Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κυκλώματα Διακινητών πίσω από τα επεισόδια με τους Σύρους


"Δεν ήμασταν στο Σύνταγμα εναντίον του ελληνικού κράτους, αλλά εναντίον των διακινητών"

Σε διακινητές που προσπαθούν να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη διαδικασία πολιτικού ασύλου για τους σύρους πρόσφυγες αναφέρθηκε ευθέως τόσο ο γ.γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Αγγελος Συρίγος, όσο και Σύρος πρόσφυγας που διέφυγε πριν από λίγο καιρό από τον πόλεμο στη χώρα του, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν το μεσημέρι.

Όπως σημειώθηκε, χθες το βράδυ νέα άτομα εμφανίσθηκαν στην πλατεία Συντάγματος -η οποία επρόκειτο να αδειάσει σήμερα το μεσημέρι από τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες που εντέλει εντάσσονται στη διαδικασία πολιτικού ασύλου- μεταξύ των οποίων και διακινητές. Στόχος -όπως σημειώθηκε- ήταν να δημιουργηθεί ένταση, να προκληθεί επέμβαση της αστυνομίας και να δοθεί ευρέως η εντύπωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμης απόδοσης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Συρίγος και μεταδίδει το ΑΜΠΕ, «νέα άτομα, που τα μετέφεραν διακινητές, εμφανίστηκαν προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία ασύλου». Τα άτομα αυτά, όπως είπε, παίζουν με τη ζωή των προσφύγων προκειμένου να κερδίσουν χρήματα και να εκμεταλλευθούν τη δικαιολογημένη σύγχυση των προσφύγων προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα.

Αναφερόμενος στην εμπειρία του ως πρόσφυγας, ο Σύρος μίλησε για ακραία εκμετάλλευση από τους διακινητές. Όπως είπε, οι διακινητές προσπαθούσαν από την πρώτη ημέρα της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα να σπάσουν τη συμφωνία και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ ελληνικού κράτους και προσφύγων -για την οποία εργάσθηκαν ο κ. Συρίγος και άλλα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

«Γι' αυτό» είπε ο σύρος πρόσφυγας «και έφεραν νέες οικογένειες». Και πρόσθεσε: «Δεν ήμασταν στο Σύνταγμα εναντίον του ελληνικού κράτους, αλλά εναντίον των διακινητών», οι οποίοι -όπως είπε- «όλες τις ημέρες που ήταν οι πρόσφυγες στο Σύνταγμα τσακώνονταν με τον κόσμο, έκλεβαν, απειλούσαν».

Όπως είπε ο πρόσφυγας, οι διακινητές ζητούν από 4.000 - 10.000 ευρώ το άτομο για να μεταφέρουν πρόσφυγες και κατέληξε: «Ο διακινητής μπορεί να σε στείλει στο θάνατο για 100 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τον 15χρονο που ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει εντός της πλατείας, εξήγησε ότι «το παιδί φοβήθηκε ότι κάτι γίνεται από πίσω και δεν θα πάρει τελικά χαρτιά». Ο νεαρός έχει ήδη μεταφερθεί με τη μητέρα του σε στεγασμένο χώρο.


Πηγή : newsbeast.gr


Το ημερολόγιο της Εφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό του 2014.

Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, που παρουσιάζει το Βήμα, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.

Επίσης, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). 'Οσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016.

Πέντε μέρες προθεσμία έχουν εκατομμύρια πολίτες που πρέπει έως τις 19 Δεκεμβρίου να σπεύσουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 ώστε να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ.

Η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 αφορά τα έτη 2011, 2012, 2013, ενώ ως τις 20 Δεκεμβρίου η ΓΓΔΕ θα κάνει 2η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ που αφορά τις μειώσεις-απαλλαγές για άτομα που εμπίπτουν στα κριτήρια των εκπτώσεων.

Για αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση που έχουν επέλθει εντός του 2014 το σύστημα θα ανοίξει με την ολοκλήρωση της 2ης εκκαθάρισης.

Τέλος, επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.


Newsroom ΔΟΛ


40.000 οφειλέτες στη ρύθμιση των 100 δόσεων και η τρόικα θέλει να το κάνει να αποτύχει


Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη των οφειλετών των ασφαλιστικών Ταμείων στη ρύθμιση των 100 δόσεων αν και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο κύριος όγκος των οφειλετών δεν έχει ακόμη ενταχθεί και καλό θα ήταν να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να ακουμπήσει και να κάνει αλλαγές στο μέτρο για να μπορέσει περισσότερος κόσμος να υπαχθεί.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζει «δυναμική» την πορεία της ρύθμισης και καλεί τους οφειλέτες να σπεύσουν να ενταχθούν έως το τέλος του έτους, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση τόσο ευνοϊκή για τους οφειλέτες.

Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και σήμερα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 40.000 πολίτες και έχουν ρυθμιστεί οφειλές περίπου 750.000.000 ευρώ, μάλιστα ο κύριςο Βρούτσης ανέφερε ότι, «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, καθώς χιλιάδες οφειλετών δεν έχουν ακόμη ενταχθεί».

Είπε επίσης ότι : «Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε άλλη ούτε τόσο ευνοϊκή ρύθμιση. Το καλύτερο για τους οφειλέτες, είναι να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, έως το τέλος του έτους» και το ερώτημα είναι γιατί έως το τέλος του έτους όταν το μέτρο λήγει τον Μάρτιο του 2015;

Μήπως είναι σίγουρος ο υπουργός ότι θα υποκύψει στις πιέσεις της τρόικα και θα κάνει αλλαγές σε ένα μέτρο που αποδίδει; Επειδή το λέει η αποτυχημένη τρόικα;

Τα στοιχεία από μόνα τους σε ένα νοήμων άνθρωπο που θέλει να έχει απόδοση το μέτρο δείχνουν ότι δεν το ακουμπάμε και δεν διορθώνουμε ούτε μία τελεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τις 10 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η ένταξη των οφειλετών στη νέα ρύθμιση, έως και την προηγούμενη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου είχαν ενταχθεί σε αυτήν 39.387 οφειλέτες. Οι οφειλές που ρυθμίστηκαν έφθασαν τα 734.642.428,83 ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, 34.915.603,03 ευρώ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι από το σύνολο των 39.387 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 14,42% αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση, ενώ το υπόλοιπο 85,58% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.

Καταληκτική ημερομηνία είναι όπως προείπαμε για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση και έχει ορισθεί και με  νόμο η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.

Ωστόσο φημολογείται και λέγεται ότι θα τα κάνουν και πάλι μπάχαλο οι τροικανοί εάν δεν αντιδράσει η κυβέρνηση αφού υπό το βάρος των πιέσεων τους μπορεί να γίνουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, που θα επηρεάσουν σημαντικό αριθμό οφειλετών και φυσικά το κράτος θα απολέσει πολλά εκατομμύρια για να ικανοποιήσει την τρόικα όπως πάντα.

Ακόμη όμως και αν υπάρξουν αλλαγές ή και βίαιη κατάργηση της ρύθμισης πριν από το τέλος Μαρτίου, θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα προσέλθουν όσοι θα προσέρχονταν να ρυθμίσουν.


Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υπ. Παιδείας και έσπασαν τζαμαρίες και γραφεία



Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο υπουργείο Παιδείας, όταν κουκουλοφόροι μπήκαν στο κτίριο και έσπασαν τζαμαρίες και γραφεία, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτίριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «Μια μικρή ομάδα "δημοκρατών" εισέβαλε σήμερα στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προξένησε σημαντικές φθορές».

Αναφέρετε επίσης στην ανακοίνωση ότι όσοι προσπαθούν με τέτοιες πράξεις βίας  να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία «να γνωρίζουν πως ο αγώνας τους είναι μάταιος» και καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στο καταλογισμό κάθε μορφής ευθυνών. 


Δύο γκάλοπ δείχνουν ότι μειώνετε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ!



Μήπως ο πολίτης στέλνει ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι τόσο επίμονος με τις εκλογές;

Αλλάζουν τα δεδομένα και μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων και αυτό οφείλεται στην εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές που κανένας δεν γνωρίζει που θα καταλήξουν, για πρώτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να μειώνει την διαφορά,  η οποία, ωστόσο, διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα της τάξης του 3,6% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται.

Η τάση που υπάρχει σε όλες τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ρεύμα κατά των πρόωρων εκλογών είναι πλειοψηφικό όπως και η απαίτηση της κοινωνίας να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή.

Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα στα κόμματα για εθνική συνεννόηση, εκλογή προέδρου  και εκλογές προς το τέλος του 2015  για να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να μην πάνε τζάμπα οι θυσίες των τελευταίων 4 χρόνων.




ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η Μάνα κρατάει το παιδί της που απειλεί να ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ πηδώντας από γέφυρα!



Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν μια μητέρα... να προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια τον γιο της, ο οποίος κρέμεται από μια γέφυρα και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ, η τρομοκρατημένη γυναίκα έχει γραπώσει το ένα μπράτσο του γιου της, ενώ το υπόλοιπο κορμί του κρέμεται στο κενό.



Με απίστευτη δύναμη ψυχής, η μητέρα του τον κρατά και δεν τον αφήνει έως ότου φτάσει η Πυροσβεστική προκειμένου να τους βοηθήσει.




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας που πιστεύεται πως έχει αυτοκτονικές τάσεις, είχε καυγαδίσει λίγο νωρίτερα με την οικογένεια του. Εν θερμώ λοιπόν, βγήκε στο δρόμο, πλησίασε τη γέφυρα και επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή του. Το περιστατικό συνέβη σε επαρχία της Κίνας.


Πηγή : tromaktiko




Σκληρά καρύδια οι Έλληνες! Πρώτοι στο κάπνισμα, τελευταίοι στους θανάτους


Στο τσιγάρο και τα φάρμακα φαίνεται ότι το έχουν ρίξει οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης, καθώς σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η χώρα μας είναι πρώτη στο κάπνισμα (40% του πληθυσμού έναντι 20% σε άλλες χώρες), αλλά και στην κατανάλωση φαρμάκων και αντιβιωτικών. Παράλληλα, εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά έκθεσης σε αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζονται στην κοινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ “Η Υγεία με μια ματιά: Ευρώπη 2014”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και δημοσιεύει η “Ημερησία”.

Παρά την "αντισυμβατική" συμπεριφορά τους σε θέματα όπως το κάπνισμα και την κατανάλωση φαρμάκων, οι Έλληνες εμφανίζονται... σκληρά καρύδια, μιας και η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με τους θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις (115 θανάτους ανά 100.000, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι 350 ανά 100.000 κατοίκους) και καρκίνους (με 200 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους έναντι 300).

Υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας (κατά 70%) εμφανίζουν οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες σε όλες τις χώρες. Η διαφορά, το 2011, ήταν μεγαλύτερη σε Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Λουξεμβούργο, με το ποσοστό για τους άνδρες να είναι πάνω από δύο φορές υψηλότερο.

Αντίστοιχα, τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου είναι υψηλότερα σε βόρειες και δυτικές ευρωπαϊκές χώρες, με τη Δανία, Γαλλία, Βέλγιο και Νορβηγία να είναι πάνω από 300 τα νέα κρούσματα καρκίνου ανά 100.000 κατοίκους το 2012. Τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν σε ορισμένες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τουρκία (περί τις 200 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους).

Στον γυναικείο πληθυσμού την πρώτη θέση κατέχει ο καρκίνος του μαστού (30% κατά μέσο όρο), με υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης στη Δυτική Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Κάτω Χώρες και Γερμανία), τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία (25% ή περισσότερο από το μέσο όρο της Ε.Ε.). Η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ποσοστό και ακολουθούν χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία), η Ρουμανία και η Πολωνία.

Στους άνδρες, στη πρώτη θέση βρίσκεται ο καρκίνος του προστάτη σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και αντιπροσωπεύει το 25% όλων των νέων διαγνώσεων καρκίνου το 2012. Ακολουθούν ο καρκίνος του πνεύμονα (15%), του παχέος εντέρου (13%) και του καρκίνου της ουροδόχου κύστης (7%). Υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν χώρες στη δυτική Ευρώπη, όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Ελβετία καθώς και στις σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία και Φινλανδία). Η Ελλάδα είχε τα χαμηλότερα ποσοστά και ακολουθούν χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Ουγγαρία).


Κάπνισμα
Το ένα τρίτο των χωρών της Ε.Ε. είχαν λιγότερο από το 20% του ενήλικου πληθυσμού να καπνίζουν σε ημερήσια βάση το 2012. Τα ποσοστά ήταν χαμηλότερα στις βόρειες χώρες (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία), το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία.
Ελλάδα, Κροατία και Βουλγαρία εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών το 2012, με το 30% - 40% των ενηλίκων να καπνίζουν σε ημερήσια βάση.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ουγγαρία και Πολωνία), τα άτομα με χαμηλό εισόδημα έχουν μεγαλύτερη συχνότητα καπνίσματος. Αλλά το αντίστροφο ισχύει σε άλλες χώρες (Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα και Ρουμανία), όπου οι άνθρωποι σε ομάδες υψηλού εισοδήματος είναι πιο πιθανό να καπνίζουν.


Αλκοόλ
Η περιφέρεια της Ε.Ε. έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 10 λίτρα καθαρής αλκοόλης ανά ενήλικα κατά μέσο όρο το 2012). Λιθουανία, Εσθονία και Αυστρία ανέφεραν την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ, με ή μεγαλύτερη από 12 λίτρα ανά ενήλικα. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι χώρες της νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρος), μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Ισλανδία και Σουηδία) με 6 έως 8 λίτρα καθαρής αλκοόλης ανά ενήλικα.


Πηγή : newsit.gr


Ο καβγάς τριών εταιρειών για το διαγωνισμό του 1.000.000 ευρώ για τα «βραχιολάκια»


Η εμπλοκή τους στα γρανάζια της Δικαιοσύνης  έφερε την καθυστέρηση εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος επιτηρούμενης ελευθερίας 250 κρατουμένων και υποδίκων - Ποια είναι η ιδιωτική εταιρεία G4S που

έχει αναλάβει τη φύλαξη κρατουμένων με «βραχιολάκι»

Ο δικαστικός καβγάς τριών εταιρειών για το ποια  θα πάρει το 1.000.000 ευρώ προκειμένου να προμηθεύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») και η εμπλοκή  τους στα γρανάζια της Δικαιοσύνης είναι οι αιτίες  που μέχρι τώρα δεν μπορεί να  ανοίξουν  οι πόρτες των φυλακών για την επιτηρούμενη ελευθερία 250 κρατουμένων και υποδίκων.

Φυσικά μεταξύ των πρώτων που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» είναι  ο Νίκος Ρωμανός για μπορεί να πηγαίνει να ολοκληρώσει  τις σπουδές  στο ΤΕΙ που έχει εισαχθεί κατόπιν εξετάσεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρχές του χρόνου, αλλά με καθυστέρηση αρκετών ετών σε σχέση με τις άλλες προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, νομοθέτησε το «βραχιολάκι» και έθεσε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα  για την  ηλεκτρονική επιτήρηση  250 κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) προκειμένου να μπορούν να εκτίουν την  ποινή του σε κατ΄  οίκον περιορισμό.

Πράγματι τον περασμένο Μάιο το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το ποσό τους 1.000.000 ευρώ για να μπορεί να ξεκινήσει ο διαγωνισμός προμήθειας του όλου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκια»,  εγκατάστασης μονάδας παρακολούθησης γεωεντοπισμού, κ.λπ.).

Παράλληλα, το πιλοτικό πρόγραμμα  θα το  χρηματοδοτήσει και  το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ)  από τον προϋπολογισμό του  2014.

Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης προκηρύχθηκε αμέσως με τη διαδικασία του επείγοντος διεθνής διαγωνισμός  για την προμήθεια των αναγκαίων συσκευών για  το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Στην συνέχεια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η διακήρυξη του δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για τα «βραχιολάκια»  με την δέσμευση ότι μέχρι την 6η Ιουνίου 2014 οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υποβάλλει  σχετική αίτηση συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό.

Η διακήρυξη του κλειστού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού (συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) προέβλεπε  δύο φάσεις (Α ́ και Β ́) και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάθεση του έργου: “Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής  επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια”.

Στην πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα υπέβαλλαν φάκελο δικαιολογητικών και στην δεύτερη φάση θα υπέβαλλαν προσφορές.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος η  εταιρεία  «G4S Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Επανδρωμένων - Τεχνικών Υπηρεσιών Ασφαλείας Ανώνυμη Εταιρεία» με το διακριτικό τίτλο «G4S Secure Solutions S.A.»,   μια Ένωση Εταιρειών (υπό την μορφή κοινοπραξίας) στην οποία συμμετείχαν οι: 1) «ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. – Διεθνείς Τεχνολογίες» και 2)  «Phoenix Facility Services Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία» και 3) Ανώνυμη Εταιρεία «Χ. Θεοδόσης ΑΒΕΕ».

Κατά την πορεία του διαγωνισμού ασκήθηκαν μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν προσφυγές οι οποίες με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, άλλες έγιναν δεκτές και άλλες μερικά δεκτές.

Όμως η ¨Ένωση Εταιρειών (κοινοπραξία) τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών  ζητώντας την προστασία των εννόμων συμφερόντων της.

Στρεφόταν κατά του υπουργού Δικαιοσύνης και ζητούσε να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί  της τελευταίας προσφυγής που είχε καταθέσει κατά την διαδικασία του διαγωνισμού και είχαν μερικά απορριφθεί με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ζητούσε   να  ακυρωθεί ως παράνομος ο αποκλεισμός της από τον διαγωνισμό για τα «βραχιολάκια».
           
Αμέσως μετά  η εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.» άσκησε παρέμβαση στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση της ¨Ένωσης Εταιρειών.
           
Το ζήτημα που είχε ανακύψει είναι εάν η  ¨Ένωση Εταιρειών κάλυπτε τους όρους του διαγωνισμού σε επιμέρους κεφάλαια του, όπως ήταν αυτός την ύπαρξης εμπειρίας στον τομέα υπηρεσιών επιτήρησης.  
 
Το Διοικητικό Εφετείο στην υπ΄ αριθμ. 613/2014 απόφασή του  επισημαίνει ότι η επίμαχη Ένωση Εταιρειών επικαλέστηκε στο δικαστήριο έργα που αφορούν μόνο σε προμήθειες εξοπλισμού και στην συντήρηση αυτών και «όχι σε ικανή και αποδεδειγμένη επμειρία λειτουργίας» που  ήταν το ζητούμενο.

Κατά συνέπεια κατέληξε το Διοικητικό Εφετείο «δεν τεκμηριώνεται η απαιτούμενη με ποινή αποκλεισμού εμπειριά παροχής των σχετικών υπηρεσιών επιτήρησης».

Παράλληλα, το Εφετείο απέρριψε και τον ισχυρισμό της Ένωσης Εταιρειών ότι μη νόμιμα αποκλείστηκε καθώς δεν πληρούσε  την ρητή απαίτηση της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επικύρωση  των συστατικών επιστολών, των εγγραφών με τα οποία τεκμηριώνεται η συμμετοχή της σε συναφή έργα.

Σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού  τα ανάλογα έγγραφα έπρεπε να είναι επικυρωμένα από το αρμόδιο προξενείο ή να φέρουν την σφραγίδα «APOSTILE»  σύμφωνα με την Συνθήκη της Χάγης. Τα έγγραφα που προσκομίστηκαν εκλήφθηκαν ως ιδιωτικά  έγγραφα.
Το Εφετείο και πάλι δεν δέχθηκε τον δεύτερο αυτό ισχυρισμό της  Ένωσης  Εταιρειών και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ υποχρέωσε την επίμαχη εταιρεία να πληρώσει δικαστικά έξοδα  3.333,20 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών μειοδότης ανακηρύχθηκε  η εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.», η οποία ήδη κατέθεσε την τραπεζική  εγγυητική επιστολή και ξεκινάει μέσα στο επόμενο διάστημα η διαδικασία εφαρμογής  του συστήματος  ηλεκτρονικής επιτήρησης.


Πηγή : bloko.gr


To διαιτητικό...έγκλημα της χρονιάς! Αντί για γκολ έδωσε κόρνερ (VIDEO)



Είναι ένα σφύριγμα που πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Στο ματς της Γκενκ με την Κορτράικ, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα κανονικότατο γκολ αλλά ο διαιτητής δεν το μέτρησε δίνοντας κόρνερ.
Τη συγκεκριμένη υπόδειξη δεν θα τη σκεφτόταν ούτε ο πρόεδρος της Γκενκ. Οι παίκτες της Κορτράικ, σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος, έστειλαν στο 15' τη μπάλα στα δίχτυα και ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ένα κανονικότατο γκολ.

Ο διαιτητής όμως το ακύρωσε. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το ακύρωσε δίνοντας κόρνερ. Πού το είδε; Κανείς δεν ξέρει.





Πηγή : newsit.gr


Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαζικής αποστολής sms με συγκεκριμένο περιεχόμενο




Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση μαζικής αποστολής μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS) με συγκεκριμένο περιεχόμενο

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του ένα άτομο, ενώ διερευνάται περαιτέρω ο ακριβής σκοπός αποστολής των μηνυμάτων, κυρίως στο πεδίο της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Το περιεχόμενο του μηνύματος παρότρυνε τους παραλήπτες για επικοινωνία με γυναικείο πρόσωπο, που δήθεν είχε βρει τον αριθμό τους μέσω κοινού γνωστού

Ως αριθμοί αποστολής εμφανίζονταν νούμερα του εξωτερικού, ενώ το SMS προέτρεπε τους παραλήπτες να επικοινωνήσουν σε συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς, που όπως προέκυψε δεν ήταν υψηλής χρέωσης ή για διαφημιστικούς λόγους.

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον αριθμό 111 88, μέσω e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (iOS - Αndroid) CYBERKID.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος έστελνε μαζικά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS), από αριθμούς του εξωτερικού (ΗΠΑ, Καναδά), προτρέποντας τους παραλήπτες να επικοινωνήσουν, σε άλλους τηλεφωνικούς αριθμούς, με γυναικείο πρόσωπο που υποτίθεται είχε βρει τον αριθμό τους μέσω κοινού γνωστού.

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν το εξής: «Σε είδα στην καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Σάκης/Θέμης/Θάνος μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η κοπέλα που σε κοίταζε επίμονα. Θα χαρώ να τα πούμε. 69..…….».

Ως αριθμοί αποστολής εμφανίζονταν οι α) +17142664594, β) +17142264594 και γ) +19499031148, ενώ οι τηλεφωνικοί αριθμοί που αναγράφονταν στο τέλος του μηνύματος είναι οι: 1) 6982284235, 2) 6943544619, 3) 6948904475, 4) 6948926425, 5) 6943544569, 6) 6955741295, 7) 6948359222 και 8) 6947978267.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ως κάτοχος των τηλεφωνικών συνδέσεων, ένας άνδρας που μένει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Newsroom ΔΟΛ


Η εθνική συνεννόηση επιβάλλεται και όποιος δεν την θέλει δεν πρέπει να βρίσκεται στην πολιτική σκηνή



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η πολιτική συμπεριφορά όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου ανεξαιρέτως  μας δίνει ένα πολύ καλό και σκληρό μάθημα το οποίο είναι δυστυχώς ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Είναι ανησυχητικό το ότι δεν έχουν την σοβαρότητα να αντιληφθούν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και χρειάζεται εθνική συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για να ανταπεξέλθουμε, πέρα των διαχωριστικών ιδεολογικών γραμμών και προσωπικών φιλοδοξιών.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά κόμματα τα οποία για το κοινό καλό θα έπρεπε τώρα αυτή την στιγμή να είναι έξω από κοινοβούλιο και να κάνουν απεργία πείνας φωνάζοντας και πιέζοντας προς αυτή την γραμμή της εθνικής συνεννόησης ακόμα και το ΚΚΕ το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κόσμος παρακολουθεί άφωνος τον Σαμαρά – Βενιζέλο να παραδίδουν την χώρα στον ‘λυράρη’ Τσίπρα και αυτός θα πάει να χορέψει πεντοζάλη όπως λέει τους δανειστές μέχρι τελικής πτώσεως  και ο φόβος μεγαλώνει βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές από όλους και η Ευρώπη μας κοροϊδεύει.

Συμφέρων όλων ειδικά των πολιτών και της χώρας είναι να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα προς τους δανειστές ότι είμαστε ενωμένοι και σίγουρα δεν θα ξανακατεβάσουμε παντελόνια.

Το εκλογές εδώ και τώρα του Τσίπρα και των στελεχών του μόνο αγανάκτηση και ανησυχία πρέπει να προκαλεί γιατί ο χρόνος για αποφάσεις είναι περιορισμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα τις αγορές και τους δανειστές ενώ έχει χρόνο μέσα από μια εθνική συνεννόηση να δείξει υπεράνω φιλοδοξιών και να  πετύχει αυτό που θέλει δηλαδή να βγει πρώτο κόμμα λίγους μήνες αργότερα.

Το να οδηγηθούμε σε εκλογές είναι εγκληματικό ενώ μπορούμε να το κάνουμε ήσυχα και μετά την τρικυμία σε 6 & 7 μήνες αργότερα συμφωνημένα και μέσα στο 2015 οπότε καλύπτετε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα και η κίνηση αυτή θα εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό.

Οι εκλογές θα φέρουν μια αποσταθεροποίηση σε όλα τα επίπεδα με μοναδικά θύματα όπως πάντα τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια υποφέρουν και για να σταματήσουν να υποφέρουν πρέπει κάποια στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα στους πολιτικούς που ο λαός έστειλε στην βουλή για να προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα.

Υπάρχει χρόνος για συνεννόηση και σοβαρότητα γιατί πάνω από όλους και όλα είναι η χώρα και ο πολίτης και το δείγμα σοβαρότητας έστω και αργά είναι ένα καλό μήνυμα προς τις αγορές και τους δανειστές.



Μόντρεαλ: Εγκαίνια της έκθεσης «Οι Ελληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»



Τα εγκαίνια της εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικής έκθεσης «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» τέλεσε με επισημότητα χθες η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πουάντ α Καγιέρ του Μόντρεαλ ενώπιον διπλωματών, πολιτικών, αρχαιολόγων και μελών της ελληνικής παροικίας της πόλης.

Η Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στα 543 ευρήματα που ταξίδεψαν ως μαρτυρία 5000 χρόνων ελληνικής ιστορίας είπε: «Πρόκειται για την πιο εκτενή και περιεκτική έκθεση περί την Αρχαία Ελλάδα που έχει παρουσιασθεί στη Βόρεια Αμερική και για μια από τις μεγαλύτερες που έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδος.» Η γενική γραμματέας σημείωσε ότι το γεγονός πως 22 Ελληνικά μουσεία έχουν προσφέρει πάνω από 500 αριστουργήματα των συλλογών τους, μερικά σπάνια ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών, συνιστά το εύρος και το βεληνεκές της έκθεσης.

Η γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στα εγκαίνια, επισήμανε ότι η έκθεση συντονίσθηκε από τον Οργανισμό Μουσείων της Βόρειας Αμερικής και μετά το Μόντρεαλ θα ταξιδέψει στην Οτάβα και το Σικάγο για να ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Ουάσιγκτον το 2016.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, επισήμανε ότι η έκθεση υπογραμμίζει την σημασία των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά και φωτίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και ιδιαίτερα του βόρειου τμήματος της, της Μακεδονίας. Ο Έλληνας πρέσβης τόνισε ότι η έκθεση αυτή αποτελεί μαρτυρία της επιρροής του ελληνικού πολιτισμού στον δυτικό κόσμο.

Ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ, ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια της έκθεσης συνέπεσαν με την ολοκλήρωση του προικοδοτικού ταμείου της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Πανεπιστημίου Μαγκίλ, που αποτελεί την αρχαιότερη έδρα ελληνικών σπουδών στον Καναδά. Ο Καναδός πρεσβευτής σημείωσε πως η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο» είναι τεράστιας σημασίας για τα εξαιρετικά της εκθέματα από 22 μουσεία της Ελλάδας και είναι μια πρόσκληση για τους επισκέπτες της να επισκεφθούν την Ελλάδα, που αποτελεί λίκνο του πολιτισμού, προσφέροντας σύγχρονη φιλοξενία και κουλτούρα.

Εκ μέρους του Δήμου του Μόντρεαλ, η υπεύθυνη πολιτισμού Μανόν Γκωτιέ ανέφερε ότι η εκκίνηση της έκθεσης στο Μόντρεαλ αποτελεί γιορτασμό για τη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και του Κεμπέκ, «είναι ο γιορτασμός της ιστορίας και ένα σπάνιο δώρο για την πόλη του Μόντρεαλ»,είπε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ιστορίας της Οτάβας, Ζαν Μαρκ Μπλαί, σημείωσε ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν βαθύτερα την επιρροή ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς που γνώρισε η ανθρωπότητα, ενώ θα αντιληφθούν «πώς διαμορφώθηκε η ζωή μας τόσες χιλιάδες χρόνια πριν και τόσο μακριά σε ένα άλλο κόσμο».

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, Φρανσίν Λελιέβρ, γενική διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πουάντ-α-Καγιέρ, στην εισαγωγή της είπε ότι η έκθεση αποτελεί δώρο για τους κατοίκους του Μόντρεαλ, τονίζοντας ότι 543 αρχαιολογικοί θησαυροί έχουν ταξιδέψει από την πατρίδα του ουμανισμού και του πολιτισμού προσφέροντας τη συνέχεια της ιστορίας μας.

Στην έκθεση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Θησαυροφυλακίου του Καναδά Τόνι Κλέμενς, οι πρέσβεις της Ελλάδας στον Καναδά και τον ICAO Γεώργιος Μαρκαντωνάτος και Αλέξανδρος Ράλλης αντίστοιχα, ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πέκ, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νικόλας Σιγάλας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Νικόλας Παγώνης, άνθρωποι του πολιτισμού και των μουσείων καθώς και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» προσφέρει μια μαγευτική περιήγηση σε 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας, από την εποχή της προϊστορίας μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους, με πρωτότυπα και σπάνια ευρήματα που σκιαγραφούν τη μακραίωνη ιστορία του ελληνικού πολιτισμού μέσα από προσωπικότητες που τη σφράγισαν.

Περισσότερα από 540 αρχαία αντικείμενα -αλλά και κάποια προπλάσματα, εκμαγεία και αντίγραφα- από 22 ελληνικά μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Νομισματικό, το Επιγραφικό, το Μουσείο Ακρόπολης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, θα βρίσκονται εκτεθειμένα στο αρχαιολογικό μουσείο Πουάντ α Καγιέρ του Μοντρεάλ μέχρι τις 26 Απριλίου 2015.


Πηγή : kathimerini.gr


Σαμαράς: «Εθνικό χρέος και λύτρωση η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας»



Μήνυμα προς τους βουλευτές να παραμερίσουν τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Με άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News, ο Πρωθυπουργός βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγορεί πως με τη στάση του και την ρητορική των στελεχών του δημιουργεί κλίμα φόβου στις αγορές.

«H ανησυχία υπάρχει και είναι δικαιολογημένη και την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η Δημοκρατία έχει όπλα να εξουδετερώσει αυτό το κλίμα φόβου. Με την ευθύνη των βουλευτών να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τους εκβιασμούς τους» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως με το που δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αγορές που είχαν ανοίξει για την Ελλάδα, έκλεισαν και πάλι.

Πρόσθεσε πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και πως προωθείται σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κατηγορεί, μάλιστα, την Κουμουνδούρου πως επιδιώκει να ανακόψει αυτή πορεία.

«Σε δύο μήνες τελειώνουμε. Και πάνε να μας σταματήσουν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία της επόμενης μέρας. Το μόνο που απομένει είναι να παραμερίσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση» τόνισε χαρακτηριστικά.



Πηγή : tanea.gr


Ανακαλύφθηκε άθικτη μούμια χιλίων ετών



Μια μούμια ηλικίας 1.000 ετών βρέθηκε σ' ένα αρχαίο θρησκευτικό συγκρότημα στο Περού, μαζί με μια σειρά από άλλα ευρήματα, όπως λείψανα ινδικών χοιριδίων και βάζα με σχέδια αιλουροειδών.

Οι αρχαιολόγοι συνηγορούν στο ότι πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη, αφού η μούμια είναι εντελώς άθικτη, σημειώνει η Dail Mail.



Οι ειδικοί κράτησαν τη γυναίκα στην ίδια κατάσταση, στην οποία βρέθηκε, υπό το φόβο καταστροφής του ευρήματος.

Το έκθεμα θα παρουσιαστεί σε γαλλικό Μουσείο στη Λυών, στα τέλη αυτού του μήνα.


Πηγή : news.gr


«Το ναυάγιο του Costa Concordia δεν αποφεύχθηκε για 30 δευτερόλεπτα»



Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, πρώην πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Concordia, το ναυάγιο του οποίου προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων πριν από σχεδόν τρία χρόνια, δήλωσε ότι το ναυάγιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν το πλήρωμα τον είχε προειδοποιήσει «30 δευτερόλεπτα» νωρίτερα.
«Είχαμε σχεδόν καταφέρει να αποφύγουμε τον βράχο. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν μου είχαν δώσει όλα τα στοιχεία 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα», δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου του Γκροσέτο στην Τοσκάνη, όπου η διεξάγεται η δίκη του, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Tirreno.
Ο κ. Σκετίνο κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες, εγκατάλειψη του πλοίου και πρόκληση περιβαλλοντικών ζημιών μετά το ναυάγιο, το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου 2012. Αντιμετωπίζει ποινή 20ετούς κάθειρξης.
Κατά την ανάκρισή του από τον εισαγγελέα και στη συνέχεια από τους δικηγόρους των διαφόρων πλευρών, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι το λάθος ήταν των αξιωματικών και του πληρώματος που βρίσκονταν στη γέφυρα τη νύχτα του ναυαγίου, κατηγορώντας τους ότι δεν του είχαν δώσει τις αναγκαίες πληροφορίες εγκαίρως.
Το πλήρωμα «πίστευε ότι ήταν σε Κονκόρντ, όχι πάνω στο Κονκόρντια», τόνισε μιλώντας για την κατεύθυνση του πλοίου προς τα βράχια, λόγω της πορείας την οποία ακολουθούσε πολύ κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο.
«Είμαι έτοιμος να αναλάβω ένα μέρος της ευθύνης. Αλλά μόνο ένα μέρος», πρόσθεσε, ενώ στα μάτια της κοινής γνώμης θεωρείται ο κύριος υπαίτιος της τραγωδίας, κυρίως επειδή εγκατέλειψε το πλοίο πάνω στο οποίο εξακολουθούσαν να βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι.
Η ακροαματική διαδικασία, το Σάββατο, ήταν η τελευταία προγραμματισμένη για την κατάθεση του πρώην πλοιάρχου.
Σύμφωνα με την Il Tirreno, η δίκη, η οποία άρχισε τον Ιούλιο του 2013, πλησιάζει στο τέλος της: οι ενάγοντες και η υπεράσπιση πιθανόν να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους τον Ιανουάριο.


Πηγή : naftemporiki.gr


Tο Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ



Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν το Σάββατο την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, επαινώντας την έναρξη της έρευνας για το περιστατικό από την ελληνική κυβέρνηση και τονίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν οι δράστες.
Με ομόφωνη ανακοίνωσή τους τα 15 μέλη του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την τρομοκρατική επίθεση» και επαίνεσαν την ελληνική κυβέρνηση «για την απερίφραστη καταδίκη (της επίθεσης) και την άμεση έναρξη της έρευνας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν ότι η τρομοκρατία «σε όλες της τις μορφές και τις εκδηλώσεις» είναι «μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια».

Πηγή: imerisia.gr