Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μας ξεφτίλισαν Διεθνώς οι πράξεις των πολιτικών μας : Οι απίστευτοι διάλογοι ξένων δημοσιογράφων για την υπόθεση δωροδοκίας του Χαΐκάλη


Έχουμε ένα αντρόπιαστο κοινοβούλιο ζούμε την απόλυτη πολιτική παρακμή είμαστε καταδικασμένοι με αυτό το απαράδεκτο συρφετό που έχει εγκατασταθεί στην βουλή!!

Τα αποτελέσματα των καταγγελιών και των κατηγοριών μας ξεφτιλίζουν και μας υποβαθμίζουν καθημερινά.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα μας κοροϊδεύουν στα κοινωνικά δίκτυα και μας χλευάζουν



Αρθρογράφος των FT αναρωτιέται για το αν όσοι ψήφισαν πριν υπέρ του κ. Δήμα  χωρίς να λάβουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα στον επόμενο γύρο απαιτήσουν 2 εκατ. ευρώ...

Απίστευτοι είναι οι διάλογοι που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στο twitter μεταξύ ξένων δημοσιογράφων έπειτα από τους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαΐκάλη ότι τον πλησίασε συγκεκριμένο πρόσωπο προσφέροντάς του 2-3 εκατομμύρια για να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο χιουμοριστικός και συνάμα ειρωνικός διάλογος εκτυλίσσεται μεταξύ του γνωστού αρθρογράφου του Business Insider, Joe Weisenthal  και του αρθρογράφου των Financial Times ο James Mackintosh. Στη συζήτηση επεμβαίνει και ο Lorcan Roche Kelly, οικονομολόγος της Agenda Research.

Αρχικά, ο Joe Weisenthal διερωτάται αν η υπόθεση του χρηματισμού είναι αληθής για να λάβει λίγα λεπτά αργότερα την απάντηση από τον  Lorcan Roche Kelly πως το πρόβλημα που δημιουργείται από εδώ και πέρα είναι ότι αν κάποιος στην επόμενη ψηφοφορία αλλάξει τη ψήφο του και αντί για παρών ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, τότε θα αναρωτηθούν όλοι αν έχει δωροδοκηθεί.

Στη συνέχεια παρεμβαίνει στη συζήτηση ο James Mackintosh ο οποίος διατυπώνει τη δική του απορία για το αν όσοι ψήφισαν πριν υπέρ του κ. Δήμα  χωρίς να λάβουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα, στον επόμενο γύρο απαιτήσουν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο  Lorcan Roche Kelly σπεύδει να κάνει τους υπολογισμούς του σχολιάζοντας πως 25 ψήφοι επί 2 εκατομμύρια είναι σχετικά μικρό ποσό σε σύγκριση με την εναλλακτική λύση, του να είσαι κάτοχος ομολόγων.

Τότε ο James Mackintosh επεμβαίνει λέγοντας πως πράγματι αποτελεί μεγάλο κίνητρο το να είσαι ανεξάρτητος βουλευτής και να ζητάς 2 εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλήξει πως στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο παζάρι που θα μπορούσε να κοστίσει στην κυβέρνηση 302 εκατομμύρια ευρώ.




Ψαριανός θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη: Άθλιοι και ξεφτιλισμένοι οι Βουδούρης – Παραστατίδης



«Εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ...»

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσων βουλευτών θίγονται από την πρόταση των ανεξάρτητων βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη να απέχουν όσοι συνάδελφοί τους «άλλο ψήφισαν στον προϋπολογισμό και άλλο κατά την πρώτη εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Έκανε λόγο για «άθλιος και ξεφτιλισμένους», τονίζοντας ότι οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης «εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ... Καλύτερα να εκτελείς συμβόλαιο που σού αναθέτουν παρά να λειτουργείς μόνος σου...»

«Παρακολουθούμε επεισόδια ενός άθλιου ρυπαρού σίριαλ...Θα πρέπει να βρουν μέρος να πάνε να κρυφτούνε» ανέφερε, ενώ διευκρίνισε ότι «εδώ και μήνες έχω πει ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Το έχω πει 500 φορές».


Πηγή: skai.gr


Λυκούδης για Βουδούρης-Παραστατίδη: Είναι μια άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια



Τι είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής για τους χρηματισμούς. Τι απαντάει με πολύ σκληρό ύφος σε Βουδούρη και Παραστατίδη

"Από τον περασμένο Μάιο, δηλώνω ότι είμαι υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ανεξάρτητα από την στάση μου έναντι της κυβέρνησης", είπε ο Σύρος Λυκούδης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε στις αιχμές των ανεξάρτητων επίσης βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη που άφησαν αιχμές για χρηματισμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης ανακοίνωσε από τη δική του μεριά:

"Είναι μια άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια. Είναι το αποκορύφωμα της γελοιότητας. Δεν αφορά κανέναν από τους συναδέλφους μου.

Πολύ περισσότερο για μένα προσωπικά, που εδώ και μήνες – από τον περασμένο Μάιο, δηλώνω ότι είμαι υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ανεξάρτητα από την στάση μου έναντι της κυβέρνησης. Γι' αυτό και δεν έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ψήφισα τον προϋπολογισμό.

Πρόκειται περί αθλιότητας".

Πηγή : news247.gr


Ο πρωθυπουργός καταθέτει μήνυση στον Παύλο Χαϊκάλη - "Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα"



«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών»

Ο πρωθυπουργός θα καταθέσει μήνυση στον Παύλο Χαϊκάλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου σε τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης.

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, το μαγνητοσκοπημένο υλικό που τού διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά στην καταγγελία του βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του.

Το DVD του βουλευτή των ΑΝΕΛ, με τις επίμαχες συνομιλίες, καθώς και λεπτομέρειες από στοιχεία της συνέντευξης Τύπου των κ. Καμμένου και Χαϊκάλη διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο προκείμενου να εκτιμήσει γενικότερα το θέμα των καταγγελιών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και προβολή του βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό έχει διάρκεια δυο ωρών και έχει μονταριστεί, περιλαμβάνοντας οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του κ. Χαϊκάλη με το καταγγελλόμενο πρόσωπο, με ακουστικό υλικό από τη δεύτερη συνάντηση. Η υπόθεση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.



Πηγή: skai.gr


Alert! Εκκενώθηκε το ΟΑΚΑ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο ημίχρονο



Το τηλεφώνημα έγινε στις 22:45 και ο άγνωστος είπε ότι η βόμβα θα εκραγεί στις 23:00 - Το γήπεδο άδειασε σε σύντομο χρονικό διάστημα - Αγνωστο τι θα γίνει με το παιχνίδι

Εκκενώθηκε στις 11 το βράδυ το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσέλονα για την Ευρωλίγκα.


Το τηλεφώνημα έγινε σε ιστοσελίδα, ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδα περίπου στις 22:45 το βράδυ της Παρασκευής και ο άγνωστος είπε ότι θα εκραγεί βόμβα στις 23:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είπε ακόμα «Λευτεριά στην Βαρκελώνη».

