Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η εθνική συνεννόηση επιβάλλεται και όποιος δεν την θέλει δεν πρέπει να βρίσκεται στην πολιτική σκηνή



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η πολιτική συμπεριφορά όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου ανεξαιρέτως  μας δίνει ένα πολύ καλό και σκληρό μάθημα το οποίο είναι δυστυχώς ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Είναι ανησυχητικό το ότι δεν έχουν την σοβαρότητα να αντιληφθούν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και χρειάζεται εθνική συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για να ανταπεξέλθουμε, πέρα των διαχωριστικών ιδεολογικών γραμμών και προσωπικών φιλοδοξιών.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά κόμματα τα οποία για το κοινό καλό θα έπρεπε τώρα αυτή την στιγμή να είναι έξω από κοινοβούλιο και να κάνουν απεργία πείνας φωνάζοντας και πιέζοντας προς αυτή την γραμμή της εθνικής συνεννόησης ακόμα και το ΚΚΕ το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κόσμος παρακολουθεί άφωνος τον Σαμαρά – Βενιζέλο να παραδίδουν την χώρα στον ‘λυράρη’ Τσίπρα και αυτός θα πάει να χορέψει πεντοζάλη όπως λέει τους δανειστές μέχρι τελικής πτώσεως  και ο φόβος μεγαλώνει βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές από όλους και η Ευρώπη μας κοροϊδεύει.

Συμφέρων όλων ειδικά των πολιτών και της χώρας είναι να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα προς τους δανειστές ότι είμαστε ενωμένοι και σίγουρα δεν θα ξανακατεβάσουμε παντελόνια.

Το εκλογές εδώ και τώρα του Τσίπρα και των στελεχών του μόνο αγανάκτηση και ανησυχία πρέπει να προκαλεί γιατί ο χρόνος για αποφάσεις είναι περιορισμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα τις αγορές και τους δανειστές ενώ έχει χρόνο μέσα από μια εθνική συνεννόηση να δείξει υπεράνω φιλοδοξιών και να  πετύχει αυτό που θέλει δηλαδή να βγει πρώτο κόμμα λίγους μήνες αργότερα.

Το να οδηγηθούμε σε εκλογές είναι εγκληματικό ενώ μπορούμε να το κάνουμε ήσυχα και μετά την τρικυμία σε 6 & 7 μήνες αργότερα συμφωνημένα και μέσα στο 2015 οπότε καλύπτετε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα και η κίνηση αυτή θα εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό.

Οι εκλογές θα φέρουν μια αποσταθεροποίηση σε όλα τα επίπεδα με μοναδικά θύματα όπως πάντα τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια υποφέρουν και για να σταματήσουν να υποφέρουν πρέπει κάποια στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα στους πολιτικούς που ο λαός έστειλε στην βουλή για να προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα.

Υπάρχει χρόνος για συνεννόηση και σοβαρότητα γιατί πάνω από όλους και όλα είναι η χώρα και ο πολίτης και το δείγμα σοβαρότητας έστω και αργά είναι ένα καλό μήνυμα προς τις αγορές και τους δανειστές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου