Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διώρυγα της Κορίνθου


 

Επίσκεψη στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να διασχίσει με πλωτό μέσο τη Διώρυγα προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα, τα οποία παραδίδονται προσωρινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των παρεμβάσεων μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

«Έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά, συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν φέρει εις πέρας το πρώτο μέρος αυτής της πολύ σημαντικής παρέμβασης, σε ένα έργο-σύμβολο ταυτισμένο απόλυτα με τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Πλην, όμως, εδώ και 130 χρόνια ουσιαστική παρέμβαση στην Διώρυγα της Κορίνθου δεν είχε γίνει. Αυτό κάνουμε τώρα, θα ανοίξει η Διώρυγα με απόλυτη ασφάλεια -όπως είχαμε δεσμευτεί- από τη Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες, για να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση. Θα ξανακλείσει από τις αρχές Οκτωβρίου για να γίνει η δεύτερη φάση της παρέμβασης. Του χρόνου το καλοκαίρι θα ανοίξει για τέσσερις μήνες ώστε να κερδίσουμε και τον Ιούνιο και το έργο θα ολοκληρωθεί μετά εντός του ‘23, ώστε να μπορούμε να παραδώσουμε το επίμαχο κομμάτι όπου είχαμε και τις καταπτώσεις. Μια Διώρυγα η οποία θα είναι απολύτως ασφαλής και θωρακισμένη για πολλές δεκαετίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ταυτόχρονα, θέλω να ενθαρρύνω όλους τους αρμόδιους και το Υπερταμείο να εργαστούμε για το πως μπορούμε να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό τοπόσημο το οποίο, ήδη, δέχεται -όπως ξέρετε- πάρα πολλούς επισκέπτες, τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και φυσικά να το συνδυάσουμε και με την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού πλούτου ο οποίος υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Θα έπρεπε η Διώρυγα να μην είναι απλά ένα έργο το οποίο διευκολύνει την ναυσιπλοΐα, αλλά και από μόνη της να είναι ένας προορισμός επισκέψιμος ώστε να αναδείξει συνολικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Η τελική μελέτη αποκατάστασης, η οποία παραδόθηκε τον Νοέμβριο του 2021, προέβλεπε τη διενέργεια εργασιών σε δύο φάσεις: πρώτον, εργασίες αποφόρτισης των πρανών και καθαρισμό του καναλιού μέχρι τον φετινό Ιούλιο ώστε να λειτουργήσει η Διώρυγα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και δεύτερον λιμενικές εργασίες σταθεροποίησης της βάσης των πρανών, οι οποίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2022. Το έργο έχει προϋπολογισμό 32 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε όλο το διάστημα διακοπής των διελεύσεων διασφαλίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίες του προσωπικού της εταιρείας, καθώς με την υποστήριξη του Υπερταμείου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή της καθώς και τραπεζικός δανεισμός.

«Παρεμβήκαμε τη στιγμή που έπρεπε, τελειώσαμε τις μελέτες σε πραγματικά χρόνο ρεκόρ, σε ένα πολύ δύσκολο έργο. Κάναμε πολλές μελέτες και γεωλογικές και γεωτεχνικές και υδραυλικές και λιμενικές μελέτες που για να γίνουν σε άλλα διαστήματα θα χρειαζόταν χρόνια», σημείωσε ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για την πορεία των έργων, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του εργοταξιάρχη Νίκου Ασλανίδη, στον πλωτό σταθμό που πραγματοποιήθηκε στάση.





Συνελήφθη 35χρονος Ρομά σκληρός κακοποιός, για αρπαγή 33χρονου από την Βούλα


 

Επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια, κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά τον βαρύ φάκελο του. Για δολοφονία είχε εκτίσει μόλις 4,5 χρόνια φυλακή.

Ο σεσημασμένος Ρομά κακοποιός συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους υπόλοιπους τρεις δράστες που συμμετείχαν στην αρπαγή με λεία 10.000 ευρώ.

Με ένα μαχαίρι, ένα tazer και με τη χρήση σωματικής βίας, οι 4 απαγωγείς κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να αρπάξουν άλλο 33χρονο Ρομά, στον οποίο είχαν στήσει καρτέρι στην περιοχή της Βούλας. Εκτός από το θύμα, οι δράστες άρπαξαν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Μία ημέρα αργότερα, στις 28 Ιουνίου, οι κακοποιοί άφησαν ελεύθερο τον 33χρονο, αφού πρώτα τους παρέδωσε συγγενικό του πρόσωπο το ποσό των 10.000 ευρώ που είχαν απαιτήσει ως λύτρα. Πρόκειται για μια απαγωγή που είναι γνωστή στις αστυνομικές Αρχές ως «αρπαγή της τίγρης», μια ονομασία που έχει δοθεί σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τα θύματα αφήνονται ελεύθερα σε λίγες ώρες με αντάλλαγμα λίγα λύτρα.

Το συμβάν κατήγγειλε στις Αρχές, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση, μία 31χρονη γυναίκα, με τους αστυνομικούς να αναλαμβάνουν δράση και να εντοπίζουν τον δράστη. 

Οπως αποδείχθηκε, ο 35χρονος είχε «βαρύ βιογραφικό», καθώς απασχολούσε τις Αρχές από τα 18 του χρόνια. 

1. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε εμπλοκή σε καταδίωξη στην παραλιακή, όταν επιχείρησε να αποφύγει έλεγχο της Τροχαίας αναπτύσσοντας ταχύτητα 300 χλμ. την ώρα με τη μαύρη Lamborghini που οδηγούσε. 

2. Το 2005 είχε πυροβολήσει θανάσιμα έναν συνομήλικό του στην περιοχή του Ελληνικού. Για τη δολοφονία είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης μόλις  4,5 ετών. 

3. Το 2020 είχε απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές, όταν κατά τη διάρκεια έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας διαπιστώθηκε η συμμετοχή του σε κύκλωμα εκβιαστών που ξέπλενε χρήματα από το «ριφιφί» των 5,9 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος το 2004. Ο 33χρονος τότε άνδρας είχε βρεθεί ξανά πίσω από τα κάγκελα των φυλακών μόλις για 18 μήνες, πριν τελικά αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες.

Ο 33χρονος Ρομά, που ήταν επίσης γνωστός στις Αρχές καθώς είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών, δεν ήταν συνεπής στην αποπληρωμή του δανείου, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο του σεσημασμένου κακοποιού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητου του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1,5 γραμμάρια κοκαΐνη, 20 ναρκωτικά δισκία, 2.040 ευρώ, χειροπέδες, ηλεκτρονικός ζυγός ακριβείας και μηχανή καταμέτρησης χρημάτων, κλειδιά και εγκέφαλος αυτοκινήτου, καθώς και συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων. 

Παράλληλα, σε υπόγειο χώρο στάθμευσης ιδιοκτησίας του βρέθηκε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Μάρτιο από την περιοχή της Βούλας.

Σε βάρος του 35χρονου, αλλά και των άλλων τριών δραστών που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την εμπλοκή του σε υπόθεση αρπαγής 33χρονου, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 27ης Ιουνίου 2022 στην περιοχή της Βούλας.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος ακόμη τριών ατόμων, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 31χρονης, σύμφωνα με την οποία 4 άτομα με χρήση σωματικής βίας, tazer και την απειλή μαχαιριού προέβησαν στην αρπαγή του 33χρονου, αφαιρώντας παράλληλα και το όχημα στο οποίο επέβαινε. Ακολούθως, την Τρίτη 28 Ιουνίου, το θύμα αφέθη ελεύθερο στην περιοχή της Γλυφάδας, αφού προηγουμένως, συγγενικό του πρόσωπο παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο οι δράστες απαίτησαν ως οφειλόμενο ποσό από οικονομικές διαφορές.

