Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

19χρονη σκοτώνεται στην Ινδία κατά τη διάρκεια άσκησης ασφαλείας



Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της  πτώσης μιας 19χρονης κατά τη διάρκεια άσκησης ασφαλείας σε κολλέγιο της Ινδίας, όταν ένας από τους εκπαιδευτές φαίνεται να την σπρώχνει στο κενό προκειμένου να προχωρήσει η άσκηση.

Η 19χρονη έπεσε με το κεφάλι της να χτυπήσει στο κτήριο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο 31χρονος εκπαιδευτής συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας.




Από 20 Ιουλίου αίρεται ο δακτύλιος στην Αθήνα



Από την επόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου αίρεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. 

Η εναλλάξ κυκλοφορία αυτοκινήτων με μονό και ζυγό αριθμό κυκλοφορίας θα απελευθερωθεί πλήρως, καθώς η ισχύς του μέτρου αναστέλλεται για το καλοκαίρι και αναμένεται να εφαρμοστεί και πάλι στις αρχές του φθινοπώρου.





Σχέσεις οργής ΑΝΕΛ · Κοτζιά: Να περιορίζεται στα του οίκου του



Την οργίλη αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχές που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και με 130 βουλευτές. 

Όπως είπε, ο ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 έδρες κι εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν απώλειες, καθώς οι έξι ψήφοι που υπολείπονται για να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία θα μπορούσαν να προέλθουν από ορισμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ «που θεωρούν καλή τη συμφωνία» και από τις τάξεις του Ποταμιού.

«Στο ζήτημα του σχεδίου συμφωνίας των Πρεσπών και για τη διαδικασία ψήφισής του, όταν και εάν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε σαφής τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκφράζει προσωπικές εκτιμήσεις και σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να περιορίζεται "στα του οίκου του"» αναφέρει αιχμηρά ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών. 

Ο κ. Τοσουνίδης δηλώνει ακόμα ότι «η σημερινή κυβέρνηση, από την αρχή του βίου της (Σεπτέμβριος 2015), είναι κυβέρνηση δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζεται επισήμως διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος μεταφέρει την κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα».

Όπως τονίζει, «η θέση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού κράτους».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. 

Μιλώντας πάντως για τη συμφωνία των Πρεσπών ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας υποστηρίζει ότι «θα ήταν εγκληματικό να μην πάμε στη συμφωνία λόγω πολιτικού κόστους, να μην αδράξουμε την ευκαιρία για τη χώρα» και εκτιμά ότι «τα όποια προβλήματα σε σχέση με τους ΑΝΕΛ είναι διαχειρίσιμα για την κυβέρνηση».


φωτό από google
Πηγή άρθρου: skai.gr




Στα €1.166 και στα €378 οι μέσοι μισθοί πλήρους και μερικής απασχόλησης



Στα 50,71 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός στα 1.166,24 ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση διαμορφώθηκαν στα 23,55 ευρώ και 378,21 ευρώ, αντίστοιχα.

Αυτό προέκυψε από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Φεβρουάριο του 2018. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις ανήλθε σε 1.958.122, εκ των οποίων 1.926.172 σε κοινές επιχειρήσεις και 31.950 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Στατιστικά στοιχεία

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,80% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,05% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,99%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,84%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,05% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 52,55% έως 39 ετών.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 90,33% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,58% άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και 8,09% χώρας εκτός Ε.Ε.

Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,65% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,37% των ασφαλισμένων γυναικών.

Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 52,38% έχει αλβανική υπηκοότητα.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 22,11% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,37% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 13,09% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια».

Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,78%. 26,14% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,40% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,02% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». To 31,05% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 22,41% απασχολείται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 20,08% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σκάνδαλο οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων της οικογένειας Τσίπρα



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη σκανδαλώδη ρύθμιση του δανείου της τεχνικής εταιρείας Δίοδος.

«Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα  “πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ. 

Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ. 

Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; 

«Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.


Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει. 

Θα επανέλθουμε».


Τον εκτέλεσαν μπροστά στην γυναίκα και την κόρη του



Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Καρουάρου της Βραζιλίας με θύμα ένα δικηγόρο.

Ο 46χρονος Αντρέ Αμπρόζιο Ριμπέιρο Πεσόα κατέβηκε απο το αυτοκίνητο του μαζί με την σύζυγο και την κόρη του όταν ένας ένοπλος άνδρας τον πλησίασε και του ζήτησε να αφήσει το παιδί γρήγορα στην μητέρα του. 

Κατόπιν και αφού του ζήτησε να γονατίσει τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με πέντε σφαίρες στο κεφάλι. 






Η εύκολη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποιείται από ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ στις κόντρες τους



Είναι απλό και δυστυχώς το ζούμε και αυτό!! Όπως χρησιμοποιούν τριτοκοσμικές εύκολες χώρες στην κόντρα τους ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ έτσι τώρα χρησιμοποιούν και την Ελλάδα μας, γνωρίζοντας την εύκολη και γελοία κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

Ποιος νοήμων Έλληνας πιστεύει τα παραμύθια της τριτοκοσμικής ακροαριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία τα "έστησαν" οι Ρώσοι, και δεν έγιναν από αγανακτισμένους πολίτες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας από τους Τσίπρα - Καμμένο;

Η αφέλεια με την οποία η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι παίζοντας αυτό το παιχνίδι να κάνει το πιόνι στην κόντρα ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ στην περιοχή, θα βγει κερδισμένη κάνει κακό στην Ελλάδα.

Η ακροαριστεροί του Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας νομίζουν ότι
οι ΗΠΑ ανεβάζου και κατεβάζουν κυβερνήσεις στην Ελλάδα, και αυτό δείχνει την απελπισία της άθλιας κυβέρνησης Τσίπρα να ξεφτιλίσει και άλλο την χώρα προσδοκώντας στήριξη από τον Τραμπ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Η επικίνδυνη κυβέρνηση Τσίπρα και μέχρι να γίνουν επιτέλους οι εκλογές για να γλιτώσουμε θα κάνει τα πάντα αδιαφορώντας για την ζημιά που κάνει στην Ελλάδα για να επιβιώσει πολιτικά και να χάσεις τις εκλογές με μικρή διαφορά.

Τα περίεργα παιχνίδια με εμπλοκή των ΗΠΑ και της Ρωσίας ανάγκασαν τον Σεργκέι Λαβρόφ να εγκαλέσει ουσιαστικά την Ελλάδα ότι κινείται έναντι της Ρωσίας χωρίς αποδείξεις, όπως πράττουν και άλλες χώρες της Δύσης.

Μιλώντας στο RT America στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, o κ.Λαβρόφ, εξήγησε πως οι χώρες της Δύσης σχεδιάζουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία επί τη βάσει του «πολύ πιθανού» και του «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση», αλλά χωρίς αποδείξεις.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας υποστήριξε ότι η αντίληψη αυτή γίνεται «μεταδοτική», κατηγορώντας ουσιαστικά τις δυτικές χώρες ότι η μια μετά την άλλη, εφόσον δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση για κάποια γεγονότα, οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή για διάφορα περιστατικά την ευθύνη φέρει η Μόσχα.

Κατά τον Λαβρόφ, αυτό έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας, με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, με την κατηγορία της ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική της χώρας.

Ο κ. Λαβρόφ είπε: «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως βλέπουμε στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν από δέκα χρόνια ότι δηλητηριάσαμε έναν από τους πρώην αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών που κατοικούσαν στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την ευθύνη έφερε η Ρωσία, ήταν επίσης μυστική. Τώρα, η διερεύνηση της δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι γίνεται επίσης χωρίς να παρέχεται διαφανής πληροφόρηση στο κοινό, χωρίς να δοθεί κανένα στοιχείο σε εμάς, συμπεριλαμβανομένου της πρόσβασης σε έναν Ρώσο πολίτη και ούτω καθεξής. Τώρα αυτή η λογική του «πολύ πιθανού» γίνεται μεταδοτική. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση γίνεται  κανόνας στον οποίο οι δυτικοί φίλοι μας προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους έναντι της Ρωσίας. Το τελευταίο περιστατικό στην Ελλάδα ακολουθεί το ίδιο πνεύμα, του «πολύ πιθανό» και δεν μας δίνεται καμιά απόδειξη».