Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μετανάστες υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς!



Αναστάτωση επικράτησε γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Πυλίου στην Κω, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένους για τις συνθήκες διαβίωσής τους, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, έφτασαν στο σημείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες.

Σύμφωνα με το kosnews.24.gr, οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες στα οχήματα, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την εξομάλυνση της κατάστασης, ενώ πέντε άτομα από το Καμερούν συνελήφθησαν.

Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αστυνομικοί. Μάλιστα, δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, δημιούργησαν επεισόδιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία, οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.


Πηγή : protothema.gr


Έγκλημα στην Φλώρινα με μαζικές δηλητηριάσης σκύλων



Έγκλημα με την μαζική δηλητηρίαση σκύλων στη Φλώρινα από αδίστακτα κτήνη δολοφόνους κατήγγειλε μέσω ανάρτησης της στο Facebook, η μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, «Αρκτούρος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνολικά 26 σκυλιά δολοφονήθηκαν από κτήνη του τους έδωσαν πολύ ισχυρό δηλητήριο στις περιοχές Σκλήθρος, Αετός, και Νυμφαίο πριν από λίγες μέρες ενώ οι προσπάθειες που έγιναν για να σωθούν τα άτυχα ζώα δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. 

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS
2 ώρες πριν
Απίστευτης έκτασης μαζική δηλητηρίαση σκύλων στο Σκλήθρο, τον Αετό και το Νυμφαίο Φλώρινας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Συνολικά 26 σκυλιά, τα περισσότερα κτηνοτρόφων, βρήκαν φρικτό θάνατο από πολύ ισχυρό δηλητήριο! Δυστυχώς οι προσπάθειες που έγιναν για να σωθούν τα σκυλιά δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Elliniki Ornithologiki Etaireia ανίχνευσε την περιοχή σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα δολώματα ή αλλά νεκρά ζώα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την πρακτική της φόλας από την οποία χάνονται μαζικά οικόσιτα αλλά και άγρια ζώα, ενώ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος και υπαίθριες δραστηριότητες




Γιατί τον ανέχονται ακόμα οι ψηφοφόροι του; Ένας αλαζονικός Τσίπρας κάνει κακό στο μέλλον της αριστεράς



Προκλητικός και αλαζονικός ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας φιλότιμου και ηθικής ότι έφταιγαν οι θεσμοί, για την ήττα στις εκλογές, που όπως είπε δεν ήταν και τόσο ήττα τελικά αφού έχασε μόλις τρεις μονάδες από το 2015 και μάλιστα έφταιξαν και οι πολίτες που πίστεψαν τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και όχι στον ψεύτη.

Ήταν τόσο ελεεινός και προκλητικός που τον ακούσαμε να λέει χωρίς ίχνος φιλότιμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην κυβέρνηση γιατί η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για τους λίγους και ας την ψήφισε το 40%, ενώ μάθαμε ότι η προγραμματική και υπεύθυνη αντιπολίτευση γίνεται στα πεζοδρόμια.

Η συμπεριφορά του Τσίπρα και οι προκλητικές δηλώσεις του που δείχνουν άνθρωπο που δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, δημιούργησαν μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στον ίδιο και την ελληνική κοινωνία.

Το 31,8% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές έχει λειτουργήσει υπέρ του Τσίπρα να βγαίνει να κάνει πώς δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και γιατί έχει χάσει, πολύ λένε πώς δεν κάνει πώς δεν καταλαβαίνει αλλά δεν έχει το IQ απλά για να καταλάβει γιατί έχει χάσει.

Ο μέγας διαπλεκόμενος Τσίπρας φώναζε «κλέφτες» τους πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία και μάλιστα προκλητικά ενώ έχει τεράστια εμπλοκή στο στημένο παιχνίδι με την Novartis προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη «να κάνει εξεταστικές επιτροπές, προανακριτικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια» κάνοντας ότι δεν φοβάται.

Είναι τόσο ψεύτης που μέσα σε μία εβδομάδα έχει αλλάξει αυτά που λέει και αναφερόμενος στην μείωσητων πρωτογενών πλεονασμάτων είπε ότι είχε συμφωνηθεί με τους θεσμούς (σ.σ.: συνέντευξη στο CNBC) αλλά και ότι ήταν μία πρόταση που επειδή δεν θα επηρέαζε τη συμφωνία «δε χρειαζόταν να συμφωνηθεί με τους θεσμούς», όμως «είχε συζητηθεί διεξοδικά με τους εταίρους».

Άρρωστος ψεύτης κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες που δεν τον ψήφισαν όπως κάνουν οι καθεστωτικοί ηγέτες, είναι ντροπή του και η πολιτική πρέπει να τελειώνει με αυτόν οριστικά.


Αποστασιοποιούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάνε συγνώμη για την Novartis



Αποστασιοποιούνται με δηλώσεις τους από τις ενέργειες Παπαγγελόπουλου - Τσίπρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis χωρίς τελικά να προκύψει κάτι σε βάρος τους εξέφρασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους επτά πολιτικούς οι υποθέσεις των οποίων μπήκαν στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη και για το αν νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τη λύπη του, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «εγώ χαίρομαι που δεν βρέθηκε τίποτα και εκφράζω τη λύπη για την ταλαιπωρία τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε, μάλιστα, ξεχωριστή αναφορά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΝΔ Παναγιώτη Πικραμμένο λέγοντας ότι «ειδικά για τον κ. Πικραμμένο νομίζω ότι ήταν εντελώς άδικη η ταλαιπωρία».

Παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει ότι «αυτά είναι βάσει των συνταγματικών διατάξεων για το πώς έρχονται οι φάκελοι παρεπομπών στη Βουλή και πρέπει να τους αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους επειδή κάποιος μάρτυρας είπε κάτι για κάποιον πολιτικό».


Πηγή


Άγρια συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Ένας νεκρός



Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, με ένα νεκρό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ στην οδό Σπάρτης 4 στην πλατεία Αμερικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για άγνωστη αιτία συνεπλάκησαν δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από μαχαίρι ένας 18χρονος Αφγανός.

Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων, ενώ για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή


Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων -Αξίζει 900.000 ευρώ



Μία τουαλέτα από μασίφ χρυσό 18 καρατίων έκλεψαν άγνωστοι από το Μπλένιμ Πάλας, στο Γούντστοκ της Βρετανίας.

Το έργο τέχνης, που κοστίζει κάτι παραπάνω από 900.000 ευρώ, από το Ανάκτορο Μπλένιμ έκλεψε μια συμμορία στη διάρκεια διάρρηξης την νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ. Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη. Η λεκάνη τουαλέτας, που τιτλοφορείται «Αμερική», δεν βρέθηκε αλλά συνελήφθη ένας 66χρονος. Η ληστεία προκάλεσε «σημαντικές ζημιές και πλημμύρα» καθώς η τουαλέτα ήταν εγκατεστημένη κανονικά στο μπάνιο, είπε η αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το ανάκτορο του 18ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ως ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη χώρα . Εκεί είχε γεννηθεί ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Το Ανάκτορο προς το παρόν παραμένει κλειστό όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Φωτογραφία της χρυσής τουαλέτας

Η επιθεωρήτρια Τζες Μίλνι δήλωσε: «Το έργο τέχνης που εκλάπη περίπου στις 03:50 GMT είναι μια μεγάλης αξίας τουαλέτα από μασίφ χρυσό, η οποία εκτίθετο στο Ανάκτορο. Θεωρούμε ότι μια ομάδα δραστών χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα στη διάρκεια της ληστείας. Το έργο τέχνης δεν έχει βρεθεί αλλά διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για να το βρούμε και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες». Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017.



Πηγή: iefimerida.gr 


Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες και γραφεία της ΝΔ



Mπαράζ επιθέσεων από τις οποίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές πραγματοποίησαν άγνωστοι σε υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και σε γραφεία της ΝΔ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 25 λεπτά σε Άνω Γλυφάδα, Άλιμο, Κυψέλη και Βύρωνα.

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 1:35 στον Άλιμο όταν  άγνωστοι χτύπησαν υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Γρηγόρη Αυξεντίου καθώς και τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ που βρίσκονταν απέναντι.

Ένα λεπτό αργότερα, δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε επίθεση στην Άνω Γλυφαδα σε γραφεία της ΝΔ στην οδό Κωνσταντίνου Αθανάτου.

Στην Κυψέλη η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 1:55 με στόχο τράπεζα στην οδό Κερκύρας 51 ενώ στον Βύρωνα στόχος των αγνώστων έγινε στις 2:00 τράπεζα στην οδό Φορμίωνος 132.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές για τις επιθέσεις - έξι στην περιοχή του Αλίμου, εννέα στη Γλυφάδα και άλλες δέκα στις περιοχές Κυψέλης και Βύρωνα.


Πηγή


Εικόνες που σοκάρουν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ



Αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθαν το πρωί επιβάτες αστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη.

Νεαρός χρήστης ουσιών αποφάσισε να πάρει τη δόση του εντός του λεωφορείου.

Ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά κοιτούσαν έκπληκτοι τη θλιβερή εικόνα του εξαρτημένου νεαρού.

Ένας από τους επιβάτες τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό του και τις δημοσίευσε στη Σελίδα του Facebook Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα.




Πηγή : newsit.gr


Ένας προκλητικός Τσίπρας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής αδιαφορεί για τους λόγους που έχασε τις εκλογές




Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να αγνοεί τους λόγους για τους οποίους έχασε τρεις εκλογές αναμετρήσεις πριν από λίγους μήνες και στην συνέντευξή του στη ΔΕΘ για ακόμη μια φορά δεν έκανε κανένα είδους αυτοκριτικής, δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στα συλλαλητήρια.

Στ. Πέτσας: «Κουρασμένος ακόμη και στα ψέματα ο κ. Τσίπρας»

«Ο κ. Τσίπρας φάνηκε σήμερα κουρασμένος ακόμη και στα ψέματα. Επαναλαμβάνει τόσο μονότονα τον εαυτό του, ώστε το μόνο που καταφέρνει κάθε φορά που εμφανίζεται είναι να υπενθυμίζει στους πολίτες γιατί τον καταψήφισαν», σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσα σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της 84ης ΔΕΘ. 

«Από τα πολλά ψέματα, στεκόμαστε μόνο σε ένα: Είπε ότι είχε ενημερώσει «διεξοδικά» τους Ευρωπαίους εταίρους για το «σχέδιό του» για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας και στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Αν ήταν έτσι γιατί δεν το έκανε αυτό σημαία του κατά την προεκλογική περίοδο; Αν το «ξέχασε», γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε σχετικά με το άνοιγμα, τον αριθμό και τα ποσά του «ειδικού λογαριασμού» τον κ. Σταϊκούρα κατά την παράδοση - παραλαβή στο Υπουργείο Οικονομικών στις 9 Ιουλίου;». 

«Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν γνώριζε αυτό το "σχέδιο" γιατί ήταν τόσο "κρυφό" ώστε να το γνωρίζει μόνο ο "έμπιστος" κ. Σκουρλέτης, είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει την ικανότητα να λέει τόσο χονδροειδή ψέματα όπως ο κ. Τσίπρας… ο κ. Τσίπρας με το λόγο και τις θέσεις του ανήκει στο χθες. Η κυβέρνηση τον αφήνει στο παρελθόν και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για το μέλλον. Για να βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων κάθε χρόνο. Όχι μόνο μέχρι το 2023, αλλά και μέχρι το 2029 όπως “ευχήθηκε” και ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 



Υπόθεση Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού ο Ροδίτης – Ξεσπά η οικογένεια



Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες, ο Ροδίτης κατηγορούμενος για την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 21χρονος, που κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης, οδηγήθηκε εκεί, πιθανόν μετά από απόφαση των φυλακών Γρεβενών, όπου κρατούνταν εδώ και περίπου δέκα μήνες.

Η μεταφορά του 21χρονου κατηγορούμενου στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού. Μάλιστα, η πλευρά του νεαρού φέρεται να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον 21χρονο ούτε και από τους γονείς του. Επίσης, οι οικείοι του τονίζουν ότι ο νεαρός δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο «φωτεινές διαλείψεις».

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο 21χρονος Ροδίτης δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη (11/09) το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του.

Αντιδράσεις από την οικογένεια Τοπαλούδη
Από την πλευρά τους, μέλη της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας έλεγαν με πικρία: «Όταν σκότωνε την Ελένη μας, είχε σώας τα φρένας».

Η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς – όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής – ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

«Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δυο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουγκής.


Πηγή : in.gr


Επτά νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή στην Κολομβία



«Εννέα άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο, επτά σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά». Ο τρίτος τραυματίας είναι ένα παιδί από τη συνοικία όπου το αεροσκάφος συνετρίβη.

Το αεροσκάφος, το οποίο ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Transpacífico, συνετρίβη στη δημοφιλή συνοικία Χουνίν στις 14:11 τοπική ώρα (22:11 ώρα Ελλάδας), λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Guillermo León Valencia της πόλης Ποπαγιάν, ανέφερε η Πολιτική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της.




Novartis: Πιέσεις σε μάρτυρες σε διαμέρισμα «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ για να εμπλέξουν πολιτικούς


Απίστευτες αποκαλύψεις για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η εφημερίδα αναφέρει ένα κύκλο εκβιασμών προς προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis και αποκαλύπτεται, ότι οι μάρτυρες πιέζονταν να δώσουν στοιχεία για πολιτικούς που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι με την υπόθεση. 

Σε διαφορετική περίπτωση, οι μάρτυρες απειλούνταν εμμέσως πλην σαφώς ότι θα βρεθούν και αυτοί κατηγορούμενοι. Οι πιέσεις προς τους προστατευόμενους μάρτυρες δεν ασκούνταν μόνο στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ή στη ΓΑΔΑ, αλλά και σε διαμέρισμα «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. 



'Ήταν τέτοια η πίεση στους προστατευόμενους μάρτυρες που σε υπόμνημα του ο Νίκος Μανιαδάκης αναφέρει πως οι εισαγγελείς τον προειδοποιούσαν ότι βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην προφυλάκισή του. 

Η πρώτη που είχε αναφερθεί στον ρόλο του «Ρασπούτιν» ήταν η πρώην επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία ουσιαστικά αναγκάστηκε σε παραίτηση και εν συνεχεία τη διαδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη.

Η κυρία Ράικου θα κληθεί για κατάθεση στον Άρειο Πάγο, καθώς είναι νωπές ακόμη οι καταγγελίες του περιβάλλοντός της για τον ρόλο του «Ρασπούτιν», ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή” προσπαθούσε να της υποδείξει πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις». Απαιτούσε, μάλιστα, από την ίδια να ασκήσει διώξεις και αν εκείνη αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για νόμιμη άσκησή τους, «αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση της έλεγε “άσκησέ την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”».

Η κατάθεση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στους συναδέλφους του Ζαχαρή και Σοφουλάκη που χειρίζονται τον φάκελο της Novartis δρομολογεί εξελίξεις και για μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο αντιεισαγγελέας αναφέρθηκε σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης  Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν η επιρροή του «Ρασπούτιν» πάνω στην Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και τρόποι για την απομάκρυνση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένης Τουλουπάκη. 

 Όπως και να ’χει, πάντως, είναι η πρώτη φορά που δύο εν ενεργεία εισαγγελείς, η κυρία Ράικου και ο κ. Αγγελής, σκιαγραφούν και αποκαλύπτουν μια τεράστια επιχείρηση άλωσης της Δικαιοσύνης από πρόσωπο που κατείχε υπουργικό θώκο, με σκοπό να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία υπηρετούσε.

Μετά τις καταθέσεις των πολιτικών προσώπων, η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στη Βουλή, με ανοιχτό το ερώτημα αν θα συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική. Η έρευνα θα στραφεί στο αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από κοινού με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν επιχειρήσει να στήσουν σκευωρία για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων.