Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Νέο έγκλημα πολέμου από τους ΡώSSους - Βομβάρδισαν πολυκατοικία

 



Το νέο ΡωSSικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Η επίθεση ήταν στοχευμένη για να σκοτωθούν αθώοι πολίτες και δείχνει ακόμα μία φορά την μανία των ΡώSSων, που δεν διστάζουν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με την Ουκρανική κυβέρνηση, ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε είναι σχεδιασμένος για να πλήττει αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά πλοία. 




Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί πως 21 άνθρωποι που ζούσαν στο κτίριο έχουν σκοτωθεί και άλλοι 40 τραυματίστηκαν.

«Ήταν μια απλή πολυκατοικία με περίπου 160 ανθρώπους, απλούς ανθρώπους, άμαχους, που ζούσαν μέσα», ανέφερε στο διάγγελμα του ο Ζελένσκι. Στο κτίριο δεν ήταν αποθηκευμένα όπλα ή στρατιωτικός εξοπλισμός, «όπως μας λένε πάντα οι ρώσοι προπαγανδιστές και αξιωματούχοι για τέτοιες επιθέσεις», επέμεινε.




Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη ΡωSSία πως διεξάγει πόλεμο εναντίον των αμάχων και κάλεσε μέσω Twitter τους εταίρους της χώρας «να μας δώσουν σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας το συντομότερο δυνατόν» προκειμένου «να μας βοηθήσουν να σώσουμε ζωές και να βάλουμε τέλος στον πόλεμο αυτό».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου