Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η απολογία του 25χρονου «δράκου» των Αμπελοκήπων



Έσπασε στο δικαστήριο ο «δράκος» των Αμπελοκήπων που έκανε επιθέσεις σε ανυποψίαστες γυναίκες και ξέσπασε σε λυγμούς, θέλοντας να πείσει πως ήταν ανοησία του οι ενέργειές του...

Στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα ο 25χρονος δράστης είπε πως δεν είχε πρόθεση να επιτεθεί στις γυναίκες και πως όλα συνέβησαν από… «βλακεία του μυαλού του». Ο πατέρας του δρπαστη από τη δική πλευρά τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση ότι ήταν ένα παιδί, που δεν του έλειπε τίποτα κι έτσι δυσκολεύεται να κατανοήσει όλη αυτή την ιστορία.

Ο 25χρονος φαίνεται να κατανόησε το μέγεθος της σοβαρότητας των πράξεών του και μπροστά στον κίνδυνο των συνεπειών που έρχονταν, με κλάματα στην ερώτηση: «Πώς έκανες τέτοιο πράγμα;», απάντησε: «Από βλακεία του μυαλού μου. Σας παρακαλώ μην με βάλετε φυλακή, θα τρελαθώ! Αφήστε με και αύριο κιόλας θα πάω στο γιατρό για να δω τι μου το προκάλεσε όλο αυτό».

Ωστόσο οι ικεσίες του δεν έπιασαν τόπο γιατί ο εισαγγελέας ήταν σαφής: «Δεν θα σας αφήσω να πάτε στον γιατρό. Έχετε αντιληφθεί πώς αισθάνονταν όλες αυτές οι γυναίκες τη στιγμή που τις κακοποιούσατε;».

Η συνέχεια είναι αυτονόητη. Ο 25χρονος που επιτέθηκε σε 9 γυναίκες που τους έστηνε καρτέρι να τις πετύχει μόνος, πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Ο πατέρας του, ωρολογοποιός που έχει μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, έλεγε συνεχώς: «Δεν του λείπει τίποτα. Το πρωινά δούλευε ως προγραμματιστής σε εταιρία διανομής φαγητού μέσω ίντερνετ και ερχόταν τα απογεύματα και βοηθούσε και στο μαγαζί».


Πηγή




Του έκοψε το πέος και το κεφάλι επειδή... κάπνιζε



Σοκ στη Ρωσία προκαλεί ο λόγος πίσω από την άγρια δολοφονία ενός 37χρονου από τον συγκάτοικό του.

O 37χρονοw Eduard Assylov,  έχασε τη ζωή του για μία από τις πιο παρανοϊκές αιτίες που έχουν ακουστεί ποτέ: Το κάπνισμα!

Τον άτυχο άνδρα δολοφόνησε ο 45χρονος συγκάτοικός του στην Μόσχα, σε ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στα ρωσικά χρονικά. Του έκοψε το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια, επειδή... δεν άντεχε άλλο να τη βλαβερή του συνήθεια.

Τα ανατριχιαστικά ευρήματα από τα μέλη του 37χρονου εντόπισαν οι έντρομοι γείτονες. Ο Assylov είχε δεχθεί πάνω από 40 μαχαιριές, εννέα εκ των οποίων στο στομάχι και πέντε στη βουβωνική χώρα. Το μένος του δολοφόνου ήταν τέτοιο που εκτός από το κεφάλι του έκοψε και τα αυτιά, καθώς και το μεσαίο δάχτυλο του - επίσης κομμένου - αριστερού χεριού.

Η φύση των τραυματισμών αρχικά οδήγησε τις αρχές στην υποψία ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ερωτική αντιζηλία. Ωστόσο ο ίδιος ο δράστης όταν ομολόγησε αποκάλυψε τα πάντα, τονίζοντας ότι δεν άντεχε άλλο τον συγκάτοικό του να καπνίζει μέσα στο σπίτι και πάνω από το κεφάλι του.



Πηγή : news247.gr


Η Apple το παραδέχθηκε: Το κόλπο της για να... χαλούν τα παλιά iPhone




Σε μπελάδες μπήκε η Apple μετά τη χθεσινή παραδοχή της για τα iPhone. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι κατέχει  αλγόριθμους που βοηθούν τα iPhone να διατηρούν καλύτερες επιδόσεις αν περιέχουν παλαιότερες μπαταρίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ενέργεια που απαιτείται. Στόχος της, όπως ισχυρίστηκε,  είναι να εμποδίσει το ξαφνικό κλείσιμο των παλαιότερων iPhones και να μπορούν οι συσκευές να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Με την παραδοχή αυτή, έτσι, η Apple, αναγνωρίζει ότι μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή,  όταν μια μπαταρία έχει πρόβλημα να δώσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής. Με άλλα λόγια παραδέχθηκε ότι επιβραδύνει σκοπίμως  τις αποδόσεις μερικών μοντέλων iPhone, καθώς έρχονται τα νέα.  

Αμέσως μετά από αυτή την παροδοχή, δύο κάτοχοι iPhone 7 έσπευσαν να καταθέσουν μηνύσεις κατά της Apple. Η Stefan Bogdanovich και Dakota Speas φέρνουν την  υπόθεση στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, γιατί, όπως υποστηρίζουν, ποτέ δεν ζητήθηκε από την εταιρεία η συγκατάθεσή τους για «επιβράδυνση των iPhone που έχουν στην κατοχή τους» καθώς και ότι υπέστησαν «παρεμβολές στη χρήση των  iPhone τους λόγω ηθελημένων επιβραδύνσεων». Επίσης, λένε ότι υπέστησαν και οικονομική ζημία, καθώς και άλλου είδους ζημίες, και τώρα ζητούν να αποζημιωθούν από την Apple.



Πηγή: iefimerida.gr 


Στα 35 ευρώ για όλους το ΕΚΑΣ


Αναλυτικά, το ΕΚΑΣ περιορίζεται σε 35 ευρώ, για χαμηλοσυνταξιούχους με συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι του ποσού των  7.720 ευρώ.

Καταβάλλεται σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των εντασσόμενων - πλήν ΟΓΑ - στον Ε.Φ.Κ.Α. οργανισμών κύριας ασφάλισης, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, ως εξής:

Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2018, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημά τους από συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.720  ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει τα 8.884 ευρώ.

δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ.

ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα 643 ευρώ.

στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 και για το λόγο αυτό για τη χορήγηση του Ε.Κ.Α.Σ. για το έτος 2018 εξετάζεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εργασίας, συνολικά ΕΚΑΣ και αντισταθμιστικά μέτρα θα εισπράξουν 247.000 δικαιούχοι εντός του 2018. Από αυτούς οι 236.600 θα λάβουν τα 35 ευρώ μηνιαίως. Άλλοι 1.630 με αναπηρία 80% και άνω θα λάβουν 230€, ενώ 8.800 σύζυγοι συνταξιούχων θα πάρουν ως αντισταθμιστικά οφέλη 35€ το μήνα, επειδή χάνουν και οι δυο το ΕΚΑΣ. Ωστόσο, αυτοί που χάνουν εντελώς το επίδομα εντός του 2018 είναι λιγότεροι από 2.000 συνταξιούχοι.

Να σημειωθεί ότι, εντός του 2017,  οι δικαιούχοι ήταν 245.000, καθώς 1.100 έπαιρναν βοήθημα 28,75€, άλλοι 10.500 λάμβαναν 57,50€, άλλοι 22.600 εισέπρατταν 76,68€, 12.600 έπαιρναν 86,25€ και 187.800 συνταξιούχοι λάμβαναν ΕΚΑΣ 115€. Επιπρόσθετα  υπήρχαν και 1.630 που λάμβαναν ποσό 230€ ως ανάπηροι 80% και άνω, όπως και 8.800 σύζυγοι που έπαιρναν αντισταθμιστική παροχή 28,75€ - 115 ευρώ επειδή στο ζευγάρι έχασαν και οι δυο συνταξιούχοι ταυτόχρονα το βοήθημα. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Με την ουρά στα σκέλια μετά το κράξιμο η κυβέρνηση έκανε πώς καταδικάζει την βόμβα στο Εφετείο



Για «επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού και ενώ έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων για την εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης. 