Δέκα λεπτά αργότερα, δεν είχε σημειωθεί καμία έκρηξη.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας και η αστυνομία έκαναν έναν πρώτο έλεγχο στο γήπεδο και δεν εντόπισαν κάποιο ύποπτο αντικείμενο, ωστόσο δόθηκε άμεσα η εντολή να αδειάσει το γήπεδο, όπως και έγινε, μέσα σε σύντομο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γήπεδο βρίσκονταν περίπου 15.000 φίλαθλοι, ενώ όπως μεταδίδει η ΝΕΡΙΤ ο αγώνας θα συνεχιστεί μετά τον έλεγχο του γηπέδου. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας ήταν στο ημίχρονο και το σκορ ήταν 23-40.


Πηγή : protothema.gr


Άνοιξε την έξοδο κινδύνου του αεροπλάνου στον αεροδιάδρομο πριν την απογείωση για να... πάρει αέρα! (VIDEO)

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν λίγες στιγμές πριν ένα αεροπλάνο απογειωθεί. Επιβάτης που "πετούσε" για πρώτη φορά, θέλησε να ανοίξει την πόρτα μόνο και μόνο για να... πάρει λίγο φρέσκο αέρα!
Το απίστευτο περιστατικό έγινε σε πτήση της Xiamen Air, τη στιγμή που το αεροσκάφος προετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Χανγκζού με προορισμό την Τσενγκντού.

Αλλά ο... ρούκι επιβάτης μάλλον έπαθε κρίση πανικού και, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, άνοιξε μια από τις εξόδους κινδύνου του αεροπλάνου για να πάρει λίγο καθαρό αέρα!

Αμέσως σήμανε συναγερμός, πλήρωμα εδάφους έσπευσε να τοποθετήσει την ειδική τσουλήθρα αλλά η αεροσυνοδός πρόλαβε τον επιβάτη και του εξήγησε πως τα πράγματα μέσα στα αεροπλάνα δεν γίνονται όπως νομίζει. 





Πηγή: metro.co.uk


Στον εισαγγελέα ως παράνομο προϊόν απέστειλε ο Σαμαράς το DVD με τις καταγγελίες Χαϊκάλη


Ως παράνομο προϊόν, απέστειλε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά στα καταγγελλόμενα από τους Παύλο Χαϊκάλη και Πάνο Καμμένο περί της απόπειρας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, να δοθούν στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντίγραφα του DVD με το οπτικοακουστικό υλικό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό παρουσία του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Η Επιτροπή αποφάσισε το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Επιτροπή συγκαλείται το Σάββατο, σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε εκφράσει από τη Βουλή την αγωνία του ότι «όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον κοινοβουλευτισμό. Ιδιαίτερα πλήττουν και το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Με αφορμή, δε, τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ο κ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε έκκληση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα έρευνα και εις βάθος, προκειμένου, όπως είπε, «αν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός που επιχείρησε την εξαγορά να υποστεί όσα πρέπει, αν όμως είναι ψευδείς, αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη γι’ αυτούς που μηχανεύονται τέτοιες καταγγελίες».

Το DVD με τις επίμαχες συνομιλίες έφτασε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, αμέσως ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι και η βουλευτής Ελενα Κουντουρά προσεγγίστηκε από τον «μεσάζοντα» ώστε να δωροδοκηθεί για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η κυρία Κουντουρά το διέψευσε κατηγορηματικά.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση της κ. Τσαρουχά ότι το DVD που έστειλε ο κ. Καμμένος στον Πρόεδρο της Βουλής είναι μονταρισμένο. Οπως είπε η κυρία Τσαρουχά, το DVD περιέχει οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον «μεσάζοντα», ενώ το ηχητικό είναι από τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καμμένος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος της δημοσιοποίησης.

Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Τρίτη.

Παπαμιμίκος: Συνεργάτης του Καμμένου ο καταγγελλόμενος

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση τόσο κατά των ΑΝΕΛ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Αν. Παπαμιμίκος υποστήριξε πως το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, το πρόσωπο αυτό συνόδευσε τον κ. Καμμένο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013, όπως και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος μίλησε για «προβοκάτσια».

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα» δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος.

«Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις» πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Παπαμιμίκο με το εξής σχόλιο: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ανέβασαν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς πολλοί βουλευτές μίλησαν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας για «τεκμηρίωση» της «γενικευμένης αίσθησης παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Είναι ενδεικτικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις διατυπώνοντας, πάντως, υπαινιγμούς περί «μικροπολιτικής σκοπιμότητας».

Για σόου έκανε λόγο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Δριβελέγκας λέγοντας ότι κάνουν κακό στο Κοινοβούλιο. Για αθλιότητα μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

ΑΝΕΛ: Τροπολογία να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας

Να μην θεωρείται αξιόποινη πράξη και να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας με ειδικά τεχνικά μέσα και η χρήση του υλικού αυτού, όταν γίνεται με σκοπό την προστασία θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, προτείνουν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος και Μαρία Κόλλια.


Πηγή : tanea.gr


Δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου


Ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, άσκησε η Εισαγγελία για την υπόθεση της καταγραφής συνομιλίας που είχε ο κατηγορούμενος, πριν ένα χρόνο, με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο κ. Κασιδιάρης με τον κ. Μπαλτάκο, στο γραφείο του τότε ΓΓ της κυβέρνησης στη Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που ερεύνησε την υπόθεση, ότι η καταγραφή είχε γίνει εν αγνοία του.

Ο κ. Κασιδιάρης, που δημοσιοποίησε το επίμαχο υλικό στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, διώκεται πλέον και για παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Η δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ασκήθηκε μετά την άρση ασυλίας του για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που ενέκρινε πριν λίγες ημέρες η Βουλή.


Πηγή : naftemporiki.gr


Στη Βουλή τα ονόματα των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη διαβίβασαν ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας τα ονόματα των δικαστών που θα μπουν στην κληρωτίδα για να κληρωθούν, προκειμένου να συμμετάσχουν ως μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με αμετάκλητο βούλευμά του παραπέμψε, σύμφωνα με νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 και το επίσης κακουργηματικού επιπέδου αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.
Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα 35 δικαστών και 9 αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβίβασε κατάλογο με τα ονόματα 57 δικαστών, εκ των οποίων, όμως, οι 8 έχουν κώλυμα, καθώς, μεταξύ των άλλων, έχουν μόνιμη απασχόληση σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή ήταν μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκε έως τώρα την υπόθεση.
Στη συνέχεια η νομική υπηρεσία της Βουλής θα κάνει την τελική επιλογή των ονομάτων των δικαστών, που θα μπουν στην κληρωτίδα, αφού προηγουμένως διαγράψει τα ονόματα εκείνων που παρουσιάζουν κώλυμα.
Ο πρόεδρος της Βουλής, με της σειρά του, σε δημόσια συνεδρίαση, θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου.
Επίσης, θα κληρωθεί ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου και ο αναπληρωτής του. Η κλήρωση του ονόματος του εισαγγελέα και του αναπληρωτή θα είναι μεταξύ των μελών της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Από τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη θα είναι επτά και από το Συμβούλιο της Επικρατείας έξι.
Καθήκοντα προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου θα ασκήσει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου, ενώ σε περίπτωση ομοιόβαθμων, πρόεδρος θα είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών.


Πηγή: ΑΜΠΕ


Τι υποστηρίζει ο φερόμενος ως μεσάζοντας Γιώργος Αποστολόπουλος




Ο «μεσάζοντας» προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παύλο Χαϊκάλη, Γιώργος Αποστολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Βήμα:

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό.

Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργεντηθέντος».

Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθεια και της πραγματικότητας. Ολα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες».




Πηγή : tovima.gr



Αντιδράσεις στη Βουλή για την καταγγελία Χαϊκάλη


Στη Βουλή μεταφέρθηκαν οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του βουλευτή Π. Χαϊκάλη περί χρηματισμού του, με το προεδρείο να καλεί την δικαιοσύνη να ενεργήσει άμεσα ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω από αυτές.

"Είναι ντροπή, είναι όνειδος για τον κοινοβουλευτισμό, τη δημοκρατία αλλά και την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη να ευτελίζονται έτσι όλοι οι θεσμοί. Απαιτώ τη δικαιοσύνη λοιπόν να με σεβαστεί ως πολίτη και να μας σεβαστεί όλους εδώ μέσα και να τιμωρήσει σε αντίθετη περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι καταγγελίες όλους όσοι, όλους όσες έχουν μεθοδεύσει τέτοιου είδους κατασκευάσματα για να καταστρέφεται η σχέση του πολίτη με το κοινοβούλιο", σημείωσε η Φωτεινή Πιπιλή.

"Παρακαλώ όμως από τη θέση αυτή την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή να γίνει έρευνα άμεσα και σε βάθος ούτως ώστε εάν μεν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός ο οποίος επιχείρησε αυτό το οποίο καταγγέλθηκε να υποστεί τα (...) των πράξεών του, εάν όμως είναι ψευδής επιτέλους αυτεπάγγελμα ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον εκείνου ο οποίος μηχανεύεται τέτοιου είδους καταγγελίες για ψευδή καταμήνυση", ήταν η τοποθέτηση του Χρ. Μαρκογιαννάκη.

"Απευθυνόμαστε προς πάσα κατεύθυνση και προς τις δικαστικές και ανακριτικές αρχές. Αλλά και προς όλα τα κόμματα της Βουλής και τον πρόεδρο της Βουλής. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Και πιστεύουμε ότι απ' ευθείας σήμερα άμεσα πρέπει να δοθούν όλες οι απαντήσεις", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ.

"Όχι μόνο συνυπογράφω και συνηγορώ αυτά που λέει ο κ. Τριαντάφυλλος και βεβαίως τα καταδικάζουμε διότι κάνουν κακό επανειλλημένα έχει τονίσει ο κ. Κακλαμάνης όλη αυτή η συμπεριφορά στο ίδιο το κοινοβούλιο και σε κάθε περίπτωση θα επικρατήσει και κάποια λογική. Φτάνουν τα σόου δεν είναι εδώ ούτε τηλεόραση, ούτε θέατρο, επιτέλους έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα και εγώ κ. Τριαντάφυλλε σας λέω και διαμέσου του προεδρείου ότι ήδη έπρεπε να έχει, δεν το ξέρω, ο εισαγγελέας να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τιμωρούνται αυτοί οι οποίοι διαδίδουν, λένε, συμπεριφέρονται έτσι και προσβάλλουν κυρίως το θεσμό του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας", επισήμανε από τη μεριά του ο Γ. Δριβελέγκας.

Νωρίτερα, πάντως ο Αλ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για σοβαρές καταγγελίες υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να εκτιμήσει τα στοιχεία ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.


Πηγή : mega.gr


«Μύλος» στους ΑΝΕΛ μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη



ΤΣΑΡΟΥΧΑ: «ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ DVD» ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσει στα χέρια των πολιτικών αρχηγών το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας δωροδοκίας του, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, υποστηρίζει ότι το dvd που έστειλε ο επικεφαλής του κόμματος, Π. Καμμένος στον πρόεδρο της βουλής είναι προϊόν μοντάζ.

Σύμφωνα με την Μαρία Κ. Τσαρουχά, το dvd συνδυάζει οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον Γιώργο Αποστολόπουλο με το ηχητικό κομμάτι από τη δεύτερη συνάντηση Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου.
Σύγχυση επικρατεί επίσης στις τάξεις των ΑΝΕΛ, σε σχέση με το δεύτερο πρόσωπο που φέρεται να προσέγγισε ο «μεσάζων» ώστε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας στη Βουλή, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ποιός είναι ο άλλος βουλευτής που προσεγγίστηκε από τον μεσάζοντα κι εκείνη απάντησε ότι πρόκειται για γυναίκα. Σε πρόσθετη ερώτηση φέρεται να ονομάτισε την Έλενα Κουντουρά, η οποία και το διέψευσε, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε την ανέφερε η κ. Τσαρουχά.
Στα χέρια του Χ. Αθανασίου το cd
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε το cd του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν' ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.


Πηγή : ethnos.gr


Ισπανός έριξε αυτοκίνητο με εκρηκτικά σε γραφεία κόμματος


Ισπανός επιχειρηματίας έριξε το αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε φορτώσει δύο φιάλες βουτανίου, στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) , ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη. Οι φιάλες δεν εξερράγησαν.

σπανός έριξε το ζωσμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο του στα γραφεία του PP

«Ενας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό στην πρόσοψη της έδρας του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο φιάλες βουτανίου και ένας εκρηκτικός μηχανισμός», που δεν εξερράγησαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Δεν υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Ο άνδρας είναι επιχειρηματίας που έχει χάσει τα πάντα», διευκρίνισε.

Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από την αστυνομία. Πυροτεχνουργοί εξετάζουν το αυτοκίνητο.


Πηγή: ethnos.gr






Ραγδαίες εξελίξεις : Η ΝΔ «απαντά» με φωτογραφία Αποστολόπουλου από συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου



Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον προσέγγισε και του προσέφερε 2-3 εκατ.ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και η Νέα Δημοκρατία, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες που δείχνουν το πρόσωπο που καταγγέλεται ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Πρόκειται για το Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και συμμετείχε ακόμη και σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.



Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος κάθεται εκ δεξιών του κ. Καμμένου, ενώ αριστερά βρίσκεται ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς. Στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας που συνοδεύεται από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.


Στη δεύτερη φωτογραφία που βλέπετε ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι όρθιος, δεξιά του νυν ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νότη Μαριά και παρακολουθεί το διάλογο Καμμένου-Τσίπρα.



Πηγή : protothema.gr


Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 ανέργων στο λιανεμπόριο



Πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, «για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου», ξεκινά άμεσα μέσω σύμπραξης τηςΕΣΕΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του υπουργείου Εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, το πρόγραμμα θα είναι τετράμηνο με αμοιβή 7 ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και είναι διάρκειας 2 ετών.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, ο κ. Κορκίδης σχολίασε ότι στόχος είναι να υπάρχει διαδοχή στις επιχειρήσεις και να γίνουν εξωστρεφείς οι υπάρχουσες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά και στόχος είναι «να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας». Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει κανένα κενό μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων καθώς παλιό και νέο ΕΣΠΑ θα λειτουργήσουν διαδοχικά χωρίς καθυστερήσεις, ενώ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις εμπροσθοβαρείς.
Πηγή: naftemporiki.gr


Άλλος περίεργος Γιώργος Αποστολόπουλος: Δηλώνει σύμβουλος Καμμένου, αλλά και Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου


Σύμβουλος και του ίδιου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου υπήρξε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο άνθρωπος που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης υπέδειξε ως εκείνον που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του κυρίου Καμμένου!

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι ΑΝΕΛ για την καταγγελία Χαϊκάλη, ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το πρόσωπο του κ. Αποστολόπουλου λέγοντας πως ο ίδιος τον γνώρισε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τότε ο ίδιος ο Αποστολόπουλος έλεγε ότι ήταν στελεχος της γερμανικής Deutsche Bank. Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά πως όταν συστήθηκαν μεσολάβησε ο κ. Σταματης για να του υποδείξει πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος ήταν γνώστης της υπόθεσης των CDS και θα μπορούσε να καταθέσει.


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε λέγοντας πως όταν έφυγε από τη ΝΔ ο Αποστολόπουλος του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και παράλληλα έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. “Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο”, συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Καμμένος για το πρόσωπο του Γιώργου Αποστολόπουλου συνάδουν με αυτά που φέρεται να έχει ανεβάσει ο ίδιος στο προφίλ του στο site επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn όπου εκτός των προαναφερθέντων δηλώνει πως διετέλεσε σύμβουλος και των κυρίων Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

www. protothema.gr


Στον «αέρα» ο προημιτελικός κυπέλλου!



Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και δημιουργούνται νέα δεδομένα για τον προημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τους «ερυθρόλευκους» να ισχυρίζονται ότι κερδίζουν τον αγώνα στα χαρτιά και να ετοιμάζονται για τον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή που είχε δηλώσει «αναρμόδιος» να εκδικάσει την ένσταση του Ολυμπιακού για την εγκυρότητα του αγώνα επειδή στο γήπεδο είχε μπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ήταν έκπτωτος.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΣΕΑΔ (και κυρίως το σκεπτικό) αναμένεται να βγει σήμερα με μεγάλο ενδιαφέρον κι ενώ την Δευτέρα έχει οριστεί ο ημιτελικός του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. O  Παναθηναϊκός πάντως υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ο αθλητικός δικαστής θα επανεξετάσει την απόφαση, καθώς η πρωτοδίκως είχε δηλώσει αναρμόδιος να γνωμοδοτήσει. Την ίδια στιγμή η ΕΟΚ τηρεί στάση αναμονής, αναμένοντας το επίσημο σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ.

Όσο για την ουσία...

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έναν αγώνα πεντακάθαρα εντός παρκέ, κάτι που δεν αμφισβητείται ούτε από τον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για πολλοστή φορά αδιαφόρησε για τους νόμους και βρέθηκε στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός, βασιζόμενος στο γράμμα του νόμου, έκανε αίτημα (το οποίο ο αθλητικός δικαστής απέρριψε) ζητώντας την υπέρ του κατακύρωση του αγώνα, εξαιτίας της παρουσίας του Δ. Γιαννακόπουλου στο γήπεδο.

Το ΑΣΕΑΔ σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την απόφαση του αθλητικού δικαστή, κάνει δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που πλέον κερδίζει τον αγώνα στα χαρτιά (κάτι που βάσει του νόμου είναι σωστό) και σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να «ανέβουν» στην Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγα 24ωρα πριν τον ημιτελικό κυπέλλου του Παναθηναϊκού -ή του Ολυμπιακού πλέον- με τον ΠΑΟΚ!

Όλα αυτά τα «θαυμαστά» λοιπόν, στοιχειοθετούν την αστειότερη απόφαση στην ιστορία (αν και νομικά ολόσωστη), ενώ το μοναδικό που πλήττεται είναι το μπασκετάκι. Ούτε οι Γιαννακόπουλοι, ούτε οι Αγγελόπουλοι, ούτε προφανώς ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης.

Μόνο το μπάσκετ, το μοναδικό συνεπές «εξαγώγιμο« ελληνικό προϊόν, που για μια ακόμα φορά «βλέπει» παράγοντες, δικαστές και άλλους παρατρεχάμενους να καταστρέφουν όσα γίνονται εντός παρκέ!

Με τις υγείες μας και ευτυχές το 2015

Υγ: Η 2η αστειότερη απόφαση στην ιστορία είναι η επανάληψη του αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ...

κυρΓκατζέττας


Πηγή : gazzetta.gr


Άδ. Γεωργιάδης: Να διερευνηθεί από την Εισαγγελία η υπόθεση Χαϊκάλη


«Να διερευνηθεί από την Εισαγγελία η υπόθεση Χαϊκάλη για να τελειώνει η πλάκα», ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της μη εκλογής Προέδρου, αλλά στην 3η ψηφοφορία δεν θα είναι τίποτε ίδιο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Βήματος» διευκρίνισε πως «παγία θέση της Ν.Δ. είναι κάθε καταγγελία να διερευνάται». «Υπάρχει ένα κόμμα που λέγεται ΑΝΕΛ και είναι δημοσκοπικά κάτω από 3% και πάει για φούντο στις εκλογές. Λέω λοιπόν ότι ένα κόμμα που πάει για φούντο, στην τελευταία προσπάθειά του να αποτρέψει την έξοδό του από το πολιτικό προσκήνιο θα κάνει όποια καταγγελία και φασαρία μπορεί», εκτίμησε.

«Υπάρχει καταγγελία, κ. Χαϊκάλη; Πήγαινε στον εισαγγελέα. Να κάνει τη δουλειά του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Για την έκβαση της προεδρικής εκλογής τόνισε ότι «οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της εκλογής Προέδρου,  αν είναι να βάλει κανείς ένα ποσοστό, είναι 70% υπέρ του να μη βγει και 30% υπέρ του να βγει. Είναι μεγάλο το ποσοστό, όμως, του 30%», τόνισε και πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να πιστεύω ότι η τρίτη ψηφοφορία δεν θα έχει σχέση με τις δύο προηγούμενες.


Πηγή: capital.gr



Ο Ελληνικός λαός βουτηγμένος στην ανασφάλεια και τα προβλήματα του ανέχεται και τις πολιτικές αθλιότητες



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Πριν λίγες ημέρες είχαμε ένα νέο σήριαλ με πρωταγωνιστές τους ΑΝ.ΕΛ. για χρηματισμό βουλευτή τους, κατηγορία που μόνο γέλια προκάλεσε στον ελληνικό λαό μετά το κεντρικό πρόσωπο που εμπλεκόταν σε αυτές τις κατηγορίες.

Έγινε τέτοιος χαμός και πήρε τέτοια έκταση για να αποδειχθεί ότι μόνο λάσπη και περαιτέρω απαξίωση για το πολιτικό προσωπικό προκάλεσε στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και ξανά στο προσκήνιο οι ΑΝ.ΕΛ. με νέα καταγγελία άλλου βουλευτή που πήγαν να τον χρηματίσουν και τα ερωτήματα είναι πολλά, μόνο τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. πλησιάζουν; Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι βουλευτές για να πλησιάσουν; Κάτι δεν πάει καλά κάτι δεν κολλάει!!!

Οι γενικές καταγγελίες, οι χρηματισμοί βουλευτών και όλη γενικά η εικόνα που επικρατεί στο ελληνικό κοινοβούλιο δείχνει την απόλυτη παρακμή που επικρατεί στον πολιτικό κόσμο και την ευθύνη έχει ο λαός που τους έστειλε στην βουλή και ένα καλό που πρέπει να γίνει για τον τόπο εάν προκηρυχθούν εκλογές είναι να μην εκλέξουν εκ νέου στην βουλή το 80% των παρόντων βουλευτών.

Αντί να ασχολούνται με το μέλλον της χώρας και των πολιτών της δουλεύοντας σε μια αποδεκτή εθνική συνεννόηση που δεν θα μας βάλει σε περιπέτειες ασχολούνται με πολιτικές αθλιότητες που μόνο κύρος και σοβαρότητα δεν δείχνουν Διεθνώς, ο καθένας για την πάρτη του και τα θέλω του και ότι περισσέψει για όλους μας.

Είναι ντροπή και άθλια συμπεριφορά που δείχνουν ένα διεφθαρμένο κράτος με άθλιας ποιότητας πολιτικούς και όλα αυτά συντελούν ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και της άμοιρης Ελλάδας!!

Πρέπει να ντρέπονται όλοι οι υπεύθυνοι!

Αλλά μετά την χθεσινή συγκέντρωση που έκανε ο Γεώργιος Παπανδρέου όπου εμφανίστηκε σαν σωτήρας εκ νέου, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλά να πάθουμε και το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα που θα μας κάνουν όλους να κλαίμε αφού ανεχόμαστε τέτοια αθλιότητα στην καθημερινότητα της χώρα μας, χώρα η οποία είναι απροστάτευτη και σε λάθος χέρια!!!


Μαξίμου: «Ελαφρές» οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί χρηματισμού


Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπολίτευσης να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις καταγγελίες των κ.κ. Παύλου Χαικάλη και Λάκη Λαζόπουλου για προσπάθεια χρηματισμού. Η κυβέρνηση αναμένει τις κινήσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο στελέχη της αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει δική τους κίνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για την διακίνηση σεναρίου και ψευδών ειδήσεων που έχουν στόχο την διασάλευση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας. Το Μαξίμου, αν και θεωρεί εκ προοιμίου ελαφρές τις καταγγελίες, αναμένει την συνέντευξη του κ. Καμμένου πριν οριστικοποιήσει τις κινήσεις του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε σχετική δήλωσή της , τόνισε ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης δεν κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο όταν κατήγγειλε εγγράφως στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο απόπειρα χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές πάντως, ο κ. Χαϊκάλης απέκλεισε κάθε σύνδεση του δράστη με κυβερνητικούς ή άλλους δημόσιους παράγοντες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έως τώρα έρευνες των Αρχών δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα αναφορικά με την ταυτότητα του φερόμενου δράστη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε και οπτικοακουστικό υλικό από συναντήσεις του με το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. Το εν λόγω υλικό εξετάστηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελικών Αρχών.

Σημειώνεται πάντως πως η έρευνα παραμένει ανοικτή και τυχόν νέα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως το πρόσωπο που επιδίωξε να τον χρηματίσει του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, εξόφληση δανείου που οφείλει σε τράπεζα και υπογραφή συμβολαίων παραγωγή, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε από την εισαγγελία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το υλικό και τις καταγγελίες του κ. Π. Χαϊκάλη. Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι όταν είχε αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική ζωή. «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά καιτην πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».


Πηγή : kathimerini.gr


Αυξήθηκε κατά 6 χρόνια το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως



Τουλάχιστον κατά μία εξαετία έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως από το 1990 χάρη στη μείωση του ποσοστού των θανάτων από καρκίνο και από καρδιακά νοσήματα στις πλούσιες χώρες και στα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από διάρροια, ελονοσία και φυματίωση στις φτωχές χώρες

Σε μία ανάλυση των στοιχείων της μελέτης του 2013 με τίτλο "Παγκόσμια Επιβάρυνση Ασθενειών", οι ερευνητές αναφέρουν ότι, ενώ το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται παντού στον κόσμο, μία αξιοσημείωτη εξαίρεση παραμένει η νότια υποσαχάρια Αφρική, όπου οι θάνατοι από τον ιό HIV και το AIDS στέρησαν μία πενταετία από το μέσο προσδόκιμο μετά το 1990.

"Η πρόοδος που παρατηρούμε ενάντια σε μία πληθώρα ασθενειών και τραυματισμών είναι θετική--ακόμη και αξιοσημείωτη--αλλά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα", λέει ο Κρίστοφερ Μάρεϊ, καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ και επικεφαλής της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Σύμφωνα με τον Μάρεϊ, η τεράστια αύξηση που σημειώθηκε στη συλλογική δράση και στη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πιθανώς θανατηφόρων ασθενειών όπως διάρροια, ιλαρά, φυματίωση, HIV και ελονοσία είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών των θανάτων και στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής.

Αλλά όπως είπε ο ίδιος, κάποιες σοβαρές χρόνιες παθήσεις έχουν αγνοηθεί και αναδεικνύονται σε απειλητικές για τη ζωή, ειδικά οι διαταραχές από παρενέρεγειες φαρμάκων, η κίρρωση του ήπατος, ο διαβήτης και οι παθήσεις των νεφρών.

Η "Παγκόσμια Επιβάρυνση Ασθενειών" του 2013 παρέχει την πιο ολοκληρωμένη και επίκαιρη εκτίμηση του ετήσιου αριθμού θανάτων από 240 διαφορετικές αιτίες σε 188 χώρες και σε διάστημα 23 ετών--από το 1990 ως το 2013.

Η πιο πρόσφατη ανάλυση των στοιχείων της ομάδας του Μάρεϊ διαπίστωσε ότι κάποιες από τις φτωχότερες χώρες έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο ως προς την αύξηση του προσδόκιμου ζωής την περίοδο εκείνη με τους κατοίκους στο Νεπάλ, της Ρουάντα, της Αιθιοπία, του Νίγηρα, των Μαλδίβες, του Ανατολικό Τιμόρ και του Ιράν να ζουν σήμερα κατά μέσο όρο 12 χρόνια επιπλέον.
Ωστόσο, παρά τη δραματική μείωση του αριθμού παιδικών θανάτων τα τελευταία 23 χρόνια, η ελονοσία, η διάρροια και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία, βρίσκονται ακόμη στην πρώτη πεντάδα αιτιών παιδικής θνησιμότητας κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως καθώς από αυτές πεθαίνουν κάθε χρόνο σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά από ενός μηνός έως 59 μηνών.

Ένα άλλο αντιφατικό συμπέρασμα είναι ότι ενώ οι θάνατοι από HIV/AIDS παγκοσμίως μειώνονται κάθε χρόνο από το 2005 κι έπειτα, που έφθασαν στο ζενίθ, το HIV/AIDS παραμένει η συχνότερη αιτία πρόωρου θανάτου σε 20 από τις 48 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.


Πηγή: ΑΜΠΕ


ΩΧ!!!! Τσίπρας: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές αλλά θα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη


Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές αλλά θα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξεις, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Αττικής, όπου συναντήθηκε με την Ρένα Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά που αδυνατούν, τονίζοντας: «Aυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές που έχουν επιβληθεί στη χώρα από τα μνημόνια. Και αυτό θα γίνει αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση».

«Θέλω να επαναλάβω ότι δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου είναι η επούλωση των πληγών του μνημονίου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όσων έχουν πληγεί και όχι «της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν να τη λεηλατούν».

Ανέφερε ακόμη ότι η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία και την κυριαρχία της αξιοπρέπειας, δεν θα αλλάξει μόνο η διακυβέρνηση, αλλά και το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής.
«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολιτη, θα τα καταφέρουμε», σημείωσε. «Θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και αυτό είναι η απόδειξη της επίσκεψής μου εδώ», συνέχισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία περί απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, απάντησε ότι «είναι μία σοβαρή κατάγγελία. Ωστόσο δεν μπορώ να κάνω καμία παραπέρα δήλωση αν δεν δω στοιχία, δεν εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι και πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις».


Πηγή : ethnos.gr


Για «θολά» στοιχεία που αφορούν την καταγγελία Χαικάλη κάνει λόγο η Δικαιοσύνη



O βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι συναντήθηκε τρεις φορές με το ίδιο άτομο - Δεν ενημέρωσε τον εισαγγελέα για την ταυτότητα του επιχειρηματία - Σκουρλέτης: «Ο Εισαγγελέας να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία»

Ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης αρνήθηκε να δώσει στον εισαγγελέα το όνομα του επιχειρηματία που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει, φαίνεται ότι ο κ. Χαϊκάλης κατονόμασε στην Ελληνική Αστυνομία το πρόσωπο του ιδιώτη που προσπάθησε να τον εξαγοράσει.

Αυτό είπε ο Τέρενς Κουίκ, έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ, πριν από λίγα λεπτά.

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επισκέφτηκε ο Παύλος Χαϊκάλης τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών, την περιβόητη «υπόθεση του κουμπαρά», προκειμένου να του παραθέσει τα στοιχεία της καταγγελίας του περί προσπάθειας χρηματισμού του από τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή. Το μόνο που ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης για το επίμαχο πρόσωπο ήταν πως πρόκειται για επιχειρηματία, γνωστός πάντως στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο...

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.


Το ραντεβού με τον «άγνωστο» επιχειρηματία

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ο κ.Χαϊκάλης ενημέρωσε τον εισαγγελέα για την προσπάθεια να τον δωροδοκήσουν, κλείστηκε ραντεβού στο οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επρόκειτο να συναντηθεί με τον ιδιώτη που υποτίθεται ότι ήθελε να τον εξαγοράσει για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Στο ραντεβού εκείνο, για το οποιο είχε ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία, δεν εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε.

Σκουρλέτης: Το θέμα Χαϊκάλη επηρεάζει την εκλογική διαδικασία για Πρόεδρο

Σε μια πρώτη παρέμβαση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι για το θέμα πρέπει να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, υπενθυμίζοντας πάντως πως: "όταν είχαμε αναφερθεί εμείς στο θέμα, είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε  την πολιτική ζωή"...


Πηγή : protothema.gr


«Θηρίο» ο Αντετοκούμπο, επέστρεψε ο «Παπ»




Οι τραυματισμοί δεν τους σταματούν...

Τι κι αν ένα 24ωρο πριν είχε αποχωρήσει με διάστρεμμα από τον αγώνα με τους Μπλέιζερς; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν καταλαβαίνει από τέτοια και όχι απλώς επέστρεψε στη δράση, αλλά αγωνίστηκε για 36:57 και βοήθησε τους Μπακς να νικήσουν τους Κινγκς στο Σακραμέντο με 108-107. Ο 20χρονος άσος είχε 11 πόντους (3/4 βολές, 4/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με 27 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «βασιλιάδων», αλλά αστόχησε σε σουτ που θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του τη νίκη στην εκπνοή.

Μετά από απουσία πέντε αγώνων, ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στη δράση, αλλά οι Ρόκετς ηττήθηκαν στο Χιούστον με 99-90 από τους Πέλικανς που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Άντονι Ντέιβις με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες. Ο «Παπ» σε 22:36 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι Μπουλς δυσκολεύτηκαν να «λυγίσουν» τους Νικς με 103-97 και οφείλουν πολλά στο ότι τελικά τα κατάφεραν στον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντέρικ Ρόουζ και οι φιλοξενούμενοι χωρίς τους Καρμέλο Άντονι, Τζέι Αρ Σμιθ, Ιμάν Σάμπερτ και Αντρέα Μπαρνιάνι.

Αναλυτικά:

Σικάγο Μπουλς-Νιου Γιορκ Νικς 103-97
Μπάτλερ 35, Γκασόλ 20, Μπρουκς 18, Μίροτιτς 13, Νοά 4 (13 ριμπ.)-Χάρνταγουεϊ 23, Στούντεμαϊρ 16, Όλντριτς 13 (10 ριμπ.), Καλντερόν 12.

Χιούστον Ρόκετς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 90-99
Χάρντεν 21, Χάουαρντ 17 (13 ριμπ.), Αρίζα 10, Μοτιεγιούνας 9, Μπέβερλι 9, Ντάνιελς 9-Ντέιβις 30 (14 ριμπ.), Χόλιντεϊ 16 (10 ασίστ), Άντερσον 16, Κάνινγχαμ 15, Ρίβερς 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Μιλγουόκι Μπακς 107-108
Κάζινς 27 (11 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 22, Γκέι 20, Κόλισον 15, Ουίλιαμς 9, Σέσιονς 9-Νάιτ 20, Μέιο 19, Ντάντλεϊ 19, Μπέιλες 17, Αντετοκούνμπο 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ σε εξέλιξη

Πηγή: sport-fm.gr


Νέο Σοκ στην Αυστραλία έσφαξαν 8 παιδιά!!



Στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας συντελέστηκε ένα ασύλληπτο έγκλημα με την σφαγή 8 ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τις αναφορές τα παιδιά των οποίων η ηλικία δεν έχει εξακριβωθεί μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου ανάμεσα στα πτώματα των παιδιών βρέθηκε και μια τραυματισμένη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια αυτής της σφαγής.


Εκλογές 25 Ιανουαρίου ή τον Οκτώβριο; - Τα μυστικά σενάρια για Πρόεδρο και στο βάθος... κάλπες


Όλο και πιο κοντά στις εκλογές φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα. Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος τη; Δημοκρατίας οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, ενώ πιθανές είναι και η 1η και η 8η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο από το Μαξίμου γίνεται κάθε προσπάθεια αυτό να αποφευχθεί και έτσι όλοι περιμένουν την κίνηση που θα οδηγήσει σε απεμπλοκή.

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πιθανή μια συμφωνία με στόχο την αποφυγή πρόωρων εκλογών μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και καθορισμό τους για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο βασικές διαφωνίες από στελέχη του Μαξίμου. Ο καθορισμός εκλογών θα οδηγήσει τη χώρα σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο ενώ θα δυσκολέψει τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Αν και τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού έπεσαν και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο αυτό “κάηκε” από το Μαξίμου που φαίνεται να μην το συζητά.

Μια ομάδα βουλευτών που μπορεί να ενισχύσει την κυβερνητική πλειοψηφία ζητά πρωτοβουλία απεμπλοκής από τον Πρωθυπουργό και εκείνος διαβεβαιώνει από τις Βρυξέλλες ότι ¨η πολιτική αβεβαιότητα σύντομα θα λάβει τέλος”. Η φράση αυτή του Πρωθυπουργού έχει διπλή ανάγνωση.

Είτε ως μια πρωτοβουλία από το Μ. Μαξίμου ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε ως... ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κάλπη.

Η λεγόμενη κίνηση των 8 βουλευτών στην οποία προστέθηκε εσχάτως και ο Β. Καπερνάρος ακούγεται πως ετοιμάζει νέο ανανεωμένο κείμενο με πρόταση που θα οδηγεί σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να συζητείται από κάποιους κύκλους ωστόσο προβλέπει καθορισμό εκλογών και κάπως έτσι η συζήτηση γυρνάει ξανά στην αρχή.

Ωστόσο από το Μ. Μαξίμου εκτιμάται ότι ένα άνοιγμα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει το βάρος τις προσφυγής στις κάλπες στους ανεξάρτητους, τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ.


Πηγή : newsit.gr




Όλα τα είχαμε τώρα και Νέο κόμμα από Φλωρίδη και Διαμαντοπούλου


Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα προανήγγειλαν χθες ο κ. Γ. Φλωρίδης και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου σε κοινό τους κείμενο. Οι πρώην υπουργοί, προερχόμενοι και οι δύο από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, έχουν αποστασιοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τις ενδοκομματικές διεργασίες περί τη Χαρ. Τρικούπη, αν και παρεμβαίνουν τακτικά δημοσίως. Αυτή τη φορά οι δύο υπογράφοντες το κείμενο λαμβάνουν αποστάσεις από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο πραγματοποιούν ένα ακόμη βήμα ζητώντας «τη δημιουργία Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου που σήμερα δεν υπάρχει». Ευκταίο κατά τους ίδιους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φορέας να δημιουργηθεί πριν από τις επόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κ. Διαμαντοπούλου όσο και ο κ. Φλωρίδης εργάζονται τα τελευταία χρόνια και έχουν κρατηθεί μακριά από τον ενεργό πολιτικό στίβο. Ωστόσο, έχουν διατηρήσει επαφές με πρόσωπα που προέρχονται από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, αλλά και με στελέχη από την εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην υπουργοί διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Σπ. Λυκούδη, αλλά και με ορισμένους από τους υπόλοιπους επτά βουλευτές οι οποίοι έχουν καταθέσει την πρόταση για συμφωνημένη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπό τον όρο ότι νωρίτερα θα έχει αποφασιστεί ημερομηνία εκλογών.

Η επικοινωνία αυτή δεν συνιστά βεβαίως και συμπόρευση, ωστόσο είναι ενδεικτική της στόχευσης την οποία έχουν οι δύο πρώην υπουργοί. Η κ. Διαμαντοπούλου έχει επανειλημμένως περιγράψει το πλαίσιο στο οποίο θεωρεί ότι πρέπει να κινηθεί ένας νέος φορέας στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε μια σειρά ζητημάτων. Βασικός συνομιλητής και των δύο προσώπων είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε παρέμβει ζητώντας τη συγκρότηση νέας πολιτικής δύναμης. Η παρέμβαση, τότε, του κ. Παπαδόπουλου είχε γίνει αντιληπτή ως προανάκρουσμα δημιουργίας νέου φορέα είτε με τη συμμετοχή είτε με την στήριξη προσώπων που προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μέτωπο.

Στο κείμενο του κ. Φλωρίδη και της κ. Διαμαντοπούλου τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι πιθανή εναλλαγή διακυβέρνησης «πράγματι αυξάνει τους κινδύνους της χώρας, αλλά γι’ αυτό δεν θα φταίει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός θα αποτελέσει τον ακρότατο συνεχιστή της χρεοκοπημένης πλευράς της μεταπολίτευσης». Προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το ενδεχόμενο, τονίζουν ότι είναι ανάγκη η ελληνική κοινωνία «να περιφρουρήσει την ασφάλεια του ευρωπαϊκού κεκτημένου» και να απορρίψει διχαστικές πολώσεις, ώστε να ανασυντεθεί το πολιτικό σκηνικό διά της δημιουργίας του νέου φορέα. Ο Δημοκρατικός Μεταρρυθμιστικός Πόλος μπορεί, όπως λένε, «να είναι ο καταλύτης και ταυτόχρονα η αιχμή για τον τόσο αναγκαίο ποιοτικό μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος».


Πηγή : Έντυπη Καθημερινή


Βουλή: Όργιο τροπολογιών περισσότερες από 80 τροπολογίες κατατέθηκαν τα τελευταία 24ωρα


Ξεπερνούν τις 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια τα οποία ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα.

Η επίσπευση της συζήτησης και ψήφισής τους έχει προκαλέσει ζωηρό βουλευτικό ενδιαφέρον στην κατάθεση τροπολογιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως και τις 15:00 σήμερα, είχαν κατατεθεί στα τρία νομοσχέδια περί τις 80 τροπολογίες συνολικά, εκ των οποίων οι 12 υπουργικές.

Σήμερα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ και τις λαϊκές αγορές,
στο οποίο έχουν κατατεθεί περί τις 11 τροπολογίες.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, έχουν κατατεθεί 43 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές, ενώ σε νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν κατατεθεί 27 τροπολογίες, εκ των οποίων 2 υπουργικές.

Το νομοθετικό ενδιαφέρον των βουλευτών ποικίλει και αφορά από το εφάπαξ των Εθελοντών Μακράς Θητείας έως και τις συνθήκες για την εγκατάσταση των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε περιοχές που καθορίζονται ως Καταφύγια 'Αγριας Ζωής.

Ανάμεσα στις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι και τροπολογία για την αναστολή της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέχρι την κύρωση δασικών χαρτών, αλλά και τροπολογία με την οποία προτείνεται να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ.
Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και βουλευτική τροπολογία με την οποία προτείνεται να μην ισχύει το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας.


Πηγή: naftemporiki.gr


Χόμπιτ: H μάχη των Πέντε Στρατών



Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Πρωταγωνιστούν: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Ian McKellen, Evangeline Lilly, Orlando Bloom

Υπόθεση: Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Bilbo (Martin Freeman) και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής (με τη φωνή του Benedict Cumberbatch) επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης.

Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Thorin Oakenshield (Richard Armitage) βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του. Όμως ο Gandalf (Ian McKellen) πως μεγαλύτεροι κίνδυνοι έρχονται καθώς ο Sauron έχει στείλει λεγεώνες από Orks για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Για να σωθούν η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Ανθρωποι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Και ο Bilbo θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών...




Κομπίνα 28 εκατομμυρίων ευρώ σε «αμαρτωλό» γυναικείο μοναστήρι


Δύο μοναχές, ένας μοναχός και τρεις λαϊκοί κατηγορούνται για απάτην, υπεξαίρεση χρημάτων μέσω δανειακών συμβάσεων και ίδρυση εταιρείας off-shore.

Την παραπομπή έξι ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για κομπίνα εκατομμυρίων στο γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς.

Ανάμεσά τους δύο μοναχοί, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται -επιπλέον- αναφορά σε ποσό ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων, αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ που προηγήθηκε προέκυψε ότι μέσω πληρεξούσιου που απέσπασαν, έλαβαν μεγάλα τραπεζικά δάνεια, προχωρώντας ταυτόχρονα σε δανειοδοτήσεις «πιστών» για την αγορά ακινήτων.

Κατά το ίδιο πόρισμα, φέρονται ότι ίδρυσαν off shore εταιρεία σε χώρα της Αφρικής μέσω της οποίας διενεργούσαν ύποπτες συναλλαγές.

Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας «αθωώνει» την ηγουμένη του γυναικείου μοναστηρίου και μία ακόμη μοναχή, για τις οποίες προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη.


Πηγή: skai.gr


Γ. Παπανδρέου: Ιδού το "δικό μου" ΠΑΣΟΚ


Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον του τόπου, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για έλλειψη συνεννόησης, καθώς επίσης και τις δύο πλευρές ότι «συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο», ενώ μίλησε για «ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή».

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που οργανώνει το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου. Ταυτόχρονα επανέφερε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», είπε ο κ. Παπανδρέου. Για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο που έγινε την περίοδο 2009-2011 και να μην αφήνουν άλλους να το καπηλεύονται, ενώ καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι έκρυψε την αλήθεια και δημιούργησε πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα.

«Ούτε 180 σίγουροι υπήρχαν, ούτε χρόνος για εκλογές υπήρχε. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Πόσο μάλλον με την απειλή της βίαιης χρεοκοπίας ante portas», είπε για την κατάσταση που αντιμετώπισε ως πρωθυπουργός το 2010 και πρόσθεσε: «Το Κίνημά μας στέκεται απέναντι σε όσους επιχείρησαν να μειώσουν την εμβέλεια της νίκης αυτής, υιοθετώντας την προπαγανδιστική διαστρέβλωση του «λεφτά υπάρχουν» από τους ένοχους θιασώτες της δήθεν επανίδρυσης του κράτους και αργότερα των Ζαππείων»

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες και σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ παρατήρησε: «Υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ κόσμος που μοιράζεται τις αξίες και υπερασπίζεται τη διαδρομή και τις στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει να το κρύψει - ούτε θέλει η επίκληση του ονόματος ΠΑΣΟΚ να γίνεται μόνο προεκλογικά και μόνο για την ψήφο στο παραβάν. Η Ελλάδα, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα Κίνημα πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών. Ο πολιτικός μας χώρος, ο χώρος της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά.

Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο.

Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα.

Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση.

Μπορούμε.

Έχουμε έργο και πολιτικές επιλογές που κάθε μέρα δικαιώνονται ακόμα και από αυτούς που μας πολεμούσαν.

Ας τα υπερασπιστούμε.

Έχουμε το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, στελέχη που έζησαν τις αλήθειες, σήκωσαν την Ελλάδα στις πλάτες τους την κρίσιμη ώρα και είναι περήφανοι για αυτό.

Ας ξαναβρεθούμε.

Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.

Οραματιζόμαστε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης που να οδηγήσει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία, σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, που να παράγει υγιή πλούτο, βιώσιμες θέσεις εργασίας και να διανέμει δίκαια το αποτέλεσμα των κόπων του Ελληνικού λαού.

Μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτό το Κίνημα προοδευτικών αξιών πρέπει να αναβιώσουμε και στην Ελλάδα.

Από παντού έρχεται το ίδιο μήνυμα:

Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή.

Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας.
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή για…

Ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας.

Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό.

Ένα Κίνημα - πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης.

Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτοοργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν».

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό φωνάζοντας το όνομά του και το σύνθημα «Γιώργο μαζί για την αλλαγή», ενώ ο νέος που τον προσφώνησε ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε συγκρούσεις.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Πεταλωτής, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Ηλίας Βλαχόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: capital.gr


Α.Σαμαράς: Η Ελλάδα θα ωφεληθεί από το πακέτο Γιούνκερ




Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σε μια και μόνη μέρα ολοκληρώθηκε τελικά η διήμερη προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με την έγκριση του επενδυτικού πακέτου της Κομισιόν, που από εδώ και πέρα θα είναι γνωστό ως “πακέτο Γιούνκερ”.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στον ελληνικό Τύπο πρόκειται για μια Σύνοδο ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα όπου και παρουσιάστηκε το φιλόδοξο και άμεσα υλοποιήσιμο πακέτο Γιούνκερ, «το οποίο χαιρετίσαμε ως πακέτο με πολιτικό συμβολισμό καθώς δείχνει την στροφή της Ευρώπης από μια περίοδο ύφεσης σε μία περίοδο ανάπτυξης και σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα περίοδο» και πρόσθεσε ότι το υποστήριξε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δημοσιονομική προσαρμογή, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις», ως το σωστό τρίγωνο για την οικονομική ανάπτυξη το οποίο «χωρίς το τρίτο τμήμα των επενδύσεων, δεν βγάζει σωστή εξίσωση και δεν εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα γίνει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, «σε τομείς που δε θα τολμούσε παλαιότερα να επενδύσει». Η διαφορά με τα ΕΣΠΑ, επεσήμανε, είναι πως “από τις επιχορηγήσεις πάμε σε δάνεια με ανάληψη ρίσκου από τη Ευρώπη, για δάνεια που διαφορετικά δεν επρόκειτο να δοθούν».

Όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός στόχος του πακέτου είναι η τόνωση των επενδύσεων: «Από το 2007 ως σήμερα οι επενδύσεις μειώθηκαν στα 430 δισ. ευρώ στο σύνολο της Ευρώπης».

Ταυτόχρονα μειώθηκε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ανταγωνιστικότητα είχε μειωθεί, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δέχθηκαν πολλαπλά πλήγματα και είχαν μείνει πίσω οι οδικοί άξονες, τα δίκτυα, η έρευνα και η καινοτομία, οι επενδύσεις ανθρώπινου κεφαλαίου, επί της ουσίας, που μαζί με την ενεργειακή ασφάλεια σχηματοποιούν την αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ.

Ο Α. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η παραγωγική αξιοποίηση των χρημάτων που θα βάλουν τα κράτη, μέσω του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, θα παρέχει εγγυήσεις με μια μόχλευση της τάξης του επί 15 (θα μπορούσε να είναι επί 18 ή επί 20 αλλά το επί 15 κρίθηκε πιο ρεαλιστικό) 100 δισ. το χρόνο για 3 χρόνια.
«Αυτά θα επενδυθούν μέσα σε ένα ευνοϊκότερο κανονιστικό πλαίσιο με κανονικοποίηση της νομοθεσίας. Το πλαίσιο με τις πρώτες προτάσεις θα σταλεί στα κράτη μέλη Γενάρη και Μάρτη θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα ξεκινήσει να δίνει λεφτά νωρίτερα».

Και συνέχισε: «Στην Ελλάδα στόχος είναι ο εντοπισμός μεγάλων έργων, ώριμων για να ενταχθούν κάτι που εν μέρει έχει ήδη γίνει. Η Ελλάδα είναι από τις τρεις πρώτες χώρες που έστειλε λίστα με τέτοια έργα. Και το σημαντικό είναι ότι τα χρήματα δεν θα προέλθουν από τα διαρθρωτικά ταμεία».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι κατά την χρηματοδότηση δεν θα πρέπει οι χώρες με ακριβό κόστος χρήματος να τιμωρηθούν, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και σε αυτό το επίπεδο “μια δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το πακέτο έρχεται στην κατάλληλη στιγμή την ώρα που η ΕΚΤ και ο πρόεδρος Ντράγκι κρούουν τον κώδωνα του αποπληθωριστικού κινδύνου.

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι στη Σύνοδο έγινε συζήτηση για τον φορολογικό ανταγωνισμό που είναι από τις ανώτατες προτεραιότητες της επιτροπής και για τα στοιχεία επιβατών, ανταλλαγή στοιχείων (PNR).

Συζήτηση έγινε και αναφορικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία, και αποφασίστηκε να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια. Όσο για τη Ρωσία είπε πως αυτή την εποχή «περνάει μια δύσκολη φάση».

Τέλος ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι αυτή τη φορά υπό την προεδρία Ντόναλντ Τουσκ υπήρχε μια διαφορά στην μέθοδο εργασίας της Συνόδου την οποία χαρακτήρισε πιο γρήγορη και αποτελεσματική.


Πηγή : real.gr