Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων


 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προτίθεται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο και ο δικτάτορας Ερντογάν είναι έτοιμος για εγκεφαλικό.

Απαντώντας σε ερώτηση της της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με την επιστολή 37 Γερουσιαστών που ζητούν από τον πρόεδρο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι «αυτή η διακυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Ένα κρίσιμο μέρος αυτού είναι η αναγνώριση της ιστορίας».

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες επικαλούνται τα προηγούμενα ψηφίσματα του Κογκρέσου που αναγνωρίζουν τη γενοκτονία και αναφέρονται στον Δεκέμβριο του 2019, όπου η Γερουσία πέρασε ομόφωνα ψήφισμα του Γερουσιαστή Μενέντεζ που επιβεβαίωνε τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ύστερα από ένα σχεδόν ομόφωνο αντίστοιχο ψήφισμα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

H επιστολή επισημαίνει ότι οι «διοικήσεις και των δύο κομμάτων έχουν σιωπήσει για την αλήθεια της γενοκτονίας των Αρμενίων. Σας καλούμε να σπάσετε αυτό το μοτίβο συνενοχής αναγνωρίζοντας επίσημα ότι η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν γενοκτονία». Παράλληλα, επικαλείται τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν να βασίσει την αμερικανική διπλωματία πάνω στις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε να υιοθετήσει ένα ψήφισμα που θα αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων – όπως υποστηρίζουν όμως στην επιστολή τους οι γερουσιαστές, αυτό υπάρχει ήδη: «Το Κογκρέσο έχει ήδη καταστήσει σαφή την θέση του. Είναι ώρα για την εκτελεστική εξουσία να κάνει το ίδιο».

Τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προεκλογική του υπόσχεση αναφέρει στην απάντησή του στην «Κ» και ο Λευκός Οίκος: «Ως προεδρικός υποψήφιος, ο πρόεδρος Μπάιντεν μνημόνευσε τα 1,5 εκατ. Αρμενίων ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχασαν τη ζωή τους κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είπε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ, ούτε να παραμείνουμε σιωπηλοί σχετικά με αυτή την φρικώδη εκστρατεία. Και θα σεβόμαστε πάντα την αντοχή του Αρμενικού λαού απέναντι σε μία τόσο μεγάλη τραγωδία. Αυτή η διακυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Ένα κρίσιμο μέρος αυτού είναι η αναγνώριση της ιστορίας».




ΕΕ - Κομισιόν σε Ερντογάν: Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή

 



Την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης καταδικάζει την Κυριακή η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή» τονίζει και προσθέτει ότι «οι γυναίκες αξίζουν ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία τους».

«Υποστηρίζω τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και καλώ όλους τους υπογράφοντες να την επικυρώσουν», καταλήγει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Μπορέλ: Η Τουρκία στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ύπατος Εκπρόσωπος τα ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος τόνισε πως η απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης «στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο».

«Η Σύμβαση στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα», αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ηγεσία και να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όχι για να υποχωρήσουμε. Γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά απογοήτευση και δεν κατανοούμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από αυτήν τη σύμβαση που φέρει ακόμη και το όνομα της Κωνσταντινούπολης».

«Αυτή η απόφαση κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την προστασία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στην Τουρκία. Στέλνει επίσης ένα επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει.

Τέλος, παροτρύνει την Άγκυρα να αντιστρέψει την απόφασή της εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η Τουρκία θα συμμετάσχει σύντομα ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, ένα θεμελιώδες στοιχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ασφάλειας και της ισότητας τον 21ο αιώνα».


Πηγή :cnn.gr



Αυτοί είναι ΣΥΡΙΖΑ = Βαξεβάνης = ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνεται γιατί είναι επικίνδυνοι


"H ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον. Είναι απόλυτη. Δεν ξέρουμε ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Και πόσα τους συνδέουν", απαντά η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία και ο δημοσιογράφος κρύβεται γιατί αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου. 

Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε στημένες καταγγελίες πολιτών και fake news ότι "βασανίστηκαν” στη ΓΑΔΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ = Βαξεβάνης = ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει θέση υπέρ του Βαξεβάνη και αναφέρει προκαλώντας την κοινωνία με τα σtημένα fake news ότι, "ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν".

Ειδικότερα και χωρίς να έχουν ζητήσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ συγνώμη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη, υποστηρίζουν τα στημένα fake news και αναφέρουν «ζούμε στη χώρα που το γραφείο του κ. Μητσοτάκη δίνει με non paper τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και δυο εβδομάδες μετά ο κ. Χρυσοχοιδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογραφο Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ. Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι».

Τελικά δεν έχουν καταλάβει ότι οι πολίτες όντως έχουν πάρει χαμπάρι τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους διαβάζουν, δεν τους παρακολουθούν, όσοι δεν γελάνε μαζί τους εξοργίζονται με τις προκλήσεις τους, και δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι πολιτικά τελειωμένοι, όσα στημένα και εάν κάνουν.



Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει "Εκλογές στο τέλος της τετραετίας"

 


Διαβάζουμε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής" την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέντευξη που αξίζει να διαβάσουν όλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη στην πεντασέλιδη συνέντευξη του μιλάει για πολλά και ανάμεσα σε όλα αναφέρεται και στις πρόωρες εκλογές ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν και αναλύει γιατί δεν θα γίνουν : 

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας γιατί επιλογή μου είναι να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού όχι μόνο τις όποιες επιτυχίες μας στη διαχείριση κρίσεων, όπως της πανδημίας, του Μεταναστευτικού ή των εθνικών μας θεμάτων, ούτε επίσης, για όσα κάναμε στους τομείς της μείωσης των φόρων ή του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής μεταμόρφωσης του κράτους. 

Στόχος είναι να κριθούμε για τη συνολική πολιτική μας και για τα συγκεκριμένα “παραδοτέα” που αφορούν την ανάταξη της χώρας. Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να θέσω ειλικρινά το ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την πορεία. Εάν θέλουν να τη συνεχίσουμε πιο δυναμικά και με καλύτερα αποτελέσματα ή αν θα πάρουν το ρίσκο να τη διακόψουν. 

Θα είναι η στιγμή που θα κριθεί η δική μας κυβερνητική θητεία σε σχέση με εκείνη που προηγήθηκε. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους. Είναι αλήθεια ότι επί έναν χρόνο χρειάστηκε να αναλώσουμε πολλές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς δοκιμασίες. Όμως, στιγμή δεν σταματήσαμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε αμέσως μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. 

Ένα παράδειγμα θα δώσω μόνο. Εμείς θέσαμε εξαρχής το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, που σήμερα είναι γεγονός. Όπως πρώτοι βάλαμε και το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού που επίσης γίνεται τώρα πραγματικότητα. Γιατί; Γιατί βλέπαμε, ίσως πιο πριν από άλλους, ότι κάποια στιγμή ο κόσμος θα ταξιδέψει και πρέπει να διευκολύνουμε αυτούς οι οποίοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εδώ πολέμησαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού επειδή δεν συμφωνούν με τον πρωθυπουργό που το εισηγήθηκε. 

Μόλις προ ημερών  ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “ανοησία” το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υγείας που εισηγήθηκε και πέτυχε η χώρα μας. Την ώρα που η Ελλάδα εμβολιάζεται και χτίζει τείχος ανοσίας, εκείνος οικοδομεί το δικό του τείχος ανοησίας. Επιμένει να πολεμά όχι μόνο τον κλάδο του τουρισμού και τους εργαζόμενους, αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά, πολεμά, δηλαδή, την ίδια του την πατρίδα».



Πακιστάν: Δυο άντρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για τον βιασμό μητέρας μπροστά στα παιδιά της

 


Η Γαλλοπακιστανή βιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, μπροστά στα παιδιά της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έμεινε από βενζίνη κοντά στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν

Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε χθες Σάββατο σε θάνατο δύο άνδρες για τον ομαδικό βιασμό Γαλλοπακιστανής, υπόθεση που πυροδότησε διαδηλώσεις σε πόλεις της συντηρητικής μουσουλμανικής χώρας και ώθησε την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία.

«Καταδικάστηκαν και οι δύο σε θάνατο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσόντρι Κάσιμ Αράιν, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Πρόσθεσε ότι ασκήθηκε έφεση.

Το θύμα βιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, μπροστά στα παιδιά του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έμεινε από βενζίνη κοντά στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών ζητούν να τερματιστεί η κουλτούρα που θέλει τα θύματα να φταίνε που δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις στο Πακιστάν. Μετά τον βιασμό της μητέρας τον Σεπτέμβριο, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας είχε διερωτηθεί δημόσια γιατί η γυναίκα οδηγούσε μόνη τόσο αργά τη νύχτα μαζί με τα παιδιά της.

Σύμφωνα με την οργάνωση War Against Rape, που εδρεύει στο Καράτσι, σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων στο Πακιστάν καταδικάζεται λιγότερο από το 3% των δραστών.

Η υπόθεση του βιασμού της μητέρας πυροδότησε διαδηλώσεις με αίτημα την καλύτερη προστασία των γυναικών, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του αξιωματικού της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν αντέδρασε καταρτίζοντας νόμο που προβλέπει ιδίως τον χημικό ευνουχισμό των βιαστών – μέτρο υπέρ του οποίου τάχθηκε ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν.

Σε μεγάλο μέρος του Πακιστάν εφαρμόζεται ο πατριαρχικός κώδικας «τιμής», που συστηματοποιεί την καταπίεση των γυναικών εμποδίζοντάς τις, για παράδειγμα, να επιλέγουν τον σύζυγό τους, ή να εργάζονται εκτός σπιτιού.

Η υπόθεση και οι δηλώσεις του αξιωματικού της αστυνομίας, που φάνηκε να κατηγορεί τη γυναίκα για τον βιασμό της διότι πήρε το τιμόνι χωρίς να συνοδεύεται από άνδρα, προκάλεσαν αγανάκτηση.

Κανένας στο Πακιστάν «δεν επιτρέπει στις κόρες του και τις αδελφές του να ταξιδεύουν μόνες τόσο αργά», είχε πει ο Όμαρ Σέιχ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Λαχόρης, στον πακιστανικό Τύπο. «Η οικογένειά της είναι από τη Γαλλία, ο άντρας της ζει στη Γαλλία. Το έκανε αυτό γιατί έχει ζήσει στη Γαλλία. Νόμιζε ότι η κοινωνία μας είναι εξίσου ασφαλής με αυτή της Γαλλίας», είχε προσθέσει.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ο αξιωματικός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Η πρεσβεία της Γαλλίας στο Πακιστάν έχει αποφύγει να πάρει δημόσια θέση για την υπόθεση μέχρι σήμερα.

Κάθε χρόνο, στο Πακιστάν δολοφονούνται περίπου χίλιες γυναίκες για λόγους «τιμής». Γενικά, τα θύματα των εγκλημάτων του είδους – συνήθως πρόκειται για γυναίκες – δολοφονούνται από κάποιον συγγενή τους διότι θεωρείται ότι έθιξαν την τιμή και την υπόληψη της οικογένειας.


Πηγή : protothema.gr



Μητσοτάκης : Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι «θέλει την δημοκρατία σε καραντίνα»


 

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» έκανε "επίθεση" κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα ότι με την πρόταση του για μορατόριουμ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι «θέλει την δημοκρατία σε καραντίνα», επικρίνοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις.

«Πρώτος ο κ. Τσίπρας έδωσε το σύνθημα των διαδηλώσεων… Πρόκειται για μια κυνική επιλογή που υποτάσσει τη δημόσια υγεία στο κομματικό συμφέρον. Για να υπάρξουν νέοι "αγανακτισμένοι" ας πολλαπλασιαστούν οι διασωληνωμένοι. Αυτό σημαίνει στην πράξη η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε, με αφορμή την συνεχιζόμενη κριτική του Αλέξη Τσίπρα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας : «Την ώρα που η Ελλάδα εμβολιάζεται και χτίζει τείχος ανοσίας, εκείνος οικοδομεί το δικό του τείχος ανοησίας. Επιμένει να πολεμά όχι μόνο τον κλάδο του τουρισμού και τους εργαζόμενους αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά. Πολεμά δηλαδή την ίδια του την πατρίδα.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εθνική Πινακοθήκη

 


Το εντυπωσιακό, ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στον πλήρως αναβαθμισμένο χώρο που έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, ξεπερνώντας τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα.

Στη μεγάλη αίθουσα της εισόδου, η οποία εμπλουτίζεται με διαδραστικές υποδομές, δεσπόζει η «Λαϊκή αγορά» του Τέτση. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, όπως ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καταπληκτικό αποτέλεσμα», το οποίο «αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους» και αντανακλά τη συνένωση των επιδράσεων της Δύσης με τις τοπικές παραδόσεις.

Το έργο της ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκίνησε το 2011, προχώρησε γρήγορα στην αρχική του φάση αλλά βάλτωσε στη συνέχεια και τελικά ολοκληρώθηκε με γρήγορες διαδικασίες τους τελευταίους 19 μήνες. Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του νέου συγκροτήματος πέρυσι τον Μάιο ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει οι εργασίες να ολοκληρωθούν για την ιστορική φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με επιτάχυνση των ρυθμών από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, που είχε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου, το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε.

«Θα είμαστε πάλι εδώ, με το καλό, την Τετάρτη το απόγευμα για να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα» και η εικόνα της Πινακοθήκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην περιήγηση των επίσημων καλεσμένων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την παραμονή της στρατιωτικής παρέλασης.

«Να αφήσουμε πίσω οριστικά την πανδημία για να κάνουμε και τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης με τη λαμπρότητα που της αρμόζει», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η τελετή θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. «Από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μουσεία μας σε επισκέπτες θα είμαστε και έτοιμοι να κάνουμε τα εγκαίνια», πρόσθεσε.



Ινδονησία: Βρέθηκε ζωντανός 16 χρόνια μετά το τσουνάμι

 


Ένας αστυνομικός ο Abrip Asep που κηρύχθηκε νεκρός μετά το τσουνάμι που ακολούθησε τη φονική σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1 που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Banda Aceh, στην Ινδονησία, βρέθηκε ζωντανός σε ψυχιατρικό νοσοκομείο 16 χρόνια μετά.

Ολόκληρα χωριά τότε ισοπεδώθηκαν και πάνω από 230.000 άνθρωποι σε 14 χώρες έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα που έπληξαν παράκτιες περιοχές στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Ο σεισμός ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος που καταγράφηκε ποτέ και είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια δόνησης που παρατηρήθηκε ποτέ, μεταξύ οκτώ και δέκα λεπτών.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Sun, η οικογένεια του Abrip Asep αναφέρει ότι ο αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία όταν το τσουνάμι και ο σεισμός έπληξαν την περιοχή. 


Βρέθηκε σε ψυχιατρείο

Μέσα στην καταστροφή αυτή, ο Abrip Asep βρέθηκε το 2009 να περιπλανιέται στην περιοχή Banda Aceh και εισήχθη σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του αλλά και την κατάσταση της υγείας του.

Ένας συγγενής, που δεν έχει κατονομαστεί, είπε ότι συνειδητοποίησε πως ο Asep ήταν ακόμα ζωντανός πρόσφατα, μετά από φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω, 17 χρόνια χωρίς νέα και νομίζαμε ότι πέθανε, δεν ξέραμε ότι ήταν ακόμα ζωντανός».

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο άνδρας που βρέθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο ήταν ο Abrip, ο οποίος αναφέρθηκε ως αγνοούμενος κατά τη διάρκεια του τσουνάμι και αργότερα κηρύχθηκε νεκρός.



Πηγή



Ξύλο και τραυματίες σε σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Θεσσαλονίκη

 


Επεισόδια μεταξύ οπαδών έξω από το γήπεδο του Άρη, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη συνέβησαν εχθές Σάββατο.

Δύο αυτοκίνητα αθώων πολιτών παραδόθηκαν στις φλόγες, πολλά αμάξια υπέστησαν ζημιές κι ένα άτομο τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το Thestival.gr στα επεισόδια πήραν μέρος περισσότερα από 50 άτομα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν επίθεση σε οχήματα περιμετρικά του γηπέδου, όταν οπαδοί του Άρη που βρίσκονταν στην περιοχή αντιλήφθηκαν την επίθεση και κινήθηκαν μαζικά κατά των δραστών.

Αυτόπτες μάρτυρες μέτρησαν τουλάχιστον δέκα τραυματισμένα άτομα τα οποία αποχώρησαν μαζί με τους συνοπαδούς τους. Οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο κρατούσαν ρόπαλα, σφυριά και πυρσούς.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Thestival.gr :










Ηχητικό ντοκουμέντο των διαλόγων ΕΛΑΣ την ώρα της επίθεσης συντρόφων κακοποιών στον αστυνομικό


 

Τα δραματικά λεπτά της επίθεσης που δέχθηκε από κακοποιούς αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, αποτυπώνουν οι αγωνιώδεις επικοινωνίες μεταξύ των συναδέλφων του και του κέντρου επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Όπως προκύπτει από το ηχητικά ντοκουμέντα οι σύντροφοι κακοποιοί είχαν στήσει ενέδρες κατά μήκος του δρόμου από το αστυνομικό τμήμα προς την οδό την Αγίας Φωτεινής με σκοπό να επιτεθούν σε αστυνομικούς.




Μην αφήσετε να σας εκμεταλλευτούν κάντε μόνοι σας το δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό

 


Κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Παρακάτω σας αναφέρουμε ερωτοαπαντήσεις για να δείτε πόσο απλό είναι το τέστ ακόμα και για ηλικιωμένους :

1. Είναι δύσκολο να κάνω το τεστ μόνος μου;

Όχι. Μιλάμε για τεστ που πραγματοποιούνται κατ’οίκον χωρίς την υποστήριξη επαγγελματία υγείας. Θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια με οδηγίες για τη διενέργεια τεστ από τον κάθε πολίτη ατομικά.

2. Είναι αξιόπιστο το τεστ;

Ναι, τα οικιακά ατομικά τεστ έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας που προσεγγίζει το 95-99%.

3. Τι κάνω αν βρεθώ θετικός;

Ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προβλέπει δήλωση του θετικού κρούσματος (σε ειδική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί) και επανέλεγχο σε δομή υγείας. Η θετική διάγνωση του οικιακού τεστ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βεβαίωση για άδεια από την εργασία χωρίς επανέλεγχο.

4. Μπορώ να κάνω παραπάνω τεστ;

Κάθε πολίτης/κάτοχος ΑΜΚΑ δικαιούται τέσσερα τεστ το μήνα που μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του.

5. Μπορώ να το κάνω στο φαρμακείο;

Τα συγκεκριμένα τεστ είναι εύκολα στη χρήση και προορίζονται για κατ’οίκον χρήση. Εφόσον ωστόσο υπάρχουν πολίτες που επιθυμούν να έχουν βοήθεια ή καθοδήγηση αυτό μπορεί να γίνεται από τον/την φαρμακοποιό με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για την υπηρεσία που παρέχει.

6. Αν είμαι θετικός, πού το δηλώνω;

Απαντήθηκε παραπάνω.

7. Πληρώνω για το τεστ;

Όχι, τα τεστ είναι δωρεάν. Παράλληλα με τη δωρεάν διάθεση θα ανοίξει και η δυνατότητα προμήθειας ατομικών τεστ μέσω των φαρμακείων στις τιμές που θα προκύψουν στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.

8. Θα διατίθεται μόνο από φαρμακεία; Θα πληρώνω τον φαρμακοποιό;

Απαντήθηκε παραπάνω.

9. Πόσα τεστ δικαιούται μια οικογένεια;

Τέσσερα τεστ ανά άτομο. Οι γονείς ανηλίκων τέκνων θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα τεστ των παιδιών τους. Τα οικιακά τεστ μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υποστήριξη επαγγελματία υγείας από τις ηλικίες 14 και άνω.

10. Είναι διαφορετικά τα self test από τα rapid test;

Ναι είναι πιο εύκολα στη χρήση. Συγκεκριμένα είναι τεστ ρινικά και σιέλου και όχι ρινοφαρυγγικά ή στοματοφαρυγγικά.

11. Τι ωφελεί να κάνω το τεστ αν δεν το δηλώσω κάπου;

Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί κεντρικά η τακτική διενέργεια τεστ σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο τα θετικά τεστ θα δηλώνονται με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για να υπάρχει καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση.

12. Μπορώ να παραλάβω τεστ και για άλλα μέλη της οικογένειάς μου;

Ναι για τα συνδεδεμένα ανήλικα μέλη από τους κηδεμόνες τους.



65.000 ευρώ οι ζημιές από την κατάληψη στο ΑΠΘ που προστάτευαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 


Το νόμιμο και το ηθικό είναι να στείλουν τον λογαριασμό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στους χώρους του πανεπιστήμιου κατά την κατάληψη και προστάτευαν τους κακοποιούς καταληψίες.

Οι καταληψίες, έκλεψαν και κατάστρεψαν εξοπλισμό με την κάλυψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία ζητάει να πληρώσουν τις ζημιές και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αρνείται με θράσος, οπότε θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Στην ανακοίνωση του παρακάτω ο ανήθικος ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, καλά έκαναν οι κακοποιοί που προστάτευε και έκλεψαν, και έβαψαν και έσπασαν και κατέστρεψαν.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης για την επαναλειτουργία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν στο κτήριο Διοίκησης στη διάρκεια της κατάληψης.

Την έκθεση για την αποτίμηση των ζημιών παρουσίασε προς τα μέλη της Συγκλήτου ο αρμόδιος αντιπρύτανης Διοικητικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Αμέσως μετά την εκκένωση της κατάληψης οι πρυτανικές αρχές έδωσαν εντολή σε όλους τους υπαλλήλους του κτηρίου Διοίκησης να κάνουν μια πρώτη απογραφή των ζημιών που είχαν προκληθεί στους χώρους εργασίας τους. Παράλληλα, προχώρησαν και σε φωτογραφική αποτύπωση των χώρων, πριν από την εκ νέου τακτοποίησή τους.

Οι κυριότερες ζημιές αφορούν καταστροφή ή κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόκειται δηλαδή για υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, laptop, πληκτρολόγια, σκληροί δίσκοι υπολογιστών, προτζέκτορες, web κάμερες κ.λπ. Ζημιές σημειώθηκαν και σε είδη γραφείου (καρέκλες κ.ά.). Μέρος από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και τον εξοπλισμό γραφείων που καταστράφηκαν βρέθηκαν πεταμένα στις εσωτερικές σκάλες του κτηρίου Διοίκησης.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση το κόστος αυτών των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 65.000 ευρώ.

Πέραν αυτών υπήρξαν καταστροφές και σε πόρτες και κλειδαριές του κτηρίου. Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, κάποιες πόρτες παραβιάστηκαν με τη χρήση ειδικών εργαλείων (τροχού κ.ά.). Σε αρκετά σημεία του κτηρίου, επίσης, γράφηκαν συνθήματα, κάποια από τα οποία αφορούσαν και τον Κουφοντίνα.

Η προκλητική ακροαριστερή ανακοίνωση χωρίς ίχνος ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ όταν του ζητήθηκε να πληρώσει τις ζημιές : στις αναρτημένες  φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατάληψης οι οποίες όπως είπε «δείχνουν κάποιες μπογιές στο πάτωμα και στοιβαγμένες τροχήλατες καρέκλες και φωτοτυπικά μηχανήματα, τακτοποιημένα σε έναν χώρο στο εσωτερικό της Πρυτανείας».

«Δεν ξέρουμε εάν είναι αστείο ή ξεκαρδιστικό, το γεγονός ότι το κόμμα που χρωστάει 380 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα και χρεωκόπησε την χώρα, νιώθει πως έχει το δικαίωμα να ζητάει και τα ρέστα από οποιονδήποτε αναπνέει σε αυτή την χώρα, χωρίς καμία ντροπή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίσης, σε κάποια οργουελική αποστροφή του λόγου, τολμάει να χρησιμοποιήσει τον όρο «δημοκρατικές φαντασιώσεις» ειρωνικά, την ίδια ημέρα που έγιναν τεράστιες πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της αστυνομικής βίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κατά φαντασίαν σερίφη - υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», καταλήγει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.





 


 




Απίστευτο ο Λουράντος θέλει να βγάλει λεφτά από τα δωρεάν τεστ! Αντίδραση της κυβέρνησης

 


Απίστευτη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο που εξόργισε την κοινωνία και την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, προσπαθεί να βγάλει λεφτά από κάτι που η κυβέρνηση παραχωρεί δωρεάν και θα διατίθενται από τα φαρμακεία.