Σε απερίφραστη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών προέβη η κυβέρνηση, υπό τη σκιά των βολών που εξαπέλυσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και οι πολίτες που τους έχουν πάρει πλέον χαμπάρι.

Για «επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας πως δημοκρατίες «δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σημειώνει πως τέτοιες ενέργειες «τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής», και «βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Αυτό με τις κουκούλες πρέπει να το προσέξουν μήπως παρεξηγηθούν τα δικά τους παιδιά!!






Και άλλος δήθεν "επιτυχημένος" Συριζαίος ο Ν. Παππάς κάνει κριτική στο "αποτυχημένο" Στουρνάρα



Όλοι οι αποτυχημένοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που η προπαγάνδα τους πλασάρει ως "επιτυχημένους", μόλις δεν τους αρέσει μια κριτική βγαίνουν και κάνουν πανικό.

«Όσο ήταν υπουργός  χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας», σχολίασε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και το λέει αυτός που η κυβέρνηση του δεν έχουν αφήσει φράγκο σε μισθωτούς και συνταξιούχους με την υπερφορολόγηση και έχει κάνει την ημιαπασχόληση των 300 ευρώ πάγια τακτική των εργοδοτών για να επιβιώσουν και οι ίδιοι.

Και συνέχισε χωρίς ηθική και ντροπή λες και είναι υπουργός σε μία επιτυχημένη κυβέρνηση: 

Ο ελληνικός λαός μπορεί να προχωρήσει αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι -όπως ο κ. Στουρνάρας- ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Αφορμή για την αναφορά του ήταν η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου με θέμα τον τρόπο κάλυψης των λευκών περιοχών της χώρας από το τηλεοπτικό σήμα.

Και συνέχισε ο Νίκος Παππάς με μια στεναχώρια που έχει όταν μιλάει γιατί ευτυχώς για εμάς δεν έγινε Βενεζουέλα η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς για εκείνον που είχε κάνει και φροντιστήριο για την ίδρυση ακροαριστερού καθεστώτος :

«Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ξανά την υποχρέωση για να συζητήσουμε για ένα θέμα που άπτεται του success story της διακυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο έρχεται και επανέρχεται. Είναι το τηλεοπτικό success story, μιλάμε για την απόλυτη βύθιση των ιδεών ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να είναι επαρκής, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη των μεγάλων δικτύων, είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Η υποταγή της πολιτείας στα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανέπτυξε το δίκτυο εκεί που υπάρχει εμπορική ενδιαφέρον και εκεί όπου δεν υπήρχε ιδιωτικό ενδιαφέρον, μετακύλησε το κόστος στο δημόσιο, είτε στους πολίτες, είτε στους δήμους, είτε δεν ξέρω που. Θέλω να σας καλέσω, αυτή την πραγματικότητα να την αναγνωρίσετε, αλλιώς θα πορευτούμε με αυτές τις κορυφαίες διαφωνίες στην πολιτική ζωή που θα δείξουν και στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και με ποιες επιλογές μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός. Και μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι, όπως ο κ. Στουρνάρας ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας».

Τι να τους πεις του Νίκου Παππά και γιατί να ασχοληθείς με τον τελειωμένο και αποτυχημένο!!!!


Ισοπεδώνοντας και την παιδεία! Ο ανθέλληνας Γαβρόγλου δίνει πτυχία ΑΕΙ και σε αποφοίτους ΤΕΙ



Από που περνάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα διαλύουν υγεία, εργασία, ασφάλεια, παιδεία!!!

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, πτυχίο πανεπιστημίου θα πάρουν όσοι πρόκειται να τελειώσουν αλλά και όσοι έχουν ήδη τελειώσει τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά μετά το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ένωση των ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες του, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα μπορούν να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Η αναβάθμιση αυτή του πτυχίου από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που έχουν πάρει ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ σημειώνουν πως είναι άδικο όταν, παραδείγματος χάρη, δύο φοιτητές που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος να ευνοείται έναντι του πρώτου.

Έτσι, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν αυτό το δικαίωμα και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα ΤΕΙ, χωρίς να έχουν δοθεί πληροφορίες σχετικά με το από ποια χρονολογία και μετά.


Δικαστές για την βόμβα στο Εφετείο ρίχνουν την ευθύνη σε : «όσους καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της».



Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία έκανε λόγο για «επίθεση κατά της Δημοκρατίας» αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες για το συμβάν σε «όσους καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την ανακοίνωσή της, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και προσθέτει πως όσοι καλλιέργησαν το πολεμικό κλίμα θα πρέπει «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» καθώς «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες συνέπειες».


Η ανακοίνωση των Δικαστών:

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας»

Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία καταδικάζει την επίθεση καλώντας την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο : 

«Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».


Τραυματιοφορέας δολοφονούσε ασθενείς, για 300 ευρώ από γραφεία τελετών



Ένας τραυματιοφορέας σαράντα δύο ετών συνελήφθη στην Κατάνη της Σικελίας με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τουλάχιστον τρεις ασθενείς, εισάγοντας αέρα στις φλέβες τους με ένεση, για να εξασφαλίσει τριακόσια ευρώ για κάθε κηδεία, από τα γραφεία τελετών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέρος των κερδών, από την ασύλληπτη, απάνθρωπη αυτή πρακτική, κατέληγε και σε μαφιόζικες οικογένειες της περιοχής, οι οποίες λειτουργούσαν ως διαμεσολαβητές.

Η εισαγγελία της Κατάνης ερευνά και άλλες πενήντα περιπτώσεις ύποπτων θανάτων ασθενών που έπασχαν από ιδιαίτερα σοβαρές ασθένειες. Για δέκα περιπτώσεις, όπως γράφει ο Τύπος, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής.

Η όλη έρευνα ξεκίνησε χάρη στις αποκαλύψεις ενός υπαλλήλου νοσοκομείου της περιοχής Μπιανκαβίλλα (κοντά στην πόλη της Κατάνης) σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Μάιο.

Αυτός τρομακτικός μηχανισμός, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, φέρεται ότι μπορεί να άρχισε να εφαρμόζεται ακόμη και από το 2012.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Μεξικό: Έξι πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα σε γέφυρες



Έξι πτώματα ανδρών  βρέθηκαν κρεμασμένα από τρεις γέφυρες σε τουριστική περιοχή στο Μεξικό σε δρόμους που οδηγούν στα τρία διεθνή αεροδρόμια: της Λα Πας, του Σαν Χοσέ δελ Κάμπο και του Κάμπο Σαν Λούκας. 

Συγκεκριμένα, τα πτώματα των έξι ανδρών βρέθηκαν κρεμασμένα ανά δυο σε γέφυρες κοντά σε τουριστικό θέρετρο του Μεξικού.  Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο Λος Κάμπος, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια όπου μόνο φέτος το επισκέφθηκαν 4,4 εκ. τουρίστες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ούτε για τα θύματα και την ταυτότητά τους ούτε για το πως τους σκότωσαν αν και η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για χτύπημα των καρτέλ των ναρκωτικών σε μιαν προσπάθεια να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους αλλά και την ίδια την αστυνομία.

Οι ανθρωποκτονίες στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αφού από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Οκτώβριο έφθασαν τις 409 από τις 192 που είχαν καταγραφεί όλο το 2016.

Τον Ιούνιο, οι αρχές βρήκαν έναν ομαδικό τάφο που περιείχε τα πτώματα 11 ανδρών και τριών γυναικών κοντά στο Λος Κάμπος.

Παράλληλα, την Τρίτη, οι αρχές στη βόρεια Πολιτεία Τσιουάουα ανακοίνωσαν ότι 12 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ομάδων ενόπλων.

Από τα τέλη του 2006, όταν η κυβέρνηση είχε κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών με στρατό στο εσωτερικό, έχουν σκοτωθεί πάνω από 196.000 άνθρωποι.


Πηγή


Αυτοκτόνησε ο οδηγός του ΙΧ που κάηκε στη Γλυφάδα



Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος 82χρονου που απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του το μεσημέρι της Πέμπτης στη Γλυφάδα.

Μετά την κατάσβεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την υπόθεση ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, οι έρευνες της οποίας έδειξαν ότι ο ηλικιωμένος αυτοκτόνησε καθώς έπασχε από επιθετική μορφή καρκίνου. 

Οι πυροσβέστες βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από τη θέση του οδηγού. 


TA NEA


Βουλή: «Ναι» και από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία


Υπερψήφισαν τελικά και οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή μετά τις -οριακές- βελτιώσεις που έκανε.

Υπερψήφισαν τελικά και οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή μετά τις -οριακές- βελτιώσεις που έκανε στο θέμα των διώξεων για τους πλειστηριασμούς.

Με 146 θετικές ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκρίθηκε η τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνοντας τις αυτεπάγγελτες διώξεις.

Κατά την ψηφοφορία ο μόνος αδικαιολόγητα «απών» από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει να καταψηφίσει την τροπολογία Κοντονή.

Επίσης, απόντες από την διαδικασία ήταν άλλοι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν πως, αν παραβρίσκονταν στην διαδικασία, θα υπερψήφιζαν την ρύθμιση. Πρόκειται για τους Αντώνη Μπαλωμενάκη, Νίκο Μανιό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Γιώργο Τζιμάνη, Αναστάσιο Κουράκη και Μουσταφά Μουσταφά.

Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές

Οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δήλωσαν «παρών» (62 συνολικά), ενώ ΚΚΕ, Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» (38 συνολικά).

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, η τροπολογία προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία όσων:

- ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)

 - παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

«Καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση με την οποία απαλείφεται από τη συγκεκριμένη τροπολογία η παράγραφος 2 Περί αυτεπάγγελτου στην απειλή διότι κατά τη γνώμη μας η εύρυθμη ολοκλήρωση ενός πλειστηριασμού εξυπηρετείται απολύτως χωρίς την συγκεκριμένη διάταξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοντονής και χειροκροτήθηκε έντονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγινε νωρίτερα στη συνάντηση υπουργών με βουλευτές 
Νωρίτερα, στη συνάντηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε συμμετε πάνω από 20 βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Ν. Φίλης, ο Α. Μπαλτάς, ο Ν. Ξυδάκης και η Ν. Κασσιμάτη με τους συνεργάτες τους καθώς και οι υπουργοί όπως ο κ. Τσακαλώτος (ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγο), ο κ. Τόσκας, η κ. Παπανάτσιου και ο κ. Σκουρλέτης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που φέρνει και την τροπολογία υποστήριξε ότι το μόνο που γίνεται με την κίνηση αυτή είναι να θεσπίζεται προστασία για τη διενέργεια πλειστηριασμών. 

Σε αρκετά υψηλότερους τόνους και με οξύτητα ήταν ωστόσο η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όπου υπήρξε και ένταση με κάποιους βουλευτές. Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε προς τους βουλευτές τη φράση: «Τι δεν καταλαβαίνετε;». Όπως υποστήριξε, αν δεν προχωρήσει το ζήτημα των πλειστηριασμών θα υπάρξει πρόβλημα με την αξιολόγηση αλλά και με τα στρες τεστ των τραπεζών καθώς αυτές δεν θα μπορούν να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις που εξέφρασαν οι βουλευτές ήταν δύο. Πρώτον ότι η τροπολογία που προβλέπει ποινικές ευθύνες για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς κατατίθεται εκ του περισσού, καθώς ο Ποινικός Κώδικας προστατεύει ήδη αυτές τις διοαδικασίες. Αντιθέτως -υποστήριξαν οι βουλευτές- το μόνο που κάνει η συγκεκριμένη τροπολογία είναι να προκαλεί πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και θα έχει συνέπειες.

Δεύτερον, όπως υποστήριξαν οι βουλευτές, αυτό που κάνει η συγκεκριμένη τροπολογία είναι να ενισχύει συλλογικότητες και κινήματα κατά πλειστηριασμών και αντί να οδηγεί στην αποκλιμάκωση του ζητήματος, ουσιαστικά να το αναζωπυρώνει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, υπήρξαν βουλευτες που επανέφεραν και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας με σαφή ρύθμιση.    

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην παρέμβαση 
Ήδη από το πρωί ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης μίλησε ευθέως για ποινικοποίηση της λαϊκής κινητοποίησης και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση», τόνισε σε δήλωσή του. Αντιρρήσεις και γκρίνιες υπήρξαν και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην τάση των «53» και όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα… μαντάτα φαίνεται πως έφθασαν στο Μαξίμου και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την ψήφιση της τροπολογίας, δεδομένου ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ζητήθηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να καλέσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρατεύθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -άτυπος ηγέτης των 53- προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της συγκεκριμένης ομάδας. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να διαμήνυσε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να περάσει καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση. Και τούτο διότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της υλοποίησης του προγράμματος συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση των πλειστηριασμών. «Αν δεν ψηφίσετε, θα πέσει η κυβέρνηση» φέρεται να είπε. 

Κοντονής: Η προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός αλλά η διαδικασία να είναι διαφανής
«Είναι υποχρέωσή μας και αυτό έκανε η κυβέρνηση με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, να προστατέψει τον πολίτη που βρίσκεται σε δεινή θέση και βλέπει να πλειστηριάζεται το σπίτι του. Η προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός αλλά η διαδικασία να είναι διαφανής να υπάρχει έλεγχος και να καταλήγει στο μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα» σημείωσε νωρίτερα στη Βουλή ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού τα εξασφαλίζει. Εξασφαλίζει τον έλεγχο την διαφάνεια και την ακώλυτη συμμετοχή των πλειοδοτών ούτως ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την προστασία πρώτης κατοικίας για στεγαστικά δάνεια που έλαβαν συνάνθρωποί μας που ξαφνικά με έναρξη κρίσης βρέθηκαν να μην μπορούν να το εξυπηρετήσουν εως 31.12.2018. Γι αυτό και το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη εμείς το αποδεχόμαστε απολύτως γιατί το λέμε και τώρα. Η προστασία της πρώτης της λαϊκής κατοικίας είναι το πρώτο ζητούμενο». 

Κόντρα στη Βουλή με ευθείες βολές από ΚΚΕ 
Σε υψηλούς τόνους και με επίκεντρο την τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για την οποία το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά και διανοητικά ασθενείς.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κοντονή, τόσο για το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, να αποσυρθεί η τροπολογία, όσο και για τις αιτιάσεις των άλλων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν ότι αντί για προστατευτική διάταξη της πρώτης κατοικίας έφερε μία διωκτική ρύθμιση.

«Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια και ζητάνε τη δικαστική προστασία ή έχουν δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία που να έχει φτάσει σε πλειστηριασμό. Αν υπάρχει θα είναι από ιδιωτικά δάνεια αλλά εκεί δεν μπορεί να παρέμβει η νομοθετική εξουσία. Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοοφειλέτες, που πήραν εκατομμύρια δάνεια, δεν πλήρωναν και έφτιαχναν βίλες» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Παράλληλα, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση που υπάρχει, σημειώνοντας πως ό,τι ισχύει για τους δημόσιους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία το ίδιο θα ισχύει και για τα γραφεία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Η διάταξη αυτή συνδέεται μόνο με την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εναρμονίζει το καθεστώς που υπάρχει για τους φυσικούς πλειστηριασμούς με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» τόνισε.

«Εκατοντάδες σπίτια πρώτης κατοικίας βγαίνουν στο σφυρί. Εμείς λέμε ότι με τη διάταξη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το αυτεπάγγελτο, για ένταση βίας και καταστολής για αυτούς που διαμαρτύρονται. Είναι πολιτικό το ζήτημα και προμηνύει τι θα γίνει από τον καινούργιο χρόνο» αντέτεινε ο κ. Παφίλης.

