Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ξεκινούν οι εγγραφές πολιτών για τον Προσωπικό Γιατρό

 



Οι πολίτες όλης της χώρας που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους μπορούν από σήμερα να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό, είτε μέσω της πλατφόρμας εγγραφής πολιτών, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Της υποχρέωσης να αποκτήσουν προσωπικό γιατρό μέχρι τον Οκτώβριο εξαιρούνται μόνο τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ή όσοι δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.

Όλες οι αιτήσεις γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων ανά γιατρό. Στην περίπτωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών οι αιτήσεις για εγγραφή γίνονται αποδεκτές  αναλόγως του καθορισμένου ορίου που ο κάθε γιατρός έχει επιλέξει κατά τη σύμβασή του.

Η αποζημίωση που θα λαμβάνει ο γιατρός προσδιορίζεται σε 20 ευρώ για κάθε πολίτη από 20 έως 49 ετών, 30 ευρώ για άτομα ηλικίας 50 έως 69 ετών, 45 ευρώ για άτομα 70 ετών και άνω.

Οι πολίτες έχουν  δικαίωμα ελεύθερης επιλογής και δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν Προσωπικό Γιατρό ενώ μετεγγραφή σε άλλο γιατρό επιτρέπεται μία  φορά ανά έτος.

Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4486/2017 λογίζονται ως εγγεγραμμένοι και δεν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου