Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Βόμβες» Τσατάνη στην Βουλή: Δεχόμουν παρεμβάσεις από Παπαγγελόπουλο



Βαρύ κατηγορητήριο για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, απέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στην πολύωρη και αναλυτική της κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή.

Η εισαγγελέας Εφετών αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζητούσε από την ανάληψη των καθηκόντων του από την προϊσταμένης της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να της ασκήσει πειθαρχική της δίωξη.

Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη κατέθεσε πως η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη την είχε πληροφορήσει ότι κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε πει «γιατί την κρατάτε την κυρία Τσατάνη, ασκείστε της επιτέλους πειθαρχική δίωξη!»

Αυτό το περιστατικό, εξήγησε, η κυρία Γεωργία Τσατάνη είχε προηγηθεί των δηλώσεων του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Βουλή «περί δικαστικών πραξικοπημάτων…» και «αυτός, όπως και άλλες πληροφορίες που λάμβανε από συναδέλφους της , ήταν ο λόγος, για τον οποίο ζήτησα να τον συναντήσω. Δεν πήγα για να το κλαφτώ… Ήθελα να του πω ότι έχει σφαλερή εικόνα…»

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη επίσης κατήγγειλε ότι «κάποιοι ψάχνουν τους σκληρούς δίσκους της προκειμένου να βρουν σημειώσεις της…» λέγοντας πως «πληροφορώ του κυρίους που ψάχνουν να βρουν σημειώσεις μου στους σκληρούς δίσκους, όλα τα έχω στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου και σε δύο μπλόκ…»

Μια αναφορά που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου όσο και βουλευτών της συγκυβένησης που της ζήτησαν να κατονομάσει ποιους εννοεί γιατί δεν μπορεί να δημιουργεί έτσι εντυπώσεις. Η εισαγγελέας όμως επιφυλάχθηκε και αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η κυρία Γεωργία Τσατάνη δήλωσε πως είναι «θυμωμένη και αγανακτισμένη, όχι όμως και φοβισμένη». Υποστήριξε πως δέχεται «ένα άγριο πόλεμο» αλλά δήλωσε πως «είμαι όρθια γιατί εκπροσωπώ έναν ιερό θεσμό». Είπε ότι έχει στοχοποιηθεί τους τελευταίους 6 μήνες κάτι που είπε πως επιβεβαιώνεται «και από τις έντυπες πληροφορίες, καθώς η ίδια δεν έχω ενημερωθεί, ότι μου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου». Απέδωσε σε «δυσανεξία» σε βάρος της σχετικά με την στάση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την εμμονή του «να παρεκτρέπει το όλο περιεχόμενη της αναφοράς της…»

Η εισαγγελέας Εφετών, επίσης, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι «έριξε λάσπη σε οικογενειακά της πρόσωπα…» γι αυτό και όταν τον συνάντησε «δεν πήγα για να κλάψω στον ώμο του για την κόρη μου», όπως είπε. «Δεν συνηθίζω να κλαίω σε ώμους πολιτικών…» και εξήγησε πως κατά τη συνάντησή που είχαν «του έδειξα τη φωτογραφία της κόρης μου στο προεκλογικό της φυλλάδιο με το βιογραφικό της για να του δείξω ότι δεν εικονιζόμουν εγώ στην φωτογραφία αλλά ο σύζυγός μου».

Σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και του χειρισμού της, δεν θέλησε να αναφερθεί επί της ουσίας καθώς κάτι τέτοιο δεν της επιτρέπεται, υποστήριξε πάντως ότι η αρχική υπόθεση της ανατέθηκε υπηρεσιακά, ήταν υποχρεωμένη από τον Κώδικα να συσχετίσει άλλες εκκρεμούσες υποθέσεις, ενώ είπε πως από την στιγμή που δεν είχε άλλα στοιχεία την υπόθεση στο αρχείο κάτι που σημαίνει ότι εάν υπάρξουν άλλα στοιχεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανασυρθεί.

Επίσης επικαλούμενη τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων στην συνάντηση συνεργασίας με τους δικαστικούς της Κυπριακής Δικαιοσύνης για τις εκκρεμοδικίες Βγενόπουλου, αναφέρθηκε και στο περιστατικό που η ίδια ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν εκείνος προσπάθησε να εισέλθει, επικαλούμενη τις σχετικές διατάξεις.

Η τοποθέτηση της εισαγγελέας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και η ακρόαση της για να απαντήσει στος ερωτήσεις των βουλευτών ανανεώθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου στις δέκα το πρωί.




Πηγή : newsit.gr


Τρεις οι βομβιστές αυτοκτονίας. Στους 41 οι νεκροί



Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια το θάνατο 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 239. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως είπε το ΥΠΕΞ : «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών».

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την οργή, τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για τις χθεσινές πολύνεκρες επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων καθώς και τα συλλυπητήρια της χώρας μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων. Ενημερώνει δε για την άμεση συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σε Έλληνες πολίτες.

«Αμέσως μετά τις εκρήξεις», αναφέρει η ανακοίνωση, «κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ώς τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών».


Ξεσπούν σε γιατρούς και νοσηλευτές την απογοήτευση και τα νεύρα τους οι πολίτες!




Ένας επιμελητής Β’ στο Κέντρο Υγείας Σερβίων είναι το τελευταίο θύμα της απίστευτης βίας που βγάζουν τα τελευταία κάποιοι ασθενείς και συνοδοί απογοητευμένη για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στο ΕΣΥ!

Το Κίνημα Νέων Ιατρών κατήγγειλε χθες "την πλήρη ανυπαρξία κάλυψης των συναδέρφων ιατρών που πέφτουν θύματα βιαιοπραγίας κατά την ώρα εργασίας τους". Δηλαδή για τους γιατρούς που γίνονται σάκος του μποξ για τους πολίτες που έχουν δικαίως ή αδίκως νεύρα!

Όπως αναφέρουν, "το τελευταίο περιστατικό που μας καταγγέλθηκε έρχεται από τον συνάδερφο Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βία όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες με μώλωπες που μας κοινοποίησε στην καταγγελία του.


Το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι. Η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του".

Και δεν μένουν εκεί οι Νέοι Γιατροί αλλά καταγγέλλουν και ολιγωρία από τους υπεύθυνους του ΚΥ και τον οικείο ιατρικό σύλλογο... Σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι "παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στη δυτική Μακεδονία, αυτή τη φορά όχι μόνο δεν είδαμε καμιά κάλυψη του συναδέρφου από την προϊσταμένη αρχή (διεύθυνση του ΚΥ, διοίκηση της 3ης Υ.Πε.) αλλά ούτε και κανένα ενδιαφέρον από τον τοπικό ΙΣ… Ούτε καν για την αναζήτηση του υπεύθυνου της βιαιοπραγίας για να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες…".

Καταλήγουν δε λέγοντας ότι "η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας".



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Οι αλλαγές στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων



Η φορολογία ακίνητης περιουσίας έχει αποτελέσει πεδίο ευρύτατων αλλαγών τα τελευταία χρόνια. Από το «χαράτσι» που πληρωνόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχουμε περάσει στον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος έχει υποστεί ήδη δύο αλλαγές από τότε που εφαρμόστηκε. Τo 2014 τροποποιήθηκε η νομοθεσία που αφορά τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων, με στόχο να τονωθεί η κτηματαγορά χωρίς όμως αποτελέσματα, καθώς η αβεβαιότητα αλλά και ο ΕΝΦΙΑ κατέστησαν τα ακίνητα ένα ασύμφορο επενδυτικά προϊόν.

Οι συχνές αλλαγές έχουν δημιουργήσει έναν φορολογικό λαβύρινθο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τους υποψήφιους αγοραστές. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσίευσε έναν χρήσιμο οδηγό για τους φορολογουμένους, δίνοντας έμφαση στις μεταβολές που ισχύουν αναφορικά με τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων.

Παρακάτω παρατίθενται οι σημαντικότερες ερωτήσεις και οι απαντήσεις για τις μεταβιβάσεις ακινήτων:

– Ποιος ο υπόχρεος για την καταβολή του φόρου μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ);

Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου επιβάλλεται φόρος και υπόχρεος για την καταβολή του είναι ο αγοραστής.

– Ποια είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την υποβολή της δήλωσης;

Για κάθε μεταβίβαση ακινήτου οι συμβαλλόμενοι υποχρεούνται, πριν από τη σύνταξη του συμβολαίου, να υποβάλουν κοινή δήλωση φμα στη ΔΟΥ, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται το ακίνητο.

– Ποια είναι η διαδικασία υποβολής της δήλωσης και καταβολής του ΦΜΑ;

Η δήλωση υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα, ένα εκ των οποίων κρατείται από τον υπάλληλο της ΔΟΥ και το δεύτερο, αφού βεβαιωθεί για την ακρίβεια της αντιγραφής, παραδίδεται στον συμβαλλόμενο. Η καταβολή του φόρου πραγματοποιείται σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ με τη χρήση κωδικού πληρωμής.

– Πώς καταβάλλεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων;

Στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, κατά την υποβολή της δήλωσης φμα, ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράφει σε αυτήν την αντικειμενική αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, βάσει της οποίας καταβάλλει εφάπαξ τον φόρο που αναλογεί. Σε περίπτωση που το τίμημα είναι μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας, ο φόρος υπολογίζεται επί του τιμήματος. Στις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, κατά την υποβολή της δήλωσης ο φορολογούμενος καταβάλλει εξ ολοκλήρου τον φόρο που αναλογεί στην αξία που δήλωσε. Κατά την υποβολή της δήλωσης και μέσα σε προθεσμία δύο ημερών, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ προσδιορίζει προσωρινά την αγοραία αξία του ακινήτου και ο αγοραστής έχει πλέον το δικαίωμα, μέσα σε δίμηνη ανατρεπτική προθεσμία από την ημερομηνία παραλαβής της δήλωσης, να υποβάλει συμπληρωματική δήλωση σύμφωνα με την ορισθείσα προσωρινή αξία και να καταβάλει χωρίς πρόστιμο το μισό του αναλογούντος φόρου και το υπόλοιπο μισό τον επόμενο της βεβαίωσης μήνα.

– Ποιοι είναι οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΦΜΑ;

O φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται σε 3% επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου. Ο ανωτέρω συντελεστής εφαρμόζεται σε μεταβιβάσεις ακινήτων, οι οποίες διενεργούνται από 1/1/2014 και μετά.

Τι ισχύει για την αγοραπωλησία πρώτης κατοικίας

Η αγορά πρώτης κατοικίας απαλλάσσεται από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων υπό προϋποθέσεις. Ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του αγοραστή διαμορφώνεται η απαλλαγή για την πρώτη κατοικία.

– Ποια είναι η έκταση της παρεχόμενης απαλλαγής;

Οπως προκύπτει από τον τελευταίο νόμο, η χορήγηση απαλλαγής για αγορά κατοικίας με εμβαδόν έως 200 τ.μ. ή οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί κατοικία με εμβαδόν έως 200 τ.μ., ανεξάρτητα από την αξία τους καταργήθηκε, και παρέχεται απαλλαγή, η οποία συνδέεται με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το είδος του αγοραζόμενου ακινήτου ως εξής:

• Για αγορά κατοικίας: από άγαμο μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ, από έγγαμο μέχρι ποσού αξίας 250.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του.

• Για αγορά οικοπέδου: από άγαμο μέχρι ποσού αξίας 50.000 ευρώ, από έγγαμο μέχρι ποσού αξίας 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 15.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του. Αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει τα παραπάνω αφορολόγητα όρια, η απαλλαγή χορηγείται μέχρι του αντίστοιχου αφορολόγητου ποσού και για την επιπλέον αξία οφείλεται ΦΜΑ. Σε περίπτωση αγοράς κατοικίας, στο ποσό της απαλλαγής περιλαμβάνεται και η αξία μιας θέσης στάθμευσης και ενός αποθηκευτικού χώρου, για επιφάνεια εκάστου έως 20 τ.μ., εφόσον βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο και αποκτώνται ταυτόχρονα με το ίδιο συμβόλαιο αγοράς.

– Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την απαλλαγή πρώτης κατοικίας;

Ο αγοραστής ή η σύζυγός του ή τα ανήλικα παιδιά του να μην έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οικήσεως σε άλλη οικία ή διαμέρισμα που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας επί οικοπέδου οικοδομήσιμου ή επί ιδανικού μεριδίου οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες, και βρίσκονται σε δημοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.

– Προϋποθέσεις χορήγησης δεύτερης απαλλαγής.

Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για αγορά κατοικίας ή οικοπέδου παρέχεται μία φορά. Απαλλαγή παρέχεται και για κάθε νέα αγορά ακινήτου, εφόσον αθροιστικά: α) τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά του κατά τον χρόνο της νέας αγοράς ο αγοραστής, ο σύζυγος ή τα ανήλικα τέκνα τους δεν πληρούν τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του και β) ο αγοραστής υποβάλλει την οικεία δήλωση και καταβάλλει εφάπαξ τον φόρο που αναλογεί στην αξία του ακινήτου που έτυχε της απαλλαγής.

– Πότε παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για την επιβολή ΦΜΑ;

Για υποθέσεις για τις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε έως τις 31/12/2013, το δικαίωμα του Δημοσίου για επιβολή ΦΜΑ παραγράφεται μετά την πάροδο πενταετίας από τη λήξη του έτους εντός του οποίου λήγει η προθεσμία υποβολής της δήλωσης και μετά την πάροδο δεκαπέντε ετών από το τέλος του έτους εντός του οποίου παρεσχέθη η απαλλαγή, έστω και αν η υπόθεση περαιώθηκε οριστικά. Για υποθέσεις για τις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μετά την 1/1/2014, η φορολογική διοίκηση μπορεί να προβεί σε έκδοση πράξης διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εντός πέντε ετών από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης.





Προκόπης Χατζηνικολάου
Έντυπη Καθημερινή


Με εντάσεις η ακρόαση της εισαγγελέως Τσατσάνη στη Βουλή



Στην Επιτροπή Θεσμών-Διαφωνία για το δικαίωμα συνοδείας από δικηγόρο

Ξεκίνησε στην Επιτροπή Θεσμών η ακρόαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τις καταγγελίες της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση, ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση για το αν πρέπει να παρίσταται στην Επιτροπή ως συνεργάτης, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θέμης Σοφός.  Οι κυβερνητικοί βουλευτές, επικαλούμενοι τον κανονισμό της Βουλής, επέμειναν ότι δεν πρέπει να είναι παρών στη διαδικασία ο κ. Σοφός καθώς είναι δικηγόρος της κ. Τσατάνης. Ο ίδιος ο κ. Σοφός, δήλωσε ότι «για λόγους ευπρέπειας», αποχωρεί και δεν θα παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη για να  διευκολύνει τη διαδικασία, «παρά το γεγονός ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση της Επιτροπής».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής, που έδινε τη δυνατότητα να παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη ο κ. Σοφός μετά από αίτημα της ίδιας.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι θεσμικά παράλογο να υποχωρήσει η Επιτροπή και να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία τους κατηγόρησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και προσέθεσε ότι κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η ακρόαση της κ. Τσατάνη.


Πηγή : tovima.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟ !
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ .

Αγαπημένοι μου άλλη μια εβδομάδα με φλοράλ και κρουαζέ ! Λόγια , λόγια φούμαρα , και ..μώβ κορδέλες φορολογικές που θα μας τυλίξουν ! 
Εμείς πάμε να δούμε πόσα γέλια και πόσα δάκρυα είχε η εβδομάδα που πέρασε !
Ας πάρουμε πρώτα αυτά που έγιναν να γελάσουμε λίγο...
Αυτό που διαπιστώσαμε τον τελευταίο καιρό είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λογαριασμό του Α.Τσίπρα στο twitter  ( και να ήταν μόνο αυτό το στραβό ; )
Στην γενική συνέλευση του Σ.Ε.Φ και στην ομιλία του ο Πρωθυπουργού ανέβηκε στο twitter μέρος της ομιλίας που έλεγε : Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα γίνει << αύξηση της απασχόλησης >> Ούψ ! Γκάφα ! << Μείωση της ανεργίας >> Κ.Τσίπρα !
Ποιός χειρίζεταιτον λογαριασμό σας ; Μήπως ο Καρανίκας ;
Φυσικά όπως ανέβηκε ..σχετικά σύντομα κατέβηκε ! Ότι ανεβαίνει , κατεβαίνει , ότι γυρίζει σταματά ...
Είχαμε και το τραγούδι << ο άρχοντας της καρπαζιάς >>του τραγουδοποιού Σ.Μορφονιού , που λέει << ψεύτης β' διαλογής >> και τον << γλεντάει το σύστημα >> .
Ο Άδωνις έγραψε  περιπαικτικά <<  για ποιόν είναι το τραγούδι ; >>  αφήνοντας να εννοηθεί πως οι στίχοι << φωτογραφίζουν >> τον Α.Τσίπρα .
Έλα όμως που ο τραγουδοποιός είχε άλλη άποψη :  << Αφού αναρωτιέσαι για ποιόν το έγραψα θα σου πω .Καθρέφτες σίγουρα θα εχεις πολλούς κοντά σου . Κοιτάξου !
Ω ! Βρε φίλε ..αυτό πόνεσε πολύ ! Συνέχισε ακάθεκτος ο Άδωνις ...
Εγω θα σας πω Κύριοι αυτό το τραγούδι ταιριάζει σαν νουμεράκι ...σε πολλούς πολιτικάντηδες !
Με όλα αυτά , με εκείνα και με τα άλλα , μαζί με τις φωτιές στην Χαλκιδική , Βοιωτία , και με το πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair που έπεσε πάμε για τα δάκρυα της εβδομάδας ! Ευτυχώς σώθηκαν από θαύμα οι χειριστές ! Από το 1977 έχουν πέσει σχεδόν 11 Canadair . Μας έχουν μείνει περίπου άλλα τόσα ! Τιμή και δόξα σε όσους χειριστές έχουν χάσει την ζωή τους  παλεύοντας με τις φωτιές ! Με τα πυροσβεστικά σε κακό..χάλι ..Με τις φόρμες των χειριστών καμμένες από τις φωτιές ! Με όλους εσάς τους κυβερνώντες να τους κόβετε επιδόματα και μισθούς ! Ντροπή σας !
Άγνωστη λέξη για εσάς ..πλέον το γνωρίζω καλά !
Τώρα όσο για την κόντρα που ξεκίνησε  του Κ.Τόσκα με τα ΜΑΤ ...θα δούμε τι θα γινει ! Τα ΜΑΤ θεωρούν ότι τους αδειάζει ο Υπουργός Καλά....περιμένετε τις μειώσεις , σε μισθούς και επιδόματα από τον άλλο μήνα και θα καταλάβετε τι άδειασμα θα έχετε  ...και στο επόμενο συλλαλητήριο να μην χτυπάτε τους συνταξιούχους παππούδες σας αλλά αυτούς που σας διατάζουν !
Εδώ ο κόσμος μας συρρικνώνεται και οι κυβερνώντες μιλάνε για αλλαγή του εκλογικού νόμου , την απλή αναλογική , ψήφο στους 17αρηδες , και δίπλωμα οδήγησης είπε ο Π.Καμμενος μαζί με συνοδό ! Ότι του φανεί του Λολοστεφανή !
Λόγια , λόγια ...Έργα σοβαρά δεν βλέπουμε ! 
Στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν γιατροί ! Ένας γιατρός και δυο νοσοκόμες είναι με απόσπαση στην Αθήνα εδώ και 5 χρόνια ! Κατα τ' άλλα αν αρρωστήσει κάποιος και δεν μπορέσουν να τον πάνε απέναντι ..στην Τουρκία ..Ναι στη Τουρκία ...τότε καλά σαράντα !  Ειλικρινά δεν έχω λόγια ..Και εσείς μιλάτε για αλλαγή του εκλογικού νόμου ;
Αναρωτιέμαι ...Πως να πας στον πηγαιμό για την Ιθάκη ..μετά από τόσα χρόνια Μύκονο !
Έλα μου ντε...!
Καλά το ταρακούνημα της εβδομάδας ήταν το BREXIT στην Αγγλία ! 
Χαμός στα χρηματιστήρια ! Σε πανικό οι τράπεζες ! Ένα τρόμο η Γερμανία και οι Βρυξέλλες τον έχουν , για αυτό βιάζονται να πετάξουν γρήγορα την Αγγλία για παραδειγματισμό για να μην ακολουθήσουν και άλλες χώρες ! 
Τι μίσος έχουν για την Αγγλία οι Γερμανοί ; Όπως έχουν και για εμάς ! Είμαστε μεγάλο απωθημένο του β' Παγκοσμίου πολέμου !
Είναι πολύ βαριά η γερμανική μπότα στο λαιμό των Ευρωπαίων ! Θα έπρεπε να αναθεωρήσει την στάση της ! Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρεύονταν οι πολίτες της !
Τώρα τι θα γίνει....τι θα επακολουθήσει ...είπαμε ο Θεός να βάλει το χέρι του !
Όσο για τα πανηγύρια που έκαναν οι κυβερνώντες για την νίκη των Podemos...
Τελικά απλά..τη πάτησαν και τα ..μαζεψαν που βγήκε ο Ραχόι .
Είναι καιρός πια να σκεφτούμε που μας πηγαίνουν οι..κυβρνώντες..Μην περιμενουμε την τελευταία στιγμή !...
Κλείνοντας θα πω : Ας ενεργοποιήσουμε την κυτταρική μας μνήμη .Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε καταδικασμένοι ! Μας παρουσιάζουν τις αλήθειες σαν ψέματα και τα ψέματα σαν αλήθειες ! Αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε , να τους χάζεύουμε ,και να υπομένουμε για όλα όσα γίνονται...χάνουμε τα πάντα ! Η ιστορία μας ...μας φωνάζει !
Αν χαθεί....που αυτό θέλουν ...Χαθήκαμε !

Το tip της Εβδομάδας ! 

Αγαπημένοι μου , να περάσετε ενα όμορφο καλοκαίρι , όπου κι αν πάτε , ότι κι αν κάνετε ! Ραντεβού το Σεμπτέμβριο !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
Τον Σεπτέμβριο με την Χαριτίνη !


Συριζαίος βουλευτής ξέχασε τη μισή ομιλία... στο σπίτι του!




Κατακόκκινος από ντροπή αναγκάστηκε να διακόψει την τοποθέτησή του ο Δημήτρης Δημητριαδής επί του νομοσχεδίου για προσάρτηση ευρωπαϊκών οδηγιών

Στα μέσα της ομιλίας του και κατακόκκινος από ντροπή αναγκάστηκε να διακόψει την τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριαδής επί του νομοσχεδίου για προσάρτηση ευρωπαϊκών οδηγιών που αφορούν στις οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων στην ελληνική νομοθεσία.

Ο λόγος δεν ήταν κάποια ξαφνική αδιαθεσία αλλά το γεγονός ότι ο βουλευτής είχε ξεχάσει στο σπίτι τη μισή του ομιλία! Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι από το βήμα της Ολομέλειας απευθύνθηκε προς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ για βοήθεια. 

«Για ψάξε στο έδρανο ή στην τσάντα μου μήπως βρεις την υπόλοιπη εισήγησή μου» είπε απευθυνόμενος στην κυρία Φωτεινή Βακή αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Δεν το πιστεύω...», συνέχισε ο κ. Δημητριάδης για να εξηγήσει στους υπόλοιπους: «Χίλια συγνώμη θα σταματήσω εδώ λόγω απώλειας της εισήγησής μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στην δευτερολογία μου».



Πηγή : protothema.gr


Κόντρα Αυγής - Ν.Δ. για κυπριακή εταιρεία στο μ/κ της εφημερίδας



Την είσοδο εταιρείας κυπριακών συμφερόντων στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου το 2014 αναγνωρίζει η εφημερίδα «Αυγή» σημειώνοντας ότι στη διαδικασία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Προηγήθηκε τοποθέτηση στη Βουλή του εισηγητή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη για ύπαρξη κυπριακής offshore στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας.

Η «Αυγή» σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ως γνωστόν ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέλθουν κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα».

«Γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα ο κ. Μηταράκης»
Κατηγορεί τον κ. Μηταράκη ότι είναι «γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα» και ότι «πήγε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore, που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ».

Για το λόγο αυτό η εφημερίδα διευκρινίζει:

Η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.
Το 2014 η πολυμετοχική εταιρεία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ' αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρεία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με «εγγύηση» για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το «κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά τις αποκαλύψεις, τη συμμετοχή offshore εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore» τονίζει και ζητεί απάντηση για το ποιο φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία. Κλείνοντας σημειώνει η Ν.Δ. «αυτά προς το παρόν».

«Ύπαρξη offshore στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μηταράκης κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα έκανε λόγο για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Αυγή» κυπριακής offshore με ποσοστό 2,93%.

Ο κ. Μηταράκης ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιάδακη ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που την κατέχει, ενώ ο εισηγήτής της Ν.Δ. μιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι η εταιρεία ονομάζεται «ATLAS».

Ο κ. Φραγκιαδάκης απάντησε ότι «το δάνειο της «Αυγής» είναι 900.000 ευρώ και εξυπηρετείται», ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει για την offshore.




Πηγή : naftemporiki.gr


Αγωνία για το μέλλον του «Μαρινόπουλου»



Το βλέμμα τους στην εκδίκαση του αιτήματος που κατέθεσε χθες η εταιρεία «Μαρινόπουλος» για υποβολή της στο Αρθρο 106Β, το οποίο προβλέπει πτώχευση εν λειτουργία και η οποία θα συζητηθεί την 1η Ιουλίου, στρέφουν πλεόν οι εργαζόμενοι της. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από απανωτές κινήσεις προμηθευτών οι οποίοι με δικαστική απόφαση προχωρούσαν στο κλείσιμο καταστημάτων με στόχο την καταγραφή εμπορευμάτων.

Μέχρι τότε τυγχάνουν προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές. Η εταιρεία καλείται να αποδείξει ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική σχέση και έχει βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο μακροπρόθεσμος δανεισμός, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις, του Ομίλου ανερχόταν το 2014 σε 346 εκ. ευρώ και ο βραχυπρόθεσμος σε 101 εκ. ευρώ στα τέλη του ίδιου έτους. 

Επιπλέον, οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία του Ομίλου εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ.

Οι περίπου 12.500 εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον τους και ζητούν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να μην γίνει κούρεμα στον μισθό τους. Η εταιρεία λειτουργούσε 823 καταστήματα, σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου 2016, ενώ πρόκειται για μία αλυσίδα η οποία σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, αν προχωρήσει σε πτώχευση επηρεάζει το μέλλον 2.000 και πλέον παραγωγών. 

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση της «Μαρινόπουλος», η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Μαρινόπουλος» έχει ως εξής:

Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα (χθες) κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.


Τι λένε οι εργαζόμενοι

«Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν κάνουν βήμα πίσω, πάνω στα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μια σειρά από άλλες εταιρείες και τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, Ηλίας Τζίνας.

«Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε μισθούς προηγούμενων χρόνων, καθώς είμαστε πληρωμένοι και για τον Μάιο. Η μόνη μας εκκρεμότητα είναι ο μήνας Ιούνιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες και το επίδομα αδείας. Όμως η εταιρεία μπορεί να απαντήσει σε αυτά με κούρεμα. Πράγμα που ούτε θέλουμε να το σκεφτούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μπροστά και μας περιμένουν δύσκολες ημέρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γιάννη Κοντογιάννη, εργαζόμενου και μέλους του σωματείου, που επισήμανε ότι «τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί. Πρέπει να απαντήσουμε με βάση τα συμφέροντά μας. Δεν θα πρέπει να λειτουργήσουμε όπως άλλες εποχές που δεν είχαμε συμμετοχή στους αγώνες. Τώρα πρέπει όλοι να πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Η πρώην πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου έκανε λόγο για «σχέδιο καλά σχεδιασμένο», καθώς –όπως υποστήριξε– «το σχέδιο είναι καλά σχεδιασμένο. Το θέμα είναι ο μεγάλος όγκος των εργαζομένων να μην χάσει την δουλειά του».

Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

«Το υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και, ιδιαίτερα, στην εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία και, παράλληλα, η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν».

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων στον «Μαρινόπουλο»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στην οδό Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην εταιρεία, χθες το απόγευμα.

Η εταιρεία απασχολεί 2.000 εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα. Για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν πορεία διαμαρτυρίας, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και για την Παρασκευή γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Πηγή : real.gr


Σερβία - Ελλάδα 91-76



Η Εθνική Ομάδα παρουσιάστηκε αδιόρθωτη στην άμυνα κι η Σερβία (91-76) της έδωσε ένα καλό μάθημα στο Βελιγράδι. Έξι και σήμερα για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο (4-9/7).

Η επιστροφή του Κώστα Κουφού (στομαχικές διαταραχές) κι η πιθανή ενσωμάτωση του Κώστα Σλούκα (πελματιαία απονευρωσίτιδα στο αριστερό πόδι) μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της, αλλά είναι προφανές πως χρειάζεται και πολλή δουλειά στις ημέρες που απομένουν για την έναρξη του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο (4-9/7). Ειδάλλως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (6-21/8) θα παραμείνουν... μακρινό όνειρο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εθνική Ομάδα άρχισε γεμάτη ενέργεια στην Kombank Arena, αλλά μόνο στην επίθεση (27-29 στο 10' με 8ασ. & 4λ.), αλλά δε συνέχισε αναλόγως ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Το ημίχρονο έκλεισε στο 53-46 με τις ασίστ ν' ανεβαίνουν στις 15 (6ασ. ο Γιάννης Μπουρούσης & 5ασ. ο Νικ Καλάθης), αλλά τα λάθη είχαν διπλασιαστεί (10λ.) κι ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε φτάσει τους 13 πόντους πίσω απ' τον Νίκολα Γιόκιτς (14π.), ο οποίος είχε εξ αρχής αναλάβει τον έλεγχο στη ρακέτα. Τα 5/10 ελληνικά τρίποντα στην τρίτη περίοδο ήταν πολλά, αλλά όχι κι αρκετά όσο επέτρεπε δεύτερες επιθέσεις. Τα 8 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα 7 περισσότερα λάθη έδωσαν στη Σερβία σχεδόν 20 επιπλέον κατοχές κι η τελική διαφορά των 15 πόντων αποτελεί τη μαθηματική επαλήθευση.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Γιόκιτς (5/12δίπ., 1/2τρίπ., 7/8β., 5ρ., 1ασ., 1κοψ., 1λ. σε 23:15) & Τεόντοσιτς (0/1δίπ., 4/6τρίπ., 4/6β., 1ρ., 3ασ., 4λ. σε 20:26) ήταν αποτελεσματικοί απ' τα πρώτα λεπτά κι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (14π. με 6/8δίπ., 6/8β., 3ρ., 1ασ., 2κλ. σε 14:53) τους έκανε παρέα στα καθοριστικά πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δε συνέχισε με φόρα απ' την προηγούμενη φορά και περιορίστηκε σε 0/2 δίποντα και 2 ριμπάουντ σε μόλις 6:49.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ένα 10-0 σερί στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου σταθεροποίησε τη διαφορά για τη Σερβία σε διψήφιους αριθμούς και την... εκτόξευσε στους 20 πόντους (85-65 στο 34'). Με τον εκνευρισμό να περνά απ' την άμυνα στην επίθεση η Εθνική Ομάδα δεν κατάφερε ν' αποφύγει τη συντριβή.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Σερβία κρατά την αναλογία ασίστ/κλεψίματα/λάθη (19ασ., 10κλ., 11λ.) κι η Εθνική Ομάδα την ενθαρρυντική πρώτη εμφάνιση του «Πέρπε» (12π. με 3/4δίπ., 2/4τρίπ., 0/2β., 2ρ., 1κοψ., 1λ. σε 19:35).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες ξεχνάνε τις 9+11 άστοχες ελεύθερες βολές (22/31β. έναντι 13/24β.) κι η «γαλανόλευκη» και τα 8 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ μεταξύ άλλων.

Τα δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76



Πηγή : gazzetta.gr 



Ένοχοι 25 από τους 30 κατηγορούμενους για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης



Η υπόθεση είχε έλθει στο φως το 2012.

Ενόχους έκρινε σήμερα Τρίτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, 25 από τους 30 κατηγορούμενους, στην υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα που είχε αποκαλυφθεί το 2012.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, τέσσερις εκπαιδευτές οδήγησης και δεκαπέντε εξεταζόμενους υποψηφίους.

Καταδίκασε ακόμη ένα άτομο που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό άλλων υποψηφίων και ένα που φερόταν ως μεσολαβητής, ενώ αθώωσε τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών και έναν εκπαιδευτή οδήγησης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες τέσσερις υπαλλήλους ήταν από 3,5 μέχρι 4,5 χρόνια με τριετή αναστολή. Στους τέσσερις εκπαιδευτές επιβλήθηκαν ποινές από 24 μήνες έως 2,5 χρόνια με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με τριετή αναστολή.

Επίσης, οι υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν από 7 έως 21 μήνες με τριετή αναστολή, ενώ σε τρεις από αυτούς, η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ κατηγορούμενος φερόμενος ως μεσάζοντας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με επίσης τριετή αναστολή.



Πηγή: skai.gr


Η Ν.Δ. μπροστά με 6,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Καταληλότερος Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης



Σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Pulse για το  Action 24, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,5% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής: 

ΝΔ: 30%, 
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, 
Χρυσή Αυγή 6,5%,
 ΚΚΕ 5,5%, 
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%, 
Ένωση Κεντρώων 3%, 
Ποτάμι 2,5%, 
ΑΝΕΛ 2,5%, 
ΛΑΕ 2,5%, 
Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, 
Άλλο Κόμμα 3,5%, 
Αναποφάσιστοι 8,5%,
 Δεν Απαντούν 3%. 

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει 52% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 29%. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία με 29% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 22%.


Τη βίασε, την έκλεισε σε βαλίτσα και την άφησε σε πάρκο!





Τη στιγμή που ένας άνδρας βρίσκει σε πάρκο της Κίνας μια βαλίτσα, όπου μέσα υπάρχει κλεισμένη μιά γυναίκα που φωνάζει για βοήθεια, κατέγραψε ένας άλλος περαστικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα People's Daily China, η νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού από έναν άγνωστο, σε πάρκο της επαρχίας Hunan. Στη συνέχεια, αυτός την σφήνωσε κυριολεκτικά μέσα σε μια βαλίτσα και άρχισε να την κουβαλάει μαζί του.

Όταν όμως η γυναίκα άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, την εγκατέλειψε σε κάποιο σημείο και πήδηξε μέσα σε κοντινή λιμνούλα για να ξεφύγει. 

Λίγο αργότερα βρήκαν την βαλίτσα μια ομάδα περαστικών και προσπάθησαν να απελευθερώσουν την γυναίκα που έκλαιγε και ήταν σε κακή κατάσταση. 

Λίγο αργότερα, η αστυνομία μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο και η κατάστασή της είναι σταθερή.



Πηγή : news.gr


Μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης




Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα 36 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν. 

Οι τραυματίες φθάνουν τους 147, έξι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστές. Το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων.



Όλα δείχνουν το «Ισλαμικό Κράτος»

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Προς την πλευρά του «Ισλαμικού Κράτους» έδειξε και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηώσεις του τις πρώτες πρωινές ώρες. Νωρίτερα, χωρίς να παρουσιάζουν αποδεικτικά στοιχεία, ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας το «Ισλαμικό Κράτος». Πάντως, Τούρκος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Για το ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο και η εφημερίδα Χουριέτ.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε, σύμφωνα με το δίκτυο NTV, ότι οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.  

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού. Οι δράστες φέρνται να προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και στην εξωτερική πύλη όπου γίνεται ο έλεγχος ασφαλείας για την είσοδο έγιναν αντιληπτοί και άνοιξαν πυρ με όπλα καλάσνικοφ πριν ανατιναχθούν. Αστυνομικοί τους πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.


Το δίκτυο NBC μετέδωσε μαρτυρία ότι ένας αστυνομικός πάλεψε με έναν από τους δράστες στο έδαφος πριν ο τελευταίος πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Αλαλούμ με τις πτήσεις

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις όλων των εταιρειών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Τα αεροσκάφη μπορούσαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδο, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί. Ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.



Ο τούρκος πρωθυπουργός οποίος ανακοίνωσε ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ"».


ΔΟΛ