Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Γελάει ο κόσμος με την φαιδρή τοποθέτηση Ανδρουλάκη ουρά του παρακμιακού ΣΥΡΙΖΑ

 



Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει όλη η Ελλάδα "κρίμα το ΠΑΣΟΚ", κρίμα μια ιστορική παράταξη να βρίσκεται στα χέρια ενός ακατάλληλου για ηγέτη θέση πολιτικού.

Δεν φτάνει που έχει εκθέσει μια ολόκληρη χώρα γιατί θέλει να κρυφτεί και να μην ενημερωθεί για τον λόγο που τον παρακολουθούσαν, λόγος που ξεκαθαρίζει και θα αποκαλυφθεί εντός των ημερών από την εισαγγελία του Βελγίου, δεν ξέρει να κάνει και αντιπολίτευση, ξεσηκώνοντας ένα φαιδρό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, και ένα αποδεδειγμένα πολιτικό απατεώνα που έχει απαξιωθεί από τον ελληνικό λαό, τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι λίγοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτόν που μπλέξανε, και γιατί το ΠΑΣΟΚ κατάντησε ουρά μιας ακροαριστερής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ενός αποδεδειγμένα πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα που έχει καταγγελθεί επίσημα από στελέχη του ότι τους παρακολουθούσε.

Ξεκάθαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκφράζει πλέον την κεντροαριστερά, έχει ταυτιστεί με μια παρέα ακροαριστερών που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αφού δεν έχει την ικανότητα ούτε να αντιπαρατεθεί στα σοβαρά ο Ανδρουλάκης, είπε «Πρίγκιπα σε αποδρομή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2023.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα ότι είναι ένας “πρίγκιπας” σε αποδρομή.

»Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, των απευθείας αναθέσεων και των εκθετικά αυξανόμενων κοινωνικών ανισοτήτων είχε το πολιτικό θράσος να συσχετίσει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη με τον Πάνο Καμμένο.

»Μάλλον θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι είναι παιδιά της ίδιας πολιτικής μήτρας και συνυπήρξαν για πάρα πολλά χρόνια στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα.

»Η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη όσο και αν δεν αρέσει στον κ.Μητσοτάκη και στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που υπηρετεί με ευλάβεια εις βάρος του ελληνικού λαού».



Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ για την σχέση του με το βιβλίο

 


«Φροντίζω να διαβάζω κάθε μέρα. Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθώ, υπάρχει πάντα ένα βιβλίο στο κομοδίνο μου. Και εναλλάσσομαι - συνήθως τα βράδια προσπαθώ να διαβάζω λογοτεχνία και μέσα στη μέρα να διαβάζω τα μη λογοτεχνικά, πιο επιστημονικά μου βιβλία. Αλλά σίγουρα, έστω και δύο σελίδες κάθε βράδυ προσπαθώ να διαβάζω και αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν είχα στο δωμάτιό μου τηλεόραση, για να μπορώ να διαβάζω» είπε ο πρωθυπουργός.

 Ακολουθεί η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 Ερ:«Υπάρχει το περιθώριο του χρόνου ο πρωθυπουργός της χώρας, στους σύνθετους καιρούς που ζούμε, να δραπετεύει στον κόσμο ενός βιβλίου;

Πρωθυπουργός: Βεβαίως. Φροντίζω να διαβάζω κάθε μέρα. Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθώ, υπάρχει πάντα ένα βιβλίο στο κομοδίνο μου. Και εναλλάσσομαι - συνήθως τα βράδια προσπαθώ να διαβάζω λογοτεχνία και μέσα στη μέρα να διαβάζω τα μη λογοτεχνικά, πιο επιστημονικά μου βιβλία. Αλλά σίγουρα, έστω και δύο σελίδες κάθε βράδυ προσπαθώ να διαβάζω και αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν είχα στο δωμάτιό μου τηλεόραση, για να μπορώ να διαβάζω.

 Ερ: Τι είδους βιβλία επιλέγετε να διαβάζετε; Έχετε αγαπημένο συγγραφέα;

Πρωθυπουργός: Εχω πάρα πολλούς αγαπημένους συγγραφείς, αλλά αν μου πεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου Ελληνας λογοτέχνης, είναι σαφέστατα ο Καραγάτσης. Και από τους σύγχρονους, μπορώ να πω ανεπιφύλακτα -από τους λογοτέχνες- ο Χωμενίδης, του οποίου και το τελευταίο βιβλίο, τον «Τζίμη στην Κυψέλη», το τελείωσα πριν από λίγο.

Αλλά νομίζω ότι πρέπει να πούμε και για ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο. Αυτό το οποίο τελείωσα τώρα, «Η Σιδηρά Δεκαετία» του Πλουμίδη, είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Διαβάζω πολλή Ιστορία, και με αφορμή τα 200 χρόνια εκδόθηκαν και πολύ σημαντικά βιβλία για τη σύγχρονη ιστορία, τα οποία είναι και πολύ ποιοτικά και συνεισφέρουν γενικά στην καλύτερη κατανόηση του τι έχει γίνει τα τελευταία 200 χρόνια.

 Ερ: Προέρχεστε από μια οικογένεια με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Ποιος ήταν εκείνος από το περιβάλλον σας που σας μύησε στην αγάπη για τα βιβλία;

Πρωθυπουργός: Και ο πατέρας μου και η μάνα μου, ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από μικρή ηλικία, με θυμάμαι να διαβάζω.

 Ερ: Διαβάζετε ψηφιακά βιβλία;

Πρωθυπουργός: Ναι, διαβάζω. Η μεγάλη ομορφιά που ανακάλυψα στο ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ότι μπορώ να υπογραμμίζω αυτά τα οποία θέλω και στη συνέχεια να κρατώ ό,τι έχω υπογραμμίσει. Πράγμα το οποίο εξακολουθώ να κάνω και στα φυσικά βιβλία, αλλά εκεί πρέπει να γυρίσω στο βιβλίο και να αναζητήσω αυτά που έχω υπογραμμίσει».



Συνεχίζει την ανθελληνική στάση ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες παρά τις απειλές Τουρκίας

 


Συνεχίζει να προκαλεί ανθελληνικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενεργώντας πάντα σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας.

Με νέο ανθελληνικό θράσος, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, παρά τις απειλές των Τούρκων.

Από την ψηφοφορία προέκυψαν 190 «ναι» στις αμυντικές δαπάνες, και 109 κατάπτυστα «όχι». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να παίξει τον ρόλο που του έχει πεί να παίξει ο Τούρκος Ερντογάν, είπε «όχι» σε έναν προϋπολογισμό που η χώρα τον έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Για το θέμα αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στο νέο προϋπολογισμό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, σε ένα ζήτημα που οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία απαιτούν συναίνεση και κοινή στάση, σε ένα κρίσιμο θέμα όπου η στάση μας αποτιμάται με πράξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ξανά να γίνει εθνική εξαίρεση. Οι πολίτες βλέπουν, καταλαβαίνουν και κρίνουν».



Ο Πιρς Μόργκαν αποκαλεί τους Μέγκαν και Χάρι προδότες και απατεώνες

 


Ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι παρά το απολωλός πρόβατο από τη βασιλική οικογένεια,την οποία πρόδωσε ανεπανόρθωτα. Αυτή είναι η άποψη του διάσημου Βρετανού δημοσιογράφου, Πιρς Μόργκαν, για τον δούκα του Σάσσεξ, σύμφωνα με άρθρο του στη New York Post.



Στην αρχή ο Μόργκαν επικεντρώνεται στη Μέγκαν Μαρκλ : «Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για αυτή την αδίστακτη, άπληστη, διψασμένη για φήμη, τυχοδιώκτρια που έπαιζε τη βασιλική οικογένεια σαν βιόλα. Αυτή είναι η ακόρεστη λαχτάρα της να κάνει τον δρόμο της στον κύκλο των ειδήσεων» γράφει ο 57χρονος για τη Μαρκλ.

«Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για αυτή την αδίστακτη, άπληστη, διψασμένη για φήμη, τυχοδιώκτρια» έγραψε σε άρθρο του ο Πιρς Μόργκαν για τη Μέγκαν Μάρκλ

Στην αρχή του δεύτερου, και ευτυχώς του τελευταίου μέρους της ενοχλητικής, βαρετής και εκπληκτικά ναρκισσιστικής σειράς, η Μέγκαν περιγράφει τον εαυτό της σαν υπάλληλο του παλατιού, σαν έναν ξένο οργανισμό. Θα έλεγα ότι μοιάζει περισσότερο με ιό, και ιδιαίτερα λοιμώδη».

«Αλλά ο θυμός μου για τις κυνικές της γελοιότητες εναντίον της βασιλικής οικογένειας δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που σκέφτομαι για τον Χάρι» συνεχίζει στο άρθρο του και εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του πρίγκιπα Χάρι.

«Ο πραγματικός μου θυμός είναι με τον Χάρι, του οποίου η προδοσία στην οικογένεια και τη χώρα του έχει αποκαλυφθεί με φρικτές λεπτομέρειες. Βλέποντάς τον να επιτίθεται δημόσια στον αδερφό του, Γουίλιαμ, με το να αναφέρει ότι εκείνος τον έδιωξε από τη Βρετανία και στη συνέχεια, να αποκαλεί τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, ψεύτη, και ακόμη και να επικρίνει τη γιαγιά του, τη μεγάλη βασίλισσα Ελισάβετ Β, επειδή δεν έκανε τίποτα για να τον βοηθήσει, μου γύρισε το στομάχι ανάποδα».

«Και βλέποντάς τον να τροφοδοτεί την ψευδή αλλά και απίστευτα επιζήμια αφήγηση, ότι η Βρετανία είναι μια ρατσιστική χώρα, με επικεφαλής μια ρατσιστική βασιλική οικογένεια, με εξόργισε εντελώς. Είναι προφανές από όσα το είδα (σ.σ το ντοκιμαντέρ), ή να πω καλύτερα, άντεξα να δω, σε ολόκληρη τη σειρά αυτούς τους δύο ξεδιάντροπους απατεώνες. Ο κύριος λόγος που ήταν τόσο αποφασισμένοι να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους είναι επειδή ήθελαν να την πουλήσουν μόνοι τους».




Τι είναι το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και έμεινε άφωνη η αντιπολίτευση

 



Από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες (έως τον Ιούλιο 2023) δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, minimarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.

Το MarketPass, τη νέα πρωτοβουλία στήριξης των νοικοκυριών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και άφησε άφωνη την αντιπολίτευση, σε σημείο που φαιδροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάλαβαν και δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τι εξήγγειλε άρχισαν να κοροιδεύουν μέχρι να δουν Τσίπρα, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο που κατέβασαν το κεφάλι και έτσι κατάλαβαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορών.

Παραδείγματα μηνιαίου ορίου αγορών και ύψος ενίσχυσης:

Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση.

Με βάση τα ανωτέρω, η ενίσχυση ανέρχεται για τους έξι μήνες σε 312 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά, 192 ευρώ για ένα ζευγάρι, ενώ μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα λαμβάνει 432 ευρώ.

Τα ανωτέρα ποσά πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού. Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών), με περίπου 8,5 εκατομμύρια μέλη.

Το συνολικό κόστος του μέτρου για του έξι μήνες εκτιμάται σε 650 εκατ. ευρώ.