«Πρέπει να αρθούν οι παρεξηγήσεις ή οι κακοπροαίρετες ερμηνείες. Δεν νομοθετούμε τίποτα καινούργιο. Μόνο την προστασία των συμβολαιογράφων όταν ενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο γραφείο τους» απάντησε ο κ. Κοντονής.

«Σας ρωτάμε. Έχετε στόχο να νομοθετήσετε και αποτελεσματικά να προστατεύσετε την πρώτη κατοικία γιατί μέχρι τέλους προστατεύονται νομοθετικά; Γιατί αντί να φέρετε προστατευτική διάταξη φέρατε καταδιωκτική διάταξη» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και πρόσθεσε: «Αυτό γίνεται μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να εξελίσσονται ομαλά οι πλειστηριασμοί. Από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" τώρα θα γίνεται αυτεπάγγελτη δίωξη για όποιον παρενοχλεί υπάλληλο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία του υπουργού Δικαιοσύνης. «Πράγματι, δεν είναι καινούργια διάταξη. Έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά, όμως. Γιατί δεν βάζετε και αυτεπάγγελτες διώξεις στους "Ρουβίκωνές;"» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι 31/12/2018, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως είχαν αφήσει στο έλεος των τραπεζών τους δανειολήπτες πρώτης κατοικίας. «Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση βρήκε μηδενικό πεδίο προστασίας, γιατί ο νόμος για την προστασία της ίσχυε μέχρι τέλη του 2014. Εμείς, και μάλιστα μονομερώς, από τη πρώτη στιγμή, νομοθετήσαμε την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31/12/2018» ανέφερε.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Η επίμαχη τροπολογία προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ' ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.


Πηγή : thetoc.gr


Μαχαίρωσαν τον Μαζιώτη μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού



Επίθεση από συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε ο Νίκος Μαζιώτης.

Σύμφωνα με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Μαζιώτης μαχαιρώθηκε στην κοιλιά και χτυπήθηκε στο κεφάλι και στα πλευρά.

Η επίθεση έγινε μέσα στο κελί του και συμμετείχαν περίπου 10 κρατούμενοι.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με πολλά τραύματα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.



Ο πιο αποτυχημένος υπουργός στον κόσμο Π.Πολάκης ζητάει από τον "αποτυχημένο" Στουρνάρα να παραιτηθεί



Το πόσο ανίκανος και προκλητικός είναι ο Παύλος Πολάκης το ξέρει όλη η Ελλάδα και τις περισσότερες φορές που προκαλεί μόνο γέλιο φέρνει εκτός από οργή στο κόσμο.

Μέσα από το Facebook εκτοξεύει απειλές  ο  Παύλος Πολάκης κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος "τόλμησε" και σύστησε, η έξοδος από το μνημόνιο να συνοδευτεί από ένα πρόγραμμα προληπτικής στήριξης και χαλάει έτσι την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Η πλήρως λοιπόν αποτυχημένος υπουργός και πολιτικός στην υφήλιο Π. Πολάκης, ζητάει από τον "αποτυχημένο" Στουρνάρα να παραιτηθεί με το παρακάτω μήνυμα :

«Αποτυχημένε πρώην, παραιτήσου από αυτό που είσαι νυν, τα μνημόνια τελειώνουν, μην ονειρεύεσαι καινούργιο».


Η κόντρα κυβέρνησης - δικαιοσύνης έφερε βόμβα στο Εφετείο



Διανύουμε επικίνδυνη περίοδο με την ανομία να γιγαντώνεται και την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα.

Η βόμβα στο Εφετείο προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά.

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως, στο κέντρο της Αθήνας και απέναντι από κατοικίες.

03:00 το πρωί, είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου σε γραφεία ιστοσελίδας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη και η αστυνομία είχε αποκλείσει ευτυχώς τον χώρο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε γύρω στις 03.30 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον άφησαν στο Εφετείο δυο άνδρες, που χρησιμοποίησαν ένα όχημα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης και γίνονται έρευνες στον χώρο