από το    2017.

Δημιουργία αντικινήτρων για ασφάλιση μετά τα 25 έτη και για αμοιβές πάνω από 1.300 ευρώ

Η “προστασία” που προέβλεπε ο ν.4387/2016 στις περιπτώσεις που η νέα σύνταξη- σύμφωνα με ν.4387/2016- υπολείπεται τουλάχιστον 20% της σύνταξης με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού, καταργείται στις 31/12/2018.

Πάγωμα όλων των συντάξεων μέχρι και το 2022. Επιπλέον, για όλες τις συντάξεις με προσωπική διαφορά πάνω από 18%, θα υπάρξει συμψηφισμός με δυνητικές αυξήσεις μέχρι την πλήρη εξάλειψή της.

Οι συντάξεις που εκδίδονται από τις 12.5.2016 και μετά, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά τουλάχιστον 35%-40% σε σχέση με το 2014.

Περικοπή τμήματος της προσωπικής διαφοράς κυρίων και επικουρικών καταβαλλόμενων συντάξεων μέχρι 18%, και επιπλέον περικοπή οικογενειακών επιδομάτων από 1/1/2019.

Με ψέματα κέρδισαν τις εκλογές, με ψέματα κυβερνούν, με ψέματα πάλι επιδιώκουν να επανεκλεγούν.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όμως, που υπέστησαν αυτές τις σκληρές και άδικες δοκιμασίες, τους έχουν βάλει ήδη στο περιθώριο».


Άσχημο πέσιμο 26χρονου από 6 μέτρα στα Κανόνια στο Ναύπλιο



Άσχημο πέσιμο είχε ο 26 χρονος Ναυπλιώτης Κ.Φ. λίγα λεπτά πριν τις 22.00 απόψε στην παραλία του Ναυπλίου.

Για άγνωστους λόγους ο νεαρός έπεσε από 6 μέτρα ύψος ανάμεσα στα σκαλιά και την παιδική χαρά δίπλα από το Ηλιοστάσιο.

Πρωτοφανές έα τέτοιο ατύχημα για τα χρονικά της πόλης. Ο νεαρός έχει κτυπήσει σε πόδια, χέρια και κεφάλι. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο νοσοκομείο Άργους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος νεαρός θα διασωληνωθεί και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών με κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις…

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άτυχος είναι σχεδιαστής Εσωτερικών χώρων και ενωρίς σήμερα το απόγευμα εθεάθη να ζωγραφίζει το λιμάνι του Ναυπλίου.

Η τραγική ειρωνεία

Το σχέδιο του άτυχου άνδρα… το ζωγράφιζε μερικές ώρες πριν στο σημείο που έπεσε απόψε…!!!!

Σε λίγο περισσότερα…



Πηγή : argonafplia.gr



Εκθεση ΟΟΣΑ: Ουραγός στο επιχειρηματικό περιβάλλον και την αξιοποίηση ταλέντων η Ελλάδα



Την τελευταία θέση μεταξύ των κρατών - μελών του καταλαμβάνει η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ  που δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα, ενώ συγκεντρώνει η Ελλάδα που επιτυγχάνει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αξιοποίησης ταλαντούχων ανθρώπων.

Ο Οργανισμός επισημαίνει μεν ότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις βελτίωσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο όμως παραμένει φτωχό.

Όπως σημειώνει η Έκθεση, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων έχουν σημειώσει πρόοδο αλλά η δημόσια διοίκηση και η υπερβολική γραφειοκρατία συνεχίζουν να καταστρέφουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.


Ειδική μνεία γίνεται και στους θεσμούς αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που χαρακτηρίζονται μεν λειτουργικοί αλλά τονίζεται ότι απομένει να αναπτυχθεί ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο.

Το Κτηματολόγιο, προστίθεται, έχει νομοθετηθεί αλλά παραμένει ημιτελές  γεγονός που μαζί με άλλα διοικητικά εμπόδια θέτουν εμπόδια στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ενώ οι πτωχευτικές διαδικασίες είναι αργές  και σύνθετες επειδή απομένουν να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις και εξαιτίας ενός αργού δικαστικού συστήματος.

«Διασφαλίστε ότι ένας ικανός αριθμός εκπαιδευμένων επαγγελματιών στον συγκεκριμένο τομέα θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα» συνιστά ο ΟΟΣΑ.


Ο Οργανισμός επισημαίνει επίσης ότι η μάχη κατά της διαφθοράς και της δωροδοκίας είναι ένα βασικό στοιχείο για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και παραμένει κορυφαίας σημασίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σημειώνει μάλιστα ότι σε πολλές χώρες κρίσιμη για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι η δυνατότητα να προωθούνται και να διατηρούνται ταλαντούχοι άνθρωποι.

Στο διάγραμμα που παραθέτει ο Οργανισμός φαίνεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη του Οργανισμού που έχουν περιληφθεί στην έρευνα αναφορικά με τις διευκολύνσεις που παρέχει η κάθε χώρα στον επιχειρηματικό τομέα.

Πολύ χαμηλή είναι η κατάταξη της Ελλάδος (τρίτη από το τέλος) αναφορικά και με την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (FDI), αν και όπως αναφέρεται το σχετικό θεσμικό πλαίσιο είναι πλέον καλύτερο σε σχέση με άλλα κράτη.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Είχαν γίνει φόβος και τρόμος 2 Πακιστανοί που λήστευαν τουρίστες στην περιοχή της Ακρόπολης



Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί Πακιστανοί στην εθνικότητα για ληστείες, με απειλή μαχαιριών, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών. 

Συγκεκριμένα:

Βραδινές ώρες της 26-4-2018, συνελήφθησαν στο Λόφο Φιλοπάππου, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δύο  υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει δύο υπηκόους Ισπανίας και με την απειλή μαχαιριών τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι προαναφερόμενοι δράστες, οι οποίοι δρούσαν συστηματικά, πάντα με την απειλή μαχαιριού και με ιδιαίτερη σκληρότητα, έχουν διαπράξει άλλες τρείς (3) ληστείες στο Λόφο του Φιλοπάππου.

 Στις 26-4-2018 σε βάρος ζεύγους υπηκόων Λευκορωσίας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή.
 Στις 23-4-2018 σε βάρος ζεύγους ημεδαπών από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.
 Στις 23-4-2018 σε βάρος ζεύγους υπηκόων Πολωνίας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα»



Θύμα Τούρκων χάκερ έπεσε η κεντρική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στις 11:00 το βράδυ της Δευτέρας.

Στην αρχική σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου εμφανιζόταν ένα μήνυμα στην τουρκική γλώσσα, το οποίο, κάνοντας σαφή αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ήταν στην ουσία το νόημα και το «μήνυμα» όσων έγραψαν οι Τούρκοι χάκερ στην αρχική σελίδα του ΑΠΕ.

Σε επικοινωνία που είχε η «Κ» με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κείμενο που ανήρτησαν οι Τούρκοι χάκερ κατέβηκε άμεσα από τους τεχνικούς του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι οποίοι τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν ενδείξεις για πιθανό «χακάρισμα» και βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Οι τεχνικοί του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων παραμένουν σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.



Πηγή: skai.gr