Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Επίσημα αρχηγός των Σπαρτιατών ο Κασιδιάρης - Βουλευτές "άδειασαν" τον Στίγκα

 


Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα κίνηση προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ακροδεξιών Σπαρτιατών, με τον γραμματέα να καταδικάζει δημόσια τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου, Βασίλη Στίγκα.

Η δήλωση του Γιάννη Δημητροκάλη συνυπογράφεται από 9 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, γεγονός που δείχνει τη δυναμική του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι μόνοι 3 βουλευτές που δεν υπογράφουν είναι ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος Β. Στίγκας, Γεώργιος Ασπιώτης και Μιχάλης Γαυγιωτάκης. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ. Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης - παρότι δεν υπέγραψαν - στηρίζουν τους υπόλοιπους βουλευτές κατά Στίγκα. 

Πράγμα που σημαίνει ότι οι 11 «αντάρτες» μπορούν να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, ο κ. Στίγκας είχε ενοχληθεί από την τοποθέτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος είχε μιλήσει για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας.

Ο Βασίλης Στίγκας έχει προαναγγείλει εξελίξεις, σε δήλωση που αναμένεται να κάνει το πρωί της Παρασκευής.Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για όσους από δόλο κάνουν εμπρησμούς στα δάση

 Το μήνυμα ότι «ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ξεφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας τον πολύτιμο φυσικό πλούτο» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης που έχει κάθε μήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι» διευκρινίζοντας ότι «αν πρόκειται για αμέλεια είναι ασυγχώρητη» και καλώντας τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες της στοιχειώδης λογικής.

Στην αρχή του διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δύσκολες και πολύ στενάχωρες ημέρες καθώς θρηνούμε 4 συμπολίτες μας, τους 2 χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος και δύο πολίτες που δεν πρόφτασαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρέαζει με τρόπους πιο έντονους από ό,τι μας είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και τόνισε :  «η κλιματική κρίση μπορεί να είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν είναι άλλοθι. Η χώρα οφείλει να κάνει περισσότερα από όσα είχε σχεδιάσει προκειμένου να είναι έτοιμη να μετριάσει όσο είναι εφικτό τις επιπώσεις από μια πραγματικότητα που την αισθανόμαστε όλοι και μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε διαφορετικούς τομέις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της για τις δασικές πυρκαγιές αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το κράτος οτι ήταν απών. Υπήρχαν πυροσβέστες και εναέρια μέσα. Αλλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε από τους καλύτερους και διαρκώς να βελτιωνόμαστε και να μην αρκεστούμε στην πρόοδο που έχουμε πετύχει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε «αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει από τον ελληνικό λαό» ενώ σημείωσε ότι «έχουμε αρκετούς πόρους γι' αυτή την προσπάθεια. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ενίσχυση των εναέριων μέσων αλλά πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο τι κάνουμε τον χειμώνα με τα δάση μας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προσταεύσουμε τα δάση όχι το καλοκαίρι αλλά τις εποχές που δεν κινδυνεύουν από τις μεγάλες φωτιές».

Στη μνήμη, τέλος, «αυτών που έχασαν τη ζωή τους επιτελώντας μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε «όσους δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών, την πυροσβεστική, την αστυνομία, το λιμενικό, που τόσο πολύ βοήθησαν ώστε να γίνουν πολύ μεγάλες εκκενώσεις με τρόπο οργανωμένο χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή»

Ξεχωριστό ήταν το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού στους εθελοντές για τους οποίους είπε ότι «ειδικά στη Ρόδο έδειξαν μεγάλη αυτάπαρνηση». «Είναι υποχρέωση του κράτους αυτές τις εθελοντικές δυνάμεις να τις κινητοποιήσει ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο που θα μας συνοδύει για πολλά χρόνια» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ημέρες, κυρία Πρόεδρε, είναι δύσκολες, και βέβαια πολύ στενάχωρες, καθώς θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας, τους δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στον πόλεμο κατά της πυρκαγιάς, και δύο συμπολίτες μας ακόμα, που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το βλέπουμε και σε όλη την Μεσόγειο, ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους πια με τρόπους πιο έντονους κι από αυτούς που ενδεχομένως οι επιστήμονες να μας είχαν προειδοποιήσει. Η κλιματική κρίση μπορεί να είναι μια πραγματικότητα, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, κυρία Πρόεδρε. Οφείλει η χώρα μας να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα από αυτά τα οποία ενδεχομένως είχε σχεδιάσει, προκειμένου να είναι έτοιμη να μετριάσει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις επιπτώσεις από μια πραγματικότητα την οποία ήδη την αισθανόμαστε όλοι μας, και η οποία μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Η κυβέρνηση έχει μια υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Έχουν γίνει, σας διαβεβαιώνω, σημαντικά βήματα σ΄ αυτή την κατεύθυνση και στη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το κράτος ότι ήταν απόν. Υπήρχαν πυροσβέστες, εναέρια μέσα σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές, αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Να μάθουμε από τους καλύτερους και διαρκώς να βελτιωνόμαστε και στον τομέα αυτό και να μην αρκεστούμε στην πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει. Αυτή είναι η υποχρέωση που πρέπει να αναλάβουμε απέναντι στον ελληνικό λαό.

Έχουμε πια και αυτοτελές Υπουργείο, αλλά και σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους οι οποίοι μπορούν να κατευθυνθούν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης, όπου έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες βέβαια, πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι θα πάρουν καιρό, καθώς σήμερα δεν λειτουργούν καν οι γραμμές παραγωγής, που κατασκευάζουν αυτά τα εναέρια μέσα, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, αλλά πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, στο τι κάνουμε ουσιαστικά τον χειμώνα στα δάση μας. Έχουν γίνει βήματα ως προς την ένταξη της Δασικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να μπορέσουμε και πάλι να προστατέψουμε τα δάση μας όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά κυρίως τις εποχές που δεν κινδυνεύουν από τις μεγάλες φωτιές. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και σ΄ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή και στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, επιτελώντας μια εξαιρετικά δύσκολη και πάρα πολύ επικίνδυνη αποστολή, να ευχαριστήσω όσες και όσους εξακολουθούν να δίνουν τις μάχες και σήμερα στο μέτωπο των πυρκαγιών, την Πυροσβεστική μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, το Λιμενικό, που τόσο πολύ βοήθησαν ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πολύ μεγάλες εκκενώσεις με τρόπο οργανωμένο, χωρίς σε αυτές τις εκκενώσεις να κινδυνέψει, ειδικά στη Ρόδο που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, καμία ανθρώπινη ζωή.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ όμως στους εθελοντές μας, στην κοινωνία των πολιτών -ειδικά στη Ρόδο οι εθελοντές έδειξαν μια εντυπωσιακή αυταπάρνηση. Είναι χρέος του κράτους αυτές τις υγιείς εθελοντικές δυνάμεις της κοινωνίας να τις κινητοποιήσει και να τις οργανώσει με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε όλοι μαζί οργανωμένοι, η Πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δυστυχώς, κύριε Πρόεδρε, είναι τραγικό που βρισκόμαστε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, είναι μια εξέλιξη της κλιματικής κρίσης η οποία επιτείνεται, που συναντά και τις αδυναμίες μας, συναντά και τις δυσκολίες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται ακόμα καλύτερη οργάνωση, να μην εφησυχάζει κανείς, γιατί δεν μπορεί κανείς μόνος του. Όπως είπατε πολύ σωστά, εκτός από την Πολιτεία, και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ρόλο να παίξει. Και είναι πολύ συγκινητική η πρωτοβουλία στη Ρόδο, πώς κινητοποιήθηκε η τοπική κοινωνία. Γιατί αυτό που έγινε ήταν εντυπωσιακό, το είπε και ο ξένος Τύπος, η εκκένωση 20.000 ανθρώπων. Ευτυχώς όλη η διαδικασία λειτούργησε σωστά, απ’ αυτή την άποψη τουλάχιστον.

Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί φυσικά πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, και το φυσικό κεφάλαιο στη συνέχεια. Βλέπουμε ζωάκια που χάνονται επίσης -δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρχει 112 για τα ζώα- εκεί βέβαια όσο μπορούν βοηθούν οι εθελοντές- είναι οδυνηρό να συμβαίνει αυτό.

Έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο Mattarella, καθώς και με άλλους Προέδρους από τις χώρες της Μεσογείου, προκειμένου να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε, γιατί ο καθένας μας κάτι μπορεί να προσφέρει από την πλευρά του. Και φυσικά είναι τραγικό που χάσαμε τους συμπολίτες μας, τα δύο παλικάρια της Αεροπορίας και τους δύο πολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ευχή όλων είναι να περιοριστούν εκεί οι απώλειες. Εύχομαι καλή δύναμη, γιατί συνεχίζεται η προσπάθεια, και είναι πράγματι αξιέπαινος ο αγώνας των πυροσβεστών, καθώς και των εθελοντών πυροσβεστών, όλων όσων αυτή τη στιγμή προσφέρουν -μακάρι το καλύτερο, το συντομότερο δυνατό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και αν μπορώ να προσθέσω κάτι τελευταίο: οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι. Αν πρόκειται για αμέλεια, είναι ασυγχώρητη. Και κάνω πάλι μια έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τους κανόνες της κοινής λογικής, δεν χρειάζεται νομίζω να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Αν, όμως, πρόκειται για δόλο, να γνωρίζουν, κυρία Πρόεδρε, ότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και, φυσικά, καταστρέφοντας τον πολύτιμο δασικό μας πλούτο.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έχετε δίκιο που το λέτε αυτό. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι – και η δικαιοσύνη – να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όλοι μας.Ψεύτης για ακόμα μία φορά ο Βελόπουλος κάνει διασπορά fake news για δήθεν Ρωσική βοήθεια