Μετά τις δηλώσεις Λουράντου σχετικά με τα τεστ, πηγές της ΝΔ σχολίασαν δηκτικά ότι «ο κ. Λουράντος, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για τη διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού σε φαρμακεία».

Και προσέθεσαν πως «καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του, τον έχουν θέσει στο περιθώριο. Επί της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή, δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου».

Η δήλωση του Λουράντου που εξόργισε την κοινωνία και την κυβέρνηση : 

Λουράντος: Οι φαρμακοποιοί θα διενεργούν τα ατομικά τεστ με 15 ευρώ

«Ως πρόεδρος του ΦΣΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ, δεν ενημερώθηκα ούτε καν ειδοποιήθηκα για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ή τις όποιες συζητήσεις μεταξύ ΠΦΣ και υπουργείου Υγείας, σχετικά με την διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία», αναφέρει σε ανάρτησή του, για να σημειώσει:

«Υπάρχει όμως σαφέστατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δευτεροβάθμιου οργάνου (προχθές Τετάρτη), σύμφωνα με την οποία τα τεστ αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν μέσω των φαρμακείων με τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

Αγορά και πώληση του τεστ από τα φαρμακεία, όπως τα υπόλοιπα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με το αντίστοιχο ποσοστό κέρδους

Διενέργεια του τεστ στα φαρμακεία, εφόσον οι προϋποθέσεις είναι υλοποιήσιμες από όλα τα φαρμακεία και ασφαλείς για τους φαρμακοποιούς.

Υπάρχει επιπλέον αμοιβή για την υπηρεσία αυτή (πλέον δηλαδή του κέρδους που προκύπτει από την πώληση).

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ως παράδειγμα προς μίμηση, το μοντέλο της Κύπρου. Κατατέθηκε εκ μέρους του έγγραφο συμφωνίας του Παγκυπριακού Συλλόγου με την κυπριακή Κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο τα τεστ πραγματοποιούνται έξω από το φαρμακείο και με αμοιβή 20 ευρώ!

Τελικά, στον ΠΦΣ αποφασίστηκε, με ψήφους 13 έναντι 2, όλη αυτή διαδικασία, εάν και εφόσον κριθεί απόλυτα ασφαλής, να κοστολογηθεί τουλάχιστον στα 15 ευρώ και να μη γίνει απόκλιση αυτής της απόφασης».

Επικαλούμενος την ενημέρωση από τον ΠΦΣ, ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση από την Κυβέρνηση να δοθούν αυτά τα τεστ, για να γίνονται ατομικά στο σπίτι από τους πολίτες. Και αυτό, επειδή η κυβέρνηση ήθελε να ελέγχει μέσω των φαρμακείων όλα τα αποτελέσματα των διενεργούμενων τεστ, με δηλώσεις σε ειδική πλατφόρμα και να έχει μια σαφή και ολοκληρωμένη αντίληψη της πορείας της πανδημίας».



Τελειωμένος ο Τσίπρας και από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αγνόησαν και έκαναν συγκέντρωση εχθές Σάββατο

 


632 συγκεντρώσεις εκ των οποίων οι μισές πραγματοποιήθηκαν για τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, εκ των οποίων σε μόλις 19 έκλεισαν οι δρόμοι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει μυαλό.

Όλη η κοινωνία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι υποκινεί διαδηλώσεις μέσω πανδημίας και συμβάλει στην διάδοση του κορωνοϊού, και αντί να βάλουν μυαλό συνεχίζουν να προκαλούν με τις εγκληματικές τους ενέργειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του, αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα που είπε φρένο στις συγκεντρώσεις μας κάνουν κακό, και συνεχίζει τις εγκληματικές ενέργειες.

Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υποκινητή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μόλις εχθές Σάββατο σε διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού κάνοντας έγκλημα κατά της κοινωνίας!







Άναψαν το «πράσινο φως» οι λοιμωξιολόγοι για επανεκκίνηση πρωταθλημάτων


 


Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, και ενέκρινε την σταδιακή επανεκκίνηση μιας σειράς αγωνιστικών δραστηριοτήτων που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα (22/3) μπορούν να γίνουν και πάλι αγώνες στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, την Α1 χάντμπολ ανδρών και την Α1 μπάσκετ γυναικών, από το Σάββατο 27/3 στην Α΄ Εθνική γυναικών της υδατοσφαίρισης και την Α1 χάντμπολ γυναικών και από την Κυριακή 28/3 στη Football League και την Α΄ εθνική του ποδοσφαίρου σάλας. Επίσης, από τις 3/4 μπορούν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της Α2 μπάσκετ ανδρών και της Γ΄ εθνικής στο ποδόσφαιρο και από τις 4/4 της Α΄ εθνικής γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Στα πρωταθλήματα που «ανοίγουν» δεν συμπεριλαμβάνεται η Volley League γυναικών, δεδομένου ότι η ομοσπονδία του βόλεϊ αποφάσισε ήδη την διακοπή της κατηγορίας.

Παράλληλα, η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ, σε ανοιχτούς χώρους και με δύο αθλητές/τριες ανά ομάδα.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μην παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:
  • οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,
  • δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,
  • ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και
  • ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.



Απίστευτη πρόκληση από τους ΛΟΑΤΚΙ έβαλαν τη σημαία τους σε πίνακα για το 1821

 


Όσοι ζητάνε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα πρέπει πρωτίστως να μάθουν να τη σέβονται οι ίδιοι και να σέβονται την ιστορία της πατρίδας τους.

Προκαλώντας την ελληνική κοινωνία και θέλοντας να ξεφτιλίσουν την Ελληνική ιστορία.

Οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας αφαίρεσαν τη σημαία της επανάστασης του 1821 από γνωστό πίνακα και τοποθέτησαν στην θέση της την πολύχρωμη σημαία της κοινότητας τους

Ο παραποιημένος πίνακας«Όρκος των αγωνιστών» του Θεόδωρου Βρυζάκη, εξόργισε την Ελληνική κοινωνία.



Ο πίνακας «Όρκος των αγωνιστών», ο οποίος φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, εμφανίζει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να ευλογεί την σημαία της επανάστασης.

Το κείμενο που συνόδευσε την ανάρτηση των ΛΟΑΤΚΙ αναφέρει: «Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση».

Οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουμε την ισονομία όλων των συμπολιτών μας, τέτοιες όμως προκλητικές ενέργειες μόνο οργή προκαλούν εναντίον του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ και δεν προσφέρουν στον αγώνα τους.

Όσοι ζητάνε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα πρέπει πρωτίστως να μάθουν να τη σέβονται οι ίδιοι και να σέβονται την ιστορία της πατρίδας τους.

Η κοινότητα μετά τις αντιδράσεις κατάλαβε το λάθος της και κατέβασε την ανάρτηση διορθώνοντας την. 




Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ - Ανθέλληνες αντιεξουσιαστές κατά του εορτασμού των 200 χρόνων

 


Είναι οι γνωστοί κακοποιοί που συμμετείχαν στις εγκληματικές πορείες εν μέσω πανδημίας, είναι αυτοί που έσπαγαν και έκαιγαν τρομοκρατώντας για να γίνει η χάρη στον εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι αυτοί που συμμετείχαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού, είναι αυτοί που έκαναν γιάφκες τα πανεπιστήμια, είναι τα γνωστά παράσιτα της κοινωνίας που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία και στηρίζονται - προστατεύονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποκαλούν συντρόφους.

Αυτοί λοιπόν που κατά καιρούς έχουν κάψει και την ελληνική σημαία, γνωστοί ανθέλληνες , καλούν σε συγκέντρωση παρέμβαση ενάντια στον εορτασμό των 200 χρόνων ελληνικού έθνους-κράτους σήμερα Κυριακή μέσω Indymedia.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα: "Η εθνική αφήγηση κάθε κράτους συνιστά το βασικό τροπάρι κατήχησης των υπηκόων του για τη συναίνεση, εκπειθάρχηση και υποταγή τους, με τη σμίλευση της απαιτούμενης εσωτερικής ενότητας και ομοιογένειας, με την κατασκευή και αναγνώριση «εξωτερικών» εχθρών και κινδύνων."