Από την μεθοδική μελέτη των στοιχείων της προανακριτικής διαδικασίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής ταυτοποίησαν τον 35χρονο για την εμπλοκή του στην υπόθεση και σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 29 Ιουνίου, συνελήφθη στην περιοχή της Βούλας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1,5 γραμμάρια κοκαΐνης,

20 ναρκωτικά δισκία,

2.040 ευρώ,

χειροπέδες,

ηλεκτρονικός ζυγός ακριβείας και μηχανή καταμέτρησης χρημάτων,

κλειδιά και εγκέφαλος αυτοκινήτου,

συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων.

Παράλληλα σε υπόγειο χώρο στάθμευσης ιδιοκτησίας του βρέθηκε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Μάρτιο από την περιοχή της Βούλας.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει και έχει εκτίσει σχετικές ποινές στο παρελθόν για βαριά ποινικά αδικήματα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.



Βίντεο καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να μην εγκρίνουν την πώληση F-16 στην Τουρκία


 

Με ένα βίντεο, το ελληνοαμερικάνικο λόμπι των ΗΠΑ αναζωογονεί την καμπάνια «No jets for Turkey» («Όχι μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία»), με στόχο να εμποδίσει την πώληση F-16 στην Τουρκία, που αναμένεται να γίνει αντικείμενο ψηφοφορίας στο Κογκρέσο μέσα στους επόμενους μήνες.

Tο ελληνοαμερικάνικο λόμπι έχει σημαντικούς δεσμούς με πολλά μέλη του Κογκρέσου, και μεγάλη δύναμη, που μέχρι στιγμής μπλοκάρει τη νέα πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Το νέο βίντεο αναδεικνύει τι πραγματικά συμβαίνει στο Αιγαίο και να προβάλλει επιχειρήματα κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, ή ακόμα και την πιθανή αναβάθμισή τους. Το βίντεο καλεί τους θεατές του να θυμηθούν «πάνω από τι πετούν τα τουρκικά μαχητικά» και δείχνει εικόνες από τη χώρα μας.

Δείτε το νέο βίντεο του «No jets for Turkey»:





Τα βασανιστήρια του Ναβάλνι από τους ΡώSSους του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν


 

Διαβάζουμε στο iefimerida, για απίστευτες λεπτομέρειες του Αλεξέι Ναβάλνι για την «κόλαση» που βιώνει καθημερινά στη διαβόητη φυλακή όπου κρατείται στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αναγκάζουν να κάθεται επί ώρες κάτω από ένα πορτρέτο του Πούτιν σε ξύλινο παγκάκι και να ακούει εμβατήρια της FSB – της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών που διαδέχθηκε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ την KGB -. Αλλά τα καψόνια δεν τελειώνουν εκεί. Ο Ναβάλνι υποχρεώνονται επί πέντε ημέρες την εβδομάδα να… ράβει επί ώρες.

Ακόμη και τις Κυριακές, τις ελεύθερες μέρες του, εξαναγκάζεται να κάθεται με άλλους κρατούμενους επί δέκα ώρες σε ένα παγκάκι: «Το αποκαλούν “εκπαιδευτικές διαδικασίες”», γράφει.

«Φυλακή μέσα στη φυλακή»

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης είχε εξαφανιστεί από τη φυλακή Ποκρόφ στα μέσα Ιουνίου για να εμφανιστεί την επομένη σε κατάστημα κράτησης υψηλής ασφαλείας, το IK-6 Μελέχοβο -περίπου 250 χλμ. Ανατολικά της Μόσχας - γνωστό για τους βιασμούς αρρένων κρατουμένων, που οι σύμμαχοι του Ναβάλντι χαρακτηρίζουν ως μία «από τις τρομακτικότερες φυλακές» της Ρωσίας. Ο ίδιος ο Ναβάλνι το περιέγραψε ως «φυλακή μέσα στη φυλακή», εξηγώντας ότι τον έβαλαν μαζί με καταδικασμένους φονιάδες, ενώ γύρω από την πτέρυγά του ορθώνεται ένας φράκτης από αγκαθωτό συρματόπλεγμα ύψους έξι μέτρων.

Το Κρεμλίνο φυλάκισε τον Ναβάλνι στις αρχές του 2021 κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από τη Γερμανία όπου νοσηλεύτηκε μετά τη δηλητηρίασή του με Novichok στη Σιβηρία το 2020. Και τώρα σε σειρά μηνυμάτων του στο Twitter συγκρίνει τη μοίρα του με εκείνη του προέδρου της Ρωσίας και του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ο Πούτιν βάζει τους υπουργούς του να κάθονται επί έξι ώρες στο χώρο αναμονής κι οι δικηγόροι μου πρέπει να περιμένουν πέντε με έξι ώρες για να με δουν. Έχω ένα μεγάφωνο στο χώρο κράτησης μου που παίζει τραγούδια όπως το “δόξα στην FSB” και νομίζω το ίδιο κάνει κι ο Πούτιν.

Εκεί, ωστόσο, τελειώνουν οι ομοιότητες μεταξύ μας.

Ο Πούτιν, όπως γνωρίζετε, κοιμάται μέχρι τις 10:00 το πρωί, μετά κολυμπά στην πισίνα και τρώει τυρί κότατζ με μέλι. Αλλά για μένα στις 10:00 είναι ώρα για το μεσημεριανό γεύμα, αφού η δουλειά αρχίζει στις 06:40 π.μ.».

Το καθημερινό του πρόγραμμα, όπως λέει, περιλαμβάνει ένα δεκάλεπτο για σωματική υγιεινή τα προωινά και 20΄ γυμναστική. Αφού περάσει από σωματικό έλεγχο, τον οδηγούν στο χώρο της δουλειάς, όπου κάθεται σε ένα σκαμπό επί επτά ώρες ράβοντας με ραπτομηχανή.

Στη συνέχεια τον βάζουν να καθίσει σε ξύλινο πάγκο «κάτω από πορτρέτο του Πούτιν». «Δεν ξέρω ποιος μπορεί να “πειθαρχήσει” με τέτοιες δραστηριότητες», λέει ο Ναβάλνι, αλλά δηλώνει αισιόδοξος και προσθέτει ότι έχει απομνημονεύσει τον μονόλογο του Άμλετ στα Αγγλικά για να περνά τις ατέλειωτες ώρες του ραψίματος...


iefimerida.gr



Νέο έγκλημα πολέμου από τους ΡώSSους - Βομβάρδισαν πολυκατοικία

 



Το νέο ΡωSSικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Η επίθεση ήταν στοχευμένη για να σκοτωθούν αθώοι πολίτες και δείχνει ακόμα μία φορά την μανία των ΡώSSων, που δεν διστάζουν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με την Ουκρανική κυβέρνηση, ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε είναι σχεδιασμένος για να πλήττει αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά πλοία. 




Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί πως 21 άνθρωποι που ζούσαν στο κτίριο έχουν σκοτωθεί και άλλοι 40 τραυματίστηκαν.

«Ήταν μια απλή πολυκατοικία με περίπου 160 ανθρώπους, απλούς ανθρώπους, άμαχους, που ζούσαν μέσα», ανέφερε στο διάγγελμα του ο Ζελένσκι. Στο κτίριο δεν ήταν αποθηκευμένα όπλα ή στρατιωτικός εξοπλισμός, «όπως μας λένε πάντα οι ρώσοι προπαγανδιστές και αξιωματούχοι για τέτοιες επιθέσεις», επέμεινε.




Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη ΡωSSία πως διεξάγει πόλεμο εναντίον των αμάχων και κάλεσε μέσω Twitter τους εταίρους της χώρας «να μας δώσουν σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας το συντομότερο δυνατόν» προκειμένου «να μας βοηθήσουν να σώσουμε ζωές και να βάλουμε τέλος στον πόλεμο αυτό».




Άρνηση Podemos και Σοσιαλιστών στην καταδίκη των απειλών της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας

 


Το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα με πρόταση που έφερε στη κοινοβούλιο της χώρας ζήτησε, μεταξύ άλλων, να καταδικαστούν οι απειλές της Τουρκίας σε βάρος της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να αρνούνται τη θετική ψήφο.

Μια πρόταση που υπέβαλε το Partido Popular, το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, ήρθε να καταδείξει τόσο τα «ρήγματα» στον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλιστών με τους Podemos, όσο και την άρνηση των δυο τελευταίων να πάρουν σαφή θέση σε όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα στο ψήφισμά του, το οποίο περιλάμβανε 15 σημεία, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στην ανάγκη της δημόσιας καταδίκης των απειλών της Άγκυρας σε βάρος της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα, στο σημείο οκτώ αναφέρεται «Καλούμε την κυβέρνηση να υποστηρίξει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και να καταδικάσει την τουρκική παρεμπόδιση, καθώς και να καταδικάσει την απειλή σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας».

Όπως ήταν λογικό, το Partido Popular ψήφισε την πρόταση, όπως και το VOX, σε αντίθεση με τον πλειοψηφικό εταίρο της κυβέρνησης. Το PSOE (σοσιαλιστικό εργατικό κόμμα), ψήφισε «Όχι» στη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι Podemos επέλεξαν τον δρόμο της αποχής. Αμφότεροι, βέβαια, απέφυγαν την ευθεία και δημόσια καταδίκη της Τουρκίας – που θα συνέβαινε σε ενδεχόμενο «Ναι» στην πρόταση του Λαϊκού Κόμματος, ενώ παράλληλα το πολιτικό «θερμόμετρο» στην ιβηρική χώρα ανέβηκε κατακόρυφα.

Η διαφοροποίηση των Podemos από τον πλειοψηφικό εταίρο της κυβέρνησης έφερε ένα αρκετά βαθύ «ρήγμα» στην κυβέρνηση συνεργασίας της Ισπανίας. Μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για «εμφανείς και βαθιές διαφορές εντός της κυβέρνησης συνασπισμού». Στα ίδια δημοσιεύματα, τονίζεται πως αυτές οι διαφορές έχουν αρχίσει να είναι ιδιαίτερα έντονες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.


skai.gr




Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης


 

Ελεύθερος είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να μην παρατείνει άνω των 12 μηνών την προσωρινή του κράτηση.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε λυγμούς.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους, εξηγώντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα. Κατά την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδές του είναι υποψιασμένες.

Στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νίκαιας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό και υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων (τρίπλεξ και μαγνητική τομογραφία).

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν αναμένουν το αποτέλεσμα των εξετάσεων ώστε να αποφασίσουν και τη σχετική αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθεται θέμα για άμεση επέμβαση.

Ο ηθοποιός, μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελε να παραμείνει, αλλά οι γιατροί που τον εξέτασαν επέμειναν ότι έπρεπε να νοσηλευτεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικότερα τα περιστατικά ασθενών με ελαφρύ ισχαιμικό δεν υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, αν και αρκετές φορές απαιτείται μια ήπια επεμβατική διαδικασία για να διαλυθούν θρόμβοι στο αίμα.



Ο Θέμης Αδαμαντίδης συνελήφθη για ξυλοδαρμό της συντρόφου του


 

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης μετά από μήνυση που υπέβαλε η σύντροφος του για ξυλοδαρμό.

Ο γνωστός τραγουδιστής εντοπίστηκε στον Άλιμο στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τους αστυνομικούς και προσήχθη στο Α.Τ. της περιοχής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε και εκείνος μήνυση εναντίον της συντρόφου του για ψεύδη καταμήνυση. 

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 δεν ψήφισαν Fuel Pass 2 προκαλώντας και εξοργίζοντας τους πολίτες

 



Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από την Βουλή, η τροπολογία η οποία επεκτείνει την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass 2) μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η τροπολογία εγκρίθηκε με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. 

Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25, και οι πολίτες αναρωτιούνται για πιο λόγο υπάρχουν αυτά τα κόμματα στην βουλή; Δεν είναι λίγοι αυτοί που τους χαρακτηρίζουν και Σταλινικά απολιθώματα, που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης. Επίσης η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 θα κάνουν χρήση του Fuel Pass 2 που δεν ψήφισαν τα κόμματα τους.



Μέτρα στήριξης και κίνητρα για καλλιτέχνες και χειροτέχνες

 



Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για καλλιτέχνες και χειροτέχνες και επιδότηση του κύκλου εργασιών τους, με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματιών του κλάδου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, προβλέπουν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για πρωτοβουλία στήριξης του καλλιτεχνικού χώρου από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι η παροχή κινήτρων προς τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού και τους χειροτέχνες, προκειμένου είτε να δραστηριοποιηθούν ξανά επαγγελματικά είτε να διατηρήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα:

Καλλιτέχνες, χειροτέχνες και ευρύτερα ελεύθεροι επαγγελματίες, που απασχολούνται στον πολιτισμό, οι οποίοι θα επανεκκινήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, την οποία διέκοψαν λόγω της οικονομικής κρίσης, απαλλάσσονται για τα έτη 2022, 2023 και 2024 από την υποχρέωση καταβολής του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται για την ίδια χρονική περίοδο η συνολική επιδότηση μέχρι το πόσο των 5.000 ευρώ του κύκλου εργασιών των πρώτων 3.100 επαγγελματιών που θα προβούν σε επανέναρξη δραστηριότητας.

Ως προς τους καλλιτέχνες και χειροτέχνες, οι οποίοι εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να καταβάλουν θα μειωθεί, από τα 650 ευρώ στα 400 ευρώ, αρχής γενομένης από το φορολογικό έτος 2022 και για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Οι δράσεις, ύψους 28.000.000 ευρώ, εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Υπερταμείο: Άμεσες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ έως το 2024 στην ελληνική οικονομία


 

Το στρατηγικό σχέδιο του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) υπό το πρίσμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG παρουσίασε η διοίκηση του Ομίλου σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, υπό τον τίτλο «ΥΠΕΡαξία για την οικονομία, το περιβάλλον και τους πολίτες».


Η διοίκηση του Υπερταμείου ανακοίνωσε άμεσες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ έως το 2024 στην ελληνική οικονομία, μέσα από την άσκηση -για πρώτη φορά- του επενδυτικού ρόλου του στη χώρα.

Στοχεύει να βελτιώσει την απόδοση μερισμάτων προς το Ελληνικό Δημόσιο κατά 60% την τριετία 2022-2024 και να επιτύχει αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων κατά 15% έως το 2024.

Παράλληλα επιδιώκει να εξορθολογήσει τα λειτουργικά έξοδα και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία όλου του Ομίλου σε ποσοστό πάνω από 30%.

Τέλος, εκτιμάται ότι η συνολική συνεισφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθει στα 85 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η διοίκηση του Υπερταμείου παρουσίασε τους τρεις «mega» δείκτες απόδοσης για το 2024 που είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με την οικονομία, το περιβάλλον και τους πολίτες. Ειδικότερα η στοχοθεσία αφορά για την οικονομία, στην αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων κατά 15%, για το περιβάλλον, στη μείωση εκπομπών άνθρακα κατά 15% και για τους πολίτες, στην αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών κατά 40% από τις τιμές βάσης του 2021.

Επίσης παρουσιάστηκε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης αναγνωρισιμότητας του Υπερταμείου στο γενικό κοινό, από 36% το Μάιο του 2021, έχει αυξηθεί σε 50% τον Ιούνιο του 2022.

Η διοίκηση του Υπερταμείου αναφέρθηκε σε μία σειρά από σημαντικά έργα σε προετοιμασία ή σε εξέλιξη. Αυτά είναι:

Το πιλοτικό πρόγραμμα καταγραφής και αποτίμησης της αξίας 1.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ σε συνεργασία με τη διοίκησή της και με τον σχετικό διαγωνισμό να ξεκινά μέσα στο 2022.

Η επανεκκίνηση της Διώρυγας της Κορίνθου με αναβαθμίσεις στις αρχές Ιουλίου.

Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με στόχο να βγει στον αέρα άμεσα και η σταδιακή ολοκλήρωση των μελετών για την αξιολόγηση αξιοποίησης για τα 22 υπόλοιπα αεροδρόμια.

Η διοίκηση του Υπερταμείου τόνισε το σημαντικό έργο του από το 2021 έως σήμερα, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των εταιρειών, όπως:

η τοποθέτηση της νέας διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ και η επιτάχυνση του πλάνου του,

η ταχύτατη ωρίμανση στρατηγικών έργων από το PPF,

η επίτευξη της συμφωνίας για την τιμή του ακατέργαστου νερού για την ΕΥΔΑΠ, 

η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης του Θριασίου,

η εκκίνηση αξιοποίησης των 22+1 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας,

ο νέος αποδοτικότερος τρόπος αποζημίωσης με σκοπό τη μείωση των επιχορηγήσεων για τις Συγκοινωνίες Αθηνών, κ.ά.

 



Επιτροπή εμβολιασμών: 4η δόση στους άνω των 60 και με υποκείμενο νόσημα

 



Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου:


Διαπιστώνεται αυτό το διάστημα ότι ο ιός ξεφεύγει από τα αντισώματα, παρατηρείται αυξημένος αριθμός μολύνσεων, οι οποίες λόγω του εμβολιασμού, δεν αποδίδουν σοβαρές ασθένειες. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται η χορήγηση τέταρτης δόσης σε άτομα άνω των 70 και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

η 4η δόση χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 3η δόση και όσοι έχουν νοσήσει, δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης.

η 4η δόση δεν θα γίνει υποχρεωτική από το φθινόπωρο.

Για τα άτομα γενικού πληθυσμού, κάτω των 60 ετών, τα δεδομένα από το πρόσθετο όφελος είναι προσωρινά περιορισμένα. Συνεκτιμώντας, ωστόσο, την ασφάλεια των εμβολίων, προτείνεται ο προαιρετικός εμβολιασμός. Κύριος στόχος είναι η προστασία από τη σοβαρή νόσηση.

 Πρωταρχική σημασία έχει ο βασικός εμβολιασμός των ατόμων από 5 ετών και άνω (δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με την ηλικία ή αν έχουν νοσήσει), ώστε να προληφθεί η σοβαρή νόσηση, ακόμη και ο θάνατος. 

Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:


Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 21.090.000 εμβολιασμοί κατά της covid-19. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.910.000 πολίτες, δηλαδή το 75,3% του γενικού πληθυσμού και 84,9% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 75,2 % του γενικού πληθυσμού και 85,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα από 7.618.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72,6% του γενικού πληθυσμού και 81,2% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 72,6% του γενικού πληθυσμού και 83,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Σχετικά με την 1η αναμνηστική δόση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.811.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 80,4% των δικαιούχων με το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών να ξεπερνάει το 90%.

Σε σχέση με την δεύτερη αναμνηστική δόση για τα άτομα άνω των 60 ετών έχουν πραγματοποιηθεί 332.000 και υπάρχουν άλλες 40.000 ραντεβού, ποσοστό 17,1% των δικαιούχων ενώ για τις ηλικίες 30-59 ετών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 14.000 εμβολιασμοί και υπάρχουν άλλες 18.000 μελλοντικά ραντεβού.

Σχετικά με τους κατ οίκον εμβολιασμούς έχουν εμβολιαστεί 128.000 πολίτες και έχουν πραγματοποιηθεί κατ’ οίκον περισσότεροι από 180.000 εμβολιασμοί.




Ξεκινούν οι εγγραφές πολιτών για τον Προσωπικό Γιατρό

 



Οι πολίτες όλης της χώρας που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους μπορούν από σήμερα να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό, είτε μέσω της πλατφόρμας εγγραφής πολιτών, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Της υποχρέωσης να αποκτήσουν προσωπικό γιατρό μέχρι τον Οκτώβριο εξαιρούνται μόνο τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ή όσοι δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.

Όλες οι αιτήσεις γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων ανά γιατρό. Στην περίπτωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών οι αιτήσεις για εγγραφή γίνονται αποδεκτές  αναλόγως του καθορισμένου ορίου που ο κάθε γιατρός έχει επιλέξει κατά τη σύμβασή του.

Η αποζημίωση που θα λαμβάνει ο γιατρός προσδιορίζεται σε 20 ευρώ για κάθε πολίτη από 20 έως 49 ετών, 30 ευρώ για άτομα ηλικίας 50 έως 69 ετών, 45 ευρώ για άτομα 70 ετών και άνω.

Οι πολίτες έχουν  δικαίωμα ελεύθερης επιλογής και δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν Προσωπικό Γιατρό ενώ μετεγγραφή σε άλλο γιατρό επιτρέπεται μία  φορά ανά έτος.

Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4486/2017 λογίζονται ως εγγεγραμμένοι και δεν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες.

 



Ξεκάθαρο το μήνυμα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο

 


Από τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη:

Προφανώς και στρατηγικός αντίπαλος της Συμμαχίας σε αυτή τη συγκυρία είναι η Ρωσία και γι’ αυτό και προχωρούμε, ως Συμμαχία, σε μία σημαντική ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι στο Στρατηγικό Δόγμα επαναβεβαιώνεται η προσήλωση όλων των μελών της Συμμαχίας στην έννοια της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκφράσαμε όλοι την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός ότι μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία τεραστίων διαστάσεων επισιτιστική κρίση. Και η Ελλάδα, για ακόμα μια φορά, προσφέρεται να βοηθήσει και να υποστηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου το σιτάρι το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία, πρωτίστως στην Οδησσό, να φύγει από την Ουκρανία και να καταλήξει τελικά στις χώρες που σήμερα το χρειάζονται.

Είδα το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου Biden με τον Πρόεδρο Erdoğan. Νομίζω, ήταν πολύ σαφές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο αλλά και στη Συρία.

Νομίζω ότι έχουμε δει πολλές μεταβολές στη ρητορική του Προέδρου Erdoğan. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πολλά από αυτά τα οποία λέγονται έχουν ως αποδέκτη των μηνυμάτων του το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο.

Η δουλειά της χώρας μας είναι -πρώτα και πάνω απ’ όλα- να ενισχύει τη δική της αποτρεπτική δυνατότητα. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε κάνει πολύ συγκροτημένα τα τελευταία τρία χρόνια, εντός των δημοσιονομικών περιορισμών.

Για τα F-35, έχουμε πει ότι πρόθεσή μας είναι να αποκτήσουμε μια μοίρα F-35, με πιθανή option να αποκτήσουμε και μια δεύτερη. Μέρος της διαδικασίας αυτής είναι και η αποστολή του Letter of Request, πράγμα το οποίο έγινε τις τελευταίες ημέρες. Είναι η αρχή -θέλω να το τονίσω- μιας μακράς διαδικασίας καθώς δεν εκτιμούμε ότι μπορούμε να παραλάβουμε τα αεροσκάφη αυτά πριν από το 2027 ή 2028.

 



Πρώτη φορά οι Τούρκοι νιώθουν ανασφάλεια με ελληνική κυβέρνηση - Μήνυμα να μην ψηφίσουν Μητσοτάκη

 


Ένα δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του, έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανασφάλεια που νιώθει ο Τούρκος με μια δυνατή κυβέρνηση στην Ελλάδα αποτυπώνεται στο νέο κρεσέντο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έφτασε ακόμα και στο σημείο να ασχοληθεί με τις ελληνικές εκλογές και να... προτρέψει τους Έλληνες να μην ψηφίσουν Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία.

Ο σε απόγνωση Ερντογάν, μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία και αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις ότι «δεν είναι μέλημα της Τουρκίας ένας πόλεμος με την Ελλάδα», επανέλαβε τις δήθεν αιτιάσεις περί παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Τουρκίας από τη χώρα μας και πρότεινε να λάβει η Ελλάδα «ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα».

«Σε όσους επιτίθενται συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες» είπε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων και συνιστούμε στη διοίκηση της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα».

Ο φαιδρός Ερντογάν έστειλε… μήνυμα στους Έλληνες για τις εκλογές: «Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι' αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του, που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Η απάντηση της κυβέρνησης :

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται, ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα τους. Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, με το σημείο αιχμής να είναι αυτό, όπου κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επιθυμεί μια Ελλάδα αδύναμη, «καρφώνοντας» έτσι και την προηγούμενη κυβέρνηση.