 


Σε κανένα δεν έκανε εντύπωση η νέα προσπάθεια του Κυριάκου Βελόπουλου να εξαπατήσει τον κόσμο και τους συναδέλφους του με fake news τα οποία έχει εύκολα.

Η νέα προσπάθεια απάτης του Βελόπουλου περί δήθεν ρωσικής βοήθειας με την παροχή δωρεάν πυροσβεστικών αεροσκαφών καταρρίπτονται από τα Ellinikahoaxes μέσα από μια αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων όπως αυτά καταγράφηκαν πριν και μετά τη δήλωση του ψεύτη προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή την 24η Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε μια προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί «πατριωτών της φακής» είπε ψέματα (δεν είναι η πρώτη φορά) από το βήμα της βουλής: «Ακούστε τώρα, η Dana Levi, μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογράφους του Ισραήλ γράφει αυτούσια και περιμένω διάψευση του πρωθυπουργού: “Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μέσω της διπλωματικής οδού, εξέφρασε την πρόθεση να στείλει τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ιλιούσιν στη χώρα μας, στην Ελλάδα, για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά“. Σχόλιο της δημοσιογράφου: “Λάθος τεράστιο”»

Και πρόσθεσε χωρίς ίχνος ηθικής : «Πού είναι ο πρωθυπουργός που μιλάει για πατριώτες της φακής να μας πει πόσο πατριώτης είναι αυτός που αφήνει να καίγεται η Ελλάδα και δεν παίρνει ρωσικά αεροσκάφη;»

Όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα, αποτελεί ουσιαστικά αναπαραγωγή συνωμοσιολογικών αναφορών στο Διαδίκτυο. Ακόμη χειρότερα, από το Ισραήλ διευκρινίζεται πως το πρόσωπο που επικαλείται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά απλός χρήστης στο Twitter, και όπως φαίνεται ο Βελόπουλος έχει μπόλικους συνωμοσιολόγους τους οποίους ακολουθεί.

Με λίγα λόγια, ούτε ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν πρόσφερε ρωσική, και μάλιστα δωρεάν, ούτε φυσικά και η ελληνική πλευρά ζήτησε, γιατί απλά τα Ρώσικα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν στην χώρα μας.

Απλά ντροπή του!!!Δημοσιογράφος της ΕΡΤ «είδε» τον θάνατο του κτηνοτρόφου

 Τις τελευταίες στιγμές του κτηνοτρόφου που βρέθηκε απανθρακωμένος μετά τη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας κατέγραψε βίντεο της ΕΡΤ.

Ο 45χρονος προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του παρά τις εκκλήσεις να μην πλησιάζει, όταν οι φλόγες κύκλωσαν το σημείο και κάηκε.

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί», είπε η ρεπόρτερ Φρόσω Παύλου.

«Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει (…) Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», πρόσθεσε.

Αργότερα, η ίδια  -και αφού έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατό του- ανέφερε πως η κάμερα είχε καταγράψει τον κτηνοτρόφο νωρίτερα.

«Κατ΄αρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» τόνισε.

Ο 45χρονος είχε πάει μαζί με τον αδερφό του στο ποιμνιοστάσιο, προκειμένου να σώσουν τα ζώα τους, όταν πληροφορήθηκαν για τη φωτιά. Ο ένας αδελφός, όταν είδε τη φωτιά να πλησιάζει, έφυγε, ωστόσο ο δεύτερος -που τελικά βρέθηκε νεκρός- αποφάσισε να μείνει, για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό, αλλά τον πρόλαβαν οι φλόγες.

Εκτέλεσαν στην Θεσσαλονίκη έξω από την πολυκατοικία που έμενε 37χρονο

 Σύμφωνα με το thestival.gr το περιστατικό σημειώθηκε στις 00:50 στην οδό Βιζυηνού με τους δράστες να στήνουν ενέδρα θανάτου στον 37χρονο έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θύμα της επίθεσης δέχτηκε αρκετές σφαίρες στο στήθος. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή βρήκαν τον 37χρονο αλοδαπό αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο

Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ οπού εκεί παρά την προσπάθεια των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αστυνομικές πηγές αποδίδουν το περιστατικό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων μπράβων που «πουλάνε προστασία» σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης.

Την έρευνα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον Εύοσμο ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Καίγεται και η Ιταλία - Μεγάλες φωτιές

 Οι πυροσβέστες της Ιταλίας πραγματοποίησαν τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσα στο τελευταίο τριήμερο, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις βόρειες περιφέρειες της χώρας και των πυρκαγιών στον Νότο.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Λαγκάλα, δήλωσε ότι «οι τόσες εστίες πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς, για σοβαρότατα αδικήματα με τα οποία καταστρέφεται το περιβάλλον του νησιού».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Σικελίας και του επανέλαβε ότι είναι στην διάθεση του ιδίου και των κατοίκων για κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Οι λόφοι γύρω από την πόλη του Παλέρμο συνεχίζουν να φλέγονται και τα καναντέρ επιχειρούν για τρίτη ημέρα στην περιοχή.

Όπως είχε ανακοινωθεί από χθες, η περιφέρεια της Σικελίας κήρυξε σήμερα το νησί σε κατάσταση κρίσης και περιβαλλοντικής καταστροφής. Αργότερα, με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μελόνι, η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αθώος ο Κέβιν Σπέισι και για τις 9 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

 


Αθώος κρίθηκε ο Κέβιν Σπέισι και για τις εννέα κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Κέβιν Σπέισι στεκόταν στο εδώλιο του δικαστηρίου του Λονδίνου, ακούγοντας την ανάγνωση των ετυμηγοριών. Αφού άκουσε τον πρόεδρο να λέει εννέα φορές «αθώος», ξέσπασε σε κλάματα.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος σταρ του Χόλιγουντ αγκάλιασε τον επικεφαλής και τη νομική του ομάδα και ευχαρίστησε το προσωπικό του δικαστηρίου.

Ο Κέβιν Σπέισι αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που φέρονται να σημειώθηκαν μεταξύ 2004 και 2013, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Σπέισι υπηρετούσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου. Ο ίδιος δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, στην πρώτη του δήλωση, ο σταρ του Χόλιγουντ ανέφερε ότι έχει πολλά να επεξεργαστεί μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα.

Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε «εξαιρετικά ευγνώμων» προς τους ενόρκους που αφιέρωσαν χρόνο για να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία και τα γεγονότα, πριν καταλήξουν στην απόφασή τους. «Είμαι συγκινημένος από το σημερινό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ο Κέβιν Σπέισι, ολοκληρώνοντας τη σύντομη δήλωσή του, ευχαρίστησε το προσωπικό του δικαστηρίου και τη νομική του ομάδα και αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Βρετανός πρέσβης στο BBC: Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν στις πυρκαγιές με ταχύτητα

 


«Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα», δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge, μιλώντας στο BBC για τις πρόσφατες πυρκαγιές.

«Το γεγονός ότι το ξεπεράσαμε αυτό χωρίς να χαθούν ζωές και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να μας παρηγορήσει» είπε, τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εν όψει της ραγδαίας αλλαγής των καιρικών συνθηκών, που σήμαινε δασικές πυρκαγιές τις οποίες για τέσσερις ή πέντε ημέρες πριν παρακολουθούσαμε στενά και κατά τις οποίες τηλεφωνούσαμε σε ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες για να ελέγξουμε ότι όλα ήταν εντάξει, η κατάσταση άλλαξε. Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα. Το ίδιο κάναμε κι εμείς», σημείωσε ο Βρετανός πρέσβης, ο οποίος επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές όταν οι πυρκαγιές στη Ρόδο πήραν μεγάλη έκταση.

«Η υποστήριξη και η συμπόνια των Ροδιτών ήταν συγκινητική» λέει ο Βρετανός πρέσβης

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η βρετανική πρεσβεία προσπάθησε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Ρόδου, οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους στους Βρετανούς τουρίστες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

«Το μήνυμά μου είναι ότι αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Είναι δύσκολη για εκείνους τους Έλληνες που έχασαν τα σπίτια τους και τα προς το ζην, αλλά η περίσσεια ανθρώπινης συμπόνιας και υποστήριξης που έδειξαν οι Έλληνες στη Ρόδο, νομίζω ότι ήταν πραγματικά συγκινητική», είπε ο Matthew Lodge.

Τέλος, ο Βρετανός πρέσβης μετέφερε στη δημοσιογράφο του BBC ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες, συνολικά, πιστεύουν ότι οι περισσότερες περιοχές είναι ασφαλείς και ότι οι πυρκαγιές αυτές είναι τοπικές, επιμένοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αεροπορικώς με ασφάλεια.